![]() |
#1351 | |
Sylvi Walgr
|
Dot.: Yorkshire terrier... ZBIORCZY
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() Apropo jedzenia, wracając do tematu karm, to moja mała tez miewała częste problemy w żołądeczkiem,a przyczyny były rożne, często połykała jakies przedmioty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1352 |
Sylvi Walgr
|
Moja Shelunia
![]()
![]() |
#1353 |
Przyczajenie
|
Winogronek, poczytaj o karmie White Wolf, ona też ma super skład, karmię nią właśnie moje psiaki.
Coś do pooglądania ![]() ![]() http://psia.tv/pokaz-344-york-americano-2011.html http://psia.tv/galeria-86-york-americano-2011.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1354 |
Sylvi Walgr
|
ehhh słodziaki
![]() ![]()
![]() |
#1355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1357 |
Przyczajenie
|
Z tego co mi mignęło na Dogo wysyłają próbki.
A jaki masz mail bo ja z nimi korespondowałam i odpisywali szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1358 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Yorki - gdzie kupic?
ja mam małe yoreczki. urodziły sie 4 sliczne malenstwa, sa bez papierów, bo rodzice ich nie mieli, ale weterynarz stwierdził ze zdrowszych psiaków nie widział. nie ma reguły ze psy bez rodowodu sa gorsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1359 |
Wtajemniczenie
|
Są to jedynie psy w typie yorka jeśli już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkie psy są tak samo wspaniałe. Różnicą się tylko mądrością i uczciwością swoich właścicieli, bo jeden sprzedaje kundle za 800 złotych wciskając ludziom kit, że rasowce, a drugi ma normalną hodowlę i sprzedaje rasowe psy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1361 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I co z tego, że teraz są zdrowe? A miały badania pod względem dyskopatii i innych takich? Miały robione usg? Były badania, które hodowcy wykonują jako podstawowe? I co z tego, że teraz są zdrowe skoro nie wiadomo czy nie mają wad genetycznych, które mogą ujawnić się nawet i za kilka lat.... To, że szczenię jest zdrowe nie oznacza, że całe życie będzie zdrowe.... Niestety ale ani rodzice nie są yorkami ani szczenięta. Są to kundelki. Jak to się czasem ładniej określa "w typie rasy" ale yorkami nie są..... Edytowane przez Brookit Czas edycji: 2011-03-13 o 01:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1362 |
Wtajemniczenie
|
ja to też widzę ciut inaczej... zazwyczaj mając takiego (kundelka w typie) wilczura, jamnika czy inną mniej popularną (na pokaz) rasę faktycznie szczeniaki mimo ze od pokoleń bez rodowodu zazwyczaj są zdrowe, bez większych uszczerbków rzucających się w oczy. Skoro "hodowca" nie rozmnaża ich na siłę dla zysku krzyżując byle co byle było nawet biorąc pod uwagę rodzeństwo. Stąd przeświadczenie wielu ludzi że rodowód to tylko fanaberia
Sama mam "yoreczkę" z pseudohodowli za cenę weterynarza pewnie mogłabym już mieć taką z rodowodem.Ma problemy z oczkami, na jednym ma entropium a drugie w ogóle nie produkuje łez co wiąże się z ciągłym zakraplaniem. Był to prezent i przyjechała razem z drugim szczeniaczkiem który jak się okazało nie ma jąderka. Mimo wydatków dobrze że ją mam bo jak wiadomo suczki są zazwyczaj droższe wiec jak ktoś chce yorka "for fun" bierze pieska. Jest malutka mimo ze ma prawie rok wiec nie wyobrażam sobie jak ktoś mógłby ją "eksploatować" w kolejnej hodowli i produkować nowe szczeniaki z defektami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1363 |
BAN stały
|
Dot.: Yorki - gdzie kupic?
