|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
mój tż oglada wiaodmosci i pisze do mnie ,,koniec swiata sie kotek pomału zaczyna"
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
ja mam 96 osób na liście w tym momencie ale może jeszcze kogoś zaproszę, ktoś mi na pewno odpadnie także zobaczymy co przyniesie czas. Najbardziej mnie wkurza to że właściciel sali powiedział że i tka zapłacimy za 100 osób ;/ bo on poniżej wesel nie robi;/
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
(kicia) - ja sie niemieckiego w gimnazjum uczyłam, ale jezyk mi sie nie podobał, ale jakos mi to szło. W liceum juz go nie miałam, wiec wszystko z głowy wyleciało. Co do francuskiego, to bardzo bym chciała znać. Piekny jezyk!!! Chyba z miesiąc chodziłam na lekcje, ale juz nie wyrabiałam, bo sporo zajec i tak miałam, wiec musiałam odpuścić .. A szkoda.
gregia - mam nadzieje, ze Twoj TZ sie myli!!! Gdzie slub?! Gdzie dzieci?! :P Ja chce sie z moim TZem zestarzec!!!!
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynkom gratuluję zaliczeń
![]() Chatka ja też piję czerwoną o smaku limonki a zieloną o smaku grapefruita i powiem że jest pycha ![]() A jeśli chodzi o to że muszę się wygadać to tak: Zazdroszczę tym które mieszkają bez rodziców i bez rodzeństwa. Teraz aktualnie nie pracuję jest ciężko z pracą do tego mam chorą babcie na głowe ma różne schizy, codziennie słucham że chce ją otruć że kradne jej emeryture że chciałam ją zabić z jakimiś facetami itd. (to niewiele co wymyśla) ale wiem że jest chora i jakoś daje radę ale nie raz płakała. Nie gotuje więc zawsze punkt 12-13 musi mieć podany obiad (nawet sobie nie odgrzeje), trzeba jej zrobić zakupy bo inaczej umarła by zgłodu. Ale tak to wszystko jest ok chodzi na działkę do kościoła itd. Mam brata który kończy zawodówkę ma 2 dni szkoły 3 dni praktyk. Na praktyki nie chodzi, w domu nie pomaga, nawet z psem nie wyjdzie przychodzi z dziewczyną pozostawiają po sobie wszystko brudne a ja po nich sprzątam. Ostatnio wyjeździł w samochodzie wachę na 230zł i nie zatankował!!! Jak tak można!! Ojciec jest za granicą i tylko on ma jako taki wpływ na niego i dzwonił dzisiaj i mówię że już nie mam sił sprzątam,gotuję,piorę,cho dzę z psem itd. I żeby on chociaż ze 2razy z psem w ciągu tygodnia wyszedł żeby mnie odciążyć (bo tak to lata do dziewczyny i tyle zje nie pozmywa,przebierze się, nie pościeli łóżka a ja za nim muszę chodzić i zbierać bo jak mama przyjdzie to krzyk że ona ciężko pracuje a tu w domu syf i ciężko mi posprzątać). A ojciec co ja chcę że wcale lepsza nie jestem bo ciężko mi butelkę wynieść do śmieci (rozumiecie to!!!!!) porównuje mnie do niego chociaż tyram jak nie wiem co. Od 16 roku życia nie kupują mi ubrań sama się utrzymuję. Uczyłam się i pracowałam konto telef. też sama doładowywałam no nawet grosza nie dali. A on ma 18 lat do tej pory rodzice mu ciuchy kupują, na paliwo dają, na piwko, kino itd. A ja musiałam sama zarabiać. Do tego szkołę miałam 5 dni w tyg. i musiałam ostro zakuwać....nawet w klasie maturalnej to samo. A oprócz tego sprzątanie i wychodzenie z psem. A on mówi że lepsza nie jest!!! a jak po urzędach trzeba latać to ja latam im pomagam!!! tylko ja z trójki dzieci się martwię o to żeby ich odciążyć!! Moja siostra ich olała!! Mój brat nawet im nie raz kasę kradł raz ukradł kilkaset złotych z konta. A ja nie jestem lepsza!! Oj kończę bo pisała bym pisała i końca by nie było i już się popłakałam o przykro być tak traktowanym. Przepraszam że się tak rozpisałam
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam w te końce świata nie wieże. Sorry wiadomo to co stało się w Japonii jest straszne. Ale trzęsienia ziemi były, są i będą szczególnie tam. Nienormalnym by było jak by takie trzęsienie wystąpiło w miejscu gdzie takowe wystąpić nie mogło. A ta nagonka o 21.12.2012 to juz w ogóle maskara. Media podchwyciły temat i straszą tymi majami. A sami potomkowie majów się z tego śmieją. Bo wogóle to w obliczeniach się machnęli bo nie liczyli lat przystępnych i wyszło że ta data końcowa to 2100 któryś tam rok
"nikt nie zna dnia ani godziny"Tak samo jak media nakręcały listopad 2010 i przepowiednię jakiejs tam babki ze trzecia wojna światowa ma być. Akurat w tym czasie coś się stało w Korei i już woja będzie świat zostanie zniszczony i takie tam no żałosne normalnie Francuski język piękny ale miałam go tylko rok i teraz umiem się tylko przedstawić, powiedzieć coś o sobie i takie pdostawy. Ale być może po studiach pójdę na kurs. Mam rodzinę we Francji i zawsze chciałam tam pojechać.
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka, domek ciekawy, rzeczywiście wielki, chociaż nie w moim guście - ja potrzebuję dużo tarasów i w ogóle wyjść na dwór naokoło
Ale fajnie, że już kupujecie działkę. Kiecka ładna Swoją drogą nie rozumiem, jak można się nudzić w Norwegii, czy gdziekolwiek - ja nie znam pojęcia nudy ![]() Tak z ciekawości, to co jest ciekawszego w życiu w Pl niż w Norwegii? Co sprawia, że tam się nudzisz, a tu nie będziesz? Bo mi się zdaje, że to w Polsce ludzie często właśnie na nudę narzekają, a w innych krajach mają co robić. A wiec tak: 1. przyjaciele, z ktorymi o kazdej porze mozna gdzies wyskoczyc, jak juz sie nie ma pomyslu gdzie to nawet przejazdzka do McDonalda jest fajna;D 2. siostra, ktora jak przyjezdzam to urzadza mi kazdej nocy pizama-party ![]() 3. Zakupy-w Polsce przynajmniej jest mnostwo sklepow z ciuchami, deptaki, restaustauracje, SPA, pelno pomyslow gdzie mozna spedzic czas a tutaj to maasakraaaa!Mysle ze najbardziej brakuje mi tutaj znajomych i rodziny... nie chcemy zbytnio zaprzyjazniac sie z tutejszymi polaczkami, bo juz nie raz sie na tym "przejechalismy" . Tak wiec tak to mniej wiecej wyglada z mojej strony ja ogolnie nie jestem typem domatora, lubie gdzies wychodzic, bawic sie itp, (a te dyskoteki norweskie to poprostu żal:P hehe Dj to z kosmosu chyba sa chociaz jak ostatnio bylismy, to w domu wylądowalismy o 6, choc tutaj imprezy koncza sie o 3;P tak bylo fajnie:P
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
ojej jagodzia nie płacz...ale mi się przykro zrobiło jak to przeczytałam - jedyne wyjście to porozmawiaj na powaznie z bratem, przecież to dorosły człowiek jest, wykończysz się jak będziesz tak dalej sama walczyć ze wszystkim
Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-03-12 o 20:26 |
|
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na liście do zaproszeń mamy 230... Ale liczymy, że będzie 200 ![]() gregia, no bo to, co się teraz dzieje w Japonii, to jest masakra jakaś... Ale miejmy nadzieję, że to chwilowe załamanie. Mój TŻ właśnie przyszedł do mnie, romantycznie patrzy mi w oczy, ja Jemu, a tu w tle leci reklama Merci, z ładną, tą ich muzyczką: "Jesteś wiatrem, który wieje prosto w twarz" ![]() Powiedzcie, czy ten tekst na pierwszą stronę, co wkleiłam w poprzednim poście może być, bo nie wiem, czy mogę wkleić
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucaj śmiało i wyrzucaj
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
jagodzia przykra sytuacja. Wiadomo młodsi bracia szczególnie w takim wieku są strasznie trudni do ogarnięcia. A najmłodsze dziecko zawsze chyba jest rozpieszczane. Ja jestem najmłodsza ale to że jestem rozpieszczana to jest na zasadzie że coś za coś. Zawsze byłam na każde wezwanie, starałam się uczyć jak najlepiej (mówili że to niby nie dla nich a dla mnie ale i tak bardziej się uczyłam żeby mieć spokój z nimi), zdałam dobrze maturę, dostałam się na moje wymarzone studia. Nigdy nie proszę ich o kase. Dają mi ją bo uważają że na to zasługuję. Wiedzą ile kosztują mnie dzienne studia i że mam swoje potrzeby. A np moja siostra która olała rodziców i ogólnie utrzymuje swojego faceta i dziecko ciągle im wypomina że ja mam to co chcę zawsze. :/ i to mnie wkurza bo ona nie zbyt dobrze zdała maturę studiowała zaocznie, rodzice do tej pory spłacają jej kredyt studencki bo jej na to nie stać, zaciąga kolejne kredyty i potem do nas przychodzą wezwania bo nadal jest tu zameldowana, olała rodziców i dzwoni do nich po kasę i dziwi się że nie chcą jej dać. Dziewczyna 27 lat powinna się juz sama utrzymać. Moi rodzice i tka mają wiele rachunków na głowie.
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
a maturę lepiej zdałam niż moja starsza siostra miałam lepszą średnia ale ona i tak jest lepsza.... ah ja już bym uciekła z tego domu ale czekam na TŻta
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Chatka tekst jest ok
![]() jagodzia to dziwię sie że Twoi rodzice tak cię oceniają. Mi też kiedyś było przykro kiedy moja siostra była jeszcze normalna i mieszkała z nami. oczywiście to ja wiecznie nic nie robiła. A ona święta. ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- też mi tyci zabrakło do paska miałam 4,63 :/ a moja siostra miała 3 cos i było ok. A ja to taką presję miałam że eh
|
#2684 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ale Wy szalejecie znów tyle trzeba nadrabiać ![]() Niestety pracowity weekend, bo dziś urodziny siostry jutro imieniny mamy, same imprezki ![]() Miłego wieczorku
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
wyjątkowo ten weekend jest bardzo rozgadany. Ja się biorę juz od godziny do sprawozdania z ćwiczeń i zacząć nie mogę. A ostatnie które pisałam zajęło mi około 8 godzin pisania
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ci powiem ze u mnie w rodzinie tez byla taka sytuacja, kuzynka super sie uczaca i wszystko robiaca w domu, a jej braciszek (mój kuzyn) nie pracujacy, nie uczacy sie jedyne co robil to szlajał sie z kolegami, scigał sie samochodami albo wiecznie chlał. w koncu nie wytrzymała poznała chłopaka machneła na wszystko ręką i wyprowadziła sie. Szkoda tylko psiaka, ale jak cos wziełabym go ze soba
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale muszę czekać na TŻ ma obronę pracy magisterskiej w lipcu ale potem jadę (za granicę) i nie oglądam się za siebie. A mojego kochanego misia bym zabrała ale nie mogę bo by tęsknił za wszystkimi a ma słabe serce odrazu choruje jak się zasmuci albo zbytnio ucieszy zastrzki,kroplówki itd. biedny wstawię wam mojego słodziaka foto
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam rudego głupkowatego spanielka i ukochanego kotka syjamka
|
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kotami to gorzej ale po prostu tak mam nie wiem dlaczego tak od urodzenia ;pDobra dziewczyny lecę bo jutro o 5.30 staję i jadę pomóc mamie w pracy (sprzątanie po remoncie porażka ) ale dam radę jak się ogarniemy to napiszę do was. A na dzisiaj dobranoc moje Kochane idę się kąpać i do wyrka ;p Jeszcze raz przepraszam za ten mój wylew uczuć ale dziękuję wam już mi trochę lepiej z tego powodu Papapa
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
fajny piesio. Ja mam jamniczkę.
