|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
Cytat:
)---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ---------- Właściwie to widzę to tak: nie chcę utyć ani grama bo będąc otyłym traci się bardzo wiele na jakości życia (pocenie się, zadyszka, workowate ciuchy, nie wspominając już problemów ze zdrowiem...) z drugiej strony traci się jakość życia też licząc obsesyjnie każdy kęs..I bądź tu mądry człowieku, nie wiadomo (przynajmniej dla mnie) gdzie jest złoty środek próbuję go znaleźć w tym momencie.
|
|
|
|
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
przeczytałam i stwierdzam, że ja w ogóle nie umiałabym liczyć kalorii
nigdy sobie nie liczyłam, owszem patrzę na etykiety na zawartość cukrów, tłuszczy i kalorii, ale to bardziej z głupiego przyzwyczajenia nigdy nie liczyłam kalorii bo bym na łeb dostała, jem po prostu mniej, zdrowiej i regularnie + ćwiczenia to wystarcza ... liczenie kalorii by mnie tak przerosło, że dieta stałaby się dla mnie katorgą, a jest naprawdę w miarę przyjemnością ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
64-63-62-61,1-60-59-58-57-56-55-54 Edytowane przez dirtyy Czas edycji: 2011-03-14 o 08:08 |
|
|
|
|
#4113 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To Ci wyślę również tą drogą moje obliczenia. Zniszczysz sama siebie, a masz jeszcze córkę, która patrzy na Ciebie. Musisz mieć siły również i dla niej! Cytat:
LAISLA! Bo się do Ciebie przejadę i będę Cię karmić!!! Cytat:
|
|
#4114 |
|
Raczkowanie
|
Ależ tu gorąco od wczoraj
![]() Nie wiem, czy nie podpadnę, ale ja tak samo, jak zwracam uwagę na to, co jem, tak samo zwracam uwagę na to, co piję i tu też staram się dokonywać zdrowszych wyborów. To oczywiście nie oznacza jednak, że kiedy nachodzi mnie chcica na megawypasioną kawę z bitą śmietaną, likierem itp, to jej nie piję, bo ma za dużo kalorii. Piję i piję absolutnie bez wyrzutów sumienia, ale nie robię też tego codziennie, bo wiem, że to nie służy ani mnie ani mojemu zdrowiu. Takie jest moje podejście. Wczoraj na imprezie rodzinnej zjadłam sporo absolutnie niedietetycznej szarlotki i sernika i bardzo mi z tym dobrze ![]() Laislo, nie będę pisać, co masz robić, bo chyba żadna z nas nie ma specjalistycznej wiedzy w tym zakresie. Myślę sobie tylko, że trochę zabrnęłaś w ślepy zaułek i może przydałoby się spojrzenie z zewnątrz? Napisz może na forum SFD, tam siedzi masa kompetentnych ludzi doradzających w sprawie diety i treningów. A jak nie pomoże, to może dietetyk? Tak czy siak, mam nadzieję, że uda Ci się poukładać tę sprawę ps jako i mnie uniknąć jojo ![]() Piękny dziś dzień Uciekam już do pracy, a Wam podsyłam trochę mojego słońca
|
|
#4115 |
|
Rozeznanie
|
Pokonałam dziś lenia i poćwiczyłam XD Nareszcie , bo nie ćwiczyłam już z miesiąc
![]() 45min rowerku +15 min. hula hop
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() w kwestii liczenia kalorii, to jest to najgorsze, co można zacząć robić. właśnie przez to wiele osób zaczyna chorować. do tego liczy się je, a nie patrzy z jakich produktów pochodzą. ogólnie lepiej się trzymać od tego z daleka i po prostu jeść zdrowo. bez liczenia jedzenie jest frajdą, nawet jak są to tylko zdrowe rzeczy ![]() laisla, nie mam zielonego pojęcia, jak można myśleć o spotkaniach towarzyskich tak, jak Ty to robisz. w życiu bym nie pomyślała o tym, żeby ich unikać, bo się zgrzeszy. jedzenie jest po to, żeby je jeść, a nie po to, żeby się go bać i przez nie rezygnować z życia. a z metabolizmem, który jest już "do wymiany", lepiej zrób coś teraz, bo z każdym dniem będzie coraz gorzej... ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- wczoraj mój TŻ wylał olej w kuchni, więc powiedziałam mu, żeby posprzątał... po posprzątaniu, oprócz podłogi w kuchni, w oleju był też stół, przedpokój i podłoga w pokoju Edytowane przez samaraNW Czas edycji: 2011-03-14 o 20:30 |
|
|
|
|
#4117 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;25722575]
Joasia ciekawy podpis Afirmuję się pozytywnie
|
|
#4119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to, że tyle i że pokonałaś lenia! ![]() Cytat:
![]() o to chodzi ![]() Może to głupie, ale na kolację zjadłam kanapkę z pastą jajeczną i się nią delektowałam lubię ją! i do tego trochę serka wiejskiego z papryką i ogórkiem
|
|
#4120 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to zapraszam na karmienie![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
Oczywiście i mnie zdarza się wypić wypasioną kawę z bitą śmietaną, ba..nawet lodami ale zdarza się to powiedzmy..czasami, a mówiłyśmy (przynajmniej ja miałam na myśli) kawę i napoje wypijane codziennie. Normalnie ulżyło mi, że nie tylko ja zwracam uwagę na nie..bo wczoraj byłam przekonana, że to jakieś kuriozum po reakcji Promyczka![]() Uda mi się poukładać sprawę tylko z efektami diety będzie kiepsko teraz jeśli mam zacząć podkręcać metabolizm jedzeniem. I jakoś muszę się uzbroić w cierpliwość. Teoretycznie wszystko wiem, trudniej przełamać się jak zawsze gdy waga stoi..ale dzięki Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-03-14 o 23:26 |
||||
|
|
|
#4121 |
|
Wtajemniczenie
|
Laisla: wierzę w Twój rozsądek
Jakbym mogła to bym usiadła z Tobą, wypiła wielgaśny kubek kalorycznej czekolady z bitą śmietaną, z owocami, jakąś polewą i z czymkolwiek byś zachciała i powiedziała Ci, że będzie dobrze. Są wzloty i upadki, trzeba czasem pozwolić sobie upaść, żeby potem wznieść się jeszcze wyżej niż mogłabyś to zrobić bez wcześniejszego upadku. Dobrze by było, gdybyś postarała się z kimś (bo ze mną niestety nie możesz, ze względu na odległość ) usiąść i zapomnieć. Wypić ta pyszną czekoladę, pogadać, pośmiać się i poplotkować, obejrzeć dobry film, delektować się tym, że są w życiu tak piękne chwile. A następnego dnia nie mieć wyrzutów sumienia! Bo jak można mieć wyrzuty sumienia z powodu pięknych momentów w swoim życiu? Nie można na to pozwolić. Sama dobrze wiesz, że jedzenie to środek, a nie cel. I myślę, że musisz pozwolić sobie żyć, znaleźć inny cel. Jesteś piękną kobietą, naprawdę nie warto dla 2-3kg stracić swój blask i nimi się przejmować. (tak w przypisie dodam, że zrozumiałabym gdybyś ważyła więcej i to by było znacznie widać w Twojej figurze, ale tak nie jest! Zatem możesz pozwolić sobie dać czas, oswoić się ze samą sobą, nowym poglądem na siebie.) Ja w Ciebie mocno wierzę, że się nie dasz, że zapanujesz nad własnym życiem i jedzeniem. Cieszę się, że jesteś z nami szczera. Chociaż czasem mam ochotę Tobą potrząsnąć )to jednak dobrze, że z nami jesteś.
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2011-03-14 o 23:57 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Sweet powinnaś podliczyć mnie za te wszystkie swoje rady, które pewnie odbierasz, że jak grochem o ścianę
Nie jest tak i wiem, że masz rację. Właśnie z tym towarzystwem jest tak, że mam (na nieszczęście dla diety ale na szczęście dla mnie, precyzuję aby nie było nieporozumienia z kim wypić tę pyszną kawę z bitą śmietaną, zjeść coś dobrego (nie do końca zdrowego) i pewnie też dlatego waga stała ostatnio..Wiem, że trzeba docenić to, że ma się tych ludzi wokół, to oczywiste, że oni są ważniejsi niż efekt cyferek na wadze..jednak to, że tutaj podajemy z jakiegoś powodu naszą wagę, nie ma wyścigu, ale jednak miło pochwalić się raczej spadkiem niż wzrostem, który podawany chcąc nie chcąc publicznie sprawia, że porażka jakoś bardziej boli. Tym bardziej, że wokół wszystkim idzie łatwiej Zaczyna się myśleć, porównywać i myśli zaczynają niebezpiecznie oscylować wokół tego co jak mówicie i ja przyznaję rację jest tylko naturalnym procesem a nie tym czemu powinno podlegać nasze życie. Ostatnio Karolinitka napomknęła o tym i poniekąd też czasami mam podobne odczucia..Właściwie nie chcę aby dziewczyny musiały czytać o tych moich niedociągnięciach, z którymi sobie próbuję radzić, starczy już nieplanowanego ekshibicjonizmu chyba..jakoś jedno pytanie o kcal kawy wywołało taką lawinę, cóż, każdy ma swoje problemy więc dajmy już temu pokój Dziękuję jak zawsze za dobre i trafne słowo Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-03-15 o 00:17 |
|
|
|
#4123 |
|
Wtajemniczenie
|
Wcale nie myślę, że jak grochem o ścianę. Doskonale zdaję sobie sprawę, że wiedzieć to jedno, a stosować to drugie.
Wiem, że do Ciebie to trafia, tylko jeszcze nie do końca. Jeszcze nie trafiłam w odpowiednią nutę Zdarza się, człowiek od tak nie zmieni swojego myślenia i życia. Właśnie wizaż napędza to życie na diecie. Super sprawa dla tych co nie umieją się zmotywować, albo dla tych co nie mając nic innego do roboty. Zapisując się do tego wątku wiedziałyśmy z góry, że tu wszystko kręci się wokół diety. Tylko, że robi się tragiczne jak przenosimy nasze forum do życia rzeczywistego(osobistego, służbowego) Gdzieś trzeba nauczyć się tej granicy i żyć własnym życiem, tym "prawdziwszym". Co wcale nie twierdzę, że jest łatwe. A propos podawania wagi. Ja mam wrażenie, że odkąd się nie ważę to mi dziennie kilo przybywa. Zaraz schizy dostanę
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no dla tych co nie mają co robić to trochę smutne tak wypełniać sobie tę pustkę wizażem..Wchodząc na ten wątek każda z nas była chyba w trochę innym momencie diety niż teraz, zresztą to akurat cały czas się zmienia, tak jak nasze samopoczucie, często związane z dietą co akurat tutaj na wątku wyraźnie często widać..
Ja też mam podobne odczucia w sprawie tej wagi ostatniej ale to raczej paranoja bo staram się jeść rozsądnie. Choć tak naprawdę to się dopiero okaże
|
|
|
|
#4125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lecę już, bo mnie dzisiejsze ćwiczenia rozłożyły na łopatki. ![]() Dobranoc, pchły na noc
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale to złudzenie tylko tak naprawdę - miałam taki miesiąc, kiedy się nie ważyłam i nie przybyło nic, a w zeszłym, kiedy waga była w ruchu, wpadł dodatkowy kilogram - więc to raczej takie magiczne myślenie, że codzienne/częste ważenie uchroni nas przed tyciem. U mnie to nie działa ![]() U mnie znowu piękny dzionek Wprawdzie nie ma takiego słońca jak wczoraj, ale przecież wróci niedługo, prawda? ![]() Jestem już po kawie - niezdrowo, bo na pusty żołądek i zaraz wracam jeszcze do łóżka z książką i surówką jabłkowo-marchwiową
|
|
|
#4128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, z jedno jajko np. Słonko wróci Pocieszam się, że idzie ku dobremu. Raz zimno, raz ciepło, ale w końcu coraz bliżej wiosny! ![]() Z tym ważeniem to myślę, że zależy od człowieka. Po dłuższym zastanowieniu codzienne ważenie to może faktycznie przesada, ale tak raz na 3-5 dni, czy na tydzień już jest chyba okej. A w ciągu miesiąca to można by pomyśleć "aaa tam mam cały miesiąc, mam czas, z 2 dni sobie pojem, to nie zrobi różnicy " Rożnicy może nie zrobi, ale już samo takie myślenie może być zgubne, bo pal licho jak po 2 dniach faktycznie przejdzie się na dietę, ale już jest gorzej jak się np. przeciągnie przez dłuższy okres. I miesiąc w plecy. Ja swoim codziennym ważeniem się po prostu kontrolowałam, bo wiedziałam że następnego dnia mogę odnieść porażkę jak się nie przypilnuję. Ale teraz uważam to bez sensu Teraz też staram się trzymać w ryzach. Dobrze, że @ już się zaczął to nie mam chcicy i wreszcie mózg myśli, a nie hormony. Idę ćwiczyć ![]() już po bosko mi
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2011-03-15 o 14:43 |
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4130 |
|
Wtajemniczenie
|
moja kolacja
dziwna bo dziwna hehe roladki z łososia wędzonego z pastą serowo-jajeczną + taka pasta osobno + kilka kulek winogron się trafiło hehe
|
#4131 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;25740793]Ale taka daje chyba największego "kopa"
[/QUOTE]jak ja bym taką wypiła, to chyba bym zawału dostała |
|
|
|
#4133 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Wtajemniczenie
|
spróbuj a się przekonasz
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Wtajemniczenie
|
no to nie myśl o zawałach hehe
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- mój jadłospis na jutro 1. bułka wieloziarnista pół z łososiem, pół z pastą serowo jajeczną i pomidorem posypane ziołami + inka karmelowa ![]() 2. kiść winogron (duża) 3. zupa kalafiorowa + pierś z kurczaka 4. coś wymyślę 5. jajecznica, ogorek konserwowy, kawałek łososia
|
#4137 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś kalafiorową miałam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4138 |
|
Rozeznanie
|
45 min rowerku zaliczone XD mialo być jeszcze hula hop ale myślałam ze umrę , takie mi się siniaki porobiły ale co tam , jutro spróbujemy może będzie lepiej ![]()
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam, że żeby nie mieć siniaków powinno się ćwiczyć tak, że z każdym dniem zwiększasz ilość minut i w pierwszy robisz minutę, w drugi 2-ie, w trzeci 3, itd.
|
|
|
|
#4140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na śniadaniach to ja nie oszczędzam ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;25740793]Ale taka daje chyba największego "kopa" [/QUOTE]Nooo, mnie daje kopa głównie w żołądek, już drugi raz brzuch mnie bolał i jutro wypiję kawę jak należy, czyli po śniadaniu. Dirtyy, ładny jadłospis, ale drugim śniadaniem to ja bym się nie najadła ![]() U mnie dziś raczej ok jedzeniowo, ale mało o tym myślę, bo mam większego stresa - miejsce, w którym pracuję, może zostać zlikwidowane, co oznacza, że mogę zostać niedługo bez pracy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

)
próbuję go znaleźć w tym momencie.

nigdy sobie nie liczyłam, owszem patrzę na etykiety na zawartość cukrów, tłuszczy i kalorii, ale to bardziej z głupiego przyzwyczajenia nigdy nie liczyłam kalorii bo bym na łeb dostała, jem po prostu mniej, zdrowiej i regularnie + ćwiczenia to wystarcza ... liczenie kalorii by mnie tak przerosło, że dieta stałaby się dla mnie katorgą, a jest naprawdę w miarę przyjemnością 

) usiąść i zapomnieć. Wypić ta pyszną czekoladę, pogadać, pośmiać się i poplotkować, obejrzeć dobry film, delektować się tym, że są w życiu tak piękne chwile. A następnego dnia nie mieć wyrzutów sumienia! Bo jak można mieć wyrzuty sumienia z powodu pięknych momentów w swoim życiu? Nie można na to pozwolić. Sama dobrze wiesz, że jedzenie to środek, a nie cel. I myślę, że musisz pozwolić sobie żyć, znaleźć inny cel. Jesteś piękną kobietą, naprawdę nie warto dla 2-3kg stracić swój blask i nimi się przejmować. (tak w przypisie dodam, że zrozumiałabym gdybyś ważyła więcej i to by było znacznie widać w Twojej figurze, ale tak nie jest! Zatem możesz pozwolić sobie dać czas, oswoić się ze samą sobą, nowym poglądem na siebie.) Ja w Ciebie mocno wierzę, że się nie dasz, że zapanujesz nad własnym życiem i jedzeniem. Cieszę się, że jesteś z nami szczera. Chociaż czasem mam ochotę Tobą potrząsnąć
bosko mi