|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Moja przyjaciółka ostatnios twierdzila, że by chetnie jej zapłaciła aby tylko nie spiewała na jej slubie...
|
|
|
|
#2912 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Orientujecie sie ile srednio placi sie organiscie? Ja jeszcze nie zastanawialam sie nad tym jakie bede chciala piosenki... ale tak jak Jagodzia marsz na koniec
|
|
|
|
#2913 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w parafi w tamtym roku kolezanka płaciła 150zl i nie wiem za co....a co najlepsze oddzielnie kościelnemu 100 albi 150 co wykonuje przeciez swoją prace....ech
|
|
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Witam i z przyjemnoscią dołączam się do PM 2012;-) NIe jestem pewna ale czy ja będe tą pierwszą? Ślubujemyw ostatki 18 lutego...a tak sobie zimę wybraliśmy;-) |
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
marsz na koniec musi być ! bez tego ani rusz
jakby u mnie nie było to zaraz cała rodzinka by skomentowała ślub a tu marszu Mendelsona nie grałi ![]() seagirl Witaj i opowiadaj tu nam wszystko bo my wścibskie baby jesteśmy
26.11.2011 19.05.2012 ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-03-14 o 22:14 |
|
|
|
#2916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chciałam wstęnie równiez w zime w styczniu ale doszlismy do porozumienia (TŻ chcial lato) i mamy w kwietniu....przekonał mnie argument że to ja bede marzła
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie znoszę jej głosu a ona mnie w gimn uczyła wfu
|
#2918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy w naszym gronie
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak,chyba będziesz pierwsza o jejku to tobie zostało mniej niż rok
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
A ja głównie nie chciałam czekac do wiosny
, poza tym sala którą wybraliśmy była już zajęta od kwietnia do października, mieliśmy również duży wybór jeśli chodzi o zespół itp, poza tym ceny poza sezonem niższe. Chciałabym tylko żeby śniegu trochę było i jeszcze marzy mi się sesja plenerowa na lodowisku, na stoku narciarskim i w lesie;-)Tak w skrócie jako ze jestem nowa na tym forum: My najpierw zaczęliśmy przygotowania a dopiero od paru dni noszę na palcu pierścionek Mamy już salę, zespół, (prawie fotografa), chodzimy na nauki do kościoła i na razie tyle Brakuje nam jeszcze kamerzysty.---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Aha no i dzisiaj w przerwie na lunch wybrałam się do pobliskich salonów ślubnych w stolicy. Po raz pierwszy przymierzyłam dwie sukienki.
Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2011-03-14 o 22:28 |
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
432 dni tyle mi zostało dni do zostania kuchtą domową
a myślałyście jak to będzie po ślubie?ja to się już widzę jako ![]() jak mąż wróci pijany i bez pensji nalot koleżanek gdy mąż będzie chciał oglądać mecz z kolegamiseagirl pochwal się pierścionkiem no i fotografem no i salą nie krępuj się
26.11.2011 19.05.2012 ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-03-14 o 22:30 |
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
tenebrosa - też się z TZ zastanawialiśmy co do tego zatanczyc, ale ja tam w głowie mam jakąs swoją wizję. Choc pewnie skonczy sie tak, ze pojdziemy na kurs tanca, puscimy tam ten utrów i instruktor wymysli nam choreografie
![]() jagodzia133 - właśnie z ciekawości zajrzałam na youtube i tam wiele polskich par tanczy pierwszy taniec do piosenki po angielsku. Ja tam nie mam nic przeciwko temu tym bardziej, ze dla nas te słowa sa wyjaktowe. Ponad to srednia wieku u nas bedzie ok. 27 lat wiec nie powinno byc problemu ze zrozumieniem ![]() DobraDusza88 - dziękuję ![]() zaliczki - zespół - 500 zł i póki co tyle Inni z pierwsza wplata karza nad czekac do wakacji ![]() Madzionella - ja też do księdza zgłoszę sie sama, bo w tym czasie TZ nie bedzie w Polsce. Hmmm ... Najważniejsze, zebysmy w dniu ślubu sie we dwójke pojawili )E87 - organiscie to tak z 150-200 zł .. Taka u nas norma, ale mysle, ze wszedzie sie tyle daje. Seagirl - witamy w naszym wieeelkim gronie gorących PMek 2012 Heh, faktycznie pewnie pierwsza bedziesz Do ślubu juz tylko 11 miesięcy, pewnie juz duzo rzeczy masz pozałatwianych
Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2011-03-14 o 22:32 |
|
|
|
#2923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie no żart Oczywiście witam Cie bardzo serdecznie!!! I póki co jako pierwsza będziesz się denerwować, a później cieszyć i zdawac relację![]() Cytat:
a na wyjście z koścoła "Tobie chór aniołów" http://www.youtube.com/watch?v=Z9S1kxOY4sM tymbardziej, że to czas wielkanocny, więc będzie pasowało. Jeszcze w czasie komunii chciałabym "Bo jak śmierć potężna jest miłość" i "Panie proszę spraw" http://www.youtube.com/watch?v=lK2I-uaG1eU i chciałabym mieć zespół do tych celów. I wiem, że akurat tutaj ksiądz proboszcz nie będzie miał żadnych zastrzeżeń.
|
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
Aha to ja dodam jeszcze zaliczki:
Sala z cateringiem 2500zł, Zespół 500zł, fotografa jeszcze nie opłacałam więc nie wiem a kamerzysty brak;-( Resztę kasy za salę i zespół mozemy zapłacić po weselu... z kopert
Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2011-03-14 o 22:33 |
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolałabym płakać niż się śmiać :P A ja na 10000% będe się śmiać. Tym bardziej jak kamerzysta będzie biegał koło mnie z kamerą albo długo będzie mnie nagrywać ![]() Atak śmiechu gwarantowany. Zawsze się śmieje jak ktoś mnie nagrywa, ale to jest na tle nerwowym. Nie wiem jak sobie z tym poradze ![]() Kamerzysta nam mówił abyśmy już od początku byli chociażby troche z przymusu usmiechnięci, to nie będzie aż tak strasznie ![]() gregia jesteś boska! Dzięki za rade! Napisałam do fotografa z zapytaniem czy zarezerwuje mi wcześniej tę datę bo boje się że ktoś mnie ubiegnie, a na 100% jestem zdecydowana I odpisała że nie ma problemu i już mnie wpisała do kalendarza! ![]() Niesamowicie jestem szczęśliwa! Dziękuję co do zaliczek. na razie : sala: 1000zł kamerzysta: 500zł fotograf- brak muzyka- brak
|
|
#2926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
eh, my już tez mamy prawie wszystko załatwione, ale do lubu jeszcze daleko, więc i tak mam czas
chcemy mieć kucharkę, nie catering, której apropo nie mamy zarezerwowanej i cały czas się zastanawiamy czy sami dekorowac salę czy wynająć profesjonalistów.. Dziś znalazłam bardzo fajną firmę i w sumie nie drogą.. czekam tylko na TŻ, żeby mu ją pokazać
|
|
|
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
My jutro pewnie będziemy w koncu rozstrzygać którą salę wybrać. Zwlaszcza że jak mamy podpisywać umowe, to tylko w najbliższą sobotę, bo w następną TŻ jedzie do rodzinnego domu.
A tak poza tym - oczęta już mi się kleją, więc pora iść spać. Dobranoc kochane
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze się, że coś mogłam podpowiedzieć i że masz zastukanego upatrzonego fotografaCytat:
![]() ![]() a ja dziewczyny 1 raz słysze tą kołysankę belli może dlatego, że niejestem zwolenniczka takiej tematyki, wampiry mi na nerwy działają ale nuta cudowna! zaraz sobie jeszcze raz puszczę
POMÓŻ NAKARMIC ZWIERZAKI ![]() www.psiklik.pl www.kociklik.pl www.zbiorkanaburka.pl www.karmiepsiaki.pl www.pustamiska.pl Edytowane przez gregia Czas edycji: 2011-03-14 o 22:54 |
||
|
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
no to mam nauczkę od czwartku mnie nie było a tu tyle stron no ale nadrobiłam i dziś umyłam okna w domu są takie czyściutkie, że szok i firaneczki pachną świeżością ![]() jesteśmy po pierwszych naukach jeśli to można nazwać naukami . ksądz wyszedl, pogadał coś i poszedł tak to wyglądało w skrócie, ogólnie nikt z nich nic nie wyniósł. jeszcze 3 takie spotkania i będziemy wynaukowani ![]() hehehe jagodzia napisałaś, że nie zarezerwowałabyś tak w ciemno a my włąśnie tak zrobiliśmy i w sumie nie boimy się o to.moja intuicja podpowiada mi, że to dobry wybór (naszą historię opisałam Ci na priv) w sumie nie mieliśmy wyjścia, że by zrobić inaczej ![]() nena czekam z niecierpliwościa , i trzymam mozno kciuki, żeby wszystko się udało z suknią a torcik wygląda bardzo apetycznie ![]() My zostaniemy na pewno do końca wesela. nie ma innej opcji, w końcu to nasze wesele i to nasza taka jedyna noc. a noc poślubna to tak jak jedna z Was napisała: po ślubie każda noc jest poślubna, ale wyjdzie jak wyjdzie ![]() ślub chcemy o godzinie 16, ale to sie okaże dopiero po wakacjach - bo wcześniej nie da rady nas zapisać - tak powiedział ksiądz. zaproszenia będziemy rozwozić 3-4 miesiące wcześniej, bo wiem z własnego doświadczenia, że wolę być o takich "wydatkach" poinformowana wcześniej. oczywiście większośc gości już będzie dawno wiedziała, ze takowa uroczystośc się szykuje ![]() słodycze gregia ja biorę ślub w swojej parafii my za fotografa płacimy 3 tys, a gości ok 200 osób kilogramy ja chcę się pozbyć ok. 8 kg, zobaczymy jak to wyjdzie wszystko ![]() nika0208 wooow !!!!! za talent _Paulinka_ dla mnie projekt 2. rewelacja, bardziej podoba mi sie niż 1. nattiv gratulacje zdanej sesji jeśli chodzi o mieszkanie w bloku, to ja mieszkajać na stancji dusiłam się, całe życie spędziłam na wsi w domu jednorodzinnym, nie wyobrażam sobie mieszkać w bloku... w mieście, a tu non stop świeże powietrze hm... ja stanika nie nosić sobie nie wyobrażam, choć mam malusieńkie piersiątka, miseczka A, ale bez to już w ogole bym się czuła jak decha wzrost ja mam 159 cm tylko my nie mamy jeszcze kamerzysty i narazie się nie zapowiada, żeby ten stan się zmienił, ale bedziemy z tym walczyć, chociaż teraz coraz cieplej to więcej obowiązków innych niż załatwianie ślubnych rzeczy. Chatka ja też nie umiem wielocytować, gratulację, zę Ty już nabyłaś tą umiejętność i dziękuję za instrukcję, skorzystam na pewno ![]() Dotk4 ta druga suknia jest cudna, zapiszę sobie w zakładkach ![]() ja też mam swój typ u MS http://www.maggiesottero.com/dress.a...&style=J1362SW zaliczki: sala 2000 tys, foto 500 zł, zespól 300 zl stres ja to nie wiem jak będzie ze mną, ale obawiam się, że nie za ciekawie chyba coś uspokajającego będzie musiało być ![]() kindziulindzia hahahha rozbawiłaś mnie, hehhe świetny ten post |
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
ibyza ja tam wieże w intuicję i wieżę że będzie bajkowo
i tego ci serdecznie życzę
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziewczyny uciekam
do jutra
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki proszę jutro o kciuki 7,30 kolokwium tylko cud może sprawić że je zaliczę
![]() ![]() a teraz dobranoc do jutra
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2935 | ||
|
Raczkowanie
|
Jak czytam o tych Waszych męczarniach związanych z magisterką, to sobie myślę, jak super, że mam to już za sobą!! Serdecznie współczuję i zarazem życzę owocnej pracy przy badaniach, analizowaniu wyników i potem przy pisaniu. No i doradzę Wam, abyście na napisanie dyskusji zarezerwowały sobie więcej czasu niż na każdy inny rozdział, bo dyskusja zwykle wymaga najwięcej wysiłku intelektualnego i czasu spośród wszystkich rozdziałów.
Cytat:
Ja praktycznie wszystkie listy, rachunki robię sobie w Exelu. Sama sobie "wymyślam" formuły na własne potrzeby, zwłaszcza do obliczeń zamówień z Better, bo dzięki wiem, co, kto i za ile. Gości narazie nie wpisywałam do Exela, bo za wszystkich płacę tyle samo, więc wystarczy pomnożyć cenę talerzyka przez liczbę gości. Może później, jak będzie bliżej ślubu, to sobie porobię w Exelu wszystkie podliczenia wydatków ślubno-weselnych. Swoją drogą - genialny jest ten Exel. ![]() Cytat:
Orientuję się - co parafia, to inna cena. Co więcej czasem jest "wliczony" w cenę mszy, czasem płaci się oddzielnie. Wiem, że to Ci niewiele powiedziało, ale tak jest, co kościół, to inne zwyczaje. Najlepiej dowiedzieć się, jak to jest w tym, w którym zamierzacie brać ślub. Zaliczki: Sala (menu na 50-60 osób, ale sala niby pomieści do 140) - 1000 zł. Kamerzysta i fotograf są z tej samej firmy (2 osoby, tylko w dzień ślubu, tj. bez pleneru póki co) i wpłącaliśmy jedną wspólną zaliczkę - tylko 200 zł (sami się zdziwiliśmy, ale nie chcieli więcej). Narazie nie mamy nic więcej. No kościół mamy, ale to wiadomo, że narazie nic nie wpłącaliśmy. Edytowane przez betterw Czas edycji: 2011-03-15 o 00:36 |
||
|
|
|
#2936 | |||
|
Zakorzenienie
|
Łooo matko, ale żeście naprodukowały przez ten weekend
Było co nadrabiac ![]() Witam wszystkie nowe PM-ki Cytat:
Cytat:
a już ten kawałek z filmu a dokładnie ten fragment od 37 sekundy (jest ciut wolniejszy niż ten początkowy) to już w ogóle, maniakalnie brzmi w moim telefonie ![]() Cytat:
![]() co do zaliczek to u nas: - Fotograf: 400 zł (jutro dzwonie umówic sie jedynie na podpisanie umowy) - Catering - 500 zł (też muszę zadzwonic) - Orkiestra - 300 zł - Sala - zaliczka wpłacana będzie dopiero w styczniu 2012 (tak mają przyjęte) A mi dzis kolega zrobił format mojego lapka bo już mu się należało. No i teraz patrzę a tu offica nie moge odszukac. Jeszcze polskiego "ci" zrobic nie moge bo mi sie jakies ATI załancza no i po tym formacie jak wchodze na IE i zaloguje sie na facebooka to zaraz mam jakis komunikat ze nie mozna wyswietlic strony i pozamiatane biała karta z napisem nie można wyswietlic strony |
|||
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Pzeczytałam wszystko:P najbardziej poruszył mnie temat płakania;P też się tego obawiam. Mi się strasznie łamie głos jak zbiera mi się na płacz. Dosłownie nie jestem z siebie zdolna wydusić jednego słowa. Koszmaaaar!
Kiciu co robisz o tej godzinie na wizażu? rozumiem, że ja- po pracy, a druga sprawa, że biegnę zaraz na fitnes:p ale ty?:P
|
#2938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja to będę męża do kuchni gonić też. Tż robi świetne spaghetti ![]() Ogólnie Tż mnie kilka dni temu zaskoczył mówiąc, że zrobi sobie taki tatuaż: jakiś skorpion, czy inny stwór w stylu biomechaniki trzyma wydarte serce a w nim będzie widniało "Nati" ![]() Spytał się jeszcze, a co jeśli go zostawię. To ja mu na to, że inną Nati znajdzie
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

jakby u mnie nie było to zaraz cała rodzinka by skomentowała ślub a tu marszu Mendelsona nie grałi 
26.11.2011
19.05.2012 

18.08.2010 - zaręczyny

mąż będzie chciał oglądać mecz z kolegami

a torcik wygląda bardzo apetycznie