|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone? | |||
używać odpowiedniego szamponu |
![]() ![]() ![]() ![]() |
78 | 3,86% |
częściej myć |
10 | 0,49% |
stosować różnego rodzaju odżywki |
1 413 | 69,85% |
domowe sposoby |
522 | 25,80% |
Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)
Dzien-doberek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Zakorzenienie
|
Jakbyś raczyła poczytać chociaż 3 ostatnie strony to byś się dowiedziała co z tymi olejami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Raczkowanie
|
No jusz przeczytałam ta lekturke
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z was uzywała tego olejku:
http://www.helfy.pl/olejek-do-wlosow-cosmoveda bo mysle o nim a cena dość droga no i jeszcze za przesyłke trzeba zapłacić. Tam są tylko dwie opinie o nim. Mnie on tez zastanawia dla tego że pisze ze wzmacnia cebulki. Ale fajnie jak bym wiedziała coś od was na jego temat bo jednak cena mała nie jest a już z jednym kosmetykiem za wysoką cene "wtopiłam" |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład: Sesamum Indicum, Cocos nucifera, Herbal Extrat (Terminolia chebula, Jasminum grandiflorum, Lavendula officinalis, Ocimum sanctum, Simmondica chinensis) Essential Oils on jest własciwie sezamowo-kokosowy i ma jedynie dodatek olejku jaśminowego i lawendowego-mocno pachnie tymi ziołami. na pewno łądnie bedzie regenerował włosy, ale faktycznie jest bardzo drogi. jesli liczysz faktycznie na regeneracje i wzmocnienie cebulek, to zamawiaj Efavit- czysty kokosowy olejek ale w nizszej cenie.
![]() |
#3516 |
Raczkowanie
|
Wczoraj zamowiłam kokosowy jednak nie chciałam ryzykowac tamtej ceny. A kokosowy jest wychwalany. Czy mozna go tez stosować u dzieci?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Zadomowienie
|
Pewnie można ale ja bym nie stosowała u dzieci. Jak włosy są zdrowe to zostawić je i nie eksperymentować bo się przyzwyczają i potem dziecko będzie miało problemy ze stosowaniem olejków
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- A jak juz dziecko ma zniszczone włoski to może lepiej stosowac jakiś szampon z apteki dla dzieci na zniszczone wloski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jodi, możesz spróbować, ale nie za dużo i nie za często ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Zakorzenienie
|
Weegril, poradziłabyś mi jak nałożyć miód, który jest w postaci stałej? Wątpię czy się będzie go dało tak rozpuścić jak olej po gorącą wodą, zwłaszcza, że jest w dużym słoiku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
Ja nakładałam 1 łyżkę do słoiczka i trzymałam w ciepłej wodzie. Można też dodać go do odżywki czy oleju i włożyć na sekundkę do mikrofalówki, ale dosłownie na chwilkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
Wypróbowałam inną odżywkę Gilss Kura, tę tym razem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ca.html&next=1 i jest rewelacyjna. Już przy spłukiwaniu czułam wyraźną różnicę, a ręcznik aż się ślizgał po włosach. I tak jak nawet przy mokrych włosach potarłam o siebie końcówki to były nieprzyjemne, bardzo susze, tak teraz są gładziutkie, niesamowite
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja stosuję z powodzeniem. Zresztą nie tylko kokosowy, inne też.
![]() |
#3523 |
BAN stały
|
Mam problem, proszę o waszą pomoc. Mam przepalone włosy u nasady głowy zrobiły się takie krótkie odstające i kręcą się. Reszta moich włosów(dł do ramion) puszy się i strasznie rozdwaja. Dodam jeszcze, że używam szamponu przeciw łupieżowego. Co mam zrobić żeby odżywić moje głosy chodzi mi o te sczególnie przy nasadzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz łupież skoro używasz szamponu przeciwłupieżowego? - Jeżeli nie, odstaw go. Odżywiaj i nawilżaj włosy. Stosuj maseczki do swojego rodzaju włosów przynajmniej 2x w tygodniu. Na te włoski na czubku głowy, polecam kupić Ci gumę do włosów. Ona sprawi ,że delikatnie się wygładzą. Ale uważaj, łatwo można przesadzić z użyciem gumy do włosów. Wtedy będzie efekt oklapniętych, tłustych, posklejanych włosów. Po za tym poczytaj.. Jest dużo wątków o pielęgnacji włosów. Zachęcam do użycia -> wyszukiwarki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja również mam zniszczone włosy tzn. wysuszone, robię pasemka i dodatkowo je prostuję, ostatnio poszłam do fryzjera i obcięłam końcówki dodatkowo polecam maskę do włosów dolce latte i dolce placenta ( ta jest silniejsza) i oczywiście jedwab, dziewczyny naprawdę widać poprawę. Dolce placenta wprawdzie zawiera wyciąg z łożysk zwierzęcych ale nie przekłada się to na jej zapach. Ta maska działa cuda
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3527 |
Raczkowanie
|
Moje włosy są zniszczone.. myje je codziennie i wglądają nawet dobrze ale nie chce tego robić bo podobno się bardziej niszczą.. nakładam oleje po nich końcówki są w dobrym stanie nie są rozdwojone..sklejają się.. na drugi dzień są już widoczne białe kropki i niektóre włosy są rozdwojone co mam zrobić żeby poprawić ich kondycje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2011-03-21 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Zakorzenienie
|
Używałam już całej masy kosmetyków.
Przechodziłam przez całą game odżywek i tańszych i droższych. Używałam dolce placenta- nawet tu nie zauważyłam większej poprawy Olejek rycynowy przez pierwsze miesiące faktycznie działal, później nie wiem dlaczego ale jego cudowne właściwości przestały wpływac na kondycje moich włosów. Teraz w końcu dorwałam olejek kokosowy- na noc nie miałam jak go nałożyć ale dałam odrobinkę na końcówki włosów, jak były jeszcze mokre. Właśnie schną i musze przyznać że tak miekkich włosów nigdy nie miałam! Pięknie pachnie. Trzeba uważać z jego aplikacją aby to naprawdę były końcówki i dać tylko odrobinę bo inaczej uzyskamy efekt tłustych włosów. Póki to co mój no.1 ![]()
#3530 |
Raczkowanie
|
Czesc
![]() Może wy mi doradzicie... mam suche, krecone (teraz to juz pseudo-krecone), popalone wlosy odkad zaczelam sie tylko farbowac (czyli 6-7 lat). Mają z 40cm długości, mega poniszczone sa na 20cm przynajmniej. Oczywiscie staram sie je odzywiac, odstawic suszarki, prostownice etc. Ale to nie ma sensu z tego co widze, dlatego podjelam decyzje o scieciu - mimo, ze krotkie wlosy W OGOLE mi nie pasuja, bo mam okragla buzie... dlatego pytanie - lepiej od razu to sciac, co zniszczone, czy regularnie co miesiac podcinac 1-2cm? Jutro mam wizyte u fryzjera i musze sie zdecydowac ![]()
![]() |
#3531 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym podcinała sukcesywnie , bo być może uda Ci się częściowo włoski zregenerować. Spróbuj je poolejować i nawilżyć na długości. Kręcone są z natury bardziej suche niż proste, ale wiele da się dla nich zrobić. Polecam przeczytanie kilku wątków pielęgnacyjnych zwłaszcza tych dla kręconowłosych. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381 Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-03-22 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wlasnie jak bylam u fryzjera z 3, 4 tygodnie temu na podcieciu koncowek, to zlapal polowe moich wlosow i pokazal, ze tyle jest do obciecia. Oczywiscie moja odpowiedz 'w zyciu!', ale od tego momentu ciagle sie zastanawiam... W dodatku sa cienkie i slabe, jak ja moglam doprowadzic do takiego stanu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poczytaj o oleju kokosowym i innych, o silikonach, slsach i slesach, o naturalnej pielęgnacji, maskach z miodu, oleju lnianym, wcierkach i psikadłach nawilżających , o glicerynie, nafcie, aloesie. Jest naprawdę dużo skutecznych sposobów pomocnych w nawilżeniu na długości i uwierz mi nie są to jedynie drogeryjne maski i drogie zabiegi fryzjerskie. Podciąć radykalnie można w każdej chwili ale dokleić już się nie da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Zadomowienie
|
Ufff..przeczytałam cały wątek
![]() Moje włosy nie są aż tak bardzo zniszczone, no tak powiedziałabym że średnio. Są troszke suche i mają rozdwojone końcówki. Farbuje je od ok. 1,5 roku. Najpierw były blond,potem czerwone,a teraz ciemno brązowe. Chciałabym żeby moje włosy były lśniące, zdrowe i ładnie wyglądały. Nie wiem co robie dobrze, a co nie..prosiłabym żebyście moje drogie ekspertki skorygowały moje błędy w pięlęgnacji włosów. Zaczne od tego że myje moje włosy 1-2 w tygodniu. Najpierw nakładam szampon Loreal Elseve(żółty) na skalp Potem odżywke z Rossmana Isana Hair (różowa) na reste włosów I odżywke z Oriflame Coconut&Ricemilk na całość Ręcznikiem wysuszam włosy Nakłądam odżywke b/s Joanna z Apteczki babuni ekstrakt z miodu i proteiny mleczne I rozczesuje kudły ![]() Raz w tygodniu nakładam WAXa na godzinke Od niedawna olejuje włosy, na razie tylko olej kokosowy,oliwa z oliwek i olej rycynowy co 2-3 dni rozdwojone końcówki mam zamiar obciąć i stosowac jedwb CHI(tak jak piszecie w tym wątku) albo maseczke którą poleciła mi koleżanka: oliwa z oliwek + żółtko+odżywka i tak trzymać 1h. Prosze powiedzcie co robie niewłaściwie a co dobrze..bo ja już sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Zadomowienie
|
Dla mnie fajne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3538 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Idzie wiosna, a właściwie już przyszła...całą zimę nie prostowałam i nie suszyłam włosów suszarką, chodziłam w spiętych, używałam szamponów i odżywek bez silikonów. I co? I wielkie NIC, są matowe, puszące, suche, przyklapnięte... :/ Chciałabym zacząć chodzić w rozpuszczonych włosach, są dosyć długie bo za zapięcie stanika sięgają. Ale są jakby przylepione do głowy i takie bez wyrazu. Szukam czegoś odżywczego, nabłyszczającego, czegoś co odbiłoby je od głowy oraz ochroniło przed ciepłem suszarki i prostownicy. Najlepiej jakbym znalazła jakieś cudo, dzięki któremu nie będę musiała prostować włosów, nie chodzi mi żeby było proste jak druty, ale wygładzone i nie sianowate. Pomóżcie dziewczyny, może macie coś sprawdzonego co by się nadało? Będe baaardzo dźwięczna ![]()
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.