Wątek o sklepie ASOS.COM część 4 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2011-03-13, 12:15   #2491
tolas
Rozeznanie

Dot.: Wątek o sklepie ASOS.COM część 4

Cytat:
Napisane przez Coleenxyz Pokaż wiadomość
Tolas dziękuję za odpowiedź. Możesz mi jeszcze powiedziec czy za przewalutowanie coś się płaci?
w mBanku nie, przelicza tylko po bankowym kursie (na dole strony masz tabelkę z aktualnym ich kursem)
Stary 2011-03-13, 19:26   #2492
effa_j
Wtajemniczenie

ponawiam niesmialo swoje pytanie odnosnie reklamacji rzeczy z asosa, czy ktos cos wie na ten temat??
effa_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 19:35   #2493
tolas
Rozeznanie

Dziewczyny jak z rozmiarówką pierścionków z asosa? jeśli noszę jubilerską 11 to powinnam wziąć S czy M?
Stary 2011-03-13, 20:12   #2494
Kala!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tolas Pokaż wiadomość
Fioletowy jest boski, kolor na żywo jest śliczny

Coleenxyz możesz nią płacić tylko zwiększ sobie na karcie limit na transakcje internetowe bo domyślnie jest 0 zł.
Ostatecznie skusiłam się na dwa - fioletowy właśnie i ten beżowy - mam nadzieję, że jak któryś mi nie podpasuje to nie będzie dużego problemu, żeby go sprzedać na all czy gdzieś bez straty...
Żałowałam, że nie było niebieskiego (bo Twoje zdjęcie niebieskiego tolas mnie w ogóle naprowadziło na stronę asosa ).

Moje pierwsze zamówienie z Asos - uff Mam nadzieję, że się nie zawiodę
Stary 2011-03-13, 21:06   #2495
angeel_
Raczkowanie

czy jezeli jakas rzecz, a dokladnie torebka :P zniknie ze sklepu, to czy jest szansa ze jeszcze sie pojawi? uzupelnia asos pewne modele? (nie wiem czy sobie robic nadzieje ze moja upatrzona torebka jeszcze sie pojawi.. ehh, spoznilam sie z zakupem )
angeel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 21:14   #2496
Dione
Zakorzenienie

Tak ,dodają regularnie (głównie w środy ) chyba że cóś jest na sale od dłuższego czasu i już są ostatnie sztuki,ale wtedy jeszcze może się zdarzyć że ktoś zwróci.
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 22:42   #2497
mainefetish
Przyczajenie

dziewczyny, wysylalyscie moze na paypala pieniadze na poczcie, przelewem?
mainefetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 23:01   #2498
gggl10
Raczkowanie

Radze uwazać ze standardowymi paczkami ostatnio strasznie giną!!!
gggl10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 23:24   #2499
sroda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mainefetish Pokaż wiadomość
dziewczyny, wysylalyscie moze na paypala pieniadze na poczcie, przelewem?
nie wiem czy jest taka opcja, ja bym się troche bała, bo wszystkie dane muszą się zgadzać, ale pewnie się da;-) tylko przesunięcie czasowe będzie niezłe.

Cytat:
Napisane przez gggl10 Pokaż wiadomość
nie strasz mnie nawet, bo dwie do mnie idą...:-( na szczęście kolejna idzie już kurierem, a jedna kurierem doszła (wystarczyło przekroczyć 50f, dobrze że zamawiam dla koleżanek też)

Edytowane przez sroda
Czas edycji: 2011-03-13 o 23:27
sroda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 23:27   #2500
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gggl10 Pokaż wiadomość
Skąd taki pomysł ?
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 23:29   #2501
mainefetish
Przyczajenie

Teoretycznie na stronie paypal'a jest podane, ze musi sie zgadzac przy przelewie imie i nazwisko z konta na paypal'u i, ze to musi byc taki przelew. Ale znowu wyczytalam na kilku forach, ze ludzie przez przelewy pocztowe wplacaja gotowke, czas 3dni, wiec to az tak dlugo nie jest. A nie zdazylabym jutro zalozyc konta, wplacic pieniedzy i zrobic od razu przelew na paypal...grrrr...gorzej jak moja kasa zniknie po takim przelewie.
mainefetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 23:36   #2502
sroda
Rozeznanie

Cytat:
Teoretycznie na stronie paypal'a jest podane, ze musi sie zgadzac przy przelewie imie i nazwisko z konta na paypal'u i, ze to musi byc taki przelew. Ale znowu wyczytalam na kilku forach, ze ludzie przez przelewy pocztowe wplacaja gotowke, czas 3dni, wiec to az tak dlugo nie jest. A nie zdazylabym jutro zalozyc konta, wplacic pieniedzy i zrobic od razu przelew na paypal...grrrr...gorzej jak moja kasa zniknie po takim przelewie.
no coś Ty, zdążylabyś! na poczcie w kolejce też swoje odstoisz, a procedura założenia konta w banku to jakieś 15 minut. wybierz bank z zerowymi opłatami za prowadzenie konta, od razu wrzucisz na nie jakieś środki i v'oila. jeśli masz już paypala to potem po powrocie do domu doładowanie błyskawiczne i w ciągu jednego dnia masz zamówienie złożone!
Stary 2011-03-14, 01:01   #2503
qqq0987
Raczkowanie

nie strasz mnie nawet, bo dwie do mnie idą...:-( na szczęście kolejna idzie już kurierem, a jedna kurierem doszła (wystarczyło przekroczyć 50f, dobrze że zamawiam dla koleżanek też)[/QUOTE]

weź nie strasz, do mnie idzie jedna, przekroczyłam 50Ł; głupia zrobiłam zakupy za 70łi nie wysłali mi kurierem i już tydzień nie śpię; po jakim czasie mam się martwić że przepadła
qqq0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 02:33   #2504
sroda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez qqq0987 Pokaż wiadomość
weź nie strasz, do mnie idzie jedna, przekroczyłam 50Ł; głupia zrobiłam zakupy za 70łi nie wysłali mi kurierem i już tydzień nie śpię; po jakim czasie mam się martwić że przepadła
jesteś pewna że nie wysłali kurierem? nie masz tracka?
ja robiłam w ciągu półtora miesiąca chyba 7 zamówień z czego 2, które były na 10 funtów i na 20 funtów wysłano mi zwykłą (obydwie doszły w ok 5 dni roboczych), na dwie zwykłą nadal czekam (też poniżej 20f), a 3 zostały wysłane kurierem- jedna za 64, druga 52, trzecia za ok 100 podzielona na dwie części (jedna póki co wysłana kurierem). wydawalo mi się, że wszystkie powyżej 50 wysyłają kurierem choć mnie zwykła poki co nie zawiodła... o ile w poniedziałek/wtorek dostanę dwie paczki
trochę denerwuje mnie ta panika z zaginięciem paczek, bo też zaczynam się martwić, ale z drugiej strony- raczej pisze się o tym, że paczka zaginęła, a nie, że doszła, więc pewnie procent zaginięć jest niższy niż nam się wydaje, a dwa- przecież zwracają pieniądze...

Edytowane przez sroda
Czas edycji: 2011-03-14 o 02:35
sroda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 06:57   #2505
mal00nie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Skąd taki pomysł ?
no właśnie powiem szczerze tfu tfu tfu że mi jeszcze żadna z wielu nie zaginęła - nie zawsze zamawiam większe - czasem tylko 1 sztukę tańszą - ale tylko raz miałam problemy - jak wysłali kurierem to brakowało dwóch żeli - czyli mam negatywne doświadczenie z kurierem a z pocztą nie - wszystko zależy na kogo trafi i jacy ludzie pracują na poczcie - nie wszyscy są złodziejami - poza tym jeśli coś zaginie naprawdę - to mimo dłuższego oczekiwania nie znam nikogo komu by pieniądze przepadły

.. żeby kurierem wysłali (po zamówieniu przy wyższej kwocie) trzeba wpisać kod - czytajcie opis pod koszykiem - czasem jak jest bardzo ciężka rzecz - np buty + żel + torebka = to wtedy sami wysyłają kurierem - nie wiem tego na pewno ale to z moich prywatnych obserwacji (nie wiem jak wygląda syt. kiedy zamawia się nie przecenione - bo korzystam głównie z sale )

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Kala! Pokaż wiadomość
..że jak któryś mi nie podpasuje to nie będzie dużego problemu, żeby go sprzedać na all czy gdzieś bez straty...
..
ja zawsze przygotowuję się na gorsze bo wolę się mile rozczarować, jak ci coś nie spasuje to za cenę za którą zapłaciłaś na pewno sprzedasz

Edytowane przez mal00nie
Czas edycji: 2011-03-14 o 07:02
mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 07:59   #2506
duska7718
Przyczajenie

hej ja ostatnio oddawałam ciuszki wysłałm listem poleconym z zadeklarowana zawartoscia zaplacilam chyba kolo 20 zł . wiem ze sama wysylka kolo 17 zł a za kazde 50 zł zadeklarowanej zawartosci 1 zł doszło w przeciagu 4 dni i na 5 dostalam zwrot gotówki. tylko oczywiscie paypal jak zwykle na wszystkim musi zarobic:/ i prawie zabrał mi 10 funtów bo swoim kursem zwrócił mi pieniadze , które na poczatku policzył po 5zł a teraz po jakies 4:/
duska7718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 09:52   #2507
qqq0987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sroda Pokaż wiadomość
jesteś pewna że nie wysłali kurierem? nie masz tracka?
nie mam, wysłali standardem; to moje pierwsze zamówienie, głupia byłam że nie podzieliłam go, ale nie chciałam stracić kodu; trudno najwyżej będę się denerwować; ja też jestem z Wrocławia, jak do tej pory nigdy się na tej poczcie nie zawiodłam nawet z zagranicznymi pakietami więc mam nadzieję że tym razem też się skończy dobrze
Stary 2011-03-14, 10:52   #2508
praline
Zakorzenienie

grrr a moja parasolka wysyłana 4marca jeszcze nie dotarła
praline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 10:58   #2509
Mollinka
Zadomowienie

Cytat:
a oreintuje się ktos co w sytuacji gdy się ma dwa imiona w banku a na paypalu jedno? jest to jakis problem?

instagram #mollinkaa
Mollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:42   #2510
juka253
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sroda Pokaż wiadomość
nie strasz mnie nawet, bo dwie do mnie idą...:-( na szczęście kolejna idzie już kurierem, a jedna kurierem doszła (wystarczyło przekroczyć 50f, dobrze że zamawiam dla koleżanek też)
akurat kwota raczej nie ma u nich znaczenia. moje zamówienie wysłane 20-tego lutego przesyłką nierejestrowaną za ponad 300 f. do dnia dzisiejszego nie doszło ;/ nie wiem dlaczego raz wysylają kurierem, a raz takimi właśnie. kurier zawsze dochodził szybko i bez problemów.
a ta zwykła... ta ostatnia nie doszła, a wcześniejsza doszła bez jednej sukienki w środku (szary worek rozwalony, całość wsadzona do worka jak na ziemniaki).
16-tego mam znowu do nich pisać w sprawie niedostarczonej przesyłki. czy ktoś z was wie co oni wtedy robią? oddają pieniądze czy wysyłają jeszcze raz? czy może mam pecha?
juka253 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:02   #2511
Kica.
Zakorzenienie

jest -25% na wybrane modele sukienek
http://www.asos.com/Women/Dresses/Dr...n_25OffDresses
Stary 2011-03-14, 12:35   #2512
em_ka90
Zakorzenienie

czy teraz jest darmowa przesyłka? do kiedy?

em_ka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:41   #2513
qqq0987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez em_ka90 Pokaż wiadomość
czy teraz jest darmowa przesyłka? do kiedy?

jest darmowa standardem, do kiedy? nie wiem
Stary 2011-03-14, 12:43   #2514
em_ka90
Zakorzenienie

chciałam zamówić sobie coś, ale teraz stanęłam w miejscu bo nie wiem jaka przesyłkę wybrać. wyskoczyła mi lista są tylko 2 pozycje co nic nie kosztują, a własnie o taką mi chodziło. moze ktoś podpowiedzieć? pierwszy raz zamawiam sama

Stary 2011-03-14, 12:47   #2515
qqq0987
Raczkowanie

Cytat:
chciałam zamówić sobie coś, ale teraz stanęłam w miejscu bo nie wiem jaka przesyłkę wybrać. wyskoczyła mi lista są tylko 2 pozycje co nic nie kosztują, a własnie o taką mi chodziło. moze ktoś podpowiedzieć? pierwszy raz zamawiam sama

tam to chyba obojętnie, dopiero jak cię poproszą o zalogowanie się i przejdziesz do takiej szarej strony kończącej zamówienie to tam są dwie możliwości darmowa nierejestrowana albo pata kurierem, tam też niżej możesz wpisać kod rabatowy
Stary 2011-03-14, 12:51   #2516
em_ka90
Zakorzenienie

Cytat:
tam to chyba obojętnie, dopiero jak cię poproszą o zalogowanie się i przejdziesz do takiej szarej strony kończącej zamówienie to tam są dwie możliwości darmowa nierejestrowana albo pata kurierem, tam też niżej możesz wpisać kod rabatowy
o dziękuję ^^, ja nie zorientowana
a jakiś kodzik się znajdzie?

Stary 2011-03-14, 12:54   #2517
qqq0987
Raczkowanie

Cytat:
o dziękuję ^^, ja nie zorientowana
a jakiś kodzik się znajdzie?
jest na poprzedniej stronie na samym dole, tak ciężko przejrzeć wątek choćby 2 strony do tyłu albo przeczytać pierwszy post z podanymi miejscami gdzie kody może znaleźć.

0703INCOMPLETESWS
Stary 2011-03-14, 14:21   #2518
em_ka90
Zakorzenienie

Cytat:
jest na poprzedniej stronie na samym dole, tak ciężko przejrzeć wątek choćby 2 strony do tyłu albo przeczytać pierwszy post z podanymi miejscami gdzie kody może znaleźć.

0703INCOMPLETESWS
wybacz przeglądałam forum, widocznie mi umknęło.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

no i zamówić mi się nie udało. mam paypala, ale podłączone do niego konto bankowe. kiedy chcę zapłacić za przedmiot pokazuje mi się, ze nie mam podłączonej karty. myślałam że moge wybrać albo karta albo paypal...

ach no i ten kod nie działa

Stary 2011-03-14, 14:37   #2519
maganna
Raczkowanie

musisz miec jakies pieniadze na paypalu a potem zlozyc zamowienia na Asosie.
maganna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 14:47   #2520
qqq0987
Raczkowanie

no i zamówić mi się nie udało. mam paypala, ale podłączone do niego konto bankowe. kiedy chcę zapłacić za przedmiot pokazuje mi się, ze nie mam podłączonej karty. myślałam że moge wybrać albo karta albo paypal...

ach no i ten kod nie działa [/QUOTE]

przed chwilą sprawdzałam u mnie działa nadal, więc albo wpisałaś w złe miejsce albo przeniosło cię do płacenia na paypalu nie miałaś kasy i kod zmarnowany; najlepiej przelać kase na paypala przelewem błyskawicznym i tak płacić

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości