Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-13, 11:44   #4081
Catia88
Rozeznanie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Daisy- Pergamin - fajne miejsce Wiedziałaś,gdzie balować hihi

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 11:54   #4082
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
MoniaK; dlaczego przepłakałas ?? Chandra jakaś czy przesilenie zimowo-wiosenne?
Przytulam Cię mooocno
Może cos w powietrzu wczoraj było, bo też płakałam
Dziś juz lepszy mam nadzieję humorek ??
Ja nie wiem, chyba wczoraj to był taki koszmarny dzień Miałam mega chandrę, ryczałam z byle powodu, miałam ciążowe humory i na dodatek fizycznie czułam się do d... Jednak dziś już lepiej Oby dzisiaj humory nam dopisywały
Daisyy, czy ja dobrze zrozumiałam że Ty słodziłaś herbatę 5-6 łyżeczkami?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 12:06   #4083
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Jeżeli tak, to należy do bardzo bogatej rodziny
http://demotywatory.pl/szukaj?q=s%C5...n=inf&size=max

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 12:07   #4084
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Teraz szał jest z tym cukrem
Stary 2011-03-13, 12:22   #4085
Paulizia
Wtajemniczenie

Daisy no to byle do 01.04 [pamietaj, ze to Prima Aprilis i zeby Ci jakiegos psikusa nie zrobili ] Czyli ostatnie tygodnie w pracy spedzisz w mniej stresujacej atmosferze. To bardzo dobrze!
Ja sie na tej glukozie kompletnie nie znam wiec nie wiem jak mam Ci pomoc... i troche Ci zazdraszczam, bo staniesz z waga, a u mnie caly czas pewnie rosnie

Lolka ja nie wiem moj maz to patrzy na mnie jak na walnieta, bo snia mi sie juz wozki po nocach i z rana wstaje i pierwsze co to laptop i ogladanie wozkow... ja mam ten problem, bo mamy akurat niezly dolek finansowy i niestety musze kupic wozek duzo tanszy niz myslalam... poza tym tutaj w Anglii jest taki beznadziejny wybor szukam i suzkam i nic mi sie nie podoba... niech ktos za mnie podejmie decyzje!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mura 4? Chyba dobry wybor, bo to faktycznie taki ''terenowy'' wozek. Mnie sie strasznie podoba Implast Bolder [kiedys Ci wklejalam] ale nie ma go w Anglii i sciagnie go z Polski plus dowoz tu to dla mnie za duzo.
Na poczatku sie zdecydowalam na tego BabyStyle Oyster [ten perlowy] ale chyba bym wolala wieksze kola... a w Angli jest naprawde malo wozkow z wielkimi kolami. No i chcialabym zgrabny wozek, a nie taki kombajn... juz glupieje... naprawde
Stary 2011-03-13, 12:33   #4086
anula_81
Zakorzenienie

Hej my tez juz od rana na nogach, ale jakos nei moglam sie zebrac do napisania
u nas pogoda zmienila sie diametralnie i znow..uwaga! PADA SNIEG! no ilez mozna....
Pan Kurier dzwonil , ze jest pod Oslo i ma w samym Oslo do rozwiezienia 20 paczek a wjedzie od drugiej strony wiec u nas pewnie bedzie najwczesniej za 3 godzinki. Ale najwazniejsze, ze juz jest
nam sie nic nie chce i zalegamy jeszcze w lozku, bez pomyslu na dzisiejszy obiad.
Ktos ma jakies szybkie propozycje?
antropia moja Zosia tak mnie wczoraj skopala z prawej strony i sie wyginala, ze mam caly obolaly brzuch, normalnie takich ruchow to jeszcze nie odstawiala i zawsze rano jak wstaje to mam gorke po prawej stronie, a dzisiaj gorka jest ale kopansko po lewej. nie odpuszcza
moniqac ja na szczescie tylko na 50% ale podajmy sobie rece, bo ja do 15 kwietnia
nie przepracowuj sie prosze..... nie dosc ze praca to i remont! co za kobieta! superwomen!

JanuszAgnieszka mozna spokojnie wyciagnac szuflady z tej komody, ja czesto wyciagam bo myje i ukladam bo jestem balaganiarz hihi
Eweska pozycz troche tego slonka i cieplego powietrza nooo...i rosolku tez jakbys mogla..

andziot milej wycieczki do Zoo Zosia z pewnoscia bedzie wniebowzieta
catia witamy z powrotem to nasze dzieciaczki sie zsynchronizowaly wczoraj bo moj brzuch tez chcial eksplodowac wczoraj

daisyy kochana od 6.08 na wizazu? hihi, co do sprzeczek z TZtem to sie nie przejmuj nie jestes jedyna. mam nadzieje, ze neidziela uplynie wam juz bez zgrzytow

moria nastepny ranny ptaszek
co do zgagi to ja juz stracilam nadzieje, ze kiedykolwiek minie, wspolczuje ludziom ktorzy na codzien borykaja sie ztym problemem, najgorsze ze ja chyba zamiast tyc zaczne chudnac w tym trymestrze bo nie moge jesc, na nic nie mam ochote przez ta zgage, nawet na owoce, bo one tez poteguja zgage, poza tym moge zmiescic w sobie tylko malenkie porcje mam tak chyba scisniety zoladek, a wczoraj wieczorem oprocz zgagi i tego ze bylo mi niedobrze, dogonila mnie kolka znowu i czulam jak zosia swoj tyleczek i nozki na moim zoladku gimnastykuje.Kiedy , w ktorym mniej wiecej tyg przed porodem brzuch sie opuszcza, i latwiej sie oddycha i zgaga znika
?

matall ale nie zapomnij powiedziec o tym lekarzowi tak czy siak!
ja wlasnie wyparzylam smoczki kupilam 2 a 3 dostalismy gratis

zaraz poprasuje ciuszki na 68 i 74, zeby sie czyms zajac, musze poukladac wszystko jeszcze w szafce dzidziusia, jest tam jeszcze pare gratow TZta, plus czekamy na wozek....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 12:34   #4087
listopadowa80
Zakorzenienie

listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 12:44   #4088
anula_81
Zakorzenienie

Paulizia co do kupna wozka, dodatkowo moze przewazyc oprocz wygladu, funkcjonalnosci i ceny moze dostepnosc, bo my na nasz wozel 2, 5 miesiaca czekalismy plus 3 tygodnie na dostawe kurierem(jak dzisiaj nei dojedzie to kogos zastrzele) wiec wezcie to tez moze pod uwage
a ja odstapie smoczek jeden aventu i jeden NUK 5 to chyba za duzo
MoniaK ja dzisiaj wstalam tez z nieciekawym humorem, ale jakos sie pozbieralam, przesilenie wiosenne, nie daj sie! dzisiaj jest lepiej i zycie bedzie juz tylko piekniejsze[
daisyy ja wiem gdzie pergamin, ale ja w tamtych knajpach sie nie bawilam raczej, niestety archietkci to ekscentryczne towarzystwo i mielismy swoje miejsca, wiesz duzo moich znajomych lubi atkie nietypowe kluby, wiec my w Dymie, Pieknym Psie i takich mneij znanych klubach najwazniejsze, ze dobrze sie bawilas
Wlasnie doczytalam ze slodzilas 5-6 lyzeczek???!? padlam... ja nie slodze od 12 roku zycia nic

a na kinomaniaku wczoraj poszlo Lejdis, ale kiepska ta komedia, lubie na szczescie Rozczke i Wieckiewicza, wiec nie bylo zle dzisiaj ogladniemy Wenecje, nagrodzona sporo na festowalu w gdyni

i gratuluje kochana decyzji ze tylko do 1 kwietnia pracujesz!!

ide prasowac! a co! poprawia mi humor prasowanie dzieciecych ciuszkow

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-03-13, 12:49   #4089
MoniaK
Zakorzenienie

Anula, mówisz że Różyczka fajna? Przymierzam się do niej już jakiś czas i zapominam, że mam obejrzeć Poza tym muzykę robił Lorenc a ja uwielbiam jego muzykę do filmów i często na niej ryczę (choć na filmach prawie nigdy). A Lejdis też średni jak dla mnie, więc może mamy podobne gusta filmowe
Stary 2011-03-13, 12:52   #4090
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Anula, mówisz że Różyczka fajna? Przymierzam się do niej już jakiś czas i zapominam, że mam obejrzeć Poza tym muzykę robił Lorenc a ja uwielbiam jego muzykę do filmów i często na niej ryczę (choć na filmach prawie nigdy). A Lejdis też średni jak dla mnie, więc może mamy podobne gusta filmowe
Ja bardzo polecam! fantastycznie zrobiony film, o prawdzie marca 68, znakomita obsada, plus tak nakrecony ze niewiadomo po ktorej stronei do konca sie opowiedziec. Zreszta bardzo nagrodzony film, Wieckiewicz dostal nawet Zlotego Orla za glowna role meska

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-03-13, 12:56   #4091
eweska
Moderatoreska

Anula ślę troszkę słonka do ciebie i ciepełka, rosołek też leci do ciebie

Jej jak ja nie lubię niedziel jak małża nie ma :/ Jest tak nudno, nie ma z kim na spacer iść, wszyscy weekend spędzają w gronie rodziny, a ja sama kiszę się w domu
Synal na dworze gra w piłę z kolegami, a ja, nudzę się strasznie.
Czekam na telefon to sobie pogadam z mężulem, ale to dopiero gdzieś koło 16.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 12:59   #4092
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Ja bardzo polecam! fantastycznie zrobiony film, o prawdzie marca 68, znakomita obsada, plus tak nakrecony ze niewiadomo po ktorej stronei do konca sie opowiedziec. Zreszta bardzo nagrodzony film, Wieckiewicz dostal nawet Zlotego Orla za glowna role meska
Więckiewicz to jeden z moich ulubionych polskich aktorów, więc na pewno obejrzę

Eweska, nie smutaj się Odpocznij sobie, pośpij bo Ci się należy
Stary 2011-03-13, 13:10   #4093
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Daisy- Pergamin - fajne miejsce Wiedziałaś,gdzie balować hihi
Tez go lubisz? Ja również a teraz jak jeszcze palacze siedzą sobie w szczelnie i hermetycznie zakmniętej przestrzeni jest cudownie
Gdy wychodziliśmy do Rdzy pchały się dzikie tłumy. Ledwie przecisnęłam się miedzy tymi małolatami z brzuchem, jakby mogły wgniotłyby mnie we "wrota" bramy ale sie nie dałam. Gdy przepraszam grzecznie mówiąc, ze potrzebuję przejść i jestem w ciaży to spojrzenia niektórych były takie jakby ufo zobaczyły
Widocznie, wg nich kobiety w ciązy nie powinny chodzić na spotkania ze znajomymi do lokali
A byłaś niedawno na rynku? Bo ja już daaawno nie... i stwierdzam, że fajnie wyglądają sukiennice gdy remont się wreszcie skończył no i ta iluminacja świetlna
i panie z kwiatkami na swoim miejscu... milusio było.

Cytat:
Ja nie wiem, chyba wczoraj to był taki koszmarny dzień Miałam mega chandrę, ryczałam z byle powodu, miałam ciążowe humory i na dodatek fizycznie czułam się do d... Jednak dziś już lepiej Oby dzisiaj humory nam dopisywały
rozumiem Cię Kochana to może zależy od poziomu stężenia jakiegoś hormonu? Wtedy nic nie pomaga i byle co potrafi przyprawić człowieka o łzy
Noo mam nadzieje, że dziś juz bedzie u Ciebie oki
Ja gotuje sobie obiadek i sie przy nim relaksuje
uśmiechnij się bo piękna wiosna za oknem i cały czas już tak będzie gdy będą nasze dzidziusie będziemy od razu mogły smigac z wózkiem na spacerki
Taaakkk... herbatę z cytryną słodziłam zawsze 5-6 łyżeczek Ale taki większy kubek ok 0.4l
Jeżeli nie cukrem to ładowałam 2 czubate łyżeczki miodu i dolewałam soku malinowego czy z róży w zależności co miałam w domku.
Tak więc jak widzisz, ja uwieeelbiam słodkie i dlatego też glukoza to pikuś
Z uwagi że cukier mam podniesiony, to może znów kiedyś będę musiała powtórzyc

Cytat:

haha matallewar, dobry link
Nawiązując do niego, muszę stwierdzić, że pochodzę obecnie z bardzo biednej rodzinym gdyż nie słodzę w ogóle
A koncert to pewnie w necie lada moment będzie, więc nadrobisz z pewnością zaległości

anulka a skąd wiesz, że od 06.08 na wizazu nie wiem od której ale obudziłam sie o 6, poszłam sik i od razu tu przyszłam bo smutno samej - małż chrapał
Wczoraj spałam do 5.20 .. jeszcze lepiej.
Przynajmniej dziś spokojnie nadrobiłam zaległości.
Właśnie miałam pisać jaka dziś u Ciebie pogoda... nie fajnie, że znów snieg.
W krk o dziwo dziś naprawdę cuuudo, temp odczuwalna mówili ok 20 stopni a termometr pokazuje 16. Posyłam Ci troszkę naszego polskiego, wiosennego ciepełka
Anulko, to była męska decyzja z tym 01 kwietniem.

Z TŻ już oki, pewnie jego wczorajsze rozdrażnienie spowodowane było adrenaliną przed pójściem na mecz jego ukochanej Wisełki
Na szczęście Wisełka wygrała Gdy wróciłam wieczorem już wszystko oki i dziś też.

Loluś, mnie ten czarny sie też podoba. Ale moi rodzice gdy usłyszeli, że chcę czarny, a zwłaszcza mami to mi powiedziała, że czarna to trumna może być Głupoty ! Super są czarne. A jak już będzie taki mega dym to brazik bym chciała (choć jeszcze żadnego na zywo nie widziałam ) bo brąz ładnie się kompnuje z różem
Mimo, że 8h nie byłaś non stop na nóżkach to i tak podziwiam. Bo jednak ciągle w ruchu i na nogach.
Targi dość ciekawe, ale pokłóciłam się z mężem, bo jedynie poszliśmy pogadać do stoiska gdzie oferowano domy za 900 - 990 tys !! Stan developerski nie widziałam sensu by strzępić w ogóle język na rozmowy bo taaakiego kredytu w życiu nie weźmiemy a tam gdzie byłby domki po 400-500 tys to pozbierał tylko ulotki i po sprawie No ale teraz to ja wezmę wszystko w swoje ręce i przelecę domki w sieci
Generalnie ofert było wiele. Jeśli u Ciebie też planowane są targi mieszkaniowe to polecam jeżeli ten temat Cię interesuje.

Paulisia
, pamiętam pamiętam, ze to prima aprilis Ale mogą mi skoczyc-od 02.IV biore L-4
Wiesz, sama jestem baaardzo ciekawa czy ciut przystopuję z wagą, jeśli nie będę jadła słodkiego. Zobaczymy.... ale lepiej ze jest u Ciebie wszystko ok, niż takie wyrzeczenia z konieczności jak ja.

ooo widzę i Listopadowa czesik
Powiedz mi proszę, czy takei słodycze dla diabetyków to mozemy jeść Bo ja dopiero do poradni się wybieram

antropia, Tobie też miłej niedzielki

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 13:11   #4094
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:

MoniaK
pocieszę Cię, że nie tylko ty tak masz.. Mnie też w tatmtym tygodniu jakaś przeokrutna chandra dopadła!! Mało sie odzywałam, nadąsana chodziłam, wiecznie narzekałam i płakałam.. o byle co potrafiłam zrobić awanturę mężowi, albo rozbeczeć się z błahego powodu i mogłam tak leżeć i płać z pół godziny.. po czym już po paru minutach nie wiedziałam o co tak na prawdę lamentuję !!
Teraz już mogę się z tego śmiać... więć mam nadzieję, że tobie też przejdzie

Cytat:
hahah ale fajne!

A jeszcze co do cukru to powiem wam, że moja koleżanka przeżywa własnie mega dramat z tego powodu! Wychodzi za mąż i była właśnie zamawiać torty i placki u cukiernika.. ceny, które jeszcze w listopadzie/grudniu za tor miały wyniosić 300/400 zł.. teraz stanęły na 550/650 zł! ten sam tort, ta sama wielkość.. szok!

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
(..)
Lolka ja nie wiem moj maz to patrzy na mnie jak na walnieta, bo snia mi sie juz wozki po nocach i z rana wstaje i pierwsze co to laptop i ogladanie wozkow... ja mam ten problem, bo mamy akurat niezly dolek finansowy i niestety musze kupic wozek duzo tanszy niz myslalam... poza tym tutaj w Anglii jest taki beznadziejny wybor szukam i suzkam i nic mi sie nie podoba... niech ktos za mnie podejmie decyzje!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mura 4? Chyba dobry wybor, bo to faktycznie taki ''terenowy'' wozek. Mnie sie strasznie podoba Implast Bolder [kiedys Ci wklejalam] ale nie ma go w Anglii i sciagnie go z Polski plus dowoz tu to dla mnie za duzo.
Na poczatku sie zdecydowalam na tego BabyStyle Oyster [ten perlowy] ale chyba bym wolala wieksze kola... a w Angli jest naprawde malo wozkow z wielkimi kolami. No i chcialabym zgrabny wozek, a nie taki kombajn... juz glupieje... naprawde
Kochana Paulizia.. doskonale Cię rozumiem! Najgorsze jest to, że i tak choćbyś szukała i szukała, to i tak wózka idealnego nie ma!!
Zgadzam się, że nie ma wielu wózków z duzymi kołami.. jeszcze skrętnymi, pompowanymi to już w ogóle!!
A czy rzeczywiście kupienie w Polsce i przywiezenie do Anglii nie opłaca Ci się? Siostra mojego męża, studiuje w Szkocji i wiem, że rodzice nie raz wysyłają jej paczki.. jakimś busikiem prywatnym, który tylko paczki z PL wozi.. nie ludzi! Dopytuje teraz męża czy wie ile jego rodzice płacą za takie usługi.. i mówi, że coś ok 70 zł za paczkę ok 20 kg.. wysyłają to z małopolski do Szkocji.. a myslę, że cena może byc od odległości i kilogramów uzależniona..

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Pan Kurier dzwonil , ze jest pod Oslo i ma w samym Oslo do rozwiezienia 20 paczek a wjedzie od drugiej strony wiec u nas pewnie bedzie najwczesniej za 3 godzinki. Ale najwazniejsze, ze juz jest
nam sie nic nie chce i zalegamy jeszcze w lozku, bez pomyslu na dzisiejszy obiad.
(..)

Anula
wózek już tuz, tuż.. hurrraaa!!

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Listopadowa
Stary 2011-03-13, 13:12   #4095
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Używasz tego Fissana? ja nie dałam rady, jest okropny.
To moja pierwsza tubka, jeszcze sie za nia nie zabralam. Widzialam, ze na KWC opinie rozne, ale ja mam nowa wersje z innym skladem, ktora dopiero zaraz zglosze. Wiec nie wiem, czy dziewczyny ocenialy stary sklad czy nowy? Zobaczymy, jak sie sprawdzi, slyszalam ze smierdzacy tluscioch. Chcialam Mustele na rozstepy, ale nie bylo, a glupio tak wyjsc z pustymi rekoma
Cytat:
Mimbi Ja wiem, że skumać nie skuma, ale czy w ogóle takie 3-4 miesięczne dziecko już takie rzeczy widzi? Bo chyba koło 3 miesiąca dopiero widzi ostro?)
Widziec to moze i widzi, ale czy to aby nie za duzo wrazen jak na takiego malucha? Podobno dziecko widzi ostro juz po 1 miesiacu.
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
jaaaaaaaa
sorbet ananasowy
a sprobuj gruszkowego, pychaz zielonej budki wlasnie
Jako tropiciel firm i marek przypominam tylko, ze Zielona Budka i Grycan to jedna firma, a cena jednak rozna...
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Heh mimbi ja już kupiłam na allegro OBA I ten Master i Xperience... Zobaczymy, może mi podpasują a jeśli nie to dam je młodszej siostrze O Lancome Hypnose też słyszałam ale tak jak eweska pisała chciałam wypróbować coś tańszego, tak do 50-60zł bo w sumie nie używam codziennie tuszu i szkoda mi jak taki za 120zł prędzej wysycha niż ja go zużyję do końca. No ale zobaczymy, jeśli te MF się nie sprawdzą to kupię coś droższego.
Zycze Ci, zebys sie mile zdziwila. Ja ten Xperience uzywam teraz z baza z Beauty Tubes L'oreal no i to jest jedyny sposob na to, zeby cos robil z rzesami, przynajmniej w moim przypadku. Moze to tez kwestia, ze jednak wole zwykle szczoteczki...? No nie wiem. W kazdym razie mysle, ze przed porodem znowu sobie rzesy przedluze, bede spocona, brudna i zmeczona, ale za to rzesami zrobie przeciag na korytarzu
Cytat:
mimbi; jestes WIELKA ! Pomnik, fanfary i pieśń dziękczynna to i tak za mało jak na te cuda, ktorych dokonałas
Powiedz mi prosze, czy byly inne biodermy w promocji? Chodzi o mi o taką niebieska - nawilżającą ?
A za ten sorbet masz liscia
Nie, byl tylko ten kremik - przy zakupie powyzej 25 zl ten krem za 10zl. Jeszcze byly w takiej promocji szampony Biosilk i tabletki Centrum.
Cytat:
Martwię sie tylko jakie ja kosmetyki kupię mojemu dziecku..... Zdecydowałam się na HIPP tylko problem w tym, że jak powąchałam to mnie odrzuciło
Wszystkie zapachy pielęgnacji dla dzidzi kojarzą mi się z I trymestrem ciąży i moimi mdłosciami. Używałam wówczas przez chwilkę kosmetyków z rossmanna Baby dream i one tak samą"pachniały"
Kiedyś zapach kosmetyków dziecięcych uwielbiałąm a teraz ciągle przyprawia mnie o mdłości
A probowalas bejbe z Bubchenem albo Penatenem? Dla mnie maja najlzejsze zapachy wlasnie te dwa, choc Bubchen jest bardzo specyficzny. Slaba jestem poki co w kosmetykach dla dzieci,ale dam glowe, ze cos bezzapachowego by sie znalazlo, moze z aptecznych? Ino te apteczne to mi zawsze jada apteka i to dla mnie nie jest spoko.

No moje kochane, ciesze sie, ze Was odrobinke powkurzalam zakupami Nadal sobie tlumacze, ze jestem super gospodarna. A sluchajcie, czy ta szczotke to wyparzyc przed pierwszym uzyciem? Zeby mi z niej wlosy nie wypadly tylko. Swoja droga to myslalam, ze bedzie drozsza - 22 zlote to przystepna cena. W ogole pani w TBS sie ze mnie smiala, bo jak weszlam to ani dzien dobry ani nic, tylko "Ale sie zmachalam"

W ramach zbudynienia wstawilam dzisiaj reczniki do pralki na 90stopni i zapomnialam wsypac proszek i wlac plyn...

Sorbet oczywiscie wciagnelam na raz i mysle, ze bujne sie do Almy jeszcze po gruszke, ktora tak zachwalacie. A teraz jedziemy z TZ do takiego parku z palacykiem niedaleko nas, nalykac sie swiezego powietrza.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 13:20   #4096
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)
Loluś, mnie ten czarny sie też podoba. Ale moi rodzice gdy usłyszeli, że chcę czarny, a zwłaszcza mami to mi powiedziała, że czarna to trumna może być Głupoty ! Super są czarne. A jak już będzie taki mega dym to brazik bym chciała (choć jeszcze żadnego na zywo nie widziałam ) bo brąz ładnie się kompnuje z różem
Mimo, że 8h nie byłaś non stop na nóżkach to i tak podziwiam. Bo jednak ciągle w ruchu i na nogach.
Targi dość ciekawe, ale pokłóciłam się z mężem, bo jedynie poszliśmy pogadać do stoiska gdzie oferowano domy za 900 - 990 tys !! Stan developerski nie widziałam sensu by strzępić w ogóle język na rozmowy bo taaakiego kredytu w życiu nie weźmiemy a tam gdzie byłby domki po 400-500 tys to pozbierał tylko ulotki i po sprawie No ale teraz to ja wezmę wszystko w swoje ręce i przelecę domki w sieci
Generalnie ofert było wiele. Jeśli u Ciebie też planowane są targi mieszkaniowe to polecam jeżeli ten temat Cię interesuje.
(..)
Ddaaiissyy super kobitki z Ciebie! Gratuluję i kibicuję przy "braniu sprawy w swoje ręcę"
A czym mnie temat interesuje?! Kiedyś na pewno.. Oboje wychowywalismy się w domach i tez na pewno kiedyś będziemy chcieli mieć swój póki co mamy tylko swoje mieszkanie..
Ale jestem pełna nadziei, że czas na szukanie działki i domu jeszcze na mnie przyjdzie
Stary 2011-03-13, 13:22   #4097
listopadowa80
Zakorzenienie

Aguś, mnie też dosyć często pobolewa brzuch jak na @, ale jakiś takich wyraźnych skurczów nie czuję, do tego kłuje mnie w pochwie (chyba Martynka o to pytała), bardzo bolą mnie pachwiny i od 2 dni nie mam tak silnego ucisku na pęcherz moczowy (w końcu lepiej sypiam). U gina byłam we wtorek, szyjka była długa i zamknięta, więc jakoś tak się tym nie przejmuję

p.s. Śliczne macie gniazdko dla córeczki

Daisy, po 75g glukozy miałam po 2 h 146 mg/dl - krew pobrana z żyły w zgięciu łokciowym. Mierząc glukometrem po godzinie po posiłkach najwięcej mam 182 mg. Dietę staram się utrzymywać - z diety wykluczyłam słodycze, cukier, makarony, ziemniaki, białe pieczywo, nabiał (no czasami skubnę jogurt), tłustsze potrawy, banany (w ogóle z owoców jem obecnie tylko jabłka). Jakiś czas temu pozwoliłam sobie na zupę pomidorową z makaronem i cukier od razu 177 mg. Także dieta ważna, niestety

Amarcia, ale Ciebie długo nie było
Gratuluję zdrowej córci, małego przyrostu wagi i braku rozstępów
Ale współczuję choróbska i dużoooo zdrówka życzę

Weredka, z tych imion najbardziej podoba mi się Helena. Brzmi tak dostojnie

Wieka, Łucja to bardzo ładne imię. Mnie się bardzo dobrze kojarzy - miałam w podstawówce koleżankę o tym imieniu - bardzo sympatyczna, inteligentna i ładna dziewczynka z niej była

Ania 2631, gratuluję wizyty i ślicznej Alicji

Moria, Eweska, Grazin, piękne brzuszki macie; duże ale zgrabne!

U mnie troszkę problemów, ale takie życie.
Stary 2011-03-13, 13:23   #4098
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Daisy no to byle do 01.04 [pamietaj, ze to Prima Aprilis i zeby Ci jakiegos psikusa nie zrobili ] Czyli ostatnie tygodnie w pracy spedzisz w mniej stresujacej atmosferze. To bardzo dobrze!
Ja sie na tej glukozie kompletnie nie znam wiec nie wiem jak mam Ci pomoc... i troche Ci zazdraszczam, bo staniesz z waga, a u mnie caly czas pewnie rosnie

Ja też byle do 1 kwietnia, ale to dlatego, że mam wtedy wizytę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-13, 13:25   #4099
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Ja też byle do 1 kwietnia, ale to dlatego, że mam wtedy wizytę
A ja wizytkę mam już jutro Popołudniem widzę się z synkiem
Stary 2011-03-13, 13:26   #4100
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
ooo widzę i Listopadowa czesik
Powiedz mi proszę, czy takei słodycze dla diabetyków to mozemy jeść Bo ja dopiero do poradni się wybieram
Można, ale ja jakoś nie kupuję, bo nigdy nie mam po drodze do sklepu eko
Aha - w poście wyżej nie dopisałam, że napojów słodzonych też nie wolno. Ale nie ukrywam, że czasami sobie szklankę coli wypiję...

Lolcia

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-03-13 o 13:28
Stary 2011-03-13, 13:31   #4101
matallewar
Zakorzenienie

daisy no właśnie on był tylko online I nie zamieszczają w necie. No, ale trudno, sen ważniejszy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-13, 13:33   #4102
Paulizia
Wtajemniczenie

Anula ja patrze pod kazdym katem. Funkcjonalnosc + cena + wyglad jest dla mnie najwazniejsza. Juz nawet waga nie jest taka wazna ech... jak zamowie w Anglii to nie bede musiala dlugo czekac... jak z Polski no to troche dluzej :/ wiec bardziej sie sklaniam do kupna w Anglii.

Lolka u mnie jest taki problem, ze ja musze zaplacic karta, a nie gotowka, a nie mamy polskiego konta. Ja wiem, ze kurier jest tani, ale nie wiem do konca czy moje konto wspolgra z Polskimi kontami takie dziwadlo...
No nic... jakos trzeba bedzie wziac dupsko w troki i cos postanowic... tylko niech ktos to zrobi za mnie!
Stary 2011-03-13, 13:33   #4103
mary poziomkowa
Zakorzenienie

MoniaK, no reagują, tylko ciekawa jestem, czy mam w brzuchu fankę reggae, czy raczej kopie na znak protestu

Ewesko, weź rosół w termos i wpadaj do mnie. Akurat, jak dotrzesz, to urwę się z rodzinnej imprezki i skoczymy na spacer, kawę, ploty

Moniqac, a tam głupia, pracowita kobita! Powiem Ci, że ja to już nie dałabym rady pracowac

Lolko, jeśli pozwolisz, to wtrącę swoją opinię wózkową, bo widzę, że jesteśmy w podobnych klimatach Mura CZARNA jest przepiękna, widziałam na żywo i gdyby nie cena, to pewnie już stałaby w mieszkaniu! Mutsy, no właśnie, w każdym coś mi nie pasowało, a to zdziczałe skrętne tylne koła, i kiepska spacerówka, a to za mała gondolka. Tylko ten 4rider wchodziłby w grę, ale z nim i tak cenowo wygrywa X-lander XA [i pewnie u nas stanie na nim właśnie]

Pauliziu, mnie się na początku też boldery podobały, ale powiem szczerze, że na zdjęciach wyglądają lepiej, niż na żywo. Widziałam kiedyś ludzi z tym zielono-niebieskim i lekka porażka

Ddaaiissyy, co do rzerafki, to dokładnie nie pamiętam w jakich okolicznościach, ale kilka lat temu na takim zamkniętym forum moich znajomych użyłam tego określenia, tak się przyjęło i zostało

Matall, nie śpiewam Hanutce, niestety nie przekroczyłam granicy rozmawiania z/śpiewania do brzucha Dlatego tylko suche kawałki

A PRZEZ MIMBI POTEM JADĘ PO SORBET

Dobra, lecę na bibę, pewnie wrócę objedzona, jak ciężarny wieloryb, a może już waleń. Co jest większe?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 13:34   #4104
MoniaK
Zakorzenienie

Daisyy, to rzeczywiście jesteś słodka dziewczyna

Zbieram się powoli bo idziemy na obiad do teściowej Miłego dnia mamusie
Stary 2011-03-13, 13:36   #4105
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ja widzę się z synkiem 21 marca na usg prenatalnym w trzydziestnym którymś tygodniu (u mnie to 32 będzie)

A 1 kwietnia mam wizytę, ale pewnie gin też spojrzy co u małego, bo ostatnio za każdym razem zerka

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-13, 13:38   #4106
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszczę !! Zrób zdjęcie Jasiowi (wierzę , że uda Ci się małża przekonać)
Własnie my tez oboje z domów a teraz mamy swoje piętro u teściow (z osobna kuchnia, łazienką) gdy wyremontujemy poddasze bedziemy miec w sumie ok 120m... wiec tragedii nie ma.
Teściow własciwie nie widze, tyle co jak wchodze do domu ale nie wiem czy na pewno chce tu z nimi mieszkac... z drugiej strony krecha 400 czy 500 tysi.. Jestem w strasznej kropce.
Tesciowka umówiła nam na 01 kwietnia pana ktory miałby robić remont poddasza, to spytam jak widzi osobne wejscie...
Jestem baaardzo rozdarta i w strasznej kropce co robić.. Kredyt wziąć mozna lekko i nie ma problemu, mamy zdolnośc, tylko 30 lat sie z nim bujac Ehhh spac przez to nie moge - bo nie wiem jaką decyzje podjąć.

Listopadowa, to co Ty Kochana jesz ????????? Mega restrykcyjna dieta...
Cholera, ja gdzies wyczytałam, ze mozna : ziemniaki, makaron, nabiał.... o shit
Dzis mam własnie pomidorową na obiad i kurczaka z ziemniakami...
Ciezko mi się odnieść do Twoich wskaźników, z uwagi, że mam przeliczenie w innych jednostkach
Jak mówiłam norma jest do 7,8 a mnie wyszło po 2h (obciążenie 75g) 8.00
Jest to ponoć stan przedcukrzycowy a prawdziwa cukrzyca zaczyna sie od 11 ale wcale mnie to nie cieszy.

mimbi, powaznie to ta sama firma Grycan i ZB ? ale jaja
a u mnie w zamrazalniku grycan smeitankowy i grycan tiramisu spoczywa... pudełeczka po literku
Chętnie bym Wam podesłała bo sama nie moge
Dzieki za polecenie firm, zapomniałam o nich.. Penaten uwielbiałam przed ciąża. kilka lat temu wstecz kupowałam nawet szampon od nich. Wtedy mi pasował.
Musze powąchać.
Dzieki za cynk o promocjach SP

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Daisyy, to rzeczywiście jesteś słodka dziewczyna

Zbieram się powoli bo idziemy na obiad do teściowej Miłego dnia mamusie

Smacznego i sympatycznej atmosfery u tesciów

Cytat:
daisy no właśnie on był tylko online I nie zamieszczają w necie. No, ale trudno, sen ważniejszy
no ale mysle ze na youtubka ktoś wrzuci
racjonalne podejscie - sen wazniejszy, zwłaszcza w naszym stanie

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-13, 13:56   #4107
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Listopadowa, to co Ty Kochana jesz ????????? Mega restrykcyjna dieta...
Cholera, ja gdzies wyczytałam, ze mozna : ziemniaki, makaron, nabiał.... o shit
Dzis mam własnie pomidorową na obiad i kurczaka z ziemniakami...
Ciezko mi się odnieść do Twoich wskaźników, z uwagi, że mam przeliczenie w innych jednostkach
Jak mówiłam norma jest do 7,8 a mnie wyszło po 2h (obciążenie 75g) 8.00
Jest to ponoć stan przedcukrzycowy a prawdziwa cukrzyca zaczyna sie od 11 ale wcale mnie to nie cieszy.
Niby można zjeść jednego ziemniaka, ale u mnie z reguły cukier od razu skakał powyżej górną granicę normy. Możesz mierzyć cukier przed posiłkiem i jak nie przekracza np. 95-100 mg to coś tam skubnąć mniej dozwolonego - ja tak czasem robię. Generalnie oprócz produktów niedozwolonych jest jeszcze jedna zasada - jeść często ale w małych ilościach, więc ja tak podjadam. No i już doskonale wiem, kiedy cukier mam za wysoki (bez pomiaru) - takie dziwne uczucie.
Moje menu:
Śniadanie - 2 kanapki razowego chleba z chudą wędliną; czasem jako stukane lub jajecznica.

Potem jabłko

Obiad - chude mięso (najczęściej drób) lub ryba z ryżem (którego nie lubię niestety) lub kaszą gryczaną, jakaś surówka, ale nie mizeria. Często zupa - bez ziemniaków i makaronu. Z reguły warzywna.

Potem jakaś mandarynka, pomarańcza.

Podjadam też oliwki - zielone i czarne.
Albo marchewki

Kolacja - podobnie jak śniadanie, czasem właśnie zjem jogurt.

No i tak staram się tego trzymać, ale tak jak napisałam, czasem pozwolę sobie na coś nie dla cukrzyków

Ale nie powiem - odkąd jestem na diecie jestem stale głodna
Stary 2011-03-13, 13:57   #4108
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Listopadowa, własnie doczytałam, że Twoj wynik 146 to także nieznaczne przekroczenie, które kwalifikuje się jako stan przedcukrzycowy

" Wynik od 140 do 199 mg/dl wskazuje na upośledzoną tolerancję węglowodanów (cukrów) – to stan przedcukrzycowy."
https://polki.pl/dieta_dietyzdrowotn...8.html?print=1

a jednak dieta taka ostra musi być
Proszę powiedz mi jeszcze tylko, czy byłaś w poradni diabetologicznej?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-13, 14:02   #4109
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Listopadowa, własnie doczytałam, że Twoj wynik 146 to także nieznaczne przekroczenie, które kwalifikuje się jako stan przedcukrzycowy

" Wynik od 140 do 199 mg/dl wskazuje na upośledzoną tolerancję węglowodanów (cukrów) – to stan przedcukrzycowy."
https://polki.pl/dieta_dietyzdrowotn...8.html?print=1

a jednak dieta taka ostra musi być
Proszę powiedz mi jeszcze tylko, czy byłaś w poradni diabetologicznej?
Dlatego nie mówię, że mam cukrzycę tylko nietolerancję glukozy. A dieta i tak musi być. Gdyby ten cukier był powyżej 200 to z dużym prawdopodobieństwem trzeba by podawać sobie insulinę

W poradni diabetologicznej nie byłam, mam po prostu mierzyć cukier i trzymać się diety
Stary 2011-03-13, 14:03   #4110
Paulizia
Wtajemniczenie

Mary zabierz mnie tez na wyzere
a co do Bolderow to mi sie podobal kolor Stone... taki grafitowy

zrobcie mi detoks wozkowy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości