![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Intymnie nieseksualnie
oj wy przekupy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- lily twoją encyklopedię to pewnie baba pisala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Ale wiecie co, ogólnie to to bardzo smutny wątek jest, mówię serio.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
też tak myślę. a poza tym przeczyta to jeszcze jakaś mała dziewczynka i uwierzy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Podręcznik też. Sprawdziłam... Dwie babiczki i jeden gość. Pewnie gość wszystko mówił, a babki tylko rysunki robiły...
A ciocia Wikipedia (nie Wikiped, ani Wikipedzio jak to Krakovianka chciała nam go na rodzaj męski zamienić - pewnie dlatego, że kobiety sa glupie no i dlatego na Wikipedii są złe rzeczy napisane... ) mówi, że: Maria Salomea Skłodowska-Curie (...)Większość życia spędziła we Francji, tam też rozwinęła swoją karierę naukową. Prekursorka nowej gałęzi chemii – radiochemii. Do jej dokonań należą: opracowanie teorii promieniotwórczości, technik rozdzielania izotopów promieniotwórczych oraz odkrycie dwóch nowych pierwiastków – radu i polonu. Pod jej osobistym kierunkiem prowadzono też pierwsze badania nad leczeniem raka za pomocą promieniotwórczości. Dwukrotnie wyróżniona Nagrodą Nobla za osiągnięcia naukowe, po raz pierwszy w 1903 z fizyki wraz z mężem i Henrim Becquerelem za badania nad odkrytym przez Becquerela zjawiskiem promieniotwórczości, po raz drugi w 1911 z chemii za wydzielenie czystego radu. Do dziś pozostaje jedyną kobietą, która tę nagrodę otrzymała dwukrotnie, a także jedynym uczonym w historii uhonorowanym Nagrodą Nobla w dwóch różnych dziedzinach nauk przyrodniczych (...) Biedna Mania, pewnie się teraz w grobie przewraca.... A poziom wiedzy Krakovianki jest przerażający ![]() Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2011-03-13 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
robili badania na dwóch grupach dziewczyn. Jednym powiedziano, że to naukowo udowodnione, że chłopcy są lepsi z matematyki. Drugim powiedziano, że nie wykazano, żadnych różnic. Ta druga grupa napisała test matematyczny o wieeele lepiej, choć dobrano je specjalnie, by były na podobnym poziomie.
To chyba tak.. podsumowując wątek.
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2011-03-13 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie, że Krakovianka to jakiś męski troll pod kobiecym nickiem dla zmyły. Wiecie, jakaś wstrętna, męska, szowinistyczna świnia
![]() Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2011-03-13 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zresztą Krakovianka to jeszcze nic ![]() http://www.rodaknet.com/rp_zuraw_22.htm chociaż może.. to Krakovianka jest autorką tego tekstu ![]() Cytat:
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2011-03-13 o 21:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Autentycznie wciąż zadziwia mnie, jak kobieta może pisać, że kobita to, tamto, czy siamto ...Przecież to tak, jakby mówić o sobie ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |||
Zakorzenienie
|
Pacze
![]() Bylo cos o Gombrowiczu? Wybacz, nie chcialo mi sie dokladnie wczytywac w Twoje wypociny. Z reszta, jakie sa gombrowiczowskie kompetencje w dziedzinie plciowosci, seksualnosci...? Prosze, nie rozwijaj, i tak nic z tego nie wyniknie... Cytat:
![]() Nie... Nie chce w ogole z Toba dyskutowac na tematy plci bom nerwowa jest. Cytat:
![]() Mam dziwne wrazenie, ze przynjamniej czesc tych typowych przedstawiciele swojego rodzaju to swietne babki i pewnie moglabym je polubic. ![]() Ale tak w gruncie rzeczy... Cytat:
![]() Edytowane przez szmyrk Czas edycji: 2011-03-13 o 21:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
szugarbejb, mnie się wydaje, że one właśnie piszą o sobie i zakładają, że wszystkie kobiety tak mają i tak powinny
![]()
![]() |
#222 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Nie to, żebym właziła między wódkę a zakąskę, ale Muszy jest już zaklepana, nie pamiętam przez kogo, ale pamiętam, że ktoś już Jej wyznawał miłość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
szugarbejb, to jest młoda dziewczyna, redaktorka, tych jej artykułów jest więcej. Pisze m.in. dla prawica.pl i niepoprawni. "absolwentka filozofii Uniwersytetu Kardynała Sefana Wyszyńskiego. Kobieta, która nie znosi feminizmu. Przeciwniczka lewactwa i poprawności politycznej. A do tego filozof i publicystka."
Tylko się kurcze zastanawiam, dlaczego ona nie siedzi w domu z dziećmi.. I wiem, że szukałam swego czasu dowodów na to, że ona tak tylko produkuje do dyskusji. Ale nie.. ona chyba w to wierzy.
![]() |
#226 |
lise-kotta
|
szkoda trochę, że jednak niezwykle trafny link cervezy pod którym dowiadujemy się, że największym geniuszem ever była kobieta został całkowicie zignorowany przez perorującą krakoviankę. no ale przecież kobiet - geniuszy nie było i nie będzie (niezwykłe zdolności profetyczne swoją drogą).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Znowu pudło, mam ten zaszczyt bycia kochaną przez Sine
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Nie no, powaga, nóż mi się w kieszeni otwiera, jak czytam takie wątki. Aż muszę się wtrącić. Niby mamy XXI wiek, a ciemnota i nieuctwo mają się w najlepsze, co więcej, ktoś tu próbuje wciskać innym seksistowskie dyrdymały jako prawdy dowiedzione naukowo
![]() Jak z czystym sumieniem można napisać "nie lubię kobiet, bo są jakieś tam" albo "nie lubię mężczyzn, bo..." ![]() Myślałam, że jesteśmy na postępowym forum, a tu nawet osoby, które na ogół piszą inteligentnie, zdradzają się z takimi poglądami. ![]() Szugarbejb i Muszynianko, błagam, trzymajcie dalej poziom, bo stracę wiarę w Wizaż. PS Starałam się zachować spokój ![]() Edit: No tak, zapomniałam odpowiedzieć autorce... Myślę, że nie znajdziesz żadnej przyjaciółki, dopóki nie zmienisz swojego nastawienia i do kobiet, i do ludzi w ogóle, a także do samej siebie.
Am I bovvered? Edytowane przez lauryn Czas edycji: 2011-03-13 o 22:21 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Już cię trzymam razem ze Stefciem
![]() mojej miłości starczy dla każdego. Matko gdzie jest sineira i sriki triki sriki triki sriki and bang... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie zdaje, ze za rozwalanie watkow przyznawane sa punkty...
Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2011-03-13 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Mnie się zdaje że za wygłaszanie treści np; rasistowskich czy dyskryminujących
(seksizm, ageizm etcetra) generalnie nie mieści się w normach kulturowych Polszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niewatpliwie nigdy nie zdaje Ci sie, ze mozesz przesadzac. -------------- Te, ktore uznajecie, ze niewiele jest kobiet, ktore zapisaly sie w historii nauki - jestescie w bledzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem, dlaczego nie mozna utrzymac dyskusji na poziomie dalekim od zlosliwosci, dogryzania... Wracajac do tematu kobiet - Hypatia Mary Anning Edith Garrud Florence Nightingale kobiety w historii - http://www.aboutfamouspeople.com/article1137.html http://www.womeninworldhistory.com/heroine9.html http://www.astr.ua.edu/4000WS/ i... Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2011-03-13 o 23:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Bo to, że wkleisz linki, nie pomoże choremu umysłowi, który pisze ja rozumie, najleprzy czy też osobowości zagubionej, która coś pisze o prądzie w Afryce, a kobieta zajmuje się oporządzaniem łani. Nie ma co wchodzić w dyskusje z taką osobę, bo istnieje coś takiego jak rasizm płciowyi genderowy, o czym wspomniała Muszy, i taki te osoby uprawiają. A z rasistą na merytorykę nie wygrasz, bo jak wygrać z irracjonalnym idiotyzmem ? Zostaje obśmiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale czego wymagać od osoby, która pisze "ja rozumie" i to notorycznie, nie widząc potrzeby, by błąd poprawić. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() Żeby wszyscy widzieli : Formalnie największym geniuszem świata jak do tej pory jest kobieta. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga, jezeli tak kiepsko sie czujesz jako puch marny, pierdyknij se operacje. albo lykaj testosteron co by wasy Ci wyrosly, to powinno pomoc czuc sie inteligentniejsza (albo raczej powinnam napisac bardziej inteligentniejsza przeciez krakovianka 'rozumie cie autorko') Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2011-03-14 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.