Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-13, 10:45   #3301
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
zanka, a co Cię tak martwi ?

A co do ruchów to teraz się jakoś tak przekręcił, że czuje je bardzoo nisko i do środka. A wcześniej już kopał na zewnątrz i wysoko ( ale to rzadko)
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Zanka mój to kopie gdzie popadnie, czasem czuje ze mi pęcherz na wierzch wyjdzie, a czasem czuje nad pepkiem.
bo mnie mała kopie w zasadzie tylko bardzo nisko, po pęcherzu i w okolicach, raz po srodku a raz po boku, w okolice pępka nie dostałam ani razu, chyba jest główką do góry cały czas
pytam po właśnie synek od samego początku był głową do dołu i kopał wysoko, a w pęcherz dopiero później dostawałam ale to rączkami

Zmalowana nie wiem co z tym serduszkiem małej, lekarz mówił, żeby się nie martwić, ale jak się nie bać o własny skarb

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 10:47   #3302
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Zmalowana męża nie ma, z dzieckiem sama nie za bardzo, bo obolała jestem, a Filip lubi uciekać (ja nie mogę go gonić) no i muszę czekać tak do 15.00 gdzieś
może jak mąż wróci to się przejdziemy gdzieś
ja po prostu zaczęłam się martwić o moją córeczkę... byłam twarda, ale się po prostu boję
jeszcze co chwilę dopada mnie wilczy apetyt i nie mogę nad nim zapanować, a kg przybywają

na wymioty dobra też wygazowana coca cola

dziewczyny które już wyraźnie czują kopniaki maluchów i są na podobnym etapie co ja
gdzie Was maluchy kopią? czy tak na wysokości pępka czujecie i tak pod nim? czy tylko bardzo nisko w okolicach pęcherza?
Mam wrażenie że mój synek to kopie po całym brzuszku czasem na wysokości pępka czasem z prawej strony jedynie pęcherz na razie oszczędza
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 11:07   #3303
marzena_S
Zadomowienie

Ale zazdroszczę Wam tych kopniaków.
Cały czas wsłuchuję się w swoje ciało, ale nic się nie dzieje (jestem w 18 tyg).
Nie wiem czy dziecko często zmienia pozycję, ale na piątkowym usg mały był główką w dół i plecami do ściany brzucha, więc może dlatego na razie go nie czuję?
Zdziwiło mnie tylko, że już jest tak wysoko, gin pokazywała gdzie dokładnie co jest to tyłek i nóżki tuż pod pępkiem były.
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 11:12   #3304
agulaaabar
Zakorzenienie

Witam w niedzielne przedpołudnie

Upał jak diabli!! 21st i halny wieje jak wściekły

Byłam wczoraj na imieninach tesciowej.... najadłam się jak oszalała!

Rozmawiałam z jej siostrą, i mi szczena opadla....

Jej sąsiadka - dziewczyna w maju kończy 18 lat, zapalona sportsmenka, gra w hokeja, ternuje cos tam jeszcze, zaczeła się gorzej czuć, robili badania, wszystko wychodziło ok, nikt nic nie zauwazal, w końcu zaczęli podejrzewać mięśniaka czy cos, bo na jej płaskim jak kaloryfer brzuchu zaczęła się pojawiać dziwna okrągłośc.... robili setki badań, nic nie wychodzilo.... w końcu dziewczyna poszla do ginekologa i to sama z siebie, okazalo się że jest w 9-tym miesiący ciąży!! dziewczyna w płacz, że to niemozliwe a gin do niej "to jeszcze nie wszystko - za 3 tyg poród!" dziewczyna z tego wrażenia urodziła po 3 dniach..... i jeszcze przez CC.... i teraz co... dziewczyna w totalnej załamce..... depresji..... nie miała wogóle czasu żeby się przygotować na tą mysl, a tu dostała dziecko jak podrzucone pod drzwi.... jeszcze nie rodziła naturalnie tylko cc to juz wogóle..... wszyscy jej pomagają, ale co z tego jak ona nie potrafi się przemóc.... za szybko to na nia spadlo........... na całe szczęscie dziecko urodziło się zdrowe i ważyło 3600! tak że kawał chłopa....

Normalnie takie przypadki to sie w amerykańskich programach ogląda a tu za wlasnym płotem taka historia..........

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 11:19   #3305
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Jej sąsiadka - dziewczyna w maju kończy 18 lat, zapalona sportsmenka, gra w hokeja, ternuje cos tam jeszcze, zaczeła się gorzej czuć, robili badania, wszystko wychodziło ok, nikt nic nie zauwazal, w końcu zaczęli podejrzewać mięśniaka czy cos, bo na jej płaskim jak kaloryfer brzuchu zaczęła się pojawiać dziwna okrągłośc.... robili setki badań, nic nie wychodzilo.... w końcu dziewczyna poszla do ginekologa i to sama z siebie, okazalo się że jest w 9-tym miesiący ciąży!! dziewczyna w płacz, że to niemozliwe a gin do niej "to jeszcze nie wszystko - za 3 tyg poród!" dziewczyna z tego wrażenia urodziła po 3 dniach..... i jeszcze przez CC.... i teraz co... dziewczyna w totalnej załamce..... depresji..... nie miała wogóle czasu żeby się przygotować na tą mysl, a tu dostała dziecko jak podrzucone pod drzwi.... jeszcze nie rodziła naturalnie tylko cc to juz wogóle..... wszyscy jej pomagają, ale co z tego jak ona nie potrafi się przemóc.... za szybko to na nia spadlo........... na całe szczęscie dziecko urodziło się zdrowe i ważyło 3600! tak że kawał chłopa....

Normalnie takie przypadki to sie w amerykańskich programach ogląda a tu za wlasnym płotem taka historia..........
To tak jak w tym programie Ciąża z zaskoczenia
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 11:23   #3306
agni82
Zadomowienie

agulaa, ale numer.
Z jednej strony współczuję lasce, bo teraz to się musi szybko przestawic, a z drugiej to zazdroszcze ze ominęły ją te objawy i strachy o maleństwo.

Kiedyś oglądałam program w telewizji o kobietach, które nie wiedziały ze są w ciąży. i pamiętam tam pewną otyłą babkę, która urodziła bliźniaki. Zaczeli ją badac bo trafiła na ostry dyżur z silnymi bólami brzucha.w pewnym momencie ona powiedział ze musi do toalety i tam jak pielegniarka weszła to zobaczyął małego chłopca w toalecie.Dobrze że od razu zobaczono to uratowano. A tę babkę na łóżko i dalej badac, a tu nagle mówią jej: jeszcze jedno wychodzi. Kobieta w szoku!i takim cudem urodziła 2 zdrowych dzieci. (angielski albo amerykański program, ale takie cuda się zdarzają)
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 11:36   #3307
Lilkaa82
Rozeznanie

Mnie czasem boli posladek ale mysle ze to zwiazane z bolami kregoslupa jest u mnie..

Aania_20 super zakupki a jaki to wozeczek ?

Dzieczyny czy ktoras z Was ma twardnienia brzucha (tzn. macicy), to nie boli ale jest nieprzyjemne (normalnie jestem w stanie wyczuc cały kształt macicy). Bylam na izbie przyjec tydzien temu i kazali brac nospe 3 x 2, magnez 3 x 2. we wtorek bylam na wizycie u mojej gin i zmniejszyla mi nospe do 3 x 1, magnez zostal 3 x 2 i lezenie na zwolnieniu L4. Martwie sie raz jest lepiej raz gorzej. I mam wzdecia duze co na wzdecia moze to przez te wzdecia buu ? Jak nie beda przechodzic te skurcze to wisi nade mna wizja szpitala i kroplowek

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-03-13 o 11:38
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 11:38   #3308
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku!!!!!
Mój mąż złapał grypę żołądkową Boje się, że się zarażę od niego Co robić ??? Wygoniłam go do innego pokoju, ale wątpię, żeby to pomogło w końcu mieszkamy w jednym mieszkaniu Czy ta choroba jest groźna dla maluszka ???? strasznie się martwię
Nie jest groźna, spokojnie.
Ja miałam niedawno, przede wszystkim jeśli dopadnie to trzeba dużo pić, żeby się nie odwodnić, przy gorączce można apap...maluszkowi nic nie grozi, nie martw się.

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Jak Cie złapie idz od razu na pogotowie- nie mozesz sie odwodnic. Teraz nic nie mozesz zrobic.
I wcale nie trzeba zaraz na pogotowie! Na pogotowiu i tak ci nic innego nie powiedzą niż wlaśnie to że dużo pić, wziąć coś na biegunkę i na gorączkę. Nie ma co wpadać w panikę, dziewczyny dobrze radzą - stoperan czy coś tego typu, i będzie dobrze!

Cytat:
dziewczyny które już wyraźnie czują kopniaki maluchów i są na podobnym etapie co ja
gdzie Was maluchy kopią? czy tak na wysokości pępka czujecie i tak pod nim? czy tylko bardzo nisko w okolicach pęcherza?
Zanka, mnie głównie w pępek bije i lekko pod nim, wyżej na razie nie

agulaaabar...normalnie wierzyć się nie chce. Ona nic się nie domyśliła?? A brak okresu? no i żadnych ruchów nie czuła? coś mi się nie wydaje żeby nikt się nie zorientował zwłaszcza skoro miała tyle badań...przy wypukłości brzucha na bank miała usg jamy brzusznej zrobione...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 11:49   #3309
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Beatka, a kiedy sie przeprowadzasz?

My juz po zakupach, po obiedzie i walsnie sie ciasto czekoladowe piecze.

Jezdzilismy troche za mebelkami do pokoju dzidzi, ale nic nie bylo ciekawego, jednak Ikea pozostaje.

Musiałam też kupić jakieś kosmetylki do włosów, chroniace przed temp. bo za kazdym razem po umyciu uzywam suszarki i prostownicy

Miłego wieczoru
witajcie niedzielnie
jeszcze nie mamy dokłądnego terminu ale gdzieś w czerwcu chyba na poczatku albo końcem maja, zobaczymy jeszcze, teraz na domu rodzice będą dach zmieniać i będzie bajzel a potem my mamy malowanie naszej sypialni tam urządzić bo chyba ładnych kilka lat nie było malowane no a potem jak się pozwozimy powoli to się przeprowadzimy. Chciałam odświeżyć bo tam będzie dzidzia z nami mieszkać ale już się nie mogę doczekać

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja czuje najczęściej wieczorem, kiedy leże zrelaksowana przed tv, ale w dzień od czasu do czasu też coś poczuje, nie raz mam wrażenie że jak coś robię albo coś jem to daje mi znać że mu się to podoba albo nie, no i oczywiście rano

~~*~~

Byłam dzisiaj u rodziców, poszłam z siostrą na sesję zdjęciową, jakaś wena mnie naszła, przy tym mały spacerek dobrze mi zrobił...
Jutro też ma być tak pięknie

A czujecie nie raz na pośladku ból, tak jakbyście dostawały zastrzyki?
Mnie tak cholernie lewy pośladek boli, że aż zgłupiałam
Z czego to może być?
może jakiś nerwoból?

ja dziś po kościółku sobie leżałam na łóżku i tv oglądałąm i odsłoniłam sobie brzuszek i głaskałam go i za chwilę jak położyłam obie dłonie na nim to miałam wrażenie że poczułam na dłoni takie jakby kopnięcie, leciutkie ale od środka też poczułam. W kościele mnie tez kopało parę razy

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 12:04   #3310
SweetAngel1984
Zadomowienie

dzien dobry

brunetka - skarpetki powiadasz..... tylko zabunkruje je dobrze

co do grypy zołądkowej to ja mialam lepsza historie w styczniu bylam u rodzicow moj chrzesniak 12 mc zlapal to swinstwo zarazil bratowa (podobno jak ssal pierś ) bratowa mojego brata brat moja mame a potem przeszlo na tatę i w koncu moj maz WSZYSCY NARAZ W JEDNYM DOMU!!!!! Drzwi od kibelka sie nie zamykały dzidzia trafila do szpitala reszta meczyla sie dwa dni a mi nic tez sie balam ze mnie zlapie ale nic.najgorsze ze nie moglam wrocic do domu bo mielismy malowanie u siebie i u rodzicow koczowalismy a brat tez nie mogl bo maly w szpitalu wiec wszsyc bylismy w jednym mieszkaniu 6 osob chorych i ja wiec.mysle ze nie masz sie co martwic

beata_1988 - jak poparzona łapka... a propos oparzen slyszalysie ze jak kobieta w ciazy sie oparzy to dziecko ma w tym miejscu znamię? taka myszkę jak pieprzyk.moja ciocia oparzyla sie zelaskiem w brzuch w ciazy i rzeczywiscie moj brat ma teraz caly brzuszek pokryty wielka brazowa myszka (przypadek czy jednak )

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
To tak jak w tym programie Ciąża z zaskoczenia
noooo identyko.... szok !!!!!!
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 12:12   #3311
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czułam na początku bardzo nisko pod pępkiem takie bąbelki a teraz czuje obok pępka, tam gdzie się przemieszcza.

Cytat:

A to nie miała miesiączki?No jakos takie dziwne, przecież jak miała usg robione to widać zarodek itd, krew na pewno miała też badaną... no dziwne. Kiedyś wiem że o tym dużo się mówiło w tv np w rozmowach w toku, ale nigdy w to nie wierzyłam, chyba że była kobieta tak otyła, że nic po niej nie było widać.

~~*~~

Beata1988 wiesz co czuje jakbym miala zrobiony zastrzyk i tak jaby byl siniak. I np jak się położe na łożko a nogi dotykają podłogi, to tak mnie uciska, ze nie raz mam problem z wstaniem.

~~*~~

Jestem załamana nie mieszczę się w jeansy, które uwielbiam
Bylam pewna, ze ten problem bede miala dopiero za miesiac a tu takie coś..zabieram się za szukanie w internecie jak przerobić spodnie na ciążowe

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 12:17   #3312
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

no nieźle, ale ja i tak nie potrafię uwierzyć że naprawdę nic a nic nie podejrzewała, rozumiem, mdłości mogło nie być, mogła nie tyć i w ogóle ale ruchy jakieś powinna czuć czy cokolwiek, no i brak okresu ale w sumie trenowała sporo to mogła myśleć że to z przemęczenia.. ale i tak ciężko uwierzyć że się sama nie zorientowała

Stary 2011-03-13, 12:18   #3313
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
ooo!
ja tak mam od samego początku ciąży
tyle że prawy, jak wstaję to mam wrażenie że mi pośladek rozrywa od środka, najczęściej mam to wieczorem i rano jak wstaję z łóżka.
Wówczas wstaję jak stara babuleńka. Tak jak pisze Nerola to może być ten ucisk, ale wrażenia nieziemskie
Nom wlasnie to takie uczucie tez mam nawet problem kiedy tak boli na drugi bok sie przekrecic albo z plecow na bok eh

Cytat:
Moja dzidzia jest pupa na dól (tzn tydzien temu byla, a jeszcze tydzien wczesniej głowka w dol) i jej kopniaki czuje na dole no pecherzu ale tez jakby czasem kopala mnie po przepraszam za słowo no odbycie i czuje tez pod pepkiem czasem i po bokach przy jajnikach i jak sie przemieszcza

żadna nie ma twardnien

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-03-13 o 12:20
Stary 2011-03-13, 12:19   #3314
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam pewna, ze ten problem bede miala dopiero za miesiac a tu takie coś..zabieram się za szukanie w internecie jak przerobić spodnie na ciążowe
Widziałam na internecie takie specjalne wstawki do spodni, ale kosztują prawie tyle co nowe spodnie, ale na allegro może jak poszukasz to tańsze będą

Ja też mam problem, ale z bluzkami choć schudłam wcześniej 13 kg to teraz się jeszcze mieszczę
Stary 2011-03-13, 12:19   #3315
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Jestem załamana nie mieszczę się w jeansy, które uwielbiam Bylam pewna, ze ten problem bede miala dopiero za miesiac a tu takie coś..zabieram się za szukanie w internecie jak przerobić spodnie na ciążowe
heh ja od 3,5 miesiaca zaczełam nocis spodnie ciązowe......do tej pory w tylku i udkach sa okej ale w brzuchu no coz.........
Stary 2011-03-13, 12:21   #3316
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

beata_1988 - jak poparzona łapka... a propos oparzen slyszalysie ze jak kobieta w ciazy sie oparzy to dziecko ma w tym miejscu znamię? taka myszkę jak pieprzyk.moja ciocia oparzyla sie zelaskiem w brzuch w ciazy i rzeczywiscie moj brat ma teraz caly brzuszek pokryty wielka brazowa myszka (przypadek czy jednak )

a nawet lepiej, nie wylazły mi pęcherze, tzn. jeden taki mały jak główka zapałki i kilka takich malutkich i tyle, bo bałam się że mi na calym oparzeniu wypęcherzy bo strasznie piekło, smaruje atlacetem i owijam bandażem elastycznym lekko to mi nie uraża o rękaw sweretka, i nie boli już tak, skóra czuje że mi się będzie łuszczyć w miejscu poparzenia ale przynajmniej pęcherzy nie będzie

ale jak dotykam to jeszcze skóra jest opuchnięta i taka jak nie moja

słyszałam że jak się w ciązy oparzy to dzidziuś będzie mieć myszkę - taki przesąd - ale zobaczymy po porodzie czy się sprawdzi, ja nie wierzę i tak w takie rzeczy
miałam kolegę w podstawówce który miał myszkę na dłoni może mamusia jego też się oparzyła

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-03-13 o 12:26
Stary 2011-03-13, 12:22   #3317
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

żadna nie ma twardnien
Ja mam czasem twardnienie brzuszka, ale występuje po tym jak za dużo chodzę lub się zmęczę po sprzątaniu. Wtedy kładę się i mi przechodzi
Stary 2011-03-13, 12:24   #3318
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
agulaa, ale numer.
Z jednej strony współczuję lasce, bo teraz to się musi szybko przestawic, a z drugiej to zazdroszcze ze ominęły ją te objawy i strachy o maleństwo.

Kiedyś oglądałam program w telewizji o kobietach, które nie wiedziały ze są w ciąży. i pamiętam tam pewną otyłą babkę, która urodziła bliźniaki. Zaczeli ją badac bo trafiła na ostry dyżur z silnymi bólami brzucha.w pewnym momencie ona powiedział ze musi do toalety i tam jak pielegniarka weszła to zobaczyął małego chłopca w toalecie.Dobrze że od razu zobaczono to uratowano. A tę babkę na łóżko i dalej badac, a tu nagle mówią jej: jeszcze jedno wychodzi. Kobieta w szoku!i takim cudem urodziła 2 zdrowych dzieci. (angielski albo amerykański program, ale takie cuda się zdarzają)
Bardzo mozliwe że oglądałaś "Ciąża z zaskoczenia" tam sie wszystkie dowiaduja przy porodzie że są w ciąży

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

agulaaabar...normalnie wierzyć się nie chce. Ona nic się nie domyśliła?? A brak okresu? no i żadnych ruchów nie czuła? coś mi się nie wydaje żeby nikt się nie zorientował zwłaszcza skoro miała tyle badań...przy wypukłości brzucha na bank miała usg jamy brzusznej zrobione...
Miała okres, tzn plamienia które uznała za okres, tez jest to dla mnie dziwne, ze nawet przy badaniach krwi nie wyszło
Cytat:
Ja czułam na początku bardzo nisko pod pępkiem takie bąbelki a teraz czuje obok pępka, tam gdzie się przemieszcza.

A to nie miała miesiączki?No jakos takie dziwne, przecież jak miała usg robione to widać zarodek itd, krew na pewno miała też badaną... no dziwne. Kiedyś wiem że o tym dużo się mówiło w tv np w rozmowach w toku, ale nigdy w to nie wierzyłam, chyba że była kobieta tak otyła, że nic po niej nie było widać.

Ja ruchy z początku czułam na wysokości jajników, bardziej prawego, teraz poniżej pępka i tez generalnie bardziej z prawie strony, z lewej jeszcze nie czułam...

Dziewczyna jest bardzo szczupła i wysportowana, własnie tak jak pisałam wyżej dla mnie też to dziwne... lekarz to tlumaczył tak, że mogła mieć plamienia i uznac je za okres, jeżeli wypierała myśl o ciąży to ruchów też nie czuła, bo brała je np za przelewanie w brzuchu, jelita, burczenie itd......
Dziwaczna historia..

Czas na zmiany !
Stary 2011-03-13, 12:25   #3319
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

słyszałam że jak się w ciązy oparzy to dzidziuś będzie mieć myszkę - taki przesąd - ale zobaczymy po porodzie czy się sprawdzi, ja nie wierzę i tak w takie rzeczy
miałam kolegę w podstawówce który miał myszkę na dłoni może mamusia jego też się oparzyła
Ja też mam myszkę, ale na szyi. Tylko, że jak moja mama była w ciąży to w pracy przestraszyła się myszy i dotknęła szyi.
Stary 2011-03-13, 12:28   #3320
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam myszkę, ale na szyi. Tylko, że jak moja mama była w ciąży to w pracy przestraszyła się myszy i dotknęła szyi.
Ja w takie rzeczy nie bardzo wierze, że to przez to że mama sie w ciązy dotknęła gdzies tam....

U nas w rodzinie tez są znamiona ale wydaje mi sie że to bardziej genetyczne, np mama ma na plecach, siostra na tylku - jej jedna corka na dłoni, druga na pośladku, ja na ramieniu, brat na nodze..... takie własnie brązowe plamy na skórze

Czas na zmiany !
Stary 2011-03-13, 12:31   #3321
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ja mam czasem twardnienie brzuszka, ale występuje po tym jak za dużo chodzę lub się zmęczę po sprzątaniu. Wtedy kładę się i mi przechodzi
ja też jak sprzątam więcej i sie zmęcze to czuje takie napinanie brzuszka ale jak odpocznę to przechodzi

Stary 2011-03-13, 12:32   #3322
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w takie rzeczy nie bardzo wierze, że to przez to że mama sie w ciązy dotknęła gdzies tam....

U nas w rodzinie tez są znamiona ale wydaje mi sie że to bardziej genetyczne, np mama ma na plecach, siostra na tylku - jej jedna corka na dłoni, druga na pośladku, ja na ramieniu, brat na nodze..... takie własnie brązowe plamy na skórze
U mnie w rodzinie tylko ja mam
Stary 2011-03-13, 12:33   #3323
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

ja też w takie rzeczy nie wierzę dam znać po porodzie czy się sprawdzi czy nie tak jak piszesz, takie znamiona mają charakter genetyczny u mnie w rodzinie nikt takich nie miał więc raczej nie powinno być u dzidziusia .

Stary 2011-03-13, 12:34   #3324
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
ja też w takie rzeczy nie wierzę dam znać po porodzie czy się sprawdzi czy nie tak jak piszesz, takie znamiona mają charakter genetyczny u mnie w rodzinie nikt takich nie miał więc raczej nie powinno być u dzidziusia .
no chyba że wszystkie ciężarne w rodzinie były strachliwe i macały sie gdzie popadnie

Czas na zmiany !
Stary 2011-03-13, 12:37   #3325
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
a nawet lepiej, nie wylazły mi pęcherze, tzn. jeden taki mały jak główka zapałki i kilka takich malutkich i tyle, bo bałam się że mi na calym oparzeniu wypęcherzy bo strasznie piekło, smaruje atlacetem i owijam bandażem elastycznym lekko to mi nie uraża o rękaw sweretka, i nie boli już tak, skóra czuje że mi się będzie łuszczyć w miejscu poparzenia ale przynajmniej pęcherzy nie będzie

ale jak dotykam to jeszcze skóra jest opuchnięta i taka jak nie moja

Z tym oparzeniem to nie wiem, ale Ja np mam myszkę na szyi i moja mama mówi, ze to z tego że się czegos bardzo mocno przestraszyła...

Cytat:

Dziewczyna jest bardzo szczupła i wysportowana, własnie tak jak pisałam wyżej dla mnie też to dziwne... lekarz to tlumaczył tak, że mogła mieć plamienia i uznac je za okres, jeżeli wypierała myśl o ciąży to ruchów też nie czuła, bo brała je np za przelewanie w brzuchu, jelita, burczenie itd......
Dziwaczna historia..
No wiesz nie żebym się chwaliła ale też szczupła jestem i wysoka, zawsze mi mówili że jestem za chuda ale takie geny mam niestety, albo i stety. Nie chce wiesz nikogo obwiniac czy narzucać cokolwiek, ale wydaje mi się że no kurcze na pewno coś musiała poczuć, nawet kobieca intuicja chyba by jej coś mówiła, tak jak mi kiedy podejrzewałam że jestem w ciaży. No dziwne.

Cytat:
To jesteśmy dwie

~~*~~

Ja nadal szukam znalzłam tylko jak zrobic z zwykłych jeansów rurki teraz jak przerobić górę.Co do tych pasów to widziałam na allegro moim zdaniem się nie opłaca, bo z przesyłka wyjdzie Cie no drogo jak na taki kawałek szmatki, poszukam w lumpie jakieś bluzki elastycznie i coś może wykombinuje

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 12:38   #3326
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
no chyba że wszystkie ciężarne w rodzinie były strachliwe i macały sie gdzie popadnie

a co do tych znamion t onaprawde ciekawe u mnie w najblizszej rodzinie tak kazdy ma taka myszke mala tylko w innym miejscu ale u tej cioci tylko ten maly z ktorym byla w ciazy i sie oparzyla....
Stary 2011-03-13, 12:45   #3327
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam myszke na rece ale moja mama sie nie oparzyla a moj maz na posladku, tam raczej trudno sie oparzyc

Znalazlam na necie ze to moga byc skurcze przepowiadające Braxtona-Hicksa i ze niekiedy zaczynaja sie nawet przed 20 tyg. Dopoki nie sa bolesne i nie wplywają na szyjke jest wporzadku, zaczynaja sie od dna macicy i ida ku dolowi trwajac od 30 sek do nawet 2 min. Niektore dziewczyny pisaly ze tez bardzo sie denerwowaly bo mialy nawet do kilkunastu dzienie i czasem w odstepach 2-3 min przez kilka minut, to tak jak ja czasami strasznie to nieprzyjemne i sie czlowiek bardzo denerwuje

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-03-13 o 13:05
Stary 2011-03-13, 13:06   #3328
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczynki! Ale cudny dzień mamy
Zaraz wsiadamy w samochód i jedziemy na spacer do jakiegoś pięknego parku, trzeba zainaugurować wiosenne spacery
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Brumek a Ty ciągle taka zgrabna
Jej, dziękuję
Stary 2011-03-13, 13:11   #3329
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej!

Ja twardnien jeszcze nie mam, moze tym razem mnie omina, bo w I ciazy przez czeste skurcze bralam fenoterol, a w II skurcze powodowaly skracanie szyjki i w rezultacie mialam zalozony pessar.

Na grype zoladkowa w ciazy wydaje mi sie, ze stoperan i inne takie odpadaja. Jedynie co to smecta. Ja bym pila priobiotyki, zeby w jakims stopniu sie uchronic. Aczkolwiek wcale nie jest powiedziane, ze sie zarazisz.

A lewatywy nie miala, w "moim" szpitalu nie robia, nawet jak zapytalam. Przykrej niespodzianki nie bylo.

Ide na obiadek...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 13:20   #3330
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Zaneta ale w brzuchu Ci ciasno tak?

to może coś takiego http://allegro.pl/poszerzacz-spodni-...485127230.html
wydaje się dość łatwe do zrobienia
pasa ciążowego ja osobiście nie polecam, kupiła jeden i jakoś mi nie podpasował, widać, ze spodnie rozpięte i jakoś się nie ładnie układał

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości