|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
Cytat:
w necie też poszperam
|
|
|
|
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rośliny strączkowe super pomysł, zdrowe i w ogóle..tylko jakoś pełna zawsze i wzdęta się czuję po nich, nawet po małej ilości ostatnio ciągle jem twaróg na różne sposoby, akurat on dobrze robi na moje problemy (ze zbyt rzadko odwiedzaną toaletą ) ale ile można..i jajka..aż zaczynam bać się cholesterolu..[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;25697570]Mówiąc krótko....facet ![]() Zwłaszcza w taką pogodę. Ludzie od razu na świat wychodzą [/QUOTE]Oj, oni to potrafią humor popsuć z nimi źle bez nich jeszcze gorzej![]() Cytat:
choć pewnie i tak się skuszę skoro zachwalają wszyscy. A ile ona ma kcal? Coś mi się kojarzy, że banany działają też w tę stronę dobrą dla Ciebie, a Ty przecież lubisz I czekolada, jak najbardziejEdytowane przez laisla Czas edycji: 2011-03-13 o 21:13 |
||
|
|
|
#4083 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ze strączkowych to myślę dobrze zacząć od soczewicy, ona jest w miarę strawna i mało wzdymająca (fuj, co za słowo!). Ważne też, żeby po namoczeniu strączków odlać tę wodę z moczenia i gotować w nowej. A na białko toż masa pomysłów jest - wszelkie kotleciki mięsne (pożarskie, z mięsa mieszanego, klops z jajkiem jako pieczeń, pasztet domowy), z jajek wszelkie omlety, kotlety, sadzone w szpinaku i pomidorach, w sałatkach etc. No i ryby. Ja ostatnio odkryłam sardynki w puszce w pomidorach, mniam
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4088 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiecie co, ja jeszcze nigdy inki nie piłam. jak ona smakuje? jak zwykła kawa tylko łagodniejsza, czy całkiem inny smak? |
|
|
|
|
#4090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ryby w puszce.. jakoś wciąż podchodzę do nich z dystansem przez tę puszkę a o jajkach to wiem, że na sto sposobów, tylko już zaczynam się obawiać o cholesterol![]() Cytat:
14 kcal to jakoś zniesie moja dieta ale poważnie to uważam na to co piję, ostatnio kupiłam pyszny nektar gruszkowy i on w szklance ma też ok 100..więc w tej mojej ograniczonej dawce kcal nie ma po prostu na takie fanaberie miejsca i już. Wolę wypić normalną kawę i zjeść trochę czekolady jak już, na jedno wyjdzie
|
||
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepraszam,że tak ostro ale poprostu jestem w szoku.... |
|
|
|
|
#4092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Niby aromat podobny, ale jednak... Zresztą wszystko zależy czy pijesz z mlekiem, czy bez, itd.
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Promyczku, nie sądzisz, że zbyt kategorycznie forsujesz SWOJE zdanie??
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-03-13 o 22:12 |
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet, widziałam filmiki na YT o Turbo Fire i widzę, że niezły wycisk sobie dajesz
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie uważam. Dla mnie to jest chore i tak zostanie, ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie Edytowane przez Promyczek Nadziei Czas edycji: 2011-03-13 o 22:14 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech laski, w ogóle nadmierne liczenie kalorii to sadyzm dla samej siebie. Tabelki swoje, a mój organizm swoje.
Niby starałam się w ten weekend być w miarę grzeczna, ale chyba przez tą @ mam wrażenie jakbym się zapuściła i zjadła zamiast trochę chipsów to 2 paczki. Poczytałam sobie dzisiaj trochę więcej o treningach aerobowych, anaerobowych oraz interwałowych i z tą nową wiedzą od jutra postanawiam sobie trochę większy rygor sobie narzucić. Zobaczymy co z tego będzie
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby tak było to też bym się nie dziwiła, że głodna chodzę.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-03-13 o 22:20 |
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mówię Ci super sprawa z tym TF! i ja też Cytat:
Ja mam fazy na różne produkty, jeden tydzień jajka, drugi kurczak, 3 tuńczyk i za każdym razem można by uznać, że przesadzam. W końcu mija mi faza i przerzucam się na coś innego.
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet chciałam się za to brać kilka razy |
|
|
|
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
Wygląda to dość przekonująco, nie?
a w ogóle a propos jajek: (z forum sfd.pl) "3. Podczas jednego z badan naukowcy karmili ludzi całymi jajami przez kilka dni, aby sprawdzić jaki wpływ będzie to miało na poziom cholesterolu w krwi badanych. Okazało się, ze taka dieta praktycznie w ogóle nie odbiła się na jego ilościach ! Co ciekawe taki sam wynik osiągali różni badacze , niezależnie od siebie - co potwierdza jego znaczenie. 4. Badania naukowe wykazały jasno , ze spożywanie cholesterolu w żywności ma niewiele wspólnego z poziomami cholesterolu krążącego we krwi. Organizm człowieka sam wytwarza cholesterol, z tym, ze organizmy niektórych ludzi maja tendencje do wytwarzania większych jego ilości, a niektórzy nie. Spożywanie cholesterolu ma wpływ na jego ilość krążącą w żyłach jedynie u niewielkiego odsetka ludzi... 5.Jedyne obszerne badanie wpływu spożycia jajek na choroby serca - a nie na stężenie cholesterolu lub inne pośrednie czynniki - nie wykazało związku pomiędzy tymi dwoma elementami. Przebadano niemal 120 tysięcy początkowo zdrowych kobiet i mężczyzn, którzy codziennie jedli jedno lub więcej jajek. W czasie 14 lat trwania eksperymentu nie zwiększyło się u nich ryzyko ataku serca lub udaru, nie umierali też z powodu chorób sercowo-naczyniowych częściej niż osoby zjadające średnio mniej niż jedno jajko tygodniowo. Jedynie u cukrzyków jedno jajko dziennie oznaczało niewielki wzrost ryzyka rozwoju choroby serca (w stosunku do osób rzadko jedzących jajka)..."
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2011-03-13 o 22:44 |
|
|
|
#4103 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a taki litr spokojnie mogłabym wypić podczas ćwiczeń..cappucino z paczki ma podobnie nie mowiąc już o chemii więc co to za dieta to jest chore, że się zwraca na to uwagę? no nie wiem.. widać ta karmelowa nie jest jednak taka zła..
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-03-13 o 22:37 |
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc
Edytowane przez Promyczek Nadziei Czas edycji: 2011-03-13 o 22:39 |
|
|
|
|
#4106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem nie jest chore, że się zwraca uwagę na etykiety, ale to jaką człowiek przywiązuje do tego wagę. Dobrze jest wiedzieć, tylko że można od tego zwariować. W ogóle dot. treningów interwałowych (bo pamiętam, że zaczęłaś ) to przeczytałam, że one powinny trwać tak od 15 do 25 minut
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w końcu tych pączków przecież nie jem ..choć uwielbiamTe informacje o jajkach to raczej pocieszające dla ich zwolenników ![]() Kurcze, te interwały rozwalają mnie na łopatki po 30min, teraz wiem dlaczego A jak argumentują akurat taki czas trwania treningu interwałów
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-03-13 o 23:58 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(To jest moje uzasadnienie, a w necie nie szukałam )Tak samo jak w ogóle nie można przesadzić z ćwiczeniami (co ja robiłam ), bo w końcu dochodzi do palenia mięśni, co może nawet prowadzić do otłuszczenia organizmu. Czyli właściwie efekt odwrotny. :/ Ech człowiek niby tyle wie, a tu okazuje się, że dalej jest głupi. ![]() Dobranoc aaa i co do soku Ale masz rację, dieta polega na substytutach. Trzeba wybierać mniejsze zło. (i czasem smaczniejsze/ przyjemniejsze )
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2011-03-14 o 00:28 |
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Oj poczytam bo przestaję lubić mojego orbiego
do tej pory była to przyjemność a teraz powoli katorga. No tak, bądź tu mądry człowieku, męcz się a z powodu swojej niewiedzy jeszcze otłuszczenia się nabawisz..najgorsze jest to, że w tych kwestiach prawie ilu specjalistów tyle opinii..trzeba na sobie eksperymentować i już.. W sprawie soku to owszem, są witaminy, jakieś minerały, ale też cukier i to pewnie dużo, czasami konserwanty itp..chyba lepiej wypić wodę i zjeść owoc. Albo pączka ![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- W ogóle to ostatnio za dużo znowu spotkań i okazji towarzyskich..chyba w tym tkwi część moich ostatnich problemów ze stojącą wagą..w tygodniu wszystko cacy a tu przychodzi weekend i jakoś trudno siedzieć przy sałacie na imprezie Unikać z kolei spotkań to dopiero byłoby chore..Odizolować się i siedzieć przy kompie ze swoim twarożkiem. Marzenie
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

w necie też poszperam 
rośliny strączkowe super pomysł, zdrowe i w ogóle..tylko jakoś pełna zawsze i wzdęta się czuję po nich, nawet po małej ilości
ostatnio ciągle jem twaróg na różne sposoby, akurat on dobrze robi na moje problemy (ze zbyt rzadko odwiedzaną toaletą
) ale ile można..i jajka..aż zaczynam bać się cholesterolu..
z nimi źle bez nich jeszcze gorzej
Nie wiem o co chodzi? Możliwe, że to przez stres? Jakieś rady na to bo ja już sama nie wiem co robić? Co zjeść żeby się zatrzymało?
spokojnie tylko nie popadajmy w przesadę,że będziemu liczyć kcal kawy,mleka, dobrze,że woda ma 0 kcal 

Promyczku, nie sądzisz, że zbyt kategorycznie forsujesz SWOJE zdanie??
do tej pory była to przyjemność a teraz powoli katorga. No tak, bądź tu mądry człowieku, męcz się a z powodu swojej niewiedzy jeszcze otłuszczenia się nabawisz..najgorsze jest to, że w tych kwestiach prawie ilu specjalistów tyle opinii..trzeba na sobie eksperymentować i już..