|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Ja w kwestii sukni jestem raczej tradycjonalistką. Długa biała suknia. Nie koniecznie księżniczkowa ale napewno biała i długa. Widziałam film z jednego wesela gdzie PM miała kremową suknię za kolano. I cóż gdyby nie pan młody nie było by wiadomo gdzie ta PM w tym tłumie jest
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
gregia: ja tez sie do ttej grupy zaliczam
171cm i rowniez waga ptasia (51kg...)My ciagle szukamy zespolu... jedna z moich klientek podala mi namiary na jeden zespol z Katowic, dzwonilam do goscia, podal mi swoja str.internetowa i profil na fejsie ale nic takiego nie znalazlam nazywali sie kiedys Berety a teraz zmienili sie na Zepol męski i nic o nich znalesc nie moge... ehh, bede musiala dzwonic jeszcze raz i prosic o namiary. Macie dziewczyny juz na oku jakies fajne zaproszenia na slub? ja musze sie przyznac ze juz szukalam znalazlam moze 1-2 na allegro fakies takie naprawde oryginalne i ladneCo do pogody... ja sie troche jednak obawiam mamy takiego pecha, ze zawsze jak na wakacje gdzies wyjezdzamy to pada ale ogolnie pytlo pieknie pozniej Dlatego boje sie, ze w dniu slubu tez bedziemy miec deszcz... oby niee!!
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
tęskniłam ja mam pomysł chodźmy wszystkie razem na terapię grupową do psychologa będzie taniej ;p Wiecie jak się rozpisujemy ;p nie było mnie ze 12 godzin niedziela piękna pogoda a tu tyle się dzieje nie no padam ;pDzisiaj sprzątając z mamą ten nowy dom starców po budowie myłam okna i się tak opaliłam że to szok Witam nową PM Dziękuje wszystkim dziewczynom za słowa otuchy ![]() Chatka ;p nie to ja jestem głupsza ;p ja do tej pory tego nie odkryłam potem wpadnę ide się umyć i pojeadę do sklepu ![]() AAAAAA dzisiaj grubsza sprawa teściowa Bożena więc imieniny ma. W sklepie kupię jej jakieś czekoladki żeby nie było ;p
|
#2735 |
|
Zadomowienie
|
aleksandrettaa - Co fakt, to fakt, ale czy naprawde dużo PMek decyduje się na czerwoną, czy .. czarną suknie? ...
magdziaS - jesli sytuacja ciągnie się już od stycznia, czyli conajmniej półtora miesiąca, to ja bym zrezygnowała. w koncu klient nasz pan, a potym panu tego nie widać .. Po co masz sie denerwowac, skoro mozesz zalatwiac sobie kogos, z kim kontakt nie bedzie taki utrudniony, a jego prace sposobja Ci sie bardziej? (kicia) - podpisuje sie pod kwestia trandycyjnych sukni ja taka wlasnie bede miala![]() Maripossa - Kochana, nawet gdyby padało (odpukać!), to podobno deszcz w dniu slubu jest dobrym znakiem ) Ale trzymam kciuki, zeby i Tobie i wszystkim nam w naszym dniu swieciło słońce ))Oj dziewczyny, tak sie rozpisałam w tej mojej pracy, że teraz muszę ciąć, bo za długa ... Jak ja nie lubie górnych limitów ;( Do usnunięcia jeszcze 38 słów, a ja naprawde nie wiem z czego zrezygnowac ;/ |
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to jest raz się nie wie co napisać a potem wychodzi za dużo. Ja teraz leżę TŻ śpi a ja oglądam CSI
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Niewiele. Czarnej jeszcze nie widziałam na kimś. I pewnie długo nie zobaczę bo to kolor który w naszej kulturze jest pogrzebowym.
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze zaglądam na chwilkę ;p
jeśli chodzi o miesiąc to z kindziulindzią mamy takie same zdanie ;p i tą samą datę także kindziu musimy mieć nadzieję co do pogody ![]() moja mama miała ślub w czerwcu i lało jak nie wiem co, ale wiadomo lepiej ciepły miesiąc niż taki styczeń ;p co do sukienki też tradycyjnie chociaż pół roku temu zarzekałam się że będę miała ecru ;p a teraz sama się z tego śmieję nie jednak będzie biała długa, albo księżniczka albo w literę A, zależy w jakich będę lepiej wyglądała. Okaże się jak połażę po salonach. Ale to jeszcze mam czas ;p gratuluję tym co skończyły pisać pracę ![]()
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
A dla mnie to trzeba byc niepoważną, żeby raz w zyciu biorąc ślub kościelny brać suknie czerwona lub nie daj Panie Boże czarna
czerwona lub czarną to sobie mogę ubrać wieczorową na sylwka lub czyjes wesele, a suknia slubna powinna byc biała lub jak kto woli ecru!!Dotk4 gratuluję finiszu napisania pracy pamietam jaką ja ulgę odczułam jak oddałam całokształt swojej pracy mgrdotk4 a jaka jesdt twoja wymarzona suknia MS?
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
a ja neonówke ogladam na 2, jak dla mnie najlepszy kabaret jaki jest i ich kabaret NIEBO the best!!!
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Też oglądam. Znaczy sie ogładałam bo właśnie napisy lecą
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------
POMÓŻ NAKARMIC ZWIERZAKI ![]() www.psiklik.pl www.kociklik.pl www.zbiorkanaburka.pl www.karmiepsiaki.pl www.pustamiska.pl Edytowane przez gregia Czas edycji: 2011-03-13 o 18:03 |
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu chciałam Ci pokazać, że są różne sytuacje w życiu a takie opinie mogą być krzywdzące i przykre. Poczułam się dotknięta czytając, że jeśli ktoś nie ma klasycznej sukni ślubnej to jest niepoważny. Uważam, że każda PM powinna mieć taką suknię jaką sobie wymarzy. Wszak to tylko suknia a nie część sakramentu.
|
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do sukni slubnej, to ja jestem tylko i wyłącznie za biała i dluuga mimo ze na inna okazję nie ubralabym nigdy dlugiej, bo poprostu nie lubię ale slub to troszkę inna sprawa
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
a propo koloru sukni, to u mnie początkowo miała być pudrowo różowa, nie wiem czy pamiętacie, jak w poprzedniej części wątku wklejałam zdjęcie z katalogu. Na początku byłam mega podekscytowana, że taki pudrowy kolor, bo jest twarzowy, pięknie się komponuje z opaloną skórą brunetki itp....a potem jak pokazałam zdjęcie koleżankom czy rodzinie, to tak wszyscy...no tak ładna, ładna tylko czemu różowa???
No i zaczęłam się zastanawiać. Suma sumarum okazało się, że suknia jednak będzie w kolorze Ivory
|
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Laseczki!
W kwestii wzrostu to ja dołączam do tych niższych PM - mam tylko 160cm, ważę 52 kg i tak jak pisałam nie mam zamiaru się specjalnie odchudzać, mam w miarę regularną figurę. Ostatnie ciuchy jakie kupiłam były w rozmiarze 34, więc nie widzę potrzeby... Ale ruch jak najbardziej, ja też zamierzam w tym tygodniu wskoczyć któregoś wieczorka w rolki i pośmigać chociaż chwilę. Na pewno też lepiej będzie mi się pracę mgr pisać, zawsze trochę ruchu to odpoczynek dla umysłu ![]() Co do sukni, to moim najnowszym typem jest taka hiszpanka z rozcięciem z przodu, kiedyś już Wam ją pokazywałam. Czyli de facto z przodu nie wszędzie będzie długa Do kościoła będzie miała zakładany dół, żebym nie paradowała z odsłoniętym udem przed księdzem, ale potem na weselu dół zdejmuję i mam wygodę tańcu. Na pewno w odcieniu bieli lub ecru, ale podobno rodzajów bieli też jest kilka, niektóre ciepłe, niektóre zimne, więc dopiero jak zacznę przymierzać to zobaczę jaka biel mi pasuje i czy może jednak nie będzie lepiej postawić na ecru. Ale do tych wyborów jeszcze daleko.Powiem Wam, że od wczoraj męczy mnie jedna sprawa z teściową i nie wiem czy ona mi całej radości z tej przeprowadzki nie odbierze. Mam nadzieję, że nie, ale wczoraj jak zobaczyłam jej humorek przy TŻ, to stwierdziłam, że jak takie sytuacje mają się częściej powtarzać, to ja tego nie wytrzymam. Niby to nie za nią wychodzę za mąż, ale mam wrażenie, że jednak cały czas będę narażona na jakąś presję psychiczną, ale tego nie zdzierżę, bo zawsze byłam bardzo niezależna i nie jestem zwykła się podporządkowywać w życiu prywatnym/osobistym komukolwiek. Muszę znaleźć na nią sposób. Ehh, więcej może na poczcie napiszę...
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz sobie nie wyobrażać. Możesz mieć swoje zdanie. Tylko nie oceniaj tych którzy mają inne. Ot tyle.
|
|
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
gregia - już tu kiedys wklejałam zdjęcia mojej wymarzonej sukni, ale tutaj masz linka, wiec jesli chcesz, to sobie zerknij --> http://www.maggiesottero.com/DRESS.ASPX?style=A3458HB . Moim drugim typem jest ta ---> http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=AD3300, ale jednak Hadley podoba mi sie o wieeeeele bardziej
![]() tenebrosa - ale o co chodzi konkretnie z mamą TZ? Jawnie mówi, ze jeste niezadowolona z przeprowadzki czy co? Moze po prostu miała gorszy dzień. Dawała Ci juz wczesniej powody, zeby jej nie lubic? Ja na szczęście kontakty z Mamą TZ mam cudowne. Uwielbiam ja, bo to w sumie wciaz młoda kobieta (TZ urodziła młodo), wiec dobrze sie rozumiemy Sadze, ze nie mogłam lepiej trafić
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
dotk4 piekne suknie, bardzo mi sie podoba góra tej pierwszej, bardzo podobna bym chciała miec w swojej sukni. Żałuję, że suknie MS są tak drogie, a uszyć bym się bała, że nie wyjdzie dokładnie taka jaką sobie wymarzyłam.
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
ja osobiście nie przepadam za tymi mega długimi sukniami...
podobają mi się suknie w takim stylu: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1152&bih=773 ale sama się na nią nie odważę
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powiem wam ta szanujcie teściów takich jakich macie bo czasem lepiej znieść ich humory niż nie mieć teściów wcale. Wiele dziewczyn mówi mi "masz fajnie brak tesciowej brak wtrącania się". Ale wcale tak fajnie nie jest gdy się patrzy na TŻ który nie ma rodziców ani nikogo kto będzie się cieszył tak jak moi.
Ja właśnie wróciłam od TŻ obcielam mu włoski. A teraz idę na spacer z psem. Robię wszystko tylko nie sprawozdanie z ćwiczeń
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo, z tym, że coś takiego: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1152&bih=773 jest wg mnie mega niepraktyczne... ja postaram się wybrać białą, długą, ale nie mega długą. ideału nie mam, bo ciągle coś mi się zmienia...
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi się takie podobają ale myślę też nad księżniczką ;p zobaczymy okaże się w trakcie przymiarek ;p weszłam na chwilkę bo jestem u TŻta i się troszkę zezłościł że weszłam na forum także muszę mu to jakoś wynagrodzić
|
|
#2759 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy może z boku popatrzeć na sytuację wtedy...a piesia masz słodkiego ![]() ja równe 170 i ok 55 kg (nie wiem dokładnie ile, ale chciałabym trochę mniej, tak 53-54 etedy się sobie najbardziej podobałam )Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo każda by chciała żeby piękne słonce było (i oby przez cały 2012 w związku z tym świeciło ) ale najpiękniejszego dnia pogoda chyba ni jest w stanie zepsućCytat:
zdjęcia niezbyt ciekawe i ten brak kontaktu... ja bym odpuściła i poszukała kogoś bardziej uzdolnionego i odpowiedzialnego Cytat:
Cytat:
![]() moją absolutną faworytką też jest suknia od Maggie Sottero (dokładniej ta: http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=SD5220) ale wiem że to takie marzenie tylko bo te suknie jak są naprawdę strasznie drogie, więc musiałby się stać cud żeby upolować gdzieś używaną, bo na wydatek kilku tys się mnie nastawiam no a żeby mi ktoś podróbę uszył też nie wchodzi w grę ![]() Dziś cały dzień zmarnowany robiliśmy wczoraj u nas imprezę, poszliśmy spać nad ranem. Goście się zmyli koło południa a ja cały dzień chodzę w piżamie nawet z pogody nie skorzystałam (za to korzystałam w nocy chodząc po knajpach )
|
||||||
|
|
|
#2760 |
|
Zadomowienie
|
alufa - Ta ze zdjęcia mi sie nie podoba .. A czy suknia ślubna może być praktyczna? Mam sie w niej dobrze wygladac, swietnie czuc i ma mi nie przeszkadzac w zabawie
Widziałam dziewczyky w bardzo dłgich sukniach i nie było z tym problemów, wiec liczę, ze ze mną będzie podobnie ![]() (kicia) - ja też mojemu dzis obcinałam ))jagodzia133 - dziękuję tą pierwszą wyszperała mi Mama. trafiła w mój gust idealnie To jest mój ideał ![]() Ewusia_marchew - bardzo ładna, dziewczęca ta suknia od MS, którą pokazałaś. Myślę jdnak, że to jesttaki krój, który znajdziesz w wielu innych salonach i nie bedziesz musiała wydawać na to góry pieniędzy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

nazywali sie kiedys Berety a teraz zmienili sie na Zepol męski
i nic o nich znalesc nie moge... ehh, bede musiala dzwonic jeszcze raz i prosic o namiary.
znalazlam moze 1-2 na allegro fakies takie naprawde oryginalne i ladne
mamy takiego pecha, ze zawsze jak na wakacje gdzies wyjezdzamy to pada
ale ogolnie pytlo pieknie pozniej
tęskniłam
ja mam pomysł chodźmy wszystkie razem na terapię grupową do psychologa będzie taniej ;p Wiecie jak się rozpisujemy ;p nie było mnie ze 12 godzin niedziela piękna pogoda a tu tyle się dzieje nie no padam ;p
18.08.2010 - zaręczyny

teraz to już prawie z górki
No i zaczęłam się zastanawiać. Suma sumarum okazało się, że suknia jednak będzie w kolorze Ivory
ale muszę czekać na TŻ ma obronę pracy magisterskiej w lipcu ale potem jadę (za granicę) i nie oglądam się za siebie. A mojego kochanego misia bym zabrała ale nie mogę
nawet z pogody nie skorzystałam