|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
![]() Jeśli chcesz coś z grilla polecam Grill Bar na przeciwko Carrefoura na Witosa |
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Kajol teraz nie ma rejonizacji, muszą Cię przyjąć (no chyba, ze nie ma miejsc, ale wtedy muzą wskazać placówkę, gdzie takie miejsca są). Ja będę rodzić 30 km od miejsca zamieszkania, mimo, ze ma szpital w powiecie
![]() Ja się objadłam tortillą - robiliśmy z M. na kolacyjke ![]() A jutro do lekarza, nie moge się doczekać |
|
|
|
#3363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a o tej salatce to ja nie slyszalam,,,chce przepis
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
Sałatka z zupek chińskich-pyszna, polecam.
Byliśmy z mężem na zakupach, mam zamiar zrobić chickenburgery na kolację. Nerola zazdroszczę grilla, musieliście mieć ładną pogodę |
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
to tak drogo tam? no do bidy tylko trzeba miec samochod ktorego my nie mamy hehehe
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
już piszę
![]() składniki: zupki chińskie (zielony vifon) pierś z kurczaka kapusta pekińska por kukurydza konserwowa majonez (ja uznaję tylko kielecki ale do tej sałatki jest najlepszy bo jest taki trochę pikantny a inne są zbyt mdłe ) kurczaczka pokrojonego w kosteczkę smażysz z przyprawami ( do kurczaka złocistą, i paczkę przyprawy gyros i ten proszek z zupek chińskich) kroisz kapustę i por drobno makaron z zupek zalewasz wrzątkiem ale tylko tyle żeby napęczniał i zmiękł -ma zostać gęsty na koniec wszystko mieszasz , doprawić można solą do smaku ![]() życzę smacznego u mnie na każdej imprezie robi furorę , warto spróbować
|
|
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() staniki obwodowo mam cały czas te same, tylko miska się zwiększyła, na razie niewiele ale liczę że jeszcze
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=brunetka2000;256998 41]Podobno bardzo pyszna ta sałatka, niestety nie miałam okazji spróbować
[QUOTE]zapraszam do mnie
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to trza sprobowac dziekuje |
|
|
|
|
#3371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zaneta wniosek z porzedniej ciązy więcej luzu, mniej paniki maksymalnie się wysypiać ile się da, i korzystaj z rozpieszczania, przy drugiej ciąży nie ma sbytnio czasu na chwile słabości i jakoś tak wszyscy się mniej interesują Towimi potrzebami
Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-03-13 o 20:16 |
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój problem tkwi w tym, że nie mam w ogóle spodni jeansowych ciążowych, zamówiłam te pasy i do nich przerobie moje spodnie w ktorych wczesniej mało chodziłam, może coś z tego będzie ![]() Cytat:
nie raz myślę sobie że chyba za bardzo lajtowo podchodzę do ciąży...~~*~~ Porobiłam trochę na maszynie, znalazłam kiedys w lumpie taką śmieszną sukienkę na kobietę większych rozmiarów i zrobiłam z niej bluzkę,ale muszę jeszcze ją dokończyć, dzisiaj już mi zabrakło cierpliwości... ~~*~~ Mieliście kiedyś tak, że chcecie coś bardzo bardzo bardzo od dłuższego czasu od dzieciństwa i kiedy myślicie, że nadejdzie ten szczęśliwy dzień, a tu ktoś to krzyżuje... Ach |
||
|
|
|
#3374 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny kupowałyście jakieś tuniki na allegro? szukam czegoś do legginsów może kr=tóraś z Was kupiła i jest zadowolona z zakupów i może coś m polecić?
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już kiedyś je pokazywałam Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-13 o 20:49 |
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widziałam jej wcześniej
|
|
|
|
#3377 |
|
BAN stały
|
My zawsze robimy grilla jak jest słonko od marca do grudnia.
Ale teraz to tylko ognisko bo kasy brak na szaszłyczki i karczek,więc zadowoliliśmy się kiełbaskami,ziemniakami,c hlebem i jabłkami. Ważne,ze wszyscy razem,z pieskiem ![]() Tę sałatkę robi moja przyjaciółka ale z knorrem z bekonem i bez kurczaka.Boski smak!!! T. jedzie w nocy w "interesach".Zobaczym y czy coś wypali z nową robotą. Ale śliczne te tuniczki a kupiłam w paczce i dwie używane także,więc Kmat nie pomogę. |
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
proszę bardzo
![]() http://aukcjewp.wp.pl/70-piekna-tuni...501911270.html jak za taką cenę to są nawet fajne.
|
|
|
|
#3379 |
|
Rozeznanie
|
tunika sliczna tylko do legginsow wolalabym nieco luzniejsza hmm
nerola zazdroszcze ogniska
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje, dziękuje |
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to innej nie robili, u nas to juz odeszlo w niepamiec. nie podgalaja tez i nie tna jak leci - trzbea sie mega naprosic. ja nie bylam.blondynk - przepisy sie zmienily, szczepionki nie dostaniesz juz w przychodni. od 1 marca tak jest. teraz ma byc ze dostajesz od lekarza recepte, kupujesz w aptece i z gotowcem przychodzisz. ale chyba chca to zniesc bo niby szczepionke trzeba w ciagu 1h od kupna podac, w specjalnych warunkach przewozic (zimno, lodowka...) zanka - mnie kopie nisko, duzo nizej niz pepek sweetangel- to jak moja mama oparzyla sie na srodku czola ze moja siostra ma tam znamie ![]() u mnie w pracy byl prawie taki przypadek jak opisujecie: babka sie w 6 mies dowiedziala ze w ciazy. nic nie bylo po nije widac, wczesniej miala jakies operacje na macicy wiec myslala ze okres dlatego nie wraca (tak tez mowili jej po operacji lekarze), brala espumisan bo wzdecia a to ciaza. dopiero jak pojechala na kontrole po operacji to sie dowiedziala znam tez przypadek ze babka tuz przed menopauza zaszla w ciaze, wiec nudnosci, brak okresu i tycie brala za objaw menopauzy. dopiero jak bole przyszly to pogotowie i urodzila prawie w karetce (daleko ma). do konca nie wierzyla, musieli jej spodnie rozcinac bo juz glowka byla, a ona myslala ze to moze kamien nerkowy...gdzies czytalam ze jak sie kobieta wypiera wrecz mysli ze jest w ciazy to sie inaczej brzuch w ciazy jakby rozwija. znaczy sie nie wywala takiej piłki tylko idzie wszystko do gory. czasem jak sie dowiedza przed to w jeden dzien potrafi nagle piłka wyskoczyc. ale nie wiem w jakiej madrej ksiazce to wyczytalam... z drugiej strony - niektore tyja kilka kg, a nie 26 jak ja, wiec pewnie biora to za lekka otyłosc ja bedac w UK przytylam w 2 miesiace 10 kg bez ciazy, wiec wiem ze mozna. a jakie ploty chodzily po wsi jak wrocilam... wszyscy czekali na brzuch a tu nic ![]() zaneta - co bym naprawila? wlasna psychike! bo byla do d.py! teraz jestem zupelnie innym czlowiekiem, mam wiecej cierpliwosci itd. jak maly wyl to mialam ochote wyjsc z domu, albo wyrzucic go z okna, albo wogole - cokolwiek, zeby juz przestal! teraz rozumiem czemu czasem dzieje sie małym dzieciom krzywda - bo ludzie zaledwie o troche mniej pokreconej psychice wlasnie zrobia to co ja sobie wymyslalam... a wierzcie mi - w myslach mordowalam wlasne dziecko anmilon sposobow!!! prawdopodobnie jeszcze nie byl jednak czas na dziecko, teraz jestem spokojniejsza, ale to chyba wlasnie dziecko mnie tego nauczylo, o ironio! jest fajny serial (horzy doktorzy ) i tu w 17:24 minucie jest fajny kawalek, mowiacy wszystko http://myfilms.pl/video/56550/s06e05...ktorzy-Scrubs- teraz wiem ze mona to bylo nazwac depresja poporodowa. z reszta caly odcinek jest warty obejrzenia jak sie ma wypaczone poczucie humoru ![]() kmat - czy z paprykla mozna jak z porem? bo mi sie tez po papryce odbija... moje dziecko od wczoraj wymiotuje (dywan do wymiany - caly zarzygany i w dodatku uwalony farbka bo sie bawil... wiec ani plam z farby nie wywabilam ani zapachu wymiocin... dywan 200 zl wiec pranie w podobnej cenie=wymieniamy). do tego mega biegunka, pol dnia chodzil z pampersem bo nie zdazal na nocnik... dupa czerwona od kupy... ech... po poludniu jeszcze goraczki doastal, ale wymioty i biegunka (odpukac!) przeszla, nawet w koncu cos zjadl wieczorem... nie ide do pracy, musze go poobserwowac lub pojde do lekarza jesli dalej bedzie zle... |
|
|
|
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
monia nie wiem czy papryke tak mozna potraktowac, mnie tez odbija
nawet gotowana biedny arturek, to niedziela pelna wrazen, ale jutro bedzie lepiej glowa do gory zbankrutuje, w maju mam 3 komunie w tym 2 chrzesniakow, do tego bede wielka jak balon nie wiem jak ja to przezyje, wiecie ile teraz sie daje kasy na komunie? Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-03-13 o 21:33 |
|
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
To brzmi poważnie. Pewnie gin wyśle Cie na konsultacje do ortopedy. Radze się pośpieszyć, szczególnie jeżeli chcesz się załapać na wizytę u ortopedy na NFZ. Ja na swoją czekałam 2 miesiące! To jest paranoja, człowiek tyle kasy buli na te składki zdrowotne, a jak chce w końcu z tego skorzystać, to takie problemy.
|
|
|
|
#3384 |
|
BAN stały
|
Moja przyjaciółka jest otyła,miała miesiaczkę ale tknęło ja bo ilość krwi się nie zgadzała i zrobiła test w 5 miesiacu.Na początku 6 poszła do gina to jej powiedział,ze ma schudnąć.
Wiem,który to taki mądry był i pomyślałam,zeby mu sprawę założyła bo po 3 miesiacach urodziła dziecko.Co prawda w 42 tygodniu. Monia czy Artur ma grypsko? No epidemia jakaś.Dobrze,że coś zjadł na noc byleby mu siedziało w brzuszku do rana.Trzymam za to kciuki ![]() Moje odpukać wszystkie 3 zdrowe.Aż za bardzo bo jak chorzy,to taki spokój w domu,tacy grzeczni. Ale nie pamiętam jak to jest bo chorują najwyzej raz w roku na katar i ból gardła. Kmat zalezy u kogo ta komunia. Chrześniakowi u nas to tak koło 500 zł.(my obum kupowaliśmy rowery na życzenie dzieci i rodziców a chrzestna telefon)a dziecku kuzynki np. 200. Plus kwiaty. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-03-13 o 21:42 |
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
CRAZY na rację. Ale na Nfz jest ciężko,bo kuzyna żona chciała właśnie iść na konsultacje w grudniu,ale zapisali ja na maj a na 4 marca miała termin. I koniec końców poszła prywatnie-i to właśnie ze spojenien łonowym.
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
monia pamiętam że właśnie kiedyś jakiś artykuł podałaś na temat szczepionek.Ciekawe jak to będzie w praktyce
![]() U mnie często brakowało tych płatnych szczepionek nawet nie raz z w hurtowni nie było .Jak mnie ost szyjka macicy boli później byliśmy u teściów a oni mieszkają na 4 piętrzeUporządkowałam ciuszki i nic już nie dokupię chyba że jakieś sweterki na 62cm. Teściowa ma ciuszki uszykowane maj/czerwiec będzie je prać i prasować ![]() Tż jakiś czas temu auto rozwalił wczoraj dopiero to zob i się przeraziłam on mówił że trochę rozwalone a dla mnie to masakra.Auto powierzchownie rozwalone.Zast się czy go nie sprzedać
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Kmat u nas się daje tak jak u Neroli,czyli chrzestna 500zł a reszta jak kto uważa.
|
#3388 |
|
BAN stały
|
Bella to mnie przeraziłąś z tym spojeniem łonowym i ortopedą.
Kurczę-a RTG nie bardzo robić bo to promieniowanie.Moja mam robi zdjecia,więc moze dodatkowa ochronę bym dostała ale to jednak przy macicy i się boję.A gin chyba mi nic nie pomoże na łono ![]() Blondynko wiem o czym mówisz.Ich "trochę" to dla nas kasacja.Mój kupił jakiś czas temu "trochę" zgniłego busa.Bosz jak wjechał na podwórko,to... I Ciebie dopadł ból(kłucie) szyjki?No masz. Ja to na boki już chodzę z bólu.Leż dużo. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-03-13 o 21:56 |
|
|
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
No a jak wy dziewczyny planujecie, szczepić tylko na to co jest obowiązkowe, czy także jakieś dodatkowe szczepienia w stylu rotawirusy, pneumokoki ect... ?
|
|
|
|
#3390 | ||
|
Zadomowienie
|
Monia żeby małemu przeszło jak najszybciej
.Ale śliczne i co za cena Cytat:
. Cytat:
.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

więc zaraz będzie obżarstwo na kolacyjkę 

Z tego wszystkiego głodna się zrobiłam

.
.
.