|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cel: zgrabne ciało Termin: 1 maja 2011
Więc dzisiaj zaczęłam ćwiczyć te 8 minut ABS i zastanawiam się jak wy to wytrzymujecie! Bo mnie cholernie boli szyja cała i to mi uniemożliwia ćwiczenia. Nie wiem, czy ja jakoś źle ćwiczę...? Nie macie tak?
Chyba na razie zacznę od 3 minut ABS ![]() ![]() ![]() Dzisiaj pojeździłam na orbitreku 20 minut ![]() jutro 21, pojutrze 22, i tak za jakiś czas dojdę do 40 ![]() Z tym podjadaniem to ja też mam szał! Uwielbiam słodycze, brakuje mi strasznie słodkości do tego stopnia że wieczorem zżarłam wafla ryżowego z dżemem ![]() Ok, więc jutro rano robimy ważonko i podajemy aktualną wagę i wagę do osiągnięcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Popieram inicjatywę szanownej Wizażanki
![]() jako autorka wątku może zacznę. Akurat dzisiaj rano się ważyłam, więc mam najświeższe informacje. ![]() Tak, więc zaczynamy: Wzrost: 155 cm Waga: 53 kg (nie jest źle ![]() Na wadze w zasadzie mi nie zależy. Moim celem jest zmniejszenie wymiarów. Jestem klepsydrą, która długi czas była zaniedbana a teraz wzięła się za siebie ![]() W czym tkwi problem?? Problemem jest to, że spokojnie mogłabym kupować sobie spodnie rozmiar 36 a nawet 34 (uwierzcie mi na słowo, że spódnice z rozmiarówki 36 firmy or**y lub h&* (* - żeby nie było, że reklamuję) dosłownie ze mnie "lecą"), ale nie mogę, bo moje uda do takich spodni są za tłuste!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dlatego dzisiaj: 300x agrafka great abs 10 minut twister na ugiętych nogach (nareszcie do mnie dotarł ![]() i oby tak dalej i już nie mogę doczekać się efektów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Możemy tak zrobic z tymi wymiarami. Ale mi nie chodzi o to żeby zbić wage. Waże 45,5 kg (właśnie przytyłam pół kilo ![]() A wczoraj biegałam 20 min ![]() ![]()
Staram się bo warto! ![]() ![]() Edytowane przez ewcia19 Czas edycji: 2011-03-12 o 05:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też nie chcę schudnąć bo mi na tym nie zależy, tylko chcę pozbyć sie cellulitu z ud i pupy no ale pewnie ćwicząc codziennie schudnę coś. Moje wymiary: wzrost 159cm waga 52kg więc mamy bardzo podobne wymiary Amu_Ikuto ![]() Ja dzisiaj sprzątanko i jak starczy czasu to pare ćwiczonek bo niestety okres już nadszedł i cięzko jest więc cosik lekkiego zrobie ![]() Już zdążyłam wklepać balsam na Pana C ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Oooo to wy to chudzinki jesteście. Ja jestem gruba, mam sporo do zrzucenia, ale nie będę się aż tak bardzo sugerować wagą bo będę raczej patrzeć na zrzucone cm i jędrność ciała. Po ciąży mam z tym mega problem.
A więc ja dzisiaj na wadze mam 70.2kg wzrost 165cm. A jeszcze cztery dnia temu na wadze było 71,4 ![]() ![]() ![]() Mnie dzisiaj napiernicza ta szyja, szczególnie po bokach, że aż ciężko mi głowę podnieść w pozycji leżącej. No i mięśnie brzucha też dają mi popalić. Nie wiem o co chodzi z tą szyją, dzisiaj nie ma mowy o brzuszkach bo głowy bym nie mogła unosić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje zrzuconego kg !! ![]() ![]() Ja znowu się objadam dziś:/ kurde dobrze, że okres się kończy:/ Zaraz robie łososia pieczonego i zjem go jako obiadokolacje i koniec z jedzeniem dzis:/
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
dzisiaj rządził twisterek 2x 10 minut na ugiętych nogach
![]() do tego 300 ściśnięć agrafką i oczywiście great abs dzień uważam za udany ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny ;D
Jestem tu nowa, ale forum przeglądam już od dawna, do rejestracji zmotywowała mnie chęć zapytania o radę i wskazówki. Z góry przepraszam, jeśli się zbytnio rozpiszę, ale zależy mi na dokładnym opisaniu sprawy, aby obraz był pełniejszy. Nie bardzo wiedziałam, gdzie zamieścić ten post, więc przepraszam, jeśli to niewłaściwe miejsce Mam 17 lat, ważę aktualnie 56 kg przy wzroście 160 cm. Od 6 lutego się odchudzam, zaczęłam ważąc 60 kg, więc udało mi się zrzucić już 4, nie jest to może oszałamiające tempo jak na 5 tyg, ale nie zależy mi na szybkich i nietrwałych efektach. Wolę schudnąć wolniej i skuteczniej, do ok. 52-53 kg (nie wykluczam, że więcej, to będzie zależało od tego, jak będę wyglądać, i jak się będę czuła) i później nie przekraczać 55. Do rzeczy: nie jem słodyczy ani tłustych, kalorycznych rzeczy, mocno przetworzonych itp. Staram się nie przekraczać dziennie 1400 kcal, na początku zaczynałam z 1000, ale naczytałam się, że to może spowolnić metabolizm, a tego oczywiście nie chcę. Śniadanie jem ok. 6:30, jest to najczęściej jogurt naturalny z muesli domowej roboty (płatki pszenne i owsiane z suszonymi owocami, migdałami, rodzynkami itp.), lub ew. 2-3 pełnoziarniste tosty albo bułka z twarożkiem, rzadziej żółtym serem + warzywa (pomidor lub ogórek, rzodkiewka, szczypiorek). Do domu wracam najczęściej dopiero ok. 16:30, i wtedy mam obiad, dlatego w szkole jem dosyć duże drugie śniadanie. Jem najpierw serek wiejski, a ok. 2 h później pełnoziarnistą bułkę, zazwyczaj z żółtym serem (gouda, salami itp.), pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem. Ponadto w szkole zjadam jeszcze jabłko. Ok 16:30 obiad - jestem wegetarianką, dlatego mięso nie wchodzi w grę. Często są to warzywa na patelnię, czasem same, innym razem z kaszą gryczaną lub kuskusem, raz na jakiś czas pełnoziarnisty makaron (ale bez sosów, z warzywami), jajecznica, zdarzają się jakieś pierogi, np. ze szpinakiem. Staram się nie jest zbyt dużo na obiad, nie napychać się, gdyż jest to dosyć późny posiłek. Ok. 19:30-20:00 jem kolację - jogurt naturalny, lub pieczywo wasa z twarożkiem, czasem sam twarożek z warzywami, itp. Staram się pić dużo wody, gdyż podobno dobrze działa na metabolizm. Jeśli soki - to niesłodzone, czasem piję też mleko sojowe. Oprócz diety włączam oczywiście ćwiczenia - na początku biegałam 20-30 min i później 30 min rowerka, ale po szkole jestem zmęczona i trudno jest mi się zmobilizować. Ponadto gdybym ćwiczyła przed obiadem, jadłabym go ok. 17:30, a to już naprawdę późno, tuż po jedzeniu natomiast jest podobno niezdrowo. Dlatego bieganie zostawiłam sobie na dni, kiedy wracam wcześniej lub weekendy, a w tygodniu codziennie wieczorem jeżdżę rowerem stacjonarnym, ok. 45-60 min ze średnim tempem ok. 30-35) km/h (podobno jadąc z takim tempem spala się ok. 900 kcal/h, nie do końca w to wierzę, no ale nawet licznik roweru po wprowadzeniu moich danych pokazuje taki wynik). Nie wiem sama, czy jest sens po tym treningu na rowerze robić brzuszki bądź inne ćwiczenia na brzuch (moim słabym punktem jest brzuch i przede wszystkim talia)? Jeśli tak, to ile mniej więcej powinny trwać takie ćwiczenia? Bardzo dziękuję wszystkim, którzy to przeczytali i proszę o ocenę moich działań oraz wskazówki, co poprawić bądź zmienić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawo ![]() Ja po śniadanku: 2 brzoskwinie z puszki z kotajlem (banan + mleko) i filet z łososia z wczoraj ![]() ![]() Dziś mam w planach rower i orbiterek i hh (znalazłam ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
hehe ja wręcz przytyłam
![]() ![]() ![]() ale może to wuna wagi, bo jak weszłam pierwszy raz - pokazała 62, jak przestawiłam to już 67.5 ;] ale zbytnio nie przejmuję się wagą, liczy się rozmiar ten idzie w dół ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzisiaj 300x agrafka 10 min twisterka na ugiętych nogach na czczo i great abs ![]() [QUOTE= shimmmy hehe ja wręcz przytyłam ![]() ![]() ![]() ale może to wuna wagi, bo jak weszłam pierwszy raz - pokazała 62, jak przestawiłam to już 67.5 ;] ale zbytnio nie przejmuję się wagą, liczy się rozmiar ten idzie w dół ![]() ![]() shimmy nie przejmuj się!!Nawet jeśli waga rzeczywiście pokazuje więcej, a wymiary pokazują mneij to znaczy, ze spaliłaś tłuszczyk i w jego miejsce masz teraz mięśnie. Mięśnie po prostu więcej ważą, ale zajmują mniej miejsca niż tkanka tłuszczowa. Powinnaś się cieszyć! Co do biustu to ja już zostałam bez biustu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
ja jestem właśnie po 8 minute ABS i Legs
![]() a co to jest ta agrafka ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- już znalazłam co to agrafka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Poćwiczyłam 20 minut Turbo Fire i padłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#45 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Niestety dzisiaj zgrzeszyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj zrobiłam już 200 brzuszków, byłam na dwu godzinnym spacerze z dzieckiem a wieczorem wsiadam na orbitrek. Dziś 23 minuty.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja to dzisiaj tylko 30 brzuszków, BBL (bum bum i basics) może jeszcze będzie mi się chciało zrobić coś z 8min, ale okres jest i jakoś chęci brak ![]() Dzisiaj: śniadanie: banan, jabłko, mandarynka obiad: kurczak z warzywami i ryżem hmm a na kolacje zjem raczej muesli czekoladowe ![]() No i oczywiście dzisiaj rano też było wcieranie balsamu na pana C ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale wy mało jecie !! Tez tak chce a ciągle czuje głód
Ja dziś - płatki z mlekiem i rodzynkami + 2 kanapki z masłem i dżemem - na obiad 2 filety łososia na parze(nie mogłam się powstrzymać) i ogórki kwaszone - teraz jadłam ser z rodzynkami i jogurt i tym sposobem zjadłam paczke rodzynek w jeden dzien :/ już zjadłam prawie 2000 kcal a jeszcze nie koniec dnia ![]()
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i codziennie wypijam 2litry mineralnej ![]() ![]() Noo i udało mi się jeszcze zrobić 50 przysiadów i 8 min legs ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich obecnych na forum
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
♥
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Robię rano, po południu i wieczorem po ok. 100 brzuszków. Dla mnie jest to dużo łatwiejsze niż te całe 8 minut abs...
ja jem bardzo dużo. Zawsze lubiłam sobie dobrze zjeść, a w szczególności słodycze. I np. dzisiaj moje menu wygląda następująco: -śniadanie - jajecznica z dwóch jaj+kromka ciemnego pieczywa, na deser kiwi - obiad - talerz kapuśniaku (bez zasmażki oczywiście) - podwieczorek - marchewki - kolacja - dwie kromeczki chleba fitnes z sałatą i twarożkiem No z tym że dodatkowo wkradł się tutaj ten rogal ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia witamy w naszym gronie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
♥
|
linka wcale nie jesz dużo .
-śniadanie - jajecznica z dwóch jaj+kromka ciemnego pieczywa, na deser kiwi ok - obiad - talerz kapuśniaku (bez zasmażki oczywiście) dodaj mięso/rybę - jakieś źródło białka oraz oliwę/orzeszki - źródło nnkt - podwieczorek - marchewki dodaj białka + nnkt - kolacja - dwie kromeczki chleba fitnes z sałatą i twarożkiem ok |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do ćwiczeń: 10 minut twistera na ugiętych nogach 300x agrafka great abs trochę squatów i lunges ![]() Jak wszyscy z tymi jadłospisami to ja też: śniadanie - owsianka obiad - makaron z sosem z kurczaka i pieczarek (z naciskiem na makaron, sosu to tam było tyle co kot napłakał ![]() kolacja - 1 kromka z pasztetem i 1 kromka z miodem podwieczorek - mars ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
ja wczoraj odpuściłam ćwiczenia i najadłam się za 2
![]() na śniadanie sałatka prawie jak warzywna, bo zamiast ziemniaków był ryż i kromal chlebka białego z chudą wędliną II śniadanie: banan i jogurt jagodowy po 2 godzinach brokuły gotowane z 1 łyżką sosu czosnkowego i na obiad fasolka po bretońsku. Jak zjadłam ją o 15 tak nie byłam głodna do 22 ![]() ![]() no i zgrzeszyłam troszkę chrupkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
ja czytałam jakiś czas temu, że banany mają dużo kalorii, tak samo jak winogrona więc lepiej ich unikać..
Fasolka też jest ciężko strawna... nie wiem jaki jest twój cel ja chciałabym schudnąć 10 kg stąd sama nie zjadłabym czegoś takiego ![]() Edytowane przez gosia1852 Czas edycji: 2011-03-15 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No co ty ! Wcale nie za dwie ! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Nie wiem czy wyrobię to 1 maja z piękną talią, ale to moje marzenie. Czytałam, że hula hop prócz talii, dobrze wpływa na nogi i pupę, więc to moje wybawienie. Do tego ograniczam zapychacze i słodycze, bo chudnąć specjalnie nie muszę. Chodzi mi raczej o wyrzeźbienie sylwetki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.