|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy.Część VII
Cytat:
A skoro nikt nie odpowiada widocznie nikt nie wie. Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2011-03-13 o 21:50 |
|
|
|
|
#692 |
|
Rozeznanie
|
Ok, dzięki
Ale skoro jest taki temat i wszyscy ludzie się w nim wypowiadający farbują się na blond, to zawsze jest szansa, że ktoś odpowie (chociażby 'nie mam pojęcia') ![]() najwyżej dodam zdjęcie, jak zafarbuję.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Membroza Czas edycji: 2011-03-13 o 21:56 |
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy przypadek jest inny i czesto po prostu trudno cos doradzic bo sie nie wie. Dziewczyny jestem zachwycona efektem po tej nafcie Ale sa takie wygładzone, mięciutkie, błyszczące. Super! Warto sie pomeczyc z tym zmywaniem bo fajny efekt
|
|
|
|
|
#694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba najbardziej na tym zdjęciu z góry widać, że czubek faktycznie ciepły, z jasnymi pasemkami, a po długości chłodny kolorek.. Ja nie widzę by końcówki były brzydkie Cytat:
Dlatego odpowiadanie na to smao pytanie któryś raz, lub pisanie "choćiażby 'nie mam pojęcia" jest zaśmiecaniem wątku.. A tego przecież byśmy nie chciały |
||
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
yatamanka
Czubek glowy jest cieplejszy ale to nie rzuca sie az tak w oczy bo to przeplata sie z pasemkami. Ale i tak nie mogę się tego pozbyc. A co do farby został mi Goldwell-chyba wszystkie inne znam ![]() Więc niech ta fryzjerka zrobi mi Goldwellem jak bedzie ok bede zamawiała tę farbkę ![]() czekoladowo a ja nie lubie nafty, jak ja zmywam to wydaje mi sie ze szarpie włosy i ona jest taka kleista. Lepszy efekt osiągam po olejach, łatwo je zmyć i przy tym mają lepszą konsystencję i pachną
|
|
|
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
jestem nowa na tym forum (choć włosy na blond farbuję od dawna, na jasny blond od roku) a Wy dzielicie się tutaj własnymi doświadczeniami, zatem chciałabym poradzić się Was w pewniej kwestii. Mój naturalny kolor włosów to coś między średni a ciemny blond (taki był kilka lat temu zanim zaczęłam farbować i taki pamiętam). Farbuję farba Garniera lśniace blondy (111, tą co jest na zdjęciu w linku) co około 4 tygodnie (odrost jest już ok 1 cm). Włosy nie są całkiem jednolitego koloru - dół (dł. do łopatek) jest bardzo jasny, naturalnie w lecie rozjaśniony a górne ok 7-10 cm nieco ciemniejsze. Ponieważ moję włosy są również kręcone wprowadziłam niedawno pięlęgnację dostosowaną do ich potrzeb bazującą na dużej ilości kosmetyków ziołowych (przeczytałam kiedyś, że kosmetyki ziołowe potrafią zmieniać odcień farbowanych włosów). W trosce o włosy chciałabym następnym razem (wypada za około tydzień) pofarbować tylko odrosty ale: a) farba Garniera przez kilka dni zostawia jednak fioletowy odcień na włosach i boję się, że włosy na każdym odcinku będą miały inny kolor, b) włos farbowany jest zupełnie inny w dotyku, konsystencji itp., c) z czasem kolory się wypłukują i niestety troszkę żółkną (może jestem przeważliwiona) zatem martwi mnie, że może mi po prostu wyjść rzymska mozaika na głowie. Czy macie jakieś doświadczenia w tego typu sprawach? jak mogę zminimalizować ryzyko powstania wielu różnych odcieni na głowie? Bo jeśli takowe powstaną to zamiast korzyści i ochrony włosów tylko im zaszkodzę kolejną farbą.....
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i włoski oczyszczone z silikonów, od razu lepiej ![]() Oleje to swoja droga bede wprowadzac. Ale narazie mam projekt denko i zużywam to co mam
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nafty nie lubię, zmywałam kilka raz a wlosy mialam tłuste ze szok, a nastepnego dnia sianowate. Mi służa oleje
|
|
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja to bym wszystko doprowadziła to jaśniutkiego chłodnego blondu położyć raz jakiś rozjaśniający kolor z serii majiblond 901s czy nawet goldwell 11P z naciskiem na te ciepłe pasma i powinno się wyrównać
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bym chciała ten zolty ochłodzić i pojasnic jak reszta włosow. I N&E ostatnio nie dał sobie z tym rady. Obawiam sie że tej zolci nic nie ruszy, że ona jest tak "zapigmentowana" że nic jej nie ochłodzi i nie rozjasni-chyba że rozjaśniacz. |
|
|
|
|
#702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na pewno zobacze jak sie bedzie spisywać na dłuższą mete Cytat:
|
||
|
|
|
#703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i pomasuj wszystko tak jakbyś myła szamponem {malaksowanie}. I tak posiedź jeszcze z 5 min. Kolor troszkę się wyrówna - możesz tak robić co któreś farbowanie i myślę, że kolor będzie się wyrównywał.. a co do żółknięcia - no przy blondach nie trudno o to - możesz zastosować w tym celu fioletowy szampon - najfajniejszy jest ponoć Loreala, ale taki zwykły Joanny z osiedlowej drogerii też się nada Cytat:
|
||
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko ja bym tak zrobiła
wody 12% chyba nie ma sensu dawać.. Tylko źle napisałam bo jak masz żółte refleksy to farba jakaś perłowa musi być chyba a nie popielata popiel na rudości jak dobrze kojarzę (zawsze mi sie to myli )
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz na 100% probuje Goldwella ale nie wiem jednak czy nie u fryzjera.
Juz to zolte gasiłam podwójna perła N&E 522 i nic |
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
a znalazłaś gdzieś info o tym? bo ja nie mogłam nigdy
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko- ładny masz kolorek
bardzo mi się podobają Twoje włoski ![]() a może zrob sobie wiecej refleksów na koronie ? co do n&e 522 to nie wiem czy ma 9% ale 532 wg mnie ma 6%. Bo jak robiłam włosy to jednak odrost robiony 532 był odrobinę ciemniejszy niż po excellce..i widać było różnicę w kolorze. |
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dam teraz pole do popisu fryzjerce, za jakiś czas się wybiorę i zobaczę co powie, moze zdecyduję się na ten rozjasniacz co caskada Goldwella, moze farbe. Na pewno będzie Goldwell. A z tą wodą to w takim razie nie wiem-trzeba by było napisać gdzieś miala do nich czy coś. Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2011-03-13 o 23:27 |
|
|
|
|
#712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy dobrze rozumuję, że jeśli bym chciała kłaść sobie znowu L'oreal Excellence to zamiast brać odcień superrozjaśniający tak jak ostatnio, lepiej wybrać bardzo jasny odcień, ale zwykły i jak dokupię do niego oxydant 12%, to powinno wyjść podobnie co do jasności tylko korzystniej dla włosów...? tak sobie wykminiłam, że wtedy odrost bym zrobiła z tą wodą 12%, a resztę włosów później ujednoliciła już używając mieszanki z wodą z opakowania. Dobrze kombinuję? Standardowo w blondach na poziomie 9 i 10 L'oreal daje wodę 9%? aaa jeszcze jedno - ten superrozjaśniający niezbyt dobrze pokrył mi siwki (nie mam ich tłumu, ale szybko zaczęły u mnie występować), przy wellatonach nie było tego problemu. Czy to jest jakaś specyfika odcieni superrozjaśniających, czy Excellence tak ma?
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-03-13 o 23:30 |
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taka np palette skandynawski, ma co prawda wodę 9%, ale ma też proszek rozjaśniający.. więc super rozjaśnia, ale przez ten proszek troszkę włoskom szkodzi.. O ile sie nie mylę Loreall excellence nie ma żadnego aktywatora rozjaśniania ? Ja robiłam majiblondem - kolorem superrozjasniającym z 12% wodą Wiadomo lepiej tak niż rozjaśniaczem.. A siwki są specyficzne w farbowaniu dlatego nie każda farba daje im radę - poczytaj na blogu Bunny jak się z nimi obchodzić Dziewczynki zobaczcie jaki słodziak ![]() http://www.youtube.com/watch?v=evbfF...eature=related I spadam spać
|
|
|
|
|
#714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to jedno powiązane z drugim ja pamiętam jako dziecko śmigałam na rolkach i jak pojehcałam 1 raz w życiu nałyżwy umiałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
zresztą teraz to wszystko można co chwilę jakieś nowe metody wymyślają ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
zgrzewarką nigdy nie ściągaj! bo się wszystko poklei i tak właśnie się stało ja zazwyczaj ściągam jak mi już same zaczynają się zgrzewki odpadać gdzie nie gdzie i zmiękczam je właśnie szamponem przeciwłupieżowy działa albo z kwasami wtedy mi te zgrzewki takie miękkie się robią i połowa sama zejdzie ![]() a tak to płyn przeznaczony specjalnie do keratyny działa widzisz jak się okazało ten Twój nie był do tego przeznaczony to nic dziwnego że nie podziałał Twoje jeszcze się mocno trzymają bo masz je jeszcze świeżutkie
|
|||
|
|
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak na moje pierwsze ringi zapłaciłam i okazało się to nie wypałem opowiadałam Wam już tą historię z ringami nie będę się powtarzała był robione w salonie i wyszło jak wyszło czyli beznadziejnie ![]() nosiłam bo szkoda mi było tej kasy co wydałam ale tylko się męczyłam a potem był płacz przy ściąganiu które odbyło się też w salonie ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() Bunny powiedz mi Ty robisz tipsy kobietkom czy przychodzą do Ciebie na ściąganie? i ściągasz je acetonem ja kiedyś próbowałam i bez sensu to w sumie to ja jak ściągam to obcinam tipsa samego tam dokąd odrasta mi pazurek zostawiam a potem sobie piłuję ten żel co został na płytce leciutko bo tym acetonem jakoś nie chcą mi puszczać muszę Wam powiedzieć odkąd noszę te tipsy to pazurki właśnie nabrały fajnego kształtu i jakieś strasznie twarde się zrobiły a dziwne bo słyszałam że powinny być miękkie po takim noszeniu bez przerwy prawie albo z mała przerwą ![]()
Edytowane przez xLADYx Czas edycji: 2011-03-14 o 08:18 |
||
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i zabieram sie za czytanie
|
|
#718 |
|
Magda ;)
|
Hej blondaski
![]() Mnie wlasnie TŻ obudził, bo przyjechal do domu na sniadanko zaraz sie ogarne i lece na jakies male zakupki ![]() Agatka wiem,że mi mowilas,że wloski beda sie kruszyć ![]() no nic musze bardziej o nie dbać.... i dalej musze szukać farbki idealnej,bo Stockholm jednak mi nie zlapal odrostu tak jakbym chciala ![]() ale dzis przetestuje ten olej z biedry
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w jednym i w drugim przypadku - nie umiałam wcale jeździć na łyżwach To jednak co innego trochę.. kółka jak masz to stoisz możesz co najwyżej jechać do przodu albo do tyłu jak stoisz na nierówności.. a na łyżwach to nogi się rozjeżdzają we wszystkie strony ![]() Co do pazurków to raz mi robiła żele koleżanka i miałam je dsłownie m-c bo były do dupy założone to potem przez pół roku miałam tak miękkie paznokcie, że mogłam je sobie wyginac je we wszystkie strony świata
|
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadrobilam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

Ale skoro jest taki temat i wszyscy ludzie się w nim wypowiadający farbują się na blond, to zawsze jest szansa, że ktoś odpowie (chociażby 'nie mam pojęcia') 

tak sobie wykminiłam, że wtedy odrost bym zrobiła z tą wodą 12%, a resztę włosów później ujednoliciła już używając mieszanki z wodą z opakowania. Dobrze kombinuję?
zaczęłam ściągać włosy, jakimś płynem co kupiłam tu u mnie w sklepie na mieście, okazało się że wcale nie działa
musze teraz kupić znowy inny jakiś płyn i próbować dalej, nie chce obcinać moich długo zapuszczanych włosów
bo się wszystko poklei