|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Jak już tak o butach, to te z Venezia mają sensowną jakość? Bo zastanawiam się nad kupnem, a nie chcę wywalić 300 zł na coś na poziomie CCC.
|
|
|
|
#2012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczególnie w kwestii reklamacji nie zawsze się popisują. ![]() A nawiązując jeszcze do CCC, zaplecze produkujące buty tej marki na rynek wypuszczają też buty Quazi. To niejako ta sama firma z tym, że w Quazi buty są sporo droższe. Ot taka nowina ![]() Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że buty, które sprzedawano w CCC po jakimś czasie mogą trafić do Quazi tylko, że oczywiście w innej cenie. Dlatego, powiem szczerze, ja już dawno przestałam się kierować tym, że im coś droższe tym lepsze, bo to nie zawsze się sprawdza. Co do tego czy kupić buty w venezii jeśli Ci się podobają, to ja bym wzięła. Nikt Ci nie zagwarantuje , że jak kupisz tam buty to będą Ci służyły na lata, bo to róźnie z tym bywa. Mi na szczęście, nigdy się nie niszczą ubrania czy buty. Może po prostu mam szczęście
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Konto usunięte
|
ja jalbo trafiam na buty, ktore nosze 10 lat, albo mi odpada obcas po 2 tygodniach
i tak samo z torebkami jakas taka skrajnosc co do quazi - mam dwie pary ze skory sandalkow, ktore sa mega wygodne nie wiedzialam tego o quazi i ccc ale w sumie mam tez jedne mega wygodne kopytka z ccc i trafilam akurat na "mocny" egzemplarz natomiast odnosnie venezii chcialam kiedys kupic u nich muszkieterki, jedne z pierwszych jakie sie na naszym rynku pojawily, ale historie o nieuznanych reklamacjach typu "stopa za chuda i rozdarla but" "klient nie obcinal paznokci i zrobil dziure" mnie zniechecily na dobre to samo tyczy sie prima mody jakos nie lubie byc nabijana w butelke... nie az tak |
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie muszę butów nosić 10 lat, ale jednak te dwa lata to spokojnie chciałabyś ponosić
![]() Zastanawiam się, bo według mnie generalnie w Polsce to z butami jest bieda: sklepy typu CCC czy Deichmann jakością nie grzeszą, odrzuca mnie zresztą często wykonanie tego obuwia. A znowu Ryłko ma 3 wzory na krzyż, w dodatku nudne. Baletki kupuję zwykle w H&M czy NewYorkerze, sezon i do kosza, to po co przepłacać Teraz chciałam coś porządniejszego na wiosenne chłodniejsze dni i początek wiosny. A z drugiej strony nie chcę 500zł ładować w wiosenne buty, bo tyle to zwykle płacę za kozaki.Ach te dylematy
|
|
|
|
#2015 |
|
Konto usunięte
|
ja mam dwie pary wygodnych - topshop i aldo, rzadko w aldo bywa cos naprawde wygodnego, ale sie zdarza
nie kosztuja 500, ale i nie kosztuja 200 na razie sa drugi sezon, co prawda niezbyt duzo noszone, ale wygladaja nadal swietnie |
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam oficerki z drewnianym obcasem. Okazało się, że warstwy drewna są klejone (!!!!!!!!!!!) tylko!!! Pochodziłam 2 tyg. po śniegu i połowa obcasa opadła! Nie chciałam zanosić do reklamacji, bo oprócz tych kozaków miałam tylko emu więc zaniosłam do szewca. Musiał przykręcić obcas na śruby! Masakra po prostu, we Włoszech chyba nie pomyśleli, że kozaki idą na kraje gdzie zimą jest śnieg.
|
|
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie przepłacam przy zakupie butów letnich - sugeruję się wyglądem, wygodą i ceną, jakość jest nieistotna - co sezon zmienia się moda i nie żal mi wyrzucić po sezonie balerin czy sandałów, które kosztowały 50 zł.
Z kolei buty zimowe powinny być porządne, na grubej podeszwie, z dobrego tworzywa. Kiedyś się śmiałam, że umiem wyczarować z jednej pary butów dwie albo trzy. Gdy kupowałam tanie obuwie w popularnych sklepach no name, zazwyczaj rozwalało mi się po 3 miesiącach i zawsze decyzja reklamacyjna głosiła: "Wymiana obuwia na nowe". Zazwyczaj sezon się kończył, były obniżki i za cenę zniszczonych butów mogłam wybrać 2 pary lub nawet 3 ;P. Dla mnie to niezły interes, gdy wybrałam 3 - klasyczne czarne czółenka, botki z ćwiekami, a trzecią parę sandałków na obcasie wzięła sobie mama (była zadowolona). A co najśmieszniejsze, buty wybrane w ramach reklamacji zazwyczaj dobrze się trzymają i są ładniejsze od tych pierwszych. Ale, oczywiście, na salony nie brałabym chińszczyzny. Do latania po mieście może być. Nie jestem zwolenniczką chodzenia w 1 butach 10 lat, to wg mnie trochę niehigieniczne, bo nie wszystkie buty można dokładnie wyczyścić/wyprać. Na razie jestem studentką, styl mi się często zmienia, fundusze mam typowo studenckie, więc na razie nie myślę o inwestycji w droższe, świetne jakościowo buty. Pewnie jak zacznę pracować, będę kupowała lepsze, eleganckie. No, nie każdemu musi się moja opinia podobać. Moja kolekcja butów jest przemyślana i wszystkie buty dobieram pod strój oraz zgodnie z tym, co mi się w modzie podoba.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. Edytowane przez trupiegi Czas edycji: 2011-03-14 o 15:21 Powód: błąd logiczny |
|
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze im sie szybciej pisalo? )))
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
moze musieli sie zmiescic w okreslonej liczbie szpalt :P
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie w końcu buty w sklepie Ryłko.
Jakoś w Venezii odstraszyły mnie te plastikowe podeszwy i ogólnie uznałam, że nie są warte swojej ceny. Teraz mam kolejną wątpliwość, bo w Ecco mają moim zdaniem fajne, proste sandałki bez obcasa za trochę ponad 300zł, do latania po mieście Jakość powinna być dobra, bo TŻ nosi buty z tej firmy i bez zarzutu. Jak za proste sandały, to fakt trochę dużo, no ale badziewia w butach wyjątkowo nie lubię jakoś...Chociaż jak teraz przeglądam katalog butów z Ryłko, co panie mi go wrzuciły do torby, to widzę, że też całkiem fajne i kolorowe buty na sezon wiosna-lato mają. Panie w sklepie mówiły, że teraz modne są buty kolorowe, pamiętajcie dziewczyny
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-03-14 o 18:24 |
|
|
|
#2022 |
|
Raczkowanie
|
Mnie jakoś Ryłko nie zachwyca,wszytskie te buciki takie same.
W CCC to prawda jakoś adekwatna do ceny,kupiłam botki na obcasie rok temu w tym są już do wyrzucenia,odchodzi im podeszwa,obac się kiwa,fleki całe się pozdzierały,nie chodziłam w nich dużo normalnie zresztą po co są buty...
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
buty z Ryłko bardzo szybko sie rozwalają
ja tak miałam, moja siostra, wiele dziewczn na wizażu też ja nie polecam tej firmy |
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
mam jedne buty z ryłko ('buty czarownicy' - trzewiczki na obcasie), które od 2 lat miały jedynie zmieniane fleki. są superwygodne i bardzo je lubię. za to ich szpilki masakrycznie obtarły mi stopy
od siebie mogę polecić wojasa i prima modę
|
#2026 |
|
Konto usunięte
|
ale prima moda nie uznaje reklamacji tak jak venezia, mozna w necie horrory przeczytac....
malo co mnie nismaczy, ale wczoraj stalam na ulicy za chlopakiem, ktoy zalozyl rurki, bardzo obcisle rurki i spuscil je do polowy uda, rurki nie mialy wysokiego stanu, wiec mial pupe na wierzchu, jasz szedl bylo ok, po prostu widac mu majtki - niech sie mlodziez ubiera jak chce, pzoa tym ja nawet lubie wystajace bokserki, ale jak stal... te spodnie byly tak obcisle, ze pasek dzialal na dola czesc posldkow jak gorset i wypychal mu do gory fald tylka |
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze komus sie białe kozaki podobają to jeszcze ok, każdy ma inny gust, ale wiatr wieje zimno jak diabli i idzie sobie taki z dupą na wierzchu
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mam w klasie chłopaka, który zawsze ma spuszczone tak spodnie. co prawda chudy jest bardzo, ale zawsze jak się nachyla, kuca itd to mu CAŁĄ dupę w tych gaciach widać - co to za przyjemność dla otoczenia podziwiać gacie kolegi? nigdy tego nie pojmę. aa, mam jeszcze jednego takiego - tylko że on często nosi dłuższe koszulki, ale raz nie miał bokserek tylko zwykłe gatki i aż mu nogę bylo widać... ale to nie rurki, tylko normalne spodnie. i przez całą zimę tak... ale lekko wystające bokserki to i ja lubię, ale lekko bez przesady
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie co do tych gaci na wierzchu, to przypomniało mi sie, że rozwala mnie styl mojego młodszego brata i jego znajomych (ok. 17 lat). Wszyscy ubierają się identycznie. Mylą mi się czasem ci jego koledzy, bo wszyscy mają takie dłuższe włosy, na to czapkę w zależności od pogody albo taką skarpetkową, wiszącą z tyłu, albo z daszkiem, i to nawet w pomieszczeniach. Włosy im się zawsze wywijają spod tej czapki (to ewidentnie element stylizacji
). Do tego t-shirt jakiejś skejterskiej firmy z nadrukiem w ostrych, żarówiastych kolorach, rurki, kolczyk np. w wardze, często bandamka przewiązana na szyi albo na nadgarstku i buty - koniecznie Nike, za kostkę z żarówiastymi sznurówkami. Brat jest tak wierny temu wizerunkowi, że nawet nie dał sobie kupić butów zimowych, bo mu nie pasują do stylu Totalny atak klonów ![]() Niby jestem niewiele starsza, ale jak na nich patrzę, to mam wrażenie, że to już jakieś inne pokolenie. Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2011-03-15 o 10:39 |
|
|
|
#2033 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
powiem ci,z e ja wole po stokroc to mlode pokolenie, niz facetow w moim wieku - zle dobrana kurtka z eko skorki, taka bazarkowa, poloweczka w paseczki granatowa i dzinsiki w przecierki... ![]() a do tego buty z czubem np zrozumialabym, gdyby byli niewidomi... i wszyscy tacy sami dzieciaki maja chociaz polot, a faceci 25-35 masakra... klony bez wyrzu albo typowy chopak polski, albo "stroj sportowy", albo garniakowicz dlaczego na ulicach nie widzi sie czegos takiego (ost zdj)? chociaz zeby czerpali w pokazow mody.... Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-15 o 10:49 |
|
|
|
|
#2034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ja jestem, wielką fankąvenezi. wszystkie buty które mam, sandały płaskie i na obcasie, czółenka na szpilce, mega wygodne buty. nad zakupem kozaków można się dłużej zastanowić bo to włoska firma a wiemy jakie we włoszech zimy chociaż moja mama ma kozaki z venezi i nie sątylko łądne ale i ciepłe i nie przemakające. Więc nie ma reguły, w każdym razie przed zakupem w jakimkolwiek sklepie trzeba dobrze obejrzeć but, jakość wykonania, przejść się w nich po sklepie. to samo tyczy sięciuchów. większość kupuje bo modne/łądne/ coś tam, ale na jakość wykonania nie popatrzą a potem wielkie zdziwienie że po praniu szmatka nie robi. nie mówię, że zawsze można to ocenić, ale w większości przypadków tak
|
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie rozwala nazywanie przez niektórych teraz każdej marynarki "boyfriend style". Krótkiej, dopasowanej, taliowanej też, ale boyfriend. Bo rękawy podwinięte a w środku wzorzysta podszewka, czy jak?
![]() No musiałam, musiałam to z siebie wyrzucić!
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
Hahah też prawda,każda marynarka jets boyfriend tylko która naprawde taka jest ??
|
|
#2038 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.examiner.com/images/blog/...iendJacket.jpg http://e1.pudelek.pl/p605/cbba7525001a92884d3eed70
|
|
#2040 |
|
Konto usunięte
|
moim zdaniem to co jest taliowane i dopasowane, to raczej zakiet, a nie marynakrka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

Kupiłam oficerki z drewnianym obcasem. Okazało się, że warstwy drewna są klejone (!!!!!!!!!!!) tylko!!! Pochodziłam 2 tyg. po śniegu i połowa obcasa opadła! Nie chciałam zanosić do reklamacji, bo oprócz tych kozaków miałam tylko emu więc zaniosłam do szewca. Musiał przykręcić obcas na śruby! Masakra po prostu, we Włoszech chyba nie pomyśleli, że kozaki idą na kraje gdzie zimą jest śnieg.

)))
Zapraszam 

chociaż moja mama ma kozaki z venezi i nie sątylko łądne ale i ciepłe i nie przemakające. Więc nie ma reguły, w każdym razie przed zakupem w jakimkolwiek sklepie trzeba dobrze obejrzeć but, jakość wykonania, przejść się w nich po sklepie. to samo tyczy sięciuchów. większość kupuje bo modne/łądne/ coś tam, ale na jakość wykonania nie popatrzą a potem wielkie zdziwienie że po praniu szmatka nie robi. nie mówię, że zawsze można to ocenić, ale w większości przypadków tak