taka wariatka trochę. a no i mam w akwarium złotą rybkęzawsze jak coś masz na sercu to pisz. Zrobi ci się lepiej
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-03-12 o 21:59 |
|
|
|
#2692 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, dziewczęta, jak wy się rozpisałyście... No po prostu nie ogarniam.
Ja niestety dopiero teraz wróciłam do komputerka, bo wcześniej przez caly dzien korzystalam ze słoneczka, bo po zimie wciąz mam niedocyt witaminy D.Co do pytania o zaręczyny - to najważniejsze pytanie padło 9 stycznia 2010. Trochę nam zajęło wejście w fazę przygotowań, ale to ze względu na przeprowadzkę TŻ-ta do Krakowa i jego pracę - nie mielismy do stycznia pewności, czy ją utrzyma (taka dziwna polityka firmy ).Dzis obejrzeliśmy ostatnią salę na naszej liście, nie robiliśmy póki co wstępnej rezerwacji. W jednym z lokali, taką mamy, czas na decyzje do 26 marca. Poki co nie mamy konkretnego zespołu na oku, ale zastanawiamy się nad dj'em, bo wesele będzie na ok. 50 osób. Namiary na dj'a mam od świadkowej, w odwodzie jest jeszcze zespół który grał na weselu siostry TŻ-ta. Więc tragedii nie ma. Jak pisałam - co do fotografa, to mamy namiar na jednego od, można tak powiedzieć, "znajomej", ewentualnie w grę wchodzi kolega mojego kuzyna, dośc biegły w sztuce fotografii. Tak że -Damy radę. ![]() Do dziewczyn, które narzekały na swych TŻ-tów, że malo się angażują - hmmm.... w naszym tandemie ja tez jestem mózgiem od organizacji, a TŻ tylko sobie chodzi za mna grzecznie. Dziś stwierdził, po tym jak przepytałam Panią Kierownik Gastronomii, że wygląda to tak jakbym audyt przeprowadzałam Cóż, teraz został nam wybór między dwoma lokalami.... więc myślimy, myślimy, myślimy....tzn - TŻ własnie zasnął przed tivi. I ja tez uciekam do łóżeczka. Całuski dla wszystkich
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny doradzcie
kamerzysta na ktorego sie wstepnie zdecydowalam, zeby kamerował mój ślub bo robi cudowne filmy, ma duzo super opinii, ale pare oosb pisze ze dosyc dlugo nawet do 3-4 m-cy czekaly na swoje filmy. Fakt, że przyznały ze nietuzinkowe filmy i jedyne w swoim rodzaju, ale tez duzo czekania było. Teraz nie wiem co robic?
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz moja jedna kuzynka rok po swoim ślubie jescze nie miala filmu więc 3-4 msc to względnie nie długo
lecem spac dobranoc
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
jagodzia133 - strasznie trudna masz sytuacje i nie dziwie Cie, ze ona Cie tak wykancza ... Na szczescie nigdy nie miałam tego rodzaju kłopotów z rodzeńtwiem, wie szczerze powiedziawszy nawet nie wiem co Ci doradzic. Powiem Ci tyle, ze gdy mieszkałam jeszcze na mieszkaniu studenskim z paroma innymi osobami i jeden chłopak był strasznym syfiarzem, to po prostu kiedy sie wkurzyłam i przestałam za niego sprzątać. Gdy okazało sie, ze nie ma juz czystych talerzy czy garnków, to cos tam zaczal robic .. Wiem, ze moze z tym byc ciezko, skoro mieszkacie z Mama, ale ja na pewno bym za chlopaka nie sprzatala .. Przeciez to nie dziecko! A rodzice moze po prostu od Ciebie wiecej wymagaja, bo przyzwyczaili sie, ze jestes dorosła i dobrze sobie radzisz, a brata traktuja jak dziecko .. Trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie tej sytuacji
![]() __Paulinka__ - ja tez najbardziej tesknie za rodzina i znajomymi. I niestety tez przekonalismy sie ze znajomi Polacy tutaj bardzo sie roznia od tych w kraju .. Nie wiem czy to jakas zaleznosc, ale zamiast sobie pomagac, to sobie klody pod nogi rzucaja ![]() Chatka - w dalszym ciągu jestem pod wrażeniem ilości zaproszonych gości :P Nigdy nie byłam na tam dużym weselu! ![]() Madzionella - my tez zareczylismy sie w styczniu 2010, ale przez pierwsze kilka tygodni bylismy zbyt otumanieni cala sytuacja, zeby cos zalatwiac A pozniej okazalo sie, ze z zorganizowaniem wszystkiego na 2011 sie nie wyrobimy, wiec padlo na 2012 ![]() gregia - jak dla mnie 3-4 miesiace to strasznie duzo! Wszyscy kamerzysci, z ktorymi sie kontakowałam mówili, że maksymalny czas oczekiwania to 12 tygodni. Choc jednak te filmy sa tak fajne, to moze jednak warto .. Choc ja nie chciałabym tyle czekać. Ok, dziewczyny, późno już, TZ wygodnie ułożony w łózku, lecę do niego dołączyć )) Dobranoc
|
|
|
|
#2696 |
|
Rozeznanie
|
ŁOOOOO!!!! Wpisać się do tego wątku niemal graniczy z cudem!
![]() ![]() ![]() 2012 na bank...ale jaki miesiąc???? Wypatrzyliśmy ładną datę o7.07, ale okazało się, że miejscówka, którą sobie upatrzyliśmy- ten termin ma już zajęty.... I euforia ślubno-weselna przez to jakoś mija....
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
zauważyłam, ze u nas większość PM-ek (przynajmniej tych odchudzających się w chwili obecnej
) ma 167-169 cm wzrostu ja też się w tym przedziale mieszczę
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulację za wytrwałość Ja właśnie przed obawą upałów wybrałam środek września. Dla mnie to jest idealny okres. Nie za gorąco, ale jeszcze wystarczająco ciepło
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
No i zamiast siadac do nauki...odpaliłam wizaz
Dacie wiarę, ja już po 0bronach, studiach a i tak będę się uczyć do końca życia czytaj do emerytury, no ale taki sobie zawód wybrałam Madzionella widzę że masz w stopce plany zostać panią mecenas - zastanów się jeszcze, nim nie jest za późno ![]() nightbutterflyVIP - my własnie wybralismy 7.07 - i teraz trochę się boję że jednak moze byc za gorąco, ale lata w Polsce są mało przewidywalne, może równie dobrze być ponuro, zimno albo padać deszcz - odpukałam w czoło, bo jeszcze dziś nie malowane niuto to ja zakładam przedział 170-175 cm, kto dołączy??
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chcialam koniec czerwca, bo wtedy juz jest ciepło, ale nie strasznie goraco, zielono, słonecznie i w plenerze nie zmarzne w samej sukience
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

przykro być tak traktowanym. Przepraszam że się tak rozpisałam
18.08.2010 - zaręczyny
"nikt nie zna dnia ani godziny"
Ale fajnie, że już kupujecie działkę. 

wrzucaj śmiało i wyrzucaj 

) ale dam radę jak się ogarniemy to napiszę do was. A na dzisiaj dobranoc
I euforia ślubno-weselna przez to jakoś mija....