Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 13:12   #3901
madzieeek
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Wesola - ładnieee!!!

Ja używam takiej specjalnej szczoteczki z rowkiem po środku - bodajże Elgydium się nazywa. I jestem bardzo zadowolona. Kupuję u mnie w klinice orto.

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 13:30   #3902
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zussska Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was używa specjalnej szczoteczki do aparatów? Widzę, że taka szczoteczka ma po prostu na środku rowek, do którego wchodzą zamki. Może w zwykłej można samemu coś takiego wyciąć?
W jakiej cenie są wyciorki?

1. wizytę mam umówioną na 6. kwietnia, więc mam jeszcze czas, zeby się doinformować
hehe, pewnie ile ortodontów tyle opinii, ale moja mi powiedziała, że to najgorsza szczoteczka jaka może być :P no swoją drogą same powiedzcie, mówi się tyle o wymiatających ruchach przy szczotkowaniu, a tą chyba tylko do szorowania prawo lewo? poza tym aparat i przestrzenie między nim też trzeba myć, myślałam o przetestowaniu tej szczoteczki ale dałam sobie ostatecznie spokój ;p

a wyciorki ktoś tu już pisał kilka stron wstecz w lidlu chyba 6 zł za 6 sztuk, rosmanowska rączka i 2 szt końcówek ok 10 zł i potem chyba pudełeczka pełne wymiennych końcówek też koło 10 zł, kusi mnie wypróbowanie jordana ale jakoś nigdzie nie rzuciły mi się w oczy

Edytowane przez lupinka
Czas edycji: 2011-03-12 o 13:32
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:22   #3903
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość

a wyciorki ktoś tu już pisał kilka stron wstecz w lidlu chyba 6 zł za 6 sztuk, rosmanowska rączka i 2 szt końcówek ok 10 zł i potem chyba pudełeczka pełne wymiennych końcówek też koło 10 zł, kusi mnie wypróbowanie jordana ale jakoś nigdzie nie rzuciły mi się w oczy
Ja testowałam pare rodzajów wyciorków i jordana też są fajne dałam 13 zł za 4 w aptece są dość sztywne i nie łamią się tak szybko... testowałam też różne pasty, obecnie używam orto salvia dental na dzień jest dobra ale droga 75ml, zielony elmex chyba najgorsza do aparatów ciężko się nią myje zęby i dostałam od niej podrażnienia, dobra jest lacalut A WY CO MYŚLICIE O PASTACH?
Ula05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:12   #3904
klajdla
Wtajemniczenie

Dziewczyny, tak jak pisalam wczesniej, mialam miec pierwsza wizyte 12 marca i tak jak obiecalam, zdaje relacje
Okazalo sie, ze mam niezbyt duza wade (moze duza, ale nie trudna do wyleczenia). I zadne ekstrakcje nie beda potrzebne A tego sie bardzo obawialam, bo nie mam juz dwoch stalych 4 u gory i nie chcialam dalej tracic zebow Takze aparat moze miec juz zakladany na kolejnej wizycie (tj. 19 marca) Dzis zrobiono mi wyciski i dostalam skierowanie na zdjecie RTG. Mam takze zalozone separatory.
Jestem baaardzo zadowolona z tej pierwszej wizyty A juz za tydzien czeka mnie zakladanie 2 lukow!
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 16:20   #3905
maria_antonina91
Raczkowanie

Ja co prawda ściągnęłam aparat w czerwcu zeszłego roku, ale przyłączam się do wątku. Nosiłam aparat stały samoligaturujący się przez 2 lata i wiele z nim przeżyłam, miłych i niemiłych chwil. Jeżeli ktoś miałby jakieś pytania to chętnie odpowiem Tymczasem życzę wszystkim obecnym na wątku wizażankom prostych ząbków!
maria_antonina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 16:28   #3906
wesola84
Rozeznanie

Madzieek dzięki Ja szczoteczkę do zębów z rowkiem kupiłam w aptece Ogólnie muszę się przyznać, że mam kilka szczoteczek do zębów: w domu, w pracy i w torebce Jeśli chodzi o mycie ząbków szczoteczką z rowkiem - dobrze mi się nią myje, łącznie z wymiataniem; ona ma rowek, ale po bokach normalne "włosie", więc to w niczym nie przeszkadza.
maria_antonina91 witamy na wątku Pochwal się ząbkami sprzed i po leczeniu, proszę
Co do odpadających zamków - nie ma co się schizować na dzień dobry, tylko troszkę uważać na to co się zajada Mi jeden raz odpadł zamek - jak dotąd - przy myciu zębów Okazało się, że nowy grubszy drut tak napierał, że zamek nie wytrzymał presji A tak jest OK... trzymam kciuki

P.S. Past używam takich jakie mi w ręce wpadną... przyznam, że nie zwracam większej uwagi na firmę, bo i tak co chwilę muszę dokupować kolejne Ostatnio Signal whitening, Herbal - lubię ten smak

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.

