|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
Cytat:
![]() podlewam raz w tygodniu i najdluzej mam od 5 lat i rosnie jak szalony jak kwiaty opadna, to obcinam ta lodyge cm powyzej 2 pierscienia na lodyzcze(oe sa tak co kilka cetyetrow takie bezowe) i podlewam dalej wkrotce puszcza ped i paki
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
Cytat:
ja od dawna na nie choruje ale jakos nie moglam sie skusic kupic .. a dzisiaj byly 50% tansze niz zawsze wiec stwierdzila ze jak padnie po tygodniu to nie bedzie mi tak szkoda
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podlewanie i obcinanie gdy opadnie to jest jedyna rzecz jaka przy nich robie ![]() czasem listki z kurzu powycieram ![]() a tak to ciesza oko, oj ciesza u mnie jak sie trafi to w intermarche sa po 17 zl, 2 dni temu byly ale narazie nie dokupuje chociaz teraz zaluje
|
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas dzisiaj zmiana czasu na letni .. takze godzinke krocej spimy ... ale co to dzionek dluzszy bedzie
|
|
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Mam chyba ze 20 stron do nadrobienia ale nie dam rady, bo Bartuś jest chory. W czwartek wieczorem ciekło mu z noska, ale poszedł normalnie spać. I po 2godz. obudził się i zaczął wymiotować flegmą. Bardzo się dusił przy tym więc postanowiliśmy, że pojedziemy do naszej lekarki prywatnie (mieszka niedaleko nas), bo na pogotowie mieliśmy dośc daleko poza tym pewnie troszkę byśmy się tam naczekali. Pani doktor powiedziała, że ma czerwone gardełko i dość dużo flegmy mu się nazbierało. Kazała podać sól fizjologicZną do noska i przyjść rano do przychodni. Gardełko było rano mniej czerwone, ale dostał syrop i kropelki do nosa. Myślałam, że będzie lepiej, ale dzisiaj wstał i strasznie kaqszle ciągle no i jutro znowu idziemy do lekarza. Niestety chyba nie obejdzie się bez antybiotyku. Jednak podziwiam Bartusia, bo ciągle się śmieje i mało marudzi praktycznie nie widać, że jest chory. Postaram się jutro odezwać. Miłego dnia. No i tyle mnie nie było, że teraz dopiero doczytałam na szybko Anika i SSR GRATULACJE ![]() Anika śliczna ta Twoja kruszynka
Edytowane przez kwiatuszekk88 Czas edycji: 2011-03-13 o 07:30 |
|
|
|
#1686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na witrynach spoko, tam problemu nie ma. ale nad oknem balkonowym jest za mało miejsca. jak facet wyliczyl po podciągnieciu beda jeszcze 5cm zachodzic na okno, wiec były problem z otwarciem ![]() poza tym w kuchni tez odpada, bo jest za mało miejsca miedzy zlewem a wnęką- poza tym sobie przemyslałam, ze takie żaluzje przy zlewie to niezbyt dobry pomnysł, mogłyby się powyginac. Zresztą jak ten wczorajszy facet podał mi wycene to prawie padłam żaluzje na 2 witryny w salonie +okno balkonowe 3400zł + 500zł za rolete rzymska w kuchni Muszę poszukac innej firmy i sprawdzić czy wszędzie żaluzje bedą zajmowały tyle samo miejsca. Żabcia wiem, ze zumba daje niezły wycisk bo kiedys przez chwilke cwiczyłam Cytat:
moze wkrotce na rower sie zmobilizuje. Zresztą tak szczerze to ja i tak mam dość ruchu, więc z pupa na miejscu nie siedze ![]() Dzien dobry zdrówka dla Bratusia
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pielęgnacja prosta, wystarczy tylko podlewać jak na 2-3 tyg, jak widzisz, że rosa z przeźroczystej doniczki zniknęła i korzenie robią się srebrno-zielone. I podlewaj koniecznie wkładając doniczkę do miseczki z wodą. Jak przekwitnie to są dwie szkoły co robić z pędem, albo jak jak aguś obcinasz łodyżkę, albo tak jak ja czekasz, aż sama uschnie i obcinasz do tego suchego miejsca. Wolę poczekać,bo często po przekwitnięciu stroczyk wypuszcza z boku nowe pąki i kwitnie drugi raz. Ważne jest też miejsce gdzie kwiat stanie, lepiej żeby nie stał w mocno nasłonecznionym miejscu, bo słońce poparzy mu liście. Moje storczykasy stoją na oknach od wschodu i mają się dobrze. Generalnie są piękne i mało uciążliwe, a już najbardziej cieszy jak kupujesz jednopędowca, a po jakimś czasie wychodzą dwa Oj cieszy to hodowce cieszy![]() Kwiatuszku biedny Bartuś, choroba i jego dopadła, niech szybciutko wraca do zdrowia |
|
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
HEj
![]() Zajrzyjcie do K, skrobnęłam tam małe info. Anika...ogromne GRATULACJE !!! Natalka jest przeurocza ![]() Żabcia...ja dostałam storczyka od teściowej na imieniny i jak narazie się trzyma. Ja nie mam ręki do kwiatów. Storczyk ponoć musi być w przezroczystej doniczce i najlepiej podlewać go przegotowaną chłodną wodą raz w tygodniu.
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
india przykro mi z powodu żaluzji drewnianych.. i co teraz dacie na okna?
kwiatuszek dużo zdrówka dla Bartusia baja a ile taka łodyżka odrasta? bo przyznaje się bez bicia nieprzepadam za kwiatami, jak dostałam storczyka to się nim zajmowałam bo to nie wymagało zbytniej troski ale jak uschła już łodyżka to ucięłam ją no i już z pół roku mam same liście.... i teraz nie wiem co dalej.. bez sensu...a co do imion to wszystko zależy od tego jakie mamy wspomnienia skojarzenia ja np znam niefajnego Damiana i w życiu bym dziecka tak nie nazwała to samo jeśli chodzi o Mateusza czy Przemka niestety poznałam kiedyś też nie fajnego Tomka i mam lekkie skrzywienie co do tego imienia może mi się kiedyś odwidzi jak poznam jakiegoś fajnego o tym imieniu ale np uwielbiam Wojtków Kamilów Grześków rewelacyjne chłopaki tak samo Arkadiusze kiedyś był taki pan Arkadiusz Skrzypaszek skakał na koniu przez przeszkody - jak byłam w podstawówce ale mi się podobał hahahah uwielbiałam Arków tak samo lubię Bartoszów i Remigiuszów myślę nawet czy Remigiusz nie jest typem na imie dla syna ale te wszystkie preferencje wiążą się tylko z moimi odczuciami co do danej osoby nie wiem czy czasem jak poznam kiedyś jakiegoś Arka to czy mój obraz "superowych" Arków się nie zmieni wszystko zależy od tego na jakich ludzi trafiamy
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Marta mój drugi typ tpo były żaluzje aluminiowe tez te szerokie 50mm. a ze bardzo ludzie szarosci i troche juz ich u nas sie pojawiło to by pasowały
i nawet troszke taniej wyjdzie, aluminiowe sa ciensze wiec by sie zmiesciły
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Ale cudna pogoda... Zaraz się idę ogarnąć i po 12 na spacerek ![]() Cytat:
Mój tata ma na drugie Wojtek, mąż Kamil i kilku Arków tez znam ![]() o matko, od wczoraj mnie taki katar męczy, że już nie mogę co do kwiatków, to w domu nie mam ani jednego jak na razie
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez juz wyszykowana, czekam na autobus i wyruszam do naszego domku dlaej sprzątac
już coraz więcej rzeczy przeniesionych, moze uda sie zamieszkac w przyszłym tygodniu
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry Gaduły
![]() spacery zaplanowane?
|
#1695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skoro będą pasować do szarości to jak najbardziej ![]() Cytat:
dziwnie usychają no i dużą jukę ale ona podobno "kradziona" była- przyjaciel ukradł mamie szczepkę - ogromnej wielkości i ta rośnie jak szalona ![]() jedyny kwiatek który jako tako wygląda hahahah ![]() Cytat:
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Marta mam to samo. Jak mam wybór słodycze czy kwiatki to wygrywają słodycze
a jak jeszcze ktoś winko w zamian by dał to winko wygrywa Jeszcze u rodziców mam swoją Jukę i dracenę i te m i ładnie rosną, ale jakoś nie kwapi mi się ich zabierać do mnie Jedyne co to muszę kiedys podjechać i moje muchołówki i rosiczki zabrać, bo zawsze jestem u nich na piechotkę a tak to ich nie doniosę.
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha no trochę to trwa aż puści nowy pęd, kilka miesięcy na pewno. Czekaj dalej co z tego będzie. Zwykle najpierw pojawia się nowy liść, a chwilę potem wychodzi pęd, który sobie powoli rośnie i puszcza pąki. U ciebie wyrósł nowy liść?
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() apropos storczyków to my dziś idziemy do ogrodu botanicznego na wystawe storczyków
|
|
|
|
#1699 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to super wiadomość bo mój te patyki uschły już myślałam że po nim ale liścia wypuścił ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
zazdroszczę zapewne będą super okazy
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=śliweńka;25691267
zazdroszczę zapewne będą super okazy [/QUOTE]no i będzie podobno można też kupić jakieś i ozdoby wielkanocne. może coś upoluję ![]() my mamy kilka storczyków w domku uwielbiam je
|
|
|
|
#1701 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć laski
matko kupa czasu nie dzięki za gratki nie nadrabiam bo jestem u rodziców i wpadłam na chwilkę tylko anika gratuluje urocza córeczka ![]() srr tobie również dzielne mamusie ![]() nie wiem kiedy będę na dłużej niestety nadal nie wiem co z laptopem , mam nadzieje że w przyszłym tygodniu już go będę mieć , a koszty nie będą zbytnio duże, mój błąd że postawiłam kawę koło laptopa powinnam się spodziewać że Dominik nie przejdzie obok jak zauważy coś pod jego rękami tym bardziej na stole , no ale .... nie dobry mój synek ale kocham go bardzo Dominik coraz więcej daje się prowadzić za rączki , sam się puszcza i stoi mam nadzieje że już nie długo pójdzie sam na nogach ogólnie u mnie ok, teraz mam troszkę nie fajny humor mąż mnie wnerwia, aktualnie przebywa u matki dzisiaj wraca mam nadzieje że pogadamy sobie bo wczoraj miał jechac tylko na chwilę a nie ma go do teraz hhmmmm.... pozdrawiam gorąco każdą z was całuski tęsknię
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem wylewam wodę i mam na 2-3 tyg spokój.Z konewki bym ich nie raczyła, bo nie zdążą napić się wody, a to co spłynie i będzie na dnie może zniszczyć korzenie-zgniją i tyle. Cześć Co nowego, opowiadaj
|
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko na chwile,bo nie mamy jeszcze netu w domu.Na razie ogarniamy się ,wszystko stoi w kartonach i walczymy z pyłem poremontowym jesteśmy strasznie zmęczeni,ale mam nadzieje,ze niedlugo się to skonczy ![]() Mieszkanie piekne i bardzo wygodnie sie mieszka Anika pewnie juz urodzila? kurcze nawet nie mam czasu Was nadrobic. |
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę kuraka podgrzewać ![]() nadziewany w końcu ryżem, wątróbką i papryką
|
|
#1706 |
|
Zadomowienie
|
cześć
nadrobiłam Was dziewczynki i zaczęłam cytować i doopa skasowałam przez przypadek Aniczko gratulacje, Natka jest śliczna, mała blondyneczka ![]() India ja podobnie jak Ty mam w planach diete Dukana i tak odkładam ją z tygodnia na tydzień :/ strasznie się rozrosłam w bokach i męczona wyrzutami sumienia zajadam się "pawełkiem" ![]() Atomufko wiataj dziewczyny nie wiem czy Wy też tak macie, ale ja od jakiegoś tygodnia chodzę jak śnięta ryba, spałabym ciągle i jakaś taka bez życia jestem, dziewczyny w pracy zrzucają to na przesilenie wiosenne i aplikują jakieś wspomagacze, ale ja nie chcę chodzić jak wystrzelona chyba że macie jakieś witaminy, które mnie ocucą...ostatnio jadąc na kurs zasnęłam w busie na stojąco
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
wkleję zdjęcia jak znajde aparat!
anika gratulacje!! india widze ze przeprowadzka na dniach ciekawa jestem jak ogarneliscie pył po remoncie ,bo jak dla mnie to masakra,podloge moge zamiatac 100 razy dziennie i nadal jest kurz |
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Anika gratulacje! dzielna mamusia! A malutka przesłodka i bardzo do Ciebie podobna!
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
baja wiesz co nic nie widziałam wcześniej ale teraz jak patrze to widzę takiego minimalnego liścia w samym środku między tymi co juz jest może zacznie rosnąć... bo widzę też 2 pędy takie małe ale one są od kupienia i nic z nich nie rosło one też nie.. może teraz jak liść pójdzie (kiedy to nie wiem) to ruszy ta łodyga
i kwiatekatomufka witaj kochana czekamy na ciebie a na moro się nie da tego pyłu zebrać? kasiaher trzymam kciuki za Dominika no i rozmowę z mężęm aniaaa84 może weź magnez? bo chyba przesilenie się zbliża ![]() byliśmy na basenie, potem na obiedzie u moich rodziców, a na 20 idziemy do kina na salę samobójców z przyjaciółmi, zobaczymy co ten film jest warty, zwiastun był super ale boje się że będzie jak to w polskich filmach - fajny zwiastun i tyle
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-03-13 o 16:59 |
|
|
|
#1710 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja też uwielbiam mexy
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- A tak w ogóle to jestem po weekendzie w szkole, obyło się bez tragedii... raz mnie kaszel złapał, że mało się nie udusiłam, dobrze że miałam herbatkę w termosie to mnie uratowało
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

i tak mysle czy latwy w pielegnacji jest 

ale nie dam rady, bo Bartuś jest chory. 

i na witrynach spoko, tam problemu nie ma. ale nad oknem balkonowym jest za mało miejsca. jak facet wyliczyl po podciągnieciu beda jeszcze 5cm zachodzic na okno, wiec były problem z otwarciem
Jak się urodził mój brat miałam 9 lat i bardzo lubiłam jednego Grzesia z mojej klasy
zachcianka

Jeszcze u rodziców mam swoją Jukę i dracenę i te m i ładnie rosną, ale jakoś nie kwapi mi się ich zabierać do mnie