Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/II 2011 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 08:07   #2671
s_a_j
Rozeznanie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Jestem zszokowana, wczoraj nakarmiliśmy smyka naszego o 20, zaraz po kąpieli został ładnie ululany, normalnie o 23-24 byłby już wrzask i kolejne karmienie, wołał zawsze co 3-4 godziny. O 2 się przebudziłam wystraszona, że mały nie płacze, pobiegłam od razu sprawdzić czy oddycha, mimo, że śpi razem z nami w jednym pokoju, ale tak spał cichutko, a on zawsze miał niespokojny sen. Z mężem przy jego łóżku debatowaliśmy, czy budzimy, czy nie. W końcu o 2:30 sam zawołał, nakarmiłam i znów zawołał dopiero o 7. Nie mogę się nadziwić, że mu się tak odmieniło. Myślicie, że to po tym delicolu, czy po prostu sam sobie poprzestawiał tak te godziny? No jestem tak wyspana jak jeszcze nigdy odkąd misiak mały jest z nami. Aż nie wiem co ze sobą zrobić

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
A to moja Princessa (cały czas dziadkowie tak na nią mówią ) na rękach u mamy - skończyła 7 tygodni!
Prześliczna, taka delikatna, prawdziwa królewna

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Jakbyś miała receptę i był potrzebny to ja mam całe opakowanie, nowy, nierozpuszczony. Używaliśmy Delicolu. Teraz (odpukać) jest w porządku, problemy raczej z kupką, brzuszek miękki. Będę teraz inwestować w probiotyki, Debridat mogę oddać.
Anka fiu fiu jaka kolekcja
Ja w czwartek będę szła do pediatry małego zapytać o ten debridat, jeśli uzna, że to wskazane dla naszego bąbla to możemy się dogadać, jak najbardziej. Chętnie odkupię

Kma nie wiem, czy wiesz, ale w tej aptece w carrefourze zrobili mega promocje na Delicol, minus 48%, jest po coś koło 24 zł; jak się okazało, ze mały wczoraj tak ładnie zareagował na ten lek (chyba, odpukać, żeby nie zapeszyć ) to pojechał wieczorem i kupił od razu kilka opakowań. Zrób zapasy!
Stary 2011-03-15, 08:24   #2672
monis 1
Raczkowanie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Ja juz odchodze od zmysłów, mój maluch wogole prawie nie spi, wczoraj to tylko na spacerze potem po kapieli, a dzis juz od 5.30 oczy jak piec złotych i tak od jakiegos tygodnia. Jutro kończy 3 tygodnie, martwie sie czy wszystko w porzadku, bo chyba taki krasnal mały powinien duzo wiecej spac
monis 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 08:27   #2673
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monis 1 Pokaż wiadomość
Ja juz odchodze od zmysłów, mój maluch wogole prawie nie spi, wczoraj to tylko na spacerze potem po kapieli, a dzis juz od 5.30 oczy jak piec złotych i tak od jakiegos tygodnia. Jutro kończy 3 tygodnie, martwie sie czy wszystko w porzadku, bo chyba taki krasnal mały powinien duzo wiecej spac
ale płacze? Spina się, marudzi? Czy tylko po prostu nie śpi? Byliście już u pediatry?
Stary 2011-03-15, 08:36   #2674
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

zarażacie tymi truskawkami
http://allegro.pl/swietna-kurteczka-...510084980.html

szkoda że Grześ by w tym śmiesznie wyglądał
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 08:43   #2675
ligotka
Rozeznanie

Witamy sie i my
Dzis wizyta u pediatry i usg bioderek... ciekawa jestem co tam zdzialaly te pieluchy, juz mnie wnerwia ta druga bo wiekszosc ciuszkow przez to za mala
makeupistko ja tak mialam, ze jak polozna sciagnela szwy to przestalo bolec, a po tygodniu znow i okazalo sie ze w srodku zostaly 3 szwy i znow wyciagnela i jest ok, choc wczoraj wypadl jeszcze jeden :/,
A Twoja Princessa tak podobna na tym zdjeciu do Paulinki, ze moj maz zerknal i mowi "a gdzie to zdjecie zrobilas?"