Edytowane przez wesola84
Czas edycji: 2011-03-12 o 16:32
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 16:38   #3907
Antarktyda
Raczkowanie

Dzięęęki śliczne Wam dziewczyny za wsparcie
dzisiaj pojechałam i naprawiono mi mój problemik.

Wczoraj -pierwszy dzień po zał. aparatu, byłam na imprezie, oczywiście wszyscy "ooo" , "pokaż" , "bardzo boli?" itd.
Przyznam też, że kilka osób dostrzegło zmianę dopiero po jakimś czasie, bo jak już mówiłam mam jakiś drobny ten aparat :P

Ale co najfajniejsze
Gadałam akurat z dobrym kolegą i coś było na temat aparatów i w pewnym momencie powiedział " Wiesz, co? Ale tak szczerze, nie to, że Ci się teraz chcę jakoś podlizywać. Mi się bardzo podobają dziewczyny z aparatami, nie wiem dlaczego, nawet jak już je zdejmują to wtedy mi się mniej podobają :P Serio. "
Takie kilka słow potrafi dodać otuchy i dobrego samopoczucia

"
Antarktyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 16:51   #3908
maria_antonina91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
maria_antonina91 witamy na wątku Pochwal się ząbkami sprzed i po leczeniu, proszę
Wybacz, ale nie chcę udostępniać swoich zdjęć na forum Mogę powiedzieć jedynie, że przed było tragicznie, a po idealnie teraz chciałabym tylko wybielić zęby, ale jak narazie mnie na to nie stać.
Stary 2011-03-12, 17:16   #3909
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez Antarktyda Pokaż wiadomość
Jestem po! Ale mi dziwnieeee
Nic mnie nie boli. Ale jem ostrożnie i boje się gryźć przednimi zębami bo mam wrażenie, że mi coś odleci... Też tak się skupiacie na tym czy to tak na początku? Poważnie, z każdym gryzem zdaje mi się, że ten aparat zostanie mi w bułce
btw. wzięłam na początek szare gumki i mi się podobają, tak delikatnie ten aparat u mnie wygląda w ogóle, nie spodziewałam się :P

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

no i świetnie, odpadł mi zamek z szóstki :|
Jak ja mam tak jeść ostrożnie całe te dwa lata i mimo to mają mi zamki odpadać to chyba wykituję. Eh no załamałam się... ledwo go założyłam i już coś nie tak...
na początku też tak miałam, teraz to już i jabłka gryzę i jest ok gorzej jak bolą
a jak sobie przypomnę pierwsze mycie zębów -.-

zadzwoń, albo pojedź i niech przykleją

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Viera
nie wiem, co powiedzieć, więc tylko...dziękuję

a co do tematu, jakiej szczoteczki używasz? bo ja teraz mam elektryczną, ale po założeniu aparatu pewnie będzie zbyt agresywna, sama nie wiem...
wtrącę się - ja używam colgate 360 stopni ostatnio kupowałam hmm... miękką albo średnią, nie pamiętam

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 17:21   #3910
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria_antonina91 Pokaż wiadomość
Wybacz, ale nie chcę udostępniać swoich zdjęć na forum Mogę powiedzieć jedynie, że przed było tragicznie, a po idealnie teraz chciałabym tylko wybielić zęby, ale jak narazie mnie na to nie stać.
boisz się, że ktoś Cię po zębach rozpozna?

żartuję szanuję to ale możę coś podpowiesz, jak któraś będzie mieć z czymś problem

Antarktyda
no kilka dziewczyn mówiło, że chłopaki zwykle pozytywnie na to reagują

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość
a jak sobie przypomnę pierwsze mycie zębów -.-

wtrącę się - ja używam colgate 360 stopni ostatnio kupowałam hmm... miękką albo średnią, nie pamiętam
powiedz coś więcej o tym

a taką szczoteczkę kiedyś miałam, zwykłą i wibrującą, całkiem fajna była
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 17:37   #3911
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
boisz się, że ktoś Cię po zębach rozpozna?

żartuję szanuję to ale możę coś podpowiesz, jak któraś będzie mieć z czymś problem

Antarktyda
no kilka dziewczyn mówiło, że chłopaki zwykle pozytywnie na to reagują

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

powiedz coś więcej o tym

a taką szczoteczkę kiedyś miałam, zwykłą i wibrującą, całkiem fajna była
no, pozytywnie bo się człek więcej uśmiecha

ołł... no chyba jak każda/większość bałam się że mi coś odpadnie i tak delikatnie, żeby nic nie oderwać ani nic mama jak weszła po coś do łazienki to się ze mnie zaczęła śmiać jak teraz o tym myślę, to sie cackałam z nim

ja nie mam wibrującej tylko zwykłą

Stary 2011-03-12, 19:45   #3912
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

zapomniałam Wam powiedzieć - ostatnio się dowiedziałam że w moim mieście płacą po 300zł za wizytę
jak dobrze że poszłam do Wawy i płacę te 80zł mniej

edit: bleee, nie złączyło się :|

Stary 2011-03-12, 20:20   #3913
Zussska
Zakorzenienie

220 zł? To i tak kupa kasy!
Stary 2011-03-12, 20:56   #3914
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
220 zł? To i tak kupa kasy!
no, niby tak ale w Wawie taniej i dobrze nie znalazłam możliwe też, że źle szukałam
a jeszcze się zastanawiam od czego zależy to, ile ta tutejsza bierze - u nas w klasie chodzą 2 osoby i córka jednej nauczycielki. od jednej bierze 300, od drugiej 250 a od trzeciej 200

Stary 2011-03-12, 21:01   #3915
Zussska
Zakorzenienie

Moze zalezy to od rodzaju aparatu?
Stary 2011-03-13, 00:56   #3916
shinigami0717
Raczkowanie

Cytat:
kupuje jordana w aptece.. ale tak szczerze mówiąc, to rzadko kiedy ich używam, bo już 2 razy odkleiłam sobie wyciorkiem zamek na trójce
lubię pastę elmex, tę pomarańczową

gumki: czerwono - zielone
były: pomarańczowo-różowe, niebiesko-granatowe, pomarańczowe, różowe, błękitne
shinigami0717 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 08:34   #3917
maria_antonina91
Raczkowanie

Cytat:
U mnie właśnie zależało od rodzaju aparatu. Ci, którzy mieli założony ten zwykły, metalowy(nie wiem jaką ma nazwe) płacili po 120zł za wizyte, ale mieli ją co 4 tygodnie. Ja natomiast miałam samoligaturujący się i płaciłam za wizyte 150zł, a zdażało się nawet że wizyte następną miałam dopiero po 10 tyg.
Stary 2011-03-13, 09:36   #3918
klajdla
Wtajemniczenie

Kochane... mialam wczoraj zakladane separatowy i caly dzien sie cieszylam, ze nic nie boli
A dzis... nie moge nawet niczego ugryzc Juz nie bede sie cieszyc za wczesnie
PS Dlugo czuc bol, gdy sie nosi separatory?
Stary 2011-03-13, 10:44   #3919
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klajdla Pokaż wiadomość
Kochane... mialam wczoraj zakladane separatowy i caly dzien sie cieszylam, ze nic nie boli
ja moje czuję trochę do teraz a prawie miesiąc temu miałam zakłądany aparat i separatory. po tygodniu, dwóch będziesz mogła już PRAWIE normalnie wszystko jeść i gryźć, oczywiście jak wszystko tak i separatory i ból, to sprawa indywidualna, ale z dnia na dzień będzie coraz lepiej, sama zobaczysz

a może któraś opowie teraz jak to jest z pierścieniami? wyciągnęłam językiem niechcący wczoraj jeden z separatorów i powiem Wam, że niezła szpara się tam zrobiła... wsadziłam go spowrotem jakoś, ale się zastanawiam, czy bardzo będze bolało, czy to w ogóle czuć i dlaczego niektórym wypada (bo gdzieś też takie historie czytałam) skoro to jest mocowane jakimś cementem czy coś takiego, tak? hehe nie wiem dlaczego ale orto powiedziała "na następnej wizycie zakładamy pierścienie, czyli to co wszyscy pacjenci lubią najbardziej!" cokolwiek to miało znaczyć :P
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 11:19   #3920
maria_antonina91
Raczkowanie

Cytat:
Separatory u mnie to była masakra. Bolało jak cholera i nie przestało dopóki mi ich nie wyciągnęli, ale ja miałam je tylko 3 czy 4 dni prze założeniem aparatu.

Cytat:
ja moje czuję trochę do teraz a prawie miesiąc temu miałam zakłądany aparat i separatory. po tygodniu, dwóch będziesz mogła już PRAWIE normalnie wszystko jeść i gryźć, oczywiście jak wszystko tak i separatory i ból, to sprawa indywidualna, ale z dnia na dzień będzie coraz lepiej, sama zobaczysz

a może któraś opowie teraz jak to jest z pierścieniami? wyciągnęłam językiem niechcący wczoraj jeden z separatorów i powiem Wam, że niezła szpara się tam zrobiła... wsadziłam go spowrotem jakoś, ale się zastanawiam, czy bardzo będze bolało, czy to w ogóle czuć i dlaczego niektórym wypada (bo gdzieś też takie historie czytałam) skoro to jest mocowane jakimś cementem czy coś takiego, tak? hehe nie wiem dlaczego ale orto powiedziała "na następnej wizycie zakładamy pierścienie, czyli to co wszyscy pacjenci lubią najbardziej!" cokolwiek to miało znaczyć :P
Nie wiem co miała orto na myśli, ale jeżeli zrobiła ci się szpara to łatwiej będzie założyć pierścienie, bo po to właśnie się zakłada separatory. Oni zakładanie ani ich noszenie jakoś szczególnie nie boli. U mnie pierścień wypadł tylko raz podczas wizyty kiedy kombinowali coś przy moich zębach i wtedy ukruszył się cement, no ale zaraz założyli mi od nowa. Tak to w życiu codziennym nie zdażyło mi sie aby wypadły.
Stary 2011-03-13, 12:02   #3921
viera
Zadomowienie

zakladanie pierscieni moze jest nieprzyjemne (w koncu wciskanie czegos na zeba), ale ja nie zapamietalam tego jako cos nieprzyjemnego Separatory ble, pamietam jaka byla ulga jak mi jeden wypadl sasasa

Co do past - lubie elmexa pomaranczowego i blend a med pro expert

ech, jak bylam kiedys w aptece i pytalam o szczoteczki do przestrzeni miedzyzebowych to babka sie na mnie dziwnie spojrzala i orzekla ze nie maja. Mialam powiedziec 'wyciorki'? :P:PPPP xD Moze wtedy by wiedziala o co chodzi?
Stary 2011-03-13, 13:07   #3922
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
no właśnie chyba nie, bo wszystkie mają takie same aparaty (metalowe)
w ogóle jak słucham to ta orto trochę dziwna...
na jednej wizycie powiedziała że za rok zdejmą (miała już proste zęby tylko 'żeby jej się ustabilizowały') a na następnej że za 4-5 miesięcy z wizyty na wizytę aż taka zmiana terminu?

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
zakladanie pierscieni moze jest nieprzyjemne (w koncu wciskanie czegos na zeba), ale ja nie zapamietalam tego jako cos nieprzyjemnego Separatory ble, pamietam jaka byla ulga jak mi jeden wypadl sasasa

Co do past - lubie elmexa pomaranczowego i blend a med pro expert

ech, jak bylam kiedys w aptece i pytalam o szczoteczki do przestrzeni miedzyzebowych to babka sie na mnie dziwnie spojrzala i orzekla ze nie maja. Mialam powiedziec 'wyciorki'? :P:PPPP xD Moze wtedy by wiedziala o co chodzi?
ja używam właśnie blend-a-med pro expert takiej 'gumowej'

nie w każdej po prostu są, ale najczęściej są znane pod tą dłuuuugą nazwą
ja jak raz powiedziała tą dłuuuugą to ona do mnie 'do aparatu?' ja że tak, a ona że nie ma

Stary 2011-03-13, 13:29   #3923
madzieeek
Wtajemniczenie

Co do szczoteczek, to jak już pisałam ja używam tej z "rowkiem" chociaż mój orto wcale mnie ne nią jakoś szczególnie nie namawiał. Powiedział, że można używać każdej, miękkiej lub średniej, byle bez tych gumowych elementów.
Natomiast jeśli o pastę chodzi to ja tylko elmex pomarańczowy - polecony przez dentystę. A znowu orto powiedział, że mogę każdej używać, tylko nie wybielającej. Bo się pod zamkami nie wybieli

I wogóle generalnie słucham mojego orto i jestem posłuszna prawie we wszystkim... bo niestety nie udało mi się rzucić palenia, a zasadniczo zabronił mi palić w sumie przez trzy pierwsze miesiące nie paliłam, a potem niestety...sięgnęłam po jednego "imprezowego" papierosa i to był największy błąd

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 14:31   #3924
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Odnośnie separatorów i pierścieni ja ich nie mam i nawet nie miałam separatorów bo mam takie specjalne rurki przyklejone na cały bok 7 ek i z tego co mówiła moja orto to ani pierścieni ani separatorów nie będę miała
Ula05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 14:50   #3925
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj mam wielka nadzieje, ze bedzie co raz lepiej Na razie wzielam Panadol przeciwbolowo. Troche pomaga Zaraz ide zmierzyc sie z obiadem... Zobaczymy co bede w stanie przezuc

Cytat:
Napisane przez maria_antonina91 Pokaż wiadomość
Separatory u mnie to była masakra. Bolało jak cholera i nie przestało dopóki mi ich nie wyciągnęli, ale ja miałam je tylko 3 czy 4 dni prze założeniem aparatu.
Ja mam na tydzien przed zalozeniem A czy pozniejszy bol zebow po zalozeniu aparatu jest mniejszy, czy wiekszy w porownaniu do separatorow? Nie wiem na co sie nastawic

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
Mi jeden wypadl i tez poczulam ulge w tym miejscu Cokolwiek bym nie jadla, to tylko ta strona
Stary 2011-03-13, 15:21   #3926
shinigami0717
Raczkowanie

Cytat:
też się cieszyłam pierwszego dnia, że nic mnie nie boli ale od 2 do mniej więcej 4 była masakra. a po założeniu aparatu też będzie bolało.. tylko inaczej i w moim przypadku bolało mniej niż separatory

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

jutro idę na wizytę! mam zamiar trochę pomarudzić

gumki: czerwono - zielone
były: pomarańczowo-różowe, niebiesko-granatowe, pomarańczowe, różowe, błękitne
shinigami0717 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 15:36   #3927
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
też się cieszyłam pierwszego dnia, że nic mnie nie boli ale od 2 do mniej więcej 4 była masakra. a po założeniu aparatu też będzie bolało.. tylko inaczej i w moim przypadku bolało mniej niż separatory

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

jutro idę na wizytę! mam zamiar trochę pomarudzić
Ojej, czyli skoro dzis u mnie dopiero 2 dzien... to znaczy, ze bol sie dopiero rozkreca
I mam nadzieje, ze w moim przypadku rowniez sam aparat bedzie mniej bolec
Stary 2011-03-13, 15:49   #3928
Dagsa
Przyczajenie

u mnie jesli chodzi o higiene to obecnie mam szczoteczkę colgate, a paste to jaka jest w domu :p teraz mam blend-a-med, wybielającą. Uzywam też płyn do płukania colgate plax. Z tym, że płyn jest uzywany zadko. Kupiłam w lutym dużą butelkę i mam jeszcze połowe. Czy wyciorkami da sie umyc przetrzen pod zamkami? bo kurcze wkurza mnie to, że mam lekko żółte.... widze to tylko ja, ale jednak xD
Drut- stal

Włosy rosną!
Obecnie: 32 cm
Zamierzone: 45cm
Czekam...
Dagsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 18:43   #3929
girl-from-poland
Raczkowanie

Dziewczyny kochane pilna sprawa!
które z was miały usuwane jakieś zęby ?
Chodzi mi o czas schodzenia się szpar po usunięciu...
please help
girl-from-poland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 20:44   #3930
Dagsa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez girl-from-poland Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane pilna sprawa!
które z was miały usuwane jakieś zęby ?
Chodzi mi o czas schodzenia się szpar po usunięciu...
please help
ja sie pozbyłam 4. Na górze juz chyba po 3 miesiacach bylo proste. W kazdym razie szybko . Na dole niestety nie udało sie... efekt- złomek
Drut- stal

Włosy rosną!
Obecnie: 32 cm
Zamierzone: 45cm
Czekam...
Dagsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości