|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
jutro przystąpie do próbnego tworzenia kokardki, będę musiała pokombinować, bo satynowe ![]() A zaproszenia macie rewelacyjne! zakochałam się My dziś stworzyliśmy szablon zaproszenia, tekst wstępnie napisany ale chcemy jeszcze ładny cytat, ale zdania są podzielone póki co :P Cytat:
mam nadzieje, że fajnie to u nas wyjdzie ![]() co do bucików, to ja też ostatnio miałąm podobne wrażenie, ale w piątek jak byłam na przymiarce półtorej godz hasałąm w nich po salonie:P i nie było źle:P więc głowa do góry ![]() hejo |
||
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Paula "zagło" mnie. Masz talent!!
Gwiazdeczko nie korci mnie jakoś.Myślę sobie o niej cieplutko,czasem spojrzę na zdjęcie.Jakoś wytrzymam.Martwi mnie jedynie to,że welon kupię dopiero podczas pierwszej przymiarki.Muszę do nich zadzwonić,czy w razie czego zdążą mi go sprowadzić (nie wiem jak jest z welonami w Madonnie). M.ko cześć A moje to nie zaproszenia,tylko Księga Gości![]() A powiem Wam,że koleżanka była zamawiać tort w tej samej cukierni,gdzie my będziemy zamawiać.Wzięła sobie adwokatowy z marcepanem na wierzchu i na 100 os. zapłaci 1000 zł... A ja mam jeszcze więcej gości Natomiast ja bardzo lubię torty i ciasta śmietanowe z owocami,ale boję się,że takie coś się rozpłynie przy wyższych temperaturach |
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
sanderek, ja też w maju kończę 22 lata, mój K. też ma 22 lata
No i podobnie jak Wy nie jesteśmy zbyt "imprezowi", wyszumieć się nie chcemy, lubimy domowe ciepełko po prostu i już Czujemy, że to odpowiedni moment i nie chcielibyśmy czekać ani miesiąca dłużej Z resztą my od przedszkola jesteśmy obok siebie, prawie dzień w dzień, to już 17 lat w sumie, znamy się na wylot. A razem jesteśmy ponad 4 lata, więc naszym zdaniem nie ma na co czekać Od dawna wiemy, że chcemy być małżeństwem, więc pozostało to tylko sfinalizować ![]() Suknia piękna! ![]() paula, podziwiam Was za te zaproszenia ! Są piękne A ja wreszcie coś załatwiłam w kierunku ślubu Mój K. kupił mi dziś pończochy ecru (2 pary, bo ja zawsze muszę mieć takie rzeczy w zapasie) i piękną podwiązkę Niby niewiele, a cieszy! ![]() butterfly, kurcze, drogo sobie liczą za ten tort... Ja nastawiałam się właśnie koło 1000 zł, a tu się okazało, że w naszej cukierni (sprawdzona, naprawdę mają pyszne ciasta) kilogram tortu kosztuje 50 zł, więc z tego co widzę to u nas wyjdzie o wiele mniej niż u Was. Ale podejrzewam, że ta cena wynika pewno ze smaku tortu- marcepanowe rzeczy ogólnie są droższe, do tego adwokat... może dlatego ?
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-03-13 o 23:15 |
|
|
|
#3454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Słoneczniki mi się nie podobają ![]() Dziękuję za odpowiedzi ;*
|
|
#3456 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
). Gdyby nie praca magisterska (która jest w lesie) to może sama bym też próbowała swoich sił. A zaproszenia są cudowne. Gratuluje zdolności Cytat:
U nas też będzie ciężko dopasować garnitur i kamizelkę (o ile się na nią zdecydujemy). Podobają mi się garnitury czarne, grafitowe, ale TŻ jest brunetem, a ja mam suknię ecru. Do brązowego garnituru ciężko mi się przekonać. Ale najpierw musiałabym TŻ w takim zobaczyć . Mam nadzieję, że znajdziemy kamizelkę ecru lub jakąś złocistą, a jak nie to może fioletowa pod kwiaty do butonierki? Wszystko wyjdzie w praniu .Cytat:
. Zobaczymy co doradzą w cukierni.Cytat:
. Ciekawe czy uda mi się także bez problemu kupić takie ecru. W razie czego zawsze jest ten internet .
|
|
#3457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też uwielbiam torty śmietanowo owocowe ale wszyscy na sierpien odradzają mi taki tort:/Cytat:
niby jest blondynem i dobrze by mu było, ale mnie się w czarnym podoba i już do tego jakaś ładna kamizelka w ecru i będzie git, chociaż, z tego co widziałąm ostatnio, to niew am ładnych kamizelek:P a TŻ jak je zobaczył to stwierdził że są odpustowo-festyniarskie:P no ale mam nadzieje, że coś się znajdzie ![]() Opuszczam już dziś rodziców i wracam jeszcze do konca kwietnia na swoje śmieci, potem przyjdzie mi tu wrócić, nie wiem jak się znowu zaaklimatyzuje w domu po 6 latach przez 6 lat nie spedzilam tu jednym ciągiem dłużej niż 1 miesiąca.... echhh ale jakoś to musi być
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
Hej Hej
![]() Dawno mnie tu nie było... Ale miałam urwanie głowy... Na szybko nadrobiłam 2 dni ninitoja super stronka, już szukam co by tu wybrać ![]() JennyAniolek gratuluje zaproszeń ![]() butterfly20 Super jest ta księga ![]() ![]() paula54Piękne zaproszenia, a z opisu jak wykonać kokardki też skorzystam ![]() My wybraliśmy wódkę I mamy gotowe zaproszenia - odbiór w weekend
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to się zastanawiam, czy ecru czy cieliste :P i czy pończoszki czy rajstopki bo na sierpień chciałabym takie najcieńsze 8, a nie spotkałam się nigdy z tak cieniutkimi pończochami ale to trzeba będzie jeszcze popytać najpierw muszę się na kolor zdecydować ![]() ja też muszę mieć w zapasie zawsze rajstopki ![]() chociaż pod tym względem TŻ wczoraj mnei przebił, bo stwierdził, ze musi sobie 3 koszule na wesele sprawić:P ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- za zaproszenia ![]() a jaką wódkę wybraliście?
|
|
|
|
|
#3460 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też lubię owocowe torty. I na pewno zrobię wszystko, żeby nasz taki był. Nie ma się co martwić, że się rozpłynie bo taki tort jest do ostatniej chwili trzymany w chłodni. Także powinno dać radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łoś na pewno będzie miał na zmianę jedną z długim rękawem i może jedna z krótkim (chociaż wiem, że to nieeleganckie, ale jakby nam klima nawaliła to w długim rękawie nie ma szans).
|
||||
|
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3462 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też mam 22 w tym roku, tyle, że w sierpniu. Mój TŻ 26 i też w sierpniu. Tak że 12 i 17 mamy urodzinki, a 20 ślubujemy. No i jeszcze 15 mamy rocznicę zaręczyn.![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Mój ma urodzinki ostatniego lipca, ja urodziny 10 sierpnia, ślub 20 sierpnia... Teraz co 10 dni będzie impreza ehhe
|
#3464 |
|
Raczkowanie
|
Przeżyłam dzisiaj mały szok, dzwoniłam do cukierni skąd chcemy zamówić tort i ciasta i ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że tutaj także trzeba rezerwować termin!!!
Wódka też już zakupiona ![]() A w związku, że TŻ na zwolnieniu to już prawie dograliśmy wynajem busa dla gości |
|
|
|
#3465 | |||
|
Rozeznanie
|
Polecam się na przyszłość
.Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
. To mi uświadamia ile jeszcze mamy do roboty .
|
|
#3466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fajny bajer. W sumie elegancko i nie trzeba nic już dorabiać
![]() Cytat:
gratuluję kolejnych załatwień. My chwilowo stoimy w miejscu jeśli chodzi o takie rzeczyCytat:
dasz radę, uwierz mi. Mój promotor stwierdził, że jak koło maja zabiorę się za pisanie to będzie w samą porę. Więc na razie tak też myślę. A bronić się chcę końcem czerwca. Swoją drogą siedzę teraz w labie właśnie i czekam bo mi się jakieś durne i długie ekstrakcje robią
|
||
|
|
|
#3467 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kalie mi właśnie też kojarzą się z pogrzebem, ale białe lilie bardziej... Aczkolwiek każdy kwiatek można dać zarówno do bukietu ślubnego, jak i wiązanki pogrzebowej :P Kwestia przyzwyczajenia... Cytat:
Od dzieciństwa sobie wymarzyłam białą suknię i czarny garnitur i tak będzie Mój TŻ podziela ten pogląd.Co do tortu ja właśnie będę miała owocowy z bitą śmietaną i wszyscy właśnie pochwalają moją decyzję nawet Pani z restauracji, bo powiedziała, że taki jest lekki i nie zemdli, a obojętnie jaki tort by nie był, to jak się z nim niewłaściwie obchodzi, to może się rozpłynąć, a jak człowiek się zna i nie trzyma tego tortu pół dnia poza chłodnią przy 30 stopniowym upale na dworze, to będzie w super stanie ![]() A pończochy to żaden problem u mnie w sklepie, gdzie zwykle kupuję rajstopy i pończochy, to mają 3 odcienie bieli i 5 odcieni ecru (od jasnej śmietanki do prawie beżu )Cytat:
![]() a co do powrotu na łono rodziny, to dasz radę się z powrotem przestawić, nie martw się aż sama będziesz zaskoczona, jak szybko :PCytat:
zawsze człowiek spokojniejszy w razie jakiegoś "wypadku" typu barszczyk na koszuli :PA co do pończoch, to baaaardzo często widzę takie 8, ale powiem Ci, że trwałość jest tragiczna... dużo gorsza niż rajstop ósemek, a kupowałam kiedyś pończochy 12 i różnicy większej nie widziałam, nie było mi wcale za gorąco, a dużo trwalsze. Cytat:
Już pisałam to, jak pokazywałaś prototyp Na prawdę śliczne. Co do tortu to dokładnie to samo myślę. Trzymam kciuki za choreografkę, siłkę i pracę magisterską. Cytat:
Nigdy takich nie widziałam...Jesteśmy w tym samym wieku. Jesteś trochę młodsza ode mnie ja jestem z 25 maja A rocznicę zaręczyn mamy 17 sierpnia
Edytowane przez sanderek5 Czas edycji: 2011-03-14 o 13:25 |
||||||
|
|
|
#3468 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja rowniez najbardziej lubie torty smietankowe z owocami. Cytat:
Cytat:
za zalatwione sprawy.Jej, swietne te butelki. Bardzo mi sie podobaja ![]() Cytat:
No i sie zaniepokoilam z ta cukiernia. Mam nadzieje, ze w kwietniu cos jeszcze znajde wolnego
|
|
|
#3469 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Cytat:
. Za pończochami się rozejrzę jak już w końcu kupię buty.---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- W ogóle to jestem w szoku, że można dostać tyle pończochowych odcieni ecru .
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3471 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do pisania pracy, to wiem coś o tym... Ciężko mi też było się zabrać... Na szczęście w grudniu wreszcie się obroniłam i teraz spokojnie szukam pracy i organizuję Nasz wielki dzień Wczoraj Mój mi powiedział, że dobrze że ma właśnie mnie, bo inaczej nasze wesele byłoby w totalnym proszku... Cytat:
Zobaczymy co mi zaproponuje kwiaciarka - wybieramy sie pod koniec marca do niej...Mój chce ciemny garnitur - czarny, albo bardzo ciemny grafit... Poza tym na dzień dzisiejszy chce frak i muszkę - zobaczymy jak będzie wyglądać. Dobrze, że nie chce białego garnituru, bo ciężko byłoby mi to zaakceptować... Ale czego nie robi się dla miłości ![]() Tort chcemy śmietanowo-truskawkowy Jeszcze myślę o pomarańczowym - będzie mniej słodki, ale jadłam kiedyś ciasto pomarańczowe było przepyszne Zobaczymy co wymyślimy i jak się dogadamy z kucharką co nam będzie robić tort ![]() Wow 3 rodzaje białych pończoch jestem w szoku... A myślałam, że jak mam białą suknię, to białe dodatki dobrać najłatwiej hehheeeh
|
|
#3472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pyszny torcik Ci się zapowiada ![]() A co do pończoch to też się zdziwiłam, ale okazało się, że jest biel śnieżna, sina i ciepła :P ja jakiejś większej różnicy nie zauważyłam, ale niech im będzie :P |
|
|
|
|
#3473 | ||||
|
Zadomowienie
|
bardzo sprytne te buteleczki
![]() Cytat:
![]() no i za pozałatwianie tylu rzeczy ![]() Cytat:
a na poprawiny to swoją drogą następną trzeba, albo i dwie następne ![]() Cytat:
a ponczoch 8 wlasnie nigdy nie spotkałam, ale pewnie trzeba lepiej poszukać ale tak jak piszesz trwałość nijaka Cytat:
myślę, że każda z nas ma lub będzie miała takie obawy Oj będzie mi ciężko niesamowicie... aż się zastanawiam czy po ślubie faktycznie nie zamieszkamy u TŻ na czas szukania własnego mieszkanka ![]() No ale już jestem "u siebie" hehe i mogę już wrzucić kilka fotek z przymiarki, jakoś nieszczególna, kariery fotografa moja mama nie zrobi... tren w sukni podpięty na szpilkach, bo ustalana była wysokość podpięcia, więc układa się średnio ![]() Welon najprawdopodobniej bedzie taki jak na fotkach i być może też taki kwiatuszek Nie wiem czy bizuterię dobrze widać, propozycja pani z salonu, ja się jeszcze na nic nie zdecydowałam... |
||||
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Zadomowienie
|
a i miałam jeszcze pokazać obrączki, które nam się spodobały, 3 modele
raczej proste i w miare klasyczne łączy je to że są z białego i żółtego złota oraz występuje element matowiony czy jak kto woli oksydowany
|
|
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
jusztyska, ślicznie wyglądasz
Naprawdę bardzo miło się patrzy, jak oglądałam zdjęcia to tak weselnie się poczułam Super wyglądasz Czytam na bieżąco co piszecie, ale żeby odpisać brakuje mi czasu. Zaczęliśmy w końcu nasz remont, wynosimy stare meble ![]() Ale taką energię czuję w sobie, że na pewno dam radę
|
#3479 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
a to przepraszam
![]() Cytat:
ja tez chcę mieć 2 pary, bo znająć mnie wsadzę w nie paznokcia czy coś i trzeba bedzie przebrać ![]() Cytat:
też kiedyś chciałam, ale nie pozwoliła mi (i tu jej poslucham hehe)Cytat:
![]() Mój Tż też jest fanem pończoch ![]() ![]() Cytat:
wiem co czujeszCytat:
Cytat:
Już się nie mogę doczekać jak pojadę za 2 tygodnie zamawiać swoją
|
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

ojj wesoło było 

Kolejna rzecz zalatwiona
Sa dokladnie takie jakie chcialam od poczatku, ale nigdzie nie moglam takich znalezc
?

. Mam nadzieję, że znajdziemy kamizelkę ecru lub jakąś złocistą, a jak nie to może fioletowa pod kwiaty do butonierki? Wszystko wyjdzie w praniu 

Łoś na pewno będzie miał na zmianę jedną z długim rękawem i może jedna z krótkim (chociaż wiem, że to nieeleganckie, ale jakby nam klima nawaliła to w długim rękawie nie ma szans).
dasz radę, uwierz mi. Mój promotor stwierdził, że jak koło maja zabiorę się za pisanie to będzie w samą porę. Więc na razie tak też myślę. A bronić się chcę końcem czerwca. Swoją drogą siedzę teraz w labie właśnie i czekam bo mi się jakieś durne i długie ekstrakcje robią

też kiedyś chciałam, ale nie pozwoliła mi (i tu jej poslucham hehe)