najlepiej sie spytac w Zwiazku Kynologicznym gdzie akurat sie urodzily szczeniaki rodowodowe w twojej okolicy, w jakiej hodowli, poszukac w internecie hodowcow, lub ew. na psich gieldach, ale ten 1szy sposob jest najlepszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Przyczajenie
|
hej, orientuje sie moze ktos ile kosztuje operacja wyskoczonej rzepki w kolanie ,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1365 |
Przyczajenie
|
hej, moge zaopiekowac sie yorkiem teraz ma 8 tyg , niestety urodzil sie z jakby to powiedziec ma przekoszony tyl chodzi na ugietych lapkach podobno ma wypadniete rzepki kolanowe , biega bawi sie nie widac by go cos bolalo zastanawiam sie czy brac tego pieska, nie mam pojecia ile ewentualnie kosztowalo by leczenie, operacja na te rzepki jestem zielona jesli chodzi o yorki , york nie pochodzi z pseudohodowli mial pecha , podobno bylo ich w miocie duzo bo 5 i ten mial zbyt malo miejsca dlatego mu sie tak urodzilo
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musisz zadzwonić do weterynarzy i popytać pewnie u każdego będzie inna cena. Zresztą hodowca powinien wtedy spuścić o kwotę tej operacji z ceny szczenięcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1367 |
Zadomowienie
|
Poczytaj o wypadaniu rzepek,skoro pies juz tak ma w wieku 8 tyg to to nie zniknie
![]() ![]() Koszty na pewno beda bo to trzeba przeprowadzic dosc powazny zabieg i najlepiej u specjalisty-czyli czeka Cie wyprawa do wroclawia czy Warszawy... Dwa ze nie zawsze operacje takie przynosza skutek i czesto jest tak ze rzepka znow wypada i pies kuleje ![]() Nie jest z pseudo czyli psiak jest z rodowodem tak?Co na to mowi hodowca? Cena powinna byc sporo nizsza biorac pod uwage problemy zdrowotne... Edytowane przez Garadiela Czas edycji: 2011-03-31 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1368 |
Zadomowienie
|
Tosik
Usługi Weterynaryjne Jan Siembieda dr n.wet. 51-650 Wrocław ul. Canaletta 89 woj. dolnośląskie powiat: wrocławski TEL (71) 3452102 To jest bardzo dobry lekarz od takich spraw... Zadzwon i zapytaj. Do kosztow operacji trzeba doliczyc koszty badan przed(jesli beda konieczne np morfologia czy ekg) i lekow po operacji oraz konsultacji przed zabiegiem... Zadzwon i popytaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1369 |
Przyczajenie
|
Mam go dostac za darmo a pieniazki przeznaczyc na leczenie tylko wlasnie zastanawiam sie czy za cene leczenia nie kupilabym sobie zdrowego psa a nawet dwoch jestem z Gdanska tu jest wet, ortopeda od tych spraw no i nie wiem co robic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
za darmo tak zupełnie? z ciekawości podaj nazwe hodowli, chociaz na PW
![]() |
#1371 |
Przyczajenie
|
Za darmo, skad to nieistotne w kazdym razie nie jestem dla nich osoba z ulicy a osoba znajomą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1372 |
Zakorzenienie
|
właśnie, że bardzo istotne, bo to klucz do sprawy
![]() |
#1373 |
Przyczajenie
|
dlaczego? napisz koniecznie cos wiecej
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
Twoje wykręty mi wystarczą aby domyśleć sie co i jak jest z psem. Gdyby to była legalnie działajaca hodowla to dlaczego nie chcesz podać nazwy? przeciez dostajesz szczeniaka za darmo z metryką....
![]() |
#1375 |
Przyczajenie
|
jest legalnie dzialajaca, wlasciciele wystawiaja swoje zwierzaki z sukcesami nie sprzedaja pieskow na rynku z przyczepy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
to tym bardziej jestem ciekawa co to za hodowla i jak zostali dobrani przebadani rodzice, że wyszedł taki kaleki szczeniak. Ostatnio byl miot 8 szczeniakow i wszystkie urodziły sie zdrowe, wiec nie liczba szczeniaków w miocie decyduje o takiej wadzie.
![]() |
#1377 |
Przyczajenie
|
chce go wlasnie najpierw tez pokazac wetowi co by przebadal przeswietlil , a jest mozliwosc ze komus szczeniaczek wypadl z wysokosci i mu sie cos zrobilo? bo jesli nie przez to ze bylo duzo pieskow to moze cos sie nie wyksztalcilo nie wiem,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1378 |
Zadomowienie
|
Tosika liczba szczeniakow nie ma tu nic do rzeczy!Sa mioty po 10 psow i kazdy ma nogi i reszte ciala cala...
Kolejny Raz pytam co na to hodowca...Chyba skoro hoduje dana rase to wie co to za schorzenie i z czym sie wiaze leczenie takiego psa? Rzepki raczej nie wypadaja od urazu...To genetyka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Przyczajenie
|
uslyszalam, ze takie psy gdy sie rodza hodowcy od razu usypiaja temu komus bylo szkoda to zrobic chce mi go dac a ja mu pomoge jesli wet, stwierdzi ze da sie cos z tym zrobic, nie chce mowic od kogo bo mnie proszono bym nie mowila , to co zrobic zrezygnowac czy poczekac jechac razem i posluchac co wet na to po zobaczeniu psa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
Zadomowienie
|
No i wcale sie nie dziwie ze sie takie psy usypia...Teraz pies ma zycie wcale nie uslane rozami
![]() Ludzki egoizm a cierpi zwierze ![]() Mozliwe ze za koszty leczenia tego psa bys miala w pewni zdrowego yorka z rodowodem...Przemysl to i nic pochopnie nie rob. Edytowane przez Garadiela Czas edycji: 2011-03-31 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.