|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
a na pewno od wszystkich dostaniemy karty z życzeniami ![]() Cytat:
poza tym będę się starała ślubną także wygodną wybrać![]() a ja magisterkę będę pisała jako mężatka teraz rzekomo licencjata piszę, koszmar
|
|
|
#3032 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
ale coż sama sobie tak wybrałam więc damy radę.
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Pewnie, wszystkie damy rade! Kto miałby dać radę jak nie my!
|
|
|
#3034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie mamy poprawin... tzn tylko najbliższa rodzina drugiego dnia w domu ![]() Ale stwierdziłam że to jedyny dzień gdy będę w białej sukni itd i nie będę się jednak przebierać
|
|
|
#3037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poki co nawet sie jakos tym nie martwie, bo u mnie prace trzeba skonczyc do kwietnia, wiec jakos dam rade
|
|
|
|
|
#3038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale widzę, że nie
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
beat@ mi się najbardziej podoba ostatnia księga, ale też się zastanwiam czy wogóle mieć taki wynalazek. Chociaż na weselach, na których byłam w zeszłym roku to zawsze były...wstyd się przyznać ale wpisałam się tylko raz i na dodatek nie wymyśliłam nic oryginalnego...umieram... chyba coś mnie dopadło, zastanawiam się czy iść jutro do pracy
Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-03-15 o 18:51 |
|
|
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
Ja wiem, ze to nie Twoja opinia .. To po prostu była pytanie retoryczne, bo czasami naprawde nie rozumiem co sie dzieje z ludzmi, ktorzy maja troche wladzy (w tym wypadku Twoich zwierzchników) ..
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nie wyobrażam sobie przebierać się bo przecież tylko w ten jeden dzień ją będę miała ubraną...A ja mam dzisiaj bardzo dobry dzień . Po pierwsze moja kuzynka będzie miała ślub gdy ja już nie będę musiała martwić się o egzaminy i zaliczenia . Bałam się, że będzie to początkiem lipca a ja mam wtedy sesję, jednak 23.07 ma ślub więc powinno nie być już żadnych problemów A po drugie moja mama natknęła się na mamę tej dziewczyny która ma ślub w ten sam dzień co ja. I okazało się, że są skłonni przesunąć godzinę ślubu, żebym miała na 14 a nie na 14:15, a do tego chcą tę samą dekoratorkę kościoła co ja . Normalnie nawet bym się tego nie spodziewała, że będzie tak pięknie !!
|
|
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja lecę do Polski już w niedzielę, wiec jakoś w przyszłym tygodniu mam zamiar wybrać sie do kościoła, zaklepać datę i godzinę I przy okazji sie dowiedziec czy ktos juz sie na ten dzien zapisał, to bym mogła pogadać, zeby wspolnie jakos Kosciol udekorowac
|
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej.ewika19 To będziemy bawić się na weselach tego samego dnia Mój kuzyn ze śląska się żeni też wtedy.O widzisz jak się fajnie układa
Kallos Sthenos - Piękno i Siła Edytowane przez Nattiv Czas edycji: 2011-03-15 o 19:09 |
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
ewika19 super, że się tak wszystko ułożyło.
![]() my z Tż wybierzemy się jesienią jeszcze do kościoła, bo w lato zmienia się ksiądz w parafii i dobrze byłoby go poznać i zorientować się czy nie ma jakichś swoich pomysłów na ślub (sam wikary nam to zasugerował jak zapisywaliśmy godzinę) może wtedy zapytamy też czy ktoś poza nami się już zapisał, żeby podzielić koszty dekoracji kościoła
|
|
|
|
#3045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na pewno nie będę się przebierać w inną suknię. Planuję to na drugi dzień na poprawiny ![]() Co do pisanie różnych prac np. magisterskich, licencjackich to ja już mam za sobą teraz przygotowuję się do napisania podyplomówki, która kończy się w marcu w przyszłym roku więc jak niektóre z Was będę miała i szkolne obowiązki i ślubne mam nadzieję, że ze wszystkim dam redę i będzie dobrze
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
ja zostaję w sukni do końca wesela. W końcu to jedyna taka okazja
![]() a mój dzień zaczął się srednio dobrze głupim kolokwium po to żeby zakończyć się miłym zaskoczeniem ze strony anglistki która postawiła mi 5 z tekstu fachowego. i zachwycała się jak to wszystko dobrze umiem (tak dla odmiany) Dziś przyjechał do mnie mój 2 letni siostrzeniec i broi.... i tka do niedzieli
|
#3048 |
|
Zadomowienie
|
A ja tak ostatnio wymyśliłam, że naszą pierwszą piosenką będzie piosenka pt.: W perły zmienić deszcz [http://moniczka992.wrzuta.pl/audio/9...c_deszcz#none] A wykonanie tej piosenki przez mój zespół jest tak genialne, że jestem na 90% zdecydowana
. Tylko martwi mnie, że trwa 5 min i to chyba dla mnie trochę za długie
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
a mój TŻ wyraził ostatnio zdanie że chce przytulańca na pierwszy taniec. Bo wg niego cały dzień będziemy zabiegani i chce choć ten taniec tak na spokojnie odtańczyć żeby był taki tylko dla nas
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Wam za odpowiedzi
ja osobiscie tez zamierzam do konca w niej balowac nie po to sie wydaje na nia tyle kasy zeby byla tylko do polnocy a pytalam, bo ja juz na 2 weselach sie spotkalam z tym, ze po oczepinach PM idzie sie przebrac w krotsza sukienke. . dziwne to, ale jak kto woli
|
|
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
właśnie wychodzimy z TZ na kolacje, wiec pewnie do usłyszenia jutro dziewczyny
|
|
|
|
#3052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak by można było to i na oczepiny bym poszła a co ;pA ja dzisiaj poszłam do kościelnej kancelarii bo był problem z tym majem i mam jednak na 16.30 a druga para to jest super dziewczy a dokładnie córka mojej katechetki z gimnazjum (kobiete prześwietna ubóstwiam ją) a jej córka też sympatyczna chociaż się osobiście nie znamy ;p ale myślę że się dogadamy
|
|
#3053 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Horror niemalże! Wszak jedynie słuszny model rodziny to ten sprzed 20 lat ![]() My gotujemy z TŻ razem, praktycznie zawsze. Owszem, czasem jest tak, że któreś chce drugiemu zrobić niespodziankę i ugotuje coś w pojedynkę, ale generalnie codziennie gotujemy razem (czasem na 2, 3 dni, to wtedy tylko odgrzewanie - też razem Inaczej sobie tego u nas nie wyobrażam.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niestety nie doradzę Ci w przypadku tych, co wkleiłaś, bo mi się tego typu wyroby w ogóle nie podobają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będzie zabawa ![]() Ale tak czy siak wolałabym uszyć wg swojego projektu. A mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tej swojej krawcowej? Skąd jest, jak cenowo, no i skąd wiesz, czy udałoby się jej uszyć taką, jak sobie wymarzyłaś - w sensie, czy widziałaś już na żywo jej prace. Może być na priv ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Saga Zmierzch. Ja połknęłam każdą z książek w 2 dni (i noce ), w życiu nie myślałam, że mnie tak może wciągnąć książka. Czytać kocham, ale jestem wybredna, jeśli chodzi o literaturę, bo łatwo się nudzę, jak coś mnie nie ciekawi, nie wciąga. Natomiast w tym wypadku jestem też pod ogromnym wrażeniem jak ze zwykłej kury domowej powoli wykształciła się pisarka. Poza wszystkim te książki są po prostu dobre - nie w sensie jakości, bo język i stylistyka pierwszych 2 pozostawia dużo do życzenia, ale w sensie z dobrym pomysłem, przesłaniem, intencją. A myśl to to, co w książkach doceniam najbardziej.Filmy są porażkowe, no ale jak to ekranizacje. Natomiast książki czytam, uwielbiam i nie obchodzi mnie opinia innych na ich temat Wiem, gadam jak nastolatka, ale to też mnie jakoś specjalnie nie obchodzi. Tak mi to mózg wyprało i pierze z moją własną rozkoszą do dziś ![]() Tatuaże, kolczyki. Tatuaż zawsze był taką myślą gdzieś w mojej głowie, jakiś mały gdzieś przy kostce czy na łopatce... Ale ostatecznie sądzę, że sobie daruję. Chyba, że kiedyś, kiedyś... Podoba mi się ten pomysł z imionami dzieci Ale generalnie raczej nie.Co do kolczyków, to w innych miejscach niż uszy w ogóle dla mnie odpada, natomiast zastanawiam się od jakiegoś czasu, czy nie przekłuć uszu... Miałam już raz kłute w podstawówce i nosiłam kolczyki, ale po jakichś 2 latach jedno ucho zaczęło mi ropieć... Więc wyjęłam i tak długo bałam się znów zakładać, że w końcu mi zarosły. A że jakoś specjalnie nie rozpaczałam z tego powodu, to nie kłułam drugi raz. Teraz jednak tak sobie myślę o ślubie i w sumie fajnie było by mieć zestawik do sukni wisiorek i kolczyki.... Ale sama nie wiem, czy mi się chce, bo jednak musiałabym nosić te kolczyki do tego czasu chociażby. A ze mnie jest taki leń ![]() TŻ i sport. Mój w ogóle nie ogląda żadnego sportu, ja tylko jak skacze Simon Ammann (bo Go uwielbiam Zresztą my prawie w ogóle nie oglądamy telewizji, tylko programy typu Mam talent i czasem coś na kuchni.tv czy wedding.tv. A tak to oglądamy filmy i ściągamy seriale - ostatnio mamy totalnego fioła na punkcie Fringe'a
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-15 o 21:38 |
||||||||
|
|
|
#3054 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki!
No mi się dzien kończy średnio dobrze - pokłociłam się z mamą o lezące na szafce ubrania ;/ I ogolnie chodzę podenerwowana ostatnio. Do tego jakieś dziwne wątpliwości mnie nachodzą, rozmawiałam już z TŻ-tem, ale jeszcze mi tych rozmow mało, więc musimy dalej przegadać problem. Co do nauk - myślę że to jednak dobrze, że mają one na celu pomóc tym niedopasowanym się rozstać teraz, niż mają się męczyć po ślubie ze sobą. Coś w rodzaju ostatniego dzwonka ostrzegawczego. ![]() TŻ i sport - tak bardzo, bardzo mój D. lubi sport, co tydzień gania na siatkówkę w czwartki i w środy na piłkę. Do tego - można mu włączyć eurosport i jak z dzieckiem - mam go z głowy, jak sie zapatrzy. Co więcej - od czasu do czasu ja też muszę obejrzeć jakiś mecz, ale jak mnie przekupi czipsami, to nawet i dwa zdzierżę. Wiadomo - kto ma pilota ma władzę. I do tego uwielbia śmigać po górach, co jest juz nasza wspólną pasją.
Pani mecenas z niebieskim żabotem - mission completed 21 lipca 2012 godz. 16 ![]() 16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc 1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka Edytowane przez Madzionella Czas edycji: 2011-03-15 o 22:04 |
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeśli chodzi o Sagę Zmierzch też przeczytałam wszystkie części w ekspresowym tempie, nie będę ukrywała,że mi się bardzo podobały
Może nawet w jakiś dzień powrócę do tego ![]() Jeśli chodzi o tatuaże i kolczyki to nie jestem im zupełnie przeciwna, sama miałam kiedyś kolczyka w pępku i w języku,ale już nic po nich nie zostało ( no może na brzuchu szpecąca dziura )
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie wróciłam od sąsiadki, u której 5 marca byłam na weselu. Ojj jaką ma pyszną nalewkę
podelektowałyśmy się troche młoda para już wyjechała do Norwegii to mogłysmy na spokojnie obejrzeć płytkę z wesela. No i padł temat naszego wesela i mówię, że ja będę kupować używaną. I sąsiadka zaproponowała, że założe sukienkę jej córki. I w sumie jeśli będzie pasować to czemu nie? Genialna opcja.
|
#3057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Opcja super. Aż zazdroszcze. :P Niestety mnie to nie grozi, a szkoda, bo sporą kwotę bym zaoszczędziła.
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda, że nie mam wyraźnego zdjęcia. W ogóle mówi sąsiadka, że welon też sama upinała. 17 zł ją wyszedł
I mi też upnie
|
#3059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm..... no prawde mówiąc to tez mi chodzi po głowie żeby samej upiąc welon. Tylko nie wiem, czy dam radę z moim wymarzonym dłuugasnym welonem, który ma się za mną ciągnąć. Ale że i tak chcę mieć dwa welony, bo drugi krótki ma być na salę, to żeby na nich nie zbankrutować chyba będę musiala zrobic je sama. No i ten krótki po oczepinach dostanie "nowa" PM-ka. Na pewno samodzielnie będę robic bukiet. ![]() A co do Ksiego Gości - obca jest mi ta tradycja, myślę ze wystarcza nam kartki z zyczeniami i zdjęcia. Jeżeli już coś chciałabym miec na naszym weselu, to raczej te chińskie lampiony szczęścia, bardzo mi się one podobają.
Pani mecenas z niebieskim żabotem - mission completed 21 lipca 2012 godz. 16 ![]() 16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc 1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka Edytowane przez Madzionella Czas edycji: 2011-03-15 o 22:44 |
|
|
|
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczytalam co popisalyscie... nie bylo mnie jeden dzien i tyyyyyyle do czytania, za niedlugo moze bede brala udzial w zakladaniu nowej czesci?
![]() Co do sukni - tak jak i Wy bede miala do konca, chociaz u nas jest jakis glupi zwyczaj , ze po oczepinach para mloda sie zmywa... ale u mnie to chyba nie przejdzie... niby sie pozegnamy -> w celach dla kamerzysty Na samiuski koniec albo plener albo jakies urywki najsmieszniejsze z wesela, wiec dla tego celu udam sie niby z wesela, ale pozniej powroce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

Ceny są troszkę zróżnocowane. Podpowiedzcie coś.
poza tym będę się starała ślubną także wygodną wybrać
teraz rzekomo licencjata piszę, koszmar

ale coż sama sobie tak wybrałam więc damy radę.

ale widzę, że nie

18.08.2010 - zaręczyny![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)