Milego dnia zycze i spadam sie myc dopoki mala spi!
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 08:50   #2676
muron
Zakorzenienie

jak z pneumokokami przy powtórce bł+krzutsieć+p. pneumokoki tez powtarzamy? A co za tym idzie płacimy?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 08:57   #2677
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
jak z pneumokokami przy powtórce bł+krzutsieć+p. pneumokoki tez powtarzamy? A co za tym idzie płacimy?

według tego jak Ja mam rozpisane to pneumokoki miesiąc po drugiej dawce bł+krz+p.

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:18   #2678
vilya
Zadomowienie

dziewczyny ja mówiąc szczerze gdybym wiedziała co będzie przy porodzie i co po porodzie to postarałabym się o CC.
Ostatnio byłam na wizycie lekarskiej miesiąc po porodzie i prawie to ryczałam na fotelu przy badaniu. Podobno mnie "ładnie" zszyli i dziewice ze mnie zrobili. Znajoma już 6 miesięcy po porodzie Sn i nadal nie może seksu uprawiać a mówi że jej koleżanka po CC dziecko ma młodsze i już dawno zaczęła. Ja nie wiem jak ze mną będzie. Po porodzie przez 3 tygodnie dochodziłam do siebie.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:01   #2679
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

vilya nie strasz tz sie o sex dopomina a ja sie boje, minelo w niedziele 6tygodni...lekarz mowil ze moge juz wspolzyc ale ja sie motam choc sama bym chciala juz!!
nie wiem po cholere mnie to babsko nacielo bo nie bylo potrzeby buuuu!!!!!!!

nie mam sily do malca w nocy...w dzien tez
ma juz 7 tydzien zaczety a w dzien spi po ok. godzine-dwie z przerwami godzinnymi, ok moze byc...ale czemu w nocy budzi sie co 1h50min ciagleeee
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:23   #2680
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
zarażacie tymi truskawkami
http://allegro.pl/swietna-kurteczka-...510084980.html

szkoda że Grześ by w tym śmiesznie wyglądał
szkoda, ze taka mała:-(

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mówiąc szczerze gdybym wiedziała co będzie przy porodzie i co po porodzie to postarałabym się o CC.
Ostatnio byłam na wizycie lekarskiej miesiąc po porodzie i prawie to ryczałam na fotelu przy badaniu. Podobno mnie "ładnie" zszyli i dziewice ze mnie zrobili. Znajoma już 6 miesięcy po porodzie Sn i nadal nie może seksu uprawiać a mówi że jej koleżanka po CC dziecko ma młodsze i już dawno zaczęła. Ja nie wiem jak ze mną będzie. Po porodzie przez 3 tygodnie dochodziłam do siebie.
CC ma inne minusy;-) Uważam, że jedno i drugioe jest tak samo paskudne, ale w inny sposób

Stary 2011-03-15, 10:24   #2681
monis 1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
ale płacze? Spina się, marudzi? Czy tylko po prostu nie śpi? Byliście już u pediatry?
Cały czas marudzi,do tego w pewnych momentach zaczyna sie spinac, prężyć,podkurcza nóżki,ma napięty brzuszek .np. ssie cycucia, już prawie usypia i nagle zaczyna sie spinac. Wizyte u pediatry mamy za tydzien.
Stary 2011-03-15, 10:27   #2682
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
według tego jak Ja mam rozpisane to pneumokoki miesiąc po drugiej dawce bł+krz+p.
no w koncu dodzwoniłam też się do przychodni. Ja myślałam,że duga dawka za kilka miesięcy. także bye 400 zł.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
ja po cc przez miesiąc. A rana nadal pobolewa na zmiane pogody, no i dzwigać większych rzeczy nie można. A co do szycia to Ci spartaczyli i tyle

Stary 2011-03-15, 10:28   #2683
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Cały czas marudzi,do tego w pewnych momentach zaczyna sie spinac, prężyć,podkurcza nóżki,ma napięty brzuszek .np. ssie cycucia, już prawie usypia i nagle zaczyna sie spinac. Wizyte u pediatry mamy za tydzien.
Mój Marcel robi to samo. Dowiedziałam się, że powodem są gazy nagromadzone w jelitkach, które z trudem wypuszcza i przez to tak się kręci, napina i marudzi.

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:30   #2684
vilya
Zadomowienie

no ja popekalam od srodka + naciecie
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:31   #2685
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
nie jestem specjalistą, ale wygląda mi na to, że boli go brzuszek, może ma problemy z nagromadzeniem gazów? to częsta przypadłość takich maluszków, mój jak się spina, podkurcza nóżki, pręży się cały i płacze to ja wiem na 100%, że to brzuszek go męczy. Mój syn też mało śpi wlaśnie przez te problemy brzuszkowe, bo co uśnie to go ból zaraz wybudza, jak już zaśnie to bardzo niespokojnie. Dziś przespał pięknie noc, mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej
Spróbuj masaże brzuszka, ćwiczenia z nóżkami, mojemu smykowi trochę to pomagało, ciepła, przeprasowana tetra na brzuszek tez na trochę przynosiła ulgę. Byle do wizyty, a na niej pediatra na pewno już coś doradzi, może Delicol, może Bobotic, to są wszystko kropelki na problemy brzuszkowe.
Stary 2011-03-15, 10:34   #2686
make_up_istka
BAN stały

ligotko to się uśmiałam bliźniaczki na odległość

Ja miałam już dwa badania u gina, bo jedno jak miałam zapalenie piersi to mnie zbadał, a drugie na kontroli po 6 tygodniach i żadne ani odrobinę nie bolało. Ufff! Z seksem okazuje się ze ciut gorzej, ale może dlatego że się spinam. Nie boli masakrycznie, ale nie jest też przyjemnie Na razie jedna próba i stwierdziliśmy że jeszcze ciut odczekamy jednak... Może faktycznie ciągle mam ten jeden szew wewnętrzny, bo wiem że jeden mi zostawili (ogólnie miałam trzy chyba) bo zszycie ładne i nie mam na co narzekać.
Ja tam bym się dobrowolnie na CC nie zdecydowała. Może dlatego że fizycznie szybko doszłam do siebie. Gorzej u mnie teraz z psychiką

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

LadySith śniłaś mi się dzisiaj że obie z wielkimi brzuchami szłyśmy na wieeeelkie jedzenie

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-03-15 o 10:34
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:36   #2687
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

vilya, nieźle mnie nastraszyłaś!
Też już byłam na pierwszej wizycie. Badanie w sumie mnie nic nie bolało, ale na samą myśl robiło mi się nie dobrze. Gin powiedział, że wszystko ładnie zgojone, ale żeby wróciło do stanu sprzed porodu potrzeba jeszcze czasu. Współżyć pozwolił, zapisał tabsy, ale nawet ich jeszcze nie wykupiłam, bo cholernie się boję! Nie mam pojęcia kiedy uda mi się przełamać...TŻ póki co czeka cierpliwie, ale nagrzany jest jak piec!

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:36   #2688
monis 1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Mój Marcel robi to samo. Dowiedziałam się, że powodem są gazy nagromadzone w jelitkach, które z trudem wypuszcza i przez to tak się kręci, napina i marudzi.
a czy też ma problemy ze spaniem? bierze jakieś kropelki?

Cytat:
nie jestem specjalistą, ale wygląda mi na to, że boli go brzuszek, może ma problemy z nagromadzeniem gazów? to częsta przypadłość takich maluszków, mój jak się spina, podkurcza nóżki, pręży się cały i płacze to ja wiem na 100%, że to brzuszek go męczy. Mój syn też mało śpi wlaśnie przez te problemy brzuszkowe, bo co uśnie to go ból zaraz wybudza, jak już zaśnie to bardzo niespokojnie. Dziś przespał pięknie noc, mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej
Spróbuj masaże brzuszka, ćwiczenia z nóżkami, mojemu smykowi trochę to pomagało, ciepła, przeprasowana tetra na brzuszek tez na trochę przynosiła ulgę. Byle do wizyty, a na niej pediatra na pewno już coś doradzi, może Delicol, może Bobotic, to są wszystko kropelki na problemy brzuszkowe.
Ja podaję mu Delicol 3xdziennie ale nie widzę poprawy.Może trzeba dawke
zwększyć

Słyszałam o rewelacyjnych kropelkach niemieckich Sab Simplex, stosowałyście może, wiecie coś na ten temat? Albo o Bobotic?

Edytowane przez monis 1
Czas edycji: 2011-03-15 o 10:40
Stary 2011-03-15, 10:38   #2689
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
vilya, nieźle mnie nastraszyłaś!
Też już byłam na pierwszej wizycie. Badanie w sumie mnie nic nie bolało, ale na samą myśl robiło mi się nie dobrze. Gin powiedział, że wszystko ładnie zgojone, ale żeby wróciło do stanu sprzed porodu potrzeba jeszcze czasu. Współżyć pozwolił, zapisał tabsy, ale nawet ich jeszcze nie wykupiłam, bo cholernie się boję! Nie mam pojęcia kiedy uda mi się przełamać...TŻ póki co czeka cierpliwie, ale nagrzany jest jak piec!
No własnie, wydaje mi się że dużo też tkwi w psychice. Najpierw samemu trzeba się przestać bać.
Stary 2011-03-15, 10:39   #2690
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Ala śpi, uff. Ostatnio koncertuje sporo w ciągu dnia i nie bardzo wiemy, o co biega.

Teraz sobie all przeglądam, a co. Chciałabym więcej zarabiać, chlip, chlip.
Edit_2:
http://allegro.pl/piekny-i-orginalny...500493392.html
http://allegro.pl/plaszczyk-next-but...502207496.html
http://allegro.pl/cudny-plaszczyk-dl...507934097.html
http://allegro.pl/super-wiosenny-pla...508739679.html
http://allegro.pl/george-piekny-wios...509238840.html
http://allegro.pl/rozowy-plaszczyk-d...509326811.html

Kurcze, nie ma takiego, jaki bym potrzebowała...

Edit. A ja nie mam takich problemów. Mi raczej przeszkadzało, że mleczko sobie ciurkiem poleciało w trakcie. Ogólnie bardzo przyjemnie. Ale muszę przyznać, przed pierwszym razem miałam schizy.

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2011-03-15 o 10:45
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:43   #2691
ligotka
Rozeznanie

U mnie tez tam ciasno ledwo palec wchodzi... i wszedzie czuje blizny po cieciu... az sie boje co to bedzie...
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:44   #2692
make_up_istka
BAN stały

Cytat:

Edit. A ja nie mam takich problemów. Mi raczej przeszkadzało, że mleczko sobie ciurkiem poleciało w trakcie. Ogólnie bardzo przyjemnie. Ale muszę przyznać, przed pierwszym razem miałam schizy.
Dlatego ja mam jakieś opory że pozbyć się stanika. Raz pozwoliłam sobie na spanie bez niego, to po dwóch godzinach obudzilam się cała zalana mlekiem i musiałam się przebrać.. Czy to kiedykolwiek unormuje się tak, żebym nie musiała przez kolejne pól roku (tyle zamierzam karmić) spać w staniku? Mam tego dość...
Stary 2011-03-15, 10:45   #2693
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
zwększyć

Słyszałam o rewelacyjnych kropelkach niemieckich Sab Simplex, stosowałyście może, wiecie coś na ten temat? Albo o Bobotic?
ja delicol dodaję do każdego karmienia, bobotic nie stosowałam, ale tutaj są na forum mamy, które podają i zdaje się, że zadowolone są, nie są drogie (w aptece doz ok 12 zł), więc możesz z nimi spróbować a sab simplex ja właśnie jestem w trakcie zamawiania; nie wiem, czy będę stosować, ale chcę mieć je w domu tak na wszelki wypadek, gdyby jednak małemu te straszne ataki wróciły
Stary 2011-03-15, 10:46   #2694
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
U mnie tez tam ciasno ledwo palec wchodzi... i wszedzie czuje blizny po cieciu... az sie boje co to bedzie...
No to ja w takim razie już w ogóle nie narzekam bo wyglada na to że jednak mama komfortową sytuację. Zadnych zgrubień, jedna mała blizna. Tylko to ciągniecie denerwuje.
Stary 2011-03-15, 10:51   #2695
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Dlatego ja mam jakieś opory że pozbyć się stanika. Raz pozwoliłam sobie na spanie bez niego, to po dwóch godzinach obudzilam się cała zalana mlekiem i musiałam się przebrać.. Czy to kiedykolwiek unormuje się tak, żebym nie musiała przez kolejne pól roku (tyle zamierzam karmić) spać w staniku? Mam tego dość...
Ja też mam zamiar karmić pół roku. No może 8 miesięcy, tak do końca sierpnia, wtedy wrócę do pracy. Niestety muszę też wrócić do pracy na 2,5 tyg. w czerwcu i nie widzę tego... Najgorsze jest właśnie to podciekanie z piersi.
A tym, że w nocy ze mnie cieknie jestem zdziwiona, bo Mała już od dawna je góra dwa razy.

Cytat:
ja delicol dodaję do każdego karmienia, bobotic nie stosowałam, ale tutaj są na forum mamy, które podają i zdaje się, że zadowolone są, nie są drogie (w aptece doz ok 12 zł), więc możesz z nimi spróbować a sab simplex ja właśnie jestem w trakcie zamawiania; nie wiem, czy będę stosować, ale chcę mieć je w domu tak na wszelki wypadek, gdyby jednak małemu te straszne ataki wróciły
Mi mówiła pediatra, żeby dawać do większości karmień, nie do wszystkich. No i dziewczyny coś pisały jakiś czas temu, żeby Delicolu nie używać za długo, bo się układ rozleniwia.

Edit.
http://allegro.pl/wiosna-2011-plaszc...506210619.html

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2011-03-15 o 10:52
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:55   #2696
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Ja też mam zamiar karmić pół roku. No może 8 miesięcy, tak do końca sierpnia, wtedy wrócę do pracy. Niestety muszę też wrócić do pracy na 2,5 tyg. w czerwcu i nie widzę tego... Najgorsze jest właśnie to podciekanie z piersi.
A tym, że w nocy ze mnie cieknie jestem zdziwiona, bo Mała już od dawna je góra dwa razy.
No Gabrysia też je co mniej więcej 4h w nocy, w dzień co 3 (chyba że spacer to do 4h), a mimo wszystko cieknie ze mnie cały czas. Masakra będzie latem I weź tu ubierz jasną lekką bluzkę... Pod moim stanikiem prześwitują wkładki - chyba musze kupić inny
Stary 2011-03-15, 10:57   #2697
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Mi mówiła pediatra, żeby dawać do większości karmień, nie do wszystkich. No i dziewczyny coś pisały jakiś czas temu, żeby Delicolu nie używać za długo, bo się układ rozleniwia.

Edit.
http://allegro.pl/wiosna-2011-plaszc...506210619.html

o jaa, to nie wiedziałam, w ulotce napisane jest, żeby do każdego dodawać, zapytam swojego pediatry w takim razie co z tym delicolem, nie chcę małemu zaszkodzić

no nie, to może mój tak w nocy spał dlugo bo go matka uduldała tym delicolem, trochę się wystraszyłam teraz :/

Edytowane przez s_a_j
Czas edycji: 2011-03-15 o 10:59
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:59   #2698
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
no w koncu dodzwoniłam też się do przychodni. Ja myślałam,że duga dawka za kilka miesięcy. także bye 400 zł.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

ja po cc przez miesiąc. A rana nadal pobolewa na zmiane pogody, no i dzwigać większych rzeczy nie można. A co do szycia to Ci spartaczyli i tyle
ech -ta kasa zdecydowałam się jeszcze na rotawirusy więc już w ogólne koszty wzrosły. To becikowe nawet na pełen pakiet szczepień nie wystarczy.

Cytat:
a czy też ma problemy ze spaniem? bierze jakieś kropelki?

zwększyć

My mamy sab simplex niemiecki ( bo jest jeszcze czeski) u starszego synka tez go stosowałam i od wczoraj u małej mam nadzieję że tym razem też spisze się rewelacyjnie .
Sab simplex i bobotic to prawie to samo ale ( "prawie" robi wielką różnicę)

byłam wczoraj u gina , oglądałam na usg poszytą macicę równiuteńko jak od maszyny , ale jeszcze nie zagojone .
Dostałam anty- Qlaira ,chciałam wkładkę na 5 lat Mirenę ale najwcześniej 6 miesięcy po porodzie. Na temat tych tabletek jeszcze nic nie wiem .... musze poczytać na necie.Powiedziałam ginowi ,że tabsy ma mi dać takie żeby nie szkodziły na moje problemy z piersiami i żebym po nich nie tyła .........więc zobaczymy
a propo kg. to mimo iż jestem na diecie waga od dwóch tygodni stoi w miejscu , dobija mnie to i zniechęca.
Na all ,też ostatnio zaszalałam .....i ciągle cosik nowego wynajduję

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:59   #2699
monis 1
Raczkowanie

Cytat:
A możesz podać mi namiar skąd zamawiasz sab simplex, w jakiej jest cenie?
Mój maluch nie ma typowych napadów że płacze strasznie tylko marudzi i sie pręzy.
Stary 2011-03-15, 11:05   #2700
make_up_istka
BAN stały

http://allegro.pl/wszystko-9-99-mini...502350290.html
Staram się jednak powstrzymywać bo Mała ma już duuużo sukienek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości