|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Paulizia- wietrzenie na pewno nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#4262 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Daisy naprawdę niewiele brakowało, żebym pojechała w nocy do szpitala, jedyne co mnie zatrzymywało to myśl, że od razu położą mnie na oddział i "profilaktycznie" dostanę fenoterol - brrr - bez znaczenia od czego ten brzuch boli. Dzisiaj mój gin ma dyżur w szpitalu to mnie zbada i będę spokojniejsza
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Mary ino pamietaj, ze o zmyware to trzeba dbac, zeby sluzyla jak najdluzej i byla jak najczystsza. I to wcale niekoniecznie jakimis chemikaliami, sa bowiem sposoby perfekcyjnej pani domu, ktore rownie dobrze daja rade. W razie co sluze pomoca, jestem chora na tym punkcie, bo mam meeeeega twarda wode i musze np. zwykle krany czyscic co miesiac, bo woda nie chce leciec. Wiec juz sobie wyobrazam co tam sie dzieje w tych zmywarnianych rurach.
Spice ja chce te wersje z misiem, ale samo lozeczko bez komody, mam nadzieje, ze z tego nic zlazic nie bedzie... Chociaz troche mi mina zrzedla po tym, co napisalas, hmm. Ide po kawke i takie lody wodne, o smaku zoltego duzego owoca, co sie zaczyna na aaaaaaa
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
daisyy normalnie pracowalam na caly etat, ale teraz dostalam 50% zwolnieniu, tutaj tak mozna, wiec pracuje polowe tych godzin tygodniowe co normalnie
![]() mama moja bedzie caly tydzien wlasciwie 8 dni do nastepnej niedzieli! mam nadzieje, ze obie to przezyjemy, kocham ja bardzo ale razem jestesmy dosc trudna kombinacja matall ja po sprzeczce z TZtem nie mam tez kompletnie na nic juz ochoty....a jutro do pracy tez...kota zgon! to ty w ciazy jestes ![]() spice rozumiem ze sie wsciekasz o lozko i komode, ale tez bym zwrocila. agus to normalne z tym kinem: kiedys jak bylismy w PL na wakacje poszlismy z TZ tez na jakis film i bylismy tylko my dwoje , jedna para z tylu calkiem i gosc usiadl przed nami centralnie![]() [Dziewczonka trzymam kciuki, zeby u gina z malutka wszystko bylo ok eweska podpisuje sie pod dziewczynami! jestes mega zorganizowana i genialna po prostu! i tez mysle, ze pierwsza sie rozpakujesz zpewnoscia, a my juz wszystkie nie mozemy sie doczekac! kasia ja pije nie wiem ile ake mnooostwo i sikam bardzo czesto, czasem jak mala skacze po pecherzu nawet co 5-10 minut szczegolnie wieczorem ![]() musialam wlasnei czujke przeciwpozarowa rozkrecac i szukac w sklepie baterii , wymienic i sama poskrecac, bo jak konczy sie bateria w czujce to zaczyna tak meczaco pikac co minute, doprowadzalo mnie to do Szalu!!! choc powinnam TZta wyslac za kare i on powinien to skrecac!
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia; to miał Twoj małz zabawe hihi
Pewnie jak był wcięty to mu to radochę sprawiało nie ma nic gorszego jak odór alko w łózku Wspóczuje tez bym wpuscic nie chciała a te maliny poleeecam. Zrób je na ciepło tn nie gorące ale ciepłe, do srodka kilka pokruszonych bez, na wierzch lód smietankowy/waniliowy i kleks bitej smietany Cytat:
![]() a brałas cos w nocy przeciwbólowego ? Kurcze coraz więcej nam dokucza różnych bóli/skurczy itp
|
|
#4266 |
|
Zadomowienie
|
ja wlasnie wcinam pyszne ciasto z bezami i kremem. Wprawdzie w tym kremie jest ajerkoniak tzn. 2 kieliszki na całą masę na blachę ciasta,ale mam nadzieję że nie zaszkodzi
|
|
|
|
#4267 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale na siku to swoją drogą od poczatku ciazy co noc po 2-3 razy wstaje. a tunike kupowałam tutaj u mnie w sklepie,juz daawno i dopiero wczoraj mi ise o niej pzrypomnialo )Cytat:
Gabrysie sa the best !!!! Nawet nie wiecie jak mnie wczoraj skrecało,zeby poskakac,ale sie bałam ,ze mi pessar wypadnie i urodze,czujecie?? urodzic na trampolinie [QUOTE=anula_81;25711145]mazianka bez zartow ze u was bylo tak cieploooooo?!?! QUOTE] Anulka normalnie wczoraj to lato było,Julka niestety protestowała,zeby jej szalik i płaszcz sciagnąc,ale chociaz czapke jakos mi sie udało wynegocjowac,normalnie ona b jeszcze w rekawiczkach smigala. Z checia bym Ci tego ciepełka wysłała Cytat:
tzrymaj sie napewno z małą wszystko dobzre.Kurcze współczuje Dorce,ja 3doby nie mogłam w szpitalu wylezec,a co dopiero do końca?? Cóz najwazniejsze,ze mysli pozytywnie ,pozdrowienia dla niej. a ja własnie po zdjeciach wczorajszych widze jak na twarzy napuchłam,ochh jeszcze troche. ciekawe co bedzie jak mi za 2tyg wyciagna pessar?? aaa mialam pisac Eweska dopiero co pamietam na staraczkach jak zdj z Francji wrzuciłas i tesy robiłysmy,a tu juz koncówka,ale to zleciało co??
|
|
#4268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4269 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
regularnie podczytuje, ale jakoś nie mam siły na nic. Po tej nocy z bólami i skurczami w zeszłym tygodniu po szkole rodzenia jakoś uciekł ze mnie cały optymizm i pozytywne nastawienie. Jeszcze nakrzyczałam na męża, żeby sobie wziął ten brzuch i sam urodził, bo ja już mam to w nosie. Wszystko mnie drażni. Koleżanki z pracy chciały mnie odwiedzić, ale jak usłyszałam przez telefon, jak jedna smarka, to tylko powiedziałam, że mają się odezwać jak będą zdrowe. Jakaś taka nieprzyjemna się zrobiłam, ale nie mam na to wpływu. Wczoraj trochę lepiej się poczułam, byliśmy u rodziców na obiedzie, potem na spacerku i faktycznie pogoda nastroiła mnie w miarę pozytywnie. Tyle, że jak wieczorem usłyszałam, że w sobotę mają być 3 stopnie i ma padać śnieg z deszczem, to cały pozytywny nastrój prysł. Poza tym mały okropnie mi dokucza, wiem, że powinnam się cieszyć, że się rusza, bo tak wiele z was się martwi jak maluszki się nie odzywają, ale ruchami mojego mogłabym obdzielić conajmniej jeszcze ze 3 mamuśki. Najgorzej jak coś zjem, a on mi przysadzi w żołądek, tak jak dzisiaj i wymiotuje. A w ogóle, to oprócz słodyczy nic mi nie smakuje i słodyczami nie wymiotuje, ani nie jest mi niedobrze. Tyle, że już się boję badania glukozy. O i to mnie też właśnie wkurzyło ... byłam u ginekologa w 24 tygodniu i powiedział, że nie muszę robić tego badania, a jak byłam w 28 tygodniu, to nagle kazał mi zrobić ... jak spytałam dlaczego, to powiedział, że każda kobieta musi. Tyle, że na wcześniejszej wizycie twierdził zupełnie coś innego, bo mówił, że jeśli wyniki cukru ze krwi na czczo są dobre, nie tyje się dużo, dziecko nie jest jakieś nad wyraz duże i w rodzinie nie ma cukrzycy, to to badanie jest zbędne i że mogę się cieszyć, bo mnie ominęło. A teraz nagle mówi, że każda kobieta musi je zrobić. Także już nawet mój lekarz zaczął mnie denerwować. Najpierw z tym żelazem, teraz glukoza Jutro mamy iść na szkołę rodzenia i też nie mam na to ochoty. Wszyscy się nas też pytają kiedy się przeprowadzimy do nowego mieszkania, a ja nie wiem, bo to też mnie denerwuje. Developer zgodnie z umową do 25 czerwca ma czas na wystawienie aktu notarialnego, a ja bym nie chciała wcześniej sprzedawać mieszkania, w którym teraz mieszkamy, bo jakby jakiegoś wała zrobili, to byśmy zostali bez niczego. Też wcześniej byłam nastawiona pozytywnie, bo obiecywali, że akty będą w marcu i tak myśleliśmy, że akurat sprzedamy mieszkanie, na miesiąc coś wynajmiemy, albo zamieszkamy u rodziców, z kasy ze sprzedaży wykończymy tamto i najpóźniej do połowy maja się przeprowadzimy na nowe, ale jak widzę jak oni zwlekają z tymi aktami, to ręce mi opadają. Mąż z nimi rano rozmawiał, to już mówią o kwietniu/maju, a to już będzie dla mnie niebezpieczny okres na takie akcje. Więc ustaliliśmy, że trudno i dzidzia będzie musiała się pojawić jeszcze w starym mieszkaniu, bo nie będziemy ryzykować i wstrzymujemy się ze sprzedażą, poczekamy na akt (choćby nawet do 25 czerwca) i dopiero wtedy będziemy działać. Najwyżej wprowadzimy się tam z dzidzią na Święta Bożego Narodzenia. Jakoś to sobie wytłumaczyłam, ale jestem zła, bo miało być inaczej. Trochę wam posmęciłam, ale wcale nie jest mi lepiej. Mam ochotę sama sobie na otrzeźwienie.Tak się cieszyłam, że mały będzie miał od razu swój pokoik, a tu nic z tego .Mam nadzieję, że Dorkabl nie urodzi za wcześnie, ale skoro się nią tam tak ładnie opiekują, to powinno być dobrze Pozdrowienia dla Agnieszki_pe ... kochana, żeby przeprowadzka skończyła się jak najszybciej, żebyś mogła sobie przed porodem jeszcze troszkę poodpoczywać |
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za grzbiet i sruuuu nic nie daje Hmm... Chyba przeniosę się na łóżko ![]() Paulizia Ja kupiłam niepompowane, ale wydają się bardzo solidne No, to teraz ja mam wygodniej, przeniosłam się na łóżko ![]() Mam stolik i jest super
|
|
|
#4271 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie, wczoraj bylo tak pieknie, a dzis chumury
![]() Duzo napisalyscie, jeszcze 5 stron mi zostalo by byc na bierzaco, ale cos mnie dzis mdli, glowa boli, ze nie jestem w stanie na wsszystko odpisac.
|
#4273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ehhhh. To teraz i ja się zaczynam bać. Chodzę do gin na NFZ . Ostatnie usg miałam w 20 tygodniu, w czwartek zaczynam 29 tydzień . W piątek mam wizytę u ginki, ale ona nie ma usg w gabinecie
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka.M
Z tymi ruchami to trochę Cię rozumiem. Edzik też mi ostatnio nic nie daje zrobić, wczoraj ledwo oddychałam, bo walił w przeponę, wcześniej łafował w bok, tak, że ledwo chodziłam, a cokolwiek zjem, to mi niedobrze. Tyle, że ja nie wymiotuję - tzn. w całym życiu poza momentami, kiedy mocno przesadziłam z alkoholem, to chyba 2 razy. Tyle, że przez to non stop mi niedobrze... Z tym pokojem dla małego też Cię rozumiem... Wczoraj się dowiedziałam, że to, że dopiero po Wielkanocy najwcześniej będziemy mogli zacząć remont w drugim pokoju wynika z tego, że wujek zostawił sobie MIESIĄC na przeprowadzkę. I dlatego siostra dopiero po 15 kwietnia może zacząć remont w jego starym mieszkaniu Więc my w maju będziemy wykańczać pokój małego i mam nadzieję, że nie zacznę rodzić w trakcie daisy, Mango Ja mam teraz wizyty co 6 tygodni i uważam, że to za rzadko... Ale co poradzę? Trochę mnie nie stać, żeby chodzić prywatnie. Pocieszam się, że jak coś się będzie działo, to mogę pojechać do szpitala po prostu... Ale wolałabym wizyty co te 3 tygodnie, jak wcześniej ![]() Mam nadzieję, że po wizycie 1 kwietnia nie każe mi czekać 6 tygodni, bo wtedy nie zdążę przed porodem
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie bo im starsza ciąza to chyba coraz częściej sie powinno chodzić ?
U mnie przerwa między jednym a drugim USG będzie prawie 2 msc ! niestety takie sa terminy do tego lekarza... Cholera ![]() matallewar, o kurcze! Czyli to wcale nie standard ze biega sie co 3 tygodnie...
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-14 o 14:47 |
|
|
|
#4276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o sorbet, to nie jesteś sama, ja z lodów lubię tylko takie prawdziwe na śmietanie, także sorbet zupełnie mnie nie rusza. Pewnie ktoś zaniedbał i nie wyszlifował brzegów, przez co farba tam nie trzyma. A napisz, szorowałaś tak mocno jakimś mocnym środkiem, czy tak tylko przetarłaś na wilgotno i już zaczęło schodzić? Chociaż nie wiem, czy to jest ważne, chyba nawet przy szorowaniu nie powinno się nic dziać. |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, ja wiem, ze tak z tym wyjezdzam ni z gruszki ni z pietruszki, ale jako ze zostalam ambasadorka IsaDory, mam przyjemnosc zaproscic Was do sledzenia mojego watku dot. tych kosmetykow. Mam nadzieje, ze sie Wam spodoba i bedziecie czytac, sprobuje troche rozbujac moje zapedy literackie, nie bedzie tylko o lakierach do paznokci
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=515272 Zapraszam i czekam na Wasze opinie. |
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że w międzyczasie zrobiliśmy jeszcze to 3d. No właśnie ja nie wiem. Ale jak mi 1 kwietnia powie, że do zobaczenia za 6 tygodni, to ja mu powiem, że za 4 to mogę urodzić i spytam, czy mam za 6 przychodzić
|
|
|
#4280 |
|
Rozeznanie
|
No to kiepsko
Bo jak będziesz co jakiś czas przecierać, a przecież tego się nie uniknie, to może dojść do tego, że zostanie goła decha. Jakie to jest wkurzające, że firmy takie fuszery odwalają. A oddadzą ci pieniądze za koszty przesyłki tych meble do reklamacji?Koleżanka ostatnio kupiła stolik w jysku, który już 4 razy był w reklamacji właśnie z powodu schodzenia, potem odpryskiwania, a na końcu pękania farby. Teraz już powiedziała, że ma to w nosie i nie chce wymieniać na nowy, wzięła pieniądze i kupiła inny w innym sklepie. |
|
|
|
#4281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4282 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Wczoraj bylismy z Tz w szpitalu odwiedzic Cristine corcie naszej kolezanki urodzona w sobote,wazyla 3200 dluga 45cm,porod poszedl dobrze i szybko ,w sobote ok godz.11 odeszly jej wody a o 13.45 malutka byla juz na swiecie malutka przesliczna i taka spokojniutka jak anioleczek a tatus jaki dumny i szczesliwy troszke sie pocieszylam ,bo jak inna moja znajoma mi opowiadala to tragedia ,porod trwal 15 godz.przy strasznych mekach no i jakby tego bylo malo popekalo wszystko nie zdazyli rozciac no ale wiadomo kazdy przechodzi inaczej,trzeba myslec pozytywnie,ja sie nastawiam na znieczulenie w kregoslup![]() Wrzucam fotke ostatnich zakupow dla mojej niunki
|
|
|
|
#4283 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Sama nie wiem... Pewnie zaczynamy już panikować plus sytuacja dorki i kilku innych dziewcząt ze skracającą szyjką spowodowała, że włączyło nam się halo.
|
||
|
|
|
#4284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest właśnie to, że człowiek się potem zastanawia, co z tym zrobić i ludzie często nie składają reklamacji, bo tak jak piszesz, teraz to trzeba złożyć, spakować, odesłać (czyli jakby nie było ponieść jakieś koszty), a nie ma pewności, czy to, co odeślą będzie lepszej jakości. A te firmy na tym żerują. Porozmawiaj jeszcze z mężem i się zastanówcie, ale ja bym reklamowała i żądałabym pokrycia przez nich kosztów przesyłki. |
|
|
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytałam, dzień dobry...
Byłysmy z Wiki ok godzinki na dworze, ale ze obie nadal kaszlemy nie balowałyśmy zbyt długo. Już widać, ze pogoda sie zmienia, nadpływaja jakies dziwne poszarpane chmury... I znów bedzie mnie główka bolała ![]() Moja malutka przez czas najwiekszego ataku mojego grypska tak niemrawo sie ruszała, że az sie martwiłam. Teraz na szczęście przechodzi, a ona jakby sił podwójnych dostała, wierci sie bosko. I wygląa na to, że jednak skończę tą moją dzierganą sukienusie. Wszyję jeszcze suwaczek i sie pochwale. A w niedzielę mam chrzciny - oswiadczam uroczyście, iż pójdę chyba w worku!!
|
#4286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam takie badanie ginekologiczne, ale o szyjce nie padło ani słowo. Mam nadzieję, że skoro nic nie mówiła to wszystko w porządku
|
|
#4287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to wynika z tego że nie chce mu się tego rozkręcać, czy tak bardzo mu się ten zestaw podoba
|
|
|
|
|
#4288 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi w ciągu dokł 4tyg skróciła sie o połowe,a jutro mija kolejne 4tyg i najprawdopodobniej ma juz tylko ok 6-7mm Cytat:
Cos mi wizaz siada ,3 razy zmienialam podpis na 34tc i nie chciało sie zmienic,moze tym razem?
|
|
#4289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to nie od drapania, bo mnie wczoraj swędzialy,ale są gorące i już mnie to dobiło do tego łóżeczka i komody;/---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki widze ze zapanowała lekka panika przez to cio sie dorce przytrafiło...
nie przejmujcie sie zbytnio ze macie wizyty co 6 tyg, widocznie ginekologowie nie widzą wskazac do częstszych wizyt albo do częstszych usg. tak na prawde nie jest konieczne robienie usg co wizytę. moj tez mi co wizyte nie robi. ale jak ciąża przebiega prawidłowo to nie jest to konieczne. wiadomo ze my to co tydZien chciałybysmy byc przebadane wzdłuż i wszerz i usg też co ytydzien zrobione zebysmy były zapewnione ze aby na pewno wszystko jest ok... nie panikujmy kochane, jesli nie ma bóli czestych skurczy upławów i innych akcji nie ma sie co martwić. nie szukajmy sobie problemów na siłe cieszmy sie naszym stanem ![]() nasze dzieciaczki kopia ruszają się wiec tam są i wszystko jest dobrze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

Czekamy na Ciebie fasolko

. Na szczęście dzisiaj już trochę lepiej, spałam 13 godz., temp. niższa - ale i tak po 15 jedziemy do gina, niech sprawdzi czy z malutką wszystko dobrze 

.

Sama nie wiem... Pewnie zaczynamy już panikować plus sytuacja dorki i kilku innych dziewcząt ze skracającą szyjką spowodowała, że włączyło nam się halo.