Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-14, 19:06   #4351
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

24kasia86, antropia, tego to nie wiem.
Tak na chłopski rozum raczej u matki, ale trzebaby było popytać mądrzejszych

Moją dzisiejszą kolację opisałam w wątku kulinarnym w klubie
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:08   #4352
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

Wprawdzie jeszcze was nie nadrobiłam, ale chciałam się przywitać i opowiedzieć o wizytce

Syneczek zdrowy i grzeczny! Przez 20 minut miałam robione KTG i posłuchałam sobie jak pięknie bije serdeuszko mojego Skarba

USG też oczywiście było Syneczek śliczny ale musicie wierzyć mi na słowo, bo nie dostałam zdjęcia buzi buuu i nie mogę wam wkleić żadnej fotki!! Dostałam tylko zdjęcie kości udowej, przekroju serca i wielkości głowki, ale nie buzi, tylko jakby zdjęcie czaski od spodu..

Mały waży 1200 g i mierzy 36 cm (z nóżkami oczywiście). Dziś ułożony główkowo, ale doktor powiedział, że jeszcze przez następne tygodnie może zmieniać pozycje i dopiero po 34 tygodniu powinno sie unormować i mam nadzieję, że wtedy już syneczek główką w dół będzie leżał sobie do porodu..

Tyle dobrych wieści.. bo złe to na temat szyjki.. No może, nie tak bardzo złe, ale też nie rewelacyjne.. Szyjka długa na 3 cm.. powinna być na 4 cm, ale zamknięta, więc gin stwierdził, że nie ma podstaw do niepokoju. Jednak moja natura nie pozwala mi przestać się martwić Mam nic nie nosić.. maksymalnie do 2 kg.. więcej niet

Kolejna wizytka za 3 tygodnie..

Rozpisałam się, a teraz wracam się do poczytania, co tam od rana naskrobałyście
za niepotrzebne zamartwianie sie. Dzidzi tym szkodzisz duperelku Ty cieszyc sie, ze maly zdrowy, rozwija sie prawidlowo i oszczedzac Wszystko bedzie dobrze, bo to tylko 1cm no i nie nosic jak lekarz zabronil. Torebke tylko swoja!!

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wróciłam od lekarza....z ciążą wszystko w porządku , macica miękka, szyjka ok, z dzidzią dobrze . Bóle które miałam i złe samopoczucie to mogą byc od jelit, żołądka, nerek ale najprawdopodobniej od woreczka żółciowego, bo jak już kiedys wspominałam mam kamienie. Teraz ucisk jest jest już bardzo duży i z każdym dniem może byc coraz gorzej, mam brac tabl. osłonowe na wątrobe, stosowac diete, a jak się pogorszy to do szpitala - może się skonczyc usunięciem woreczka .
Później Was nadrobie, bo Tż już czeka na laptopa
Najwazniejsze, ze u Ali wszytsko ok no i kciuki by sie nie pogorszylo

A ja bylam u brata na chwile i jego dzieci. I moj czteroletni chrzesniak na widok brzucha ''to wy juz wyciagneliscie dziecko?'' nie wiem czy tak zeszczuplalam czy co

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

24Kasia, Antropia w miejscu zameldowania matki. Ja tez mam inny meldunek, ale nawet na przyszlosc wole zby maly bym zameldowany tam gdzie ja w razie ''W'' poki nie mamy wlasnego mieszkania.
Stary 2011-03-14, 19:11   #4353
mimbi
Zakorzenienie

Moja mala bedzie zameldowana tam, gdzie ja, bo to jest mieszkanie komunalne i pozniej nie da sie jej tam juz wmeldowac. TZ jest natomiast zameldowany w naszym mieszkaniu, wiec tutaj moga nam pogwizdac, bo jest nasze. A z komunalnym to wiadomo jak bywa - mamy pozniej plan, zeby te 4 pokoje zamienic na 2 mniejsze mieszkania.
Ale nie wiem, czy jest jakis przepis, ktory mowi, gdzie dziecko musi byc zameldowane - czy tam gdzie matka, czy tam gdzie ojciec? Przeciez rownie dobrze nie musi byc zameldowane nigdzie, bo w Polsce nie ma obowiazku meldunku, a teraz juz w ogole jest pomysl, zeby zrezygnowac z meldunku.

Ej kochajcie moj watek, bo uschne ze smutku
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=515272
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:17   #4354
agus87
Zakorzenienie

zjadlam kolacje, bede o 1kg ciezsza
przeciez nie wytrzymalabym do 21,30
Stary 2011-03-14, 19:31   #4355
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
violisia baardzo praktyczne i mądre zakupy Ehh z tym spaniem to coraz wiecej ma cyrki. Na dodatek coraz więcej z nas ma przypadłości III trymestru i coraz wiecej kiepskiego samopoczucia
Już z górki !!
no niestety daisy, ja robie sie coraz bardfziej rozdrażniona ehh.. i wsciekla.. i wogole

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
zjadlam kolacje, bede o 1kg ciezsza
przeciez nie wytrzymalabym do 21,30
hehehe ja juz tez ide sie kompac i kolacje, mam dzis dzien typu:"jem co godzine.."

porazka.. powidzenia na wizycie

co do usg to ja tez mialam chyba 7-8razy robione

a tak sobie rosneee:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 32%20tydz.jpg (10,6 KB, 46 załadowań)
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:32   #4356
Paulizia
Wtajemniczenie

A czy my nie powinnysmy zaczac myslec nad nowym tytulem watku?
Musze cos pokombinowac, bo jeszcze ani jednej propozycji nie rzucilam jeszcze
Stary 2011-03-14, 19:33   #4357
anula_81
Zakorzenienie

Ja jakos nie mialam weny do pisania, troche rozmawialam z mama przez skype, troche z psiapsiola, ktora 2 lata stara sie o malucha a teraz sie okazalo ze naturalnie maja minimalne szanse.
TZ wrocil do domu i oczywiscie jakby tematu auta nie bylo..ehh
juz sie pozalilam w klubie...
matall miesiac po slubie nowe dokumenty???no powiem szczerze chyba najbardziej zorganizowana mama swiata! ja mam podwojne nazwisko, ale tak trudne do wymowienia dla Norwegow, ze chyba sobie zmienie raz jeszvze bo mam dosyc literowania sto razy za kazdym razem.
kasiulka moj TZ tez straszny spioszek, ale teraz odkad jestem w ciazy oboje budzimy sie wczesnie w weekend. organizm daje nam chyba znaki ze dzidzia juz niedlugo bedzie z nami
agus nie stresuj sie wizyta, bedzie dobrze, trzymamy kciuki1
antropia spisz 15 godzin??1 matkooo padlam
daisyyy daj znac jak juz do domu dotrzesz
lolciu najwazniejsze, ze synek zdrowy i duzy juz szyjka sie nie przejmuj az tak, bo nie jest przeciez az taka krotka chyba jak na ten tydzien co?
dziewczonka najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko ok. ja mam tez straszne bole woreczka, ale juz wiem ze to to i sie nie stresuje, czasem nawet czuje jak mnie mala kopie po zoladku bo az mam refluks straszny, ale co tam, kochana jeszcze kilka tygodni i koniec
eweska to czekamy z Toba do 20 kwietnia i rodziiiiisz, a wtedy my siedzimy jak na szpilkach i ci zazdroscimy twoich pociech ok?
grazin

paulziaaa a ja mam sorbet truskawkowy w zamrazarce yeaaahhhh))
u nas mam wizyty tylko z polozna, badz lekarzem pierwszego kontaktu i przepisowo tylko jedno USG, ale jak chcialam dodatkowo to prywatnie albo jak sie cos dzialo to bylam pamietacie w przychodni i bez niczego mnei przyjeli i przebadali na prawo i lewo.
zosiaaa ja tez ciagle lody wcinam w ciazy, reszta moglaby dla mnie ne istnieac, ale lody musza byc w domu1

ehhh ciagle jestem zla , ide sie chyba wykapac i do lozia, w koncu jutro czeka mnie praca i to sporo.

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:34   #4358
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
no niestety daisy, ja robie sie coraz bardfziej rozdrażniona ehh.. i wsciekla.. i wogole

hehehe ja juz tez ide sie kompac i kolacje, mam dzis dzien typu:"jem co godzine.."

a tak sobie rosneee:
no brawoo fajniutki bebenek
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
A czy my nie powinnysmy zaczac myslec nad nowym tytulem watku?
Musze cos pokombinowac, bo jeszcze ani jednej propozycji nie rzucilam jeszcze
masz racje
Stary 2011-03-14, 19:35   #4359
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
24kasia86, antropia, tego to nie wiem.
Tak na chłopski rozum raczej u matki, ale trzebaby było popytać mądrzejszych

Moją dzisiejszą kolację opisałam w wątku kulinarnym w klubie
Cytat:

24Kasia, Antropia w miejscu zameldowania matki. Ja tez mam inny meldunek, ale nawet na przyszlosc wole zby maly bym zameldowany tam gdzie ja w razie ''W'' poki nie mamy wlasnego mieszkania.
no wlasnie tak by bylo najlepiej i tak sie zrobi

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Moja mala bedzie zameldowana tam, gdzie ja, bo to jest mieszkanie komunalne i pozniej nie da sie jej tam juz wmeldowac. TZ jest natomiast zameldowany w naszym mieszkaniu, wiec tutaj moga nam pogwizdac, bo jest nasze. A z komunalnym to wiadomo jak bywa - mamy pozniej plan, zeby te 4 pokoje zamienic na 2 mniejsze mieszkania.
Ale nie wiem, czy jest jakis przepis, ktory mowi, gdzie dziecko musi byc zameldowane - czy tam gdzie matka, czy tam gdzie ojciec? Przeciez rownie dobrze nie musi byc zameldowane nigdzie, bo w Polsce nie ma obowiazku meldunku, a teraz juz w ogole jest pomysl, zeby zrezygnowac z meldunku.

Ej kochajcie moj watek, bo uschne ze smutku
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=515272
jakby to fajnie było gdyby juz nie musiało być meldunku hehe szczególnie dla takich oszołomów co ja

no ja juz spakowana, a raczej zebralam wszystkie dokumenty w calosc. A wiecie co najlepsze? jade do malego miasteczka, gdzie wszyscy sie znaja jak nie z nazwiska to z widzenia, niektórzy nie wiedza ze w ciąży jestem lub ze za maz wyszlam (bo caly czas w Łodzi jestem, nie mam Nk a fejsika niedawno zalozylam). Jutro bede miala na sobie wzrok wszystkich przechodniow ehhhhhhhhhhhhhh wiecie jak to jest, szczegolnie te ktore mieszkaja na wsiach lub malych miasteczkach
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-14 o 19:54
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:35   #4360
Paulizia
Wtajemniczenie

Violisiu idealny brzuszek
Stary 2011-03-14, 19:37   #4361
violisia
Zadomowienie

Cytat:
no brawoo fajniutki bebenek

masz racje
dziekuej ciagle bez "antenki" chyab mi juz nie wyskoczy.. mam nadzieje:P

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Violisiu idealny brzuszek
dzieki
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:37   #4362
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
jakby to fajnie było gdyby juz nie musiało być meldunku hehe szczególnie dla takich oszołomów co ja
No mowie Ci, ze nie ma juz teraz obowiazku meldunku. Mozesz nie byc nigdzie zameldowana, wtedy w dowodzie w miejscu "Adres zameldowania" masz wpisane po prostu "Brak".
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:39   #4363
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuej ciagle bez "antenki" chyab mi juz nie wyskoczy.. mam nadzieje:P

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

dzieki
hehe
to ja dzieki tej antence chyba nastrajac moge haha

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-03-14 o 19:45
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 19:44   #4364
24kasia86
Wtajemniczenie

violisia a ty nadal taka opalona sliczny brzuś
anulka_81 poczekamy zobaczymy, najwyzej bedziemy pisac o 2 w nocy na wizazu "hej spicie".... i po chwili "no ja tez nie spie"

mimbi slyszałam o tym, ale nie wiem czy to juz w praktyke weszlo mimo to na razie wole miec meldunek.

czekam na Tż cos nie przyjezdza, a ja jestem strasznie juz zmeczona, zaczym przyjedzie z kolega, za czym wyjedziemy, za czym dojade do domu to bedzie 23 a chcialam z babcia pogadac itp
Nikosia

Stary 2011-03-14, 19:45   #4365
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

hej hej

spacerek i wizyta u psiapsióły mi poprawiły samopoczucie i juz sie nie dusze
mam wrazenie ze sebus sie odwrócił do góry nogami bo to co on robnił dzisiaj to masakra

Lolka nie przejmuj się kochana szzyjką tylko nic nie dzwigaj!!
Stary 2011-03-14, 19:47   #4366
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
[...] no ja juz spakowana, a raczej zebralam wszystkie dokumenty w calosc. A wiecie co najlepsze? jade do malego miasteczka, gdzie wszyscy sie znaja jak nie z nazwiska to z widzenia, niektórzy nie wiedza ze w ciąży jestem lub ze za maz wyszlam (bo caly czas w Łodzi jestem, nie mam Nk a fajsika niedawno zalozylam). Jutro bede mialam na sobie wzrok wszystkich przechodniow ehhhhhhhhhhhhhh wiecie jak to jest, szczegolnie te ktore mieszkaja na wsiach lub malych miasteczkach
Ha ciekawe coz za historie beda krazyc po Twoim przyjezdzie. Nie ma to jak soczyste ploteczki
Stary 2011-03-14, 19:49   #4367
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

ja zmykam bo mi autobus odjedzie
zasiedziałam się a muszę do tesco podjechać...
buziaki
Stary 2011-03-14, 20:05   #4368
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

Wprawdzie jeszcze was nie nadrobiłam, ale chciałam się przywitać i opowiedzieć o wizytce

Syneczek zdrowy i grzeczny! Przez 20 minut miałam robione KTG i posłuchałam sobie jak pięknie bije serdeuszko mojego Skarba

USG też oczywiście było Syneczek śliczny ale musicie wierzyć mi na słowo, bo nie dostałam zdjęcia buzi buuu i nie mogę wam wkleić żadnej fotki!! Dostałam tylko zdjęcie kości udowej, przekroju serca i wielkości głowki, ale nie buzi, tylko jakby zdjęcie czaski od spodu..

Mały waży 1200 g i mierzy 36 cm (z nóżkami oczywiście). Dziś ułożony główkowo, ale doktor powiedział, że jeszcze przez następne tygodnie może zmieniać pozycje i dopiero po 34 tygodniu powinno sie unormować i mam nadzieję, że wtedy już syneczek główką w dół będzie leżał sobie do porodu..

Tyle dobrych wieści.. bo złe to na temat szyjki.. No może, nie tak bardzo złe, ale też nie rewelacyjne.. Szyjka długa na 3 cm.. powinna być na 4 cm, ale zamknięta, więc gin stwierdził, że nie ma podstaw do niepokoju. Jednak moja natura nie pozwala mi przestać się martwić Mam nic nie nosić.. maksymalnie do 2 kg.. więcej niet

Kolejna wizytka za 3 tygodnie..

Rozpisałam się, a teraz wracam się do poczytania, co tam od rana naskrobałyście
Najważniejsze, że z Syneczkiem wszystko super. Szyjką się narazie nie przejmuj. Tylko nie dźwigaj i poleniuchuj czasem Kochana

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wróciłam od lekarza....z ciążą wszystko w porządku , macica miękka, szyjka ok, z dzidzią dobrze . Bóle które miałam i złe samopoczucie to mogą byc od jelit, żołądka, nerek ale najprawdopodobniej od woreczka żółciowego, bo jak już kiedys wspominałam mam kamienie. Teraz ucisk jest jest już bardzo duży i z każdym dniem może byc coraz gorzej, mam brac tabl. osłonowe na wątrobe, stosowac diete, a jak się pogorszy to do szpitala - może się skonczyc usunięciem woreczka .
Później Was nadrobie, bo Tż już czeka na laptopa
Cieszę się

Cytat:
a tak sobie rosneee:
Piękny a Ty tak zgrabniutko wyglądasz

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:05   #4369
eweska
Moderatoreska

A ja byłam z synkiem na treningu, nie no coraz bardziej mi brzuch twardnieje jak dłużej chodzę, dziś jak szliśmy dość szybkim tempem na trening to nie było przyjemne co sie z brzuchem działo.

Co do usg to ja mam na każdej wizycie, więc już trochę tych wizyt było, pierwsza w 6tyg ciąży od razu z usg i tak co 3 tygodnie następne wizyty i za każdym razem usg, raz chyba tylko miałam wizyte bez usg, no i do tega dwa razy usg genetyczne, więc sporo razy moi chłopcy byli podglądani Musiałabym spojrzeć w kartę ciąży ile to już usg było.
Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Dziewczynki, gratuluję udanych wizyt !! Lolka, moja szyjka w 20tc miała 3,5cm.. teraz nie mam pojęcia, ale skoro powinna być 4..kurczę
Kochana szyjke masz w porządku ja od początku ciąży miałam szyjkę 3 cm, a od miesiąca 2,5cm i lekarz mówił że ok nic nie marudził, powiedział że się troszke skróciła i mam sie oszczędzać i to tyle. A ile teraz szyjka ma dowiem się za tydzień.

Cytat:

a tak sobie rosneee:
Śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

eweska to czekamy z Toba do 20 kwietnia i rodziiiiisz, a wtedy my siedzimy jak na szpilkach i ci zazdroscimy twoich pociech ok?
.
20 może być jak najbardziej oby tylko nie wcześniej jak przed 15 Później może się już dziać
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:12   #4370
agus87
Zakorzenienie

ok, jade
3majcie
Stary 2011-03-14, 20:15   #4371
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ha ciekawe coz za historie beda krazyc po Twoim przyjezdzie. Nie ma to jak soczyste ploteczki
taaakk uwielbiam to wrecz

dobra ja koncze moje drogie odezwe sie pojutrze chyba ze cos by sie dzialo (oby nie)...

ps. wiem ze to jedna noc, ale juz mi smutno ze bede sama spac bez Tż...nie sadzialam ze tak mozna sie przyzwyczaić....no ale przynajmniej nikt mnie o 5 rano jutro nie obudzi

dobranoc skarby

jade do babci

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

agus87
Nikosia

Stary 2011-03-14, 20:17   #4372
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
ok, jade
3majcie

Cytat:

jade do babci[COLOR="Silver"]
Udanego pobytu

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:22   #4373
eweska
Moderatoreska

Cytat:
ok, jade
3majcie
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:24   #4374
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
piękne te zdjęcia
jak oglądam takie cudne sesje to mam ochotę udusić gołymi rekami naszego niedoszłego "fotografa"....wyhuśt ał nas dwa dni przed ślubem i już nie dało się nic załatwić....nie mamy takich ładnych zjęć
U nas też nie był dokładnie ten fotograf, którego zamawialiśmy, ale poradził sobie całkiem nieźle, pomimo kilku wtopek, jak np. w plener zabrał nas najpierw na zdjęcia w ruchu, a dopiero później w sielankowo-portretowe miejsce. I niestety nasze zmęczenie jest zauważalne na kilku zdjęciach, tym bardziej, że upał był chyba ok. 30 stopni.

Cytat:

a tak sobie rosneee:
violisia pięknie rośniesz! Jesteś zgrabiutkw i taka opalona! Używasz może jakiegoś dobrego samoopalacza, balsamu? Jeśli tak proszę o namiar!

Cytat:
ok, jade
3majcie

Cytat:
taaakk uwielbiam to wrecz

dobra ja koncze moje drogie odezwe sie pojutrze chyba ze cos by sie dzialo (oby nie)...

ps. wiem ze to jedna noc, ale juz mi smutno ze bede sama spac bez Tż...nie sadzialam ze tak mozna sie przyzwyczaić....no ale przynajmniej nikt mnie o 5 rano jutro nie obudzi

dobranoc skarby

jade do babci

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

agus87
Spokojnej drogi i miłego spotkania z babcią

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:32   #4375
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hej Kochane zrobilam szybkie zakupy i jestem z Wami. Małż wrócił o 19.30, zjadł szybko zupe i pojechał do księdza na zakrystię Razem ze swoimi strażakami ciekawe co od nich chce,.
Ale pogoda cuudo, wiecie, o 18.30 było 18 stopni !!

24kasia86
; łooo to bedzie gadania !!
Wzrok wszystkich na Tobie Ale musisz iść dumnie do przodu z piersią wypięta upss brzuszkiem i niech sobie gadaja ✂✂✂✂✂✂✂uchy jedne

Lolka ale juz duuzy Twoj Synek!!! A ja jestem tylko tydzien młodsza od Ciebie! Czyli moja Gabi pewnie jest niewiele krótsza (choc na usg połówkowym była z wymiarami o tydzien do przodu, wiec moze byc podobna) A KTG do czego służy? Badanie skurczów macicy czy czego??
Ale pięknie Ci Jaś rośnie
Szyjką tak jak dziewczyny mówią nie martw się tak bardzo. Ogranicz wysilek, dzwiganie i bedzie oki. A zresztą nasze Koleżanki są żywym przykładem wydłużania się szyjek. No i najwazniejsze, że szczelna i zamknięta tak wiec uszy do góry Loluś.
Wierzymy, że sliczny ! Podobny do mamusi ?

Dziewczonka no to genialnie Dobre wiadomości Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Jak w dowodzie masz panieńśkie, to dziecko też tak będzie miało napisane przy wypisie ze szpitala, a Twój mąż będzie musiał z aktem ślubu zmieniać to w USC ( tak nam mówiła położna na SR ). Może więc lepiej zmienić przed??
no własnie o tym slyszałam tylko od kogoś tam z drugiej ręki i pewna nie byłam.. a tu jednak prawda! Shit, muszę się streszczać. Jak Ty tak mówisz to tak musi być. Załatwię to na pewno.
MUSZE ! Dzięki za doping Moja Skarbnico wiedzy

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
24kasia86 ja się podłączam do pytania bo my tez mamy inne meldunki z tż... gdzie się dzidzie melduje??
wiesz co moj mąż powiedział, jak zadałam pytanie gdzie meldujemy Gabi?
Odp jak na centusia krakowskiego przystało:
"Tam gdzie taniej"
a wzięło sie to stad, ze jak rejestrowałam moje autko i wykupywałam AC i OC to m.in dlatego nie chciałam w Krk bo wyższe składki (A tak naprawde to nie chciałam miec krakowskich blach hihi ale mąż o tym nie wie) no i tak sobie wydedukował, że za dzidzi tez sie płaci
Ja nie wiem czy on czasem nie mysli... czy zbudynienie go dopadło

mimbi kocham Twoj wątek ! A Twoj pierwszy post, rzucił mnie na kolana.
Ty sie marnujesz Gwiazdo !! Masz talent aktorski albo pisarski ?

Paulizia; no własnie od wczoraj o tym dumam. Przecież lecimy jak dzikie z postami tez nigdy nie stworzyłam tytułu ale nie mam weny.

anulka, melduje się, wróciłam
Może meżowi minie temat auta ?
Wykapsiaj sie i odpoczywaj w łózeczku. Pracka szybko zleci, jutro juz wtorek a z każdą minutką blizej do przyjazdu Twojej mami - wtedy to dopiero naładujesz baterie

violisia !! modelowy brzuś ! Jaka jesteś zgrabniutka

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:33   #4376
andziot
Zakorzenienie

Witam się wieczorkiem
widzę że dziś płodny dzień był ...
bo czytam i czytam ...
niestety nie odpiszę nikomu bo siły nie mam

jak czytałam to nie tylko mnie dołki dosięgają ...

nie wiem co się dzisiaj działo ale coraz bardziej się martwię ..
byłam z Zosią na spacerze, w sumie to na placu zabaw tylko, trochę porobiłyśmy bab z piasku no i troszkę ją posadzałam na ślizgawce
i od południa bardzo często mi się macica kurczyła ... w sumie to co parę minut
do tego co któryś skurcz bolesny z ciągnięciem do dołu ....
no i wzięłam 3 magnezy na raz
3x byłam w toalecie (już myślałam że zaczynam rodzić )
i leżę plackiem, przespałam się godzinkę,
ale niewiele pomogło ...
jak mężul pojechał z Zosią do dzieci to wzięłam cieplutką kąpiel i jest trochę lepiej
tzn kurczy mi się brzuch ale nie boli juz ...
mała się rusza ale strasznie wypycha i wypina członki i nie wiem czy nie od tego ta macica mi tak wariuje

no i mam doła bo już nie daję rady się Zosią zajmować tak jak bym chciała
cokolwiek z nią robię to zaraz brzuch mnie ciągnie ...
nie ma mi kto pomóc ....
mężul się stara ale musi też pracować .....
przykro mi jest ....
boję się o Gabrysię ale nie chcę Zosi zaniedbywać

przepraszam kochane że tak nasmęciłam ale może trochę mi ulży ....

brzuszki macie piękne
Lolcia nigdzie nie jest powiedziane że szyjka ma mieć tyle albo tyle cm, 3cm to jest ok ...
ważne żeby była twarda i zamknięta ...

no i z tym łóżeczkiem to szopki niezłe ---> ja bym oddała na pewno, a jak Wam zależy na takim wzorze to kupcie drugie takie same, myślę że po prostu mieliście pecha i jakiś felerny model Wam się trafił

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:46   #4377
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczyny, a ja mam wrażenie, że czuję główkę Pepe znowu pod piersiami Czy możliwe, jest, aby odwrócił się z powrotem ( 10 dni temu był główką w dół )?? Czy jak główka jest na dole, to już nie ma pola manewru??
Byłam dzisiaj na konsultacji u lekarza rodzinnego. Wpisała mi w kartę ciąży co trzeba, pytałam ją, czy to możliwe, ale nie wiedziała niestety

andziot, leż grzecznie i uważaj na siebie
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:49   #4378
Paulizia
Wtajemniczenie

Andziot co ja mam Ci poradzic? domyslam sie jak musisz byc rozdarta... Zosia jest jeszcze malutka by zrozumiec, ze mama musi odpoczac, bo ma dzidziusia w brzuszku ech... trzeba byc dobrej mysli, ze wszytsko bedzie dobrze Ja trzymam
Agus
Daisy dzieki w oogle za przepis na te maliny moze w weekend sobie zrobie i ja tez musze sie przyznac, ze nie mam zadnej weny... probuje, probuje i nic z tego nie wychodzi moze ja pol, a ty drugie pol co?
24kasia... sama jedziesz??? O to ploteczki beda pewnie jeszcze soczystsze niz myslalam

Ja sie dzisaj tez przeciezylam... wracalam z zakupami. No musze przyznac, ze nie byly super lekki, ale jakos specjalnie ciezkie tez nie no i pierwszy raz zaczelo mnie ciagnac w dol. Dzisaj jak chodzilam to tez czulam ciagniecie... co ja glupia narobilam??? Mam nadzieje, ze przejdzie, bo teraz tylko leze i odpoczywam!
Stary 2011-03-14, 21:11   #4379
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=ddaaiissyy;25716984]mazianka skurcze mam rzadko, bywają dni że w ogóle a jeśli już są to tak max 5 x dziennie? A to ma wpływ na szyjke ?
Straszne z tym szybkim skracaniem !! To powinnysmy co tydzień latac do dr jak to takie niebezpieczne
QUOTE]

no daltego mam pessar,skracac sie dalej skraca ,ale prznajmniej w biegu nie urodze i zdaze do szpitala dojechac jakby co

Cytat:
pisalas o tym kiedys myslalam, ze juz sie z tym uporałaś
ja mam na dowodzie ul.listpadowa... zameldowana jestem na ul.maja... a mieszkam na ul.wróblewskiego....nie mowiac o tym ze w innym miescie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Jak Julke urodziłam,to ja automatycznie tam gdzie ja zameldowali w usc,a teraz to nie wiem jak to jest.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jak czytałam to nie tylko mnie dołki dosięgają ...

nie wiem co się dzisiaj działo ale coraz bardziej się martwię ..
byłam z Zosią na spacerze, w sumie to na placu zabaw tylko, trochę porobiłyśmy bab z piasku no i troszkę ją posadzałam na ślizgawce
i od południa bardzo często mi się macica kurczyła ... w sumie to co parę minut
do tego co któryś skurcz bolesny z ciągnięciem do dołu ....
no i wzięłam 3 magnezy na raz
3x byłam w toalecie (już myślałam że zaczynam rodzić )
i leżę plackiem, przespałam się godzinkę,
ale niewiele pomogło ...
jak mężul pojechał z Zosią do dzieci to wzięłam cieplutką kąpiel i jest trochę lepiej
tzn kurczy mi się brzuch ale nie boli juz ...
mała się rusza ale strasznie wypycha i wypina członki i nie wiem czy nie od tego ta macica mi tak wariuje

no i mam doła bo już nie daję rady się Zosią zajmować tak jak bym chciała
cokolwiek z nią robię to zaraz brzuch mnie ciągnie ...
nie ma mi kto pomóc ....
mężul się stara ale musi też pracować .....
przykro mi jest ....
boję się o Gabrysię ale nie chcę Zosi zaniedbywać
Andziotku nie dołuj sie,Rozumiem Cie w 1000%
Ja juz od dawna mam "problem" z Julią, a teraz jak mam lezec,to juz wogóle, staram sie jej nie podnosic,ani nic z tych rzeczy,ale sama z nia cały dzien jestem i czesto sie nie da
Tłumacze sobie to tak,ze jak teraz ją odrobine oddale od siebie,to potem nam bedzie łatwiej jak bede musiała sie wiecej Gabrielem zajac.
coz taka kolej rzeczy,a ty sie nie dołuj,tylko staraj sie jej juz pomału tłumaczyc,ze jej nie mozesz podnosic,jak chce sie prztulic,to usiadz albo chociaz kucnij i takie tam.
bedzie dobrze,tylko spokojnie

paulizia ja mam ochote na lody,ale nie na sorbety naszczescie,bo i ch pewnie i tak bym nigdzie nie dostala tutaj

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 21:24   #4380
moria44
Wtajemniczenie

Cześć baby!

Objadłam się dziś sushi i stwierdzam po raz kolejny, że i moja córcia będzie amatorką rybki z ryżem, bo po każdej takiej uczcie wierzga jak baletnica Choć może to tylko zbieg okoliczności

Jestem wykończona i śpiąca więc szybko nadrobiłam i idę spać

zosiaaa ten SklepFelix, o którym piszesz ma tyle negatywnych komentarzy, że w życiu bym u niego nic nie zamówiła. Dla niego jeden negatyw w tą czy w tą nie robi już różnicy i pewnie woli dostać dodatkowego negatywa i zyskać na tym 30-40zł niż dbać o swoją reputację na allegro
Ale widać, że ostatnio coś się zadziało, bo te negatywy od lutego zaczęły się pojawiać

Dziewczonka, Lolka1212 gratuluję udanej wizytki
Lolka 3 cm szyjki to b. dobry wynik, nie zamartwiaj się
violisia przepiękny brzuszek
andziotku Ty na siebie uważaj i tu nie ma miejsca na zamartwianie się, że się za mało Zosią zajmujesz, bo jesteś w ciąży z siostrzyczką Zosi i musisz się nią również zaopiekować. Ja nawet krzesełka nie dźwignę a Twój Zosiaczek pewnie trochę waży więc tym bardziej powinnaś ograniczyć takie zabawy gdzie musisz małą podnosić Na pewno nie poczuje się przez to mnie kochana albo zaniedbywana. Tym bardziej, że z tego co piszesz widać, że Zosia ma sporo atrakcji zapewnianych więc to na pewno szczęśliwa dziewczynka, której nic nie brakuje więc kilka tygodni mniejszej aktywności jej mamy na pewno nie wyrządzi jej krzywdy

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości