Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 12:12   #121
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Oj, tez bym sie wściekała na twoim miejscu. Może niech mama sobie je zachowa i jak dzidzia będzie już miałą 18 miesiecy to wtedy ci je da.
Powiedz jej że nie chcesz rzeczy takiej jakości poza tym to chyba troch ewszesnie na takie zakupy
Już jej mówiłam, wykrzyczałam i to nie raz!

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Chyba zrobię sernik

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:15   #122
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
ja bym chciała już wiedzieć wczoraj na spacer wylęgło mnóstwo mam z wózkami i ok 80% w nich to chłopcy byli, więc jak dotychczas chciałam chłopca, tak teraz myślę, że może dziewczynka byłaby lepsza a tak naprawdę niezależnie od tego co będzie/jest to zdrowe żeby było i wtedy będę szczęśliwa
u mnie na osiedlu większość dzieciaczków czy to w wózkach czy na placu zabaw to dziewczynki hehe

co do witamin, jak mam dobre wyniki i biorę witaminy i nie widzę w tym nic złego

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:15   #123
SONIA004
Zadomowienie

agnysko dziękuję za dopisanie ze zmienionym tp
Ja też mam przeczucie, że chłopak będzie ... a tak naprawdę to mnie jest wszystko jedno. Mój tż chce majtka
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:16   #124
tusia872
Zadomowienie

bianeczkaa ty sie nie denerwuj pamietaj ze masz w brzuszka fasolke a mama sie nie przejmuj bo pewnie bardzo sie cieszy ze babcia zostanie i dlatego tyle kupuje jak ci sie nie podoba to wywal i nie denerwuj sie
mi wszyscy mowia ze to bedzie chłopak na poczatku tez sie wsciekałam bo zawsze chciałam miec dziewczynke ale teraz tez czuje ze to bedzie chłopak i bardzo ale to bardzo sie ciesze juz nie moge sie doczekac az gin potwierdzi mama nadzieje ze moja fasolka ma siusiaka jak ogladam ubranka to tylko dla chlopców ale narazie nie kupuje a sa takie sliczne

co do witamin to ja jak narazie czekam i biore tylko kwas foliowy ale po 12 tygodniu zaczynam brac witaminy (gin zalecił) bo w sumie to mało jem owocow i warzyw ogolnie jakos tak szybko syta jestem i wydaje mi sie ze za mało jem ale nie potrafie wiecej wcisnac

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:22   #125
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
No właśnie też się zastanawiam co gorsze. Moze jakby się puściła pawika to byłoby lepiej
Mi to nic nie pomagało- po rzyganiu dalej mnie strasznie muliło- wiec już wole nie rzygać i przynajmniej nie mieć podrażnionego gardła.
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
buuu przytulam mocno z mężem raz dwa się pogodzicie, a ból mam nadzieję odpuści szybko
Dzięki! Dziś wygadałam się przed jego mamusią W sumie 1x żaliłam się jej na niego, a jesteśmy razem 10lat. Jakoś mi ulżyło. I jak ostatnio mnie "pocieszała",ze gruba jestem i będę miała przerąbane z brzuchem w wakacje to teraz była bardzo wyrozumiała i powiedziała,że mu nagada Ogólnie to złota kobieta jest- tylko czasem ma takie wstawki, ze z butów wyrywa

Idę się do ciepłej wanny położyć- może mięśnie trochę się zrelaksują i ból chociaż trochę odpuści

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

bianeczkaa- a na ten sernik to można wpaść Czy to jakiś specjalny z "wkładką" dla mamusi
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:34   #126
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaaaa.......... ... chcę krzyczeć. Strasznie mnie mdli, już lepiej byłoby się chyba powymiotować.
a w którym Ty tygodniu jesteś, że dalej tak Cię mdli?

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
u mnie na osiedlu większość dzieciaczków czy to w wózkach czy na placu zabaw to dziewczynki hehe

co do witamin, jak mam dobre wyniki i biorę witaminy i nie widzę w tym nic złego
a to fajnie jest jakaś równowaga

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:45   #127
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
agnyska81 mnie mozesz dopisac termin 13.10.2011 Marta lat 24 staram sie jak najwiecej udzielac na watku ale wy tak pedzicie ze czasami nie daje rady nawe przeczytac co naskrobałyscie
No tak przed chwilą jak nadrabiałam to mnie tknęło, że dużo tu Ciebie, a na liście nie jesteś wpisana

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Agnyska ja myślę że można dopisać jak chcą a jak się nie będą udzielać to bez skrupułów można wymazać
ja jak będzie dzisiaj wszystko dobrze to wieczorem może tez poproszę o wpisanie ale na razie poczekam
Czekam tylko na ten moment, kiedy dołączysz

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Mam usg 12 kwietnia a wizyte 12 maja. Wiec jeszcze sobie poczekam.
Też sobie poczekam, do 6 kwietnia

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Witam,
ja z tych zaginionych mam (Luiza 32lata)
sobie was podczytuje ale naprawdę trudno nadążyć

Miałam prenatalne w zeszłym tygodniu był to 12tc 1d, dzidzia 5,3cm lekarz mówił ze wszystko ok ale porównując tą wielkośc wydaje mie się ze moja dzidzia jest mniejesza niż powinna .....i martwię sie tym.

Jak to u was wygląda z tą wielkoscią??
Wielkość na moje oko dobra Moje małe w 13 tygodniu i x dniu (trudno mi liczyć, bo sama nie wiem od kiedy, mam różnicę 2 tygodnie między terminem z OM, a z USG) miało 6,5 cm.
Dobrze, że wszystko ok i jesteś z nami

Za dzisiejsze wizyty

Będę robić tak: dopisuję nowe mamy, a co pewien czas poprzenoszę na dół te, które się wcale nie udzielają. Nie chcę usuwać całkiem, bo potem w razie powrotu, już mam dane i tylko wytnę i wkleję

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-03-15 o 12:54
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:45   #128
No air
Zakorzenienie

Jestem w 10 tygodniu.
Przed chwilą strasznie mnie zemdliło od zapachu robotników, którzy podłączali nam gazówkę. Dobrze, że nie chodzę do pracy, bo mam tak pewnego kolegę, bardzo miłego i sympatycznego zresztą, który po całym dniu podobne zapachy rozsiewa...

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:08   #129
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cześć
Widzę, ze jest juz nowy wątek - wypadało by sie zameldować
Napisałam kilka postów w pierwszym a później czasami Was podczytywałam
Postaram sie bywać częściej.
W czwartek mam pierwsze usg. Juz sie nie moge doczekać. Od razu pojde pobrac krew i zostawie mocz do badania.

Gratuluje pierwszych ruchów to niesamowite uczucie. Ja jestem w 13 tc ale jeszcze nic nie czuje (to raczej w kiszkach sie cos przelewa).

Mam pytanie: czy to usg w 14 tc ciaży robi sie dopochwowo? Pytam bo w pierwszej ciązy miałam normalnie a teraz mam w szpitalu na fundusz i nie wiem jakie robią.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2011-03-15 o 13:19
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:09   #130
minio1984
Zadomowienie

Co do płci to na razie w rodzinie stawiają że chłopak, bo nie mam przebarwień ani żadnych krost na twarzy i że się nie zmieniam,a to na chłopaka jest a ja jakoś zawsze myślałam o córeczce, sama mam dwie siostry, ale oczywiście z chłopaka też się będę bardzo cieczyć.

12 tyg 1 d na badaniu dzidziuś miał 5,5 cm i lekarz powiedział,że wszystko ok z dzidzią i jak widzę to moje maleństwo nie odbiega od normy, a my z mężem wielkoludy to nie jesteśmy

Zaraz mama po mnie podjedzie i wybieramy się na zakupy, może coś fajnego upoluję, bo jeszcze nic sobie ciążowego nie kupowałam

A co do witamin to jak pisałam w poprzednim wątku mój gin powiedział, że jak są dobre wyniki, to nie przepisuje w drugim trymestrze witamin, bo potem rodzą się duże dzieci, przepisał mi tylko jod w tabletkach

edit a ja też niestety jeszcze nie czuję żadnych ruchów, nawet bąbelków, brzusia też w sumie nie mam, tylko oponkę hehe, a już od jutra 14 tydz, ale myśle, że może dlatego, żeja górę zawsze miałam bardzo szczupłą, i nigdy brzucha nie miałam, nic jeszcze po mnie nie widać, a już bym też chciała się brzusiem pochwalić

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Edytowane przez minio1984
Czas edycji: 2011-03-15 o 13:13
minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:09   #131
agnyska81
Zakorzenienie

Lista poprawiona, widać że w pracy dziś zastosowałam klasyczną olewkę, skoro tu tyle siedzę

Kurczę, nie mam znaku życia od tego mojego przyjaciela Napisałam smsa, ale nie dotarł, więc ma wyłączony telefon pewnie. Trochę się denerwuję...

Cassandra, mi robił usg dopochwowo, bo przez brzuch nie było za bardzo widać.

Czas edycji: 2011-03-15 o 13:13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 13:11   #132
bianeczkaa
Zakorzenienie

No i sernik się piecze Nie wiem czy foremka nie za mała

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:14   #133
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Witam
Macie racje z tymi ciuchami. Odpuściłam sobie. W końcu nie wiem czy będzie rósł mi tylko brzuszek czy pójdzie mi też dużo w biodra i w pupę Lepiej zainwestuję jak na razie w ten rogal kojec do spania bo to jest rzecz która się faktycznie przydaje. A przed samym weselem upoluje sobie coś ładnego.
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:18   #134
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Cassandra, mi robił usg dopochwowo, bo przez brzuch nie było za bardzo widać.
Czyli najpierw sprawdził przez brzuch a potem dopochwowo?
Pytam bo chce byc psychicznie przygotowana a czy to usg jest jakies niekomfortowe? Bede miała je robione w szpitalu i jakos tak sie krępuję

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
edit a ja też niestety jeszcze nie czuję żadnych ruchów, nawet bąbelków, brzusia też w sumie nie mam, tylko oponkę hehe, a już od jutra 14 tydz, ale myśle, że może dlatego, żeja górę zawsze miałam bardzo szczupłą, i nigdy brzucha nie miałam, nic jeszcze po mnie nie widać, a już bym też chciała się brzusiem pochwalić
Szczuplejsze kobiety znacznie szybciej czują ruchy niz te pulchniejsze Wiadomo, nadmiar tkanki tłuszczowej na brzuszku robi swoje.
Ciekawa jestem kiedy ja poczuje bo mam sporo tłuszczyku (pozostałośc po pierwszej ciązy)

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2011-03-15, 13:20   #135
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Pytam bo chce byc psychicznie przygotowana a czy to usg jest jakies niekomfortowe? Bede miała je robione w szpitalu i jakos tak sie krępuję
Tak, najpierw sprawdził jak widać przez brzuch, ale ja mam go otłuszczony , a do tego dzieciak "przyczepił się" na tylnej ścianie macicy, pewnie dlatego te problemy z widocznością.
Jak lekarz jest delikatny, to nie ma większego dyskomfortu. Chociaż mnie trochę bolało, bo ostatnie badanie miałam dość długie, a ze względu na położenie płodu musiał dość tak mocno naciskać przy manewrowaniu głowicą, żeby wszystko dokładnie obejrzeć. Wyjątkowo dzieciak nie chciał współpracować

Stary 2011-03-15, 13:22   #136
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, nie mam znaku życia od tego mojego przyjaciela Napisałam smsa, ale nie dotarł, więc ma wyłączony telefon pewnie. Trochę się denerwuję...
3mam kciuki by było ok!!!
A czemu miał oper?
Stary 2011-03-15, 13:23   #137
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Nie mogę się doczekać, żeby się dowiedzieć co to bedzie wszyscy mówią że chłopak aż mi się tego nie chce słuchać Oczywiście moja mama znów mnie wpieniła, bo znów nakupowała dla dziecka! Jeszcze rozumiem jak ktoś kupuje neutralne a ona nakupiła dla dziewczynki, na dodatek beznadziejne! I na 18 miesiecy! Po co mi takie ubrania, gdzie ja to będę chować. Tyle razy jej mówiłam że ma nic nie kupować! Kupiła w ciuchu i totalna beznadzieja! Beznadziejne kolory, powyciągane no beznadzieja! Wściekłam się jak nie wiem co! Najchętniej wywaliłabym to do śmieci i chyba tak zrobię!
Nie przejmuj się, skoro mama nie rozumie to po prostu jak ci się nie podoba to to wyrzuć, a tak swoją drogą skoro nie znacie jeszcze płci to co ją wzięło na wnuczkę i to jeszcze półtoraroczną

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:24   #138
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Ooooo to ciekawa jestem jak będzie u mnie. Bo 26 marca mam wizytę i usg. I lekarz mówił, ze tym razem zrobimy przez brzuch, ze mam zabrać męża itd. Dwa poprzednie miałam dopochwowe. Dla mnie to nie było przyjemne. Ale ja jestem bardzo wrażliwa i dla mnie nawet badanie na fotelu jest bolesne więc nie wiem czy moja opinia jest miarodajna. Grunt to się rozluźnić.
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:25   #139
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy okazji zwykłych, corocznych wizyt kontrolnych miałam zawsze usg dopochwowe. W zasadzie nie ma jakiegoś specjalnego dyskomfortu- ja bardziej nie lubię wziernika
Stary 2011-03-15, 13:26   #140
minio1984
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Szczuplejsze kobiety znacznie szybciej czują ruchy niz te pulchniejsze Wiadomo, nadmiar tkanki tłuszczowej na brzuszku robi swoje.
Ciekawa jestem kiedy ja poczuje bo mam sporo tłuszczyku (pozostałośc po pierwszej ciązy)

Cassandra23
o to powinnam coś już poczuć a tu nic, no ale każda ciąża inna, więc cierpliwie będę czekać.
A co do usg to na ostatniej wizycie w 12 tyg gin zaczął dopochwowo, tak jak poprzednio, nic nie boli, ja się przyzwyczaiłam, ale tak się dzidziuś kręcił, że gin postanowił zrobić przez brzuch i było też widać ale trochę mniej wyraźnie i jak dla mnie odczuwalnie było tak samo, tyle tylko, że psychicznie jakoś bardziej komfortowo

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:28   #141
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
3mam kciuki by było ok!!!
A czemu miał oper?
Miał wypadek w pracy (jest strażakiem) i rozwalił sobie oba kolana

Cytat:
Ja przy okazji zwykłych, corocznych wizyt kontrolnych miałam zawsze usg dopochwowe. W zasadzie nie ma jakiegoś specjalnego dyskomfortu- ja bardziej nie lubię wziernika
Rzeczywiście, wziernik gorszy
Sonda dowcipna wygląda jak mega-wibrator, jeszcze jak gin nakłada gumkę i lubrykant, to mnie to zawsze śmieszy jakoś

A co do witamin - mi gin dał wolną rękę jakie mam brać. Poszłam więc do apteki i zapytałam o coś niedrogiego na początek ciąży i kupiłam Prenatal (pewna nie jestem tej nazwy) za 21 zł/30 szt.

Czas edycji: 2011-03-15 o 13:32
Stary 2011-03-15, 13:30   #142
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

wchodzę na wątek a tam od kilku godzin cisza, to sobie myslę, że cos nie tak
Stronę wczesniej znalazłam linka do nowej części, wchodzę a tu już 5 stron, hehe...
ciężko za Wami nadążyć!
Jeżeli chodzi o witaminy, to mi lekarka kazła brać prawie od początku, a wyniki mam dobre, ale u mnie kierowała sie chyba tym plamieniem w 4 tygodniu i powiedziała, że trzeba ciążę odżywić.
Biorę Pregna Plus, poleciła mi je koleżanka, bo to są idealne witaminy dla początku ciąży, nie ma tam wit. A, jest kwas Omega, witaminy z grupy B, kwas foliowy, taka podstawa, zresztą skład na pewno mozna znaleźć na necie. Cena ok. 30 zł za 30 tabletek.
Stary 2011-03-15, 13:30   #143
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, najpierw sprawdził jak widać przez brzuch, ale ja mam go otłuszczony , a do tego dzieciak "przyczepił się" na tylnej ścianie macicy, pewnie dlatego te problemy z widocznością.
Jak lekarz jest delikatny, to nie ma większego dyskomfortu. Chociaż mnie trochę bolało, bo ostatnie badanie miałam dość długie, a ze względu na położenie płodu musiał dość tak mocno naciskać przy manewrowaniu głowicą, żeby wszystko dokładnie obejrzeć. Wyjątkowo dzieciak nie chciał współpracować
Z tego co piszesz to chyba miał problemy i najlepiej było widac na dopochwowym.
Dziekuje za odp.

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Ooooo to ciekawa jestem jak będzie u mnie. Bo 26 marca mam wizytę i usg. I lekarz mówił, ze tym razem zrobimy przez brzuch, ze mam zabrać męża itd. Dwa poprzednie miałam dopochwowe. Dla mnie to nie było przyjemne. Ale ja jestem bardzo wrażliwa i dla mnie nawet badanie na fotelu jest bolesne więc nie wiem czy moja opinia jest miarodajna. Grunt to się rozluźnić.
A teraz to bedzie u Ciebie ktory tc?
Ja w 1-wszej ciazy miałam tylko przez brzuch - pierwsze chyba w 12 tc i było wszystko super widac.
Chciałabym i teraz przez brzuch bo jakos strasznie to przezywam i sie boje. A USG przeciez ma byc przyjemne.
Czy to sie robi na tym fotelu ginekologicznym czy jakos na kozetce?

Cytat:
Ja nie miałam jeszcze nigdy i dlatego tak panikuję

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2011-03-15, 13:32   #144
aa2
Zakorzenienie

he he mnie tez zawsze rozwala zakładanie gumki na sprzęcik co do samego badania to jakoś mi nie przeszkadza
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:34   #145
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Na kozetce Wystarczy tylko opuścić nieco spodnie i majtki, nie trzeba się więcej rozbierać.

Stary 2011-03-15, 13:37   #146
Cassandra 23
Zakorzenienie

Co do witamin to moja wyraznie powiedziała a własciwie krzyknęła (chyba zebym lepiej zrozumieła) zeby narazie łykać tylko Folik no i łykam ale mam tez Femibion

Zastanawiam sie nad kwasami Omega.

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

Cassandra23
o to powinnam coś już poczuć a tu nic, no ale każda ciąża inna, więc cierpliwie będę czekać.
A co do usg to na ostatniej wizycie w 12 tyg gin zaczął dopochwowo, tak jak poprzednio, nic nie boli, ja się przyzwyczaiłam, ale tak się dzidziuś kręcił, że gin postanowił zrobić przez brzuch i było też widać ale trochę mniej wyraźnie i jak dla mnie odczuwalnie było tak samo, tyle tylko, że psychicznie jakoś bardziej komfortowo
Wlasnie, ja tez wole zwykle USG

Cytat:
Sonda dowcipna wygląda jak mega-wibrator, jeszcze jak gin nakłada gumkę i lubrykant, to mnie to zawsze śmieszy jakoś
Koleżanka miała takie same odczucia na tym USG, jakby jej wibrator wkładał

A propo wziernika, to na pierwszej wizycie jak pobierała mi cytologie to gwiazdy zobaczyłam tak mi wziernik wsadziła. Okropne to było i dlugo mnie potem bolało...

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Na kozetce Wystarczy tylko opuścić nieco spodnie i majtki, nie trzeba się więcej rozbierać.
Uff to dobrze. Juz myslałam ze musze leżec okrakiem bez majtek przez 20 minut (przyznam sie, ze nigdy nie lubiłam tych badan na fotelu, wstydliwa jestem bardzo ).

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2011-03-15, 13:39   #147
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
ja mam jutro wizyte i pewnie usg bedzie dopochwowo nigdy tak o tym nie myslałam jak jutro gina z wziernikiem zobacze to chyba sie posikam ze smiechu przez ciebie
ale sie usmiałam
dziekuje ze dopisanie do listy

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:40   #148
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
jak byłam w zeszłym tygodniu z mężem na wizycie, to pierwsze na co on zwrócił uwagę to na wielkie pudełko prezerwatyw pod sprzętem do USG
ja się martwiłam czy się nie będzie krępować, a ten sprawdzał jakiej firmy gin gumek używa

Cytat:
Chciałabym i teraz przez brzuch bo jakos strasznie to przezywam i sie boje. A USG przeciez ma byc przyjemne.

nic nie boli nie martw się a jak już zobaczysz na monitorze maluszka to wszystkie strachy miną
robi się na leżąco

Erzebet ja tez biorę PregnaPlus w porównaniu z tymi co dziewczyny piszą, wychodzą stosunkowo tanio

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 13:40   #149
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Miał wypadek w pracy (jest strażakiem) i rozwalił sobie oba kolana

Bardzo szlachetny zawód mam nadzieję że będzie git

No jak kilka lat temu zobaczyłam 1x tę sondę i jak pani zakłada gumkę to myślałam, że odlecę na tym samolocie ze śmiechu A jak siadałam na fotel to pamiętam,że się zastanawiałam- po co ginesce cała paczka prezesów- uczy laski jak ubierać , czy co

Cytat:
Będzie dobrze
Ja będę panikowała jak moja gineska na usg genet. wyśle mnie do kogoś innego... nie jestem w stanie iść do faceta gina - mam za dużą blokadę psychiczną.
Wiem, że wiele kobiet wręcz zachwala, że delikatniejsi itp. itd.
Mam nadzieję, że jakby co, to się znajdzie w moim miasteczku jakaś pani specjalistka od tego rodzaju usg
Stary 2011-03-15, 13:40   #150
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanie: czy to usg w 14 tc ciaży robi sie dopochwowo? Pytam bo w pierwszej ciązy miałam normalnie a teraz mam w szpitalu na fundusz i nie wiem jakie robią.
W moim przypadku było tak, że najpierw miałam mieć całe usg dopochwowe - i tak gin zrobił, ale że moje dziecko jest "daleko" jak to określił to zrobił przez brzuch i było super widać

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości