Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 18:21   #241
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19

Nie przesadzajmy, najważniejsza jest sama dieta a nie test.

A ja dziś kupiłam sobie kozaczki, takie nie za długie, zamszowe jasny beż. Polowałam na takie już jakiś czas. Dziś zrezygnowana weszłam do sklepu, zupełnie się nie spodziewawszy, że cokolwiek znajdę. A tu proszę, znalazłam. Weszły na moją odchudzoną łydkę i w dodatku na dżinsy.
A do tego wszystkiego kosztowały jedyne 59 zł.
Muszę się nieskromnie pochwalić, że w dżinsowych rurkach i tych bucikach wyglądam jak lachon.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczynki
U mnie znów zastój ale dukam dalej grzecznie
NA wage wejde jutro z ciekawości czy coś ruszy w końcu
Dziś dostałam nową pracęod poniedziałku ruszam w gabinecie kosmetycznym o rety w koncu
Jutro i pojutrze jeszcze pójde do obecnej pracy bo akurat umowa mi się kończy i nie bede przedłużać
Ale fajnie się ułożyło, gratuluję i cieszę się razem z Tobą.
Stary 2011-03-15, 18:25   #242
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Napisane przez I3albina Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny dzisiaj nie panuje chyba nad sobą mam taką ochote na słodkie, aż mnie nosi męcze się strasznie Ogólnie jestem wytrwała od 3 tygodni nawet słodziku nie używam samo mięso i ryby prawie wcinam, ale to, co dziś się✂dzieje ze mną to paranoja a w szafce leżą 3 moje ulubione czekolady, które czekają na III fazę..
Żeby się✂oszukać✂zjadłam już 2 duże jogurty jovi ze słodzikiem ale nie pomaga
I dobija mnie to, że ta dieta tyle kosztuje jestem studentką i mam dylematy typu czy iść do kina czy za tą kase jeść 2 dni mięso
W portfelu już coraz mniej a do 10 kwietnia jeszcze długo..
Ja na początku pozbyłam się wszystkich słodkości w domu co by właśnie nie kusiły i tobie też to polecam... bo to dopiero 3 tygodnie...
Ja już dawno zrezygnowałam z takich przyjemnoości jak nowe buty, czy kino na cześć jedzenia dukanowego. Uważam to za priorytet w tym momencie i wole zrobić zakupy dukanowe czy kupić nowe ciuszki... no niestety coś za coś.

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

Ale fajnie się ułożyło, gratuluję i cieszę się razem z Tobą.
No straasznie się cieszę
A zakupów gratuluję u mnie nie ma szans dostania kozaków chyba że takie wciągane ale i z takimi wieczny problem

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 18:29   #243
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
No straasznie się cieszę
A zakupów gratuluję u mnie nie ma szans dostania kozaków chyba że takie wciągane ale i z takimi wieczny problem
Ja ZAWSZE miałam z tym problem i zawsze się denerwowałam w sklepie. W tym roku na zimę stwierdziłam: a zobaczę, a nóż wejdzie. Nie dość, że weszło, to mogłam w nie włożyć dżinsy. Dlatego teraz nadrabiam i kupuję nawet na wiosnę (lekkie są ).
Zobaczysz, też sobie kupisz.
Stary 2011-03-15, 18:37   #244
Rvda88
Zadomowienie

Cytat:
Jejku dziewczyny dzisiaj nie panuje chyba nad sobą mam taką ochote na słodkie, aż mnie nosi męcze się strasznie Ogólnie jestem wytrwała od 3 tygodni nawet słodziku nie używam samo mięso i ryby prawie wcinam, ale to, co dziś się✂dzieje ze mną to paranoja a w szafce leżą 3 moje ulubione czekolady, które czekają na III fazę..
Żeby się✂oszukać✂zjadłam już 2 duże jogurty jovi ze słodzikiem ale nie pomaga
I dobija mnie to, że ta dieta tyle kosztuje jestem studentką i mam dylematy typu czy iść do kina czy za tą kase jeść 2 dni mięso
W portfelu już coraz mniej a do 10 kwietnia jeszcze długo..
Zrób sobie ptasiankę http://www.wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=1529 - pychota A ja mam nowy sposób na chcicę na słodkie - waniliowa herbata z Lidla pobita malinowym syropem z tegoż - jestem po tym tak zasłodzona, że wszystkiego się odechciewa
Wywal z domu te czekolady! Albo daj komuś na przechowanie Ja też niedawno kupiłam Milkę z limitowanej edycji, żeby ją zjeść w kwietniu - nic z tego, już jej nie ma, a grzech niepotrzebny na sumieniu Już nic nie kupuję na zapas, żeby nie kusiło.
Co do kasy - też jestem studentką i widzę, że Dukan kosztuje, ale ja wcześniej zapychałam się słodyczami, zamawialiśmy pizzę, jadłam na mieście... Teraz to odpadło, poza tym na razie nie kupuję ciuchów, na które też jakaś kasa szła - czekam, aż już będę mieć nowy i stabilny rozmiar Polecam też zakupy w Lidlu albo Biedronce - mają dużo dobrych dla nas produktów i do tego tanich

Rvda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 18:43   #245
pocokomunazwa
Rozeznanie

Ja właśnie do Was dołączyłam. Dziś pierwszy dzień. Nie jest tak źle, ale chyba wcale niedoskonale. Najbardziej mnie boli konieczność zrezygnowania z owsianki. Jakiś miesiąc temu ją odkryłam i pokochałam. Jajka na śniadanie to nie to samo.... poczytam Was trochę i mam nadzieję, że znajdę i tu jakieś jedzeniowe inspiracje i porady
pocokomunazwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 18:53   #246
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pocokomunazwa Pokaż wiadomość
Ja właśnie do Was dołączyłam. Dziś pierwszy dzień. Nie jest tak źle, ale chyba wcale niedoskonale. Najbardziej mnie boli konieczność zrezygnowania z owsianki. Jakiś miesiąc temu ją odkryłam i pokochałam. Jajka na śniadanie to nie to samo.... poczytam Was trochę i mam nadzieję, że znajdę i tu jakieś jedzeniowe inspiracje i porady
Witam A kto każe z owsianki rezygnować? Zaraz kobitki tu przepis dadzą na owsianeczkę pyszną
A napiszesz nam coś więcej o sobie?
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 18:57   #247
pocokomunazwa
Rozeznanie

No to czekam na jakiś pyszny i zgodny z dukanem przepisik koniecznie na mleczku (owsianka z jogurtem naturalnym jakoś mnie odrzuca...)

a o mnie. 25 lat (od kilku dni;p), 168 cm i... 81,6 kg. dla mnie masakra, bo jeszcze pół roku temu nie było wiecej niż 78... jak zobaczyłam tę 8 z przodu to aż się przeraziłam. kiedyś stosowałam south beach, całkiem dobrze szło, spadło jakieś 5 kg, ale niestety pewien wyjazd sprawił, że dieta poszła w odstawkę i zaczęło się to co było wcześniej.

chcę schudnąć jakieś 15 kg. test Dukana mówi, że powinnam ważyć 66,3 kg, więc akurat, wręcz idealnie. ogólnie nie mam ściśle określonego ile chcę ważyć. już zobaczenie 6 na początku będzie bardzo satysfakcjonujące.

oby się udało
pocokomunazwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:10   #248
Rvda88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witam A kto każe z owsianki rezygnować? Zaraz kobitki tu przepis dadzą na owsianeczkę pyszną
A napiszesz nam coś więcej o sobie?
Cytat:
No to czekam na jakiś pyszny i zgodny z dukanem przepisik koniecznie na mleczku (owsianka z jogurtem naturalnym jakoś mnie odrzuca...)
Witamy

Pierwszy przepis (notabene z mojego ulubionego bloga), który pokazuje się w googlach po wpisaniu "dukan owsianka" :P
http://dukan.blox.pl/2010/05/Owsianka.html

Google naprawdę nie gryzie

Rvda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:41   #249
monique 90
Raczkowanie

Dodaję focie, dla motywacji (miejmy nadzieję)

Chyba nie muszę pisać, które są przed, a które po ... ;P

Dodam,
większa wersja mnie ok. 85 kg
mniejsza wersja teraz 70.6 kg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02206.jpg (85,5 KB, 126 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02209.jpg (96,0 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0031.jpg (92,4 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0060.jpg (91,2 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0063.jpg (98,1 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0067.jpg (119,8 KB, 90 załadowań)
monique 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:48   #250
Guniella
Raczkowanie

Witam! Ważę 66,5kg przy wzroście 175cm i chcę wrócić do mojej wagi sprzed 4 miesięcy, czyli 60kg. Książki mam przeczytane, test zrobiony. Wyszło z niego, że nie potrzebuję się już odchudzać, ale moim problemem jest jojo z poprzedniego odchudzania (schudłam 15kg, z czego prawie 7 wróciło). Dodatkowo zaczęłam tyć od tabletek anty. Mam nadzieję, że wreszcie znalazłam dietę, która mi pozwoli utrzymać efekty już na zawsze. Zatem zaczynam i oficjalnie dołączam do wątku. I od razu z pytaniem: czy żytnie otręby się nadają jako zastępstwo owsianych?
Guniella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:51   #251
I3albina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rvda88 Pokaż wiadomość
Zrób sobie ptasiankę http://www.wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=1529 - pychota A ja mam nowy sposób na chcicę na słodkie - waniliowa herbata z Lidla pobita malinowym syropem z tegoż - jestem po tym tak zasłodzona, że wszystkiego się odechciewa
Wywal z domu te czekolady! Albo daj komuś na przechowanie Ja też niedawno kupiłam Milkę z limitowanej edycji, żeby ją zjeść w kwietniu - nic z tego, już jej nie ma, a grzech niepotrzebny na sumieniu Już nic nie kupuję na zapas, żeby nie kusiło.
Co do kasy - też jestem studentką i widzę, że Dukan kosztuje, ale ja wcześniej zapychałam się słodyczami, zamawialiśmy pizzę, jadłam na mieście... Teraz to odpadło, poza tym na razie nie kupuję ciuchów, na które też jakaś kasa szła - czekam, aż już będę mieć nowy i stabilny rozmiar Polecam też zakupy w Lidlu albo Biedronce - mają dużo dobrych dla nas produktów i do tego tanich
Ptasiankę bardzo chętnie bym zjadła, ale niegdzie nie moge dorwać serka homo 0% i miksera nie mam na mieszkaniu łeh. No tak ogólnie, to mnie nie kusi na codzień, bo współlokatorzy co chwile jedzą coś✂pyszego na stole leża wafelki,chipsy itp. Dzisiaj mam poprostu mega kryzys Z resztą powtarzam sobie, że za 2 miesiące słodycze też bedą Jest to moje drugie podejście do diety i wiem, że nadmiar słodziku mimo wszytsko nie jest dobry. A do lidla chyba faktycznie muszę się wybrać.. w biedronce kupuje tuńczyki
W piątek przeżywałam euforię, bo wskoczyłam w stare spodnie a dziś nie moge się ogarnąć plus to przesilenie wiosenne
Miłego!

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez monique 90 Pokaż wiadomość

Dodam,
Gratuluję
I3albina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:51   #252
WithYou xx3
Raczkowanie

Cytat:

a o mnie. 25 lat (od kilku dni;p), 168 cm i... 81,6 kg. dla mnie masakra, bo jeszcze pół roku temu nie było wiecej niż 78... jak zobaczyłam tę 8 z przodu to aż się przeraziłam. kiedyś stosowałam south beach, całkiem dobrze szło, spadło jakieś 5 kg, ale niestety pewien wyjazd sprawił, że dieta poszła w odstawkę i zaczęło się to co było wcześniej.

chcę schudnąć jakieś 15 kg. test Dukana mówi, że powinnam ważyć 66,3 kg, więc akurat, wręcz idealnie. ogólnie nie mam ściśle określonego ile chcę ważyć. już zobaczenie 6 na początku będzie bardzo satysfakcjonujące.

oby się udało
Cytat:
Ależ owsianke można jak najbardziej jest wiele przepisów które Ci się na pewno spodobają

A tak w ogóle to witaj

Cytat:

Dodam,
Super efekty Mega widoczne.. U mnie na początku jak schudłam 10 kg to nikt nawet nie zauważył Gratulacje Pozazdrościc

A ja własnie szamie twarozek "president" z rzodkieweczką i szcypiorkiem pycha jest Przecena była to wziełam, bo zazwyczaj biorę te tańsze Ale super polecam, taki delikatny i puszysty mniam
Stary 2011-03-15, 19:51   #253
monique 90
Raczkowanie

Cytat:
Ptasiankę bardzo chętnie bym zjadła, ale niegdzie nie moge dorwać serka homo 0% i miksera nie mam na mieszkaniu łeh.
Też nie mam miksera, a przy braku serka robię nawet z jogurtu (troszkę więcej słodzika, bo jogurt jest kwaskowaty) i wychodzi zaje...
Stary 2011-03-15, 19:53   #254
I3albina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Guniella Pokaż wiadomość
Witam! Ważę 66,5kg przy wzroście 175cm i chcę wrócić do mojej wagi sprzed 4 miesięcy, czyli 60kg. Książki mam przeczytane, test zrobiony. Wyszło z niego, że nie potrzebuję się już odchudzać, ale moim problemem jest jojo z poprzedniego odchudzania (schudłam 15kg, z czego prawie 7 wróciło). Dodatkowo zaczęłam tyć od tabletek anty. Mam nadzieję, że wreszcie znalazłam dietę, która mi pozwoli utrzymać efekty już na zawsze. Zatem zaczynam i oficjalnie dołączam do wątku. I od razu z pytaniem: czy żytnie otręby się nadają jako zastępstwo owsianych?
Hormony to coś co popieprzyło i mój organizm Owsiane to raczej mus lepiej nie zamieniać.
I3albina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:54   #255
monique 90
Raczkowanie

Cytat:

Gratuluję
Dziękuję

With you xx3

Jak miałam 8 mniej na karku, też nic nie widziałam. 10 to tak minimalnie. Teraz dopiero widzę
Stary 2011-03-15, 19:58   #256
Guniella
Raczkowanie

Cytat:
Hormony to coś co popieprzyło i mój organizm Owsiane to raczej mus lepiej nie zamieniać.
Żartujesz?! nie spodziewałam się, że takie mogą mieć działanie. A szkoda, bo są tańsze :P
A, dziewczyny, o której jecie kolacje zazwyczaj? Staracie się nie jeść na noc zbyt dużo? Wiem, że na Dukanie TRZEBA JEŚĆ, ale powiem szczerze nie mogę się jakoś przestawić Mam zakodowane, żeby się ograniczać i normalnie boje się kolację zjeść :/
Guniella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:05   #257
WithYou xx3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Guniella Pokaż wiadomość
Żartujesz?! nie spodziewałam się, że takie mogą mieć działanie. A szkoda, bo są tańsze :P
A, dziewczyny, o której jecie kolacje zazwyczaj? Staracie się nie jeść na noc zbyt dużo? Wiem, że na Dukanie TRZEBA JEŚĆ, ale powiem szczerze nie mogę się jakoś przestawić Mam zakodowane, żeby się ograniczać i normalnie boje się kolację zjeść :/
Ja osobiście nie ograniczam kolacji do 18 czy cos Ale chyba zaczne.. W sumie to tak jak jestem głodna albo mam chcice na słodkie to coś zjem ale zazwyczaj nie mam nawet apetytu o tej porze
Stary 2011-03-15, 20:05   #258
1988anna
Raczkowanie

Witam, jestem 2 dzień na fazie uderzeniowej, jeśli dobrze zrozumiałam, z testu wyszło mi że mam mieć tylko 2 dni uderzeniowej... nie mogę zrobić więcej? Ważę 80 kg i chcę schudnąć do 60 mam się stosować do tego co mi wyszło w teście czy mogę zastosować dłuższa fazę uderzeniową?
1988anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:06   #259
monique 90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1988anna Pokaż wiadomość
Witam, jestem 2 dzień na fazie uderzeniowej, jeśli dobrze zrozumiałam, z testu wyszło mi że mam mieć tylko 2 dni uderzeniowej... nie mogę zrobić więcej? Ważę 80 kg i chcę schudnąć do 60 mam się stosować do tego co mi wyszło w teście czy mogę zastosować dłuższa fazę uderzeniową?
Witamy!
Co do przedłużania uderzeniówki... Setne to samo pytanie. Odpowiedź jest parę postów wyżej, lub na 1 stronie. A zresztą chyba na każdej stronie się powtarza.

NIE WOLNO PRZEDŁUŻAĆ UDERZENIÓWKI

PS. Test francuski czy angielski?
Stary 2011-03-15, 20:09   #260
1988anna
Raczkowanie

Francuski... przepraszam za pytanie, ale niedoświadczona jestem ;(
Stary 2011-03-15, 20:10   #261
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Dodam,
Brawa!!!

Cytat:
Cytat:
Witamy!
Co do przedłużania uderzeniówki... Setne to samo pytanie. Odpowiedź jest parę postów wyżej, lub na 1 stronie. A zresztą chyba na każdej stronie się powtarza.

NIE WOLNO PRZEDŁUŻAĆ UDERZENIÓWKI

PS. Test francuski czy angielski?
Z tym że tu jest coś nie tak. Na pewno koleżanka robiła test ang., który zazwyczaj pokazuje 2 dni. Na moje oko powinno być 4.
1988anna, który robiłaś?
Stary 2011-03-15, 20:11   #262
monique 90
Raczkowanie

Dobrze, że francuski

Nie zrozum mnie źle, nikogo nie chcę strofować, ani być złośliwa.
Po prostu odpowiedź na to pytanie przewija się co chwilę

Emilia 25
Też od razu pomyślałam, że angielski, ale zrobiła francuski.
Trochę podejrzane, ale wydaje mi się, że nie powinna przedłużać

Dziękuję za brawa

Edytowane przez monique 90
Czas edycji: 2011-03-15 o 20:12
Stary 2011-03-15, 20:12   #263
1988anna
Raczkowanie

Robiłam test francuski... więc co mogę do tych 4 dni przeciągnąć, tam w ogóle wyszło mi, ze moja odpowiednia waga to 65 kg i osiągnę je pod koniec czerwca...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 20:14   #264
monique 90
Raczkowanie

Dla mnie przedłużanie do kiepski pomysł, ale zdaję się na Emilię i inne, bardziej doświadczone koleżanki
Stary 2011-03-15, 20:18   #265
1988anna
Raczkowanie

Wielkie dzięki za pomoc, będę tu pewnie często zaglądać, a mam jeszcze jedno pytanie od 2 miesięcy codziennie ćwiczę, skacze na skakance i ćwiczenia na nogi wykonuje, czy muszę teraz się wstrzymać z wysiłkiem fizycznym czy mogę dalej ćwiczyć, szukałam informacji na ten temat i nie uzyskałam satysfakcjonującej odpowiedzi.
Stary 2011-03-15, 20:20   #266
monique 90
Raczkowanie

Cytat:
Wielkie dzięki za pomoc, będę tu pewnie często zaglądać, a mam jeszcze jedno pytanie od 2 miesięcy codziennie ćwiczę, skacze na skakance i ćwiczenia na nogi wykonuje, czy muszę teraz się wstrzymać z wysiłkiem fizycznym czy mogę dalej ćwiczyć, szukałam informacji na ten temat i nie uzyskałam satysfakcjonującej odpowiedzi.
Hmm, ogólnie w fazie uderzeniowej nie powinno się forsować, ze względu na to, że możesz być osłabiona. Jednak jeśli będziesz się dobrze czuła, to nie widzę przeciwskazań, z tym że powinny to być "lekkie" ćwiczenia
Stary 2011-03-15, 20:23   #267
1988anna
Raczkowanie

czuję się rewelacyjnie, nie jestem osłabiona, a zjadłam dziś nie wiele bo tylko 3 jajka faszerowane farszem z zółtek i makreli no i wypiłam kefir 0% nie jestem głodna wiem że to trochę mało ale nie mam zamiaru zmuszać się do jedzenia.
Stary 2011-03-15, 20:28   #268
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Dobrze, że francuski

Nie zrozum mnie źle, nikogo nie chcę strofować, ani być złośliwa.
Po prostu odpowiedź na to pytanie przewija się co chwilę

Emilia 25
Też od razu pomyślałam, że angielski, ale zrobiła francuski.
Trochę podejrzane, ale wydaje mi się, że nie powinna przedłużać

Dziękuję za brawa
A może złoty środek i zrobić 3?

Cytat:
Robiłam test francuski... więc co mogę do tych 4 dni przeciągnąć, tam w ogóle wyszło mi, ze moja odpowiednia waga to 65 kg i osiągnę je pod koniec czerwca...
A ile masz wzrostu?

Cytat:
Dla mnie przedłużanie do kiepski pomysł, ale zdaję się na Emilię i inne, bardziej doświadczone koleżanki
Ogólnie przedłużać nie należy, ale przy spadku 20 kg. spokojnie zrobiłabym 3 dni.

Cytat:
czuję się rewelacyjnie, nie jestem osłabiona, a zjadłam dziś nie wiele bo tylko 3 jajka faszerowane farszem z zółtek i makreli no i wypiłam kefir 0% nie jestem głodna wiem że to trochę mało ale nie mam zamiaru zmuszać się do jedzenia.
Jak masz siłę, to ćwicz. Tylko nie padnij.
Jedno zastrzeżenie: jeść trzeba dużo!
Stary 2011-03-15, 20:32   #269
Guniella
Raczkowanie

No a co z tą kolacją? O której najpóźniej?
Stary 2011-03-15, 20:33   #270
_Kari_
Zakorzenienie

A ja mam pytanie... czy mozna jeść taki makaron bezglutenowy?? Bo dzis mie wpadło w rece takie cudo w Realu I skład miało spoko, bez cukru, żandej mąki ... tym bardziej pszennej... za to był na skrobii kukurydzianej

Wogole znalazłam też w Realu tez mozzarelle light ma 19g białka i 8g tłuszczu... nie pamiętam czy było 0g czy 1g węgli... wczesniej kupiłam Lnessa lightową mozzarelle

Jak myslicie czy te znaleziska pasują do dukania
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości