Krakowianki po dziesięciokroć ;) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 14:11   #241
KuNu
Wtajemniczenie

Dot.: Krakowianki po dziesięciokroć ;)

chciałabym sukienke,to ma byc slubna ale nie klasyczna bo slub tez nie bedzie klasyczny po prostu długa suknia wg własnego projektu
KuNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:17   #242
2016070953
Konto usunięte

co to znaczy że ślub nie będzie klasyczny?
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:22   #243
kasiencja
Pani Buka

może tylko cywilny?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:23   #244
KuNu
Wtajemniczenie

to znaczy ze nie bedzie ciotek ,wójków i kotletow schabowych
Do koscioła pojdziemy sobie spacerkiem ,przyjecie dla przyjaciół bedzie w ogrodzie ,zamiast orkiestry disco polowej bedzie skrzypek itd itp
Taka klasyczna sklepowa suknia jakos srednio mi do tego pasuje
Stary 2011-03-15, 14:26   #245
Neciak89
Zakorzenienie

Gg ma nosa do krawcowych i szewców, więc poszłabym do tej na rajskiej o której mówi

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:28   #246
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Kasiencja co do mieszkania tez z jednej strony zazdroszczę A z drugiej sobie myślę, że chyba nie ma takiej satysfakcji jak wtedy kiedy się od zera coś takiego osiąga A jak jeszcze we dwoje to dopiero dużo znaczy
A jak dla mnie, myślenie "najlepiej we dwoje od zera" jest romantycznie naiwne.
Wolałabym dostać gotowe mieszkanie i nie marnować czasu, który mogłabym poświęcić na podróże, na dobór płytek do łazienki.
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Hej Słoneczka Szkoda, że dziś już pogoda nie taka ładna jak wczoraj
Chyba mieszkamy w innym mieście, u mnie pięknie
Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Nie może już przyjść taka wiosna - wiosna ?
Czyli deszcz, deszcz, wiatr, deszcz, powodzie?
Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
dobrze że chociaż szefa słuchasz.
jak dzisiaj?
Słucham, ale pozostawiłam po sobie ślad i zaraziłam go Tylko ja na całej sali jestem w stanie go zarazić, od własnej żony nie dostał grypy żołądkowej, tylko ode mnie
Dziś dziwnie, kaszlę, nadal się strasznie pocę, ale nie czuję się chora, tylko niewyjściowa. W domu burdel, włosy w nieładzie, no i leje się ze mnie ten pot strumieniami od napadów gorączki.
Poza tym Zakalec siedzi w domu i ciągle do siebie piszemy. To jest takie dziwne, jeszcze 1,5 miesiąca temu byliśmy sobie tak bliscy, a teraz...
Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
To może do Ciebie wpadniemy na piwo, będzie taniej ???
Ja też mam wolne bo Asia w szpitalu i nie mam nawet L4 :/
Jeśli mam wybierać - kodeinka albo picie, to wolę to pierwsze
U mnie powietrze jest dziś morowe, może jutro? Spróbowałabym posprzątać
Biedna Mała Ale wyjdzie mega odżywiona, kroplówa czyni cuda.
Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Obudziłam się dziś z krzykiem, śniło mi się że... dostałam bana
och, nie, nie może być!
Cytat:
W świetle prawa to właściciel chcąc wypowiedzieć takim osobom umowę musi znaleźć im mieszkanie zastępcze- tzn. dotyczy to sytuacji jak jest dziecko.
A jak nie było umowy?
Cytat:
uciekają się nawet do tego, że wynajmują firmę ochroniarską, osiłki wchodzą do mieszkania i siedzą np. w kuchni i popijają kawę
Boskie
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
A mi śnił się mój TŻ, który zaczął się do mnie dobierać, po czym obudziłam się z królikiem we włosach, bo chciała śniadanie
To żeście się dobrały
Cytat:
Napisane przez JellyJumper Pokaż wiadomość
Ja póki co zainteresowałam się koncertem Kultu, który będzie 21 maja tak myślę czy kupować bilet, bo jak na razie wychodzi ze nie mam z kim iść:/ Tż nie moze
A koleżanki hm... nie znam żadnej która slucha Kazika
To już masz Ale jako że to koło mojego domu, myślałam o ustawieniu się na ławeczce pod lotniskiem i słuchanie za free.
Cytat:
Napisane przez KuNu Pokaż wiadomość
Do koscioła pojdziemy sobie spacerkiem ,przyjecie dla przyjaciół bedzie w ogrodzie ,zamiast orkiestry disco polowej bedzie skrzypek itd itp
Ożeń się ze mną!!!
Stary 2011-03-15, 14:32   #247
KuNu
Wtajemniczenie

Ożeń się ze mną!!![/QUOTE]

hahah do lipca jeszcze masz szanse)

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
t
bardzo dobra krawcowa, która wiem że szyje dla jakiś teatrów krakowskich jest na rajskiej o ile nie zmieniła siedziby, mogłabym się ewentualnie dowiedzieć
bylabym niezmiernie zobowiazana)
Stary 2011-03-15, 15:03   #248
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:
potrzebuję pożyczyć dobrą książkę i to jeszcze w tym tygodniu
Mam sporo ksiazek, zerknij na bloga Poza tym mam zajecia w czwartek do 16.20-wiem, ze po 16 idziesz na dworzec wiec moglabym Ci cos tam podrzucic bo z ueku mam blisko

Cytat:
ale to pikus. mój szef przyszedł przed chwilą chyba jeszcze nawalony, a już na pewno na kacu i stwierdził że mam z nim 7 światów

niestety rzadko kiedy ma się ten komfort że człowiekowi "z nieba spada" mieszkanie/ dom. zazwyczaj kończy się to kredytem. i tak jestem zdania że lepiej się pakować w kredyt niż całe życie komuś płacić do kieszeni odstępne.
Mowilam juz ze masz fajnego szefa?
I tez uwazam, ze kredyt to lepsza sprawa-zwlaszcza jezeli wczesniej udalo sie czlowiekowi uzbierac chociaz troche 'wkladu wlasnego'. Przy dobrym kombinowaniu raty mozna ustalic prawie na poziomie czynszu...

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
cześć, dziewuszki nie wiem, co ubrać.. Nie może już przyjść taka wiosna - wiosna ? Od czwartku znowu jednocyfrowe temperatury
Jak nie wiesz co ubrac to odpowiedz jest tylko jedna-sukienke!

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
gg, naprawdę są jakieś problemy z wynajęciem dla młodych par? Nie spotkałam się nigdy
Cytat:
no właśnie są. Właściciele boją się wynajmować narzeczonym, młodym małżeństwom lub rodzinom z dzieckiem, bo potem jest problem z wyprowadzką. W świetle prawa to właściciel chcąc wypowiedzieć takim osobom umowę musi znaleźć im mieszkanie zastępcze- tzn. dotyczy to sytuacji jak jest dziecko.
I bardzo często zdarza się, że takie osoby przynoszą np zaświadczenie od lekarza że dziecko jest chore i właściciel ma problem.
Dlatego wielu z góry po prostu unika wynajmowania takim osobom.
Szkoda tylko że uczciwi ludzie na tym tracą.
Nie wiedzialam o takich przepisach! A ja zawsze myslalam, ze w razie czego to lepiej swoje mieszkanie wynajac jakiemus mlodemu malzenstwu...

Cytat:
Jeśli będą chętne na zamówienie rajstopowe http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4097934 , to pisać. Zamówienie ruszy w czwartek
Czytasz w moich myslach!
Wiesz cos na temat awantii?

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 15:40   #249
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sydziuchna Pokaż wiadomość
Cześć dziękuję
Mam na imię Sylwia Mam dużoo latek :P
Mieszkam w Krakowie
"Robię" studia podyplomowe ...
Jaka stara, nie wiem, czy nie będziemy dla Ciebie zbyt dziecinne

Cytat:
Napisane przez e milka Pokaż wiadomość
Moje kolana nie nadaja sie do pokazywania przez najblizszy miesiac Poza tym zaliczylam dzisiaj glebe na pupe i mam ogromnego siniaka na tylku i boli mnie reka tak, ze ledwo kubek utrzymuje
A paluszki od pisania na klawiaturze to nie bolą

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Byłyby chętne na zakup: http://www.thebrushguard.com/buy_now.html ?

Hiper, trust, ogólne pytanie: w czym najlepiej prać pędzle? Bo raz słyszałam, że szapon dla dzieci nie bardzo, a innym razem, że ok.
Moim zdaniem to niepotrzebny gadżet. A dla pędzli najlepszy jest delikatny szmpon, taki jak dla dzieci, chociaż ja czasami myję mydłem i jest ok. Znam takie, które na wlosie pędzla odżywki nakładały

Cytat:
Ineso, prawdopodobnie będę zamawiać peeling http://bielenda.pl/profesjonalne/pee...elkami-jojoba/ i którąś maskę algową (skłaniam się ku wybielającej) http://bielenda.pl/profesjonalne/mas...mowe-na-twarz/ .
Bardzo polecam te maski, trafny wybór, najbardziej lubię diamentową i błękitną chłodzącą. Mały zabieg w domu i buzia nie do poznania.

A w temacie wynajmowania mieszkania i kłopotów z tym związanych.. pewnie widziałyście znany filmik " Stancja u pani Krysi".
http://www.youtube.com/watch?v=xyspeh7wohs

- że ta jej chuda dupa tyle wytrzymuje....
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 15:44   #250
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Bardzo polecam te maski, trafny wybór, najbardziej lubię diamentową i błękitną chłodzącą. Mały zabieg w domu i buzia nie do poznania.
Jaki wybór Nie potrafiłabym się zdecydować.
Stary 2011-03-15, 15:48   #251
KuNu
Wtajemniczenie

dziewczyny ja mam ta:
http://bielenda.pl/profesjonalne/mas...dalnym-zlotem/
jest R E W E L A C Y J N A!
Stary 2011-03-15, 16:04   #252
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość

1. Gg
, ciekawych rzeczy się dowiedziałam odnośnie wynajmu mieszkania. nie wiedziałam, że jest taki przepis odnośnie zapewnienia mieszkania zastępczego rodzinie z dzieckiem, możliwe że nie wie o tym też wielu wynajmujących... czyli nawet jak ja z TŻ nie mam ślubu, a hipotetycznie (! ) dorobilibyśmy się dziecka, to właścicielka wypowiadając nam umowę musiałaby nam sama znaleźć coś innego?

2. edit: zobaczcie
http://rozdziewiczalnia.pl/

fajna mistyfikacja, bo przez dłuższą chwilę myślałam że to na serio
1. to jest samo życie. wychodzi dopiero wtedy jak ma się samemu taki problem (tfu,tfu) albo jak znajomy opowie. Z drugiej strony ja zawsze sądziłam, że skoro podpisuję umowę wynajmu to ona mnie jako najemcę chroni a tymczasem boleśnie okazało się że jednak nie...

2. wtf????
a to nie jest na serio? skąd wiesz? nie czytałam wszystkiego, ale odniosłam wrażenie że to prawdziwa propozycja usług

Cytat:
chciałabym sukienke,to ma byc slubna ale nie klasyczna bo slub tez nie bedzie klasyczny po prostu długa suknia wg własnego projektu
wolałabym nie brać odpowiedzialności za Twoją sukienkę ślubną
wiem, że te babki się przenosiły, bo najpierw były na krakowskiej, potem na rajskiej i muszę się dowiedzięć gdzie teraz szyją. postaram się na jutro skombinować Ci chociaż adres, a może zweryfikujesz opinię o nich na necie, bo ja od razu mówię że sama u nich nic nie szyłam

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Gg ma nosa do krawcowych i szewców, więc poszłabym do tej na rajskiej o której mówi
zwłaszcza jeśli chodzi o szewców

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
1. A jak dla mnie, myślenie "najlepiej we dwoje od zera" jest romantycznie naiwne.
Wolałabym dostać gotowe mieszkanie i nie marnować czasu, który mogłabym poświęcić na podróże, na dobór płytek do łazienki.

2. Słucham, ale pozostawiłam po sobie ślad i zaraziłam go Tylko ja na całej sali jestem w stanie go zarazić, od własnej żony nie dostał grypy żołądkowej, tylko ode mnie
Dziś dziwnie, kaszlę, nadal się strasznie pocę, ale nie czuję się chora, tylko niewyjściowa. W domu burdel, włosy w nieładzie, no i leje się ze mnie ten pot strumieniami od napadów gorączki.
Poza tym Zakalec siedzi w domu i ciągle do siebie piszemy. To jest takie dziwne, jeszcze 1,5 miesiąca temu byliśmy sobie tak bliscy, a teraz...

3. A jak nie było umowy?

1. dokładnie myślę tak samo. kiedyś było się głupszym, bardziej naiwnym i zawsze powtarzałam, że ja to mogę pod strzechą byle żyć w miłości, że chcę wszystko sama osiągnąć, załatwić, dorobić się. Teraz mam zwrot o 18stopni i nie chodzi o to że siadłam na laurach, czekam na gotowe i uważam że mi się należy, ale z wiekiem i doświadczeniem zaczynam rozumieć, że nie ma sensu się zabijać o coś co ewentualnie możesz dostać. jak dają to się bierze i korzysta ładnie dziękując

2. to ja nie wiem jak Ty go zaraziłaś bo klepiąc w gg raczej nie da rady
jak się pocisz to dobry objaw
dziwne to jest to że przez ostatnie tygodnie byliście sobie tak dalecy, a teraz tyle piszecie

3. Malla a co za różnica jak nie było umowy? to tym bardziej mieszkają nielegalnie, bo mieszkanie ich nie jest.

Cytat:
Napisane przez e milka Pokaż wiadomość
1. Mam sporo ksiazek, zerknij na bloga Poza tym mam zajecia w czwartek do 16.20-wiem, ze po 16 idziesz na dworzec wiec moglabym Ci cos tam podrzucic bo z ueku mam blisko

2. Mowilam juz ze masz fajnego szefa?
I tez uwazam, ze kredyt to lepsza sprawa-zwlaszcza jezeli wczesniej udalo sie czlowiekowi uzbierac chociaz troche 'wkladu wlasnego'. Przy dobrym kombinowaniu raty mozna ustalic prawie na poziomie czynszu...

3. Nie wiedzialam o takich przepisach! A ja zawsze myslalam, ze w razie czego to lepiej swoje mieszkanie wynajac jakiemus mlodemu malzenstwu...
1. tam myślałam w 1szej kolejności że Ciebie poproszę jutro biorę od Lalaith "Przeminęło z wiatrem", ale do Ciebie też spojrzę, dzięki

i znalazłam pociąg który jedzie 8,5godz szarpnęłam się już na ICE ale co mi tam, w końcu przez pół Polski będę jechać

2. z tą wysokością raty to też różnie bywa, bo żeby miec malejącą musi być wyższy dochód, też zależy na ile lat rozkładają, jaka wysokość kredytu i w jakiej walucie, ale tak czy siak płaci się już na swoje

3. tak jak pisałam wyżej- o takich hockach klockach człowiek się dowiaduje w momencie kiedy jego albo jego bliskich to spotka

Cytat:

A w temacie wynajmowania mieszkania i kłopotów z tym związanych.. pewnie widziałyście znany filmik " Stancja u pani Krysi".

nie mam głośników w pracy ale mogę się tylko domyślać...

Cytat:
Jaki wybór Nie potrafiłabym się zdecydować.
prawda? najlepiej mieć wszystkie

hmmmmm kusi mnie ta wybielająca ile one kosztują bo nie znalazłam?
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:04   #253
Neciak89
Zakorzenienie

WOW gdybym stanęła przed półką z taką ilością maseczek to bym zwariowała

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:06   #254
gg22
Zakorzenienie

na all znalazłam za 49zł....

zostawiam Was do jutra- tylko nie rozrabiajcie
.

Edytowane przez gg22
Czas edycji: 2011-03-15 o 16:09
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:14   #255
KuNu
Wtajemniczenie

gg,
wystarczy ,mi adres albo jakas nazwa,to bede miala punkt zaczepienia żeby sie cos dalej dowiadywac:
Mi samej ciezko cokolwiek znalezc bo troszke za krotko tu mieszkam,a jakos nie wyobrazam sobie jedzic do krawcowej 120 km)

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Sydziuchna Pokaż wiadomość
dziewczyny....
napisałam tak, bo ... dziś jadąc tramwajem podsłuchałam rozmowę dwóch facetów i ręce mi opadły, ponieważ stwierdzili,że dziewczyna która ma 24 i więcej lat jest dla nich starą panną !!
miałam napisać żartobliwie ,ale coś nie wyszło
Witaj
Tez jestem na tym watku od niedawna,ciesze sie ze jest ktos "młodszy" ;DD
Stary 2011-03-15, 16:16   #256
kasiencja
Pani Buka

a z mojej perspektywy - jeśli 24 lata to jest ktoś "młodszy", to ja w ogóle w pieluchach jestem jeszcze

co do maseczek - ja też nie potrafiłabym się zdecydować i zrobiłabym wyliczankę

Cytat:
2. wtf????
a to nie jest na serio? skąd wiesz? nie czytałam wszystkiego, ale odniosłam wrażenie że to prawdziwa propozycja usług
sprawdź ostatnią zakładkę na stronie, tam gdzie jest znak zapytania czy coś takiego

co do odziedziczonych mieszkań - pewnie, że jak dają, to się bierze, ale najpierw musi mieć kto i co dawać
mam koleżankę, której dziadek daaaawno temu się dorobił za granicą i zainwestował w mieszkania. teraz ona, jej mama i dziadek żyją praktycznie głównie z wynajmu, a w Warszawie chętnych nie brakuje...

urządzać mieszkanie od zera też fajnie, pod warunkiem że ma się z kim i za co i można sobie pozwolić na trochę kreatywności (jak w simsach) ale i tak wolałabym to robić bez świadomości, że właśnie zaciągnęłam weeeielki kredyt na resztę mojego życia...
może coś tam mi się jednak w życiu dobrego trafi, zobaczymy

edit: dodałam w klubie mapę dojazdu do mnie ; )

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2011-03-15 o 16:25
Stary 2011-03-15, 16:22   #257
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

ja jestem posiadaczka mieszkania..... ale pewnie je sprzedam i kupię coś innego w innym miejscu, a i tak bede musiala dolożyć na to kupę kasy;/
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:31   #258
KuNu
Wtajemniczenie

kasiencja,
CHODZIŁO MI O KOGOS "młodszego" stazem w watku
Stary 2011-03-15, 16:32   #259
kasiencja
Pani Buka

aaa, w porządku

Stary 2011-03-15, 16:46   #260
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
2. to ja nie wiem jak Ty go zaraziłaś bo klepiąc w gg raczej nie da rady
jak się pocisz to dobry objaw
dziwne to jest to że przez ostatnie tygodnie byliście sobie tak dalecy, a teraz tyle piszecie
3. Malla a co za różnica jak nie było umowy? to tym bardziej mieszkają nielegalnie, bo mieszkanie ich nie jest.
2. Siedzimy obok siebie Mamy podobną odporność, rozkłada nas na końcu i albo na krótko, albo na amen. Ja już chcę do pracy
Mi się nudzi, jemu się nudzi. On chory, ja chora. Nie poruszamy poważnych tematów, o głupotach gadamy. Nie mam strategii dalszego postępowania.
3. I też nie można ich wyrzucić

Hulagirl - ale to będzie mniejsza kupa niż ta, którą ja będę musiała wyłożyć jako singiel :P
Stary 2011-03-15, 16:49   #261
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:

Hulagirl - ale to będzie mniejsza kupa niż ta, którą ja będę musiała wyłożyć jako singiel :P
śmiesznie to zabrzmiało co dwie kupy to nie jedna :P
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:50   #262
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Znam takie, które na wlosie pędzla odżywki nakładały
Ja nakładam czasami jedwab

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:54   #263
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:

Pierwszy raz to widze...
I wez tu wynajmuj pokoj u 'milej staruszki'

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:58   #264
mmmmmm
Zakorzenienie

GG, nie będe się z Tobą kłócić ani prosić o przytoczenie odpowiednich przepisów bo za bardzo Cię lubię/forum nie jest na ten temat ale wprowadzasz dziewczyny w błąd, takiego przepisu o jakim piszesz NIE MA Nie ważne czy studenci, dziecko czy nie, umowa się kończy/właściciel ją wypowiada to sie kończy i właściciel nie ma żadnego obowiązku na znalezienie innego mieszkania, to by była paranoja Zresztą wiesz jak było z Tobą - myślałaś, że masz większe prawa ale ich nie miałaś, za to właściciel miała duże. Sama o tym opowiadałaś

Co do książki - to jak będziesz coś chciała to daj znać

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Gg, ciekawych rzeczy się dowiedziałam odnośnie wynajmu mieszkania. nie wiedziałam, że jest taki przepis odnośnie zapewnienia mieszkania zastępczego rodzinie z dzieckiem, możliwe że nie wie o tym też wielu wynajmujących... czyli nawet jak ja z TŻ nie mam ślubu, a hipotetycznie (! ) dorobilibyśmy się dziecka, to właścicielka wypowiadając nam umowę musiałaby nam sama znaleźć coś innego?
nie

Co do odwiedzin - bardzo chętnie
Niezła ta strona, tez na początku myślałam, że to serio

Cytat:
A kto tu ma takie myślenie?
Jak już pisałam, każdy by wolał A jak nie ma to znajduje pozytywy w tym co ma. Znam małżeństwa, które dostały piękne, nowe, wycackane domy, mieszkania, wszystko mieli od razu i niestety nie są szczęśliwi. Może myślę tak dlatego, że rodzice mi często mówili jak to było zanim wybudowali dom, jak mieszkaliśmy w czwórkę w jednym pokoju itp. I widzę, że to, że było trudno bardzo ich zżyło i wzmocniło
Gdybym miała wybierać to wolałabym być romantycznie naiwna niż sztywno stąpająca po ziemii
Ja akurat bardzo bym chciała wybierac płytki, farby, dachówki itp. i nie uważam, że musiałabym to robić kosztem podróży (oczywiście gdyby finanse nie przeszkadzały ale to inna sprawa).

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
śmiesznie to zabrzmiało co dwie kupy to nie jedna :P
Stary 2011-03-15, 17:12   #265
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
GG, nie będe się z Tobą kłócić ani prosić o przytoczenie odpowiednich przepisów bo za bardzo Cię lubię/forum nie jest na ten temat ale wprowadzasz dziewczyny w błąd, takiego przepisu o jakim piszesz NIE MA
Niestety, tak jest. Kobiety z dzieckiem nie wyrzucisz z wynajmowanego mieszkania. Mieszkałam w NH właśnie po takiej parze, która gdyby ich sądy nie ścigały za co innego, nadal by nie płaciła czynszu ani rachunków. Właściciel mieszkania był prawnikiem. Nasza umowa miała kilkanaście stron
Cytat:
Znam małżeństwa, które dostały piękne, nowe, wycackane domy, mieszkania, wszystko mieli od razu i niestety nie są szczęśliwi.
Nie wiem, co ma jedno z drugim. Szczęście w małżeństwie ma zależeć od tego, ile się buduje od podstaw? Bez sensu. Trudne doświadczenia zbliżają, ale generalnie nie tędy musi biec droga do budowania bliskości. Żadni moi znajomi nie mają problemów w związku z tego powodu, że im rodzice kupili mieszkanie. Za to moja mama, która mieszkała z rodzeństwem w jednym pokoju, wcale nie jest z nimi jakoś mocno związana.
Cytat:
Ja akurat bardzo bym chciała wybierac płytki, farby, dachówki itp. i nie uważam, że musiałabym to robić kosztem podróży (oczywiście gdyby finanse nie przeszkadzały ale to inna sprawa).
Ale właśnie finanse w tym przeszkadzają i na tym polega problem Wolałabym wygrać mieszkanie w konkursie Gazety Wyborczej i poświęcić oszczędności na podróże niż kasę włożyć w kredyt i remont i siedzieć na tyłku w swoim własnym, ale budowanym od podstaw domu.
Stary 2011-03-15, 17:20   #266
mmmmmm
Zakorzenienie

Ale oczywiście, że nie od tego zalezy. Ale jakiś związek jest.

Finanse większości przeszkadzają, jasne. Ale Ty nie pisałaś o finansach tylko o czasie a to już co innego. Chyba, że chcesz podróżować cały czas (chyba nie) i nie miałabyś czasu wybrać płytek

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Malla a grasz?
Stary 2011-03-15, 17:27   #267
Malla
Nie depcze krokusów

mmmmmm - nie, o finanse mi chodzi Gdyby nie one, już teraz bym wybierała i płytki, i wycieczkę
Nie gram, ale tak mi się skojarzyło Nie mam po kim dziedziczyć, więc jakbym miała dostać mieszkanie, to tylko z gry lub totolotka :P
Stary 2011-03-15, 17:33   #268
mmmmmm
Zakorzenienie

No finanse ograniczają niestety/stety. Najpierw pisałaś, że szkoda by było czasu na wybieranie płytek - gdyby nie pieniądze to zawsze można to komuś zlecić jak się chce podróżować
Co do konkursu DP to nawet szukałaam gdzieś, zeby sprawdzić o co w tym chodzi ale trzeba kupować Dp chyba przez 3 miesiące
Stary 2011-03-15, 17:37   #269
Malla
Nie depcze krokusów

"gdyby nie pieniądze" - no właśnie
Stary 2011-03-15, 17:37   #270
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Taka klasyczna sklepowa suknia jakos srednio mi do tego pasuje
Na Gertrudy są dwa czy trzy studia, które zajmują się takimi rzeczami .

A suknię, która by mogła do tego pasować na pewno znajdziesz też w sklepie. Np. u Anny Kary na Dietla.

Cytat:
Tak, tak, tak .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości