Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-14, 20:45   #3961
Nastka-92
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Witam
Niedlugo tez bede miala zakladany aparat, a doklanie to w piatek Nawet sie ciesze bo chce miec ladny usmiech. Troche sie boje jak to bedzie a w srode mam wizyte i orto bedzie mi tlumaczyc cale leczenie itp. ale wlasnie nie wiem co z tymi separatorami bo nic takiego nie mowila a niby w piatek mam miec juz zakladany aparat.
Nastka-92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 20:59   #3962
maria_antonina91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nastka-92 Pokaż wiadomość
Witam
Niedlugo tez bede miala zakladany aparat, a doklanie to w piatek Nawet sie ciesze bo chce miec ladny usmiech. Troche sie boje jak to bedzie a w srode mam wizyte i orto bedzie mi tlumaczyc cale leczenie itp. ale wlasnie nie wiem co z tymi separatorami bo nic takiego nie mowila a niby w piatek mam miec juz zakladany aparat.
Może masz wystarczająco miejsca na założenie pierścieni i separatory nie są ci potrzebne, ale jeżeli nie to współczuje zakładania pierścieni na siłę. Ja miałam za późno założone separatory i zęby się mało co rozeszły i na chama mi wciskali pierścienie.
maria_antonina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 21:11   #3963
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
Witam
niekoniecznie musi mieć wciskane
Moze będziesz miała rurki jak ja.... to są takie jakby zamki ale z rurkami
a o dowswiadczeniach z separatorami wiem bo mialam asekuracyjnie z jednej strony bo raz tam rurka odpadla
girl-from-poland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 21:12   #3964
Antarktyda
Raczkowanie

chudzinka, to nie są moje ząbki w avatarrze Jednak sama znalazłam to foto, także dziękuję haha Swoje też może wstawie , ale jak się cokolwiek ruszy

Ktoś odradzał szare gumki.
Ja właśnie takie wybrałam na początek - żeby przy jeszcze krzywych zębach aparat nie rzucał się w oczy :P i naprawdę mi się podoba, wygląda tak delikatnie (to jasny, metaliczny szary), wbrew pozorom nie ma efektu, że ma się dużo żelastwa w buzi, wg mnie to trochę i nawet pomniejsza zamki No ale, co kto woli
Zresztą różne są zamki (wielkości) -może ja mam jakieś nietypowo mniejsze? No i różne gumki - firma, kolor itd.

W każdym razie ja polecam szare!

"
Antarktyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 21:22   #3965
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

chudzinka0 ja schudłam i to sporo aczkolwiek nie jedźcie za dużo jogurtów itp. (białka) bo to źle na nerki działa. mojej mamy koleżanka wylądowała przez dietę białkową w szpitalu (zapalenie trzustki)
pamiętam jak to ja nie mogłam się doczekać aparatu

Cytat:
Napisane przez maria_antonina91 Pokaż wiadomość
Może masz wystarczająco miejsca na założenie pierścieni i separatory nie są ci potrzebne, ale jeżeli nie to współczuje zakładania pierścieni na siłę. Ja miałam za późno założone separatory i zęby się mało co rozeszły i na chama mi wciskali pierścienie.
albo będziesz miała później je, jak ja na pierwszej wizycie po aparacie miałam założone separatory

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 21:34   #3966
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antarktyda Pokaż wiadomość
chudzinka, to nie są moje ząbki w avatarrze Jednak sama znalazłam to foto, także dziękuję haha Swoje też może wstawie , ale jak się cokolwiek ruszy

Ja właśnie takie wybrałam na początek - żeby przy jeszcze krzywych zębach aparat nie rzucał się w oczy :P i naprawdę mi się podoba, wygląda tak delikatnie (to jasny, metaliczny szary), wbrew pozorom nie ma efektu, że ma się dużo żelastwa w buzi, wg mnie to trochę i nawet pomniejsza zamki No ale, co kto woli
Zresztą różne są zamki (wielkości) -może ja mam jakieś nietypowo mniejsze? No i różne gumki - firma, kolor itd.

na poczatku się wydaje ten aparat taki mały, bo drucik daja cienki na poczatek a potem zobaczysz jak będzie coraz grubszy, ze jakos tak wiecej sie tego wydaje ale na prawde, gumeczki w kolorze zeba lub bialym kamulfuja bardziej niz srebrne
Stary 2011-03-14, 21:47   #3967
madzieeek
Wtajemniczenie

A ja w czwartek na kolejną wizytę - jejku, jak ten czas leciiii...dopiero był sierpień, zakładałam aparat, biegałam tydzień z separacją (jeśli o mnie chodzi to ból był znośny - nie brałam żadnych tabletek, jadłam co miększe rzeczy, albo twardsze, w małych kawałkach it ak śmiesznie, rpzednimi zębami. Najbardziej bolało mnie na drugi i trzeci dzień po założeniu, potem luz) a tu już prawie 7 miesięcy! Teraz pewnie zapadnie decyzja o założeniu dołu, nie mogę się już tego doczekać! Jak widzę, jak mi się całkiem przyzwoicie ząbki przemieszczają na górze, to bym chciała, żeby na dole też już się działo!
A potem jeszcze dwa lata i gotowe

Kurde, nie podoba mi się tylko moja trójka. W sensie, nie jej ustawienie i kształt, ale mam wrażenie, że jakaś próchnica mi się tam zakradła...
Zobaczymy, co orto powie

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 21:59   #3968
klajdla
Wtajemniczenie

Probowalam przed chwilka zaspokoic moja ciekawosc, jednak google nie bylo w stanie odpowiedziec na moje pytanie Wiec kieruje je do Was.
Po co tak naprawde sa pierscienie zakladane na trzonowce? Wiem, ze niektorzy ich nie maja. Ciekawi mnie to strasznie
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 22:02   #3969
lupinka
Zadomowienie

Cytat:

ja na początek dostałam szare, ale w piątek mam wizytę i na pewno zapytam o możliwość założenia kolorowych! fakt, też mi się wydaje, że nie wygląda aparat źle ze srebrnymi, też jakoś nie narzekam na wielkość zamków, ale bardzo lubię kolory i baaardzo bym chciała zaszaleć na aparacie ;-) to takie... radosne zawsze mi się podobało u innych, to co sobie będę żałować
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 22:34   #3970
maria_antonina91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klajdla Pokaż wiadomość
Probowalam przed chwilka zaspokoic moja ciekawosc, jednak google nie bylo w stanie odpowiedziec na moje pytanie Wiec kieruje je do Was.
Po co tak naprawde sa pierscienie zakladane na trzonowce? Wiem, ze niektorzy ich nie maja. Ciekawi mnie to strasznie
Nie zakłada się aparatu po to aby wyprostować jedynie przednie zęby które widać. Wszystkie zęby w szczęce trzeba przesunąć na swoje miejsce. Pierścienie na końcowych zębach trzymają wszystko i formują cały zgryz aby był w jako takim ładzie. Aparat ortodontyczny to nie tylko zęby.Modeluje całą szczękę, żuchwę, kości i stawy.
Stary 2011-03-14, 22:45   #3971
Antarktyda
Raczkowanie

haha, racja, mi też się podobają kolorowe!
Tylko te szare wzięłam na samym początku bo chciałam właśnie, żeby takiego wejścia smoka nie było tylko tak dyskretnie ujawnić się z tym aparatem.

Coraz grubsze druciki?
Nieeee noooo... a tak się cieszyłam, że on taki dyskretny
...

"
Antarktyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 23:00   #3972
chudzinka0
Raczkowanie

yyy... no właśnie... coraz grubszy? :P
chudzinka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 23:14   #3973
shinigami0717
Raczkowanie

i po wizycie pytałam o kolorowe wyciągi, miały być, ale zostawiła w drugim gabinecie ale obiecała mi, że na następną wizytę będą. ogólnie mam nosić jakieś 5 miesięcy, chociaż powiedziała, że już jest prawie ślicznie teraz mam jakieś "heavy"
ale za to załatwiłam drugą sprawę, którą miałam do orto
stripping dolnych zębów.. miałam to robione raz na początku leczenia i zęby się po tym szybciutko poustawiały, ale jeszcze trochę im zostało. potem parę miesięcy nic, chociaż czuję, że one bardzo chcą się ruszyć, tylko im za ciasno. i dzisiaj się zapytałam, czy jeszcze będę to miała. no i trochę spiłowała ogólnie niezbyt przyjemne, ale liczę, że teraz dół już będzie świetny.
O ILE ZNOWU NIE ODKLEJĄ MI SIĘ 2 ZAMKI

Cytat:
paulina, ooo widzisz jak miło
wiosna, komplementy, żyć się chce, co?
Ej, a z tymi chłopakami to Wy twierdzicie, że dlatego lubią jak dziewczyna ma aparat, bo się częściej uśmiecha. A w moim przypadku, zawsze się często uśmiechałam więc nie wiem
btw. tak czytam i dochodzę do wniosku, że chyba żadna z Was się nie zdecydowała na gumki pomarańczowe, co? Ja bym się chyba bała je założyć, czuję, że pożółciłyby zęby :P
myślałam o pomarańczowych, ale boję się, że będzie to wyglądało jakby zostało mi jedzenie w aparacie

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez chudzinka0 Pokaż wiadomość
yyy... no właśnie... coraz grubszy? :P
tak, tak.. na początku daje się taki cienki, giętki drut, żeby przyzwyczaić zęby no i żeby był wstanie wygiąć się do tych wszystkich krzywulców. potem drut jest co raz sztywniejszy i grubszy. ja nawet zauważyłam to na zdjęciach, jak porównywałam

gumki: czerwono - zielone
były: pomarańczowo-różowe, niebiesko-granatowe, pomarańczowe, różowe, błękitne
shinigami0717 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 23:51   #3974
chudzinka0
Raczkowanie

shinigami0717 ale z tego wątku można się dużo nauczyc jeszcze nic nie wiem tak na prawdę, chociaż troszkę czytałam... jakieś piłowania ząbków! jeejku! ja to tylko się dowiedziałam na drugiej wizycie (na tej na której zdecydowałam się na aparat) że nie będę musiała wyrywac żadnych zębów :P to było najważniejsze haha. A wielkośc druta - teraz jak już się zdecydowalam to nie ważne ważny będzie EFEKT mój upragniony.

A w ogóle to jak byłam na tej wizycie, na której już byłam zdecydowana, to babeczka robiła mi odlewy szczenki :p czy coś takiego. I wcześniej czytałam o tym, że to jest nie przyjemne, bo to sie wlewa do gardła i jest odruch wymiotny. Więc strasznie się bałam, bo o takie wywoływanie wymiotów u mnie nie trudno haha... ale jak poszłam to się okazało, że to coś w czym się odbija ząbki jest różowe i o smaku... gumy balonowej! zjadłabym!!
Stary 2011-03-15, 07:41   #3975
Nastka-92
Przyczajenie

Dziekuje za info Mam nadzieje, ze jutro mi powie ze nie musze wyrywac zadnych zebow . ogolnie powiem wam, ze jak czytam tutaj ceny to niektore sa straszne. Ja za pierwsza konsultacje mialam za darmo pozniej odciski i dwa zdj placilam 140zl i aparat jeden luk 1500 bedzie kosztowal a wizyty cos kolo 50 Wiec niektorzy naprawde duzo placa
Stary 2011-03-15, 08:51   #3976
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zakłada się aparatu po to aby wyprostować jedynie przednie zęby które widać. Wszystkie zęby w szczęce trzeba przesunąć na swoje miejsce. Pierścienie na końcowych zębach trzymają wszystko i formują cały zgryz aby był w jako takim ładzie. Aparat ortodontyczny to nie tylko zęby.Modeluje całą szczękę, żuchwę, kości i stawy.
Aha Dzieki wielkie za odpowiedz! Teraz juz wiem
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:19   #3977
chudzinka0
Raczkowanie

Nastka-92 ja tu się pochwale haha bo mam jeszcze taniej, mam nadzieję że nie ma tu żadnego haczyka :P za jeden łuk metalowy płace 1000, za wizyty 50-100 (orto mówiła ze zazwyczaj jest to 70 zł, zależy co robi). Zdjęcie już zrobiłam, pantomograficzne czy jakoś tak kosztowało mnie 60zł, a "to drugie" haha 50 :P z tym, że te zdjęcia w dwóch zupełnie innych miejscach Ta cena aparatu jest mega, bo z tego co patrzę na ceny w mieście obok mojej miejscowości to jest tak właśnie od 1400 :P
Jak już będe miała aparat to jeszcze zamierzam kupic wszystkie te gadżety do czyszczenia
Stary 2011-03-15, 09:35   #3978
maria_antonina91
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje za info Mam nadzieje, ze jutro mi powie ze nie musze wyrywac zadnych zebow . ogolnie powiem wam, ze jak czytam tutaj ceny to niektore sa straszne. Ja za pierwsza konsultacje mialam za darmo pozniej odciski i dwa zdj placilam 140zl i aparat jeden luk 1500 bedzie kosztowal a wizyty cos kolo 50 Wiec niektorzy naprawde duzo placa
No to tanio. Ja płaciłam 150zł za każdą wizytę, a za jeden łuk 3000zł, ale miałam aparat bezligaturowy, czyli bez tych gumek i innych zbędnych rzeczy.

Edytowane przez maria_antonina91
Czas edycji: 2011-03-15 o 09:52
Stary 2011-03-15, 09:37   #3979
marryme21
Zakorzenienie

Czy Wam tez przesuszają się tak bardzo usta?
Przed aparatem nie miałam aż tak dużego problemu z tym. Teraz jak nie pomaluje warg czymkolwiek,to po chwili mam suche skóry,blee.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:54   #3980
maria_antonina91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Przed aparatem nie miałam aż tak dużego problemu z tym. Teraz jak nie pomaluje warg czymkolwiek,to po chwili mam suche skóry,blee.
Nom zdażało mi się i miałam mega kłopoty z zajadami
Stary 2011-03-15, 10:47   #3981
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
strasznie! pierwsze dwa tygodnie od dnia założenia walczyłam z wyjątkowo mocno spierzchniętymi ustami (i dodatkowo zajadem w lewym kąciku ust ;/ ale to chyba musiały się usta przyzwyczaić do połykania śliny z nowym ustrojstwem ;p). Już jest w miarę okej, ale to fakt, usta są jakoś bardziej poddatne na przesuszenie :/
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 11:23   #3982
Nastka-92
Przyczajenie

No ja sadze ze to tanio bo jeszcze w tym 140 robila mi wyciski no bo jak czytalam tutaj to starsznie niektore drogo jutro jade na wizyte mam nadzieje ze bedzie spoko
Stary 2011-03-15, 12:36   #3983
kaska0804
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Pomóżcie... Od marca ubiegłego roku mam aparacik na górze a po 2 miesiącach nałożyłam na dół. Rozmawiałam ze swoim ortodontą i mówił mi że nie trzeba usuwać mi zębów żadnych i od ostatnich 3 wizyt co miesiąc czyści mi przestrzenie między zębowe robiąc miejsce by stłoczone zęby się odpowiednio rozmieściły. A ja martwię się ósemkami, które właśnie mi się wyżynają i on mówi mi, że jeszcze nie wiadomo co z nimi jak się zdejmie aparat to się okaże, jednak się boję żeby nie było za późno i żeby nie stłoczyły mi się zęby ponownie... poradźcie co robić, co myśleć...

I jeszcze jedna sprawa dotycząca piaskowania. Często z takiego zabiegu korzystacie? Ile płacicie?

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam*

Tylko miłość potrafi zatrzymać czas

.
kaska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:38   #3984
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska0804 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Pomóżcie... Od marca ubiegłego roku mam aparacik na górze a po 2 miesiącach nałożyłam na dół. Rozmawiałam ze swoim ortodontą i mówił mi że nie trzeba usuwać mi zębów żadnych i od ostatnich 3 wizyt co miesiąc czyści mi przestrzenie między zębowe robiąc miejsce by stłoczone zęby się odpowiednio rozmieściły. A ja martwię się ósemkami, które właśnie mi się wyżynają i on mówi mi, że jeszcze nie wiadomo co z nimi jak się zdejmie aparat to się okaże, jednak się boję żeby nie było za późno i żeby nie stłoczyły mi się zęby ponownie... poradźcie co robić, co myśleć...

I jeszcze jedna sprawa dotycząca piaskowania. Często z takiego zabiegu korzystacie? Ile płacicie?

Na piaskowanie to się nastaw jak już będziesz zdjemować druty Jak coś to powiem Ci na czym to polega po 20 kwietnia jak już zdejmę druciaki
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 15:25   #3985
maria_antonina91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska0804 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Nie jestem ortodontą, ale wydaje mi się, że skoro przed założeniem miałaś stłoczone zęby to co dopiero jak wyrosną ci jeszcze 4 dodatkowe. Ja miałam mało co stłoczone zęby a od razu przed założeniem aparatu było mówione że ósemki będą usuwane pomimo, że nawet nie zapowiadało się że bedą rosły w najbliższym czasie. Kiedy ściągnęłam aparat dostałam skierowanie do chirurga aby je usunąć.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

A co do piaskowania to miałam robione przed założeniem i po ściągnięciu aparatu. To już chyba zależy od lekarza kiedy trzeba robić a kiedy nie. Uważam, że w trakcie leczenia nie ma sensu tracić jeszcze dodatkowych pieniędzy na piaskowanie jeżeli ortodonta tego nie zaleca.
Stary 2011-03-15, 15:35   #3986
Olenka333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
i po wizycie pytałam o kolorowe wyciągi, miały być, ale zostawiła w drugim gabinecie ale obiecała mi, że na następną wizytę będą. ogólnie mam nosić jakieś 5 miesięcy, chociaż powiedziała, że już jest prawie ślicznie teraz mam jakieś "heavy"
ale za to załatwiłam drugą sprawę, którą miałam do orto
stripping dolnych zębów.. miałam to robione raz na początku leczenia i zęby się po tym szybciutko poustawiały, ale jeszcze trochę im zostało. potem parę miesięcy nic, chociaż czuję, że one bardzo chcą się ruszyć, tylko im za ciasno. i dzisiaj się zapytałam, czy jeszcze będę to miała. no i trochę spiłowała ogólnie niezbyt przyjemne, ale liczę, że teraz dół już będzie świetny.
O ILE ZNOWU NIE ODKLEJĄ MI SIĘ 2 ZAMKI

myślałam o pomarańczowych, ale boję się, że będzie to wyglądało jakby zostało mi jedzenie w aparacie

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

tak, tak.. na początku daje się taki cienki, giętki drut, żeby przyzwyczaić zęby no i żeby był wstanie wygiąć się do tych wszystkich krzywulców. potem drut jest co raz sztywniejszy i grubszy. ja nawet zauważyłam to na zdjęciach, jak porównywałam
coraz grubszy i sztywniejszy ? sztywniejszy ? ehhh a ja już sie cieszylam ze nic a nic nie boli

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
O, no u Ciebie całkiem ładnie wygląda ten pomarańczowy
U siebie nie będę lepiej ryzykować, bo raczej mam żółtsze zęby:P

O a słuchajcie? Po jakim czasie zauważyłyście jakąś różnicę?
U mnie 4 dzień w aparacie i non stop latam do lustra a tam nic xD
hihi tez tak mam trzeci tydzien idzie a tu nic i nic i nic

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Aparatki drogie

czy Wam też żółkną zęby? I osadza się kamień ? Ja nigdy kamienia nie miałam a teraz ? Masakra i to po trzech tygodniach to co będzie po dwóch latach ???? Żeby nie było- zęby myję, wyciorkuję i płuczę około 6-7 razy dziennie czasem jak mam większy apetyt to i częściej
Stary 2011-03-15, 15:38   #3987
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez Olenka333 Pokaż wiadomość
coraz grubszy i sztywniejszy ? sztywniejszy ? ehhh a ja już sie cieszylam ze nic a nic nie boli

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

hihi tez tak mam trzeci tydzien idzie a tu nic i nic i nic

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Aparatki drogie

czy Wam też żółkną zęby? I osadza się kamień ? Ja nigdy kamienia nie miałam a teraz ? Masakra i to po trzech tygodniach to co będzie po dwóch latach ???? Żeby nie było- zęby myję, wyciorkuję i płuczę około 6-7 razy dziennie czasem jak mam większy apetyt to i częściej
Nie, mi wogole nie zolkna a mam aparat juz 8miesiecy, tak samo osad czy kamien mi sie nie osadza. Nie wiem od czego to zalezy, bo ja myje zeby 3 razy dziennie, wieczorem robie wyciorkiem i nicia, a plynow wogole nie uzywam.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 15:40   #3988
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawet baaaardzo często!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:22   #3989
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olenka333 Pokaż wiadomość
-

Aparatki drogie

nie że same zęby zółkną ale może żółknąć klej dookola zamków, jak to w moim przypadku.
Z aparatem w naszej buźce produkujemy więcej śliny a w ślinie znajdują się te syztskie składniki mineralne jakieś itd no i przez to niektorym szybciej robi się kamień
Ja kupiłam elektryczną szczoreczkę i jest lepiej, ale kamien jest też niestety Jak się zbierze go więcej to orto zrobi mi scaling i piaskowanie
Stary 2011-03-15, 16:28   #3990
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
Zgadza się lecz nie zawszę pierścienie są zakładane tak jak w moim przypadku ja ich nie mam ale mam rurki które pełnią dokładnie tą samą funkcję co pierścienie lecz są przyklejane do zęba i ich się nie czuje
Ula05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości