BEZROBOTNI łączmy się część 2 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-14, 15:10   #2791
Ariena
Zakorzenienie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś, że teraz na podkarpaciu mają o 80% mniejsze środki niż w zeszłym roku
W całej Polsce tak jest!!

U mnie w Katowicach są już na stronie www kryteria rozpatrzenia wniosków i nie powiem-jak mój przejdzie to będzie cud!

Cały dzień siedzę i przerabiam CV na sposób tak jak mi babka z doradztwa doradziła, nawet nigdzie nie wysłałam i nic nie szukałam. Teraz idę obiad robić.

Cichutko powiem że w środę idę na rozmowę...ale czy coś z tego będzie- po tylu odmowach wątpię! Kolejna strata czasu pewnie.
Stary 2011-03-14, 15:23   #2792
Ninedin
Zakorzenienie

A tak z innej beczki:

Czy kiedyś odrzucono waszą kandytaturę z powodu wyglądu?
Stary 2011-03-14, 16:02   #2793
alexandrika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Przeglądam właśnie ogłoszenia, nic nie ma!

Ja chyba naprawdę wpadnę w jakąś depresję

Nie wiem co już robić
U mnie też żadnych ciekawych ogłoszeń a depresja chyba też mi grozi, ostatnio coraz częściej kłóce się ze swoim tż, on ciągle pracuje, a ja w domu siedze, mam dosyć
alexandrika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:42   #2794
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez alexandrika Pokaż wiadomość
U mnie też żadnych ciekawych ogłoszeń a depresja chyba też mi grozi, ostatnio coraz częściej kłóce się ze swoim tż, on ciągle pracuje, a ja w domu siedze, mam dosyć
wiem jak to jest co prawda nie kloce się z nim jakoś strasznie ale on nie rozumie dlaczego ja mam zły humor, dlaczego się nagle rozplacze, dlaczego jestem zniechęcona do wszystkich i do wszystkiego itd. ale jak mam być radosną skoro ja odnoszę wrażenie że zamiast żyć to egzystuje.

wiem że jestem młoda, że być może jeszcze wiele w życiu mnie czeka ale ja mam dość tego że coś sobie zaplanuje, o czymś pomyśle a z tego kupa wychodzi.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:59   #2795
Ariena
Zakorzenienie

Gwiazdeczka mam to samo!!! Też czuję się jak roślina normalnie. Jak mi się skończy angielski to chyba sobie w łeb strzelę bo już w ogóle będę się kisić w domu. Tak to przynajmniej 3/tydzień jadę do innego miasta i nie ma mnie praktycznie cały dzień. Nie sądziłam rok temu jak mnie wywalili z pracy że teraz dalej nie będę jej mieć. Nawet ładna pogoda nie cieszy.

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2011-03-14 o 17:01
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:01   #2796
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
A tak z innej beczki:

W sensie, że ktoś jasno dał mi jasno do zrozumienia, że mój wygląd nie spełnia ich oczekiwań? Nie
Stary 2011-03-14, 17:17   #2797
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Gwiazdeczka mam to samo!!! Też czuję się jak roślina normalnie. Jak mi się skończy angielski to chyba sobie w łeb strzelę bo już w ogóle będę się kisić w domu. Tak to przynajmniej 3/tydzień jadę do innego miasta i nie ma mnie praktycznie cały dzień. Nie sądziłam rok temu jak mnie wywalili z pracy że teraz dalej nie będę jej mieć. Nawet ładna pogoda nie cieszy.
Wszystko niestety łączy się z praca. by zająć sobie czymś czas trzeba mieć dzisiaj pieniądze. a żeby mieć pieniądze trzeba mieć pracę. patrzę na te moje cele w podpisie i co praktycznie żadnego z nich poki co nie zrealizuje bo nie mam na to funduszy.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 17:17   #2798
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
W sensie, że ktoś jasno dał mi jasno do zrozumienia, że mój wygląd nie spełnia ich oczekiwań? Nie
Miałam kiedyś taką zabawną sytuację.
W Krakowie w UP wciskali oferty; trzeba było wypisać numerki z tablicy-na dowód, że rzeczywiście szuka się pracy. Obojętnie jakie... i tak nie było nic z mojego zawodu. Oczywiście żeby zapełnić rubryczki wciskali jakieś beznadziejne oferty- głównie ubezpieczenia, bo ich było najwięcej. Dostałam dwa takie skierowania: chodziło o łapanie klientów. W jednej firmie UP udostępnił mój nr tel. Z tych ofert trzeba się było rozliczyć- jeżeli mnie ktoś nie zatrudnił to na kartce z UP musiał napisać. Poszłam na jedno takie spotkanie. Umówiła się ze mną jakaś dyrektor. Gdy przyszłam siedziała tylko sekretarka, kazała mi poczekać. Sama zadzwoniła do dyrektorki i mówi, że "czeka tu na ciebie taka jedna" i potem "czy ja wiem czy warto- taka sobie". Potem weszła do pokoju i powiedziała, że Pani Dyrektor ma ważne spotkanie Nie zależało mi na tej pracy, robiłam to na odczepne żeby UP się nie czepiał.
Stary 2011-03-14, 17:24   #2799
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
A tak z innej beczki:

mi kiedyś dano do zrozumienia, ze wyglądam tak młodo, ze mogłabym mieć problemy z "ogarnieciem' współpracowników. przez jakiś czas pracowałam tez w firmie, gdzie koleżanka zajmująca się rekrutacja ewidentnie odrzucała przeciętne czy brzydkie kandydatki. Sama była bardzo ładna kobieta, ale nie do końca się to przekładało na intelekt czy poziom (nieraz jak walnęła komantarz an fote w cv, to nie wiadomo było, śmiać się czy płakać).
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-03-14 o 17:26
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:27   #2800
Ninedin
Zakorzenienie

Wiesz ja rozumiem, że wybierają atrakcyjne osoby do np. kontaktów z klientami czy coś w ten deseń, ale to była praca w nich w siedzibie i wysyłanie maili z ofertą- SPAM I trzeba było założyć własną działalność
Stary 2011-03-14, 17:28   #2801
fiolka208
Rozeznanie

Byłam zła jak pies od rana,bo kurs mój nie był opodatkowany czy coś i nie mam co liczyć na kasę z PITa.A tu znalazłam ofertę,że szukają hostess.Dobre i to.W tym mam doświadczenie,wysłałam CV,ale się okaże czy będzie dobrze czy jak zwykleTylko,że ta oferta jakaś podejrzana-15 zł brutto za godz,praca od pon do piątku od 15 do 20 jak na pobliskie mi miasteczko to kupa forsy A z dobrych dzisiejszych historii to zdarzyło mi się wygrać płytę DVD z filmemNo i jak tu nie być optymistąNawet jakby ta płyta była totalnym kmiotem to ile radości sprawił mi sam fakt wygranejTakże dziewczyny nie smućcie się,bo widzę,że jakieś wiosenne depresje się nad nami kręcą.Damy radę kochane-no nie ma innej opcji!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 17:37   #2802
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
A tak z innej beczki:

ja własnie teraz biorę udział w rekrutacji do salonu optycznego. Najpierw był 1 etap na którym pisałam sprawdzian z całej niezbędnej wiedzy, napisałam wszystko i potem miałam spotkanie z szefową, gdzie również pokazałam że głupia nie jestem (potrafiłam np. zrozumieć receptę, znalazłam w katalogu okulary jakie chciała), ogólnie zrobiłam dobre wrażenie, widziałam, że była zadowolona. ALE powiedziała, że szuka kogoś starszego i moje 25 lat to jest akurat, tylko że ja tak strasznie młodo wyglądam do tygodnia miała dać znać, czyli niby czekam jeszcze do czwartku, a telefon wciąż milczy, więc.... może to był ten czynnik, który mnie skreślił
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:39   #2803
Ninedin
Zakorzenienie

to jest najgorsze
Stary 2011-03-14, 18:51   #2804
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ja dziś o dziwo znowu wysłałam 2 oferty i dalej czekam na telefon

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 08:26   #2805
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
wiem jak to jest co prawda nie kloce się z nim jakoś strasznie ale on nie rozumie dlaczego ja mam zły humor, dlaczego się nagle rozplacze, dlaczego jestem zniechęcona do wszystkich i do wszystkiego itd. ale jak mam być radosną skoro ja odnoszę wrażenie że zamiast żyć to egzystuje.

wiem że jestem młoda, że być może jeszcze wiele w życiu mnie czeka ale ja mam dość tego że coś sobie zaplanuje, o czymś pomyśle a z tego kupa wychodzi.
Gwiazdeczka, mam to samo... Nic mnie nie cieszy, chodzę otępiała i stale rozmyślam... A mój mąż nie potrafi tego zrozumieć...Ciągle powtarza ,,znajdziesz pracę, nie martw się"... Ale przecież ja widzę, że nawet ofert pracy żadnych nie ma... Od września wysyłałam cv tylko na te stanowiska, którymi byłam zainteresowana... Od stycznia wysyłam wszędzie gdzie się tylko da... I nic, zero odzewu...

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja dziś o dziwo znowu wysłałam 2 oferty i dalej czekam na telefon
No to trzymamy kciuki, żebyś dostała ten wymarzony telefon

Ja zaraz znów będę przeglądać ofert pracy. Chyba wpadłam już w jakąś paranoję, bo co godzinę wchodzę na te same strony w nadziei, że pojawiło się coś nowego.

Poza tym w piątek wybieram się na giełdę pracy do Urzędu Pracy. Była któraś z Was na takiej giełdzie? Jak to wygląda? I przede wszystkim czy osoba niezarejestrowana w PUP może iść na taką giełdę ?

Zmienna kobieta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 08:57   #2806
traicionera
Zakorzenienie

Jasne, każdy może iść na taka giełdę, ja byłam z 2 razy i wyglądało to tak, ze porozstawiano stoliki różnych firm, instytucji, brało się stamtąd ulotki, foldery, ogłoszenia o prace i różne gadżety. Jeśli jakaś oferta nas zainteresuje, to można pogadać z osoba, która siedzi/stoi przy stanowisku. sporo ofert pracy fizycznej, w jakiś fabrykach, zakładach itp.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-15, 09:15   #2807
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Dzięki, traicionera
Akurat to będzie giełda jednego konkretnego pracodawcy, który poszukuje na stanowisko pracownik biurowy. No nic, pojadę to zobaczę

Stary 2011-03-15, 09:17   #2808
traicionera
Zakorzenienie

Jeśli jeden pracodawca, to lepiej przyjedz tam wcześniej, większe szanse
i koniecznie zabierz cv.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-15, 09:32   #2809
201609062117
Konto usunięte

Już zaczynam wątpić czy wysyłanie cv ma jakikolwiek sens nic zero odzewu nawet jakby ktoś zadzwonił i powiedział że to pomyłka to bym sie cieszyła, bo to by znaczyło że ktoś to czyta już nie wiem co dalej
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 09:35   #2810
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

O, to dobrze, że mówisz Bo pewnie bym nie pomyślała, żeby być wcześniej
Nawet myślałam, żeby zabrać nie tylko cv, ale LM i referencje, kserokopie ukończenia szkół. Tak w białą teczkę włożyć, żeby wyglądało bardziej profesjonalnie

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Pinkswan też tak często myślę. Że nikt nawet tych naszych cv nie czyta, że tak naprawdę nikogo nie potrzebują, a te ogłoszenia to pic na wodę...

Stary 2011-03-15, 09:40   #2811
Ariena
Zakorzenienie

Zmienna kobieta targi pracy to jeden pic na wodę. Byłam nie raz i to jest głównie reklama dla wystawców. Nie mają ofert, a jak mają: na targach są mili, że super CV się ma, że się nadaję itp itd a potem kontakt się urywa. Mimo że się dzwoni, pyta, mailuje to Cię potem zbywają.
Chcą jak najlepiej wypaść na targach a potem mają bezrobotnych w d...
Stary 2011-03-15, 09:53   #2812
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Ariena ale jak człowiek jest w desperacji, to nawet na takie targi pójdzie i będzie prawie błagał pracodawcę, żeby go zatrudnił...
Naprawdę już nie wiem co się w tym kraju dzieje...

Stary 2011-03-15, 10:01   #2813
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ja byłam na takich targach gdzie tylko jeden pracodawca szukał 1 pracownika na umowę o pracę a kilku na umowe zlecenie do roznoszenia ulotek. Efekt był taki że na to stanowisko pierwsze przyszło z 60-70 osób, sala w której byliśmy pękała w szwach, bo taki był ścisk, duchota itd. omówili dane stanowisko, osoby chętne na to stanowisko zostawiły CV, LM itd. czyli właśne te 60 osób, kilka osób złożyło podania o te ulotki i tyle. Skontaktujemy się z osobami wybranymi na rozmowę i tyle. Do mnie nie oddzwonili niestety. Ale było tam mnóstwo ludzi, widać z dużym doświadczeniem, eleganccy, młodzi, po 40stce - bardzo duza różnorodność ludzi, dopiero jak człowiek zobaczył tych ludzi to mógł zrozumieć jakie jest bezrobocie ;/

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2011-03-15, 10:06   #2814
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
Już zaczynam wątpić czy wysyłanie cv ma jakikolwiek sens nic zero odzewu nawet jakby ktoś zadzwonił i powiedział że to pomyłka to bym sie cieszyła, bo to by znaczyło że ktoś to czyta już nie wiem co dalej
ma sens, ja sobie korzystałam z takiej stronki, gdzie pokazywali, ze ktoś czyta twoje cv, lm i widziałam, gdzie ile razy było otwierane, zazwyczaj, gdy ktoś przeczytał kilka razy, to oddzwaniał i zapraszał na rozmowę. Wszystkie moje dotychczasowe prace, w tym obecna, dostałam właśnie dzięki temu, ze wyrtwale wysyłałam cv, bo na znajomości żadne liczyć nie mogłam.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-15, 10:30   #2815
Madaaa
Zakorzenienie

a ja rozważam mcdonalda albo market jeszcze troche sie porozglądam ale jak nic nie znajdę do konca miesiaca to bede zmuszona, bo juz w desperacje wpadam. Tylko zastanawiam co lepsze, market czy McDonald W maCu pewnie wiecej placa niz na kasie, ale kto wie

Czy wy tez na bezrobotnym tak bardzo zle sie czujecie? Bo mój stan psychiczny co raz gorszy dobija mnie ta sytuacja

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ma sens, ja sobie korzystałam z takiej stronki, gdzie pokazywali, ze ktoś czyta twoje cv, lm i widziałam, gdzie ile razy było otwierane, zazwyczaj, gdy ktoś przeczytał kilka razy, to oddzwaniał i zapraszał na rozmowę. Wszystkie moje dotychczasowe prace, w tym obecna, dostałam właśnie dzięki temu, ze wyrtwale wysyłałam cv, bo na znajomości żadne liczyć nie mogłam.
a co to za stronka ?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:31   #2816
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
a ja rozważam mcdonalda albo market jeszcze troche sie porozglądam ale jak nic nie znajdę do konca miesiaca to bede zmuszona, bo juz w desperacje wpadam. Tylko zastanawiam co lepsze, market czy McDonald W maCu pewnie wiecej placa niz na kasie, ale kto wie

Czy wy tez na bezrobotnym tak bardzo zle sie czujecie? Bo mój stan psychiczny co raz gorszy dobija mnie ta sytuacja

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

a co to za stronka ?
ja bym wybrała kasę niż McD

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2011-03-15, 10:38   #2817
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Ja też bym wybrała kasę w markecie
W Macu chyba bym ustała na środku i płakała. Widzę jaki tam ruch mają i chyba bym się nie połapała co i jak

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 10:38   #2818
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość

a co to za stronka ?
mogę ci wysłać na pw albo coś, żeby nie było, ze ja tu jakąś reklamę uprawiam Mnie podniosła na duchu, gdy widziałam,z e ktoś te cv jednak czyta.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-15, 10:41   #2819
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
mogę ci wysłać na pw albo coś, żeby nie było, ze ja tu jakąś reklamę uprawiam Mnie podniosła na duchu, gdy widziałam,z e ktoś te cv jednak czyta.
to poproszę
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:43   #2820
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Traicionera to ja też bardzo poproszę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości