|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
6 | 11,54% |
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
18 | 34,62% |
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
17 | 32,69% |
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
0 | 0% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Ty się śmiejesz, a koleżanka była w desperacji, bo się zbliżała studniówka akurat i żadne metody na nią nie działały
![]()
#1082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w nocy na szczęście jak na razie daję radę i nie wstaję tak często do wc. brzuch też mam gigantyczny i każdy mi się pyta czy to może bliźniaki(i ja się zaczęłam zastanawiać czy przypadkiem bliźniaków nie urodzę ) o kg w ciąży to już nie wspomnę ... ![]() co do puchnięcia nóg też mi puchną i to już od dawna i najgorsze że opuchlizna nie schodzi ... do tego puchnę cała... ![]() buty tez tylko Emu noszę i też się martwię tym ze tak ciepło już bo w inne nie wchodzę. teraz brzuch mi się opuścił i ciężko mi się siedzi i wszystko robi ![]() męczę się niestety też szybko ![]() i do tego jeszcze ta moja anemia ... mam nadzieję że teraz wyniki będą lepsze . no i noce- strasznie dokucza mi przewracanie z boku na bok to prawdziwy wyczyn bardzo bolą plecy i ciągnie w dole i rano wstanie to jest okropny ból jak by macica miała mi wypaść (codziennie mam to rano jak wstanę i mija po jakimś czasie ... - nie wiem co to jest ) i do tego zaczęły mi się skurcze przepowiadające. ![]() no to ponarzekałam ... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Rozeznanie
|
ja kurcze chyba jestem jakas inna. nogi wogole mi nie puchna, ale fakt ze non stop leze... ale mam za to inny problem, wy wstajecie w nocy po kilka razy na siku ja za to max 3xna dobe sikam a czesto tylko 2x. oczywiscie tu w szpitalu nikt sie tym nie interesuje ale jutro poprosze a badanie moczu. fakt jest ze nie pije duzo ale to przez zgage i ciagle mdlosci, nic mi sie nie miesci do zoladka a pali mnie w gardle po wszystkim-nawet jak umyje zeby to smak pasty powoduje u mnie i zgage i odruch wymiotny
![]()
#1085 |
Zakorzenienie
|
Deneb3
GRATULACJE!! ![]() ![]() ![]() Weekend minął mi na obżarstwie imieninowym ![]() ![]() trzeba korzystać i jeść póki można ![]() ja póki co też nie odczuwam bardzo ciąży- jak się nie opiję na noc, to w ogóle nie wstaje sikać..... nie puchnę i brzuch mam dosyć mały ![]() Ciastko trzymaj się! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Ja rzeczywiście masz mały brzuszek.
Mnie to już skóra boli od naciągnięcia :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się gdzie te 10 kg na plusie mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1088 | |
BAN stały
|
Cytat:
BOZIU!!!Jaka Ty chuda!!!!! ja przytylam 16kg i wygladam jak gigant ![]() Dziewczyny mam pytanko-tez sie tak pocicie i przetluszczaja sie wam wlosy?? Wloski musze codziennie myc bo jest taki dramt ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
|
a idź tak się obżarłam że mi niedobrze
![]() ![]() mi wczoraj się zaczął robić i obrączka pomogła ale trzeba nią trzeć żeby gorąca była ![]() Cytat:
![]() Olusiaa_ śliczny brzuszek i taki malutki ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-03-13 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
pocić to się pocę, ale włosy nie przetłuszczają mi się jakoś specjalnie.
co do anemii, to jestem ciekawa, czy mi żelazo poszło choć trochę do góry, bo ma aż w karcie na pierwszej stronie te anemie wpisana. Olusiaa, co to jest 10 kg, weź nawet ludzi nie denerwuj, chudziak z ciebie jak nie wiem co. ![]()
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krusiak pocić się pocę, ale z włosami odwrotnie. Z reguły musiałam myć co drugi dzień, a teraz i tydzień bez mycia mogą być. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Deneb Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Ja wlasnie najbardziej nie chcialabym miec wywolywanego ![]() ![]() A mi spacerek sie nie udal, bylismy u tesciow, a ze to jest z 70 km od nas, potem zakupy w realu i caly dzien minal. A czas bedzie dopiero za tydzien niestety - mam nadzieje ze pogoda bedzie sie tylko polepszac ![]() Ciekawe czy to koniec maluchów weekendowych, czy jeszcze ktos nam cichaczem wyskoczy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny napisałam do Czarnej87 i mi odpisała że dostaje 3 dzień prowokację ale nadal cisza. ordynator bierze ją jutro rano na porodówkę i dostanie kroplówkę. jeśli i to nie pomoże to podejrzewa że zrobią jej cc. Macie pozdrowienia i gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś
![]()
#1094 |
Zakorzenienie
|
alez ta Majeczka uparciuch maly.
trzymam kciuki ![]()
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i tak jak u aja wszystko poszlo w bruch, z 64 w talii teraz mam 100 ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Biedna czarna - wymęczona pewnie a tu jeszcze porodu nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
9,8 :/
i jak na razie to cały czas spadał
#1101 |
BAN stały
|
Babeczki ile macie przescieradelek?? Kupilam 2 i chyba za malo-moje 1 dziecko nie chcialo spac/ani 1nocy/w lozeczku wiec nie wiem ile powinnam kupic
Jak mozecie o torcie gadac... mi sie tak slodkiego chce a małż bedzie dopiero za godzine... U tesciow byl i cicho licze na jakies ciacho ale pewnie tylko mandarynki beda....ech... Nie chce zapeszac ale ani razu nie mialam w tej ciazy anemii ;-) Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2011-03-13 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Raczkowanie
|
Witamy Was z Oleńką...
Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom na wątku ![]() ![]() Wciąż staram się Was nadrobić, ale tempo Waszego pisania mnie powala. Jesteśmy w domku od wczoraj. Z Oleńką wszystko w porządalu, ja też goję się w miarę dobrze, więc dostałyśmy wypis po dwóch dobach. Az nie mogę uwierzyć, że Malutka jest już z nami. Kocham ją do granic możliwości ![]() ![]() Jak mi czas pozwoli to wrzucę fotki, bo póki co nie wiem w co mam łapki włożyć. Postaram się teraz zdać Wam relację z mega jazdy porodowej. Wszystko zaczęło się dzień wczesniej (9.03), kiedy z rana dostałam mega rozstroju nerwowego. Ryczałam jak głupia, zupełnie nie mogłam się uspokoić. To oczekiwanie tak mnie rozwaliło psychicznie, że przestałam wierzyć, że ja kiedykolwiek urodzę. Koło południa pojechaliśmy na ktg, a tam znowu zero skurczy-co mnie jeszcze bardziej dobiło. Poszłam na konsultacje do ginki, a ona się zapytała co ja taka zapłakana. No więc jej opowiadam, że nasza Niunia nie chce wyjść i to pewnie moja wina. Pocieszyła mnie, że mam jeszcze tydzień, a wtedy trzeba będzie się martwić. Jakoś specjalnie pocieszona nie byłam, ale trochę się uspokoiłam. Potem poszłam na SOR z moim Mężem, bo skręcił nogę. Przesiedzieliśmy tam pół dnia, jak to na ortopedii w szpitalu. Wróciliśmy do domu, zjedliśmy późny obiad, podreptałam jeszcze do ciucholandu, a potem postanowiłam obejrzeć jakiś tam serial. Siedzę tak przed tym tv i ogarnął mnie jakiś taki nastrój podekscytowania, a zaraz potem poczułam skurcze. Na początku były bardzo nieregularne. Przy oglądaniu You Can Dance zrobiły się co 10min. Stwierdziłam jednak, że nie ma co się nastawiać, bo skurcze dopadały mnie już nie raz, więc to pewnie znowu fałszywy alarm. Po YCD wlazłam do wanny (zawsze po kąpieli przechodziły mi wszelkie bóle) i skurczybyki nie odpuściły, a wręcz przeciwnie były juz co 7 min. Ale ja twardo twierdziłam, że nigdzie nie jedziemy, bo to z pewnością nie są skurcze porodowe. Jak zrobiły się co 5 min i były juz takie, że zaczęło mnie zginać w pół...to powiedziałam Mężowi, że może jednak dla świetego spokoju pojedziemy na IP. Tam była ta sama lekarka, która badała mnie rano. Śmiała się, że rano byłam taka sfrustrowana, że nie urodzę, a tu widzimy się ponownie. Zbadała mnie i zaprosiła na porodówkę. Moja szyjka przepuszczała 3 palce. Musiałam wypełnić jakieś papiery dotyczące mojego zdrowia( z wrażenia zapomniałam nr telefonu do TŻ ![]() Potem dostałam zalecenie skakania na piłce, nie myślałam, że to będzie aż takie męczące,ale jak się potem zorientowałam to skakalismy prawie 2h, z piłki poszliśmy pod prysznic. Tam bóle bardzo sie nasiliły. Mimo tego, że ciepła woda miała łagodzić skurcze długo tam nie wytrzymałam. Miałam tego pecha, że mam bardzo krzywy kręgosłup i jak do zwykłych skurczy dołączyły bóle krzyżowe, to zrobiło się grubo. Cały czas powtarzałam TŻtowi, że jużnie dam rady, a on dzielnie mi kibicował. Większość czasu byłam podłączona do ktg, więc przy świadomości trzymało mnie bicie serca malutkiej. Słyszałam jak przy kolejnych skurczach bardzo jej się to tętno obniża, więc skupiałam się bardzo na oddychaniu. Około 3.00 odeszły mi wody. Byłam bardzo zmeczona, więc zadecydowalismy o znieczuleniu. Powiem Wam, ze to mistrzostwo świata. Nie minęły 2 skurcze po założeniu z.o, a ja odzyskałam nowe siły. Wtedy zaczęła się bardzo aktywna współpraca z położną. Co prawda nogi trochę odmawiały posłuszeństwa (były takie jak z waty), skóra mnie swędziała i bardzo mnie telepało z zimna, ale miałam nowe siły na wykonywanie wszystkich poleceń personelu. Często zmienialiśmy pozycję, aby ułatwić małej wejście do kanału rodnego. Tak naprawdę to dopiero wtedy poczułam, że ten poród postępuje, a ból aż tak bardzo nie paraliżuje moich zachowań. Około 6.00 zaczęły się bóle parte. Znieczulenie zaczęło odpuszczać, ale było juz bliżej niż dalej do szczęśliwego końca. Na szczęście mogłam dalej przybierać pozycje w jakich mi najwygodniej. Trzy parcia przed wyjśćiem Oli mogłam sobie przeć w kucki. Dopiero jak już poczułam główkę między nogami (sory za dosłowność) kazali mi się położyć. Parłam jeszcze 2 razy i uff... OLA POJAWIŁA SIĘ NA ŚWIECIE! Nie mogłam sobie wymarzyć piękniejszej chwili! Położyli mi Maleńką na brzuchu, a TZ przeciął pępowinę. Rodzenia łożyska i szycia krocza praktycznie nie pamiętam, bo taka byłam podekscytowana. Po godzinie zabrali nam Olę na kąpiel, a ja myślałam, że to trwa całą wieczność. Ogónie ten mój poród to była niezła jazda, ale ta Kruszynka w ramionkach wynagrodziła wszystko. ![]() Przepraszam za trochę chaotyczny opis, ale jeszcze nie ochłonęłam z wrażenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli co najwyżej można sobie nim wywołać serię silnych przepowiadaczy ![]() i tak sobie myślę, że jak dzidzia nie chce wyjść sama to nic nie pomoże ![]() ale warto wszystkiego spróbować ![]() a w ogóle to leniwe dzieciaczki mamy na wątku ![]() Cytat:
myślę, że jednak kroplówka z oxy to jest o wiele silniejsza niż te zastrzyki co teraz dostaje ![]() u mnie w szpitalu z reguły dają 3 kroplówki przez 3 dni ![]() ![]()
![]() |
#1104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Szara myszka, super relacja
![]()
#1106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Deneb3 serdeczne gratulacje! I witamy Filipka na świecie!
![]() Czarna! Trzymaj się! ![]()
#1108 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() SUPER!!! dzięki za opis ![]() czekamy na zdjątka Oleńki |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale to normalne, bo hormony szaleja i wiecej krwi mamy w cialku, wiec nie dziwne, ze organiz nie wyrabia z energia, ktora produkuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak czy inaczej - trzymam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jutro zaczynam 35 tydzien ![]() ![]() ![]() Jestem tylko szczesliwa, ze w piatek lozeczko i komoda juz przyjada i z pensji marcowej kupimy wozek ![]() http://www.icandyuk.com/products_det...apple_stroller Nie moge sie doczekac ![]()
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
Sara myszka, a odczuwasz jakieś skutki uboczne zzo?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.