|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
moje dziecie ma angine, meeega angine, lezy i sie nawet nie rusza. od wczoraj wlasciwie nic nie jadl, wszystko w płynie...
|
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Śliczne ciuszki kupujecie
Patrzę z zazdrością trochę, bo ja na razie muszę wstrzymać się z zakupami- przynajmniej dopóki mi nie dostarczą tych obiecanych i ewentualnie, gdy stwierdzę, że jeszcze czegoś potrzebuję. Byłam dziś w lumpku i miałam kilka sztuk w ręku, ale w końcu je odłożyłam- chociaż z wielkim żalem... Ale samo oglądanie to też przyjemność
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
no nic kobietki koniec siedzenia i czytania (p.s. zakupki super !!!! )
zbieram się do lekarza, odezwę się wieczorkiem
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Zadomowienie
|
dziubek
monia dla synka, trzymam zeby angina odeszła , zdrówka zyczę---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
ale wyobraź sobie jakie jaja nie ranię mojego dziecka podczas obcinania paznokci uwierzysz??????????? ale jaja, nie?? Cytat:
Zanetko,super szybki termin super, tamnie łatwo się szybko dostac
|
||
|
|
|
#3515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do okryc na wiosne to ja się pochwale kurtką która sobie kupiłam w lumpku, ma dopinaną podinkę wiec na teraz jest idealna ( od wczoraj w niej śmigam ) W tej chwili spokojnie sie dopina i mysle że na jakies 3 tygodnie wystarczy a potem moge nie zapinac dolnego guzika i po zdjeciu podpinki jeszcze w niej pochodze jak będzie cieplej I uwaga kupiłam ja za zawrotną sume 1 zł
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3517 |
|
BAN stały
|
Babonik no właśnie wcześniej lekarz mówił,ż emamy czas na tę rozmowę o porodzie.Ostatnio absolutnie nie miałam łba by pogadac bo modliłam się,zeby w ogóle nier urodzić.
Ale we środę znów będę truła-muszę zapisać bo mam w planie prośbę o zrobienie USG mojego nieszczęsnego łona. Ja też nie kaleczyłam dzieci przy obcinaniu a czasem obgryzałam im paznokcie jak coś gdzieś haczyło. Zakupki idą pełną parą ![]() Dla siebie swetry takie do kolan mam także nie panikuję.Balerinek kilkanaście par też.Dam radę. Te sweterki z linków podobne do moich 2.I bardzo wygodnie się nosi,takze śmiało kupujcie. Za to dostałam propozycje od 2 dziewczyn z szafki,z którymi wcześniej sie wymieniałam,ze dostanę trochę ubranek,bucików,skarpetek ,pościel do wózka Zrobiłam Izie porządki i wyszło mi,ze mam 3 pary bodziaków na długi a to stanowczo dla mnie za mało(mam jeszcze 3 dzieci i z praniem ciężko wyrobić a włozyc do pralki 1 kg. ubranek dla małej to marnotrastwo chemii,wody i prądu Na krótki mam sporo,na ramiączka nic a nic ale za to sukienki letnie-3.rampersy- 2. Jak sie okazuje wszystko inne w większym rozmiarze a nie lubię podwijać by wyglądało jak w worku. Pajace też idą od dziewczyn bo malutkich raptem 5 mam a lubię koło 10 sztuk mieć. Monia oby Arturek szybko pożegnał paskudna angine.Bidulek malusi. ![]() A...T wrócił i dupa z interesu ale właśnie ja ożyłam i mu podsunęłam pomysł,który leży u nas w stodole od czasu ciaży z Krystkiem.startuje w piątek. Takie dwie dobre duszyczki zapaliły mi światełko i zaczęłam inaczej myśleć.Trzeba się brać za robotę a nie uzalać sie nad swoim marnym losem. Dziewczynki czy jest jakiś program,który rozliczy mi podatek?Nie chcę komuś płacić bo wiecie jak u mnie z kasą a jutro chcę odwiedzić skarbówkę by jak najszybciej dostać zwrot. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-03-14 o 17:13 |
|
|
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
brunetka - hehe nie martw się ja tez jestem zakupoholiczka wiem o tym ale leczyc wcale sie nie chce
a zakupy ekstra ja juz obiadek przyszykowałam..... teraz tylko na meza czekam bedzie dla mnei jako obiado kolacja jak wynosiłąm dzisiaj krolika na balkon cos mi sie zrobilo w plecy i teraz nei moge sie wyprostowac...ani siedziec ani chodzic tylko lezec.......oby to nie bylo znow zapalenie rdzeni kregowych co tu moze pomoc na ten bol?
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-14 o 17:29 |
|
|
|
#3519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mezowi nie mow, skoro ma z siekiera biegac.. ja juz nic nie mowie... Cytat:
![]() margaret82, ale zakup suma, fiu, fiu - poplynelas jednym slowem a ja mam dzisiaj zaproszenie do lumpka po 18 znajoma mojej mamy prowadzi lumpek i powiedziala ze maja nowy towar i zanim na sklep da mamy przyjsc poprzebierac czuje ze z walizka wroce.... ![]() zagladalysmy do jej sklepu ale nigdy nie proponowala nam poszperac poza godzinami otwarcia na pewno sie pochwale jak bylo ja mam nadzieje ze cos ciazowego wygrzebie
|
|
#3520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozliczyłam się przez http://e-deklaracje.mf.gov.pl/, rozliczam się sama bez Tż bo on ma więcej roboty z podatkiem Ja wpisałam tylko w pit-37 odpowiednie kwoty i sam mi wyliczył co i jak. Teraz czekam na info czy moje rozliczenie doszło. W tamtym roku też tak robiłam, ale nie byłam pewna czy wszystko było ok to poszłam stać w kolejkach i sprawdzić czy moje rozliczenie doszło i doszło więc w tym roku nie mam ochoty chodzić po urzędach i też wysłałam rozliczenie przez internet.~~*~~ Coś mnie gardło zaczeło boleć, zaraz zabieram się za płukanie szałwią i mam nadzieję że przejdzie. Porobiłam trochę na maszynie, wymyśliłam sobie że na zwykły top dam falbany i tyle roboty z tym brak juz mi dzis cierpliwosci, jutro też jest dzień
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
To znowu my
|
#3523 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylam dzisiaj znowu oglądać wózki, tym razem tam w Zabrzu gdzie Dziubek była i oglądałam mutsy i murę.Cytat:
![]() Mądra ta Twoja córa ![]() Cytat:
Pojedziesz i sie przekonasz, ze to nic powaznego![]() Cytat:
Cytat:
![]() monia zdrowia dla Arturka! Kolina udanego buszowania
|
|||||
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam generalne porządki w piwnicy. Wywaliłam mnóstwo satrych rupieci, poprzestawiałam, poustawiałam opony itp itd. I boję się że troszkę przeholowałam Bo to wszystko ciężkie jak cholera. Niby nic mnie w brzuchu nie boli, ale chyba jednak nie powinnam była. Jak to jest z tym dzwiganiem w ciąży? Naprawdę jest to groźne, czy tak od czau do czasu to się nic nie stanie?
|
|
#3525 |
|
Wtajemniczenie
|
margaret gratuluję synusia
![]() i niechybnie sama niedługo na licpowych zostane w niewiedzy... dziubek za wizytę!!!monia biedny ten Twój Arturek...żeby szybko wyzdrowiał życzę!!! zanka już też zaciskam ale na pewno wszystko się okaże ok!!!nerolka poszukaj dobrze bo na pewno w necie sa te programy do rozliczania, może na jakis rządowych stronach?? ja nigdy nie używałam, bo mnie rozlicza koleżanka, ale słyszałam, że są...a w ogóle to możesz też złożyć PIT przez internet...nie trzeba osobiście. mąż tak składał w zeszłym roku. wydrukował sobie tylko kopię żeby mieć w razie w. kolina zazdroszczę tej wizyty w lumpku po godzinach!! też bym chciała tak na spokojnie i bez tego tłumu ludzi, w nieprzebranych ciuszkach pobuszować... ja poszukuję ciążowej spódnicy i spodni, ale u nas marnie w tym temacie.... jak nic nie znajdę w paru jeszcze lumpkach to sie do sklepu wybiore, ale żal kasy bo w sklepach to drozyzna.... a ciuszków dla dzidzi ostatnio dostałam całą reklamówe od koleżanki, która w grudniu urodziła i jej synuś już z tych najmniejszych - 56-62 powyrastal... to mam tego całkiem sporo (nie liczyłam dokładnie). najwięcej bodziaków i półśpiochów, ale są też i pajace i zwykłe śpioszki i te niedrapki i czapeczki...a wszystko cudne |
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana jejku jaki brzusio
|
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
hohoh no brzuszek śliczny teraz juz nikt nie zaprzeczy zes w ciąży
|
|
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, tak jak Monia pisala, nie w szpitalu. Przy pierwszym dziecku w szpitalu powiedzieli mi, ze po ok 2 tyg, ale polozna na wizycie w domu, powiedziala, ze spokojnie juz moge, wiec obcielam jakos w pierwszym tyg. zycia. drugiej natomiast w drugim tyg, bo tydzien siedzialysmy w szpitalu.
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moze ja tez traume mam, bo pamietam ze mi babcia obcinala nozyczkami krawieckimi ![]() brumek - gdzies slyszalam teorie ze do 10 kg mozna w ciazy dzwigac brat pit - ja uzywam jakiegos w stylu http://programpit.com/ jeszcze sie nie rozliczalam ale co roku z takich korzystam i wysylam poczta (nie lubie stac w urzedzie) poleconnym
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Natko dodałam zdj w klubie
powiedz mi ja je zob to usunę
|
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki
Dziś rano zaliczyłam dentystę ![]() Margaret gratuluję synka ![]() Monia dla Twojego synka dużo zdrówka Sloneczko Tobie również zdrówka przepędz to choróbsko ![]() Zmalowana fajny ciążowy brzuś |
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana masz śliczny brzunio
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
blondynko widziałam, łoooj miejsca a miejsca
Może sa jakies inne starsze modele i one maja jakies małe te spacerowki, bo tu nie wygląda zeby byla mala A tak w ogole to słodki ten Twój synek Cytat:
Teraz właśnie zastanawiam się Mura czy Mutsy Chyba powiem mężowi żeby wybierał, bo ja już sama nie wiem
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-03-14 o 18:20 |
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
no ja już po wizycie , ale mam mały dołek bo bardzo chciałam podejrzeć ile waży i mierzy Szymek ale pani doktor powiedziała że za miesiąc zrobimy usg
no nic ważne że po ginekologicznym badaniu stwierdziła że jest ok, szyjka zamknięta, bez grzybków a serducho waliło jak szalone no nic trzeba teraz czekać do 11 kwietnia na podglądanie
|
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Natka dzieki
dodaję zdj z gondolką która kupiłam dla nowego dzidziola.Poprzednio miałam taka śliczną zieloną a ta taka sobie ale była okazyjnie kupiona
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a do 11.04 juz nie daleko szybko zleci zobaczysz ![]() mi lekarz powiedzial ze moj synus ma 16 cm a to dopiero 4,5mc to chyba troche duzo ???? nie za duzo?? |
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Twój brzuszek z dnia na dzień coraz piękniejszy
Cytat:
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Ta szara gondolka też bardzo ładna (moje kolory) hihi
![]() Dziubek szkoda, że nie było usg, ale ważne ze wszystko ok ![]() A wyobrazcie sobie, ze kiedys nie robiono kobietom usg i dopiero się dziecko widzialo po urodzeniu A teraz na kazdej wizycie usg, mozna zobaczyć maluszka ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- karolinee ja w 20 tc tez malo widoczny mialam, dopiero teraz w 22 cos wiecej wychodzi Także cierpliwosci |
|
|
|
#3540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pięknie My tez bylismy rok temu do 10 kwietnia, fakt troche sniegu popadalo, ale szybko sie chlapa zrobiła, sniezycy nie pamietam :P |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Patrzę z zazdrością trochę, bo ja na razie muszę wstrzymać się z zakupami- przynajmniej dopóki mi nie dostarczą tych obiecanych i ewentualnie, gdy stwierdzę, że jeszcze czegoś potrzebuję. Byłam dziś w lumpku i miałam kilka sztuk w ręku, ale w końcu je odłożyłam- chociaż z wielkim żalem... Ale samo oglądanie to też przyjemność
dla synka, trzymam
, zdrówka zyczę
uwierzysz??????????? 

suma, fiu, fiu - poplynelas jednym slowem
znajoma mojej mamy prowadzi lumpek i powiedziala ze maja nowy towar i zanim na sklep da mamy przyjsc poprzebierac
więc w tym roku nie mam ochoty chodzić po urzędach i też wysłałam rozliczenie przez internet.

zębole