|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
justin - co u was jak mały ?? wymiotuje jeszcze ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-03-13 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Niunia-zdrówka!
![]() i ![]() Lea-to może knajpę otwórz? ![]() Djerba- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Lubię te włóczki, są gładkie, mają leciuteńki połysk. Pamiętaj, że bawełna nie jest elastyczna, nie rozciąga się po praniu. Nie bardzo wiem, jaka ilość na taki otulaczyk... nie robiłam tymi włóczkami na drutach, lecz na szydełku. 6 motków? Chyba ciut za dużo będzie, ale wolałabym zapas mieć. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25704259]Hmmm zakładam, że ma to być przewiewne? To bawełna, np. almina lub ciut grubsza camilla - powinnaś jeszcze znaleźć te włóczki, choć producent się wycofuje z PL (żałuję ogromnie, bo ma GENIALNE włóczki). Jest mnóstwo kolorów, są też cieniowane. Na banderoli każdej włóczki masz podane, jakim nrem drutów czy szydełka to przerabiać
![]() Lubię te włóczki, są gładkie, mają leciuteńki połysk. Pamiętaj, że bawełna nie jest elastyczna, nie rozciąga się po praniu. Nie bardzo wiem, jaka ilość na taki otulaczyk... nie robiłam tymi włóczkami na drutach, lecz na szydełku. 6 motków? Chyba ciut za dużo będzie, ale wolałabym zapas mieć. [/QUOTE] Dzięki Szaja! Otulacz ma być z wełny merynosów. Czy one też mają różne "grubości"? Jeśli nie to jakie druty powinnam do takiej wełenki zakupić? Czy druty same w sobie oprócz nr różnią się miedzy sobą (jakie są hmm najwygodniejsze ![]() ![]() Dziękie za pomoc i przepraszam za ot. |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Wtajemniczenie
|
szaja - dzięki...wybuczałam się i poleciałam kupić sobie winko...odrazu po Twoim poście
![]() ![]() Moja mama dzisiaj mnie wkurzyła prostym słowem, które kiedyś powiedziała, jak Wasiu pierwszy raz wypływał : "nie rycz, to szybko minie...nie denerwuj mnie i nie płacz no!!"..... a wcale nie...może czas spędzany razem mija szybka...ale nie samotnie.. Shadee nie biorę pod uwagę, bo to jest zupełnie co innego.. Nie było go przy narodzinach, teraz nie będzie na jej roczku i znów nie spędzimy razem jego urodzin...no i przede wszystkim lato...taki fajny okres..a będę sama (pomijając rodzinę i znajomych) Eh...to się wyżalilam... :/ Edytowane przez djerba Czas edycji: 2011-03-13 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo to odpowiadam : 1. tez dzis u tesiów byłam 2 co do spacerów poki młodej nie chce sie spac jest ok oglada ze mna przyrode ale kiedy ma ochote na drzemke jest 10 min płaczu ![]() 5. podobnie u nas juz pisałam ze od chyba grudnia do stycznia przybrała 600 gram a do teraz waga stoi w miejscu ![]() ![]() ![]() ![]() 6 moja szcególnie wieczorami chce do cyca 7 u nas odwrotnie nocki do ![]() ----------------------------------------------------------------------- dzis młoda wstała jak zwykle o 5.30 drzemke zrobiła sobie koło 9 i spała do 10.30 i UWAGA nie spała cały dzien dopiero padła koło godz 20.30 ciekawa jestem do której spac bedzie ulało sie jej dzis kaszka zdrowy brzuszek z lipa tz sadzi ze za duzo zjadła bo o 18 zjadla banana i poł słoiczka deserku oraz cyc a o 20.00 150 mleka z ta kaszka i duzo jej sie tego nie ulało ale ja juz cała w nerwach u tesciow sie dzis wkurzyłam oprócz ich głupiej gadaniny o ich młodszym synu tesciowa zaczeła ameli wciskac jakis serek z jabłkowo-cynamonowym dzemem mówie ze ja jej tego nie daje i nie mam zamiaru to mi wpychała danonki ja mówie ona mi nie je takich rzeczy tam nic nie ma zdrowiego -ona ale to do dzieci i kuba bardzo je lubi mam czekoladowe wanilliowe i truskawke i woła Amelie zeby dac jej tego serku no i dała amelia sie skrzywiła i obóciła głowe w druga strone a ta znów jej wciska to mówie ze ona nie je tego i niech jej nie daje burkła cos pod nosem normalnie coraz mniej lubie tam chodzic ale nie moge przeciez tz zabronic ![]() ![]() wiem ze dzieciaki sie róznie rozwijaja ale kuba ma 16 miesiecy i nawet nie mówi tata tylko tatatattatat brrrrr robi jak gołabek pokazuje papa i wazyła myszka pokazuje jezyczek to wszystko co umie ja bym leciała do neurologa albo cós bo generalnie nie znam tak az do tyłu dzieciaka chodzic tez chodzi dopiero miesiac a był bardzo długo rehabilitowany ech normalnie ja to z nimi mam 3 swiaty
![]() |
#2558 |
Raczkowanie
|
Naprawde juz nie wiem skad ta goraczka byla, w kazdym razie nadal nie ma. Jutro usg i mamy wychodzic jak wszystko bedzie ok...
Mloda nabywa tu nowych umiejetnosci, mimo ze jestesmy odizolowane:P chyba z nudow... a poza tym ida nam 3 nowe zeby... jedynka prawa, dwojka prawa i dwojka prawa dolna... Myslicie ze to przez zeby taka goraczka 40 st z drgawkami?;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis spotkałam moja kolezanke z podstawówki z 1 małzenstwa ma 2 dzieciaków starsza coreczka ma chyba 13 lat a chłopaczek chodzi do 1 klasy trzecie dziecko ma z drugim mezem zosienke ma niecałe 2 latka ja tak patrze a ona znów przy nadzieji ale sie ucieszyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() ja tez bym płakała i wcale ci sie nie dziwie ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25700700]Dzisiejsza zabawa - musiałam babsko czymś zająć, bo chciałam obiad gotować ![]() ![]() ![]() Agu slicznosci ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() kiedy Ami miała ubrane body krótki rekaw polarowa bluza rajstopki skarpetki i komplet dresowy taki hmm tez polarkowy z firmy my little bear kupiłam w tesco
![]() |
#2560 | ||
Rozeznanie
|
juz nie na szczescie, ale mial biegunke dzisiaj rano,
sporo tez ulewal, raz nawet nosem, ale dzis jechalismy tylko na mleku, wiec mam nadzieje, ze to przez to i megaaaaaa maruda mial, widze, ze dwa kolejne zabki nam sie szykuja Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na zabki chyba za wysoka ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() nocka jak zwykle picie o 1 i brykanie od 5.30 od dzis bede spac z kurami ![]() justin , niunia co u waszych promyczków ?? młoda padła ide ogarnąc chate jestem zaniepokojona tym ze o tej porze nikt nie pisze ![]()
#2563 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Myślałam,że bedę pierwsza ale mnie ubiegłaś.. ![]() ![]() Wiecie co moje dziecko robi z pchaczem smiki?rozbiera go na częscie pierwsze ![]() ![]() ![]() Zrobiłam trochę fotek małej na wycieczcie to coś tam wrzucę potem ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-03-14 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
jestem i ja
![]() małż w pracy, Ewcia padła na pierwszą drzemkę. mam chwilkę. mogłabym teraz swobodnie pisać, jak mnie teściowa wielokrotnie zagotowała przez t dwa i pół dnia, ale chyba sobie odpuszczę. przed chwilą przyjchał kurier z fotelikiem i pochwalił się, że ma trojaczki ![]() u nas znowu kaszki rano niewiele, a zaraz potem wołała o cycka. jakaś taka przytulaśna się zrobiła, bo je trochę, a resztę wisi sobie na mnie po prostu. ![]() przypomniało mi się: Lea - na blachę kuć podstawy nie musisz, ale chyba nie pracowałaś nigdy w zawodzie, więc dobrze pokazać, że mimo wszystko orientujesz się w temacie. dobrze by jeszcze było się dowiedzieć, na jakim programie nauczania polskiego się opierają w tej szkole i też do niego zajrzeć. orientujesz się na przykład jakie teraz lektury w podstawówce obowiązują? |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
część obiecanych fotek, jeszcze tylko Ewcia w tunelu została do zrobienia
![]() 1. cienkie sztruksy rozm. 80 (sorry za jakość zdjęcia) - wycenione nna 7 zł 2. polarowa bluza next na podszewce - 10zł 3. bluzeczka w grochy - 6 zł za te rzeczy zapłaciłam w sumie 13.80 bo jakaś zimowa promocja była 4. śpiworek był na wagę, za niego i dwie dodatkowe rzeczy zapłaciłam 7,70 5. kangurek upolowany przez teściową gdzieś we wrocławskim lumpeksie. zakochałam się w nim, teraz wymyślam mu imię ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zgadza się, nie pracowałam w zawodzie, ale podstawę znam (nie na blachę rzecz jasna ![]() ![]() ze stronką www szkoły już się zapoznałam, ich kalendarz roku szkolnego przyswoiłam, obowiązujące imprezy, itp, panią dyrektor sobie na naszej-klasie zobaczyłam, żeby od razu wiedzieć, do kogo się zwrócić, gdyby była w towarzystwie innych osób... ![]() zmykam na spacer, bo cuuuudnie!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Oczywiście wczoraj zapomniałam. bo jak zaczynam pisać to zawsze ktoś mi przeszkadza. Niunia buziaczki dla małej i szybkiego powrotu do domu oraz oby badania wyszły dobrze ![]() Kurcze tak piszecie, a ja mam na odwrót teściowa pomocna a mama od parady ![]() Cytat:
![]() ![]() A nie chcesz się wymęczyć parę nocy, powalczyć z małą, a potem mieć łóżko dla siebie i męża?? Może warto spróbować?? Czekamy na fotki ![]() A miałam Wam pisać ale zupełnie zapomniałam - Zosia dla której szydełkowałam prezent się urodziła w czwartek. Miała 2500g i 47cm. Ależ to maleństwo. A ja się bałam, że sukienkę na lato będzie miała za małą. ![]() W tym tygodniu mam kurs codziennie po 16 więc maraton jak się patrzy. Na szczęście w środę teściowa przyjedzie, bo nie chcę tak codzień młodego do centrum wozić. ![]() Wczoraj wysłałam popołudniem moich facetów na plac zabaw. Było pierwsze huśtanie - jeszcze nie było uśmiechu. Młody obserwował co to też się z nim dzieje. Zobaczymy co będzie następnym razem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Konto usunięte
|
wczoraj znalazłam wiosnę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zadomowienie
|
Margo ta kolorowa bluza i bluzka rewelacyjne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
Lea - ale super fotka
![]() u mnie wyłażą już żonkile w ogródku ![]() i koniec drzemki - 40 minut standardowo.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-03-14 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
Dobry,
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25708936] ![]() zgadza się, nie pracowałam w zawodzie, ale podstawę znam (nie na blachę rzecz jasna ![]() ![]() ze stronką www szkoły już się zapoznałam, ich kalendarz roku szkolnego przyswoiłam, obowiązujące imprezy, itp, panią dyrektor sobie na naszej-klasie zobaczyłam, żeby od razu wiedzieć, do kogo się zwrócić, gdyby była w towarzystwie innych osób... ![]() zmykam na spacer, bo cuuuudnie!!! ![]() No to super jesteś przygotowana. ![]() U mnie dzrzemka właśnie trwa ale 2 h już więc zaraz wstanie. Pogode mamy wiosenna, jak Ola zje obiadek to idziemy na spacer. Ja już od 2 dni nie karmię piersią.Ola się nawet nie domaga. Wczoraj mnie coś połamało,nie mogłam mowić i wszytko mnie bolało.Po zarzyciu paru leków dziś jest lepiej.Za to meża wzięło totalnie i pojechał do lekarza. Szczeniaczek uczniaczek nie wzbudza zainteresowania wogole za to kupiłam jej taką Fifi, która gada i to jest szał.Jeszcze jak kolezanka przyjdzie z corką i jej lalką Baby Born to nie mam dziecka.Tak sie zajmie lalą. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2011-03-14 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Raczkowanie
|
hej
![]() Nie wiedzieli czym spowodowana była ta gorączka, badania super, usg super... Mała ma humorek. Ale wiecie teraz się boję, ona śpi a ja co chwila sprawdzam jak się ma, sprawdzam czy nie ma gorączki... Muszę dziś jechać do szkoły na 1,5h, młoda zostanie z teściową... Przykro mi ją zostawiać, boję się że jakby coś się działo to ona nie zauważy... Ale trudno, dostanie termometr i ma mierzyć co 15 min:P do jutra kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
ja tak na szybko dziewczyny od jakiegos czasu
Amelia mi ze tak powiem głosno pierdzi ja ja np wezme na rece a ona pierd połoze ja na brzuszek znów czasem lezymy w łozku a ona puszcza bączka oprócz cyca i pokarmów stałych dostaje bebiko kupki robi plastelinkowe nie wiem czy mam sie martwic co wy na to
![]() |
#2574 | |||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25700700]Dzisiejsza zabawa - musiałam babsko czymś zająć, bo chciałam obiad gotować
![]() alez Agata ma, ze tak powiem galy sliczne! Piekne dziewcze ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25709000]wczoraj znalazłam wiosnę. ![]() ale fajne zdjecie ![]() Zazdroszcze Wam wiosny, chociaz u nas tez coraz lepiej sie robi pomijajac snieg, teraz moze po pas, to cieplo jest ![]() Cytat:
Nie martw sie na zapas. Tesciowa napewno tez byla przejeta wizyta malutkiej w szpitalu i napewno zadba o nia bardzo dobrze. Cytat:
Wydaje mi sie, ze baczki to nic zlego ![]() Brzuszek jej nie boli a jak gazy wyjda to chyba nawet lzej sie robi.. ___ Pojechalam dzisiaj na zakupy. Mialam kupic cos sobie i nie kupilam nic. Przytloczyla mnie ilosc towarow w sklepach ![]() Chcialam kupic tez narzute na nasze lozko i ta, ktora widzialam jesienia juz nie bylo a inne tylko namieszaly mi w glowie i doooopa ogromna. Za to Malvina dostala kilka bodziakow, spodnie i pierwsze prawdziwe super buty na wiosne !! Pani w sklepie bardzo mi pomogla przy wyborze. Jak zalozylysmy je do przymiarki to mala zaczela stepowac bo chciala sie ich pozbyc, komiczne to bylo ![]() takie: http://www.brandos.fi/superfit/softt...e-kombi/a23633
![]() |
#2575 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25709000]wczoraj znalazłam wiosnę.
![]() Fajne zdjęcie ![]() Edziu,moja Ala też głośno i często pierdzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-03-14 o 14:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Doczytałam Twojego drugiego posta i cóż moge powiedziec - trzymaj sie - wiem co czujesz . Mój teraz jest z nami ale tylko tydzien i znów wyjeżdza , przyjedzie dopiero na swieta .Wiem że to szybciej niż twój mąż ale też zawsze po jego wyjezdzie czuje cholerną pustke i jestem wsciekła bo nie tak miało byc . Miał troche popracowac i znalezc coś w kraju- dupa. Miał przyjeżdżac co 3 tygodnie i też dupa. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jak Gabi była malutka nosiłam ją koło domu lub na zakupach w nosidełku ale miałam strasznie ograniczone pole manewru ![]() margo ładne ciuszki ![]() dzien dobry ![]() dopiero teraz sie wyrobiłam - młoda kima . spała tylko troche na spacerze , bo przez pół godziny darła pyszczka . ![]() wczoraj wygoniłam ją i małza przed południem na spacer i żądziłam sie sama ![]() ![]() ![]() W nocy młoda troche pomruczała ale w sumie wymeczona spała mocno , za to ja obudziłam sie o 3.00 i juz nie usnełam ![]() wyobrazcie sobie jak sie tera czuje . Rano wybyliśmy na zakupy Gabi troche okupic . Najlepsze że mąż przywiózł młodej nowy fotelik do auta , wsadzamy ją w ten fotelik a ta płacz i histeria - musieliśmy ją spowrotem wsadzac do starego dopiero sie uspokoiła .I co ja mam zrobic dopiero co polubiła jazde autem , jest czas na zmiane fotelika ata sie go boi ![]() po za tym kupiłam młodej troche ciuszków -foty zrobie to pokaże . A mąż kupił jej chuśtawke ![]() ![]() sobie jak zwykle nie kupiłam nic ![]() Musze jeszcze młodej nowe buty kupic i coś do domu z gumową podeszwą bo moja panna coraz czesciej staje i troche sie jej nogi na parkiecie rozjeżdzają ![]() Po za tym poszerzyła swoje słownictwo mamy juz - mama , tata , dada, baba , daj , aida , ende , itp. ![]() ze zrozumieniem o co chodzi jest tylko mama ![]()
![]() |
#2577 |
Wtajemniczenie
|
no to wrzucam kilka fotek mojej małej
![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-03-17 o 10:23 Powód: Cenzurka;) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() super butki. ![]() ja pojechałam do miasta, co by mi kosmetyczka brwi wyskubała, po drodze weszłam do obuwniczego, kupiłam Tymkowi buciki, i dupa, znów za ciasne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() u nas dziś dzień histeryka - wymuszacza ![]() jutro w nocy chcę mu podać mm i mam skrajne uczucia, nie wiedziałam, że tak trudno psychicznie będzie mi go odstawić ![]() dilayla ![]() curly ślicznotka ![]() bratka ![]() silpe ![]() djerba ![]() kończę bo Wiktor już płacze
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Szaju napisałam opinie Nuny na wózkowym.
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Wczoraj zciągłam trochę pokarmu pod prysznicem coby nie zalegał i szkoda mi się zrobiło. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2011-03-14 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.