|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
hej Lasencje
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Niestety moje dziecko nie zechciało się ujawnić na genetycznym - noga na nogę i koniec ![]() bianeczka przepis na sernik brzmi pysznie ![]() ![]() Julia wow ![]() ![]() Natka no widzisz, doktorek w koncu okazał się w porządku ![]() co do usg dopochwowego to na mnie już nie robi wrażenia - chociaż faktycznie, jak pierwszy raz zobaczyłam jak lekarz zakłada tą gumkę na głowicę to myślałam, że padnę ze śmiechu ![]() ![]() Też chodzę do facetów, w sumie drugi raz w życiu wybieram się na nast. wizytę do babki i juz jestem jakoś negatywnie nastawiona, mam nadzieję, że miło mnie zaskoczy ![]() ja dziś powiedziałam dyrektorowi w pracy - i dumna jestem ze swojej odwagi ![]() ![]() ![]() za wszystkie dziewczyny, które mają dziś wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli wszystko inne jest ok, to dziwnie, ze od razu zaproponował amniopunkcję ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym chciała znać płeć. Już mnie koleżanki na uczelni zamęczają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | ||||
Zadomowienie
|
Witam nowe i stare mamusie
![]() ![]() Ostatnio nie mam jakoś dobrego humoru, chociaż wiosna się robi na całego..za dużo mam nerwów z TŻ ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny gratuluje, tak jak w naszym tytule:mdłości odejdą i niedługo wszystkie poczują ruchy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Idę w czwartek do fryzjera w końcu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie mam takiego podejscia jak bianeczkaa - ja wolałabym wiedzieć czy dziecko będzie zdrowe... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sernikiem to takiej ochoty narobiłaś ![]() dobrrre ![]() ![]() ![]() A ja już mam troche lepszy humorek- małż przyszedł po pracy z kwiatami i truskawkami w ramach przeprosin ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a można przepis, bo ja jestem fanką serników ? edit: a przepraszam, już doczytałam, bo czytałam chronologicznie ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Bianeczkaa - ja właśnie dziś oglądałam na allegro: http://allegro.pl/motherhood-dodatko...469319678.html ten sam wzór mi się podobał. Tylko, chyba wzorem mamuś lipcowych kupię tę poszewkę i osobno wypełnienie: http://allegro.pl/kulka-silikonowa-s...429049275.html Wiele osób się tym zachwyca. Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-03-15 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi w sprawie usg dopochwowego
![]() Juz jestem nieco spokojniejsza i nie moge doczekac sie czwartku. Dzisiaj poczułam coś w podbrzuszu. Chyba maluszek mocno sie poruszył, przynajmniej takie miałam odczucie (jednak mysle, ze w moim przypadku to chyba za wczesnie na odczuwanie ruchów). ![]() Ale pewna na 100% nie jestem. Czekam z utęsknieniem na porządne kopniaki...to takie wspaniałe uczucie ![]() kaileight dla mnie tez to dziwne, ze lekarz nie powtórzy badania lub nie zrobi tych z krwi (test PAPP-A ) tylko od razu amiopunkcja. Skoro jest wyrazna kosc nosowa i nie widac innych nieprawidłowosci to ja bym dobrze to przemyślała a pierwsze co to skonsultowała to z innym lekarzem. Będzie wszystko dobrze. ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- A propo ciuszków to ja obkupuje sie w lumpkach ![]() Na All zamowie tylko spodnie, leginsy juz mam i jestem przygotowana ![]()
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
ale dzisiaj zaszalałyście z postami
![]() ![]() ![]() ja miałam po pracy mega spacer z mamą, łaziłyśmy 3 godziny po mieście ![]() co do płci to mnie też już wszyscy pytają czy wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
Katarzynka00 i Cassandra
![]() ![]() ![]() Agnyska ja 12 kwietnia bede miala 1 usg a 12 maja druga wizyte.
#222 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jak walczycie z rozstępami?
ja smarowałam się Oliwką dla dzieci -podobno rewelacja ale wczoraj dostałam uczulenia i pojawia sie problem-czy w naszym stanie mozna pić wapno-POMOCY bo się zadrapię ( 7tydzień ciąży ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
FERBY, ja piłam wapno bo miałam uczulenie .. od guzika od spodni, jak zwykle
![]() ja mam oliwke dla dzieci, i oliwke z babydream a dzisiaj kupiłam balsam z babydream zeby się też w ciagu dnia smarowac czasami, bo oliwką to jednak ciążko pod ubranie się smarować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pomiarów na USG tym genetycznym to różnie jest z wynikami, przytoczę chociażby sytuację mojej koleżanki (ma 25 lat): "Cześć Kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 tygodnie po porodzie: "[..]Okazało się, że nasza córeczka ma zespół Downa ![]() I na usg też było wszystko w porządku ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-03-15 o 18:14 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
O jaaaaaaaaaaa a my z mamą nie wytrzymałyśmy i kupiłyśmy 4 body i skarpetki dla dzidziusia!
![]() ![]()
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
heja juz jestem
![]() jestem i czuje sie tak: ![]() widziałam dzidzie bije serduszko i sie rusza to wiem na pewno i jestem przeszczęśliwa a teraz żale: a wiec chyba ta babka nie jest odpowiedną lekarką dla mnie ,byłam u niej teraz drugi raz i wyobraźcie sobie ze dziś znów nie zbadała mnie ginekologicznie, wiec nie wiem czy jakies zapalenie mam czy nie jak to czasem bywa w ciąży bo nawet mnie nie zbadała usg zrobiła mi tez już przez brzuszek wiec nie widziałam nic wyraźnie , nie podała mi zadnych wymiarów ani nic-wydawało mi sie że powiedziała ze dzidzia ma 9 ,5 cm ale teraz na spokojni ejak o tym myśle to chyba jej chodziło o to ze z usg wyszło że ma 9,5 tygodnia, nie wiem ale jakiś niedosyt po tej wizycie czuje ,oprócz tego ze widziałam ze bije serducho i słyszałam to dalej nie wiem nic, oczywiście tylko pytała czy zrobie badania prenatalne bo ona je zaleca-koszt pierwszego 350 zł drugie około 170 , no i tyle, powiem wam ze chyba zaczne szukac jakiegoś doktora |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
ten balsam z babydream też się w sumie marnie wchłania...przynajmniej na mnie, musze dłuższą chwilę poczekać
własnie ujrzałam w faktach kolegę z liceum wypowiadającego się jako ekspert od giełdy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale najczeście w badaniu prenatalnym "połówkowym" mozna już więcej zdjagnozować, i wtedy już jest większe prawdopodobieństwo ewentualnych wad. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!!
Dawno mnie nie było, bo z pazurami działałam, potem doła załapałam i wciąż nie byłam p0ewna mego stanu. Dziś już wiem bo USG rozwiało wszelkie wątpliwości: 7 tydzień hmm ![]() Łapię się na końcówkę wątku bo termin wyszedł na 31 październik (w dzień urodzin mojego TŻ). No i znów będę się martwić by nie urodzić w święto zmarłych ![]() ![]()
#233 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
miss.hot no smutna historia...na pewno dziewczyna była mocno zaskoczona
![]() aa2 cieszę się bardzo, że serducho bije porządnie ![]() ![]() Caroline ja też już mam kilka malenkich bodziaków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
aa2 super, że z dzidziusiem dobrze
![]() a lekarkę bym zmieniła na Twoim miejscu, masz być zadowolona po wizycie pod każdym względem. A to prywatnie czy na NFZ lekarka?
#236 | |
Zakorzenienie
|
wiecie ja bym sie nawet nie czepiała, ale babka nawet mnie nie zważyła, nie zmierzyła cisnienia, nic, jedyne o czym sie rozgadała to te prenatalne, wiecie ja chce je i tak zrobić ale mam wrażenie ze ona ma na to jakies parcie, ogólnie jest sympatyczna ale chyba nie bardzo lubi jak ktos korzysta z dodatkowej opieki medycznej a przecież za to ma tak czy sieka kasę wiec nie rozumiem
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwszą ciążę poroniła - serduszko przestało bić około 8tc. Cytat:
![]() Szukaj innego lekarza ![]() U mnie co wizytę mam takie rzeczy -waga -ciśnienie -badanie ginekologiczne Ginka pyta oczywiście o samopoczucie, jakieś dolegliwości, sprawdza prawidłowość wyników badań ![]() Jestem z niej bardzo zadowolona, zresztą pięknie poprowadziła moją pierwszą ciążę, polecałam ją już około 4 dziewczynom i chodzą do niej ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-03-15 o 18:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
no dla mni eto tez dziwne, myslałam z początku ze sie czepiam, no ale tak na prawdę oprócz tego ze wiem ze dziecko zyje i bije mu serduszko nie wiem nic
najlepsze jest to ze jest ta babka sympatyczna itd dlatego myslałam ze bedzie dobrze a tu taki psikus, juz nie wspomne ze innym pacjentom którzy chodzą do niej prywatnie to daje skierowanie na badanie prenatalne i nie musza płacić, ja i tak chce zrobić to badania i zapłacę ale kurcze nie lubie czegoś takiego a napiszcie mi na badaniu prenatalnym miałyście pobieraną krew?i ile płaciłyście? |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Ja w czasie usg usłyszałam (7 marca), że mam 8 tydzień i 5 dzień.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.