Intymnie nieseksualnie - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-13, 21:20   #211
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Intymnie nieseksualnie

oj wy przekupy

om nom nom...

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

lily twoją encyklopedię to pewnie baba pisala
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 21:22   #212
szugarbejb
Zakorzenienie

Ale wiecie co, ogólnie to to bardzo smutny wątek jest, mówię serio.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 21:24   #213
muszynianka
Zakorzenienie

też tak myślę. a poza tym przeczyta to jeszcze jakaś mała dziewczynka i uwierzy...
Stary 2011-03-13, 21:26   #214
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
lily twoją encyklopedię to pewnie baba pisala
Podręcznik też. Sprawdziłam... Dwie babiczki i jeden gość. Pewnie gość wszystko mówił, a babki tylko rysunki robiły...

A ciocia Wikipedia (nie Wikiped, ani Wikipedzio jak to Krakovianka chciała nam go na rodzaj męski zamienić - pewnie dlatego, że kobiety sa glupie no i dlatego na Wikipedii są złe rzeczy napisane... ) mówi, że:

Maria Salomea Skłodowska-Curie (...)Większość życia spędziła we Francji, tam też rozwinęła swoją karierę naukową. Prekursorka nowej gałęzi chemii – radiochemii. Do jej dokonań należą: opracowanie teorii promieniotwórczości, technik rozdzielania izotopów promieniotwórczych oraz odkrycie dwóch nowych pierwiastków – radu i polonu. Pod jej osobistym kierunkiem prowadzono też pierwsze badania nad leczeniem raka za pomocą promieniotwórczości. Dwukrotnie wyróżniona Nagrodą Nobla za osiągnięcia naukowe, po raz pierwszy w 1903 z fizyki wraz z mężem i Henrim Becquerelem za badania nad odkrytym przez Becquerela zjawiskiem promieniotwórczości, po raz drugi w 1911 z chemii za wydzielenie czystego radu. Do dziś pozostaje jedyną kobietą, która tę nagrodę otrzymała dwukrotnie, a także jedynym uczonym w historii uhonorowanym Nagrodą Nobla w dwóch różnych dziedzinach nauk przyrodniczych (...)

Biedna Mania, pewnie się teraz w grobie przewraca....

A poziom wiedzy Krakovianki jest przerażający

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2011-03-13 o 21:30
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 21:27   #215
ViLLeMkA
Zakorzenienie

robili badania na dwóch grupach dziewczyn. Jednym powiedziano, że to naukowo udowodnione, że chłopcy są lepsi z matematyki. Drugim powiedziano, że nie wykazano, żadnych różnic. Ta druga grupa napisała test matematyczny o wieeele lepiej, choć dobrano je specjalnie, by były na podobnym poziomie.

To chyba tak.. podsumowując wątek.

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2011-03-13 o 21:29
ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 21:29   #216
lily92920
Zakorzenienie

Ja mam wrażenie, że Krakovianka to jakiś męski troll pod kobiecym nickiem dla zmyły. Wiecie, jakaś wstrętna, męska, szowinistyczna świnia

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2011-03-13 o 21:30
Stary 2011-03-13, 21:33   #217
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie, że Krakovianka to jakiś męski troll pod kobiecym nickiem dla zmyły. IWecie, jakaś wstrętna, męska, szowinistyczna świnia
A ja myślę, że po prostu nie wyraziła jasno tego co chciała napisać, bo pisała, że lubi być kobietą i że kobiety mają dużo zalet I zgodnie z jej definicją to geniusz to ktoś aspołeczny totalnie i nawet nie wiem czy pozytywny. Łudzę się, że to właśnie miała na myśli i wcale nie chciała obrazić kobiet

Zresztą Krakovianka to jeszcze nic
http://www.rodaknet.com/rp_zuraw_22.htm

chociaż może.. to Krakovianka jest autorką tego tekstu . Ale przeraził mnie strasznie.

Cytat:
Napisane przez Magdalena Żuraw
Reasumując: świat nie rozwija się dzięki kobiecie - i to jest FAKT. Ten świat jest światem mężczyzn. Oni go kształtują, przerabiają, upiększają. Geniusz męskich dzieł daje nam wszelkie dobra kultury, nauki, techniki. Dla kobiet z dawnych epok było to oczywiste. Dziś, niestety, stwierdzenie faktu jest równie niewygodne, co niewykonalne bez podniesienia się tumultu wśród płci pięknej. Kobiecie bowiem tak głęboko zakorzeniono, że musi się realizować w rywalizacji, że gdy stwierdzamy li tylko fakty - godzimy w jej dumę własną.
(...)

Miejscem kobiety jest dom. Dobra literatura, poezja (pisana przez mężczyznę), ukochane dziecko. Tam może się rozwijać, tam realizować i stamtąd zmieniać świat.

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2011-03-13 o 21:34

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 21:37   #218
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
robili badania na dwóch grupach dziewczyn. Jednym powiedziano, że to naukowo udowodnione, że chłopcy są lepsi z matematyki. Drugim powiedziano, że nie wykazano, żadnych różnic. Ta druga grupa napisała test matematyczny o wieeele lepiej, choć dobrano je specjalnie, by były na podobnym poziomie.

To chyba tak.. podsumowując wątek.
Dokładnie o to mi chodzi Niektórzy wychowywani są w seksistowskim, ograniczonym otoczeniu przez całe życie, to jak maja myśleć inaczej ? W szkołach wciąż uczą ludzie wychowani w poprzedniej, ograniczonej epoce umysłowej, są podatni na durnowate książki, demagogię polityków i taki skutek

Autentycznie wciąż zadziwia mnie, jak kobieta może pisać, że kobita to, tamto, czy siamto ...Przecież to tak, jakby mówić o sobie

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
chociaż może.. to Krakovianka jest autorką tego tekstu . Ale przeraził mnie strasznie.
Wiesz no, takie rzeczy piszą ludzie bardzo skrzywdzeni, dlatego trzeba to wziąć w nawias i cudzysłów, żaden normalny człowiek nie weźmie tego na poważnie. Na szczęście, tak jak pisałam wcześniej, osoby o takich poglądach są w mniejszości i będzie ich coraz mniej, bo kobiet jest coraz więcej, a i mężczyźni podobno niewieścieją. Jesteśmy na dobrej drodze do normalności ... mimo takich wątków, mam nadzieję.

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2011-03-13, 21:37   #219
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Miejscem kobiety jest dom. Dobra literatura, poezja (pisana przez mężczyznę), ukochane dziecko. Tam może się rozwijać, tam realizować i stamtąd zmieniać świat.
Och jak ona mnie rozumie, tam między Harlequinami a ziemniakami i pampersami odnajduję szczęście...
Stary 2011-03-13, 21:38   #220
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Pacz :
Kokietka
Pacze

Cytat:
Napisane przez Krakovianka Pokaż wiadomość
A tobie nie wstyd, ze Gombrowicza nazywasz pseudonaukowcem?
Bylo cos o Gombrowiczu? Wybacz, nie chcialo mi sie dokladnie wczytywac w Twoje wypociny. Z reszta, jakie sa gombrowiczowskie kompetencje w dziedzinie plciowosci, seksualnosci...?
Prosze, nie rozwijaj, i tak nic z tego nie wyniknie...

Cytat:
I ty chcesz ze mna rozmawiac na temat gender queer, no nie

Nie... Nie chce w ogole z Toba dyskutowac na tematy plci bom nerwowa jest.

Cytat:
Jestescie typowe dla swego rodzaju. Rozumie autorke ze ciezko jest spotkac interesujaca, wyrozumiala i nie klotliwa kobiete.
Ty jestes typowa, a dla jakiego rodzaju to juz ktoras z tych typowch pisala

Mam dziwne wrazenie, ze przynjamniej czesc tych typowych przedstawiciele swojego rodzaju to swietne babki i pewnie moglabym je polubic.

Cytat:
LA LA LA LA

Ale tak w gruncie rzeczy...
Cytat:
Ale wiecie co, ogólnie to to bardzo smutny wątek jest, mówię serio.
...wlasnie

Edytowane przez szmyrk
Czas edycji: 2011-03-13 o 21:42
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 21:39   #221
ViLLeMkA
Zakorzenienie

szugarbejb, mnie się wydaje, że one właśnie piszą o sobie i zakładają, że wszystkie kobiety tak mają i tak powinny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 21:41   #222
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Och jak ona mnie rozumie, tam między Harlequinami a ziemniakami i pampersami odnajduję szczęście...
A wyobrażasz sobie tę biedną kobietę (jeśli to w ogóle pisała kobieta) ? To pewnie córka lub żona jakiegoś damskiego boksera albo psychopaty, który kładł jej do głowy takie rzeczy, zamknął w domu itp. ? To co ma napisać ? Dźwiga swój krzyż

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
szugarbejb, mnie się wydaje, że one właśnie piszą o sobie i zakładają, że wszystkie kobiety tak mają i tak powinny
Dobry buk nie dał mi żadnej z takich poznać osobiście

Cytat:
(...)
Stary 2011-03-13, 21:43   #223
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz no, takie rzeczy piszą ludzie bardzo skrzywdzeni, dlatego trzeba to wziąć w nawias i cudzysłów, żaden normalny człowiek nie weźmie tego na poważnie. Na szczęście, tak jak pisałam wcześniej, osoby o takich poglądach są w mniejszości i będzie ich coraz mniej, bo kobiet jest coraz więcej, a i mężczyźni podobno niewieścieją. Jesteśmy na dobrej drodze do normalności ... mimo takich wątków, mam nadzieję.
Chcialabym, zebys miala racje...

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Coraz bardziej mi sie podobasz
Stary 2011-03-13, 21:44   #224
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Chcialabym, zebys miala racje...
Coraz bardziej mi sie podobasz
Nie to, żebym właziła między wódkę a zakąskę, ale Muszy jest już zaklepana, nie pamiętam przez kogo, ale pamiętam, że ktoś już Jej wyznawał miłość TaGże jest kolejka

Cytat:
(...)
Stary 2011-03-13, 21:45   #225
ViLLeMkA
Zakorzenienie

szugarbejb, to jest młoda dziewczyna, redaktorka, tych jej artykułów jest więcej. Pisze m.in. dla prawica.pl i niepoprawni. "absolwentka filozofii Uniwersytetu Kardynała Sefana Wyszyńskiego. Kobieta, która nie znosi feminizmu. Przeciwniczka lewactwa i poprawności politycznej. A do tego filozof i publicystka."

Tylko się kurcze zastanawiam, dlaczego ona nie siedzi w domu z dziećmi.. I wiem, że szukałam swego czasu dowodów na to, że ona tak tylko produkuje do dyskusji. Ale nie.. ona chyba w to wierzy.

Stary 2011-03-13, 21:48   #226
liselotta
lise-kotta

szkoda trochę, że jednak niezwykle trafny link cervezy pod którym dowiadujemy się, że największym geniuszem ever była kobieta został całkowicie zignorowany przez perorującą krakoviankę. no ale przecież kobiet - geniuszy nie było i nie będzie (niezwykłe zdolności profetyczne swoją drogą).
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 21:48   #227
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko się kurcze zastanawiam, dlaczego ona nie siedzi w domu z dziećmi.. I wiem, że szukałam swego czasu dowodów na to, że ona tak tylko produkuje do dyskusji. Ale nie.. ona chyba w to wierzy.
Członkowie LPR mają córki/żony/siostry. A dzieci może nie mieć z różnych powodów, jakbym była chamska, jak typowa kobieta , to napisałabym, że pewnie jest brzydka i śmierdzi, nikt jej nie chciał itd. Ale tak, to tylko napiszę, że dobry buk nie każdemu daje łaskę małżeństwa i posiadania dzieci

Cytat:
(...)
Stary 2011-03-13, 21:51   #228
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Nie to, żebym właziła między wódkę a zakąskę, ale Muszy jest już zaklepana, nie pamiętam przez kogo, ale pamiętam, że ktoś już Jej wyznawał miłość TaGże jest kolejka
Jak juz sie wpychaRZ, to moze powinnam w Twoja strone obrocic wzrok

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
szugarbejb, to jest młoda dziewczyna, redaktorka, tych jej artykułów jest więcej. Pisze m.in. dla prawica.pl i niepoprawni. "absolwentka filozofii Uniwersytetu Kardynała Sefana Wyszyńskiego. Kobieta, która nie znosi feminizmu. Przeciwniczka lewactwa i poprawności politycznej. A do tego filozof i publicystka."

Kobieta, ktora o feninizmie albo nie ma pojecia wcale, albo jakies bardzo nikle albo wykrzywione, no.
Stary 2011-03-13, 21:55   #229
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Jak juz sie wpychaRZ, to moze powinnam w Twoja strone obrocic wzrok
Znowu pudło, mam ten zaszczyt bycia kochaną przez Sine
Cytat:
Kobieta, ktora o feninizmie albo nie ma pojecia wcale, albo jakies bardzo nikle albo wykrzywione, no.
No właśnie, to też mnie zadziwia. Niestety, z racji swojego urodzenia, każda kobieta jest feministką, i takie pisanie, że się go nienawidzi, to jak nienawiść do samej siebie. A to się kwalifikuje do leczenia, z tego co słyszałam.

Cytat:
(...)
Stary 2011-03-13, 22:14   #230
lauryn
Raczkowanie

Nie no, powaga, nóż mi się w kieszeni otwiera, jak czytam takie wątki. Aż muszę się wtrącić. Niby mamy XXI wiek, a ciemnota i nieuctwo mają się w najlepsze, co więcej, ktoś tu próbuje wciskać innym seksistowskie dyrdymały jako prawdy dowiedzione naukowo W dodatku kobiety piszą takie bzdury o sobie samych...
Jak z czystym sumieniem można napisać "nie lubię kobiet, bo są jakieś tam" albo "nie lubię mężczyzn, bo..." To jest generalizowanie, uleganie stereotypom, ciemnota i głupota tego samego pokroju co rasizm, ksenofobia, homofobia itd., itp. Przecież każdy jest inny! Każdy jest indywidualną osobą.
Myślałam, że jesteśmy na postępowym forum, a tu nawet osoby, które na ogół piszą inteligentnie, zdradzają się z takimi poglądami.

Szugarbejb i Muszynianko, błagam, trzymajcie dalej poziom, bo stracę wiarę w Wizaż.

PS Starałam się zachować spokój

Edit: No tak, zapomniałam odpowiedzieć autorce... Myślę, że nie znajdziesz żadnej przyjaciółki, dopóki nie zmienisz swojego nastawienia i do kobiet, i do ludzi w ogóle, a także do samej siebie.

Edytowane przez lauryn
Czas edycji: 2011-03-13 o 22:21 Powód: Dopisek
lauryn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 22:17   #231
muszynianka
Zakorzenienie

Już cię trzymam razem ze Stefciem

mojej miłości starczy dla każdego.

Matko gdzie jest sineira i sriki triki sriki triki sriki and bang...
Stary 2011-03-13, 22:17   #232
carolinascotties
Zakorzenienie

Mnie sie zdaje, ze za rozwalanie watkow przyznawane sa punkty...

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2011-03-13 o 22:18
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 22:20   #233
muszynianka
Zakorzenienie

Mnie się zdaje że za wygłaszanie treści np; rasistowskich czy dyskryminujących
(seksizm, ageizm etcetra) generalnie nie mieści się w normach kulturowych Polszy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 22:26   #234
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się zdaje że za wygłaszanie treści np; rasistowskich czy dyskryminujących
(seksizm, ageizm etcetra) generalnie nie mieści się w normach kulturowych Polszy
Widzialam, ze zareagujesz... to norma...

Niewatpliwie nigdy nie zdaje Ci sie, ze mozesz przesadzac.

--------------
Te, ktore uznajecie, ze niewiele jest kobiet, ktore zapisaly sie w historii nauki - jestescie w bledzie

Stary 2011-03-13, 22:47   #235
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Te, ktore uznajecie, ze niewiele jest kobiet, ktore zapisaly sie w historii nauki - jestescie w bledzie
no właśnie między innymi muszynianka próbuje je z tego błędu wyprowadzić..

Stary 2011-03-13, 23:08   #236
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie między innymi muszynianka próbuje je z tego błędu wyprowadzić..
Uzywajac metod dla mnie niezrozumialych - ot i co!

Nie rozumiem, dlaczego nie mozna utrzymac dyskusji na poziomie dalekim od zlosliwosci, dogryzania...

Wracajac do tematu kobiet -
Hypatia
Mary Anning
Edith Garrud
Florence Nightingale

kobiety w historii - http://www.aboutfamouspeople.com/article1137.html
http://www.womeninworldhistory.com/heroine9.html
http://www.astr.ua.edu/4000WS/

i...

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2011-03-13 o 23:12
Stary 2011-03-14, 07:51   #237
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, dlaczego nie mozna utrzymac dyskusji na poziomie dalekim od zlosliwosci, dogryzania...
Bo to, że wkleisz linki, nie pomoże choremu umysłowi, który pisze ja rozumie, najleprzy czy też osobowości zagubionej, która coś pisze o prądzie w Afryce, a kobieta zajmuje się oporządzaniem łani. Nie ma co wchodzić w dyskusje z taką osobę, bo istnieje coś takiego jak rasizm płciowyi genderowy, o czym wspomniała Muszy, i taki te osoby uprawiają. A z rasistą na merytorykę nie wygrasz, bo jak wygrać z irracjonalnym idiotyzmem ? Zostaje obśmiać.

Cytat:
(...)
Stary 2011-03-14, 09:18   #238
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:

Autentycznie wciąż zadziwia mnie, jak kobieta może pisać, że kobita to, tamto, czy siamto ...Przecież to tak, jakby mówić o sobie
Moim zdaniem tylko kobieta pusta, świadoma swojej niewiedzy i nieudolności może napisać, że "wśród kobiet nie ma geniuszy". Kobieta pewna swoich umiejętności i zdolności umysłowych w życiu nawet tak nie pomyśli

Ale czego wymagać od osoby, która pisze "ja rozumie" i to notorycznie, nie widząc potrzeby, by błąd poprawić.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
szkoda trochę, że jednak niezwykle trafny link cervezy pod którym dowiadujemy się, że największym geniuszem ever była kobieta został całkowicie zignorowany przez perorującą krakoviankę. no ale przecież kobiet - geniuszy nie było i nie będzie (niezwykłe zdolności profetyczne swoją drogą).
Był niewygodny Nie pasował do naukowej koncepcji

Żeby wszyscy widzieli :

Formalnie największym geniuszem świata jak do tej pory jest kobieta.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 12:34   #239
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez Krakovianka Pokaż wiadomość
Slodowska nic nie odkryla , tylko wybadala , byla to czysta praca wylapywanie czastek o ktorych już bylo wiadomo.
ZEGNAM Panie
Bo az sie zle czuje w takim towarzystwie przekup.
zrobilo mi sie naprawde przykro. Specjalnie do tej Francji wyjjechalam, co by poodkrywac troche nowych procesow podczas odpuszczania stali niskoweglowej...a tu sie dowiaduje, ze nic z tego! nawet jak odkryje to nie odkryje, bo pewnie przypadkiem mi wyrosnie przed oczami jak penicylina.

Swoja droga, jezeli tak kiepsko sie czujesz jako puch marny, pierdyknij se operacje. albo lykaj testosteron co by wasy Ci wyrosly, to powinno pomoc czuc sie inteligentniejsza (albo raczej powinnam napisac bardziej inteligentniejsza przeciez krakovianka 'rozumie cie autorko')

Edytowane przez Nebula
Czas edycji: 2011-03-14 o 12:35
Nebula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 18:00   #240
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:

Boże, koszmar Przeczytałam połowe i wysiadłam, to jest mocne:
Cytat:
Fakty mówią same za siebie:
1. Nauka: Niemal wszystkie przełomowe odkrycia w dziejach ludzkości dokonywane są przez mężczyzn. Żadnego Lorentza, Newtona płci pięknej.
2. Poezja: dziś w większości pisana przez kobiety - upada. Żadnego Baudelaira, Poego.
3. Literatura: żadnego Dostojewskiego, Goethego.. Wybitna literatura nie wyszła nigdy spod kobiecego pióra.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości