Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-13, 21:59   #3931
lupinka
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość

I wogóle generalnie słucham mojego orto i jestem posłuszna prawie we wszystkim... bo niestety nie udało mi się rzucić palenia, a zasadniczo zabronił mi palić w sumie przez trzy pierwsze miesiące nie paliłam, a potem niestety...sięgnęłam po jednego "imprezowego" papierosa i to był największy błąd
a nie wolno palić z aparatem? czemu? ;p
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 22:36   #3932
maria_antonina91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klajdla Pokaż wiadomość
Ja mam na tydzien przed zalozeniem A czy pozniejszy bol zebow po zalozeniu aparatu jest mniejszy, czy wiekszy w porownaniu do separatorow? Nie wiem na co sie nastawic
Mnie po założeniu aparatu bolało równie mocno jakieś 5-6 dni. Jadłam wtedy tylko gerberki dla dzieci i schudłam jakieś 5 kg Tabletki przeciwbólowe nie bardzo pomagały. Trochę zmniejszały ból, ale po paru godzinach znów wracał. Przez mniej wiecej pierwszych 8-10 miesięcy bolało mnie po każdej wizycie jakieś 2-3 dni, ale kiedy zęby już przestały tak bardzo wędrować i było przy nich coraz mniej roboty to bólu nie było. Najgorsze co jednak mnie spotkało to usuwanie ósemek tych jeszcze nie wyrośniętych u chirurga szczękowego...ale nie chce nikogo straszyć.

Cytat:
Napisane przez girl-from-poland Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane pilna sprawa!
które z was miały usuwane jakieś zęby ?
Chodzi mi o czas schodzenia się szpar po usunięciu...
please help
Ja miałam przed założeniem aparatu usuwaną mleczną górną trójkę, ponieważ ta druga wyrosła mi za nią. Była dośc daleko od prawidłowego łuku, ale szybko przeszła na swoje miejsce po jakiś 2-3 miesiacach. Myślałam, że to dłużej potrwa, a tu nawet się nie obejrzałam a już była tam gdzie trzeba.
maria_antonina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 22:41   #3933
pam5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
OK... Namówiłyście mnie Wrzucę fotki, ale od razu uprzedzam, że jak dla mnie nie ma spektakularnych efektów - orto sama mówiła, że miałam za małe stłoczenia na super widoczne efekty... Do tego uważam, że mimo iż minęło ponad 6 miesięcy ze złomkiem, to dopiero początek mojej drogi do choć mam nadzieję, że się mylę
Fotki są sprzed założenia "kołyski"... przepraszam za ten osad na ząbkach już niebawem wizyta higieniczna, więc się pozbędę dziada choć na chwilę.
Pietka17 ale Ci fajnie - tylko 8 miesięcy i koniec
Antarktyda nic się nie martw co się popsuje to się naprawi
Oto moje krzywulce...
A jaką różnicę widać!Duża zmiana odkąd nosisz aparat,super
pam5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 23:26   #3934
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
a nie wolno palić z aparatem? czemu? ;p
No właśnie mój orto powiedział, że nie jest wskazane palenie, bo spowalnia efekt leczenia - aczkolwiek nigdzie w sieci nie znalazłam potwierdzenia tej tezy więc nie wiem, jak to właściwie jest Co prawda tłumaczył mi dlaczego tak się dzieje, ale już nie pamiętam dokładnie
No i jeszcze mówił, że od palenia tworzy się bardzo nieładny i ciężki do usunięcia osad przy zamkach...
Przejęłam się tym mocno na początku i nawet mi nieźle szło... I chyba znowu z tym powalczę
Mam do tego jeszcze swój własny argument - miesięczne koszty palenia, to mniej więcej miesięczna wizyta kontrolna...

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 23:34   #3935
chudzinka0
Raczkowanie

hej kochane czy mogę się przyłączyc?
W sumie to jeszcze nie mam tego cacka na ząbkach, ale wiem już że na pewno będe miała
ZAKŁADAM APARAT 24 MARCA ;D (a w środę - 16 leczenie ostatnich dziureczek, wiadomo, że lepiej ich nie miec, jakby miały się później z nich zrobic wielkie dziurska haha)

oo a teraz się rozpisze, a co!
Mam krzywy zgryz - dolne zęby zachodzą mi na te z góry, w sumie nie wygląda to tak tragicznie, aż tak bardzo nie widac - ale wiadomo... Więc jak byłam dawno dawno temu w podstawówce to nosiłam taki na noc... niestety kasa u "technika dentystycznego" została a ja dalej zostałam z tym z czym przyszłam :P W każdym razie minęło dużo czasu, zaczęło zależec mi na ząbkach i postanowiłam iśc do ortodontki (na przeciwko domku mam a jakoś nigdy nie było mi tam po drodze! ) ale szłam tam z myślą że "chcę aparat tylko i wyłącznie na noc, na stały NIGDY w życiu się nie zgodze, o nie!". I wiadomo jakie było moje zawiedzenie jak babeczka poinformowała mnie że wada jest traaagedia i że tylko stały wchodzi w grę - na 2 lata. Dodam ze jeszcze mam na górze dwójki strasznie malutkie, takie igiełki (jak to powiedziała orto) i są mniejsze od pozostałych. Mówiła ze aparatem powiększy szczenkę (hmm.. szczenkę? jak coś to mnie poprawcie haha), bo jest mała i na te dwójki będzie miejsce i zrobi mi licówki czy coś w tym stylu ale oczywiście po aparacie:P I stwierdziła też że jakbym się tak zdecydowała to plan jest taki że zakłada mi na górę aparat, a po trzech miesiącach na dół.
jak się domyślacie wyszłam z płaczem, dobrze że było już ciemno wrr... i oczywiście załamana, że nigdy nie będę miała ładnych ząbków i pewna w 100% że stałego aparatu nie chcę. W każdym razie w nocy długo myślałam, czytałam w internecie (ten wątek też!! hihi) i CUD :P zdecydowałam się, ale na przeźroczyste... wiadomo, żeby nie było go widaac. długa historia - czytałam ze żółkną ale nie obchodziło mnie to... :P Niestety okazało się, że moja orto takich nie robi. :P
Wreszcie zdecydowałam się, że już będę miała metalowe, ale nie chcę żadnych kolorowych gumek chyba że mnie przekonacie ;> ;> hihihi.
ojej! Historia życia haha :P (ale końcówkę i tak skróciłam )

aaa zapomniałam będę miała zakładane w środę (przy okazji wyleczenia dziurek) too coś na ząbki z tyłu, co się na tym śruba trzyma haha przepraszam za ten chaos, ale jeszcze jestem nie obcykana - mam nadzieję że się szybko naucze !
ciumasy.

Edytowane przez chudzinka0
Czas edycji: 2011-03-13 o 23:42
chudzinka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 23:54   #3936
Maliniarka
Zakorzenienie

chudzinka
jak możesz nie chcieć aparatu ja o nim marzę

na pewno będzie wszystko super wyglądało już po leczeniu
jeżeli masz większą wadę, to lepiej metalowy, bo lepsze siły oddziałują, tak czytałam

ja 25 idę dopiero na "wywiad" co da się zrobić z moimi ząbkami , więc jeszcze trochę czasu do tego aparatu minie na pewno...

koniecznie pokaż zdjęcia przed i w aparacie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 00:01   #3937
ajeva
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chudzinka0 Pokaż wiadomość
W sumie to jeszcze nie mam tego cacka na ząbkach, ale wiem już że na pewno będe miała
ZAKŁADAM APARAT 24 MARCA ;D (a w środę - 16 leczenie ostatnich dziureczek, wiadomo, że lepiej ich nie miec, jakby miały się później z nich zrobic wielkie dziurska haha)

Mam krzywy zgryz - dolne zęby zachodzą mi na te z góry, w sumie nie wygląda to tak tragicznie, aż tak bardzo nie widac - ale wiadomo... Więc jak byłam dawno dawno temu w podstawówce to nosiłam taki na noc... niestety kasa u "technika dentystycznego" została a ja dalej zostałam z tym z czym przyszłam :P W każdym razie minęło dużo czasu, zaczęło zależec mi na ząbkach i postanowiłam iśc do ortodontki (na przeciwko domku mam a jakoś nigdy nie było mi tam po drodze! ) ale szłam tam z myślą że "chcę aparat tylko i wyłącznie na noc, na stały NIGDY w życiu się nie zgodze, o nie!". I wiadomo jakie było moje zawiedzenie jak babeczka poinformowała mnie że wada jest traaagedia i że tylko stały wchodzi w grę - na 2 lata. Dodam ze jeszcze mam na górze dwójki strasznie malutkie, takie igiełki (jak to powiedziała orto) i są mniejsze od pozostałych. Mówiła ze aparatem powiększy szczenkę (hmm.. szczenkę? jak coś to mnie poprawcie haha), bo jest mała i na te dwójki będzie miejsce i zrobi mi licówki czy coś w tym stylu ale oczywiście po aparacie:P I stwierdziła też że jakbym się tak zdecydowała to plan jest taki że zakłada mi na górę aparat, a po trzech miesiącach na dół.
jak się domyślacie wyszłam z płaczem, dobrze że było już ciemno wrr... i oczywiście załamana, że nigdy nie będę miała ładnych ząbków i pewna w 100% że stałego aparatu nie chcę. W każdym razie w nocy długo myślałam, czytałam w internecie (ten wątek też!! hihi) i CUD :P zdecydowałam się, ale na przeźroczyste... wiadomo, żeby nie było go widaac. długa historia - czytałam ze żółkną ale nie obchodziło mnie to... :P Niestety okazało się, że moja orto takich nie robi. :P
Wreszcie zdecydowałam się, że już będę miała metalowe, ale nie chcę żadnych kolorowych gumek chyba że mnie przekonacie ;> ;> hihihi.

aaa zapomniałam będę miała zakładane w środę (przy okazji wyleczenia dziurek) too coś na ząbki z tyłu, co się na tym śruba trzyma haha przepraszam za ten chaos, ale jeszcze jestem nie obcykana - mam nadzieję że się szybko naucze !
ciumasy.
witam
historia bardzo podobna do mojej ja też z płaczem wychodziłam z pierwszych wizyt.. hehe i nawet wada brzmi troszeczkę podobnie, tylko bez tych dwójek.
i jeśli chodzi o to rozszerzanie szczęki to ja właśnie już taki aparat mam jest to u mnie hyrax i jest już mi z nim coraz lepiej. może to być też hass, więc prawdopodobnie Ty też właśnie to będziesz miała a powiedziała CI orto na ile tą śrubę?
koniec 10.01.2014

"It's not a dream anymore.

It's worth fighting for!"

proszę o udostępnianie=》 https://zrzutka.pl/ndpe6p dla mamy
ajeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 01:19   #3938
Antarktyda
Raczkowanie

chudzinka,
doskonale rozumiem Twoje dylematy, miałam to samo! ALe w końcu się przemogłam... Nie jest źle, ludzie mówią mi, że ładnie mi w tym podobno... Chyba da się polubić ten aparat
A za 2 lata będzie na co popatrzeć

Nie mogę się doczekać z jednej strony, a z drugiej nie chcę się starzeć. Nieźle co? :| :/

"
Antarktyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 08:26   #3939
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria_antonina91 Pokaż wiadomość
Mnie po założeniu aparatu bolało równie mocno jakieś 5-6 dni. Jadłam wtedy tylko gerberki dla dzieci i schudłam jakieś 5 kg Tabletki przeciwbólowe nie bardzo pomagały. Trochę zmniejszały ból, ale po paru godzinach znów wracał. Przez mniej wiecej pierwszych 8-10 miesięcy bolało mnie po każdej wizycie jakieś 2-3 dni, ale kiedy zęby już przestały tak bardzo wędrować i było przy nich coraz mniej roboty to bólu nie było. Najgorsze co jednak mnie spotkało to usuwanie ósemek tych jeszcze nie wyrośniętych u chirurga szczękowego...ale nie chce nikogo straszyć.
Ojoj U mnie dzis 3 dzien z separatorami i boli jak diabli. Nawet mam problem ze zjedzeniem owsianki Bralam rano Panadol a wieczorem Voltaren Acti, oprocz tego smarowalam miejscowo pasta Sensodyne. Efekt... no niezbyt
PS Z tym chudnieciem, to calkiem pozytywny skuten uboczny
Mam ten sam problem z osemkami. Co prawda sa wyrosniete do polowy, ale Pani dr powiedziala, ze na razie nie bedziemy ich ruszac. 'Podleczymy' troche zeby aparatem i moze wtedy sie wysuna A jesli nie, to bedziemy je usuwac w trakcie noszenia aparatu Prawde mowiac, moglby wyjsc, bo nie chce miec usuwancyh, bo nie mam juz dwoch gornych 4 No i ten bol..
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 10:20   #3940
maria_antonina91
Raczkowanie

Cytat:
Ojoj U mnie dzis 3 dzien z separatorami i boli jak diabli. Nawet mam problem ze zjedzeniem owsianki Bralam rano Panadol a wieczorem Voltaren Acti, oprocz tego smarowalam miejscowo pasta Sensodyne. Efekt... no niezbyt
Mam ten sam problem z osemkami. Co prawda sa wyrosniete do polowy, ale Pani dr powiedziala, ze na razie nie bedziemy ich ruszac. 'Podleczymy' troche zeby aparatem i moze wtedy sie wysuna A jesli nie, to bedziemy je usuwac w trakcie noszenia aparatu Prawde mowiac, moglby wyjsc, bo nie chce miec usuwancyh, bo nie mam juz dwoch gornych 4 No i ten bol..
Ja nawet na wyrośnięcie ósemek nie mogłam pozwolić, bo mi się już nie mieściły w zgryzie i zepsuły by cały efekt. Tylko, że ich usunięcie w moim przypadku to nie była zwykła ekstrakcja.
Stary 2011-03-14, 11:19   #3941
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maria_antonina91 Pokaż wiadomość

Ja miałam przed założeniem aparatu usuwaną mleczną górną trójkę, ponieważ ta druga wyrosła mi za nią. Była dośc daleko od prawidłowego łuku, ale szybko przeszła na swoje miejsce po jakiś 2-3 miesiacach. Myślałam, że to dłużej potrwa, a tu nawet się nie obejrzałam a już była tam gdzie trzeba.
zakładali Ci jakieś sprężynki i inne cuda?
girl-from-poland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:00   #3942
maria_antonina91
Raczkowanie

Cytat:
zakładali Ci jakieś sprężynki i inne cuda?
Tak miałam tego cała mase. Przerzut podniebienny, openbajty, różnego rodzaju wyciągi i gumki. Wszystkiego nie pamiętam, ale przy każdej wizycie było coś.
Stary 2011-03-14, 12:56   #3943
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:

ciumasy.
Zobaczysz, że będziesz miala piękny uśmiech, trochę treba się pomęcyć, ale szybko się przyzwyczaisz.
Pisalas, że nie możesz załozyć przezroczystego, tylko metalowy
Polecam Ci gumki w kolorze zęba lub białe, bo prze to zamki są mniej widoczne, ja sama teraz mam białe, doradziła mi orto, bo ja juz miałam chyba wszystkie kolory, a ona mówi, że teraz jest szał na białe hahahah osobiście uważam, ze z kolorowych ślicznie wygląda jasny róż i pistacjowy. Nie płacz! będzie dobrze!

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
jak założy Ci aparat, to zobaczysz jak boli ;D polecam Ci na pierwsze dni tabletke ketanolu, bo pomoże znieśc ciągły ból w tym najgorszym okresie, ale nie pomoże na tkliwość podczas gryzienia, ale szybko zleci zobaczysz kup miękki tostowy chlebek i jogurty jakieś z ziarnami żeby trochę zoladek nasycic
Stary 2011-03-14, 13:56   #3944
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

żeby zmotywować Was - dzisiaj na przystanku koleżanki/przyjaciółki do mnie że z aparatem ładnie wyglądam i nie mogą sobie wyobrazić jak go zdejmę
i w ogóle że wyładniałam

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 14:20   #3945
Antarktyda
Raczkowanie

paulina, ooo widzisz jak miło
wiosna, komplementy, żyć się chce, co?
Ej, a z tymi chłopakami to Wy twierdzicie, że dlatego lubią jak dziewczyna ma aparat, bo się częściej uśmiecha. A w moim przypadku, zawsze się często uśmiechałam więc nie wiem
btw. tak czytam i dochodzę do wniosku, że chyba żadna z Was się nie zdecydowała na gumki pomarańczowe, co? Ja bym się chyba bała je założyć, czuję, że pożółciłyby zęby :P

"
Stary 2011-03-14, 14:27   #3946
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez Antarktyda Pokaż wiadomość
paulina, ooo widzisz jak miło
wiosna, komplementy, żyć się chce, co?
Ej, a z tymi chłopakami to Wy twierdzicie, że dlatego lubią jak dziewczyna ma aparat, bo się częściej uśmiecha. A w moim przypadku, zawsze się często uśmiechałam więc nie wiem
btw. tak czytam i dochodzę do wniosku, że chyba żadna z Was się nie zdecydowała na gumki pomarańczowe, co? Ja bym się chyba bała je założyć, czuję, że pożółciłyby zęby :P
dokładnie, żyć się chce jeszcze 20 stopni u mnie
ja się uśmiechałam, ale zasłaniałam usta albo uśmiechałam sie tak, żeby ich nie było widać
ja miałam pomarańczowo-czerwone dołączam zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (35,1 KB, 101 załadowań)

Stary 2011-03-14, 14:41   #3947
Maliniarka
Zakorzenienie

Paulinko
no widzisz super jest

aaa pisałaś na blogu, że pani doktor podpiłowała zęby?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:04   #3948
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Paulinko
no widzisz super jest

aaa pisałaś na blogu, że pani doktor podpiłowała zęby?
no wiem dzisiaj pozytywnie, bo pogoda i jutro się lenię

taaak coraz bardziej mi się podobają i mam taką (jak to określiła jedna osoba) 'seksi szparkę' na dole
muszę tylko powalczyć trochę z dziąsłami, bo sie za bardzo rozhulały (dają się we znaki dni w których nie mam siły na nic)

Stary 2011-03-14, 15:23   #3949
Antarktyda
Raczkowanie

O, no u Ciebie całkiem ładnie wygląda ten pomarańczowy
U siebie nie będę lepiej ryzykować, bo raczej mam żółtsze zęby:P

O a słuchajcie? Po jakim czasie zauważyłyście jakąś różnicę?
U mnie 4 dzień w aparacie i non stop latam do lustra a tam nic xD

"
Stary 2011-03-14, 15:34   #3950
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez Antarktyda Pokaż wiadomość
O, no u Ciebie całkiem ładnie wygląda ten pomarańczowy
U siebie nie będę lepiej ryzykować, bo raczej mam żółtsze zęby:P

O a słuchajcie? Po jakim czasie zauważyłyście jakąś różnicę?
U mnie 4 dzień w aparacie i non stop latam do lustra a tam nic xD
właśnie nie wiem jak to jest, że jedne 'wybielają' a inne nie

po miesiącu na pewno, ale pewnie już wcześniej ogółem: po pierwszej wizycie po założeniu aparatu już były zmiany

Stary 2011-03-14, 16:34   #3951
Antarktyda
Raczkowanie

nie mogę się doczekać! =D

"
Stary 2011-03-14, 16:37   #3952
tinsel
Raczkowanie

W czwartek wizyta z omówieniem planu leczenia.

Aparatka
tinsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:26   #3953
chudzinka0
Raczkowanie

Maliniarka czy aby na pewno chcecie oglądac mój krzywy zgryz i ząbki? :P haha to nie powód do dumy
Nie mówie, że go nie chcę dzięki temu wątkowi (i dzięki temu że gdzieś przeczytałam, że usta będą w aparacie pełniejsze hahahaha) to jestem bardzo na TAK i odliczam dni do 24-tego
To koniecznie napisz po konsultacji co i jak tam

ajeva no widzisz mam nadzieję, że będzie jakakolwiek poprawa u mnie ahh... Nie mam pojęcia o tej śrubie

Antarktyda jeejku jakie Ty masz prościutkie w avatarku... !!! Mam nadzieję że też mi tak będą mówic, bo komplementy lubie hihi... mam nadzieję że jakoś to będzie wyglądało.

girl-from-poland Kochana ;*;* chciałam przeźroczyste, nawet już mama się zgodziła, bo wiadomo większe koszty - a ja nawet myślałam żeby zrobic górę przeźroczystą a dół metalek no ale nic z tego.
Jak orto mi coś takiego zaproponuje to wybiorę białe ;* dzięki za rade

IDZIE WIOSNA! Słoneczko... witaminka D... dziewczyny, jeszcze 10 dni i będę miała swój osobisty aparat. Jutro idę założyć na górne zęby z tyłu jakieś gumki na śruby czy coś takiego (jak to się nazywa? :P )

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Post pod postem... wieeem.
Dziewczyny a Wy coś schudłyście w aparatku?
Są warunki żeby schudnąc?
Stary 2011-03-14, 19:29   #3954
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
Maliniarka czy aby na pewno chcecie oglądac mój krzywy zgryz i ząbki? :P haha to nie powód do dumy
Nie mówie, że go nie chcę dzięki temu wątkowi (i dzięki temu że gdzieś przeczytałam, że usta będą w aparacie pełniejsze hahahaha) to jestem bardzo na TAK i odliczam dni do 24-tego
To koniecznie napisz po konsultacji co i jak tam

ajeva no widzisz mam nadzieję, że będzie jakakolwiek poprawa u mnie ahh... Nie mam pojęcia o tej śrubie

Antarktyda jeejku jakie Ty masz prościutkie w avatarku... !!! Mam nadzieję że też mi tak będą mówic, bo komplementy lubie hihi... mam nadzieję że jakoś to będzie wyglądało.

girl-from-poland Kochana ;*;* chciałam przeźroczyste, nawet już mama się zgodziła, bo wiadomo większe koszty - a ja nawet myślałam żeby zrobic górę przeźroczystą a dół metalek no ale nic z tego.
Jak orto mi coś takiego zaproponuje to wybiorę białe ;* dzięki za rade

IDZIE WIOSNA! Słoneczko... witaminka D... dziewczyny, jeszcze 10 dni i będę miała swój osobisty aparat. Jutro idę założyć na górne zęby z tyłu jakieś gumki na śruby czy coś takiego (jak to się nazywa? :P )

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Post pod postem... wieeem.
Dziewczyny a Wy coś schudłyście w aparatku?
Są warunki żeby schudnąc?
hahaha jejku wiem co czujesz pamietam jak ja sie nie moglam doczekac, az sie poplakalam ze szczescia ))
i dam sobie rękę uciąć, że predzej czy pozniej zrobisz kolorowe,
hehehee nie bierz szarych bo one daja wrazenie ze sie ma duzo tego metalu w buzce.
Pewnie idziesz na separacje, czyli bedzie CI odgradzala 6 od innych zebow wciskajac tam gumki?
Jelsi tak To beda bolaly zeby wieczorem i nastepne dni
Stary 2011-03-14, 19:37   #3955
chudzinka0
Raczkowanie

Cytat:
hahaha jejku wiem co czujesz pamietam jak ja sie nie moglam doczekac, az sie poplakalam ze szczescia ))
i dam sobie rękę uciąć, że predzej czy pozniej zrobisz kolorowe,
hehehee nie bierz szarych bo one daja wrazenie ze sie ma duzo tego metalu w buzce.
Pewnie idziesz na separacje, czyli bedzie CI odgradzala 6 od innych zebow wciskajac tam gumki?
Jelsi tak To beda bolaly zeby wieczorem i nastepne dni
no wiesz... wolałabym się urodzic z hollywoodzkim uśmiechem haha :P Ale taka przygoda jak Wy to piszecie ze "złomkiem" zapowiada się ciekawie :P
taaak! dokładnie, między zęby będzie mi te gumki wsadzac :P chyba między 6 a 7 bo nie mam ósemek :P jutro idę o 18.30 :P Boje się że będzie baaardzo bolało. A zakładanie boli bardzo, czy po założeniu? Hmm... ;p a może i to i to? Ojeej... już nie wiem czego się bardziej bac, czy leczenia małych dziurek (i chyba wymieniania plomby) czy tych gumek :P
Stary 2011-03-14, 19:47   #3956
viera
Zadomowienie

Cytat:
no wiesz... wolałabym się urodzic z hollywoodzkim uśmiechem haha :P Ale taka przygoda jak Wy to piszecie ze "złomkiem" zapowiada się ciekawie :P
taaak! dokładnie, między zęby będzie mi te gumki wsadzac :P chyba między 6 a 7 bo nie mam ósemek :P jutro idę o 18.30 :P Boje się że będzie baaardzo bolało. A zakładanie boli bardzo, czy po założeniu? Hmm... ;p a może i to i to? Ojeej... już nie wiem czego się bardziej bac, czy leczenia małych dziurek (i chyba wymieniania plomby) czy tych gumek :P
zakladanie nie boli, boli PO (można się pożegnać z gryzieniem ;p),ale nie kazdego, wiec moze Tobie sie upiecze ;D
Stary 2011-03-14, 20:00   #3957
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
jak założy Ci aparat, to zobaczysz jak boli ;D polecam Ci na pierwsze dni tabletke ketanolu, bo pomoże znieśc ciągły ból w tym najgorszym okresie, ale nie pomoże na tkliwość podczas gryzienia, ale szybko zleci zobaczysz kup miękki tostowy chlebek i jogurty jakieś z ziarnami żeby trochę zoladek nasycic
To juz sie chyba zaczne psychicznie przyzwyczajac Oj bede kwiczec z bolu, oj bede
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:10   #3958
wesola84
Rozeznanie

Pam5 dziękuję
Ktoś pytał się mnie ostatnio czy nie chcę wymienić tych srebrnych plomb na białe... owszem, chciałabym, ale nie wiem czy podołam finansowo, a do tego nie w każdym zębie byłoby to proste - mam mocno poharatane zębiszcza, zawsze miałam skłonność do próchnicy Na razie o tym nie myślę, jeszcze czas
Tak czytam Wasze posty o zakładaniu złomka i przypominam sobie jak t obyło ze mną, ile się wzbraniałam, ile się zastanawiałam, jakie miałam wątpliwości... a teraz szeroko się uśmiecham i jestem szczęśliwa, że spełniam swoje marzenie - piękny uśmiech już niedługo...
Życzę Wam wytrwałości kochane

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:12   #3959
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
samo zakładanie nie....ale potem...
raz, że masz wrażenie że wlazło Ci coś między zęby i nie mżesz wyjąć (nic tam nie majstruj językiem, żeby nie wyleciało!) a dwa, że później po kilku godzinach zaczyna boleć, to takie uczuci ze boli gdy dotkniesz cos tymi zebami... masakra Jak ktoś pyta jakie to uczucie to mowie: Bolał Cię kiedys zab? no to wyobraz sobie że bolą wszystkie na raz
oczywiscie to taki ból przy nagryzaniu czegos... no ale minie szybko i zapomnisz
Stary 2011-03-14, 20:24   #3960
chudzinka0
Raczkowanie

Ja też jestem mądra... pisze Wam, że jutro idę na te separatory, a jutro jest wtorek... :p a ja ide w środe haha chciałabym żeby to już było za mną
Może i byłoby lepiej jakby mnie troche bolało (ale tylko troche haha) bo mniej bym jadła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości