Przedluzanie wlosów,problemy ,pytania-czesc IV wątek zbiorczy. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 09:43   #2611
specjalistka99
Raczkowanie

Dot.: Przedluzanie wlosów,problemy ,pytania-czesc IV wątek zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez justina1985 Pokaż wiadomość
oooooo a co to za włosy są?

ja polecam napewno racoon, nosząc ich włosy standard nie wiedzialam co to jest kołtun :P
Hey,
Z tych włosów również może zrobić się kołtun Wszystko co było po obróbce chemicznej (tzn. farbowanie, rozjaśnianie - szczególnie dużych - może się coś takiego stać). Oczywiście odpowiedni kosmetyk i dobre użytkowanie sprawi, że nic takiego się nie stanie (ograniczenia np. nie kąpanie się w basenach tj. chlorowanej wodzie, itp... coś co wpływa na włosy).

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aGrAwA_26 Pokaż wiadomość
Byłam przekonana, że jednak da się je ponosić trochę dłużej niż pół roku.. Dodam, że używam prostownicy, nie kręcę włosów i używam dobrych szamponów i odżywek z salonów może jednak warto zejść niżej i jednak zamówić cameronhair? Sama już nie wiem
To jest bardzo indywidualna sprawa. Nie do końca zależy tylko od włosów Pamiętaj dobre kosmetyki (drogie, znanych firm) to nie jest klucz do sukcesu - muszą być takie, które będą odpowiednie dla danego rodzaju włosów, danej obróbki chemicznej. Zazwyczaj to zna producent dlatego np. kupując włosy racoona dobrze kupić ich odżywki i szampony polecane dla danego typu - i problem zazwyczaj z głowy.

Co do włosów słowiańskich - drogie Panie pochodzenie nie jest do końca istotne. Włosy słowiańskie są znane dlatego, że można znaleźć je bez obróbki chemicznej (rozjaśniania, farbowania) w różnych odcieniach nawet blond (co jest niemożliwe przy np. włosach azjatyckich czy europejskich z regionów na prawo po mapie).
Takie włosy to naprawdę rzadkość i nie spotkacie ich zbyt często - sprzedawcy również okłamują, że są to włosy dziewicze (tzw. virgin) czyli bez obróbki.
To jest może 5% tego co znajdziecie na rynku. Cała reszta jest po rozjaśnianiu czy dopasowaniu koloru i tu przy odpowiedniej pielęgnacji z włosami również można sobie poradzić bez problemu.
Martwi mnie jednak jedno - skoro firma oszukuje swoich klientów co za rodzaj włosów sprzedaje - to w czym jeszcze oszukuje.
Nie jest to uczciwe podejście do klienta.
specjalistka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:56   #2612
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

I wlaśnie dlatego przy zamawianiu włosów z dobrewlosy.pl zamówiłam również od nich szampon i odżywkę bo faktycznie jak już kupować od nich kłaczki to i coś do pielęgnacji również od nich

Przed chwilą dzwoniła do mnie Pani z w/w sklepu i nie mają jednak koloru #1 który zamówiłam i szczerze mówiąc bardzo dobrze, ponieważ doradziła mi kolor #1B. Jak jej powiedziałam, że farbuję na czarny brąz farbą w piance to stwierdziła, że kolor #1 będzie dla mnie zbyt kruczoczarny

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
Ja już pisałam jaka jest różnica....
Prawdziwe ultra ma GL, ja mam zrobione na takie popularne, ogólnodostępne ultradzwieki gdzie końcówka jest zwykła, keratynowa. Jak na moje oko keratyna obrobiona tym urządzeniem jest bardziej twarda i lepiej się trzyma niz zwykła zgrzewarką. kegle sa troche lepsze od dw ale lubię obie firmy
Jestem ciekawa czy taką metodą można sobie przedłużać włoski w Bydgoszczy Nie orientujecie się jakie są tego koszty?

Drożdże

Zapuszczam włosy

http://instagram.com/aisha_27_
aGrAwA_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:58   #2613
justina1985
Raczkowanie

kolor 1 to sztuczna czerń jest....1b taka naturalna, jakby sprana czerń....
justina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 10:05   #2614
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

Widzisz, jak robiłam włosami słowiańskimi to bez problemu zamawiałam #1B. Raz zamówiłam też #1B i po jednym myciu sprał się do... czekolady :/ może dlatego że były to kiepskiej jakości włosy. A też nie chcę przyciemniać własnych aż do kruczoczarnej czerni

Drożdże

Zapuszczam włosy

Stary 2011-03-11, 12:46   #2615
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez specjalistka99 Pokaż wiadomość
Co do włosów słowiańskich - drogie Panie pochodzenie nie jest do końca istotne. Włosy słowiańskie są znane dlatego, że można znaleźć je bez obróbki chemicznej (rozjaśniania, farbowania) w różnych odcieniach nawet blond (co jest niemożliwe przy np. włosach azjatyckich czy europejskich z regionów na prawo po mapie).
Takie włosy to naprawdę rzadkość i nie spotkacie ich zbyt często - sprzedawcy również okłamują, że są to włosy dziewicze (tzw. virgin) czyli bez obróbki.
To jest może 5% tego co znajdziecie na rynku. Cała reszta jest po rozjaśnianiu czy dopasowaniu koloru i tu przy odpowiedniej pielęgnacji z włosami również można sobie poradzić bez problemu.
Martwi mnie jednak jedno - skoro firma oszukuje swoich klientów co za rodzaj włosów sprzedaje - to w czym jeszcze oszukuje.
Nie jest to uczciwe podejście do klienta.
ja mam własnie takie włosy słowiańskie niefarbowane w najjasniejszym odcieniu blond - tzw jasny blond dziecięcy i te włosy maja zupełnie inny wyglad i strukturę od wlosów kupowanych na allegro ( teraz po 7 miesiącach trzeba podciąć końcówki, bo te włosy zachowuja sie jak te nasze na głowie)
Dlatego nie uwierze w te "naturalne " włosy za 150-250 PLN.
Swoim czarnym clipom sie wnikliwie przygladam i pisałam wczesniej jakie cuda w nich znalazłam, co z tego ze w dotyku i z daleka wygladają jak prawdziwe i sa prawie nie odróznienia. Prawie robi różnicę

BTW do pielegnacji tych włosków słowiańskich nie musze kupowac specjalistycznych produktów, jedynie uwazać by w szamponie nie było oliwki. Mam je traktowac jak swoje włosy.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:12   #2616
sintagma
Wtajemniczenie

ku przestrodze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg horrible hair.jpg (14,9 KB, 166 załadowań)
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:56   #2617
Damian17
Raczkowanie

O jaa ale profesjonalizm . Haahah
Damian17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 16:33   #2618
GosposiaSzatana
Raczkowanie

Totalna KATASTROFA!!!

Jak można tak wyjść na ulice ??? Chociaż powiem Wam, czasami lubię przejść sie po dzielnicy w ktorej mieszkaja murzyni. Co chwila sa salony fryzjerskie.
Kiedyś widzialam laske z clipami wpietymi na bezczela w jej mopa. Bylo widac szycie wlosow i spinki, a ona szla zadwolonoa ulica w bialy dzien niczym sie nie przyjmujac.

Dzisiaj ogladalam u nich wlasnie wlosy. Piekneeee, dulgieeee Ahhhh
Zestawik mysle mial 120 gram. Chyba sie skusze.
Stary 2011-03-11, 16:42   #2619
specjalistka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja mam własnie takie włosy słowiańskie niefarbowane w najjasniejszym odcieniu blond - tzw jasny blond dziecięcy i te włosy maja zupełnie inny wyglad i strukturę od wlosów kupowanych na allegro ( teraz po 7 miesiącach trzeba podciąć końcówki, bo te włosy zachowuja sie jak te nasze na głowie)
Dlatego nie uwierze w te "naturalne " włosy za 150-250 PLN.
Swoim czarnym clipom sie wnikliwie przygladam i pisałam wczesniej jakie cuda w nich znalazłam, co z tego ze w dotyku i z daleka wygladają jak prawdziwe i sa prawie nie odróznienia. Prawie robi różnicę

BTW do pielegnacji tych włosków słowiańskich nie musze kupowac specjalistycznych produktów, jedynie uwazać by w szamponie nie było oliwki. Mam je traktowac jak swoje włosy.

Zgadza się, ale nie jest tu problemem fakt tego skąd pochodzą. Te za 150 zł też mogą być naturalne, ale np. po obróbce chemicznej (czyli dopasowaniu koloru) i zazwyczaj nie są z 1 osoby.
Oczywiście zdarzają się osoby, które wciskają mega ciemnotę, itd... Nagminne jest sprzedawanie włosów jako o strukturze słowiańskiej czy słowiańskie by nadać im znaczenie czegoś lepszego. Niekiedy może mieszańce lub syntetyki, ale te nawet droższe włosy mogą być również po obróbce chemicznej.
Niestety dostępność tego materiału jest bardzo mocno ograniczona (tego co posiadasz), więc nie tylko cena gra role. Tak jak np. włosów po obróbce w odcieniu blond możesz znaleźć na rynku nawet i z tonę, tak włosów w dobrym stanie z jednej osoby może z 10 kg.
Wtedy szampon czy odżywka jest tylko brana pod uwagę ze względu na sposób łączenia (montażu) zaś użytkowanie takich włosów nie jest niczym ograniczone i jest takie samo jak normalnych zdrowych włosów (zdarzało mi się widywać na głowach Pań tak zniszczone włosy rozjaśnianiem i nieodpowiednio wypielęgnowane, że to co wyrastało im z głowy zbijało się w kołtuny - szczególnie przy karku, oczywiście przy odpowiednich kosmetykach i podejściu włosom można było nadać ich normalne działanie) - jednak i jedno i drugie to mogą być naturalne włosy.
Jedyne czego nie lubię to gdy ktoś wciska ciemnotę i piszą włosy dziewicze czy włosy słowiańskie - bo wtedy nie do końca wiesz jak się tym opiekować i może Cię to wprowadzić w błąd.

Edytowane przez specjalistka99
Czas edycji: 2011-03-11 o 16:47
specjalistka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 17:43   #2620
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

Te włosy ze zdjęcia to makabra normalnie

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Gosposia Szatana jakie włoski Cię zainteresowały?

Drożdże

Zapuszczam włosy

Stary 2011-03-11, 19:12   #2621
kasicaaaaaaa
Przyczajenie

Dokladnie prawdziwy ultrasonik to GL tez wlasnie nim doczepiam Komfort bez koltunow
kasicaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 21:51   #2622
Agatau88
Zakorzenienie

Ale czy w kazdym miescie są te ultradzwieki?
Czy w Lublinie gdzieś robią?
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:23   #2623
kasicaaaaaaa
Przyczajenie

Tego to nie wiem, chociaz na takie miasto jak Wrocław (bo ja robie wlasnie w tym miescie) to z tego co dzwonilam do glownej siedziby ponad rok temu byly tylko 3 salony we Wrocławiu. Wiem ze moja fryzjerka jezdzi po miastach bo ma swoje klientki ale czy akurat tam.... Nie wiem....
Stary 2011-03-12, 07:21   #2624
Agatau88
Zakorzenienie

A jaka to główna siedziba? Jest w każdym mieście?

sintagma
a pisalas ile płaciłaś za ultradzwieki?
ta metoda jest chyba droższa niz keratynowa?

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2011-03-12 o 10:16
Stary 2011-03-12, 10:36   #2625
GosposiaSzatana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aGrAwA_26 Pokaż wiadomość
Te włosy ze zdjęcia to makabra normalnie

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Gosposia Szatana jakie włoski Cię zainteresowały?
Zainteresowaly mnie albo klipy, tym razem dlugie jakies 55 cm. Teraz mam 45. Albo jakies do metody na stale. Hmmm tylko ceny troszke straszące od 150 euro. Na allegro jednak sa tansze.
Stary 2011-03-12, 11:39   #2626
sintagma
Wtajemniczenie

Agatau pisałam już pare razy ze ja robię na ultradzwieki ale te " podrabiane", nie GL. Kupuje włosy i zakładam sama także koszt żaden ponieważ sprzęt mam w domu do swojego użytku
From time to time
Stary 2011-03-12, 12:16   #2627
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Agatau pisałam już pare razy ze ja robię na ultradzwieki ale te " podrabiane", nie GL. Kupuje włosy i zakładam sama także koszt żaden ponieważ sprzęt mam w domu do swojego użytku
wiem czytałam to.
Ale ja nie wiem co to znaczy GL
I czym róznia sie te podrabiane od prawdziwych.
U mnie w mieście znalazłam 1 dziewczyne to przedłuża na ultra za 400zł jak mam swoje włosy i nie wiem czy to w takim razie prawdziwe ultra.
Zastanawia mnie jeszcze czy mozna normalnie farbowac wlosy przedłużone, na folię robic odrost.
I jeszcze pewna osoba powiedziala mi ze dobrewlosy rozwarstwiają sie przy myciu, szczególnie te jasne blondy:confused :

I mam do Ciebie jeszcze pytanie-jak pisałaś to wybacz, ale nie znalazłam-masz piekny kolor blondu i w ogóle nie zniszczone włosy, czym farbujesz włosy?

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2011-03-12 o 12:29
Stary 2011-03-12, 12:44   #2628
ruda228
Raczkowanie

asiulka - Ja też czekam na jakieś nowe fotki, bo chce zamówić te włoski w przyszłym miesiącu, a po twoich fotkach podejmę ostentacyjną decyzję.
ruda228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 12:51   #2629
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda228 Pokaż wiadomość
asiulka - Ja też czekam na jakieś nowe fotki, bo chce zamówić te włoski w przyszłym miesiącu, a po twoich fotkach podejmę ostentacyjną decyzję.
Ale dlaczego ta decyzja będzie ostentacyjna?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 16:52   #2630
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

Dziewczyny nie straszcie że kłaczki z dobrewlosy się rozwarstwiają bo już w poniedziałek zapuka do moich drzwi kurier

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Też się nad nimi zastanawiałam, ale jednak dołożyłam więcej kasiorki i zakupiłam inne zobaczymy jakie będą już się nie mogę doczekać

Drożdże

Zapuszczam włosy

Stary 2011-03-12, 17:22   #2631
ruda228
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Ale dlaczego ta decyzja będzie ostentacyjna?
Jakoś napaliłam się na te włosy, choć nie jestem do końca pewna... Może po obejrzeniu fotek asiulki nie będę miała żadnych wątpliwości...

A właśnie... Jakie włosy polecacie, z których będę naprawdę zadowolona ? Czytam, czytałam, ale jestem już kompletnie skołowana. Poszukuję włosy do 300 zł. Nie wiem... camerony, dobrewłosy, hairservice, czy jeszcze jakieś inne ???
Jestem skołowanna, a chciałabym być zadowolona z wydanych pieniędzy. Poszukuję włosów o długości 55-60 cm, a ile gram... mam dość gęste, aczkolwiek pocieniowane, więc minimum 120 gram. Macie jakieś propozycje ?
ruda228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 18:01   #2632
VicoPaz
Raczkowanie

Ja zamówiłam sobie te http://allegro.pl/clip-in-on-geste-w...486285580.html

Wczoraj miałam je 1 raz na sobie i szczerze mówiąc dla mnie to takie dziwne uczucie jak je przyczepiłam może dlatego że to pierwszy raz, później się głowa przyzwyczai.

VicoPaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 19:21   #2633
kasicaaaaaaa
Przyczajenie

Prawdziwe ultradzieki liczy sie od sztuki ceny zaczynaja sie od 19zl do 28zl za jedno pasemko. GL to Great Lengths Ja wlasnie mam doczepione ta metoda...

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Główna siedziba GL jest w Poznaniu tam podaja nazwy salonow w ktorych mozna zrobic sobie wlosy ich metoda (i sa to salony autoryzowane). Prawdziwy GL nie jest zakonczony keratyna.
Stary 2011-03-12, 19:23   #2634
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś napaliłam się na te włosy, choć nie jestem do końca pewna... Może po obejrzeniu fotek asiulki nie będę miała żadnych wątpliwości...
No ale dlaczego ta decyzja jest robiona na pokaz, mająca na celu zwrócenie czyjejs uwagi, demonstracyjna?
To mnie nurtuje, sama tak napisałas.

Cytat:
Napisane przez kasicaaaaaaa Pokaż wiadomość
Prawdziwe ultradzieki liczy sie od sztuki ceny zaczynaja sie od 19zl do 28zl za jedno pasemko. GL to Great Lengths Ja wlasnie mam doczepione ta metoda...

Główna siedziba GL jest w Poznaniu tam podaja nazwy salonow w ktorych mozna zrobic sobie wlosy ich metoda (i sa to salony autoryzowane). Prawdziwy GL nie jest zakonczony keratyna.
Czyli szukać wpisując GL Poznań?

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2011-03-12 o 19:25
Stary 2011-03-12, 20:52   #2635
kasicaaaaaaa
Przyczajenie

Pełna nazwe wpisz....

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

I co znalazlas?
Stary 2011-03-12, 21:08   #2636
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasicaaaaaaa Pokaż wiadomość
Pełna nazwe wpisz....

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

I co znalazlas?
Tak
Wysłałam im maila czy w moim miescie robią ta metoda.
Stary 2011-03-12, 21:29   #2637
kasicaaaaaaa
Przyczajenie

Moja propozycja jest dla Ciebie taka jezeli nie znasz nikogo kto robi ta metoda to jezeli robia ja u Ciebie w miescie to niech pokaza Ci lacza jakie wykonuja (bo ta metoda troche kosztuje i lepiej miec pewnosc ze bedzie wykonana dobrze). Ja zrobilam to samo
Stary 2011-03-12, 22:08   #2638
sintagma
Wtajemniczenie

Agatau wejdz na strone
http://greatlengths.pl/
i poczytaj.

Ta Twoja pani na bank nie robi tych "prawdziwych" ultradzwieków tylko takie jak ja noszę i nawet za założenie takich to jest DUZO! W Warszawie z twoimi wlosami to koszt 150-200 zł. Ale 400 za samo zrobienie to juz jest przesada.
From time to time
Stary 2011-03-13, 08:29   #2639
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Agatau wejdz na strone
http://greatlengths.pl/
i poczytaj.

Ta Twoja pani na bank nie robi tych "prawdziwych" ultradzwieków tylko takie jak ja noszę i nawet za założenie takich to jest DUZO! W Warszawie z twoimi wlosami to koszt 150-200 zł. Ale 400 za samo zrobienie to juz jest przesada.
Dzięki No tyle sobie zycza.
Myslałam jeszcze o Racoon, ale cena chyba powala-tak słyszalam, póki co szukam czy ktoś u mnie robi.
Stary 2011-03-13, 08:45   #2640
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VicoPaz Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam sobie te http://allegro.pl/clip-in-on-geste-w...486285580.html

Wczoraj miałam je 1 raz na sobie i szczerze mówiąc dla mnie to takie dziwne uczucie jak je przyczepiłam może dlatego że to pierwszy raz, później się głowa przyzwyczai.
Widzę, że zamówiłaś włosy o "strukturze europejskiej"... Ja też miałam takie włosy ale ze strony Beta Hair i jak ktoś lubi syntetyki to ok, ja byłam zawiedziona ciekawa jestem po co w ogóle piszą, że to włosy naturalne jak to w ogóle nie mija się z prawdą

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Co do dziwnego uczucia to zawsze jest tak na początku, ale na szczęście szybko mija :P

Drożdże

Zapuszczam włosy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości