|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 15,52% |
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
5 | 8,62% |
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
13 | 22,41% |
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
31 | 53,45% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko że ja jej prawie wcale nie noszę, nie podnoszę ... po schodach sama chodzi ... do łóżka sama wchodzi ... już rozumie że "mama nie może opa" ![]() i jak chce bardzo na ręce to leci do taty ... jedyne co ją podnoszę to może z 5 razy na ślizgawkę i to wystarcza, żeby mi cały dzień brzuch się kurczył ![]() ona potrzebuje mnie ale i ja potrzebuje strasznie jej (przytulania, buziaków, ciepła) dlatego strasznie mi tak oddalać się od niej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Acha gaduuułku, znów wykańczamy wątek więc pomyślcie nad nowym tytułem
![]() Zapiszę pierwszych 7 propozycji (ostatnio jesteście bardzo płodne ![]() ![]() Pamiętajcie też o ograniczonej długości tytułu.
#4383 |
Zakorzenienie
|
ale wy jestescie kochane
![]() dziekuje za kciukasy ![]() wiec tak, ledwo co dostal sie do szyjki, jest na szczescie pozamykana ![]() ale duzo odpoczywac-lezac potwierdzil coreczke wazy 2300-2400g, mowi, ze typowy sredniaczek, nie za mala, nie za duza wizyta za 2 tygodnie bo mala miala tetno 200 ![]() ale mowi, ze to trez przez to, ze sdie denerwuje ja, no to ona tez... ![]() ![]() wyniki badan bardzo dobre a z usg z obwodu brzuszkas termin na 15 kwietnia sie smyknal ![]() boze ja ja sieteraz zmartwilam tym tetnem... zaparzylam melise ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-14 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zadomowienie
|
Moria, Andziot, Ddaaiissyy, Gusiagatko, Grazin, Anula81, Paulizia, Kasia86, Zosiaaa, Enchantresss, Mango08, Agus87, Spice dziękuje wam kochane
![]() ![]() ![]() Dziewczonka cieszę się, że u was wszystko dobrze! Dzielna Ala i dzielna Dziewczonka ![]() Ciekawe co u Agi87? Ja już się żegnam.. proszę za wiele się nierozpisywać, żebym moga jutro wieczorkiem odnaleźć się na wątku ![]() Buziaczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
aguś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje udanej wizyty! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Zakorzenienie
|
dziekuje wam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Rozeznanie
|
Ja tylko tak przelotnie, ale umarłam właśnie ze śmiechu, siedzę sob ie i czytam i pytam się męża czy ma jakiś pomysł na temat wątku a ten sypnął pomysłami
1. Mamusie lubią strusie 2. Mamma dramma 3. Dzidziuś w drodze plama na nodze 4. Ciężarne ale marne 5. Ecie pecie będzie dziecie Wariat !
#4390 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Violisia doczytałam, ze kupiłaś jakieś papierki do pralki, żeby rzeczy nie farbowały? co to? podpowiedz bo pierwsze słyszę ![]() Byłam dzisiaj w Tesco w poszukiwaniu tych koszul, ale były tylko bez guziczków ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4392 |
Wtajemniczenie
|
Aaa i wyczytałam też, że Spice ma problem z łóżeczkiem. Ja też dzisiaj zamówiłam Klupsia żyrafkę i mam nadzieję, że będzie ok
![]() ![]()
![]() |
#4393 |
Rozeznanie
|
agus super ze wszystko oki
atiz super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja dzis przywiozłam tate i ogladalismy wózki ![]() ![]() ![]() a mnie dzis pierwszy raz od kiedy kestem w ciazy dopadł bol jak na @,masakra lezałam jak kot i myślałam ze RODZE ![]() ![]() teraz tez mi tak dziwnie mąz chciał mnie wiezdz do szpitala terza sie wykapałam wziełam no-spe i ide lulu buziaki ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- dziewczonka ,szukałam ostatnio Twojej listy zamówien na allegro,tam pamietam miałas potrzebne rzeczy i chciałam zgapic , ale nie mogłam sie dokopać mogła byś wkleic raz jeszce ![]() ![]()
#4394 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwilkę dziewczynki, bo nie mam nawet czasu przeczytać co naskrobałyście...:brzydal :
ale wpadłam bo jadąc autobusem wpadła mi do głowy propozycja na tytuł wątku nowego, nie wiem tylko czy nie za długi ![]() ![]() Wózki są już odlotowe, wypraweczki całkiem nowe. Wielką radość odczuwamy, MY-majowo-czerwcowe mamy!! śpijcie dobrze brzuchatki ![]() papa
#4396 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizyta więc udana Aguś ![]() andziot Postaraj się może odrobinę więcej odpoczywać niż dotychczas. Z tego co tutaj zawsze czytam, masz wspaniały kontakt ze swoją córeczką. Mam nadzieję, że też będę potrafiła tak dobrze zająć się swoim dzieckiem. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzwoniła dzisiaj do mnie koleżanka, z którą chodziłam do szkoły językowej. Umówiłyśmy się na jutro na 10:00 aby troszeczkę pospacerować po mieście i odwiedzić szkołę ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
anula No widzisz
![]() Ale ja lubię organizacje, planowanie i na wszystko muszę mieć listy, najlepiej powieszone w widocznym miejscu ![]() Mimbi O, to wprowadzili to wreszcie? Bo wiem, że od dawna planowali zlikwidować obowiązek meldunku, ale jakiś problem z tym był ![]() kasia Trzymam ![]() ![]() anulinka Do 36 tc może się kręcić chyba w miarę swobodnie, a podobno dzieci i kilka dni przed porodem potrafią wywinąć numer i się przekręcić. agus Proszę się tyle nie denerwować, bo... ![]() ![]() atiz 3. Dzidziuś w drodze plama na nodze - BOSKI ![]() ![]() Dziewczonka Ja mam klupsia, ale lakierowane, sosnowe i wszystko z nim w porządku ![]() A teraz relacja z SR ![]() Będę mieć zakwasy, jak nic... Półtorej godziny ćwiczeń ![]() ![]() Ale ogólnie pozytywne odczucia - nie 20 par, jak na Inflanckiej, tylko 5 (i pani powiedziała, że to duża grupa...), miła pani prowadząca, trochę ćwiczeń, nauka masażu dzidziulów ![]() Ano i poznałam tż Zytus, a ona mojego ![]() A teraz czas spać ![]()
![]() |
#4398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() postaram sie wyluzowac takze na dalsza mete wypilam melise, wzielam prysznic ide zaraz spoac mam nadzieje, ze zasne a jak nie to wroce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() No i dzis z samego rana słoneczka juz nie ma, ciepło ale za to chmury są, pewnie będzie padało jak zapowiadali w pogodzie :P Śniadanko prawie zjedzone, popijam herbatkę, synal szykuje się do szkoły jak co dzień :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() Aguś, gratuluję udanej wizyty ![]() U mnie dzisiaj dzień - maraton ![]() Wrócę do domu, szybki prysznic i trzeba się do kolejki ustawić, bo dzisiaj wizyta ![]() ![]() A wieczorem mamy jeszcze szkołę rodzenia, więc pewnie koło 21 będziemy w domu. Uffffff ![]() ![]() Może zajrzę tu przed wizytą jeszcze, ale tak czy owak życzę Wam miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Rozeznanie
|
Cześć
U mnie słoneczko na razie bardzo ładnie świeci, aż chce się wyjść z domu. Ja właśnie zmykam na badania i pozałatwiać kilka spraw, miłego dnia. anulinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Wtajemniczenie
|
Mangoo, dziekuję
![]() A w nocy byłam na siku "tylko" 4 razy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki!
Ja dziś się taka szczęśliwa obudziłam, nie wiem czy też macie takie dni, że szczęście Was od środka rozdziera, że będziecie już niedługo miały dzidzię w domu ![]() ![]() agus87 bardzo ładna waga córci ![]() eweska u mnie też dziś słoneczka nie widać ale jest jakieś 10 stopni więc nie ma co marudzić, oby tylko mrozy nie wróciły ![]() Choć z drugiej strony tak jak pisałaś ostatnio, ja też mam problem z ciuchami, bo żadnego wiosennego płaszcza czy też ciucha nie mam a te stare nie pasuję i nawet nie chodzi o to, że bym się nie dopięła ale mi nawet ramiona nie wchodzą ![]() Na szczęście na samym początku, we wrześniu kupiłam sobie ponczo z VS na allegro i to jest super rozwiązanie właśnie na takie dni jak był u nas przedwczoraj więc może poszukaj czegoś takiego. W takim ponczo to i po ciąży się pochodzi po to jest uniwersalny rozmiar więc polecam wszystkim ![]() atiz tu się nie ma co śmiać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wózki są już odlotowe, wypraweczki całkiem nowe. Wielką radość odczuwamy, MY-majowo-c więc możesz coś pomodyfikować bo już np.: Wypraweczki całkiem nowe - wielką radość odczuwamy - MY majowo-czerwcowe mamy!! mieści się idealnie ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- anulinka2009 ja też zaciskam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Dziewcznyki, Jeśli któraś z Was jest zainteresowana podgrzewaczem TT to jest ciekawa aukcja używanego ale wygląda jak nówka: http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...498849154.html sprzedająca ma 100% pozytywów. Aukcja kończy się dziś około 17. A gdyby ktoś chciał namiar na nowe, to mam sprawdzonego sprzedającego. Piszę o tym, bo kupiłam już jeden i się okazało, że przysłali inny model niż na zdjęciu w aukcji (taki ze srebrnym pokrętłem fuuj) i jeszcze później tłumaczenie, że i tak innego nie dostanę, chyba że z Anglii przeróbkę albo z przejściówką a nie od polskiego dystrybutora no ale ja znalazłam taki jak chciałam, od polskiego dystrybutora i z polską wtyczką ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() U mnie też dzisiaj słońce za chmurami ale chyba zimno nie jest ![]() Aguś, no no pokaźna już waga Twojego maluszka ![]() ![]() Andziot, mam nadzieję że dzisiaj będziesz miała trochę lepszy dzień ![]()
#4405 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Nie mogłam wczoraj zasnąć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moria Też mam czasem takie dni, że budzę się mega szczęśliwa. Tż mówi wówczas, że w moich oczach widać słońce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane, ja juz do was z pracy skrobie. Ciagle zla na Tzta, nawet sie nie pozegnalismy przy wyjsciu rano. strasznie mnie dzisiaj bola plecy, az mi cierpnie lewa reka od tego bolu.
moria ciesze sie ze jestes takim szczesciem przepelniona!! ![]() u nas dzisiaj mimo, ze minus trzy rano to sloneczko i ma byc plus 1 po poludniu!!! yeaaaahhh od razu inaczej sie idzie do pracy choc fikolek bym zrobila ze 3 razy tak jest sliskooo! co do wiosennych ciuchow ja nie mam jeszcze tego problemu, ale ma taka rozkloszowana kurtke bombke z Zary ciensza i wlasnie w niej popylam bo jest krotka i idealna na brzuszek ![]() anulinka trzymamy kciuki za wizyte i milego dnia oraz wizyty w szkole rodzenia; ![]() eweska dziendobry i milego dnia matall naucz mnie domowej organizacji!! ja lubie zorganizowanie i pklanowanie, w pracy ciagle mam listy i uwazaja mnie za jednego z najbardziej zorganizowanych pracownikow a w domu i w zyciu! total przeciwienstwo, znaczy staram sie a wychodzi jak zawsze ![]() ![]() Lolus jak dzisiaj samopoczucie? Agus ty duzo odpoczywaj i sie nei przejmuj tetnem, najwazniejsze ze wszystko ok, z szyjka tez a tak sie martwilas ![]() ![]() Andziotku musisz podejsc do tego spokojnie, na pewno Zosia wie, ze jej nie zaniedbujesz i czuje ze kochasz ja rowno jak dzidzie w brzuszku, bedzie dobrze, wiem ze jest mala i nei rozumie wielu rzeczy ale napewno w serduszku wie ze ja kochasz i to ze nie mozesz jej poswiecic tyle energii to nie dlatego ze kcohasz ja mniej. Kochana zobacz juz neidlugo druga ksiezniczka bedzie z wami ![]() Daisyyy Milej pracy! Paulizia, Siasiek ![]() Moniqac pewnie nadmiar pracy standardowo ![]() Pozdrawiam cala reszte i zabieram sie do roboty...ale mi sie nie chceeee.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() ja na nogach, bo Mały mi taką rewoltę w brzuchu na dzień dobry zafundował, że nie było szansy spać dalej ![]() pisałyście wcześniej o szyjce, jak się moja niedawno skróciła i miała 2,5 cm to teoretycznie nie miałam się czym martwić, ale kazał mi brać duphaston i leżeć więcej, jutro ją lekarz zobaczy na wizycie i ciekawa jestem czy wróciła do do swojego poprzedniego stanu. i załączam zdjęcia moich ulubionych ciuszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
anulinka
![]() Witajcie ! Ciepło, ale za oknem mgła ![]() My po śniadaniu, Teraz czytam bajeczkę z Zosią .. brzuch nadal trochę się kurczy ![]() dobrze że objad mam, bo wczoraj ogórkową ugotowałam ![]() dziś wystarczy |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
Cześć brzuchatki
![]() u mnie dzisiaj tez strasznie mgliście...podczytuję Was cały czas ale jakoś nie moge się wbić w rozmowę a jak się już wbiję to i tak mnie nikt nie widzi ![]() Idę dzisiaj do dentysty w końcu...staram się nie stresować ale zastanawiam się czy mój dentysta ma to znieczulenie odpowiednie dla kobiet w ciąży...zaraz muszę wyjść by dojść do niego. Tzn najpierw muszę dojść do naszego auta bo tż zabrał do miasta i zostawił, całe szczęście że to tylko jakieś 3km a nie 6 jak do dentysty ![]() ![]()
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
bzyczka1 powodzenia u dentysty
![]() a znieczulenie na pewno ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.