|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
|
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Hej dziewczyny!
nie mialam sily was wczesniej nadrobic bo mialam troche na glowie. Nie zamowilismy tego isofix(tego systemu), bo w PL kosztuje to 120 PLN a w Norwegii 2000 NOK!!!!(tysiac PLN)) Oszaleli!! wiec zamawiamy w PL jak juz kupilismy baze i ktos nam przywiezie bo to male jest. plus cala historia z mama, dobrze ze poszla do lekarza bo jakby cos jej sie mialo zaczac dziac tu to dopiero by bylo, Okazalo sie ze to krwawienie to polip/torbiel i musi miec natychmiast usuniete bo grozi krwotokiem , wiec musi miec czyszczenie itp bo inaczej lekarz nei pusci jej nigdzie i jesli chce leciec bez operacjio to ma podpisac oswiadczenie ze na wlasne zyczenie, wiec sie wystraszyla i jutro juz bedzie operowana, jak sie bedzie dobrze czula, a lekarz powiedzial ze to mozliwe to bedzie mogla przyjechac do mnie, a bardzo chce. biedna jest bo caly fokus skupiony na ojcu, pisalam wam, ze ma leczenie interferonami na zoltaczke typu C i ciagle sie po szpitalach bujaja,ale nie bede was zadreczac takim off topic. przepraszam za prywate. w pracy ok , ale znowu mialam plamienia, zaczynam sobie wmawiac ze ich nei ma bo nie chce mi sie nimi denerwowac i tyle. po prostu mam ich dosyc. znowu mamy mroz i co sie roztopilo w poludnie to zamarzlo i znowu slizgawica. ![]() moria widzisz twoj TZ rozumie to ze na dziecko sa wydatki, moj niby tez ale chce sie splukac, bo przeciez jakby co to ja mam oszczednosci, nie no to w ogole jest historia rzeka i powiem ci nie mam sily o tym pisac nawet bo sie dodatkowo denerwuje a mam dosyc stresow. co do samopoczucia, to mimo, ze sie mecze chodzac do pracy bo ciagle jestem niewyspana to musze powiedziec ze mi to pomaga, bo jakos zapominam o dolegliwosciach i padam wieczorem i choc sypiam kiepsko i z przerwami na zgage i siku to przynajmniej te momenty keidy spie to spie twardo a ty uwazaj na ta stope! ja mam problemy z kolanami i juz mialam gips tyle razy bo lakatka mi szwankuje i juz nawet nie chce mi sie pmaietac moich historii z kolanami, przyloz sobei oklad jakis na noc, nei pzreciazaj stopy, juz dla Iguni macie wszystko gotowe wiec teraz tylko odpoczywaj ![]() Oby to było tylko jakieś nadwyrężenie choć nie wiem od czego, bo daisyy ty kochana istotko, dziekuje za pamiec w pracy mimo kiepskich newsow zlecialo szybko, mialam dzisiaj fajne rzeczy do zrobienia, wiec jakos poszlo, jutro dopiero bedzie u nas slisko po drodze do pracy, wiec zakladam kolce na buty(nie smiac sie prosze!)a mama dzwonila przed chwila i jest optymistycznie nastawiona juz, wiec bedzie dobrze. musi byc. matall do ciebie to ja ide na kurs organizacji domowej, choc jesli moja mama przyjedzie to tez da mi niezla szkole, bo ona jest tez master ![]() co do konta oszczednosciowego dla malej to u nas temat w toku a zdjecia brzuszka cudne! ale ci wyskoczyl do przodu ostatnio! migotka jakie super zakupy i jakie duze! mamy wanny. gusiagatko sliczne pandy! one z HM? paulizia ![]() andziotku Dziekuje za mile slowa w klubie tez , nie mam sily i mocy przerobowej odpisac i tu i tu, doczytuje dalej ![]() kochane jestescie |
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie
![]() Dobrze, że mam obiad na szybko - knedle z truskawkami ![]() A rzodkiewki może lada chwila będą ładne... ![]() W ogóle warzywa. Czas na bazarek pojechać
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
Renessme dzięki za odpowiedź a ja myślałam ze jak średnia to średnia, wiec po co to liczyć i ludzi w błąd wprowadzać... ehhh
|
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
anula82 gdzie Ty taką tanią bazę isofix znalazłaś? Bo najtańsze to ja tu widziałam: http://www.skapiec.pl/site/cat/2107/comp/312414
|
|
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
Siasiek, Eweska ale macie syneczków super!!
Czaruś wzorowy porządniś i czyścioszek.. a synek Eweski same dobre oceny z matmy przyniosi!!! Wow.. Eweska prosimy dokładkę! Miseczka już pusta |
|
|
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4568 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Taa jak się go przyciśnie do nauki to dopiero wtedy niezłe oceny przynosi bo jak sie nie uczy to marnie to widzę :/ |
|
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
matall takiego syfu jak teraz to chyba nigdy w domu nie mialam, ja taka pedantka.. anula_81 trzymam kciuki, aby leczenie taty no i teraz mamy poszlo sprawnie i owocnie eweska dawaj mi te rzodkiewkiii a masz ogoraski malosolne
|
#4570 |
|
Moderatoreska
|
Princi niestety małosolnych jeszcze nie ma, bynajmniej ja nie widziałam jeszcze u mnie w sklepie/-ach.
|
|
|
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
Anula smutne wieści odnośnie twojej mamci
ale może skoro taka szybka interwencja i już jutro zabieg to wszystko raz, dwa się skończy i mama szybciutko dojdzie do zdrowia! Oby, tak było.. Dużo zdrówka dla mamci życzę!! A dla Ciebie za podejście do plamień! Nie zamartwiaj się niepotrzebnie.. lekarz stwierdził, że z dzidzią wszytsko dobrze, to nie ma co się nadwyraz stresować.. Najważniejsze w końcu to co lekarz mówi!
|
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodziak Pewnie miał niezłą minkę!To i ja się poczęstuję, a co !! dziękuję Zdrówka dla rodziców życzę. A ja rosnę i rosnę i rosnę.... 25tydz3dzień
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-15 o 20:06 |
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
princi co to za jakies wiosenne przesilenie?wilgoc cie dobija?? pomysl, ze u mnie jeszcze lod i snieggg
![]() Renessme podpisuje sie pod dziewczynami, nie jestes wyrodna matka, jak rano nei moge sie schylic , zeby buty wciagnac, jak do metra ide na raty, jak sie budze 5 raz w nocy bo siku bo zgaga , jak sie zzbolu zginam bo mala kopnie w zebro to tez mam dosyc i psiocze na ciaze nie jestes sama moriaa..... no to jutro bedziesz taka happy jak ja w neidziele!!! daj znac to tez bede jutro wozkiem po domu robic wycieczki i bede sie z toba laczyc w radosci, jeju ciesze sie za ciebie!! Siasiek niezly ten twoj Czarus,maly madralinski szkoda tylko ze kubki do mycia![]() Anulinka gratuluje udanej wizyty!najwazniejsze, ze masz sie nie przejmowac nereczkami! ja mysle, ze moja zosia tez sie tak ciagle przekreca bo sie wypycha i wypycha![]() Eweska fajowe to lozeczko. ja tez dzisiaj jadlam rzodkiewki!! spice ja nie mowie o bazie tylko o tym wpieciu w aucie co w niektorych autach jest w standardzie ![]() fotelik kosztowal 600 PLN, baza 560 czy jakos tak, a ten maly dzyndzel do auta kosztuje 120 zl http://www.google.no/imgres?imgurl=h...1t:429,r:4,s:0 ide sie wykapac, zeby zmyc siebie dzisiejsze nerwy Lolus doczytalam ze i ty sie dzisiaj nie przejmujesz juz i optymistycznie przyjmujesz szyjke! i dobrze , nei jest taka krotka! caluje mocno! odezwe sie jeszcze przed snem
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
anula trzymam
żeby z mamą było w porządku i z tatą i żeby mama mogła do Ciebie przyjechać ![]() Brzuch urósł i fajnie wygląda, ale ciężko się siedzi, ciężko się chodzi i w ogóle jest ciężko ![]() princi, eweska Ogóry małosolne ![]() Ale mam ochotę... ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- gugasiatko Wow, faktycznie urósł sporo Ale się tak nie ciesz
|
|
#4575 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o bazę ISOFIX to ja dramat niedawno przeżyłam!!
Nawet się nie skarżyłam, bo ostatnio chyba tylko o złym humorze i problemach wam piszę.. W moim aucie nie matego systemu ISOFIX!! Jak się dowiedziałam to myślałam, że wyjdę z siebie!! Auto mam z 2005 roku i ciągle żyłam w przekonaniu, że na pewno ten system mam.. jeszcze mężul ciągle mnie zapewniał, że takkkk.. wszystko jest.. na pewno... a tu zonk! Wprawdzie u męża w aucie już ten system jest.. ale co z tego, jak i tak synuś więcej będzie ze mną jeździł |
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Lolciu a jaka marke auta masz? zadzwon do serwisu bo to mozna dokupic, my wlasnie dokupujemy, to takie dwie prowadnice tylko sa, tylko spokoj nas uratuje
![]() matall dziekuje mam nadzieje, ze jednak mamcia przyjedzie...co do brzucha zgadzam sie w stu procentach, moj tez urosl pileczka ale jednak przeszkadza ![]() eweska ![]() moja psiapsiola z PL dzwoni na skype wiec godzina z glowy
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko mam nadzieję że synalowi już tak noga nie będzie rosła...tak do 43-44 niech rośnie ale nie dalej
mój kuzyn ma 49 stopę i buty na zamówienie tylko albo w Niemczech
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna z mam marcowo-kwietniowych wrzucała linki i wpadłam zobaczyć co to... ZAKOCHAŁAM SIĘ
http://www.babyono.com/produkty/zaba...yzakiem_zyrafa
|
|
#4582 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulko przede wszystkim
za mame by wszystko sie dobrze skonczylo!!! Nerwy nie pomagaja w tym plamieniu... widzisz maz Morii zrozumial dopiero po zakupie auta i mysle, ze Twoj tez dopiero jak popelni ten blad dojdzie do niego co zrobil itd. Kazdy uczy sie na swoich bledach i nie zrozumie dopoki nie dostanie po tylku... tak to juz jest Ja wiem, ze sie powtarzam, ale postarak sie uspokoic, mysl pozytywnie i pij meliske ![]() Principessinka takie przysypianie i zmkeczenie to tez objaw niskiej hemglobinki... kiedy mialas krwe pobierana? Gusiagatko piekny brzuszek... super wygladasz. Zgrabniara w ciazy ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- mamusie listopad-grudzien juz sa
|
#4583 | |
|
Zadomowienie
|
Też mu tak powiedziałam heh
Cytat:
Mam Audi i ponoć właśnie nie tak łatwo z tymi dokupowanymi prowadnicami. Mąż mi tłumaczył, że trzeba do czegoś je przymocować.. musi być chociaż jakaś dziura na śrubę, czy coś w tym stylu.. a podobno u mnie nie ma czegoś takiego, albo nie możemy znaleźć.. Oczywiście, jeszcze myślimy i kombinujemy, bo ja też jestem zdania, że na pewno można coś zrobić! ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Gusiagatko brzusio rośnie!! widać gołym okiem
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka1212 dziękuję Ci kochana, zawsze takie milutkie słowa od Ciebie słyszę
czuję się w miarę, lepiej niż wczoraj ... brzuch ciut mniej twardnieje, ale tak naprawdę dowiem się dopiero na wizycie czy wszystko jest ok ... jeszcze troszkę ... agus87 aguś ja się zgadzam że wszędzie jest chemia, tylko tak się zastanawiam ile takie owoce w zimie są warte ??? bo żeby z grecji przyjechać i jeszcze tak pięknie wyglądać to trzeba czymś popryskać niestety .... poza tym nawet najpiękniejsze truskawki teraz nie smakują tak jak te latem ![]() no i jasne że czipsy są beeeeeeeee MoniaK mnie właśnie dlatego bardzo wkurzały butelki dr. Browna bo one też taką rurkę miały i trzeba było czyścić dodatkowo ... dlatego jak mała przestała mieć poroblemy brzuszkowe szybko przeszłyśmy na zwykłe z AventaRenessme1985 każda z nas teraz ma już sporo dolegliwości ciążowych .. jedna znosi je lepiej a inna gorzej, ale to już nie długo i będziemy tulić nasze maleństwa poza brzuszkiem moria44 WOW !!!!!!! teraz moria będzie jeździć z psinką wózeczkiem po domu już nie mogę się doczekać Twojego entuzjazmu i radości ![]() Siasiek czasem naprawdę się cieszę, że Zocha jeszcze tak mało mówi i za bardzo nie wie że można się rodzicom postawić muszę chyba w jakiś mądrych książkach poczytać jak się trzeba zachowywać w takich sytuacjach ![]() moja Zosia też nie lubo być brudna, od razu krzyczy "myj, myj" anulinka2009 twój Pepe to wiercipiętek porządny cieszę się że wszystko z nim dobrze i taki siłacz z niego a powiedz, czułaś jak Ci się przekręcił ???? bolą Cię jakieś ruchy jego ???eweska łóżeczko zabookowane matallewar powiedz panu od zaliczenia że możesz mu zaliczenie mailem z porodówki wysłać ![]() anula_81 za dużo masz na głowie dziewczyno !!! dobrze że mama taka rozsądna gusiagatko taki świeżutki ten Twój brzuszek, do schrupania ![]() czytałam i czytałam i końca widać nie było ![]() brzuszek znów się spina kupiłam Zosi kurtkę w H&M ![]() no i specjalnie weszłam do Almy po sorbet ale nie było gruszkowych więc wzięłam mango mam nadzieję że dobre będą ![]() teraz uwalam się na lewy boczek i pachnę
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mi smaka narobiłaś A pan jest od nowych technologii wydawniczych, to muszę uważać, bo jeszcze się zgodzi
|
|
|
#4586 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
Synal ostatnio mi mówił, że jego kolega, którego znam ma rozmiar stopy 44-45, a chłopak ma 12 lat, ale ja nigdy bym nie powiedziała że ma tyle lat , wyglada na starszego bo jeszcze do tego wzrost prawie 170cm, w szoku byłam jak pewnego dnia zaprosił go do domu(mówił że zaprosi kolegę), ale jak go zobaczyłam to myślałam że był o wiele starszy od synka a okazało sie że tylko rok starszy Moja mina bezcenna hahaha bo już pomyślałam z kim mój synal się zadaje Ciekawe jaki będzie w wieku 18 lat, szok normalnie :P Ja się już wykapałam, wypachniałam, teraz zajadam migdałki, popijam herbatkę, pisze eski to mężula i tak wieczór upłynie i po 22 pójdę pewnie spać
|
||
|
|
|
#4587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() to będzie wielki ... |
||
|
|
|
#4588 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Ciekawe jak wyglądaja jego rodzice ? Nigdy ich nie widziałam, a chłopak na bank jeszcze sporo urośnie, będzie miał pewnie ponad 190cm, chyba że jakimś cudem to rośnięcie u niego przystopuje troszkę. A nie pisałam Wam, wczoraj siedzę sobie oczywiście na wizażu a tu mi skype dzwoni, no to oki patrzę z konta mojego małża, odbieram a tam sam znajomy francuz jest i gada do mnie że mojego małża nie ma, on sobie próbuje skypa i że w środę będą oboje dzwonić ![]() Najśmieśniejsze jest to że ja francuskiego nie znam, udało mi sie to zrozumiec choć nie wiem czy dobrze, wydukałam mu kilka słów i sie pożegnaliśmy Facet jest dość wiekowy nie zna się na kompie wcale, zreszta mój małż również i kiedys telefonicznie im tłumaczyłam jak pobrać i zainstalować skype, jak sie zalogować, bo konto załozyłam już sama mężowi :P I tamten francuz na razie korzysta z konta żeby sie nauczyć bo jak narazie sam nie umie się zarejestrować, a ja im nie wytłumaczę po francusku jak to zrobić, a mój małżonek nie cierpi kompów i totalnie się na nich nie zna :P Teraz jak przyjedzie to będzie się uczył, bo ma sobie kupić laptopa żeby móc na co dzień ze mną gadać przez skype i nas widzieć jak również naszych kochanych chłopców bo juz będą na świecie :P |
|
|
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
no hej
![]() mam nareszcie chwilkę na poczytanie i napisanie małego co nie co ![]() dzisiaj miałam dośc intensywny dzień...a najgorsze jest to, że jeszcze sie nie skończył... właśnie wstawiłam zupkę pomidorową na jutro, bo jutro nie będzie kiedy ugotować... ![]() w sumie jakbym wstała o 8 to bym zdążyła, ale to niewykonalne chciałąm się dzisiaj zarejestrować do mojej gin na usg 4 i wizyte 14 i się nie mogłam cały dzień dodzwonić mój synalek cały czas leży mi na pęcherzu i zaczyna mnie to już drażnić... jeszcze, żeby ograniczało się to tylko do biegania do toalety, ale mnie ten pęcherz boli jak się tak układa...chyba też wchodzę w jakiś ciążowy kryzys...drażni mnie kilka rzeczy zupełnie błahych... Renessme1985 nie jesteś sama kochana...jak pisałam wyżej mnie tez coś łapie niedobrego...ale wierzę, że zostanie nam to wszystko wynagrodzone jak się dzidziulki urodzą...zapomnimy o wszystkich ciążowych dolegliwościach moria44 czekamy na foteczki wózeczka ![]() andziot doczytałam kochana, że nie miałaś najlepszych ostatnich dwóch dni...źle się czułaś... eweska ale ładniutkie to łóżeczko gusiagatko ładniutki, zgrabniutki brzuszek ![]() Siasiek to synalek nie pozawala na to by mama się nie nudziła ![]() matallewar zawsze pan profesor może Ci zaliczyć, bez Twojej obecności...a co ![]() anula_81 dużo zdrowia dla rodziców ale ważne, że mama rozsądna i już na pewno będzie dobrze![]() pewnie kogoś pominęłam...przepraszam, ale jak długo mnie nie ma to nie pamiętam wszystkiego co miałam napisać
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-03-15 o 21:27 |
|
|
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,ja poczytałam Was i lecę spać, jutro poodpisuję.
Mam dla Was zagadkę na wieczór: myślicie że w 8 części wątku któraś się rozpakuje?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

za podejście do plamień! Nie zamartwiaj się niepotrzebnie.. lekarz stwierdził, że z dzidzią wszytsko dobrze, to nie ma co się nadwyraz stresować.. Najważniejsze w końcu to co lekarz mówi!

żeby z mamą było w porządku i z tatą i żeby mama mogła do Ciebie przyjechać
Ja wiem, ze sie powtarzam, ale postarak sie uspokoic, mysl pozytywnie i pij meliske
każda z nas teraz ma już sporo dolegliwości ciążowych .. jedna znosi je lepiej a inna gorzej, ale to już nie długo i będziemy tulić nasze maleństwa poza brzuszkiem