|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
czasem chodzę późno...ale tak jak piszesz to nie ma znaczenia....bo potrafię się i tak przez 15 godz. się nie obudzić.....raz spałam do 15.30 jak bardzo późno się położyłam pewnie jak będzie już z nami dzidzia to sie szybko wyleczę z nadmiernego spania
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
15 h non stop ??
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadę za jakiś czas do Hamburga złożyć wniosek o paszport, bo dowód osobisty ważny do września tego roku |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to ładnie...a ja się przejmowałam, że pól roku po ślubie nie mam dowodu nowegou mnie już to by nie przeszło chyba, bo mam nowy dowód, odebrany miesiąc temu i w pracy zmieniłam dane...więc siłą rzeczy chyba skarbówkę muszę załatwić
|
|
#4325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myslalam, ze juz sie z tym uporałaś ja mam na dowodzie ul.listpadowa... zameldowana jestem na ul.maja... a mieszkam na ul.wróblewskiego....nie mowiac o tym ze w innym miescie
|
|
|
#4326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego staram sie od paru dni nie spać dłużej niż 9 godz. bo życia szkoda...ale jakby mnie nikt nie obudził to nie ma mocnych...
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie jak lecielismy w listopadzie do tajlandii to miałam stresa, bo bilety, wiza, paszport.. też wszystko na nazwisko panienskie ale udało sie zaleciec i wrócic Ciężko sie zebrac nie ? Mnie jeszcze odraża fakt i konieczność zrobienia sobie zdjecia ! Jak pomysle, ze mam miec w dowodzie moje zdjecie na którym jestem o 20kg cięższa niż zwykle to mi sie odechciewa... ale chyba do szpitala to już trzeba mieć nowy ? Czy Ty jeszcze pojedziesz ze starym rodzić ? ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- 24kasia86 jeszcze się nie uporałam Moje lenistwo przechodzi wszelkie granice ale na usprawiedliwienie dodam, że mam meldunek u rodziców i musze to załatwic w urzędzie miasta tam bo do Krakowa nie chcę sie przemeldowac Nie uważam sie za krakuskę ![]() a Ty też masz Słonce niezły misz masz antropia szczerze Ci zazdroszczę takiej weny do spania. Naprawde! Własnie moje niedospanie też mnie przed L-4 odpycha no bo jak wstane o 7 rano to co ja mam robić sama do 19 -20 Mysle, ze poki mozesz to śpij sobie śłodko, jeszcze się nawstajesz nie raz i nie dwa do dzieciątka
|
|
#4328 | |
|
Wtajemniczenie
|
kurczę...śmierdzi gazem u mnie w mieszkaniu i nie tylko....cała klatka zasmrodzona....najdziwnie jsze jest to, ze u nas nie ma podprowadzonego gazu....wiem, że właściciele na dole maja butle gazowe przy kuchenkach....ale są w domu i raczej nic się nie dzieje....ale dlaczego tak śmierdzi... już wytrzymać nie mogę...okna pootwierałam...i nie wiem co jest grane...
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
odzwyczaiłam się wstawać rano odkąd jestem na zwolnieniu... chociaż pracowałam tez w systemie zmianowym i nie powiem,ale zdarzało mi się prawie zaspać na 15 do pracy
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się na SR
![]() To tylko ja taka porządna, że miesiąc po ślubie miałam już nowe dokumenty?
|
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj maz tez sie zastanawia co to bedzie jak dzidzia sie urodzi bo on tez spioszek, w niedziele budzi sie ok.8 na papieroska i sniadanko po czym idzie dalej lulac do 10-12 a ja z nim ![]() moze corka po nas to odziedziczy
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj ciężko, ciężko się zebrać. Mam zamiar załatwić wszystko przed porodem i póki brzusio nie jest jeszcze ogromniasty. Do Hamburga mam ok. 200 km i lepiej jechać póki brzuszek nie duży. Zdjęcia już zrobiłam, czekam tylko aż ojczym przywiezie mi papiery z Pl. Wyobraź sobie, że ja ślub brałam w De a dopiero tydzień temu rejestrowałam (za pośrednictwem mojej mamy) swoje małżeństwo w Pl ![]()
|
|
|
|
|
#4332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
budzę się koło południa i zabieram się szybko za obiadek, sprzątanie bo mało czasu zostaje do jego powrotu
|
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za kciuki czuje sie dzisiaj okej denerwuje sie tylko skurczykow bardzo malusio poki co Cytat:
dzieki wiekszej ilosci usg wiecej mozna stwierdzic ![]() usg w niczym nie szkodzi aha zapomnialam o 3D wiec w sumie chyba 9:P |
||
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
antropia; z gazem nie ma żartów ;/
moze jak nie minie to na pogotowie gazowe zadzwoń ? nie no, jestes moja idolka !! Zaspac prawie na 15 Cytat:
24kasia86 fajnie jak córeczka da sie Wam do bólu wyspać Dobrze dobraliście sie z TŻetem gusiagatko; nie no pieknie Po prostu jesteś normalna po co się spieszyc ![]() ![]() Bardzo Cie rozumiem Gdyby nie poród to też bym jeszcze pewnie z 2 latka tak ze starym nazwiskiem smigała.. przyzwyczaiłam sie do niego ![]() oki doki Lalunie, mykam z pracki bo ja dzis od 10-18. Lece jeszcze odebrac opisane wyniki glukozki, bo w sobote dała mi pani ksero tylko, gdyz nie zdazyli opisac. Całuski
|
|
#4335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4336 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() ja jak pracowalam ledwo chodzilam tak mi snu brakowalo, tz na 6 do pracy i jak mnie nie daj Boze obudzil wtedy to bo ja mialam na 9. teraz wstaje z nim, zamykam drzwi bo mamy jedna pare kluczy i ide spac dalej hehe---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- agus87 ja nie mowie ze zle z ta iloscia usg ddaaiissyy nasza mala chyba da nam popalic jak sie tak rusza teraz
|
|
|
#4337 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
Wprawdzie jeszcze was nie nadrobiłam, ale chciałam się przywitać i opowiedzieć o wizytce ![]() Syneczek zdrowy i grzeczny! Przez 20 minut miałam robione KTG i posłuchałam sobie jak pięknie bije serdeuszko mojego Skarba USG też oczywiście było ![]() ale musicie wierzyć mi na słowo, bo nie dostałam zdjęcia buzi buuu i nie mogę wam wkleić żadnej fotki!! Dostałam tylko zdjęcie kości udowej, przekroju serca i wielkości głowki, ale nie buzi, tylko jakby zdjęcie czaski od spodu..Mały waży 1200 g i mierzy 36 cm (z nóżkami oczywiście). Dziś ułożony główkowo, ale doktor powiedział, że jeszcze przez następne tygodnie może zmieniać pozycje i dopiero po 34 tygodniu powinno sie unormować i mam nadzieję, że wtedy już syneczek główką w dół będzie leżał sobie do porodu.. Tyle dobrych wieści.. bo złe to na temat szyjki.. No może, nie tak bardzo złe, ale też nie rewelacyjne.. Szyjka długa na 3 cm.. powinna być na 4 cm, ale zamknięta, więc gin stwierdził, że nie ma podstaw do niepokoju. Jednak moja natura nie pozwala mi przestać się martwić Kolejna wizytka za 3 tygodnie.. Rozpisałam się, a teraz wracam się do poczytania, co tam od rana naskrobałyście
|
|
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
daisyjak będę wyhodziła to zajdę do właściciela jak się nic nie zmieni...jak okna pootwierałam to juz tak nie czuć tego gazu....
a wyobraź sobie minę mojej szefowej jak wpadłam 5 min po 15 zdyszana i mówię jej , że przepraszam, ale zaspałam 24kasia86 ja jeszcze muszę w trzech bankach zmienić...ale to już nie takie pilne ![]() stworzyłam mój pierwszy album w profilu z trzema zdjęciami ze slubu...jestem z siebie dumna, bo dla mnie to nie lada wyzwanie jakby któraś chciała zobaczyć to zapraszam
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oszczedzaj sie ja dzisdiajopie.prz za szyjke dostane - na 100 % znow sie pewnie skrocila boje sie jsak diabli tej wizyty... |
|
|
|
|
#4340 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Tzn. dowód, bo prawa jazdy do tej pory nie wymieniłam.---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wróciłam od lekarza....z ciążą wszystko w porządku
. Bóle które miałam i złe samopoczucie to mogą byc od jelit, żołądka, nerek ale najprawdopodobniej od woreczka żółciowego, bo jak już kiedys wspominałam mam kamienie. Teraz ucisk jest jest już bardzo duży i z każdym dniem może byc coraz gorzej, mam brac tabl. osłonowe na wątrobe, stosowac diete, a jak się pogorszy to do szpitala - może się skonczyc usunięciem woreczka . Później Was nadrobie, bo Tż już czeka na laptopa
|
|
#4342 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak w dowodzie masz panieńśkie, to dziecko też tak będzie miało napisane przy wypisie ze szpitala, a Twój mąż będzie musiał z aktem ślubu zmieniać to w USC ( tak nam mówiła położna na SR ). Może więc lepiej zmienić przed??
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Wtajemniczenie
|
spice1985 sprawdziłam i sprzedawca z all nazywa sie kubald....jutro będę u teściowej to zerkniemy na to łóżeczko z tz i dam znać...mam nadzieję, że będzie ok...ja mam z żyrafką
|
#4345 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki, gratuluję udanych wizyt !! Cytat:
![]() hmmmmmmmm.......... Orientujecie się może jak to uczynić żeby moja mała miała nazwisko TŻ, jeśli jesteśmy bez ślubu? I przez najbliższy rok na pewno nic się nie zmieni ?
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-03-14 o 18:41 |
|||
|
|
|
#4346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, mi zdarzało się spać do 10 jak chodziłam na drugą zmianę i to wydawało mi się długo, ale za to co drugi tydzień wstawałam o 5.30. A teraz taka norma że budzę się o 7, ale może twoja dzidzia też będzie taki śpioszek ![]() dziewczonka, lolka udanych wizyt, a co do tej szyjki to 3 cm to chyba nie jest jeszcze żle, ważne że zamknięta
|
|
#4347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak oglądam takie cudne sesje to mam ochotę udusić gołymi rekami naszego niedoszłego "fotografa"....wyhuśt ał nas dwa dni przed ślubem i już nie dało się nic załatwić....nie mamy takich ładnych zjęć
|
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
Enchantress- to fajnie że u Ciebie ok z łóżeczkiem, widocznie ja miałam pecha.
Antropia z Twoim też na pewno będzie ok:0 |
|
|
|
#4349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka1212 i Dziewczonka
za wizytki. Loluś ja nie znam dlugości swojej szyjki, moze lepiej nie wiedziec ale z tego co piszecie nie masz az takiej krotkiej, wazne ze zamknieta![]() Dziewczonka w takim razie dietka i bedzie dobrze, najwazniejsze ze z mała ok. Koncze kochane, ide uszykowac te wszystkie papiery na jutro. Kurde ale mam dola przez tego Tz. Tak mnie jakos podenerwowal ![]() spice1985 mozesz mi podac swoj nr tel na PW? to sms napisze jak pogadam z Tż o tym lozeczku. Co on mysli na temat wytarcia tego? ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
to juz zapytam na powaznie. Mojej tesciowej przyszlo wyrownanie za wode za rok 2010 okolo 500zl, ona nie ma za co zaplacic, a dopiero jak ureguluje moze mnie zameldowac, tak jej burmistrz powiedzial, malo tego czekalismy na odpowiedz miesiac, a ja myslalam ze sie czeka 2tygodnie... wiec sie wkurzylam i nie zmieniam meldunku, ale musze nazwisko chociaz. A zdjecia mam zrobione z kwietnia 2010 jeszcze przed ciaza, jeszcze szczuplaczek bylam
|
|
|
#4350 |
|
Wtajemniczenie
|
24kasia86 ja się podłączam do pytania bo my tez mamy inne meldunki z tż... gdzie się dzidzie melduje??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

pewnie jak będzie już z nami dzidzia to sie szybko wyleczę z nadmiernego spania
no to ładnie...a ja się przejmowałam, że pól roku po ślubie nie mam dowodu nowego
Moje lenistwo przechodzi wszelkie granice ale na usprawiedliwienie dodam, że mam meldunek u rodziców i musze to załatwic w urzędzie miasta tam bo do Krakowa nie chcę sie przemeldowac 

bo ja mialam na 9. teraz wstaje z nim, zamykam drzwi bo mamy jedna pare kluczy
Czekamy na Ciebie fasolko