|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
niuto to ja zakładam przedział 170-175 cm, kto dołączy??
[/QUOTE]ja też plus waga ptasia
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
NightButterflyVIP witaj
|
|
|
|
#2704 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
Ale piękna pogoda Ja dochodzę do siebie po wczorajszej imprezie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam bardzo liczną rodzine z którą jesteśmy w bardzo dobrym kontakcie. Co do daty to my chcieliśmy w połowie września ale z racji,że w lokalu który sobie wybraliśmy cały wrzesień był już zarezerwowany(zresztą wogóle już mało wolnych terminów zostało) a pierwszym wolnym terminem był 6,10 więc zdecydowaliśmy się na tą datę. I licze po cichu na piękną Polską złotą jesień ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2011-03-13 o 10:27 |
|||
|
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
Się dołączam, choć ledwo się załapuję, takim jestem wielkoludem
Nie wiedziałam że ktoś tu się odchudza, chyba czas nadrobić wątek Ja nie zamierzam się odchudzać, bo to niezdrowo Od wakacji (po obronie) będę więcej chodzić piechotą - to zawsze dobroczynnie działało mi na figurę. Szybki marsz 5-6 km dziennie (a najlepiej 2 razy dziennie) i po miesiącu 3-5 kilo mniej, nawet jak obżeram się tak jak zwykle Jak macie czas i warunki to polecam.
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja również zamierzam postawić na ruch aby zgubić troche ciałka,stawiam na rower i basen do tego mniej objadania się wieczorami i mam nadzieje ,że się uda
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
ostatnio więcej zajęć ale na bieżąco podczytuję wątek ale tu się dzieje powiem szczerze że póki co też trochę "ostygłam" co do przygotowań ślubnych bo w sumie wszytko co trzeba było podpisać itd mamy już podpisane Obecnie jeszcze kompletuję materiały potrzebne do zrobienia zaproszeń Obecnie chodzimy na nauki przedmałżeńskie i zapisaliśmy się do poradni przedmałżeńskiej - także u mnie wymaganej - w sumie 3 spotkania Co do nauk to bardzo mi się podobają są naprawdę prowadzone z sercem Nena 1984 takie mieszkania wysokie są też obok polibudy he he koleżanka jaka w tych rejonach mieszkała miała na Boże Narodzenie bardzo wysokie choinki plus wysokich mieszkań Co do diety zaczynam od jutra ale niestety nie mieszczę się w żadnym z podanych przez Was przedziałach - moje skromne 160 cm... Będę stosowała dietę warzywno-owocową - lekka i łatwostrawna moja ulubiona - zmienia się nawyki żywieniowe o 360 stopni choć na początku nie jest łatwo ![]() ps w moim suwaczku jeszcze 454 dni <jupi> nie mogę doczekać się jak na początku będzie już 3
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-03-13 o 10:56 |
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie ryzykowała września na ślub bo ten ostatni był paskudny.
Ja bym się kurczowo nie trzymała daty 7.07. Ja poszłam na salę i zapytałam o wolne terminy i wybrałam z nich. Padło na 14.07taka kumulacja siódemek A kto dlaczy do karzelkow poniżej 160cm
|
#2709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może utworzymy 150-165 przedział ? he he
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeść Dziewczynki
Chatka tekst jak najbardziej na miejscu, także wklejaj śmiało No i sama jestem ciekawa, czy jakieś komentarze będą. Przynajmniej się pośmiejemy ![]() Jagodzia taka dobra dziewczyna, a tak ja tratują ![]() nieładnie. Kochana przetrzymaj jeszcze te parę miesięcy, jedź z TŻ zacząć nowe życie i ciesz się chwilą Życzę powodzenia w poprawie stosunków domowo-rodzinnych. Pamiętaj, zawsze po burzy wychodzi słońceKoniec świata każdy niech sobie interpretuje jak chce. Dawno dawno temu trafiłam na wiersz Czesława Miłosza- Piosenka o końcu świata. I tak właśnie ja to widzę. Ale sobie wczoraj pozwoliłam na wyżerkę... Oczywiście pół wieczoru spędziłam w kuchni robiąc kolację, ale efekt był tak niesamowity, że nie mogłam się oprzeć. Tatko niezmiernie zadowolony z imprezki urodzinowej i z prezentów. A mój TZ tak świetnie trafił w gusta taty, że wszystkim gościom tato pokazywał co dostał od przyszłego zięcia ![]() Dzisiaj planujemy wycieczkę rowerową do lasu, nad rzekę, przy okazji przebiśniegów poszukać. Musimy się rozruszać po wczorajszym obżarstwie
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
gosza_m napisz czy znaleźliście przebiśniegi
pierwsze wiosenne kwiaty można już zakupić tylko patrzeć jak pojawią się sadzonki róż i innych w sklepach he he
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam w tamtym roku 31lipca na weselu i pogoda była idealna. Świeciło słońce a wieczorem przed ślubem zaszło za chmurki i zrobiło się przyjemnie chłodno a w nocy było przyjemnie ciepło. Także co do pogody to wielka loteria
|
#2713 |
|
Wtajemniczenie
|
Nena chyba pojde na ten filmik, ogladam reklamy w tv i jakos mnie kusi, a tu dodatkowa pozytywna opinia! Ty jestes na aplikacji sedziowskiej, tak? Ja sie zastanawiam czy za rok nie startowac na aplikacje ogolna... ale nie wiem... troche mnie to przeraza, zas z drgiej strony uwielbiam prawo
Jagodzia ja tez, tak jak inne PM-ki radze Ci nie sprzatac za bratem, macie wspolny pokoj czy kazdy swoj? Nie sprzatalabym po nim poscieli, talerzy itd, tylko po sobie i mamie, dodatkowo jeszcze bym porobila cos w domu typu np. umyla okna itd, zeby mama widziala ile Ty robisz a brat jak sie obija! I jak bedzie Cie znowu wyzywal to sie go zapytaj czy do swojej dziewczyny tez tak mowi? Jak nie to powiedz mu ze nalezy ja ostrzec bo za jakis czas tez tak bedzie moze mowil? I bym na niego nie reagowala! Wspolczuje takiej sytuacji... 3maj sie! I nie daj sie! Jak wstałam bylo takie piekne slonko, a teraz za chmurki zaszlo... ale po obiadku spacerek murowany! Trzeba wziac pieska niech sie wybiega! Ja mam jednego pieska - mieszanca taki 3/4 owczarka niemieckiego, z wygladu jest ak mlody owczarek i jednego kotka, ma juz 12 lat Do niedawna mielismy dwa kotki, ale jedna niestety odeszla, do teraz mi jej brakuje Koty sa cudowne... jak widza ze masz gorszy dzien to przyjda, poloza sie i mrucza - od razu poprawiaja humor i odbieraja od nas zle emocje!
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to czekam na moje ukochane leśne kwiatki gdy już wiosna zacznie się tak na 100% pojawiają się na całej ściółce one: zielone listki i białe piękne drobne kwiatuszki las wtedy jest usłany tylko nimi nie ma jeszcze na drzewach liści -> pączki dopiero się rozwijają mmm... wygląda to tak jakby las miał dywan
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
))NightButterflyVIP - witamyyyy Podziwiam za przebrnienie wszystkich watków To sie musiałaś naczytać Jeśli Wam sie sala podoba, to ja bym wybrała inny termin .. A co do temperatury w lipcy czy tez czerwcu, sierpniu albo wrzesniu nigdy nie mozesz byc pewna. Taki urok polskiego lata Poza tym, Pan Młody nie musi byc cały czas w garniaku. Tzn. moze przeciez zdjac marynarke ![]() gregia - u nas było identycznie! miało byc 30ego czerwca, ale zespół był już zajęty, wiec przenieśliśmy na tydzień wcześniej i w sumie jestem zadowolona, bo data bardziej mi sie podoba :POk, dziewczynki, ja uciekam do nauki. Już mi niedużo zostało. Dzis jeszcze sie intensywnie poucze i w koncu bede mogla odetchnac )))
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe PM
p0 zimie czas najwyższy wybrać się na spacer taka śliczna pogoda dziś ![]() jeśli chodzi o odchudzanie to tak z 4-5 kg warto się pozbyć tak dla zdrowotności mam na to jeszcze jakiś rok bo później trzeba już wagi pilnować by suknia nie była za dużo po przymiarkach jagodzia głowa do góry nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, los się jeszcze odwróci w Twoją stronę odnośnie dat to jak dla mnie każda jest dobra nie przywiązuję uwagi do tego by w miesiącu było "r" a maj kojarzy mi się z pierwszym zakochaniem z pierwszą zielenią na dworzu i pierwszym ciepełkiem dlatego postawiliśmy na maj nattiv brawo za zdany egzamin ![]() http://arttrend.pl/2011.php a tutaj kolejna strona ze sukniami ślubnymi, może któraś z Was znajdzie tą jedyną
26.11.2011 19.05.2012 ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-03-13 o 12:40 |
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
a ja szukam fotografa i kamerzysty i im wiecej stron ogladam tym bardziej juz nie wiem kogo chce
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
gregia z kamerzystą mam ta samo i jestem w ciemnej d...
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zauwazylam, jezeli chodzi suknie, że coraz czesciej pojawiaja sie modele długich i wąskich sukien, takich dla mnie ,,a'la wieczorowych" tyle ,że w kolorze białym , a mi sie takie bezy podobaja moja wymarzona MS http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=A3185
POMÓŻ NAKARMIC ZWIERZAKI ![]() www.psiklik.pl www.kociklik.pl www.zbiorkanaburka.pl www.karmiepsiaki.pl www.pustamiska.pl Edytowane przez gregia Czas edycji: 2011-03-13 o 12:54 |
|
|
|
|
#2721 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
HAHAHA, Dziewczyny, właśnie odkryłam, jak wielocytować posty
No więc korzystając z nowej (sic!) umiejętności...Cytat:
Cytat:
A po co mi film, który owszem, będzie za 2 tygodnie, ale będzie równocześnie totalnym dnem? Montowanie materiału to bardzo ciężka, żmudna i czasochłonna praca, sama próbuję co nieco i mam trochę kontaktów z ludźmi z tej branży, to coś tam wiem. Żeby zrobić naprawdę dobry i ciekawy film potrzeba czasu i moim zdaniem tutaj długość czekania na filmowca jest tylko atutem - bo to znaczy, że nie odwali roboty, tylko się przyłoży. Zresztą skoro opinie tylko to potwierdzają, ja bym brała ![]() A w ogóle to weź go pokaż, sama chętnie obejrzę jego realizacje ![]() Cytat:
). I to naprawdę są sami najbliżsi sercu. Ja i moja Mama jesteśmy bardzo rodzinne i lubimy 3mać kontakt. TŻ ma trochę inaczej, ale też lubi większość swojej Rodziny i zaprasza ze swojej strony niecałe 100 osób. Więc razem wychodzi ponad 200 i nic na to nie poradzimy ![]() Cytat:
A naszym tutaj niektórym nawet się kilku stron nie chce czasem nadrobić Może na razie bez daty.Co do tych miesięcy, to jak już Dziewczyny pisały - w naszym kraju nigdy nic nie wiadomo. Ja np. lubię gorąco i wolę płynąć w upale niż trząść się z zimna. Więc wybraliśmy lipiec i zamawiamy na niego najlepszą pogodę z możliwych, więc zapraszam, dołącz się ![]() A daty bym się kurczowo nie 3mała, szczególnie, jeśli nie jest dla Was jakoś wyjątkowa. My sobie wymyśliliśmy datę, ale to było już ponad pół roku temu i wtedy jeszcze można było wybrzydzać A teraz to myślę, że już trzeba Wam po prostu znaleźć najlepszą salę, bo jest ona zdecydowanie ważniejsza, niż data - przynajmniej w moim pojęciu.Przeczytałam, padłam ![]() ![]() Przeczytałam TŻtowi, oboje kwiczymy ze śmiechu Cytat:
Trzeba w końcu rozruszać kości i stawy po zimie ![]() Cytat:
My będziemy mieć aż 4 Do tego piątka z 2012, ale doliczyłam nas dwoje z TŻ i to będzie kolejna 7 Cytat:
![]() A my dziś w ramach wiosennego spaceru... Pojedziemy do Ikei
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-13 o 13:06 |
|||||||
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie policzyłam 14 na 2=7, 7miesiąc, 2012 =2+12=14. Wyższa matematyka normalnie
A wogóle tak miałam to napisać czyżbym ja była tą z najdłuższym stażem narzeczeńskim
|
#2723 | |||
|
Podróżniczka
|
Witam dziewczynki
![]() Dopiero zwlekłam się z łóżka, wczoraj impreza się udała i poszłam spać o 5, wyglądam jak zombie TŻ już zdążył polecieć na trening, ja natomiast twardo paraduje w pidżamie Raptem jeden dzień a tu 3 strony do nadrobienia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam 170 cm, więc chyba się łapię na ten przedział ![]() Wiecie dziewczyny tak się zastanawiałam i nie wiem co zrobić. Niby mamy zaklepanego fotografa, ale sprawa jest trochę skomplikowana. Facet jest po znajomości. moja ciotka go nam poleciła, zadzwoniła do niego i on się zgodził. Zaklepał datę i kazał sobie wysłać meila z naszymi numerami telefonów. Meil wysłany a facet się nie odzywa. Dzwoniłam do niego jeszcze kilka razy i nie odbiera telefonu. W sumie nie umówiliśmy się ani na liczbę zdjęć, ani na podpisanie umowy (w sumie tutaj nam głupio bo to znajomy), nic nie uzgodniliśmy i teraz nie wiem co zrobić. Liczyć, że facet na miesiąc przed ślubem się odezwie i wtedy wszystko ustalimy ? Czy szukać sobie kogoś innego ? W sumie sama nie wiem. Właściwie nawet nie wiem czy podobają mi się zdjęcia tego gościa i teraz z wynikłej sytuacji przestało mi się to wszystko podobać i nie wiem co zrobić
|
|||
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
chatka udanej przejażdżki i spacerku po Ikei
miej oczy szeroko otwarte może coś jeszcze Ci wpadnie w rączki do kupna; twój TŻ stanął na wysokości zadania z wielocytowaniem kicia rzeczywiście długi staż
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
E87ja własnie skonczyłam ogólną o od lutego jestem na sedziowskiej...ech dużo by gadać
![]() chatka fajnie że was rozbawiłam a tak swoją drogą to ja a wizazu jestem od 2004 jak sie przed chwilą dowiedziałam, a do tej pory nie umiem wielocytować
Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-03-13 o 14:17 |
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie weszłam na kalendarzyk
i zauważyłam, że sporo PM2012 ma już konkretne daty serdecznie gratuluję ![]() muszę przyznać szczerze, że nie ogarniam już tego wątku widzę całą masę nowych nicków i z pewnie z całą masą nowych PMek się nie przywitałam.wątek tak przybiera na sile, że jestem ciekawa ile powstanie części do 2012 ![]() my z Tż doszliśmy do wniosku, że jak znajdzie się kasa to ślub damy radę zorganizować w pół roku, a jeśli się nie uda weźmiemy w marcu 2013 |
|
|
|
#2728 |
|
Zadomowienie
|
kindziulindzia - mi zależało na tym, żeby w miesiacy, w którym bierzemy ślub było 'r'. Osobiście w przesądy nie wierzę, ale ten mi sie podoba, wiec jedynymi opcjami dla nas sierpnien i czerwiec
I padło na czerwiec ![]() gregia - ja to jestem jednak strasznie głupia :P 3-4 miesiące, to 12 tygodni A co do sukni, to moja wymarzona tez jest od Maggie Sottero I tez zauwazaylam, ze takie wieczorowe kreacje sa coraz bardziej popularne .. Ja jednak na pewno sie na taka nie zdecyduje ![]() magdziaS - jesli nie podobaja sie Wam jego zdjecia, to jaki sens jest w wynajmowaniu jego? Zdjecia to pamiatka na całe zycie, wiec na pewno wybrałabym takiego forografa, ktorego prace mnie urzekły .. A to, ze nie odbiera telefonów i w ogóle sie z Wami nie kontaktuje, to mało profesjonalne, ale nie mówisz, jak długo trwa taka sytuacja. Bo jesli pare dni, to moze faktycznie ma cos waznego teraz na głowie. W innym wypadku bym go sobi odpuściła. dziewczyny!!!! Praca napisana!!! Zostały ostatnie szlify i będę wolna (przynajmniej na tydzien-dwa ) ))
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Oprócz tego, że jest coraz więcej sukien bez koła, falban itd czyli jak to nazwałyście wieczorowych to jest jeszcze jeden trend. Dziś przejeżdżaliśmy koło kilku salonów i na wystawach sporo czerwonych a nawet czarnych sukien ślubnych. Krótkie suknie też się pojawiły. I wg. mnie to bardzo dobrze, że wreszcie można wybierać a nie jak dawniej wszędzie było w zasadzie to samo i wszystkie PM wyglądały tak samo.
|
|
|
|
#2730 | ||||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Cytat:
Tutaj są jego zdjęcia, http://www.foto-rybicki.pl/ oceńcie czy Wam by się podobały ? Ja na prawdę nie jestem na 100% przekonana .... ![]() Cytat:
teraz to już prawie z górki ![]() Cytat:
![]() Taka krótka mi się podobała, ale też nie widzę siebie w niej
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-03-13 o 15:27 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

Wyobraźcie sobie, ze tyle godzin czekałam na ten egzamin. Moja grupa miała na godzinę 10:00 ustalony i pojechałam wcześniej żeby zająć miejsce. Jak przyjechałam okazało się, że jedna grupa się przed moją chamsko wepchała i cały dzień musiałam czekać na swoją kolej. Padam ze zmęczenia więc lecę na relaksującą kąpiel 

Jak macie czas i warunki to polecam.

Koty sa cudowne... jak widza ze masz gorszy dzien to przyjda, poloza sie i mrucza - od razu poprawiaja humor i odbieraja od nas zle emocje!
kamerzysta na ktorego sie wstepnie zdecydowalam, zeby kamerował mój ślub bo robi cudowne filmy, ma duzo super opinii, ale pare oosb pisze ze dosyc dlugo nawet do 3-4 m-cy czekaly na swoje filmy. Fakt, że przyznały ze nietuzinkowe filmy i jedyne w swoim rodzaju, ale tez duzo czekania było. Teraz nie wiem co robic?
I euforia ślubno-weselna przez to jakoś mija....