Czym karmicie swoje zwierzaki? :D - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 20:19   #1021
milkanika
Rozeznanie

Dot.: Czym karmicie swoje zwierzaki? :D

animonda w sumie ma tyle rodzajów,że ciężko psa znudzić tymi puszkami nawet jakieś z pierożkami są,
jeszcze są bozile chyba, takie w papierowym pudełku i w dużych puszkach,
no i ostatnio w markecie chyba niemieckie puszki znalazłam,bardzo tanie,ale mają dużo mięsa,tylko nie pamiętam teraz nazwy
milkanika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 20:33   #1022
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lady opium Pokaż wiadomość
No właśnie, właśnie...Bo jest też, np:

Royal Canin Giant Junior 31

sproszkowane mięso drobiowe, ryż, izolat białka roślinnego L.I.P.*, kukurydza, tłuszcz zwierzęcy, hydrolizowane białko zwierzęce, pulpa buraczana, sole mineralne, olej rybny, drożdże, olej sojowy, fruktooligosacharydy, łuski i nasiona psyllium, L-lizyna, mannooligosacharydy, DL-metionina, jajko w proszku, tauryna, hydrolizowane skorupiaki (źródło glukozaminy), L-karnityna, hydrolizowana chrząstka (źródło chondroityny), wyciąg z aksamitki wzniesionej (źródło luteiny) *L.I.P.: wyselekcjonowane, lekkostrawne białka o wysokiej biologicznej wartości
Royal Canin Maxi Mature 26
sproszkowane mięso drobiowe, kukurydza, ryż, mąka kukurydziana, gluten kukurydziany, tłuszcz zwierzęcy, hydrolizowane białko zwierzęce, pulpa buraczana, olej rybny, sole mineralne, olej sojowy, olej ogórecznikowy, jajko w proszku, drożdże, fruktooligosacharydy, polifosforan sodu, polifenole z zielonej herbaty i winogron, L-lizyna, hydrolizowane skorupiaki (bogate w glukozaminę), hydrolizowana chrząstka (bogata w chondroitynę).
Royal Canin Medium Light 27
sproszkowane mięso drobiowe, jęczmień, włókno roślinne, gluten kukurydziany, ryż, kukurydza, tłuszcz zwierzęcy, wątróbka drobiowa, pulpa buraczana, drożdże, olej roślinny, składniki mineralne, olej rybny, fruktooligosacharydy, elementy śladowe, wyciąg z drożdży (źródło mannooligosacharydów), jajko w proszku, tauryna, L-karnityna.
Royal Canin Breed Dachshund 28
mączka drobiowa, ryż, izolat białka roślinnego*, tłuszcz zwierzęcy, zwierzęce białko (hydrolizowane),lignocelu loza, pulpa buraczana, składniki mineralne, olej sojowy, olej ogórecznikowy, olej rybny, fruktooligosacharydy, trifosforan sodu, tauryna, hydrolizat ze skorupiaków (źródło glukozaminy), polifenole (z winogron i zielonej herbaty), hydrolizowana chrząstka (bogata w chondroitynę), ekstrakt z aksamitki (bogaty w luteinę)
*L.I.P.: wyselekcjonowane, lekkostrawne białka o wysokiej biologicznej wartości

Royal Canin Mini Starter
mięso drobiowe, ryż, tłuszcz zwierzęcy, izolat białka roślinnego*, kukurydza, pulpa buraczana, białko zwierzęce (hydrolizowane) składniki mineralne, tran, olej sojowy, fruktooligosacharydy, maślan, hydrolizowane drożdże (źródło mannanoligosacharydów i beta-glikanu), mączka z kwiatów aksamitki (źródło luteiny).
* L.I.P.: wyselekcjonowane, lekkostrawne białka o wysokiej biologicznej wartości.

Royal Canin Breed Golden Retriever 29 Junior
mączka drobiowa, ryż, kukurydza, pszenica, białko roślinne*, tłuszcze zwierzęce, białko zwierzęce (hydrolizowane), lignoceluloza, pulpa buraczana, sole mineralne, tran, olej sojowy, olej z ogórecznika, pomidory (bogate w likopen), psylium (siemie lniane i skorupki), fruktooligosacharydy, trifosforan sodu, tauryna, hydrolizowane skorupiaki (bogate w glukozaminę), L-karnityna, DL-metionina, wyciąg z aksamitki (bogaty w luteinę), polifenole (z winogron i zielonej herbaty), hydrolizowana chrząstka (źródło chondroityny)
*L.I.P.: wybrane, wysokostrawne białka o wysokiej wartości biologicznej.

I przykładów można mnożyć. Więc nie wrzucajmy wszystkiego do jednego wora... Chyba widać, że nie każdy RC ma głównie kukurydzę
dla mnie to jeden worek.
takze przez konserwanty, ktore zawiera oraz to, ze producent sciemnia: "bialko zwierzece"? dobra karme poznasz tez po tym, ze producent nie sciemnie, tylko wpros podaje z czego ja robi:

np ORIJEN 6 Ryb
Świeże mięso łososia (chinook, coho i sockeye salmon), mączka z łososia, ziemniaki russet, Maczka ze śledzia, świeże jeziorna białoryby, słodkie ziemniaki, świeży pstrąg źródlany, świeży sandacz, słodkowodny dorsz, świeży śledź, olej słonecznikowy, olej z łososia (konserwowany mieszaniną tokoferoli, naturalne źródło witaminy E), suszona na słońcu lucerna, morskie rośliny ( wyciąg z brunatnic, irlandzki mech, czerwona alga, morszczyn pęcherzykowy), por, psyllium, pancerze krabów, ekstrakt z rozmarynu, lecytyna, jabłka, korzeń cykorii, korzeń lukrecji, kozieradka, glukozamina HCl, żurawiny, czarna porzeczka, kwiaty nagietka, nasiona kopru, wąsy kukurydzy, liście mięty, kwiaty rumianku, mniszek, cząber ogrodowy, ekstrakt z rozmarynu, siarczan chondroityny, dzika róża, witaminy (wit. E, chlorek choliny, wit. A, wit. D3, jednoazotan tiaminy, wit. B12, kwas foliowy, biotyna), sól morska, minerały (proteinian żelaza, proteinian cynku, proteinian magnezu, proteinian miedzi), probiotyki (Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium).

super sklad, kazda maczka nazwana, bo producent nie ma sie czego wstydzic.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez milkanika Pokaż wiadomość
animonda w sumie ma tyle rodzajów,że ciężko psa znudzić tymi puszkami nawet jakieś z pierożkami są,
jeszcze są bozile chyba, takie w papierowym pudełku i w dużych puszkach,
no i ostatnio w markecie chyba niemieckie puszki znalazłam,bardzo tanie,ale mają dużo mięsa,tylko nie pamiętam teraz nazwy
ja nie daje tych z pierozkami.
sa podejrzane hehe
u nas jak cos to tylko te carno.
lapinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 20:52   #1023
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapinne Pokaż wiadomość
dla mnie to jeden worek.
takze przez konserwanty, ktore zawiera oraz to, ze producent sciemnia: "bialko zwierzece"? dobra karme poznasz tez po tym, ze producent nie sciemnie, tylko wpros podaje z czego ja robi:
A to bialko zwierzece to nic innego jak 4d's....

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 20:58   #1024
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
A to bialko zwierzece to nic innego jak 4d's....
tez uwazam, ze by sie pochwalili, gdyby bylo czym...
Stary 2011-03-12, 21:09   #1025
Stellanova
BAN stały

Ja używam karmy Royal starter mini - a oto skład: suszone mięso drobiowe, ryż, tłuszcze zwierzęce, izolat białka roślinnego (L.I.P – białka wyselekcjonowane pod kątem bardzo wysokiej przyswajalności) , kukurydza, pulpa buraczana, hydrolizat białka zwierzęcego, sole mineralne, olej rybny, olej sojowy, fruktooligosacharydy, sól kwasu tłuszczowego, wyciąg z drożdży (źródło mannooligosacharydów i beta-glukanów), proszek jajeczny, wyciąg z aksamitki wzniesionej (źródło luteiny).
W tym:
Białka (%) 30,0 Tłuszcze (%) 22,0 Sole mineralne (%) 7,5 Skrobia (%) 26,2 Włókno surowe (%) 1,3 Wilgotność (%) 8,0 Włókno pokarmowe (%) 6,3 Kwas linolowy (%) 4,51 Kwas arachidonowy (%) 0,1 Kwasy tłuszczowe omega 6 (%) 4,72 Kwasy tłuszczowe omega 3 (%) 0,75 Betakaroten (mg/kg) 40,0 EPA+DHA (%) 0,3 L-lizyna (%) 1,53 Bezazotowe substancje wyciągowe (NFE) (%) 31,2 Energia metaboliczna (obliczona wg NRC85) (kcal/kg) 4.012,0 DL-metionina (%) 0,63 Energia metaboliczna (obliczona wg NRC74) (kcal/kg) 4.428,0 Energia brutto (kcal/kg) 5.110,5 Energia metaboliczna (mierzona) (kcal/kg) 4.251,0
Wapń (%) 1,2 Fosfor (%) 0,95 Magnez (%) 0,08 Sód (%) 0,4 Żelazo (mg/kg) 209,0 Mangan (mg/kg) 74,0 Cynk (mg/kg) 242,0 Jod (mg/kg) 3,6 Selen (mg/kg) 0,16 Potas (%) 0,8 Miedź (mg/kg) 15,0 Chlor (%) 0,64

Witamina A (UI/kg) 21.000,0 Kwas foliowy (mg/kg) 10,0 Cholina (mg/kg) 1.700,0 Witamina B1 (tiamina) (mg/kg) 5,1 Witamina B2 (ryboflawina) (mg/kg) 4,7 Witamina B5 (kwas pantotenowy) (mg/kg) 30,9 Witamina B3 (niacyna) (mg/kg) 18,3 Witamina B6 (pirydoksyna) (mg/kg) 10,0 Witamina D3 (UI/kg) 1.200,0 Biotyna (mg/kg) 1,32 Witamina B12 (kobalamina) (mg/kg) 0,09 Witamina C (mg/kg) 300,0 Witamina E (mg/kg) 600,0
Tauryna (mg/kg) 1.800,0 L-karnityna (mg/kg) 50,0 Luteina (mg/kg) 5,0 Arginina (%) 1,66 Metionina - cystyna (%) 1,08

Ale nie ma żadnej karmy na świecie, która jest robiona z najlepszej jakości mięsa - ściśle biorąc masy mięśniowej i tu jest, że tak brzydko powiem "pies pogrzebany" . Dalej o tym która karma przemysłówka jest lepsza i jaki to worek - nie będę dyskutować bo takie rozmowy i tak do niczego nie prowadzą chyba tylko do tego , ze tutaj niektóre osoby tak się nakrecą, ze wiatr bedzie hulał

Edytowane przez Stellanova
Czas edycji: 2011-03-12 o 21:17
Stellanova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 21:10   #1026
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
dla mnie to jeden worek.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

ja nie daje tych z pierozkami.
sa podejrzane hehe
u nas jak cos to tylko te carno.

A po czym stwierdzasz ze prodecent :sciamnia"? I jaką masz pewnośc , że to co pisze na ORIJEN jest 100% prawda?

Ja z animonda to podaję , a raczej podawalam Animonda vom Feinsten Light Lunch z szynką albo seerem. probowalam tez z drobiem, ale nie chcialy, potem jagnięcina. ja zawsze z tych puszeczek aluminiowych korzystalam, z CARNo nigdy . Skład tych light lunch
Skład:

Indyk i ser: mięso i mięsne produkty uboczne (87 % indyka ), mleko i mleczne produkty uboczne (7 % sera), zboża (4 % pszenicy), minerały
Indyk i szynka: mięso i mięsne produkty uboczne (84 % indyka, 10 % szynki), zboża (4 % pszenicy), minerały

Smakowaly dlugo , oj dlugo. Potem się przejadły , probowalam podawac z drobiem , wolowina, jeleniem-i nie chcialy. Tylko najbardziej ten light lunch z szynka i serem A teraz podaję gotowane i jedza z chęcią-pomijam jakies od czasu do czasu grymasy zwiazane np z zmianami hormonalnymi Czasem skusza się też na BOZITĘ mokra
Renifer:
kurczak, płuca, podgardla, żwacz, renifer (min. 4%), minerały, hemoglobina
Stary 2011-03-12, 21:16   #1027
Gregorynka
Zakorzenienie

Ja karmię Orijenem psa i kota (osobnymi rzecz jasna). Ostatnio z braku w sklepach Orijenu wzięłam kocie Acanę i Orijen rybny, nie polubiła go, zaś po Acanie widzę pogorszenie stanu futra. Wracamy niedługo do Orijenu, nie będę eksperymentować .

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 21:21   #1028
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość
A po czym stwierdzasz ze prodecent :sciamnia"? ...
Jak mozna oskarżać nie mając do tego podstaw . No chyba, że srebrna kula
Cytat:
...I jaką masz pewność , że to co pisze na ORIJEN jest 100% prawda? ...
Ano, właśnie bo kij ma zawsze dwa końce

Czas edycji: 2011-03-12 o 21:22
Stary 2011-03-12, 23:13   #1029
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
jesli zas chodzi o jedzenie, bo wypadaloby wrocic do tematu, to u nas jest raz w tygodniu prawo do obiaku lub sniadanka innego niz suche (chociaz ostatnio czesciej sie lamiemy) i teraz hitem sa puszki evangersa.
te drozsze wygladaja tak, ze sama myb sobie doprawila i zjadla.
ale te tansze tez sa skladowo ok.

sa duzo lepsze niz animonda, ktora co prawda zawiera w wiekszosci mieso, ale wygladaja jak taka zwykla konserwa.
tak wiec polecam))
Też polecam

Mój pies na co dzień wcina Acanę Lamb&Apple i wcześniej jeszcze jej w życiu nie widziałam tak przyklejonej do michy, to samo z puszkami Evangersa, po zjedzeniu wraca jeszcze kilka razy sprawdzić, czy coś czasem nie zostało

A co do tego "ściemniania" to oczywiste, że nie chodzi o jawne kłamstwa w składzie tylko o niedoprecyzowanie co się konkretnie pod tym "białkiem zwierzęcym" chowa, bo widocznie jakby doprecyzowali to mało kto by to kupił
Stary 2011-03-13, 08:42   #1030
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
A po czym stwierdzasz ze prodecent :sciamnia"? I jaką masz pewnośc , że to co pisze na ORIJEN jest 100% prawda?
wiesz co...ja naprawde dbam o zdrowie swojego psa.

przykladowo jest to prawdopodobnie jedyny pies w polsce, ktory zostal zaszczepiony na babeszjoze.

i w zwiazku z tym nie jest mi obojetne co je. nigdy nie podalabym jej karmy, ktorwj producent wymienia w skladzie "tluszcz zwierzecy" lub "maczka zwierzeca". oczekuje bowiem od niego informacji, z czego ten tluszcz i z czego ta maczka.

rownie dobrze moglabym podwazac sklad tego, co sama jem.
w dzisiejszych czasach szanujace sie marki nie oszukuja klientow.

moj pies niestety nie je orijena, ale drugiemu szczeniakowi tez sprobuje go podawac. jest to bowiem super karma.
najlepsza na rynku.

moj pies je karme dla alergikow o wrazliwym zoladku: brit care lamb&rice dla duzych szczeniat. mimo ze jest to karma klasy super premium, to sklad ma duzo mniej fajny niz orijen dla duzych szczeniat, ale wiadomo, ze w przypadku wrazliwego ukladu pokarmowego trzeba pewne skladniki wykluczyc. mimo tojednak producent mnie nie oszukuje. w skladzie nie ma tluszy zwierzecych ani maczki zwierzecej. wszystko jest nazwane po imieniu.

Składniki Mączka jagnięca, ryż, tłuszcz drobiowy, tran z łososia, naturalne składniki smakowe, suszona pulpa buraczana, drożdże browarnicze, suszone jajka, Yucca Schidigera, suszone jabłka, minerały, glukozamina, siarczan chondroityny, DL-melatonina, L-lizyna, manooligosacharydy, fruktooligosacharydy, Niacyna, Wapń, kwas foliowy, biotyna.

kazdy dobry zootechnik powie ci, czym w karmie jest tluszcz zwierzecy i maczka zwierzeca. to odpadki, najczesciej z padlych zwierzat. moj pies nie je odpadkow, bo o niego dbam.
Stary 2011-03-13, 09:09   #1031
Stellanova
BAN stały

I "Mandarynka" i ja i miliony innych właścicieli dba o zdrowie swojego psa - taka jest prawda.
Co do oceny karm daleka jestem od tego a ocena samozwańcza nie przedstawia wielkiej wartości.

PS.
Jakby każdy pies o którego się dba jadł to co dla niego najlepsze kazdy wcinałby mieso z masy mięśniowej a nie "mieso granulkowe " z napisem jaką zawartość granulki stanowi

Stary 2011-03-13, 09:11   #1032
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stellanova Pokaż wiadomość
I "Mandarynka" i ja i miliony innych właścicieli dba o zdrowie swojego psa - taka jest prawda.
Co do oceny karm daleka jestem od tego a ocena samozwańcza nie przedstawia wielkiej wartości.

PS.
Jakby każdy pies o którego się dba jadł to co dla niego najlepsze kazdy wcinałby mieso z masy mięśniowej a nie "mieso granulkowe " z napisem jaką zawartość granulki stanowi

samo mieso to nie jest zbilansowany posilek.
Stary 2011-03-13, 09:54   #1033
mandarynkka86
Rozeznanie

czyli nie jest to ściamnianie prodecenta, tylko niedoprecyzowanie opisu składu.
Tak sobie mysle ze gdyby bp Mc Donald DOKLADNIE opisywal skład na swoich pudeleczkach sosow, nagle wszyscy mogliby je robic sami i poznali tajemnicę tego wlasnie "samku", ktoremu nie potrafia dorowna sosy z sklepu ....
"przykladowo jest to prawdopodobnie jedyny pies w polsce, ktory zostal zaszczepiony na babeszjoze."
Moje psy maja oba "w sobie" Nobivac Piro więc nie jesteś jedyna, zapewniam Cię ze jest cala masa ludzi, ktora szczepi psy przeciwko temu chorobsku! W koncu cale mnostwo ludzi DBA o swoje psy i "dmucha na zimne" Ponadto wczesniej stosowalam-tzn wet podawał IMIZOL, ale podobno NOBIVAC PIRO jest mniej toksyczna.

Wracając do zywienia- owszem samo mięso to nie jest najlepsze rozwiązanie. Dlatego ja diete urozmaicm tez innymi wartościowymi posiłkami, ktore maja w sobie witaminki i inne przydatne rzeczy

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
I przykładów można mnożyć. Więc nie wrzucajmy wszystkiego do jednego wora... Chyba widać, że nie każdy RC ma głównie kukurydzę
Ale widzisz jak nie "wypowiadaja" się nt PIERWSZEGO skladniku opisanego w skladzie, to zawsze mozna czepić się czegos innego

Edytowane przez mandarynkka86
Czas edycji: 2011-03-13 o 09:44
mandarynkka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 10:13   #1034
lapinne
Zadomowienie

my sprowadzilismy z zagranicy pirodoga jako ze dostepne w polsce srodki chronia przed babeszjoza srednio.

oczywiscie, jesli ktos pasie psa karma, ktora zwiera skladniki pochodzace z odpadkow, to ja nic do tego nie mam. moj pies jednak nie dostaje takiej karmy, a mi wolno sie o takim smieciowym skladzie wypowiadac w sposob pejoratywny.
Stary 2011-03-13, 10:27   #1035
mandarynkka86
Rozeznanie

Maly off top
Odnosnie PIRODOG nie wypowiem się, bo nie praktykowalam na psach, ale slyszalam ze za granicą są "inne" kleszcze i szczepionka jest "skonstruowana" tak, by zabezpieczac tamte zwierzaki-nie wiem natomiast ile jestw tym prawdy, ponadto jest cala masa opinii nawet weterynarzy ze obie-zarowno PIRODOG jak i NOBIVAC PIRO skutecznosc maja poddaną pod wątpliwość, wiec sama nie wiem. Ja jednak wolę szczepic i miec spokojne sumienie, ze nawet w razie 'w" zrobilam , co moglam. Sprowadzalas z Francji ?
dla zainteresowaych jest ciekawa stronka po polsku. Podaję:
http://www.intervet.pl/binaries/115_215905.pdf

Edytowane przez mandarynkka86
Czas edycji: 2011-03-13 o 10:36
mandarynkka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 10:31   #1036
Vika90
Raczkowanie

Czytanie składu jest niezwykle ważne! Mój bernol je Husse Optimal Giant skład:

Składniki:
Pszenica, mięso z kurczaka, ryż, tłuszcz zwierzęcy, mączka pszeniczna, wysłodki buraczane, hydrolizowane białko kurczaka, siemię lniane, mączka z łososia, drożdże, olej z łososia, minerały, sól, suszone całe jaja, fruktooligosacharydy, lecytyna, wyciąg z aksamitki, ekstrakt z zielonych małży nowozelandzkich, algi morskie, ekstrakt z pestek winogron.

Z gotowaniem raczej trzeba kombinować bardziej..... Jakbym miała dostarczyć mu wszystkich niezbędnych sładników mineralnych to pies by utonął pod naporem suplementów :P
Vika90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 10:56   #1037
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Maly off top
Odnosnie PIRODOG nie wypowiem się, bo nie praktykowalam na psach, ale slyszalam ze za granicą są "inne" kleszcze i szczepionka jest "skonstruowana" tak, by zabezpieczac tamte zwierzaki-nie wiem natomiast ile jestw tym prawdy, ponadto jest cala masa opinii nawet weterynarzy ze obie-zarowno PIRODOG jak i NOBIVAC PIRO skutecznosc maja poddaną pod wątpliwość, wiec sama nie wiem. Ja jednak wolę szczepic i miec spokojne sumienie, ze nawet w razie 'w" zrobilam , co moglam. Sprowadzalas z Francji ?
dla zainteresowaych jest ciekawa stronka po polsku. Podaję:
http://www.intervet.pl/binaries/115_215905.pdf
z francji.

oprocz tego zabrzpieczamy sie advantixem.

Cytat:
Napisane przez Vika90 Pokaż wiadomość
Czytanie składu jest niezwykle ważne! Mój bernol je Husse Optimal Giant skład:

Składniki:
Pszenica, mięso z kurczaka, ryż, tłuszcz zwierzęcy, mączka pszeniczna, wysłodki buraczane, hydrolizowane białko kurczaka, siemię lniane, mączka z łososia, drożdże, olej z łososia, minerały, sól, suszone całe jaja, fruktooligosacharydy, lecytyna, wyciąg z aksamitki, ekstrakt z zielonych małży nowozelandzkich, algi morskie, ekstrakt z pestek winogron.

Z gotowaniem raczej trzeba kombinować bardziej..... Jakbym miała dostarczyć mu wszystkich niezbędnych sładników mineralnych to pies by utonął pod naporem suplementów :P
ta karma to glownie zboza.

husse ostatnio sie bardzo reklamuje.
u nas nawet na spacerach mozna spotkac bezposredniego dystrybutora.

bardzo wyedukowana pani hehehe na moje pytanie "czy w tej karmie sa zboza?"
radosnym glosem pelnym przekonania odpowiedziala "oczywiscie!!!"
i sie troche zgasila jak odpowiedzialam, ze w takim razie dziekuje))
Stary 2011-03-13, 11:18   #1038
qilka
Raczkowanie

Polecam karmę Acana Grasslands- bez dodatku zbóż, 60% produktów pochodzenia zwierzęcego! 40 %regionalnych owoców i warzyw. mój potwornie wybredny pies (duży pies japoński) alergik (na drób) ją uwielbia!
Stary 2011-03-13, 12:25   #1039
Stellanova
BAN stały

Cytat:
A kto powiedział , ze jest???????

Cytat:
...Tak sobie mysle ze gdyby bp Mc Donald DOKLADNIE opisywal skład na swoich pudeleczkach sosow, nagle wszyscy mogliby je robic sami i poznali tajemnicę tego wlasnie "samku", ktoremu nie potrafia dorowna sosy z sklepu ....
trafna uwaga

Cytat:
...samo mięso to nie jest najlepsze rozwiązanie. Dlatego ja diete urozmaicm tez innymi wartościowymi posiłkami, ktore maja w sobie witaminki i inne przydatne rzeczy....
Jak najbardziej tak

Cytat:
...jak nie "wypowiadaja" się nt PIERWSZEGO skladniku opisanego w skladzie, to zawsze mozna czepić się czegos innego
"Czepianie" się dla niektórych to jak woda dla ryby

Cytat:
...psa karma, ktora zwiera skladniki pochodzace z odpadkow, to ja nic do tego nie mam. moj pies jednak nie dostaje takiej karmy, a mi wolno sie o takim smieciowym skladzie wypowiadac w sposob pejoratywny.
Skoro dostaje tylko karmę przemysłową - to jest właśnie jak to nazywasz "pasiony odpadami" dlaczego innym ciągle "ubliżasz" w każdym swoim poście na okragło wytykając, że pasą odpadami?. Karmia tak jak uważają za stosowne i tym co przynosi zdrowi ich psom.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Vika90 Pokaż wiadomość
...Mój bernol je Husse Optimal Giant ...
Jeśli mu karma dobrze słuzy i pies jest zdrowy to najważniejsze

Czas edycji: 2011-03-13 o 12:26
Stary 2011-03-13, 12:29   #1040
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:

Skoro dostaje tylko karmę przemysłową - to jest właśnie jak to nazywasz "pasiony odpadami" dlaczego innym ciągle "ubliżasz" w każdym swoim poście na okragło wytykając, że pasą odpadami?. Karmia tak jak uważają za stosowne i tym co przynosi zdrowi ich psom.

No własnie, jakbym zauwazyla ze mojemu psu coś dolega np po ROYALU to bym nie podawala-proste. Natomast jak widzialam rewolucję zoładkowo-jelitową po ACANA, ktora uznawana jest za jedną z lepszych to od razu pomyslalam, "co dla kogo lepsze"...
Stary 2011-03-13, 12:49   #1041
marzena1979
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HaniaSS Pokaż wiadomość
Moje koty same decydują, co zjedzą
Ja nie mam nic do gadania, tylko obsługuję

Najczęściej mokra Bozita lub Miamor, suchy Royal lub Power of Nature, ewentualnie Acana (ale niechętnie jedzą).
Tez tak uwazam, ze zwierzaki czesto same wiedza, co dla nich najlepsze. Ja mam 3 psy -dwa owczarki i doga niemieckiego . Pozerają mnostwo pokarmu. Podaję suchą karmę codziennie oraz codziennie do tego gotowany ryz z mieskiem, kilka razy w tygodniu surowa wołowinę. Nigdy surowego drobiu, a juz na pewno nie kosci drobiowych, bo juz raz byly nieprzyjemnosci z dogiem.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Jedzenie dla psów zarówno jak i dla ludzi to najważniejsza rzecz pod słońcem bo daje żyć.... Dieta psa powinna być w miarę urozmaicona ale oparta na zasadach zywienia w ten sposób aby organizm miał dostarczone wszelkie składniki odżywcze.

Tez tak uwazam, w koncu ludzie tez nie jedzą wylacznie miesa, lub wylacznie sucharków, lub wylacznie szynki. Jemy rozne rzeczy po to, by miec rozne witaminnki w sobie. PROSTE
W jednym pozywieniu nie mamy wszystkich składnikow chocbysmy nie wiem jak kombinowali w szynce nie bedziemy miec tyle witaminy C , co w cytrynie

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
a ja sie zastanawiam skad taka wiara w doswiadczenie hodowcow?

od zywienia zwierzat sa zootechnicy.
a hodowca w dzisiejszych czasach moze byc kazdy, bo zeby zrobic suce uprawnienia hodowlane wystarczy naprawde niewiele. nawet jesli jest to przecietna suka.

przede wszystkim nalezy czytac sklady karm.
i zdawac sobie sprawe, ze tego co na pierwszym miejscu jest w karmie najwiecej.
np. w royalu: glownie zboza i kukurydza.
Stad wiara, ze jesli hodowca jest znany,hoduje OD LAT to ma więcej doświadczenia w WSZYSTKIM a niżeli zootechnik, ktory dopiero co się wykształcil. Ja bym bała sie oddac psa np na operacją do weta swiezo po szkole. Zdecydowanie wybralabym doswiadczonego, z uwagi wlasnie na DOSWIACZENIE czyli wiedze nie tylko teoretyczną ale i praktyczną!!
Zeby zostac hodowca-owszem niewiele, ale hodowcy posiadajacy doswiadczenie zostali nimi juz kilka czy kilkanascie lat temu, stad wlasnie ich DOSWIADCZENIE. Widza po swoich psach co im sluzy a co nie. Robia badania.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
wiesz co...ja naprawde dbam o zdrowie swojego psa.

przykladowo jest to prawdopodobnie jedyny pies w polsce, ktory zostal zaszczepiony na babeszjoze.

.
Nie no to mnie zwaliło z nóg. JEDYNY hahahaha, matko!!! Padnę ze smiechu
Moje owczarki OBA są zaszczepione ! Jakoś nie uwazam ze jestem JEDYNA lub jedną z niewielu, bo mam mnostwo znajomych, ktorzy rowniz szczepili psa przeciwko tej chorobie. Wiec zapewniam ze nie jesteś jedyna w Polsce
Ba...dobrze pomysl, czy w ogole jesteś jedyną w swojej miejscowosci, czy tez wojewodztwie
hehehe

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Droga wizażanko, jeśli przyszłaś tu by znaleźć najlepszy sposób karmienia swojego zwierza .
Raczej wątek dotyczy tego CZYM SAMI karmimy, ale wątku co jest najlepsza dla psa do zarcia jeszcze nie ma, wiec proponuję zalozyc, chociaz na pewno bylbyby na nim iskry

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
stellanova pozwala sobie w tym watku na najprawdziwsze chamstwo: sugerujac, ze "wrzucam psu do miski kurzy korpus z lenistwa"-zglosilam zly post.

czemu nikt nie reaguje na ta trollice, ktora sprawia, ze z kazdego watku, uciekaja uzytkownicy-i z buldogowego i z cavisiowego i z tego tez.

a byl to watek, w ktorym mozna bylo wymienic sie doswiadczeniami. watek cenny.

a teraz? lipa.

ja tez stad spadam-schylac sie nie lubie. pozdrawiam
Stellanova "atakuje" Ciebie ze karmisz surowym, bo nie chce Ci się gotować, za to Ty uwazasz ze Stellanova karmi swoje psy swinstwami, odpadkami itd- to jest w porzadku , pisac tak o niej ?
Karmi czym chce, a watek dotyczy CZYM KARMICIE a nie TA KARNA DOBRA< A TA ZLA.

Jakoś nie zauwazylam byś uciekla z tego tematu, bo nadal się wypowiadasz.

Tak , da się to zauwazyć ze "schylac sie nie lubisz" . Uwazasz ze Twoj pies jest najladniejszy, najlepszy, najzdrowszy, najlepiej karmiony i najlepiej szczepiony nawet
Domyslam się ze moge dostac ostrzezenie za to, ale skoro nikt nie reaguje na Twoje zlosliwosci, zaczepki i Twoje "widzi mi sie" to trudno ! A i zapomnialam napisac, ze Twoja "szkola" tez jest najlepsza. Pies chodzi jak w zegarku?A moze on jest na baterie?
Nie piszesz tego wprost, ale kazdy "kumaty" czlowiek wyczyta to między wierszami, nie tylko w tym wątku.

Zeby nie bylo "ale" moje psy z suchuch karm dostają ACANA ADULT DOG albo ADULT LARGE BREED jedza z chęcia. czasem zmieniam na bozitę. Procz tego to, co napisalam wyzej . Sa zdrowe , duze, silne, badane REGULARNIE u weta, maja wykonywane RTG, USG co jakiś czas, by kontrolowac stawy, kosci i cale "wnetrze".

Edytowane przez marzena1979
Czas edycji: 2011-03-13 o 12:56
marzena1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 13:05   #1042
Gregorynka
Zakorzenienie

Wiecie co? Wątku "czym NAJLEPIEJ karmić zwierzaki" rzeczywiście nie ma. Ten miał służyć wymianie opinii i poglądów na temat jedzenia zwierząt i tego które ma być dla nich najlepsze. Bo nie chodzi tu o to, aby każda po kolei pisała nazwę karmy i sobie szła, wątek miał służyć dyskusji tak? Nie uważam, by zakładanie kolejnego n/t żywienia zwierząt było potrzebne, aczkolwiek ten wątek za chwilę nikomu już sie nie przyda. Nie, przepraszam, przyda się wiadomym osobom, tutaj się tak fajnie cytuje selektywnie każde zdanie.
Przepraszam za off top, z mojej strony to wszystko, więcej udzielać się tu nie zamierzam. Mam jednak wrażenie, że nie tylko ja mam takie spostrzeżenia i jak pozostałe dziewczyny wyłączam subskrypcję.
Btw. o szczepieniach, tresurze i wszystkim związanym z psami powstał nowy wątek 'Psy', więc zapraszamy
EOT

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 13:14   #1043
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marzena1979;25691514

dostają [B
ACANA[/B] ADULT DOG albo ADULT LARGE BREED jedza z chęcia. czasem zmieniam na bozitę. Procz tego to, co napisalam wyzej . Sa zdrowe , duze, silne, badane REGULARNIE u weta, maja wykonywane RTG, USG co jakiś czas, by kontrolowac stawy, kosci i cale "wnetrze".
No wlasnie, niby dobra karma , a moim nie posluzyla. Dostaly bieguenk i jesc nie chcialy ... Nie mowie o tej dla ras duzych Ogolnie o acana.
Stary 2011-03-13, 14:27   #1044
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena1979 Pokaż wiadomość
Tez tak uwazam, ze zwierzaki czesto same wiedza, co dla nich najlepsze. Ja mam 3 psy -dwa owczarki i doga niemieckiego . Pozerają mnostwo pokarmu. Podaję suchą karmę codziennie oraz codziennie do tego gotowany ryz z mieskiem, kilka razy w tygodniu surowa wołowinę. Nigdy surowego drobiu, a juz na pewno nie kosci drobiowych, bo juz raz byly nieprzyjemnosci z dogiem.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Tez tak uwazam, w koncu ludzie tez nie jedzą wylacznie miesa, lub wylacznie sucharków, lub wylacznie szynki. Jemy rozne rzeczy po to, by miec rozne witaminnki w sobie. PROSTE
W jednym pozywieniu nie mamy wszystkich składnikow chocbysmy nie wiem jak kombinowali w szynce nie bedziemy miec tyle witaminy C , co w cytrynie

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Stad wiara, ze jesli hodowca jest znany,hoduje OD LAT to ma więcej doświadczenia w WSZYSTKIM a niżeli zootechnik, ktory dopiero co się wykształcil. Ja bym bała sie oddac psa np na operacją do weta swiezo po szkole. Zdecydowanie wybralabym doswiadczonego, z uwagi wlasnie na DOSWIACZENIE czyli wiedze nie tylko teoretyczną ale i praktyczną!!
Zeby zostac hodowca-owszem niewiele, ale hodowcy posiadajacy doswiadczenie zostali nimi juz kilka czy kilkanascie lat temu, stad wlasnie ich DOSWIADCZENIE. Widza po swoich psach co im sluzy a co nie. Robia badania.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Nie no to mnie zwaliło z nóg. JEDYNY hahahaha, matko!!! Padnę ze smiechu
Moje owczarki OBA są zaszczepione ! Jakoś nie uwazam ze jestem JEDYNA lub jedną z niewielu, bo mam mnostwo znajomych, ktorzy rowniz szczepili psa przeciwko tej chorobie. Wiec zapewniam ze nie jesteś jedyna w Polsce
Ba...dobrze pomysl, czy w ogole jesteś jedyną w swojej miejscowosci, czy tez wojewodztwie
hehehe

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Raczej wątek dotyczy tego CZYM SAMI karmimy, ale wątku co jest najlepsza dla psa do zarcia jeszcze nie ma, wiec proponuję zalozyc, chociaz na pewno bylbyby na nim iskry

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Stellanova "atakuje" Ciebie ze karmisz surowym, bo nie chce Ci się gotować, za to Ty uwazasz ze Stellanova karmi swoje psy swinstwami, odpadkami itd- to jest w porzadku , pisac tak o niej ?
Karmi czym chce, a watek dotyczy CZYM KARMICIE a nie TA KARNA DOBRA< A TA ZLA.

Jakoś nie zauwazylam byś uciekla z tego tematu, bo nadal się wypowiadasz.

Tak , da się to zauwazyć ze "schylac sie nie lubisz" . Uwazasz ze Twoj pies jest najladniejszy, najlepszy, najzdrowszy, najlepiej karmiony i najlepiej szczepiony nawet
Domyslam się ze moge dostac ostrzezenie za to, ale skoro nikt nie reaguje na Twoje zlosliwosci, zaczepki i Twoje "widzi mi sie" to trudno ! A i zapomnialam napisac, ze Twoja "szkola" tez jest najlepsza. Pies chodzi jak w zegarku?A moze on jest na baterie?
Nie piszesz tego wprost, ale kazdy "kumaty" czlowiek wyczyta to między wierszami, nie tylko w tym wątku.

Zeby nie bylo "ale" moje psy z suchuch karm dostają ACANA ADULT DOG albo ADULT LARGE BREED jedza z chęcia. czasem zmieniam na bozitę. Procz tego to, co napisalam wyzej . Sa zdrowe , duze, silne, badane REGULARNIE u weta, maja wykonywane RTG, USG co jakiś czas, by kontrolowac stawy, kosci i cale "wnetrze".
a ty sie z choinki urwalas, ze wbijasz na watek i mnie atakujesz?

jakos srednio mam ochote na dyskusje na tym poziomie.
Stary 2011-03-13, 14:42   #1045
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
czyli nie jest to ściamnianie prodecenta, tylko niedoprecyzowanie opisu składu.
Tak sobie mysle ze gdyby bp Mc Donald DOKLADNIE opisywal skład na swoich pudeleczkach sosow, nagle wszyscy mogliby je robic sami i poznali tajemnicę tego wlasnie "samku", ktoremu nie potrafia dorowna sosy z sklepu ....
A ja mam jednak wrażenie, że jakby ludzie przeczytali na opakowaniu dosłownie napisane "pies zmielony razem z budą", a nie ukryte pod ładną nazwą "białko zwierzęce", to już by nie mieli ochoty robić sobie tego samego w domku. Analogicznie całkiem sporo ludzi po usłyszeniu co to tak naprawdę jest koszenila zaczyna czytać skład każdego jogurtu przed kupnem
Stary 2011-03-13, 14:57   #1046
Stellanova
BAN stały

Cytat:
...Stellanova "atakuje" Ciebie ze karmisz surowym, bo nie chce Ci się gotować, za to Ty uwazasz ze Stellanova karmi swoje psy swinstwami, odpadkami itd- to jest w porzadku , pisac tak o niej ?...
Obawiam się , ze "nie atakowałam" nikogo a moje słowa zostaly albo przekręcone albo zle odebrane- dlatego tez pozwolę sobie je ponownie zacytować:

Cytat:
Moje fatalnie żywione? hahah skąd Ty dziecino możesz wiedzieć jak moje psy sa żywione . Owszem daje karmę, mięso i biały ser, marchew i pare jeszcze innych rzeczy... Chyba czytałaś co daję do jedzenia i żadnych insynuacji na te tematy i Twoich spekulacji, i wymysłów nie przyjmuje do wiadomości. W życiu psu bym nie rzuciła w ramach jedzenia kawałka surowego kurczaka . Owszem moje dostają kurczaka ale jest on ugotowany, i wybrane jest mięsko z niego. Nigdy bym nie pozwoliła sobie na takie lenistwo aby dać całość jak leci. Juz kiedyś pisałam o tym jak pies się zadławił kością z kurczaka...ale niektórych nic nie jest w stanie nauczyć - jak tylko swoje własne doświadczenie...
Uważam, że słowa: "nigdy bym sobie nie pozwoliła na takie lenistwo aby dać całość jak leci" - nie tycza się w żadnym wypadku danej osoby

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
...uwazam, ze zwierzaki czesto same wiedza, co dla nich najlepsze. Ja mam 3 psy -dwa owczarki i doga niemieckiego . Pozerają mnostwo pokarmu. Podaję suchą karmę codziennie oraz codziennie do tego gotowany ryz z mieskiem, kilka razy w tygodniu surowa wołowinę. Nigdy surowego drobiu, a juz na pewno nie kosci drobiowych, bo juz raz byly nieprzyjemnosci z dogiem..
Kto raz sie sparzy w zyciu takiego faux pas nie zrobi
Cytat:
...W jednym pozywieniu nie mamy wszystkich składnikow chocbysmy nie wiem jak kombinowali w szynce nie bedziemy miec tyle witaminy C , co w cytrynie
pewnie, że tak
Cytat:
...Ja bym bała sie oddac psa np na operacją do weta swiezo po szkole. Zdecydowanie wybralabym doswiadczonego, z uwagi wlasnie na DOSWIACZENIE czyli wiedze nie tylko teoretyczną ale i praktyczną!!...
Ja równeiż i mnóstwo a wrecz zaryzykuję stwierdzenie, że miliony osób też tak by uczyniły.
Cytat:
...Nie no to mnie zwaliło z nóg. JEDYNY hahahaha, matko!!! Padnę ze smiechu...
Nie tylko Ciebie
Cytat:
...Jakoś nie zauwazylam byś uciekla z tego tematu, bo nadal się wypowiadasz...
...ryba
Cytat:
...da się to zauwazyć ze "schylac sie nie lubisz" . Uwazasz ze Twoj pies jest najladniejszy, najlepszy, najzdrowszy, najlepiej karmiony i najlepiej szczepiony nawet..
Jest taki fajny wierszyk... samochwała
Cytat:
..ale skoro nikt nie reaguje na Twoje zlosliwosci, zaczepki i Twoje "widzi mi sie" ..
:roll eyes:

Cytat:
..Pies chodzi jak w zegarku?A moze on jest na baterie?
Nie piszesz tego wprost, ale kazdy "kumaty" czlowiek wyczyta to między wierszami, nie tylko w tym wątku...
Tak niestety jest w każdym wątku

Cytat:
..moje psy z suchuch karm dostają ACANA ADULT DOG albo ADULT LARGE BREED jedza z chęcia. czasem zmieniam na bozitę. Procz tego to, co napisalam wyzej . Sa zdrowe , duze, silne, badane REGULARNIE u weta, maja wykonywane RTG, USG co jakiś czas, by kontrolowac stawy, kosci i cale "wnetrze".
To znaczy, że są zdrowo żywione i to najważniejsze
Stary 2011-03-13, 14:58   #1047
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
nom, w końcu to mięsożerca
Cytat:
Oczywiście, że nie. Ale nikt tu nie napisał, że karmi zwierzaka tylko mięsem, chyba że coś przeoczyłam, bo wątek zamiast upaść pięknie się rozrasta Jak wspominałam, mój kociak (bo to nie tylko wątek dla psiarzy) ma urozmaiconą dietę, przez co łatwiej uniknąć zarówno niedoborów, jak i przedawkowania niektórych składników.

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 15:02   #1048
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Wiecie co? Wątku "czym NAJLEPIEJ karmić zwierzaki" rzeczywiście nie ma. Ten miał służyć wymianie opinii i poglądów na temat jedzenia zwierząt i tego które ma być dla nich najlepsze. Bo nie chodzi tu o to, aby każda po kolei pisała nazwę karmy i sobie szła, wątek miał służyć dyskusji tak? Nie uważam, by zakładanie kolejnego n/t żywienia zwierząt było potrzebne...
Jak najbardziej sie z tym zgadzam. Ale dla mnie nie jest normalne to jeśli jedna osoba cały czas "atakuje" inne tylko dlatego, że racza karmić inaczej czy inna karmą niż ona. I przypina łatkę, że takie psy są karmione odpadkami
Stary 2011-03-13, 15:51   #1049
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Wiecie co? Wątku "czym NAJLEPIEJ karmić zwierzaki" rzeczywiście nie ma. Ten miał służyć wymianie opinii i poglądów na temat jedzenia zwierząt i tego które ma być dla nich najlepsze. Bo nie chodzi tu o to, aby każda po kolei pisała nazwę karmy i sobie szła, wątek miał służyć dyskusji tak? Nie uważam, by zakładanie kolejnego n/t żywienia zwierząt było potrzebne, aczkolwiek ten wątek za chwilę nikomu już sie nie przyda. Nie, przepraszam, przyda się wiadomym osobom, tutaj się tak fajnie cytuje selektywnie każde zdanie.
Przepraszam za off top, z mojej strony to wszystko, więcej udzielać się tu nie zamierzam. Mam jednak wrażenie, że nie tylko ja mam takie spostrzeżenia i jak pozostałe dziewczyny wyłączam subskrypcję.
Btw. o szczepieniach, tresurze i wszystkim związanym z psami powstał nowy wątek 'Psy', więc zapraszamy
EOT
i w zwiazku z tym kilka Pan dostanie zaraz punkty za off-top...

i na koniec - jeslipo tym wszystkim nie powstrzymacie sie od wybierania slow swoich watkowych "wrogow" - otrzymacie dozywotnie BANy.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Przypominam -

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Zapewniam, że kolejny offtop zakończy się od razu banem. Mam dość 3 osób niszczących wątek i nie zamierzam tego dalej tolerować.

p.s. Nawet nie próbujcie odpowiadać...
Ode mnie slow kilka na koniec - bo widze, ze nie ma co oczekiwac od niektorych z Was kultury.

Zajrzyjcie "w siebie" i poszukajcie PRAWDZIWYCH powodow Waszego zachowaznia.
Nie jest to miejsce, by wylewac swoje frustracje - wiec naprawde - darujcie juz sobie dziewczyny...

Prosze rowniez nie pisac do mnie na PW w sprawie wyjasniania powodów ostrzezen - gdyz cierpliwosc do tlumaczenia mi sie skonczyla.

Wszystkie otrzymalyscie punkty wedlug swoich "zaslug" - zgodnie z regulaminem forum - i mozecie byc zadowolone, ze nie zostalyscie zbanowane.

Kolejnymi przejawami braku poszanowania dla innych uzytkownikow forum WiZOOz i regulaminu zajmie sie Administrator.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2011-03-13 o 16:19
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 17:25   #1050
Stellanova
BAN stały

Cytat:
...Jak wspominałam, mój kociak (bo to nie tylko wątek dla psiarzy) ma urozmaiconą dietę, przez co łatwiej uniknąć zarówno niedoborów, jak i przedawkowania niektórych składników.
Mam stałe wizyty (w ogrodzie od strony ulicy) takiego białego kota sąsiadów. Widziałam, że złowił sobie myszkę potem się nią bawił by w końcu ją skonsumować. Sąsiedzi wystawiają mu miskę z mlekiem, karmę stanowi to co pod reka do jedzenia, a właściwie ten kot jest wszystko-żerny . Ładnie wyglada , ma śliczne futerko a o jakimś bilansowaniu karmy nie ma mowy .
Czy Twój kot złowił myszę?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości