Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 20:12   #1351
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)

Tak cieplutko, tak ładnie aż trudno uwierzyć, że to możliwe
happys ba facet nie pies kości nie lubi fajnie, ze mąż o ciebie dba.

A ja dzisiaj dałam sobie dyspensę na zakupach i zjadłam paka w KFC i pepsi popiłam ale czasem człowiek musi sobie pofolgować, by nie zgnuśnieć

Oki a teraz pora na skakankę
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 20:41   #1352
malinka_070190
Zakorzenienie

A ja sobie byłam w centrum na spacerku i uwierzcie, że łaziłam po sklepach 4 h!!! to wszystko przez tą piękną pogodę

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 22:25   #1353
agusia814
Zadomowienie

Uff, a za mną godzinne ćwiczenia Ale się zmęczyłam dość Mam nadzieję, że jutro będę mieć zakwasy, ahh uwielbiam je

Znalazłam artykuł na temat ud i sposobu, w jaki można spalić tłuszcz z tej partii ciała Może Wam się przyda:
http://www.tipy.pl/artykul_6192,jak-...szcz-z-ud.html

Non seulement belle, mais encore sage!

zapuszczam i dbam o włosy
odchudzam się
uczę się cienko obierać ziemniaki
agusia814 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 23:36   #1354
meryy82
Zakorzenienie

agusia artykuł przydatny dziękować
Stary 2011-03-13, 09:02   #1355
pestka123
Raczkowanie

agusia, trafiłaś akurat w moją największą zmorę (co zresztą pisałam kilka postów wyżej), także dziękuję stokrotnie!!

Ja dziś mam turbo zakwasy, po tej wczorajszej jodze. Po długiej przerwie to potrafi człowieka wykończyć :P Ale czuję się radośnię, wiem, że moje ciało istnieje!
Cel III: 50 kg

Shred: 11/30

www.z-kaktusem.blogspot.com
pestka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 09:40   #1356
malinka_070190
Zakorzenienie

Witam piękne!
Ojj teraz to się człowiek cieszy jak są zakwasy a jak do szkoły na w-f się chodziło to się narzekało...;p hehe

Słuchajcie piękne powiedzcie mi co mam zrobić. Bo nie wiem jak teraz ćwiczyć żeby wagę utrzymać. Codziennie czy co 2 dzień?? Bo nie mam pojęcia. ;/

A zapomniałąm Wam wczoraj napisać, że jak byłam wczoraj na spacerku po sklepach to chciałam sobie kupić strój kąpielowy... Przymierzyłam 3 i myślałam, że się załamie... Normalnie jestem teraz płaska jak deska w piersiach... Przedtem miałam 85B... a teraz to już sama nie wiem jaki mam...
No ale co najważniejsze to podobam się Mojemu Dawidowi mówi, że uwielbia Moje malutkie piersi...

30/30 shred
Stary 2011-03-13, 10:54   #1357
agusia814
Zadomowienie

pestka No ja też nie lubię za bardzo swoich ud
malinka Najważniejsze to podobać się sobie no i oczywiście swojemu facetowi, bo, nie okłamujmy się, jego zdanie się dla nas liczy A poza tym, Kochana, małe jest piękne! I nie musisz się martwić, że w wieku 60 lat, gdy się schylisz to sobie nadepniesz na jednego cyca

odchudzam się
Stary 2011-03-13, 13:17   #1358
Nezka07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusia814 Pokaż wiadomość
I nie musisz się martwić, że w wieku 60 lat, gdy się schylisz to sobie nadepniesz na jednego cyca

Dzięki za artykuł, na pewno się przyda

malinka- to najlepiej sprawdzić stosując najpierw jeden wariant, potem drugi i obserwować efekty

Co do cukru - tragedia Ja co prawda nie słodzę od... nie pamiętam kiedy ale do jakiegoś ciasta np. to jednak cukru sporo idzie. Przecież jak tak dalej pójdzie, to się w ogóle robienie czegokolwiek własnoręcznie nie będzie opłacało. Bo cukier drogi, prąd drogi. Ciekawe, co jeszcze zdrożeje
Nezka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 17:25   #1359
malinka_070190
Zakorzenienie

No z tym cukrem to jest masakra! u nas tu kosztuje 65 centów! To wychodzi niecałe 3 zł! Stwierdziłam, że jak będę do mamy jeździła to będę jej woziła cukier, bo to jest porażka! U nas tam gdzie mama mieszka cukier kosztuje 5,5... to jest masakra!;/

Kurde Agusia rozwaliłaś mnie tym tekstem z tym cyckiem normalnie do tej pory nie mogę się uspokoić ze śmiechu hihi

No właśnie nezka tak myślę, żeby spróbować i tak i tak;p

30/30 shred
Stary 2011-03-13, 18:05   #1360
cypisek72
Raczkowanie

buziole to ja mam też fajny dowcip dlaczego dziewczyny mają kolczyk w pępku ? żeby na starość powiesić kostkę zapachową

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

a mnie wkurza ta moja waga stoiii
cypisek72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 19:43   #1361
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199

Moja waga wacha się od 62,5kg do 62kg
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 20:02   #1362
happys
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka_070190 Pokaż wiadomość
Witam piękne!
Ojj teraz to się człowiek cieszy jak są zakwasy a jak do szkoły na w-f się chodziło to się narzekało...;p hehe

Słuchajcie piękne powiedzcie mi co mam zrobić. Bo nie wiem jak teraz ćwiczyć żeby wagę utrzymać. Codziennie czy co 2 dzień?? Bo nie mam pojęcia. ;/

A zapomniałąm Wam wczoraj napisać, że jak byłam wczoraj na spacerku po sklepach to chciałam sobie kupić strój kąpielowy... Przymierzyłam 3 i myślałam, że się załamie... Normalnie jestem teraz płaska jak deska w piersiach... Przedtem miałam 85B... a teraz to już sama nie wiem jaki mam...
No ale co najważniejsze to podobam się Mojemu Dawidowi mówi, że uwielbia Moje malutkie piersi...

o tak kiedyś się migałam od w-f i pamiętam jak dziś, że kiedyś będę specjalnie ćwiczyć to lepiej zacząć teraz. nie zaczęłam więc mam ważne, że podobasz się lubemu.
ja bym ćwiczyła co drugi dzień i się pilnowała, żeby za dużo sobie nie pofolgować od razu

Cytat:
Napisane przez Nezka07 Pokaż wiadomość

Dzięki za artykuł, na pewno się przyda

malinka- to najlepiej sprawdzić stosując najpierw jeden wariant, potem drugi i obserwować efekty

Co do cukru - tragedia Ja co prawda nie słodzę od... nie pamiętam kiedy ale do jakiegoś ciasta np. to jednak cukru sporo idzie. Przecież jak tak dalej pójdzie, to się w ogóle robienie czegokolwiek własnoręcznie nie będzie opłacało. Bo cukier drogi, prąd drogi. Ciekawe, co jeszcze zdrożeje
tak cena cukru to masakra. ja już nie słodzę herbaty ale jeśli jest z cytruną to muszę bo inaczej mi nie smakuje, ale kupiłam ostatnio 10 kg w końcu potrzeba do ciast, mąż do pracy bierze ale na jakiś rok nam starczy

Cytat:
Napisane przez mili17199 Pokaż wiadomość
Moja waga wacha się od 62,5kg do 62kg
no to gratuluję

przekonałam się co do zielonej herbaty, posmakowała mi ta z pigwą bodajże. miałam nie jeść słodkiego ale dziś urodziny teścia więc nie mogłam się nie skusić a za tydzień mojego taty urodzinki więc będzie ciekawie z tymmoim postanowieniem

Edytowane przez happys
Czas edycji: 2011-03-13 o 22:14
happys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 21:03   #1363
Nezka07
Rozeznanie

happys - masz dzisiaj urodziny? W takim razie wszystkiego najlepszego, sukcesów w odchudzaniu i nie tylko A przy takiej okazji możesz sobie odpuścić, w końcu urodziny tylko raz do roku są
mili - gratuluję, ładnie Ci waga spada
Stary 2011-03-13, 22:14   #1364
happys
Zadomowienie

ale ciołek ze mnie chodziło o teścia urodziny już poprawiam
Stary 2011-03-14, 08:02   #1365
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka123 Pokaż wiadomość
Ja poczułam wiosnę pełna parą: wczoraj basen, dzisiaj joga po 2 tyg przerwy (najpierw choroba, potem koniec karnetu i brak funduszy na przedłużenie ;P). I przyznam, że takie słonce skłąnia do zjedzenia jabłka zamiast cukierka.
Do mnie to tak wraca i potem znika. Ogólnie nie wiem ile ważę naprawdę, bo to zależy od tego, czy dzień wcześniej zjadłam np. pizze
na obiad, zamiast sałatki - różnica dwóch kilo w ciągu 24h murowana
Na razie nie jest źle. A teraz siadam do gramatyki Ech, muszę zrobić 10 trudnych zadań... Do pracy rodacy!!

niunia => ja, kiedy jeszcze pracowałam w firmie, NIGDY nie piłam więcej niż 2 piwa, na imprezach firmowych (choć darmowy alkohol korcił :P), bo zawsze trzeba mieć na takich spędach kontrolę, bo unikać kolegi z którym się popłynęło po pijaku to jeszcze ok. Ale kolegę z pracy będziesz widywać, czy tego chcesz czy nie - codziennie. A do tego kierownik... Umęczenie gwarantowane. A co będzie teraz: to czas pokaże. Trzymam kciuki żeby się ułożyło jak najlepiej...

witam dziewczyny !

no po dwoch miesiacach zaczal do mnie wg cokolwiek gadac. znaczy tak zawsze o wszystko byl problem, a ja go unikalam po tym zdarzeniu. ja nie wiem ale dziwne uczucia mam do niego, jak go widze to sie ciesze ze chociaz chodzi i mam go blisko. wiem zal musze jakos sobie z tym uporac i szukac innych obiektow westchnien. ogolnie to jest zastepca kierownika.. dziwne bardzo ze sie zapytal czy nadal jestem na niego zla, i wogole że ze mną porozmawial, a ja mu ze ma lepsze kolezanki , a on zaprzeczyl , i do tego ta gadka ze ja do konca nie jestem jego kolezanka, a potem poprawil że nie jestem kolezanką. ale też nie jestem gorsza ! kurde po co wogole zaczynal cos mowic, mam mętlik w glowie! A JESZCZE mam zmiany akurat teraz z nim!

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
niunia Seks z szefem po pijaku?
pestka Oo tak, uwielbiam owoce, szczególnie jak siedzę przed domem na ławce, świeci słońce, a ja wcinam jabłka
no niestety, a najgorsze jest to ze miejsce jakie, ale tego juz nie powiem xd heh

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 11:17   #1366
meryy82
Zakorzenienie

Witajcie
malinka myślę, że najlepiej trenować na wyczucie. Jak masz ochotę itd.
Wiadomo zdrowy rozsądek. No uważać by się nie przetrenować. ech zazdroszczę osiągnięcia celowej wagi. Mnie jeszcze daleko do tego.
A po weekendzie strach wchodzić na wagę. Szczególnie po wczorajszej wizycie u babci. Ale nie moja wina, że babcia takie pyszności robi

happys ja też lubię zieloną z pigwą i opuncją też. A ostatnio przekonuję się do czerwonej herbaty. Lepiej mi idzie od kiedy nie słodzę.

A cena cukru, to rozbój, ale to wina mediów głównie gazet typu fakt, wywołali panikę, luzie zaczęli wykupywać, no to ceny tak nie podnieśli.
nie rozumiem po co ludzie wykopują po tyle cukru? ostatnio widziałam jak z marketu rodzinka wywoziła pół koszyka cukru.
A za kilka tygodni jak sprawa przycichnie nikt nie będzie pamiętał, że cukier taki drogi

niunia pogubiłam się w tym co piszesz wyluzuj. Zajmij się pracą.
Stary 2011-03-14, 11:53   #1367
niunia_ona
Zakorzenienie

no tak

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2011-03-14, 15:05   #1368
Minionet
Raczkowanie

Agusia dzięki, też skorzystam z artykułu
Przytyłam!! Nawet się nie ważę, nie chce się załamać, ale to widać. Znowu mam widoczne boczki i żołądek, a to wszystko przez tą głupią chorobę i siedzenie w domu.. załamka.. Od jutra wracam do życia, jestem prawie zdrowa. Wszystko muszę zacząć od początku.. ehh...

Edytowane przez Minionet
Czas edycji: 2011-03-14 o 15:06 Powód: ...
Minionet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 17:06   #1369
meryy82
Zakorzenienie

Minionet tylko się nie poddawaj, uszy do góry!! Wiosna idzie więcej słońca więcej energii, więcej zdrowia i zobaczysz zaraz nadprogram spadnie. Ważne, że jesteś zdrowa.
Mnie dzisiaj też wzięło zwątpienie, po wczorajszej wizycie u babci dzisiejsze ważenie było auć bolesne ale za to dzisiaj na skakankę.
Minioet walczymy razem?
Stary 2011-03-14, 20:39   #1370
Minionet
Raczkowanie

merry82 Ok, walczmy razem Dzięki za wsparcie Ojj ja też wiem co oznacza wizyta u babci, dlatego dość długo już u niej nie byłam
Ja dzisiaj wieczorkiem wzięłam się za ćwiczenia, ale tylko 20 min, więcej mi się nie chciało
Stary 2011-03-14, 21:32   #1371
agusia814
Zadomowienie

minionet Nie przejmuj się, ja też przytyłam. Ale wiesz, powiem Ci tak: Im bardziej się przejmuję zbędnymi kilogramami, im bardziej mówię sobie, że MUSZĘ schudnąć... tym gorzej mi idzie. Trzeba się wyluzować, nie traktować odchudzania jako coś, co trzeba zrobić, bo inaczej świat się zawali. Chcemy schudnąć dlatego, żeby się lepiej poczuć, ale nie stawiajmy tego na 1 miejscu, bo z autopsji wiem, że to bardzo zły pomysł i przynosi odwrotne skutki Dasz radę, z nami na pewno
niunia Pewnie wc? I też się już trochę pogubiłam w Twojej opowieści

odchudzam się
Stary 2011-03-14, 21:49   #1372
meryy82
Zakorzenienie

agusiu masz racje, że jak zobaczy się boczki itd. to chce się szybko schudnąć, a w tedy jeszcze bardziej nie wychodzi.

Minionet od małych kroczków warto zaczynać. Ja jutro poćwiczę. Dzisiaj musiałam załatwić troche spraw, dopiero co wróciłam do domu i jestem zmęczona.
A jutro skoro świt do pracy Muszę iść spać.
Już kiedyś o tym pisałam, ale powtórzę by schudnąć i utrzymać wagę ważne jest by się wysypiać! Tylko wypoczęty organizm pracuje poprawnie.
Dlatego mykam spać.

Papa
Stary 2011-03-15, 08:56   #1373
pestka123
Raczkowanie

Hejo,
ja ostatnio nie mogę się jakoś wyspać, a sypiam normalnie 7-8 godzin, a czasem jak zaśpię to 10-11. Masakra, nie rozumiem czego mój organizm chce ode mnie tym razem... :P
Ja wczoraj wieczorem, spacerowałam po parkach z koleżanką ze dwie godziny: w ramach ćwiczeń Mówię Wam: wspaniały wczoraj był wieczór w Warszawie! Cudowny, ciepły, pachniało rozgrzewającą się ziemią. I te miodowe światła latarni! Szał!! A dziś szara rzeczywistość już :P
Za to z okazji wiosny mam nowe postanowienie: przy KAŻDYM posiłku jeść warzywa. Do tej pory nie zawsze tak było. Czas pokolorować posiłki
Miłego dnia!!

minionet => nie łam się. Teraz pogoda jest ładniejsza, to na 100% będziesz częściej wychodzić: rower, rolki, spacery, jogging, co tam tylko lubisz) i szybko zrzucisz nadmiar
Cel III: 50 kg

Shred: 11/30

www.z-kaktusem.blogspot.com
pestka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 09:22   #1374
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
minionet Nie przejmuj się, ja też przytyłam. Ale wiesz, powiem Ci tak: Im bardziej się przejmuję zbędnymi kilogramami, im bardziej mówię sobie, że MUSZĘ schudnąć... tym gorzej mi idzie. Trzeba się wyluzować, nie traktować odchudzania jako coś, co trzeba zrobić, bo inaczej świat się zawali. Chcemy schudnąć dlatego, żeby się lepiej poczuć, ale nie stawiajmy tego na 1 miejscu, bo z autopsji wiem, że to bardzo zły pomysł i przynosi odwrotne skutki Dasz radę, z nami na pewno
niunia Pewnie wc? I też się już trochę pogubiłam w Twojej opowieści

nie w wc nie heh nie powiem xd :P

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2011-03-15, 10:06   #1375
malinka_070190
Zakorzenienie

Dziewczynki ćwiczenia i dieta mają być przyjemnością (no może dieta aż taka przyjemna nie będzie;p) no ale musimy chudnąć z ptzyjemnością ja wiem, że teraz mi powiecie, że ja już osiągnęłam cel i łatwo mi mówić. Nie jest łatwo i ja to wiem, ale jak będziemy sobie wmawiały, że jesteśmy takie grube, że znowu boczki, że znowu to, tamto, to traci się ochote na ćwiczenia. I tak mamy być z siebie dumne, bo schudłyśmy po te kilka kg i to w zime!!! Gdzie w zime jest bardzo ciężko coś zrzucić. więc głowa do góry i uśmiech na buzi ma być
teraz idzie wiosna i będzie łatwiej będziemy częściej na powietrzu i będzie większa ochota na ruch

A ja mam postanowienie na post obiecałam sobie, że naucze się niemieckiego perfekt wkońcu mieszkam w Niemczech to by wypadało;p umiem, żeby sie dogadać ale ja bym chciała perfekt

30/30 shred
Stary 2011-03-15, 10:09   #1376
happys
Zadomowienie

ja się uczę włoskiego ale idzie mi to baarzdo powoli, za bardzo się rozleniwiłam
Stary 2011-03-15, 15:18   #1377
Minionet
Raczkowanie

Dziewczyny dzięki za wsparcie! Co ja bym bez was zrobiła.. Biore się za siebie, kupiłam sobie dzisiaj okularki do pływania i w sobote na basen (wcześniej nie dam rady). A co myślicie o galaretce? Bardzo kaloryczna, czy czasami można sobie pozwolić?
Stary 2011-03-15, 16:34   #1378
agusia814
Zadomowienie

minionet Galaretka raczej nie jest bardzo kaloryczna, więc można sobie od czasu do czasu pozwolić, tak mi się wydaje.

A ja się uczę angielskiego i francuskiego I w przyszłości chciałabym się nauczyć się jeszcze hiszpańskiego i włoskiego, hmm

odchudzam się
Stary 2011-03-15, 17:02   #1379
cypisek72
Raczkowanie

No tak zaszczepiłam się przeciw grypie to dopadło mnie przeziębienie buu
cypisek72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 19:06   #1380
Nezka07
Rozeznanie

cypisek - z dwojga złego lepiej w tę stronę
malinka - właśnie jak już osiągnęłaś cel, to najlepiej wiesz, co to znaczy odchudzać się

A za mną dzisiaj cały dzień poza domem. Godznę spędziłam na siłowni (a co ) i nie pamiętam, żebym miała kiedyś tak dobry humor po ćwiczeniach. Poza tym jeszcze godzinka w autobusie i jestem padnięta
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości