Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/II 2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-14, 11:55   #2611
karinaaa
Zadomowienie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Jesuis wejdz na http://abrakadabra.sklep.pl/ maja duzo ladnych rzeczy
LadySith pieknie wygladaliscie, zazdroszcze ze juz po!!!
lilijko wspolczuje... ale dzis jakis dzien rwania cyca, bo moja mi dzis niezle dala popalic, w sumie leci jak zawsze wiec nie lapie o co chodzi...
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11954125 kurde zakochalam sie w polowie rzeczy, masakra....
A poza tym te chlopy to normalnie tylko lac by trza, wystroilam sie dzis jak nie wiem, gacie sprzed ciazy, wysoki stan rozm 36 - wlazlam bez problemow, nawet bez wciagania brzuszka, nowa bluzka, ukochane perfumy, wyprostowane wlosy i co i nic.... jak go wieczorem zapytalam czy sie mu dzis podobalam to zmierzyl mnie wzrokiem (siedze juz w leginsach i wyciagniejtej koszulce) i mowi, "A co zrobilas?" I po cholere sie odchudzamy, stroimy, dbamy o siebie.... wrrrr
Dobra spadamy spac... buziaki dla Was dobrej nocki...
Ech moja chyba przed spaniem kupe zrobila, mam dylemat budzic czy nie...

ja tez zawsze mam ten dylemat i szkoda mi budzic ale tez szkoda aby dupka brudna spala

a co do meza to sie dziwie ze niezareagowal ,albo moze byl poprostu zmeczony i jeszcze sam przyjdzie

mój mnie akurat zaskoczył dziś bo powiedział ale juz duzo schudłas ,to mile z jego strony bo to znaczy ze lepiej juz wygladam nawet po domowemu

a przytyłam bardzo duzo ,nawet dokladnie nie wiem ile ale napewno ponad 25 kg bo tyle bylo na poczatku 9 msc a jeszcze prawie dwa tyg przenosilam mała

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość

Karinaaa sukieneczka prześliczna, bardzo, bardzo mi się podoba; jakbym miała córę to bym chciała na chrzest też ją w taką ubrać

witaj iga, widziałam Cię na forum mam dzieci kolkowych

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...487871993.html

jaaaaaaaa ale fajowy
a dziekuje za pochwale dla sukieneczki ,mi tez bardzo wpadla w gust bo jest bardzo delikatna bez zbędnych ozdobien ,tylko mam nadzieje ze moja kluseczka zmiesci sie w nia bo chrzcimy dopiero w lipcu a sukienka jest do 8 kg

LadySmithfotki super ,fajnie ze juz macie chrzciny za soba ,my musimy jeszcze czekac

Mielismy miec wizyte dzis poloznej na 9 rano a ta nie przyszla. A ja wstalam wczesniej specjalnie aby sie wybrac ,a tak moglam z Maja spac do 9 .
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:11   #2612
Koperco
Zakorzenienie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

mam urwanie głowy wiec tylko na chwile..

czy jak uzywam papersów 2jek to kupić babydreamy 2 czy 1???

dzis jakas masakra nie wiem co się dzieje!!!jak zwykle Mały śpi w nocy 3-4h tak dziś równo co 2hsię budził w ciągu dnia też co 2h, marudzi i tylko by jadł i nie chce zasypiać, smoczek chwile possie,wypluwa i dalej marudzi. Z brzuszkiem ok, pielucha czysta nie wiem o co chodzi, pomocy bo zwariuje!!!!

chyba pójde na spacer, może pomoże, ale jak któraś miała podobnie albo ma jakiś sposób to dajcie znać. Aha no i Mały ma 2,5tyg.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:16   #2613
MARIKA.S
Zadomowienie

Chyba wezmę w końcu ten cytrynowy z jakimś innym smakiem
Ja tam nie patrzę czy komuś smakuje czy nie.....na każdej rodzinnej imprezie są tak ohydne torty że mnie wykręca. Nie cierpię jeść mydła... a takimi nas tortami rodzina raczy. Więc trudno, ważne ze mi i TŻ będzie smakowało haha

karinaaa miło tak jak mąż tak powie....mój kilka tygodni po porodzie powiedział mi że mam już fajną pupę

vilya jest to jakiś sposób, żeby szczepić co tydzień....Nam lekarz powiedział, żeby nie szczepić skojarzonymi....no proszę może akurat nic z tego nie ma

Koperco może to skok rozwojowy? Ani się obejrzysz a będzie znowu ok

Doszły te butki co zamawiałam dla siebie na All....są zaje.....iste Nie wiem tylko czy wygodne

Robię dzisiaj próby przed chrzcinami.....pierwszy raz zrobiłam zrazy. Duszą się właśnie a pachnie w całym domu....Mniam.
I zrobiłam dekorację stołu....co myślicie? Jeszcze jakieś ozdóbki poukładać....bo chyba byłoby wtedy za dużo...Stół oczywiście będzie o wiele większy i obrus wyprasowany
Ale mam usprawiedliwienie, zdjęłam go dopiero z suszarki
I powiem Wam jeszcze, że strasznie żałuję, że nie kupiłam więcej tych kieliszków Kurcze a ta huta szkła już nie istnieje....To była pamiątka z naszej podróży poślubnej
I zdjęcia z wczorajszego spacerku, jej jak było cudnie, ciepło aż Małą z wózka wyciągnęliśmy żeby świat pooglądała. I w końcu ma jakieś zdjęcie z rodzicami a nie sama.

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2011-03-16 o 14:03
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:22   #2614
madelinem
Zadomowienie

Witam poniedziałkowo

co usiądę do pisania, to zawsze coś...

skuszona waszymi zakupami licytowałam kurteczkę dla małej, ale zagapiłam się i w ostatniej chwili ktoś mnie przebił no nic- szukam dalej...

przeszłam na karmienie mm. niestety, okazało się, że Milena się nie najada- po opróżnieniu obu piersi piła jeszcze ok 100 ml mm.
ściągam pokarm, ale coraz mniej go jest...
i mam pytanie do karmiących mm. co ile dajecie butelkę??? bo u nas wychodzi co ok 3 godz +/- pół godz. to dobrze???

wy tu o chrzcinach, a ja nawet nie wiem, kiedy my byśmy chcieli ochrzcić, chociaż coraz częściej myślę o czerwcu.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Marika, Sara cudna, a jaka duża...

co do stołu mi się podoba jak jest, nic bym nie dokładała
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:28   #2615
madelinem
Zadomowienie

A tak Milena spała raz po powrocie ze spaceru

Edytowane przez madelinem
Czas edycji: 2011-11-13 o 19:02
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:38   #2616
Koperco
Zakorzenienie

Marika ale skok rozwojowy tak wcześnie??2,5tyg to jeszcze totalny szkrab!
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:39   #2617
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

gdzie kupilas te wozeczki Mariko? przez internet czy w sklepie
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:50   #2618
Kaliope26
Raczkowanie

GG do Kaliope26

Mariko, Madelinem dzieciaczki piękne, a Sara jaka pannica już

Mariko stół ozdobiony rewelacyjnie...zazdraszcz am! Mała śpiocha po spacerze, ja zrobiłam w hurtowych ilościach kluski śląskie i rolade, do tego sos borowikowy...także zapraszam do siebie które głodne
Co do szczepień ja szczepiłam małą refundowanymi, był pisk przy wkłuciach ale szybko się uspokoiła i nie zauważyłam na szczęście żadnych powikłań, nawet stanu podgorączkowego Zastanawiam się jeszcze nad pneumokokami ale to jeszcze sprawa do przedyskutowania.

Jaki śliczny dzień mamy dzisiaj!
Kaliope26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 13:17   #2619
mika_am
Raczkowanie

przepraszam, ja tak na szybko!
mam zapalenie piersi, co proponujecie jak można to zwalczyć! niestety na własne życzenie: wczoraj byłam w kościele na godz. 9 karmię co 2 godziny ostatnio małego przeciągamy do 2,5-3h, akurat o tej 9 był czas na karmienie, niestety mały nie wytrzymał i TŻ dał mu MM, a ja głupia nie odciągnełam, później mały spał i przeciągneło się do 3,5h, a następnie na spacerze kolejne 4 i w nocy 6,5h! najpierw bolała pierś, później doszły dreszcze a potem temp. zaaplikowałam paracetamol 2 tabl. temp. przeszła, do tego okłady z kapusty i odciągałam po karmieniu, ale się że takie odciąganie nasili laktację i będzie to samo! poradźcie co zrobić by przeszło i nie stracić pokarmu! make_up_istka chyba w swoim poście pisała, ale nie mogę znaleźć!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 13:23   #2620
s_a_j
Rozeznanie

Mariko stół bardzo ładnie wygląda, z klasą, papierowe wózeczki ekstra Można dodać jeszcze żywe kwiaty, ja np dodaję po główce kwiata do szklanych miseczek z kolorową wodą. Ale to rzeczywiście jeśli będzie większy stół, bo w tym tylko popsułoby efekt, co za dużo to niezdrowo.

Mój niedźwiadek tak grzecznie śpi już trzecią godzinkę, jestem podekscytowana, zadziwiona tym i co chwilę podchodzę do łóżeczka bo się napatrzeć nie mogę jaki on ma spokojny sen

Cytat:
Napisane przez Kaliope26 Pokaż wiadomość
Mariko stół ozdobiony rewelacyjnie...zazdraszcz am! Mała śpiocha po spacerze, ja zrobiłam w hurtowych ilościach kluski śląskie i rolade, do tego sos borowikowy...także zapraszam do siebie które głodne
Co do szczepień ja szczepiłam małą refundowanymi, był pisk przy wkłuciach ale szybko się uspokoiła i nie zauważyłam na szczęście żadnych powikłań, nawet stanu podgorączkowego Zastanawiam się jeszcze nad pneumokokami ale to jeszcze sprawa do przedyskutowania.

Jaki śliczny dzień mamy dzisiaj!
Ja też będę szczepić refundowanymi, chcę tylko kupić tę szczepionkę, o której wspominała Marika. I jestem zdecydowana na pneumokoki dodatkowo. To już postanowione. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok z tymi szczepieniami.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
gdzie kupilas te wozeczki Mariko? przez internet czy w sklepie
JeSuis proszę:
http://allegro.pl/pudeleczka-dlagosc...492927369.html
Stary 2011-03-14, 13:23   #2621
MARIKA.S
Zadomowienie

madelinem jaka cudna ta Twoja córcia w tych promieniach słońca

Koperco nie doczytałam że ma 2,5 tygodnia, to faktycznie trochę wcześnie.
Może po prostu potrzebuje Twojej bliskości. Czując Twój zapach i bicie serca czuje się bezpiecznie. Pozwól mu się poprzytulać i nie bój się, że go przyzwyczaisz. Takie dzieciaczki szybko uczą się nowych zasad.
Ja usypiałam do niedawna Sarę na ręce i w jeden dzień nauczyła się zasypiać sama w łóżeczku. Głaskałam ją i cichutko do niej mówiłam a teraz praktycznie już nie muszę bo zasypia bez tego.
Także jeśli chce się przytulić pozwól mu na to
A jeśli chodzi o pampki to kup Babydreamy 2

JeSuisUnPapillon kupiłam na All
http://allegro.pl/pudeleczka-podziek...459251313.html

Kaliope26 co robisz do jedzenia na chrzciny?

mika_am jeśli nic Ci już nie pomaga zrób wywar z owsa i namocz w nim pieluchę tetrową i przyłóż do piersi. To sprawdzony sposób prababci. Moja mama go wypróbowała jak miała zapalenie.

s_a_j będą jeszcze żywe kwiaty, białe i bladoróżowe tulipany
A te główki kwiatów to każdemu przy talerzu stawiasz? Jak robisz kolorową wodę? masz może jakieś zdjęcia swojej dekoracji ?

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2011-03-14 o 13:29
Stary 2011-03-14, 13:27   #2622
mika_am
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Mariko stół bardzo ładnie wygląda, z klasą, papierowe wózeczki ekstra Można dodać jeszcze żywe kwiaty, ja np dodaję po główce kwiata do szklanych miseczek z kolorową wodą. Ale to rzeczywiście jeśli będzie większy stół, bo w tym tylko popsułoby efekt, co za dużo to niezdrowo.

Ja też będę szczepić refundowanymi, chcę tylko kupić tę szczepionkę, o której wspominała Marika. I jestem zdecydowana na pneumokoki dodatkowo. To już postanowione. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok z tymi szczepieniami.
a czy ta szczepionka o której pisała Marika jest do kupienia na recepte i czy ją się szczepi w zależności od tego jakie szczepienia dziecko miało w szpitalu?? mnie pediatra tylko przepisała skojarzone! heksa i pentaksim! Proszę o wyjaśnienie albo linka na temat szczepionek refundowanych! Mam tydzień na podjęcie decyzji
Ah i czy kupujecie skojarzone w aptece czy zamawiacie w ośrodku- słyszałam że tańsze są!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 13:30   #2623
Kaliope26
Raczkowanie

GG do Kaliope26

mika_am ja karmiłam piersią małą przez dwa tygodnie i również trafiło mi się zapalenie piersi, położna doradziła mi pewien sposób i poskutkował. Namaczasz watę w spirytusie owijasz piersi, na to folię i obwijasz i pierśi w stanik tak, żeby miały jak najcieplej i chodzisz tak przez godzinkę. Mi pomogło, piersi stały się miękkie i mogłam swobodnie z nich wycisnąć mleko.
Stary 2011-03-14, 13:44   #2624
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość

s_a_j będą jeszcze żywe kwiaty, białe i bladoróżowe tulipany
A te główki kwiatów to każdemu przy talerzu stawiasz? Jak robisz kolorową wodę? masz może jakieś zdjęcia swojej dekoracji ?
Niestety nie mam żadnej fotki, ale takie barwniki sa na naszym kochanym allegro:
http://allegro.pl/barwnik-do-wody-ko...490092620.html

Tak, ja wrzucam np glówkę margeretki do kolorowej wody w szklanych pucharkach/kieliszkach, miseczkach. Bardzo ładnie i elegancko to wygląda

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
a czy ta szczepionka o której pisała Marika jest do kupienia na recepte i czy ją się szczepi w zależności od tego jakie szczepienia dziecko miało w szpitalu?? mnie pediatra tylko przepisała skojarzone! heksa i pentaksim! Proszę o wyjaśnienie albo linka na temat szczepionek refundowanych! Mam tydzień na podjęcie decyzji
Ah i czy kupujecie skojarzone w aptece czy zamawiacie w ośrodku- słyszałam że tańsze są!

a wiesz, że ja się nad tym nawet nie zastanawiałam? ale chyba czas zacząć, bo pierwsze szczepienie mamy mieć 31 marca
Stary 2011-03-14, 13:45   #2625
Kaliope26
Raczkowanie

GG do Kaliope26

Mariko na obiad będą zrazy, devolaje, kurczak z warzywami i rolada, na zimno sałatka z kurczakiem, z tuńczykiem i gyros, ciasta tort, sernik, przekładaniec karmelowo czekoladowy. Zastanawiam się jeszcze nad przekąskami. Chrzciny robimy w domku, będzie ciasno bo mamy zaledwie 34m2 a pomieścić musimy 11 osób, ale do tego czasu pewnie uda mi się wygospodarować jak najwięcej miejsca

Dziś podczas spaceru przechodziłam obok dzieciowego i zakupiłam małej gratanowe budy i jeansy, ja nie mogę mieć forsy przy sobie bo zaraz na marudę przepuszczę
Stary 2011-03-14, 14:00   #2626
MARIKA.S
Zadomowienie

Kaliope to podobne mamy menu
My zrazy, devolaje, karkówka z sosem, klopsiki, sałatka z kurczaka i tuńczyka (masz jakiś dobry przepis?)
Tort, sernik i kruszon
A na zimno rolmopsy ze śledzi i dwie platery z galaretą i mięsem.
No i wędliny i sery.

Ja tez nie mogę mieć pieniędzy....bo wszystko tracę zaraz. Ja to już oglądam sukienki na dwa latka

mika_am szczepionka jest na receptę, kosztuje ok. 60 zł (błonica+tężec+krztusiec)
Dzieci mają w szpitalach szczepienie na gruźlice i WZW, więc ta szczepionka jest zupełnie na co innego. Jednak jak zaczepisz nią raz to potem tylko tą jeszcze dwa razy.
Podczas tego szczepienia na które się wybieracie będzie właśnie Bł+tęż+krzt. i jeszcze polio i HIB osobno.
Tak to mnie więcej wyglada:
Refundowane :
1 wkłucie - polio
2 wkłucie - Hib
3 wkłucie - Bł+tęż+krzt (z błoną komórkową)

Refundowane i zamiennik:
1 wkłucie - polio
2 wkłucie - Hib
3 wkłucie(zamiennik Infanrix) - Bł+tęż+krzt (same antygeny)

Skojarzone:
1 wkłucie (Bł+tęż+krzt) + polio+Hib (szczepionka 5w1) na Twojej recepcie Pentaxim, słyszałam, że nie ma pochlebnych opinii i lepszy jest Infanrix+IPV+Hib
lub
1 wkłucie (Bł+tęż+krzt) + polio+Hib+ WZW (6w1) na Twojej recepcie Hexa, szczepisz tym tylko wtedy gdy Maleństwo nie miało w szpitalu WZW

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2011-03-14 o 14:10
Stary 2011-03-14, 14:10   #2627
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
przepraszam, ja tak na szybko!
mam zapalenie piersi, co proponujecie jak można to zwalczyć! niestety na własne życzenie: wczoraj byłam w kościele na godz. 9 karmię co 2 godziny ostatnio małego przeciągamy do 2,5-3h, akurat o tej 9 był czas na karmienie, niestety mały nie wytrzymał i TŻ dał mu MM, a ja głupia nie odciągnełam, później mały spał i przeciągneło się do 3,5h, a następnie na spacerze kolejne 4 i w nocy 6,5h! najpierw bolała pierś, później doszły dreszcze a potem temp. zaaplikowałam paracetamol 2 tabl. temp. przeszła, do tego okłady z kapusty i odciągałam po karmieniu, ale się że takie odciąganie nasili laktację i będzie to samo! poradźcie co zrobić by przeszło i nie stracić pokarmu! make_up_istka chyba w swoim poście pisała, ale nie mogę znaleźć!
Ja przez dwa dni i dwie noce miałam temperaturę ponad 38st. Na początku położna kazała mi brać 3 razy dziennie Apap, przed karmieniem robić ciepły okład na piersi albo lepiej prysznic, karmić (wtedy powinny się odblokować kanaliki), a po karmieniu chłodzić piersi mrożoną potłuczoną kapustą, żeby nie produkowała jeszcze więcej (najlepiej chłodź tylko te miejsca ze stanem zapalnym - są czerwone). Nie odciągaj, bo będziesz produkowała jeszcze więcej mleka... Możesz też spróbować pod prysznicem masażu, aż kanaliki się odblokują i zacznie lecieć mleko. Mnie nic nie pomogło i musiałam brać antybiotyk. Pomógl po trzech dniach.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Do TŻa właśnie dzwonili znajomi że wpadną w końcu zobaczyć małą A ja tu mam jaki bałagan że szok. Teść grzebie coś przy samochodzie, więc po spacerze zostawiłam blisko (na naszym podwórku) małą w wózku z krótkofalówką (mamy opcję "niani") a sama się za sprzątanie biorę... Rany, jeszcze dwie sterty prania mi zostały...
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 14:13   #2628
sanetka
Zakorzenienie

hey.
mogę się pochwalić że dostaliśmy orzeczenie o niepełnosprawności na 2 lata

a poza tym wsystko do d... synek za mało przybiera (0,5 kg w miesiąc, teraz waży 4,5) a ja nie jestem w stanie wcisnąć mu więcej mleka bo albo wypluwa smoczek jak dam wcześniej albo rzyga jak dam więcej na raz.
do tego ma asymetrię i słabe napięcie mięśniowe (w ogóle nie dźwiga główki ani leżąc na brzuszku ani jak jest podnoszony za rączki), dostaliśmy skierowanie na fizjoterapię i do neurologa dziecięcego.
czy to ciągłe latanie po lekarzach kiedyś się skończy...

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 14:17   #2629
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
hey.

a poza tym wsystko do d... synek za mało przybiera (0,5 kg w miesiąc, teraz waży 4,5) a ja nie jestem w stanie wcisnąć mu więcej mleka bo albo wypluwa smoczek jak dam wcześniej albo rzyga jak dam więcej na raz.
do tego ma asymetrię i słabe napięcie mięśniowe (w ogóle nie dźwiga główki ani leżąc na brzuszku ani jak jest podnoszony za rączki), dostaliśmy skierowanie na fizjoterapię i do neurologa dziecięcego.
Gratuluję orzeczenia
Co do napięcia mięśniowego - tym się nie martw. Moja bliska kuzyneczka miała bardzo słabe, też nie podnosiła główki, ale wystarczyła fizjoterapia - najpierw chyba kilka razy był fizjoterapeuta, a potem pokazał jak wykonywać ćwiczenia i ciocia ćwiczyła z małą sama już - i wszystko jest w normie Żadnych problemów. Trzeba tylko w porę zauważyć i potem wyćwiczyć.
Stary 2011-03-14, 14:22   #2630
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Gratuluję orzeczenia
Co do napięcia mięśniowego - tym się nie martw. Moja bliska kuzyneczka miała bardzo słabe, też nie podnosiła główki, ale wystarczyła fizjoterapia - najpierw chyba kilka razy był fizjoterapeuta, a potem pokazał jak wykonywać ćwiczenia i ciocia ćwiczyła z małą sama już - i wszystko jest w normie Żadnych problemów. Trzeba tylko w porę zauważyć i potem wyćwiczyć.
wiem że będzie ok, pewnie to jest spowodowane noszeniem gipsu i szyny, przez to jest nierówny rozwój.
po prostu dobija mnie to latanie po lekarza, ostatnio nie ma tygodnia żebym nie zaliczała 2-3 wizyt, a wiadomo jaka to przyjemność siedzieć w kolejkach itp

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 14:32   #2631
karinaaa
Zadomowienie

Marika pieknie stół przybrałaś ,az chrzcin mi sie juz zachcialo
A Sara juz taka duza ,fajna z niej dziewczynka

Ale my dopiero w lipcu pojedziemy do Pl wiec i tam mamy zamiar zorganizowac chrzciny i napewno w restauracji bo mamy malo miejsca w bloku a w naszym mieszakniu nie ma warunkow.Takze nie wiem jak zorganizuje to wszystko na odleglosc ale mam nadzieje ze poradze z pomoca tesciowej

U nas dzis marudny dzien ,mala nie moze od rana sie wespac ,co juz zasnie budzi sie po 15 min i wkolo to samo.
Mam wrazenie ze nie moze zrobic kupki ale juz sama nie jestem pewna

Wogole czasami juz trace glowe co mam robic bo odkad wstalysmy jedzonko ,przewijanie itp ,pozniej mala powinna spac a ona marudzi wiec mysle ze moze jeszcze chce mleczka wiec daje ,ona je spokojnie pije a potem wszystko ulewa.To jest dla mnie znak ze chce spac a nie jesc wiec ja nosze ,tule i lulam a ona dalej marudzi ,wiec daje smoka a ona go ciagnie jakby byla glodna a zniego nic nie leci i dalej nie moze zasnac i tak juz mamy 13.3O i dalej ze snu nici i juz nie wiem o co chodzi
Kupka rano byla .
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 14:51   #2632
make_up_istka
BAN stały

MARIKA prześlicznie nakryty stół! Super te wózeczki. Gdzie je kupiłaś?

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

madelinem ale słodki uśmieszek Milenki
Stary 2011-03-14, 14:58   #2633
Supernovaja
Raczkowanie

dziewczyny nie daje rady

mały od wczoraj tylko na cycku by wisiał, do samego konca wyciaga ze mnie mleko z dwóch piersi, jeszcze do tego tak mnie strasznie przez to sutki bolą, że jak je, to ja rycze, tak boli do łożeczka bee, tylko na rekach i przy cycku zasypia jestem tak strasznie zmeczona tym od wczoraj, że się zastanawiam, czy na noc nie dokarmiac mm bo mi sutki odpadną
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:07   #2634
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

saj, marika - dziekuje za linki
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:33   #2635
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość

ja nie wiem od czego to zależy hmm..... ja po cc nie czułam nic już 10 dni po porodzie !
wszyscy się dziwili że śmigam jak odrzutowiec ale mnie po prostu nic nie bolało, w szpitalu rozchodziłam wszystko!! zaparłam się i wiedziałam że muszę rozchodzić aby funkcjonowac i podczas gdy malutka spała w nocy ja łaziłam po salach na bojki wstawałam siadałam,schylałam kładłam sie itd bolało na początku okropnie ale z czasem coraz mniej i może dlatego teraz nic mi nie dolega ?
No już nie wspomnę o bliźnie, której szukałam w lusterku bo nie mogłam znaleźć taka niewidoczna jest
Jestem bardzo zadowolona z CC
u mnie podobnie chodz nie chodzilam niewiadomo ile, w pierwszy dzien po cc to moze wstalam z 10 razy w drugi to juz co chwila a w 3 to juz do domu i normalnie
tez kazdyw szoku ze ja po operacj
Jak przyszedl kardiolog na drugi dzien zbadac malego to nie mogl uwierzyc ze ja cc mialam
ale tak naprawde to ja nawet zaraz po samym cc czulam sie super, mam fotki jak trzymam malego i usmiech od ucha do ucha, TZ stiwerdzil ze cos zemna nie tak ze ja po operacj i taki usmiech
sadze ze to wszystko zalzy od organizmu i odpornoscia na bol

Cytat:
Ja tam nie patrzę czy komuś smakuje czy nie.....na każdej rodzinnej imprezie są tak ohydne torty że mnie wykręca. Nie cierpię jeść mydła... a takimi nas tortami rodzina raczy. Więc trudno, ważne ze mi i TŻ będzie smakowało haha

karinaaa miło tak jak mąż tak powie....mój kilka tygodni po porodzie powiedział mi że mam już fajną pupę

I zrobiłam dekorację stołu....co myślicie? Jeszcze jakieś ozdóbki poukładać....bo chyba byłoby wtedy za dużo...Stół oczywiście będzie o wiele większy i obrus wyprasowany
I powiem Wam jeszcze, że strasznie żałuję, że nie kupiłam więcej tych kieliszków Kurcze a ta huta szkła już nie istnieje....To była pamiątka z naszej podróży poślubnej
I zdjęcia z wczorajszego spacerku, jej jak było cudnie, ciepło aż Małą z wózka wyciągnęliśmy żeby świat pooglądała. I w końcu ma jakieś zdjęcie z rodzicami a nie sama.
Moj ulubiony tort to orzechowy zawsze mi sie wydaje najmniej slodki
Stol bardzo elegancki, ja bym nic wiecej nie dodawala

Jesli chodzi o TZ to zgadzam sie bardzo mile moj to sie juz tak stesknil zemna ze co dzien slysze mase komplementow

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość

dieta na piersi?? zdradzisz szczegóły?? a jakie ćwiczenia robisz na biust?? u mnie odpada chodzenie bez stanika, mam za duże piersi, śpię w staniku póki co... masakra
to raczej nie dieta tylko poprostu zdrowy styl odzywiania. Jem 5/6 razy dziennie, duzo warzy i owocow, chude miesa i ryby. Zero zmieniakow i bialego pieczywa czy makaronu. Wszystko peloziarniste. Mniej wiecej np jem tak rano platki albo owsianka, pozniej jogurt z owocami albo kanpka z chleba pelnoziarnistego z szynko z indyka, na lunch to salata zielona ogorek papryka itp jakie tam warzywa mam z tunczykiem czy lososiem czy kurczakiem, pozniej jablko czy banan, migdaly, na obiad zupa i drugie danie mieso plus warzywa. Na wieczor jak jestem glodna to zjem jeszcze cos malego. Teraz wlasnie wyszlo ze maly jest uczulony na bialko takze mam problem bo musze szukac mleka i jogurtow bez laktozy.

Cwiczen na piersi jeszcze nie robi bo wiekszosc to z ciezarkami, a tego jeszcze nie moge, narazie tylko pompki. Cwiczednia na posture np z ksiazka na glowie tez bardzo pomagaja na piersi. Jedno co sie nauczylam jak zaczelam sie interesowac cwiczeniami i zdrowym odzywianiem to blad jest cwiczyc jedno, np tylko brzuszki na brzuch. Trzeba cwiczyc cale cialo plus dieta. Wtedy wszystko pracuej razem i cialo ladnie sie rzezbi i skora naciaga. Narazie nie robie duzo, szybki chodzenie plus zaczelam troche biegac. I mam zestaw cwiczen wzmacniajacych . Cos w tym stylku (narazie bez ciezarkow) squats (http://www.✂✂✂✂✂✂✂/cwiczeniadlaciebie/fitmix/rozne_cwiczenia/squat_jedno_cwiczenie_wie le_mozliwosci,217,1,0.htm l) tu jest pokazane pare cwiczen co robie http://www.inspirander.pl/wideo/uda-i-posladki
i jeszcze takie http://www.youtube.com/watch?v=J7AW6...feature=relmfu . PLus joga i pilates. Ja mam plyty co dzien staram sie zrobic cos innego, na necie jest mase video z ktorymi mozna cwiczyc.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:37   #2636
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
mika_am szczepionka jest na receptę, kosztuje ok. 60 zł (błonica+tężec+krztusiec)
Dzieci mają w szpitalach szczepienie na gruźlice i WZW, więc ta szczepionka jest zupełnie na co innego. Jednak jak zaczepisz nią raz to potem tylko tą jeszcze dwa razy.
Podczas tego szczepienia na które się wybieracie będzie właśnie Bł+tęż+krzt. i jeszcze polio i HIB osobno.
Tak to mnie więcej wyglada:
Refundowane :
1 wkłucie - polio
2 wkłucie - Hib
3 wkłucie - Bł+tęż+krzt (z błoną komórkową)

Refundowane i zamiennik:
1 wkłucie - polio
2 wkłucie - Hib
3 wkłucie(zamiennik Infanrix) - Bł+tęż+krzt (same antygeny)

Skojarzone:
1 wkłucie (Bł+tęż+krzt) + polio+Hib (szczepionka 5w1) na Twojej recepcie Pentaxim, słyszałam, że nie ma pochlebnych opinii i lepszy jest Infanrix+IPV+Hib
lub
1 wkłucie (Bł+tęż+krzt) + polio+Hib+ WZW (6w1) na Twojej recepcie Hexa, szczepisz tym tylko wtedy gdy Maleństwo nie miało w szpitalu WZW

ooooooooo właśnie..
to co z tego mariko polecasz.... zresztą proszę o odpowiedz i inne ciotki wizazowe
my właśnie w środę na szczepienie mamy isc a jeszcze nie wiem co wybrac.. sklaniam sie do refundowanych bo ja lekarzem nie jestem ale podobno lepiej osobno tak mi polecil ktos kto sie na tym zna.. ale wiem ze z 90% mam wybiera skojarzone.. wiec ja juz sama nie wiem co wybrac
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:06   #2637
cytrynka3002
Zadomowienie

Dziewczyny przestraszyłyście mnie trochę z tymi szczepionkami skojarzonymi...ja na początku chciałam brać refundowane, ale pediatra polecała tak tą skojarzoną 5w1, położna też, że w końcu ją z mężem zamówiliśmy w przychodni...teraz już nie odmówię. Ja nie chcę żadnych powikłań.

Cytat:
Mariko ja też bym cytrynowy wybrała. Piękna dekoracja stołu, bardzo mi się podoba i te wózeczki na pewno zamówię, tak elegancko to wygląda.
A tak poza tym fajna sukienka - kupiona na all może? Ona jest odcinana pod biustem? Przydałaby mi się taka na teraz!
No i Sara jaka mała elegantka!

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
A tak Milena spała raz po powrocie ze spaceru
Słodka minka - uśmiech rozkoszny!

Cytat:
Mi położna mówiła, że przybieranie to indywidualna sprawa każdego dziecka...jedno w miesiąc przytyje kilogram, drugie pół...więc moze nie jest tak źle?
A to napięcie mięsniowe wbrew pozorom to częsta przypadłość niemowlaków, także nie martw się - sądzę, że wszystko się unormuje! Powodzenia na fizjoterapii!

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
dziewczyny nie daje rady

mały od wczoraj tylko na cycku by wisiał, do samego konca wyciaga ze mnie mleko z dwóch piersi, jeszcze do tego tak mnie strasznie przez to sutki bolą, że jak je, to ja rycze, tak boli do łożeczka bee, tylko na rekach i przy cycku zasypia jestem tak strasznie zmeczona tym od wczoraj, że się zastanawiam, czy na noc nie dokarmiac mm bo mi sutki odpadną
Nic na siłę - jeśli tak Ciebie boli, to dokarm Małego - ja w momentach kryzysu (gdy Mały jest wiecznie głodny) podaję mm - przecież to nie trucizna - a jak Ty się stresujesz, to i na Małego nerwy przechodzą przecież. Podasz mm, odsapniesz, sutki trochę odpoczną i będzie dobrze, zobaczysz!

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
my właśnie w środę na szczepienie mamy isc a jeszcze nie wiem co wybrac.. sklaniam sie do refundowanych bo ja lekarzem nie jestem ale podobno lepiej osobno tak mi polecil ktos kto sie na tym zna.. ale wiem ze z 90% mam wybiera skojarzone.. wiec ja juz sama nie wiem co wybrac
Masz rację - nie wiadomo, co wybrać...ja od początku chciałam te refundowane, ale ostatecznie wybraliśmy 5w1, teraz czytam, że one są niedobre...załamka!

Mykam do Malca - dziś z babcią wnosiłam i znosiłam wózek - jutro gonię męża, żeby piwnicę sprzątnął - nie ma szans, żebym codziennie się tak męczyłam znosząc wózek z 4 piętra! Tylko, że u nas strach w [piwnicy zostawić cokolwiek...mi 3 razy rowery wynieśli, w tym raz składaki 15-letnie.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 16:21   #2638
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

A my po spacerku krótko ale treściwie, bo odebrałyśmy paczki z sukienkami
Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
mam urwanie głowy wiec tylko na chwile..

czy jak uzywam papersów 2jek to kupić babydreamy 2 czy 1???

dzis jakas masakra nie wiem co się dzieje!!!jak zwykle Mały śpi w nocy 3-4h tak dziś równo co 2hsię budził w ciągu dnia też co 2h, marudzi i tylko by jadł i nie chce zasypiać, smoczek chwile possie,wypluwa i dalej marudzi. Z brzuszkiem ok, pielucha czysta nie wiem o co chodzi, pomocy bo zwariuje!!!!

chyba pójde na spacer, może pomoże, ale jak któraś miała podobnie albo ma jakiś sposób to dajcie znać. Aha no i Mały ma 2,5tyg.
kup 2, bo 1 to jak inne 1
skoro ma 2,5 tygodnia to może mieć mały skok rozwojowy
Cytat:

vilya jest to jakiś sposób, żeby szczepić co tydzień....Nam lekarz powiedział, żeby nie szczepić skojarzonymi....no proszę może akurat nic z tego nie ma

Koperco może to skok rozwojowy? Ani się obejrzysz a będzie znowu ok

Doszły te butki co zamawiałam dla siebie na All....są zaje.....iste Nie wiem tylko czy wygodne

Robię dzisiaj próby przed chrzcinami.....pierwszy raz zrobiłam zrazy. Duszą się właśnie a pachnie w całym domu....Mniam.
stół śliczny , tortu pozazdraszczam i wybierając swój na ślub sugerowałam się własnym smakiem a nie innych
mój mąż mi dzisiaj powiedział, że po urodzeniu Natalii mam dużą dupę
Cytat:
ja chcę kupić w aptece, bo taniej ok 20 zł i chyba kupujemy Infanrix IPV+Hib
Cytat:
hey.

gratulacje, my też mamy słabe napięcie mięśniowe, ale to będę wyjaśniać u pediatry w przyszłym tygodniu
Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
dziewczyny nie daje rady

a może to skok rozwojowy??
zastosuj osłonki, bo inaczej będzie jeszcze gorzej, ja to właśnie przechodzę
możesz spróbować z mm

Powiedzcie mi co to może być: mam takie zgrubienie wyczuwalne pod skórą na piersi pod lewą pachą......

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Masz rację - nie wiadomo, co wybrać...ja od początku chciałam te refundowane, ale ostatecznie wybraliśmy 5w1, teraz czytam, że one są niedobre...załamka!.
ja też od początku chciałam refundowane, ale w przychodni patrzały na mnie jak na jakiegoś kosmitę
no i też chyba wybrałam tę 5w1
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:22   #2639
marleen32
Rozeznanie

Lilijko to zgrubienie jak wezel chlonny brzmi.
Maluda mi pisac nie daje
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:25   #2640
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Lilijko to zgrubienie jak wezel chlonny brzmi.
Maluda mi pisac nie daje
kulka wodna tylko to boli, piecze, a to bardziej na piersi jest
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości