Oleje i olejki do włosów - kontynuacja - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-13, 19:02   #2131
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2569495 3]Jak trafię do Poznania, kryj go lepiej przede mną [/QUOTE]
nie wiem kiedy planujesz przyjsc, ale on bedzie studiowal duuuuzo dluzej niz ja, co najmniej do 2013
moze sie spotkacie
Stary 2011-03-13, 19:03   #2132
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maria Elena Pokaż wiadomość
a czy któryś olej zmniejszył u kogoś przetłuszczanie włosów? rybiorek wspominala o tym zdaje sie i chyba sylvia_doll. Komuś jeszcze pomógł na to jakiś olej? Mi osobiście żaden, kupiłam teraz wode brzozową i zastanawiam się, czy to pomoże...
Nie potrafię odpowiedzieć, bo stosuję olej rycynowy i kokosowy, poza tym olejek rozmarynowy i lawendowy jako dodatki, a także kilka innych specyfików i jest po prostu taka możliwość, że u mnie przedłużenie świeżości włosów jest efektem czegoś innego niż olei, albo efektem zbiorowym.
Jakby nie było, moje włosy już rzadziej się przetłuszczają.
Cytat:
Napisane przez 201802141209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Byłabym wdzięczna
Najtańszy, jaki znalazłam, jest po 18zł za buteleczkę 100ml, tyle że nie wiem nawet czy poza tym że jest "nieoczyszczony" jest także nierafinowany.
Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Bo za polecanie naturalnych środków nie dostają pieniędzy i biletów na wczasy
No właśnie..
Dlatego już nie chodzę z byle choróbskiem do lekarzy rodzinnych. Paradoksalnie, im rzadziej chodzić zaczęłam, tym rzadziej tego potrzebuję

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
nie wiem kiedy planujesz przyjsc, ale on bedzie studiowal duuuuzo dluzej niz ja, co najmniej do 2013
moze sie spotkacie
Nieprędko, najwcześniej w maju.. ale znając mój fart będzie to krótki wypad w czerwcu/lipcu
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 19:05   #2133
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2569906 2]Nieprędko, najwcześniej w maju.. ale znając mój fart będzie to krótki wypad w czerwcu/lipcu [/QUOTE]
aaa, to sory, źle zrozumiałam - myślałam, że o studiach mówisz
Stary 2011-03-13, 19:06   #2134
Konto usunięte

Nie nadążam jakoś za wizażem
Cytat:
Dziś cały dzień z olejem z pestek winogron, jestem tłusta (i rozlazła), oby efekt był zadowalający
Choć przez kukuryku na czubku głowy nie mam ochoty śmigać z rozpuszczonymi, błyszczącymi włosami... Bo to dziadostwo odstaje.
Ja wsuwkami spinam włosy na górze głowy, to ani była już grzywka, ani baby hair nie wnerwiają mnie za bardzo

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
aaa, to sory, źle zrozumiałam - myślałam, że o studiach mówisz
A to niewykluczone, że i na studia pozostanę
Stary 2011-03-13, 19:16   #2135
cindi
Rozeznanie

Cytat:
Bo za polecanie naturalnych środków nie dostają pieniędzy i biletów na wczasy
a teraz, od kwietnia wchodzi zakaz na leki ziołowe i homeopatyczne, no nóż mi się w kieszeni otwiera, widocznie coraz więcej osób zwraca się ku naturalnym środkom i koncerny musiały wywrzeć presję, moim zdaniem

a żeby nie było off topa, to dziś miałam olej rycynowy, jest super, ale niestety po każdym oleju albo gęstszej masce wypada mi mnóstwo włosów, raczej nie jest to wypadanie słabszych włosów, bo po wcierkach nic nie wypada. Może oleje sprawiają, że są za ciężkie (bo ogólnie mam cienki włosy) albo zbyt agresywnie je nakładam

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 19:27   #2136
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
No i jednak zioła działają po dłuższym czasie systematycznego stosowania, nie mają tego kopa. Ja ojcu wciskałam dziewanne, bo miał ciągle powracający kaszel- i jak już zaczęła pomagać to odstawił, bo jednak zaparzanie ziół jest bardziej kłopotliwe niż łyknięcie tabletki, no a ludzie teraz są leniwi.
Na kaszel tez jest dobry napar ze slomy owsianej
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2569906 2]Byłabym wdzięczna
Najtańszy, jaki znalazłam, jest po 18zł za buteleczkę 100ml, tyle że nie wiem nawet czy poza tym że jest "nieoczyszczony" jest także nierafinowany.[/QUOTE]
Ja przez ''nieoczyszczony'' rozumialabym ''nierafinowany''.
Tak mi sie wydaje.

A co do tego zakazu to jestem ciekawa jak to rozwiaza w calej europie. Bo na przyklad w Polsce szalwia to lecznicze ziolo, a w UK przyprawa do kurczaka
Takze zeby bylo sprawiedliwie, albo w pl szlwia nadal bedzie w normalnych sklepach albo Anglicy beda chodzic do apteki po skladniki na obiad.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 19:38   #2137
Konto usunięte

Nic nie słyszałam o kolejnej ustawie w tej kwestii..
Choć prawda jest taka, że i nie bardzo się polityką interesuję.
Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ja przez ''nieoczyszczony'' rozumialabym ''nierafinowany''.
Tak mi sie wydaje.
No niby tak, ale wolałabym, żeby było to jednoznacznie stwierdzone, bo nie lubię owijania w bawełnę. Może się okazać, że olej nie był tylko filtrowany, ale na przykład rafinowali wyższą temperaturą, dodaniem jakichś substancji, etc.
Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
A co do tego zakazu to jestem ciekawa jak to rozwiaza w calej europie. Bo na przyklad w Polsce szalwia to lecznicze ziolo, a w UK przyprawa do kurczaka
Takze zeby bylo sprawiedliwie, albo w pl szlwia nadal bedzie w normalnych sklepach albo Anglicy beda chodzic do apteki po skladniki na obiad.
Nie pozostanie nic innego, jak wyprawy w zakątki natury, do lasów.
Choć za kilka lat może będzie trzeba wykupywać bilety, bo okaże się, że lasy dookoła są prywatne
Stary 2011-03-13, 19:46   #2138
VanilQ
Rozeznanie

A na baby hair to są jakieś sposoby? Bo mnie to tak denerwuje. Suszę włosy głową w dół ze wzgl, że mam cienkie, a później te wszystkie baby hair odstaje każdy w inną stronę.
Stary 2011-03-13, 20:11   #2139
Maria Elena
Raczkowanie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2569906 2]Nie potrafię odpowiedzieć, bo stosuję olej rycynowy i kokosowy, poza tym olejek rozmarynowy i lawendowy jako dodatki, a także kilka innych specyfików i jest po prostu taka możliwość, że u mnie przedłużenie świeżości włosów jest efektem czegoś innego niż olei, albo efektem zbiorowym.
Jakby nie było, moje włosy już rzadziej się przetłuszczają.
[/QUOTE]

dziękuje za odpowiedz
Maria Elena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 20:51   #2140
GEdyta
Przyczajenie

A ja Was tak podczytuje i podczytuje, że w końcu coś napisze
Moje best of the best - olej ryżowy, rycynowy i oliwa z oliwek. Te oleje strasznie uzależniają..:P

GEdyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 21:04   #2141
Caarroolliinnee
Raczkowanie

chce kupić olej kokosowy PARACHUTE na allegro, ale boje sie że dostane jakiegoś bubla.. bo kiedys zamowilam kallosa i przyslali mi cos w podrobionym opakowaniu co śmierdziało kupą ;/;/;/
200ml za 17 zl (juz z kosztami wysylki) warto?

Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 21:10   #2142
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
a jaki olej ssiesz? ja słyszałam o słonecznikowym i praktykowałam to nawet, ale dawno temu kiedy jeszcze nie dbałam o włosy, więc nie wiem jakie były efekty.
Czy każdy lej można ssać i czy mają one różne właściwości?
Ssam lniany bo kupowałam olej z zalożeniem, że jak sie nie sprawdzi to pójdzie do olejowania wlosów. A z tego co wiem właściwie każdy można ssać w czasie od 20 minut do pół godziny.
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 22:11   #2143
yd79
Rozeznanie

hejka wszystkim
wasz watek pchnał mnie do sprobowania przygody z olejami
po przeczytaniu niektorych waszych dyskusji na temat olejkow-postanowiłam zaczac przygode z kokosowym
i dziewczynki nie moglam sie wrecz powstrzymac,aby w koncu sie tu ujawnic
aby wam o tym opowiedziec
od jakiegos czasu mam klopoty z wlosami tz.nie moge ich doprowadzic do zadbanego wygladu.
mam wlosy do ramion,scinam je co jakies 3 miesiace.historia jest taka,ze po wizycie u fryzjera wszystko jest pieknie/czesto stosowalam ampułke z Kerastase-ta zielona/włosy przez miesiac sa zdyscyplinowane,ładnie sie ukladaja,zdrowo i zadbanie wyglądaja,natomisat po tym czasie jest to koszmarekkilka razy staralam sie je zapuscic do troche dłuzszych,ale niestety nie mialam do tego cierpliwosci.
wlosy sie nie ukaldaly,byly przesuszone i puszyly sie.koncowki robily sie bardzo cieniusienkie/dodam jeszcze, ze myje co 2 dzien susze suszarka i prostuje/
.....i znowu nastapil ten moment na skrocenie,niestety moja fryzjerka jest niedostepna.poczytalam sobie wasze watki, oraz o szamponach bez silikonow
i tak jestem na samiutkim poczatku rozwaznegodbania o wlosy
a teraz co najwazniejsze bo juz chyba was zanudzilam
jestem po 2 kuracji olejem/kilka godzin/oraz przeszlam na szampony i odzywke bez silikonow/mam nadzieje konsultuje to aktualnie z dziewczynami z innego watku/i rezultaty sa dla mnie wrecz zadziwjajace
-wlosy odzyskaly sprezystosc,połysk,takjak by odzylynawet nie macie pojecia jak mnie to cieszyjak na razie nie sa obciazone
dziekuje Wam kochane za wszystkie Wasze wskazowki zawarte na tych stronach
chetnie zagoszcze u Was na dłuzej
jakbyscie mogly mi cos jeszcze poradzic to wszelkie wskazowki sa bardzo mile widziane
pozdrawiam Was serdecznie
yd79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 22:38   #2144
Caarroolliinnee
Raczkowanie

witamy serdecznie.
Życzę powodzenia i wytrwałości przede wszystkim. Siedząc na forum można się nabawić słomianego zapału (wiem po sobie:P), jednak po jakimś czasie nabiera się rozwagi i podchodzi do dbania o włosy na poważnie.
ja też niedawno postanowiłam zacząć intensywnie znów dbać o włosy, bo są bardzo długie, dość cienkie i pięknie by było gdyby były gładkie i lśniły, więc mam nadzieję, że nawzajem będziemy się wspierać w tym kilkugodzinnym siedzeniu z olejami na głowie itd.

Stary 2011-03-13, 23:18   #2145
sylvia_doll
CORELIPS

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2569916 9]Nie nadążam jakoś za wizażem
Ja wsuwkami spinam włosy na górze głowy, to ani była już grzywka, ani baby hair nie wnerwiają mnie za bardzo
[/QUOTE]
Cieszmy się z tych babyhair kobiety! Ja aż tyle co Wy pewnie nie mam.. chociaż też widzę jak przy głowie wyłażą I pragnę żeby wychodziło coraz więcej. To jest mania, psychowłosiana mania.

Cytat:
a teraz, od kwietnia wchodzi zakaz na leki ziołowe i homeopatyczne, no nóż mi się w kieszeni otwiera, widocznie coraz więcej osób zwraca się ku naturalnym środkom i koncerny musiały wywrzeć presję, moim zdaniem

a żeby nie było off topa, to dziś miałam olej rycynowy, jest super, ale niestety po każdym oleju albo gęstszej masce wypada mi mnóstwo włosów, raczej nie jest to wypadanie słabszych włosów, bo po wcierkach nic nie wypada. Może oleje sprawiają, że są za ciężkie (bo ogólnie mam cienki włosy) albo zbyt agresywnie je nakładam
Ja z kolei zbyt agresywnie je spłukuję, nienawidzę gdy widzę wciąż pianę i pianę... zauważyłam, że im dokładniej spłuczę tym dłużej są świeższe.. chociaż z drugiej strony to na niekorzyść działaniom olejowym ;x

Cytat:
Napisane przez VanilQ Pokaż wiadomość
A na baby hair to są jakieś sposoby? Bo mnie to tak denerwuje. Suszę włosy głową w dół ze wzgl, że mam cienkie, a później te wszystkie baby hair odstaje każdy w inną stronę.
aż tyle ich? zrób im zdjęcie, proszę!

Cytat:
Napisane przez Caarroolliinnee Pokaż wiadomość
chce kupić olej kokosowy PARACHUTE na allegro, ale boje sie że dostane jakiegoś bubla.. bo kiedys zamowilam kallosa i przyslali mi cos w podrobionym opakowaniu co śmierdziało kupą ;/;/;/
Kieruj sie recenzjami i komentarzami innych, naprawde nie ma innej metody. Troche siedze na allegro i wiem co mowie. Jesli cena jest konkurencyjna to nie znaczy, ze nie warto, bierz Ja kupowałam u użytkownika Bombay_Bazaar mogę powiedzieć - polecam.

Ja to nie wiem, czy za mało biorę oleju, czy za bardzo, za dokładnie spłukuję potem szampon i odżywkę [plantica bez splukiwania - zawsze leci pod wode bo boje sie tluciochow]... musze metode lepsza opracowac, albo inny olej - np. vatika. czym to sie one roznia to juz zapomnialam<brawo sylvia>
Kolejne narzekanie moje to olej musztardowy - w brakach sie znajduje. wrrrr, skusilabym sie na cos do oczyszczania buzi, jakis zel uzywalyscie z helfow?
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 08:01   #2146
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym się darła o swoje, żądałabym jeszcze rekompensaty.
Co do oleju - to taka standardowa cena za kokosowe oleje, więc czemu by nie. Od siebie polecam także olej z Efavitu.
Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Ssam lniany bo kupowałam olej z zalożeniem, że jak sie nie sprawdzi to pójdzie do olejowania wlosów. A z tego co wiem właściwie każdy można ssać w czasie od 20 minut do pół godziny.
Chodzi o jakieś oleje w tabletkach?
Bo nie wiem, jak można ssać zwykły olej, w formie ciekłej.
I raczej nie każdy olej, nie każdy jest jadalny tudzież nie wywołuje sensacji od wewnątrz
Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Cieszmy się z tych babyhair kobiety! Ja aż tyle co Wy pewnie nie mam.. chociaż też widzę jak przy głowie wyłażą I pragnę żeby wychodziło coraz więcej. To jest mania, psychowłosiana mania.
Cieszę się, cieszę jak szalona, że dopiero co pozbyłam się jednej grzywki, już druga mi wyrosła
Mam jednak nadzieję, że za jakiś rok poskutkuje to gęstszą czupryną.
Stary 2011-03-14, 08:11   #2147
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Co do leków homeopatycznych- to zgadzam się, żaden poważny lekarz nie powinien ich przepisywać. Ale ziołowe? Chore chore chore.
Ma ktoś może link odnośnie tego zakazu?
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 08:40   #2148
Konto usunięte

Też właśnie szukam, póki co coś takiego:
http://www.vitalmania.pl/forum/topic...ource=activity

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

To był taki pierwszy lepszy link, tu może nieco konkretniej:
http://interia360.pl/artykul/unia-eu...iolowych,42208
Stary 2011-03-14, 13:56   #2149
yd79
Rozeznanie

Cytat:
witamy serdecznie.
Życzę powodzenia i wytrwałości przede wszystkim. Siedząc na forum można się nabawić słomianego zapału (wiem po sobie:P), jednak po jakimś czasie nabiera się rozwagi i podchodzi do dbania o włosy na poważnie.
ja też niedawno postanowiłam zacząć intensywnie znów dbać o włosy, bo są bardzo długie, dość cienkie i pięknie by było gdyby były gładkie i lśniły, więc mam nadzieję, że nawzajem będziemy się wspierać w tym kilkugodzinnym siedzeniu z olejami na głowie itd.
hejdzieki za mile powitanie Caarroolliinnee
mam nadzieje,ze cos wiecej z tego wyniknie niz tylko słomiany zapał.choc pryznaje, ze w moim przypadku jest to calkiem mozliwe......, ale jednak jestem dobrej myslijuz w sumie nie moge sobie pozwolic na wieksze zaniedbaniebo za kilka lat zostane na glowie z kilkoma wlosami.szczerze mowiac jak czlowiek sie nie zastanowi nad soba glebiej, to trudno jest znalezc przyczyne problemuwiec ostro sie za to wziełamjak narazie moje wlosy nie reaguja zle na brak silikonu i mam nadzieje, ze tak pozostanie.przygladajac sie skladowi kosmetykow,mozna by sie nie raz zdziwic jak wspaniale"pielegnujace"wl asciwosci one majaa my kupujemy tylko wiecej i wiecej w nadzieji na poprawe.naprawde nigdy wczesniej sie nie zastanawialal nad tym, ze czasami to co powinno pielegnowac dziala wrecz odwrotnie a my naiwni konsumenci dajemy sie na to nabrac, zamaist korzystac z najprostszych rozwiazań dopiero czytajac rozne fora otwarły mi sie oczy
Stary 2011-03-14, 14:53   #2150
Maria Elena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yd79 Pokaż wiadomość
hejdzieki za mile powitanie Caarroolliinnee
mam nadzieje,ze cos wiecej z tego wyniknie niz tylko słomiany zapał.choc pryznaje, ze w moim przypadku jest to calkiem mozliwe......, ale jednak jestem dobrej myslijuz w sumie nie moge sobie pozwolic na wieksze zaniedbaniebo za kilka lat zostane na glowie z kilkoma wlosami.szczerze mowiac jak czlowiek sie nie zastanowi nad soba glebiej, to trudno jest znalezc przyczyne problemuwiec ostro sie za to wziełamjak narazie moje wlosy nie reaguja zle na brak silikonu i mam nadzieje, ze tak pozostanie.przygladajac sie skladowi kosmetykow,mozna by sie nie raz zdziwic jak wspaniale"pielegnujace"wl asciwosci one majaa my kupujemy tylko wiecej i wiecej w nadzieji na poprawe.naprawde nigdy wczesniej sie nie zastanawialal nad tym, ze czasami to co powinno pielegnowac dziala wrecz odwrotnie a my naiwni konsumenci dajemy sie na to nabrac, zamaist korzystac z najprostszych rozwiazań dopiero czytajac rozne fora otwarły mi sie oczy
jak sie prostuje wlosy i suszy tak jak Ty z tego co widze dosc intensywnie to oprocz olejowania i zmiany pielegnacji co jakis jakaś odżywka z silikonami czy serum ochronne wrecz byłoby wskazane... badz co badz oprocz narzekania na silikony daja tez one pewna funkcje ochronna, a jak katujesz swoje wlosy co dwa dni to może nie rezygnuj od razu ze wszystkich silikonow bo niektore sa delikatniejsze, sa łatwo zmywalne albo odparowują z włosów itd, ale moze ktos bardziej obeznany w temacie sie jeszcze wypowie pozdrawiam gorąco
Maria Elena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:06   #2151
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
jak sie prostuje wlosy i suszy tak jak Ty z tego co widze dosc intensywnie to oprocz olejowania i zmiany pielegnacji co jakis jakaś odżywka z silikonami czy serum ochronne wrecz byłoby wskazane... badz co badz oprocz narzekania na silikony daja tez one pewna funkcje ochronna, a jak katujesz swoje wlosy co dwa dni to może nie rezygnuj od razu ze wszystkich silikonow bo niektore sa delikatniejsze, sa łatwo zmywalne albo odparowują z włosów itd, ale moze ktos bardziej obeznany w temacie sie jeszcze wypowie pozdrawiam gorąco
Twoja wypowiedz zawiera wszystko co trzeba prostowanie zawsze niszczy, i jesli ktos nie potrafi zrezygnowac z tego to nie wierze ze bedzie mial ladne, zdrowe wlosy, no i jesli prostuje to ochrona wlosa to podstawa (inaczej dojdzie sie do etapu ze wlosy sie poprostu zaczna kruszyc i nic nie pomoze)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:43   #2152
Caarroolliinnee
Raczkowanie

ufff jak czasami czytam wizaz to uważam, że jestem szczęściarą... ja wogole nie musze prostować wlosow. loków na szczęście nie mam bo nie lubie... moje wlosy sa poprostu proste! gorzej z suszeniem, ale ostatnio staram się suszenie ograniczać i jak nie musze to nie susze...
Narazie się wstrzymam z olejem kokosowym i kupię jeszcze jedną buteleczkę rycynowego żeby przedłużyć kurację tylko, że dodam cytrynkę
i od dzisiaj znów zaczynam pić skrzypokrzywę :P mniam!

Stary 2011-03-14, 16:19   #2153
Rybiorek
Zakorzenienie

ja mam loki i jestem zadowlowona (suszarke uzywam sporadycznie obecnie)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:23   #2154
agison
Zakorzenienie

a ja prostych nigdy nie będę miała nawet po fryzjerskiej prostownicy, jak złapią trochę wilgoci, to od razu się wywijają ...
ale mogę mieć loki albo fale i najczęściej mi to wystarcza chociaż długo marzyłam o włosach prostych jak drut

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:53   #2155
yd79
Rozeznanie

Cytat:
hej Maria Elena
przyznaje ci całkowita racje z tym katowaniem,
ale nie umie sobie poradzic z zaprzestaniem uzywania suszarki i prostownicy(juz kilka razy sie starałam)masakra, jak moje wlosy same wyschna to to jest obraz nedzy i rozpaczy na mojej glowie niestety, i chyba nie mogabym tak wyjsc do ludzidzieki wielkie za Twoje wzkazowki.mam nadzieje ze dziewczyny mi cos doradzabo ogolnie to jest zamkniete kolomoze jakies male wyjscie sie znajdziei ktoras z was pomoze w temaciebuziaki dla wszystkich
Stary 2011-03-14, 16:53   #2156
martusia205
Zakorzenienie

podczytuję was od dawna..wy na prawdę pijecie oleje?
martusia205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:57   #2157
yd79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Twoja wypowiedz zawiera wszystko co trzeba prostowanie zawsze niszczy, i jesli ktos nie potrafi zrezygnowac z tego to nie wierze ze bedzie mial ladne, zdrowe wlosy, no i jesli prostuje to ochrona wlosa to podstawa (inaczej dojdzie sie do etapu ze wlosy sie poprostu zaczna kruszyc i nic nie pomoze)
hej Rybiorek krusza sie krusza makabrycznie!!wiem, wiem i nawet nie mam nic na swoje usprawiedliwienie,ale ogolnie mam wlosy cienkie,ktore bardzo łatwo sie pusza, a strasznie nie lubie takiego balaganu na głowie
no pewnie pieknych wlosow do pasa albo nawet do łopatek,zdrowych to ja juz napewno nie bede mialaale przynajmniej chcialabym aby byly bardziej zadbanei odzywione.jesli bys miala jakies wskazowki na temat tej teromochrony to ja bardzo chetnie przyjmepozdrowionka

Edytowane przez yd79
Czas edycji: 2011-03-14 o 17:20
Stary 2011-03-14, 16:57   #2158
malina333
Zakorzenienie

mnie często dziewczyny pytają czy prostuję włosy. Kiedyś prostowałam ale teraz nie mam już prostownicy
Aby uzyskać efekt gładkich włosów, zawsze podsuszałam je suszarką.
Myślę że dzięki odpowiedniej pielęgnacji, obecnie moje włosy nie potrzebują już nawet suszarki są proste nawet jeśli schną same i coraz mniej sianowate

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:10   #2159
yd79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
a ja prostych nigdy nie będę miała nawet po fryzjerskiej prostownicy, jak złapią trochę wilgoci, to od razu się wywijają ...
ale mogę mieć loki albo fale i najczęściej mi to wystarcza chociaż długo marzyłam o włosach prostych jak drut
to do siebie maja chyba wlsoy cienkie,delikatne, ze sa takie podatne
mnie sie tez od razu wywijaja( tylko juz nie tak bardzo jak przed zastosowaniem prostownicy), albo je czasami jeszcze lakierem spryskamwiem robie pewnie wszystkie z mozliwych zabiegow niszczacych wlosy i pozniej jeszcze placze ze mam brzydkie.
ale was pewnie takie baby jak ja musza wkurzac
ale dzieki wielkie przynajmniej moze zejde na ziemie
tak ogolnie to ja myslalam,ze niektore kobiety sie poprostu rodza z pieknymi wlosami i nic nie jest w stanie ich zniszczyc

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość
mnie często dziewczyny pytają czy prostuję włosy. Kiedyś prostowałam ale teraz nie mam już prostownicy
Aby uzyskać efekt gładkich włosów, zawsze podsuszałam je suszarką.
Myślę że dzięki odpowiedniej pielęgnacji, obecnie moje włosy nie potrzebują już nawet suszarki są proste nawet jeśli schną same i coraz mniej sianowate
oo malina333 moze ja bym twoja technike wykorzystalajak bys byla mila i mi udzielila jakis wskazowekjak udalo ci sie porzucic prostownice
Stary 2011-03-14, 17:25   #2160
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martusia205 Pokaż wiadomość
podczytuję was od dawna..wy na prawdę pijecie oleje?
Jaka reakcja
A na poważnie - ludzie różne rzeczy robią, niektóre bardziej dziwne, niektóre mniej. Osobiście wolę wcinać olej niż wymieniane gdzieś ostatnio ślimaki, "owoce" morza i inne glizdy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości