![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Ja w koncu w pracy! Lecę nadrobic ![]() Piotrek juz zdrowy, choc lekarstwo do czwartku podaje.
#4233 |
Zakorzenienie
|
VERONKO toż to lada dzień Cię może chwycić
![]() ![]() ![]() U nas 20 stopni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
hej witam się
Mała, Cestia ![]() U nas też pogoda superaśna choć trochę wieje wiecie co mój Karolek boi się samolotów, boi się wychodzić na dwór, pierwsze co robi przekraczając próg to patrzy w górę z wielkim nasłuchiwaniem, wystarczy że zobaczy białą krechę to od razu tył zwrot i do domu. A jak mnie nie ma w pobliżu i przelatuje samolot to jest paniczny płacz. Nawet dziś rano siedział na nocniku w sypialni i zostawiłam go na chwilę bo musiałam iść do drugiego pokoju i za chwile słyszę paniczny płacz, lecę jak głupi głupek z przerażeniem co on znowu zrobił a on przyklejony do łóżeczka by okna nie widzieć i jednym okiem zerkał na okno, łzy jak grochy - jechał samolot ![]() Tłumaczę mu że nie ma się czego bać, opowiadam byle co i nawet żartuje ze mną, ale jak tylko usłyszy samolot to znów to samo. Jestem bezradna, nie wiem jak go uspokoić by się nie bał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
Kristi Tymek też z rok temu miał taki etap ale przeszło mu samo. Może jakoś w internecie pooglądajcie samoloty, opowiedz mu o nich itd. Nie mam innego pomysłu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Kristi może kup bajkę o samolocie i czytajcie razem, może go przekona że samoloty są w porządku
![]() ![]() Wróciłam ze spaceru i z Fantazji, właśnie karmię Olę. Normalnie padam na nos, jeszcze zaliczyłam szewca z moimi balerinami bo fleki pozdzierane. Chyba przejdę się jeszcze raz, bo Ola ostatnio zasypia ok 14 albo pada na nos w domu ok 16 ![]() Cestunia, ale mieliście boski weekend, jak pokażesz foteczki koniecznie pochwal się sweterkiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Ver_Onka odezwij się po gin. Kibicujemy Ci tu wszystkie ![]() ![]()
#4237 |
Zakorzenienie
|
ooo Kristi, wszystkiego najlepszego!
A co do karolka i jego straszakow, to moze to przejsciowe ![]() Pamietam jak Piter bal se odkurzacza, albo pralki. Niedawno bał sie głoda z reklamy danio i jak zobaczyl jego facjate na serkach w lodowce, to przerzucil sie na monte ![]() Moze mu wytlumacz, ze to nic strasznego, ze nie trzeba sie bac. Porozmawiaj z nim, bo on ci juz widze mowi, wiec moze nakresli ci czego sie tak naprawde boi? halasu czy samego samolotu?
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Maja nadal się boi pralki
![]() ![]() ![]() a Danio przed chwilą sama wrąbałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
ale on w ogóle nawet nie chce słyszeć o samolotach przed chwilą namówiłam go na spacerek //teraz jeździ z synem rowerkiem Ale to jego przerażenie w oczach i ciągłe zerkanie w niebo /jest straszne Każdy wir silnika które usłyszy to od razu go paraliżuje i patrzy ukradkiem w górę rozmawiamy o samolotach i on sam nawet mówi że jedzie pan daleko Ale czemu się go boi nie chce mi powiedzieć Zaczęło się to w zeszłym tyg. Jak był z dziadkiem na placu i w pewnym momencie z płaczem rozkazał sobie iść do domu, i od tego momentu jest coraz gorzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
hello
Veronka 18 dni , padłam u mnie jeszcze 3 miesiące, a już tż straszę, że to tak za niedługo ![]() ![]() własnie wymyśliliście już imię dla bobasowej ? Miki szaleje na rowerku , sezon rozpoczęty, tylko za ch...rę nie daję rady zmusić go do włożenia kasku, masakra, cała drżę jak on tak pędzi na swojej drewnianej biegówce, i tylko krzyczy mama szibciej, mama oć, ![]() tak piszecie o tych porządkach wiosennych, ale na razie nie pójdę za Waszym przykładem, wszak święta dopiero za miesiąc, to jeszcze trochę poczekam z tymi oknami ![]() tv juz mam naprawiony, 70 zł, coś tam w bebechach się odlutowało, może wystarczy na następne 4 lata ![]() spec powiedział, że ponoć u nas w Polsce , naprawiają te nowe, płaskie tv, nawet dla niemieckich zleceniodawców, bo tam im sie to nie opłaci, a tak do nas robią transport i po sprawie Miki w tamtym roku panicznie bał sie motorów , skuterów, w tym roku może już poskromił swoją fobię ![]() wiecie u nas też ciepło, powyżej 10 stopni ale słabo robi mi się jak widzę dzieciaki poubierane w mocno zimowe ubrania, czapy, kombinezony, dwa okrycia na nóżki nie wiem czy Ci rodzice, babcie, opiekunkowie nie mają termometru ? przecież nawet takiemu dzieciakowi jak biega to dwa razy cieplej sie robi Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-03-14 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
hey ja juz po wizycie. Rozwarcie mam na 1,5cm i powinnam miec juz spakowana torbe, co ofkors nie oznacza, ze moze tez byc za 2 tyg.
Imienia nadal brak. Ostatnio cos tam skreslalismy z listy co sie nam podoba i jedyne ktore zostalo to Julka, ale nie jestem jakos do konca przekonana. na szczescie mamy jeszcze czas. B i tak caly czas do niej mowi Marysia hehe, ja przez to tez sie juz do tego przyzwyczailam. U nas dzis mialam +19 na termometrze w aucie, takze na serio cieplo bylo. Dzieciakow w kombinezonach to juz dawno nie widzialam na ulicy. Wszyscy juz w wiosennych ciuchach chodza. Bylam po wizycie jakies buty poszukac, w H&M i w kilku innych ciuchowych sklepach, ale ciezko mi cos dla siebie kupic. Na szczescie ejszcze troche i bede mogla nosic normalne ubrania. Dobrze, ze na dworze tak cieplo, bo moge w balerinach biegac. Tak ciezko zakladac mi inne buty, a o wiazaniu to juz w ogole moge zapomniec. Na szczescie na wadze tylko +12kg, takze zmiescilam sie w normie (tzn tyle samo co z B). To tyle ide dokonczyc obiad. Si ju |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
no,ja już mam wolne omałoco. kąpiel trwa,a po niej to już tylko buzi buzi
![]() Iga bała się pralki i kosiarek ![]() ![]() od jutra zdaje się znów chłodniej, tzn. po kilka stopni. no ale w końcu marzec mamy, byle do kwietnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
U nas raczej obserwuję odwrotność ciepłego ubierania, nawet w zimie, dzieci bez śpiworka i bez żadnego kocyka w spacerówkach jeżdżą i tego nie pojmuję bo jak dziecko siedzi to jest mu dużo chłodniej niż tej osobie, która prowadzi wózek. Czasem mnie samej zimno na widok takich dzieci. Olutkowa już wiosennie biega i nie mogę się doczekać płaszczyka
![]() ![]() ![]() Ver_Onka super że rozwarcie już takie, ja miałam na opuszek palca już po terminie ![]() ![]()
#4244 |
Zakorzenienie
|
o fuj
rzeczywiście mocno chłodniej będzie ![]() dobrze że looknęłam , nawet przymrozki zapowiadają, w weekend a ja już zioła powystawiałam na balkon, (musiałam je popsikać bo coś mi się w nich zalęgło pajęczakowatego ) trzeba będzie je znowu zachomikować na parapety domowe ![]() Veronka zauważyłaś na brzuchu jakieś rozstępy ? bo ostatnio czytałam,że smarowanie i tak nic nie daje bo to hormony i tak tym rządzą szczerze to ja antysmarowidłowa jestem, wiec tylko z musu oliwką się smaruję po prysznicu na szybko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
o kurcze Kristi, biedny Karolek
![]() byłam z młodą u lekarza zeby ją osłuchac bo kaszel nadal straszny. Wszystko ok, czysta osłuchowo, gardło zaczerwienione ale angine wykluczyła. Przepisałainny syrop i masc z antybiotykiem na katar jak nie przejdzie do srody. Wiec proszę o ![]() ja dzis wybyłam na zakupy sama i sie obłowiłam troche ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veronka ![]() no moja mam wczoraj ubraa Wiki zimową kurtkę na dwór, bo przeciez jest chora ![]() ![]() byłysmy tez w przedszkolu ![]() ![]() ![]()
#4246 |
Zakorzenienie
|
ja w sumie z tą pogodą to już zgłupiałam...bez sensu na 2 dni wyciągać młodej wiosenne rzeczy, jesli za chwilę chłody wracają
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Takuśna - ja wiele rzeczy nie mogłam teraz dla siebie poszukać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
ja zmieniłam tylko czapkę i golfik/szalik Idze na lżejszy
![]() ![]() ja sama przesiadłam się z puchowej w płaszcz i tyle. dziecko u siebie, ciiiiiiiiisza. edit. a nie, przepraszam, właśnie za ścianą mały wyjec zaczął swą aktywność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
ten wyjec faktycznie aktywny
![]() ![]() aha. zapomniałabym ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p4497-Ocea...itamina_A_25_g naprawdę polecam, bo skuteczna i tania ![]() pffff. a co to znów za krzaczki w linku??? to zrobimy tak ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...itamina-a.html Edytowane przez Mała75 Czas edycji: 2011-03-14 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
ooo,widzisz, czyli dobry. ja mam teraz inny Eveline i już nie to samo. ale właśnie wczoraj pociachałam tubkę by wybrać resztki i jutro kupuję znów niewidzialne
![]() dla innych, o to chodzi. miałam już dwukrotnie, naprawdę fajny: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ny-do-rak.html wchłania się migiem. utrzymuje cały czas na dłoniach, dopiero jak pod kran trafią to czuć,że się zmywa ta niewyczuwalna ochronna warstwa. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
o dobrze wiedzieć
muszę małżowi zalansować, bo on też czasem jęczy że ma taką skórę na dłoniach jakby mu naskórek non stop schodził płatkami ![]() o mój zapodawacz bąków własnie zasnął ![]() dziś nie było kasztana więc takie atrakcje mi zapewnił, że kołdra fruwała ![]() nie sądziłam że padnie, bo spał 3 godziny w dzień mam nadzieję, że nie obudzi sie skoro świt o 4.30 bo już nie zdzierżę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
szukam na youtube piosenek z mini mini, ale coś nie mogę znaleźć
![]() tylko ulubioną Majki "Szybko wstawaj" znalazłam, ale było jeszcze kilka innych fajnych...wyszła teraz jakaś płytka dvd z piosenkami, myślałam, że to razem z magazynem mini mini - ale nie...jest w empiku za prawie 50 zeta ![]() ![]() aha, Anka - tego "dziecka" z kaloszkami też nie upolowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
Maluśna nic nie widziałam
jedynie gazety z bajkami na oczy mi sie napatoczyły a tak posucha kaloszy Miki aktualnie nie posiada, za małe , niskie w podbiciu, nie wcisnę mu nóg w buty z ubiegłego sezonu , mimo że były ze sporym zapasem no ale podumam czy to aż tak potrzebne obuwie może jakieś używki ucapię po drodze ![]() a może na chomiku znajdziesz tu jest stos bajek to może i ktos same piosenki gdzieś zamieścił http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/kubinek/dla+dzieci/bajki/Stacyjkowo http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/Default.aspx no to może tak www . chomikuj . pl dużo bajek ma chomik kubinek Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-03-14 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Iga słucha tego (prezent):
http://merlin.pl/The-Best-Kids-Ever/.../4,595736.html podśpiewuje mi wtedy "a ja teź wolę moją maaaaamę" ![]() a mojemu bratu,który 6. skończył lat 26 w sobotę śpiewała sto lat ![]() zna mniej więcej tak "śto lat,śto lat, niech zije zije nam, jeście raz, niech żije nam. śto lat,śto lat" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
Maluśna
nie mam pojęcia niektóre pliki są ogólnodostępne, ale chyba tylko do oglądania, bez ściągania ![]() jak chcesz coś ściągnąć to chyba musisz być zalogowana ja tam czasem puszczam ot tak na szybko coś Mikiemu więc bez logowania szperam jakiegoś Boba, czy Tomka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
Veronko ja jak byłam w ciąży z Krystianem //a to była ciąża normalna/ czyli nie zagrożona // to chodziłam miesiąc z rozwarciem na 2 cm.
no a z Karolem to miałam też 1,5 cm z miesiąc przed porodem //no ale tu brałam tabletki do samego końca. Tak czy tak to szybko ci to zleciało /cała ta ciąża/ teraz to będziemy wyczekiwać dobrych wieści od ciebie Mam nadzieję że zdążysz nas powiadomić że się zaczęło i jedziesz do szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
Kristi ja sie o tyle ciesze, ze przy B to 2cm mialam po 2dniach mega skurczy. takze, licze na to,ze to troche przyspieszy cala akcje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
veronko ja myślę że tym razem pójdzie szybko i sprawnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.