|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
i też nie wiem co z tym faktem zrobię D0tk4- piękna piosenka bardzo wzruszająca ![]() Pisałyście o zaliczkach. U nas narazie 1000 zł sala i 500 zł foto&video Jeszcze tydzień i mam nadzieję, że zespół będzie załatwiony...
|
|
#2882 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Co do zaliczek to, sala 1000zł, dj-400zł, a fotograf i kamerzysta-wciąż szukamy
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
U nas z zaliczek to na razie tylko zespół- 100zł i fotograf/kamerzysta- 100zł. A reszta to dopiero po wakacjach 2011...
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=FUZui0ojYCs
http://www.youtube.com/watch?v=pvtdq...eature=related jak słyszę tą melodię to od razu mi się kojarzy mega długa nawa w kościele :P i przechodzą mi ciary po plecach ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=_Q-FK...eature=related ta też ma piękny tekst. Ale ja chciałam coś po polsku
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-03-14 o 19:32 |
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się obawiam, że mogę płakać w kościele. Pewnie Tż mi na to nie pozwoli, bo znając go będzie mnie rozśmieszał
Nawet na pogrzebie mojego dziadka rok temu nie dał mi beczeć za dużo.
|
#2886 |
|
Wtajemniczenie
|
kicia, ja Canon Pachelbela uwielbiam w wersji rockowej, na przykład tej: http://w475.wrzuta.pl/audio/1Ostv49C...rock_-_jerry_c Ale to ze względu na moją ogólną miłość do cięższych brzmień
Wiem, że niektórzy powiedzą, że to profanacja klasyki, ale po to jest klasyka, żeby niej czerpać Bo utwór sakralny to nie jest, więc i sprofanować sensu stricte go nie można.Co do płakania w kościele - ja zazwyczaj mam tak, że napływają mi łzy do oczu (ale nie leją się po policzkach na szczęście) i zaciska się gardło. Najczęściej wtedy też drży i załamuje mi się głos i właśnie tego się obawiam - ciekawe jak będzie brzmiała moja przysięga
|
#2887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do zaliczek to my narazie tylko sala 1000 zł, kamerzysta i fotograf to brat bratowej a zespoł to znajomi wiec zaliczki nie chcą. Obawiam się, że i ja mogę się popłakać w kościele... |
|
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie m.in. dla Canona Pachelbela muszę mieć skrzypka na ślubie który mi pięknie wykona ten utwór
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać tydzień temu byliśmy i księdza i wybraliśmy godzinę 16.00 u nas duża parafia księży jest z 8. Wpisywał nas taki śmieszny młody no i nowy w naszej parafii. Dzisiaj do niego zadzwonił ksiądz że nie mogą nam udzielić ślubu o 16 bo to maj jest i albo o 15.30 albo o 16.30. No to mój TŻ powiedział że 16.30 a on na to żeby przyjść jutro do kancelarii i przepisać godzinę bo jest kolejna para na ten sam dzień i tą samą godzinę ale my byliśmy pierwsi więc pierwsi wybierzemy.Mam nadzieję że jakieś cyrki nie wynikną z tego powodu. I tak oto w ten sposób pierwsze kłody pod nogi poleciały. Ciekawe jak będzie dalej
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
jagodzia obawiam się że z tym może być ciężko zeby to zagrali bo to nie pieśn sakralna ale wiesz to zalezy od czepliwości księdza. Ja będę miała Ave Maria na skrzypcach. A w czasie komunii chciałam http://karolowca.wrzuta.pl/audio/7GU..._boze_owieczki tylko skąd ja wytrzasnę taki chórek
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2893 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam takie pytanie - jak się idzie zaklepać termin ślubu w kościele to coś trzeba mieć ze sobą oprócz dowodu osobistego?
Jeżeli chodzi o oprawę muzyczną w kościele to my będzie mieć fletnię pana na której zagra nam nasz znajomy. |
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet dowodu nie musiałam dawać. Tylko poprosił o imiona nazwiska i numer telefonu
|
#2895 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle, że ja swój licencjat zaczęłam pisać w sierpniu, a skończyłam w połowie września Poza tym sytuacja identyczna.Powodzenia życzę ankiecie w pierwszym wyjściu na świat! Cytat:
![]() Dla mnie pisanie pracy jakiejkolwiek naukowej to czysta katorga i dla mnie problemem są dolne, a nie górne limity Ja po prostu zupełnie nie wiem, co pisać. Zazdroszczę tym, które muszą ciąć swoje prace, bo wolałabym mieć taki problem, niż siedzieć nad pustym Wordem i nie wiedzieć, co pisać.Cytat:
Ja wolę kolorowe, ale ta bardzo elegancka i na pewno dooobrze Wam się będzie jej używało ![]() Cytat:
Przed chwilą sprawdziłam pracę TŻta, to jest jedyne, co dobrze mi wychodzi... Umiem i lubię poprawiać, co napisane, ale samej napisać to już dla mnie ogromny problem... Cytat:
A że na weselu będę bawić się dość żywiołowo, to nie wiem, jak to na zdjęciach będzie wyglądać... Tapetę w każdym razie też będę potrzebować naprawdę porządną.Cytat:
Przy oświadczynach też ryczałam jak bóbr, ale to dlatego, żeby było to dla mnie ogromnym zaskoczeniem, no i wcześniej włączył mi film, który dla mnie zmontował na tę okazję, strasznie wzruszający... Ale tutaj to zupełnie inna sprawa, wszak przygotowujemy się do tej chwili dłuugi czas, TŻ już prawie nauczył się przysięgi na pamięć i ogólnie no to będzie bardziej taka koncentracja z naszej strony, niż wzruszenie... No, ale każdy to odbiera inaczej ![]() Mmmmmm, TŻ właśnie zrobił nam przepyszny koktajl bananowy... Ale super! Normalnie czysty aksamit i eksplozja smaku
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-14 o 20:23 |
||||||
|
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
Ja nawet dowodu nie potrzebowałam, podałam tylko swoje imię i nazwisko i TŻ oraz numer telefonu. ( nawet byłam sama bez TŻ)
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to samo dowody były zbędne wszystkie papiery trzeba będzie przynieść 3 miesiące przed ślubem
|
#2898 | |
|
Raczkowanie
|
Co do płakania podczas ślubu, to ja pewnie będę mega
![]() W zeszłym roku świadkowaliśmy i PM od błogosławieństwa u niej do końca ceremonii prze ryczała a efekt był taki że makijaż spłynął, miała czerwone zapuchnięte oczy i jak by dopiero co z panieńskiego wróciła. Wiadoma rzecz że każdy będzie indywidualnie reagował w takiej sytuacji i nie da się do końca przewidzieć jak się zachowamy. Chatka a nie zostało Ci tego koktajlu troszkę uwielbiam takie pyszności.---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Moje drogie, uciekam spać. Niestety kolejny pracowity tydzień. Miłego wieczorku
Edytowane przez malinkowo88 Czas edycji: 2011-03-14 o 20:39 |
|
|
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi
No to jeszcze muszę tylko uświadomić K, że jutro idziemy do kościoła
|
|
|
|
#2900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mojego TŻ też muszę na siłę ciągnąc do kościoła, ale i tak byłam mega zaskoczona kiedy powiedziałam mu, że idziemy na nauki, myślałam, że się będzie zapierał, a on co, tak kochanie masz rację, później będziemy mieli więcej czasu na załatwianie innych rzeczy
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
ja w sumie tak bez ładu i składu - dałyście parę linków do piosenek na pierwszy taniec lub kościoła moją nutą "bez słów" jest to http://www.youtube.com/watch?v=ziX52...eature=related nie jestem może zbytnio oryginalna ale ją uwielbiam i gdy jestem wściekła lub w pracy mam zły dzien to jest moja odskocznia
|
#2902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Ciebie radzę teraz porozglądać się za salą. W sierpniu może być za późno. Musisz też pamiętać, że Wrocław to przecież duże miasto a ślubów jest co niemiara. Ważne jest ile będziecie mieć gości jeśli dużo to salę trzeba szukać już dziś jeśli kameralnie to od maja możecie zacząć. Jeśli chodzi o zaliczki ja za salę zapłaciłam 4000 zł, orkiestra 300 zł, fotograf 150 zł kamerzysta 200 zł to na razie tyle. Oprócz tego kupiłam już sobie kilka rzeczy potrzebnych do zrobienia zaproszeń, zawieszek na butelki z wódką oraz naklejki na wódkę. Mam też kilka ozdób na samochód.
|
|
#2903 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie to od księdza zależy ![]() Cytat:
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też tylko nazwiska podawaliśmy i numer telefonu. Ksiądz powiedział żeby się zjawić 3 miesiące przed na pierwszą rozmowę i tyle
|
#2905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Ja ostatnio stałam się zupełną niewolnicą tego utworu: http://www.youtube.com/watch?v=GdzJhFyN0MY Słucham, słucham i nasłuchać się nie mogę ![]() Oba te kawałki na 100% znajdą się w ścieżce dźwiękowej naszego filmu
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-14 o 21:12 |
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisałam sobie ten utwór ja bym chciała go na wejście, ave na komunię i standard na koniec czyli marsz mendelsona ;p
|
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
Ja byłam u księdza sama.
TŻ musial siedzieć w sobote w pracy, więc przyjemność rozmowy z księdzem spadła na mnie. Ale ksiądz był dośc zabawny, więc miło się rozmawiało. Też tylko adresy i nr telefonu do mnie. I mamy się zgłosic jakies 2,5 miesiąca przed ślubem.
|
#2908 | |||
|
Wtajemniczenie
|
kicia, u nas organista gra standardowo "Gdy się łączą ręce dwie" na ślubach, więc możecie swojego poprosić, jeśli ładnie śpiewa i gra. W ogóle co do oprawy muzycznej, to chciałabym mieć albo dwoje skrzypiec albo nawet kwartet smyczkowy lub w innej wersji harfistkę albo chór/scholę albo gitary z bębenkami albo jakiś dęty instrument - tak więc jest wiele wersji do wyboru i nie wiem jeszcze na którą się zdecydujemy, ale każda z tych opcji ma w sobie coś i na pewno stworzy uroczysty i niepowtarzalny klimat. Sama gram na skrzypcach (raczej grałam, już dawno nie miałam ich w rękach) i tak się rodzina śmieje, że kto mi teraz na moim ślubie zagra
Ale mam dużo znajomych muzyków, więc na pewno ktoś się znajdzie. Chociaż nie chcę też sprowadzać roli organisty tylko do odegrania stałych części mszy, bo ładnie śpiewa, mamy nowe organy w kościele i poza tym znam go osobiście, więc nie chciałabym, żeby był zmarginalizowany. Na pewno będę się mogła z nim dogadać, żeby zagrał nam co będziemy chcieli.Cytat:
Zazdroszczę!!!! Będzie pięknie! Cytat:
Ale minimalna mobilizacja owszem, bo do końca marca muszę oddać całą magisterkę A tu już połowa miesiąca jutro, w ogóle nie wiem kiedy te dni zleciały Cytat:
kindziulindzia, dzięki za linka już wiele razy słyszałam tą melodię, ale jakoś nie kojarzyłam, że to z tego filmu, nie jestem na czasie
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tu jest problem. Mi się wokal naszej organistki nie podoba
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niespełna dwa tygodnie i to tak że nawet mój TŻ poszedł wtedy w odstawkę i bywało często że czytanie odbywało się na TŻ co by już nie było mu tak przykro krótko mówiąc robił za poduszkę
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

i też nie wiem co z tym faktem zrobię
bardzo wzruszająca
1.09.2012
ta też ma piękny tekst. Ale ja chciałam coś po polsku
18.08.2010 - zaręczyny

Ja jestem z siebie dumna, bo przeczytałam już dzisiaj 3 artykuły do pracy, ale teraz muszę się przez najbliższą godzinkę zająć pracą zawodową, no cóż... ale potem twardo wracam do magisterki.
więc już teraz zastanawiam się jak sobie z tym poradzę
Przy oświadczynach też ryczałam jak bóbr, ale to dlatego, żeby było to dla mnie ogromnym zaskoczeniem, no i wcześniej włączył mi film, który dla mnie zmontował na tę okazję, strasznie wzruszający...