|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
|
1 | 1,92% |
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
|
6 | 11,54% |
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
|
18 | 34,62% |
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
|
17 | 32,69% |
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Hej zaglądnęłam na chwilę do Was, my od wczoraj jesteśmy w domku.
Jak znajdę czas to opiszę poród, ale w skrócie nie było tak źle. Teraz mam zapalenie piersi z powodu nawału pokarmu i to dopiero boli. Mam nadzieję, że uda mi się to wyleczyć. Najważniejsze, że we wszystkim pomaga mi mój kochaniutki mąż. Załączam zdjęcie Anastazji jeszcze ze szpitala.
|
|
#1562 | ||||
|
Zakorzenienie
|
kochane dostałam smska od diatomy
![]() "O 19.50 przyszedł na świat TYMEK! Waży 3300g i ma 56cm! Ze względu na to że nie był skończony 37 tydzień dostał 8pkt apgar jako wcześniak. I na samym końcu pękłam ale nie dużo." Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kochane jutro wam wstawię też zdjęcie córeczki Bosti bo mi przesłała. dobranoc
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Nika, ja synka rodziłam przez cc i też w 3 dobie dostałam nawału, karmiłam małego do roku. Przez całą ciążę nie miałam nawet kropelki siary, zresztą teraz też nie mam. Oczywiście teściowa, jej córka i szwagierka cały czas mi powtarzały że muszę od razu przejść na butlę bo mam niewartościowy pokarm
żadna z nich nie karmiła cyckiem Potem cała rodzina TŻ patrzyła na mnie jak na jakiś cud natury bo wykarmiłam małego, a chyba w żadnej okolicznej wsi nikomu się to nie udało Tam żadna nawet nie próbuje...Miamore, dzielna byłaś ![]() Kinga, Izabela, kuruj się szybciutko Gosiawolna, super że wszystko ok Ewelqa, super że już jesteście w domku Megi, trzymam kciuki za wizytę Natka, słodziaczek z Anastazji ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Diatoma, gratuluję serdecznie A z Tymka duży chłopaczek Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2011-03-16 o 00:05 |
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#1565 | |
|
Wtajemniczenie
|
śliczna dzidzia
![]() Cytat:
![]() GRATULACJE DLA DIATOMY I TYMKA!!! idę dalej spać dziewczynki, może znowu ktoś urodzi
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- ![]() "O 19.50 przyszedł na świat TYMEK! Waży 3300g i ma 56cm! Ze względu na to że nie był skończony 37 tydzień dostał 8pkt apgar jako wcześniak. I na samym końcu pękłam ale nie dużo." GRATULACJE KOCHANA ![]() ![]() ![]() ![]() k laski:
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry ciężarówki
i wybaczcie, że wepchnęłam się w kolejkę naprawdę wzięło mnie z zaskoczenia ![]() Ogromne buziaki dla wszystkich nowych Mamuś, którym nie miałam kiedy pogratulować
|
#1568 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry.... chociaz nie wiem czy dobry
wczoraj uslyszalam ze skonczyli mi kuc i burzyc i od dzis tylko stawiac komin beda a tu od 7 rano slucham udaru za sciana a ze noc byla kiepska przez te bolace biodra i pachwiny mialam nadzieje ze sobie pod kocykiem podosypiam jeszcze a tu d... ![]() ale co dziwne - od wczoraj niemal nie sikam - za dzien bylam moze ze 3-4 razy a w nocy tylko raz!!!! ale z drugiej strony widac to po mnie - wygladam jak ksiezyc w pelni a palce mam jak serdelki no, wyzalilam sie wiec do pracy rodacy milego dnia
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Czesc sliczne//jak nocka minela????
Mnie to wszystkie objawy przedporodowe poznikaly ![]() ,,niby nadal boli miednica i pachwiny w nocy ale bole jak na @ odeszly :O:O
Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-03-16 o 08:12 |
|
|
|
#1570 |
|
Rozeznanie
|
witam. gratulacje dla diatomy
zastanawiam sie skoro ja mam wiizyte teraz 30 a w ta sobote co bedzie(19) zaczynam 37 tc wiec jak pojde do gina to bedzie 38 i dopiero wtedy po wizycie mam odstawic tabletki a biore ten fenoterol isoptin to bede brac do wizyty ale zastanawiam sie jak z ta nospa forte bo biore 2 razy dziennie, mowil ze mam brac do tego czasu jak myslicie??
|
|
|
|
#1571 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Diatoma!! Udalo sie! Wielkie gratulacje! Dzien dobry i do widzenia Lece do pracy
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-03-16 o 08:40 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1572 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka gratuluje slicznej córuni.Anastazja jest śliczna
Diatoma gratuluje!!!Witamy Tymka na świecie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja nie wiem, jakaś dziwna jesteś, dziecko cyckiem karmić ![]() Śliczności Diatoma GRATULACJE |
|
|
|
|
#1574 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() już izie pisałam, że niby normalne wymiary, chyba że miarka kłamie ale pokrowiec jest naciągnięty i nie chce wejść normalnie... ech![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale szybko, nie ma co![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
![]() Witajcie Znowu w nocy miałam dwa skurcze, niezbyt przyjemne bo bardziej krzyzowe ![]() Zawsze jak mam to sobie juz planuje kiedy jechać do szpitala itp. Wczoraj przyszło mi łóżeczko i materac Miałam fajny sen, jestem na IP połozna mnie wazy i mówi 62 kg , a ja na to jak to? przeciez mam 70, a ona "pewnie wage ma pani zepstutą" , ale sie ucieszyłam![]() Diatoma gratuluje, ale Synek spory, tym bardziej jak na wczesniaka, czekamy na zdjęcia ![]() Natka piekna Anastazja
|
|
#1576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mnie trochę nie było, bo jakoś nie miałam weny na pisanie... Już nie mogę się doczekać kiedy Ksawery będzie z nami, i pomału zaczyna mnie męczyć to czekanie. Dziewczyny nie przejmujcie się wagą, ja też mam prawie 20 kg na plusie, pełno rozstępów mi wylazło, cellulit, no ale co poradzić, dla mojego synka mogę i 100 kg przytyć, bo taki cud nosić pod swoim sercem to coś niesamowitego Ostatnio wyczytałam, że ten lek który biorę na ciśnienie może właśnie powodować tycie. Więc wszystko jasne dlaczego ciągle mi przybywa kg. |
|
|
|
|
#1577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam dla nas i tak za późno bo urodzić musimy hehe napisz napisz Cytat:
spałabym dalej gdyby nie pani z banku która zadzwoniła o 9.15 z cudowną ofertą pożyczki ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1578 |
|
Raczkowanie
|
diatoma gratulacje
u mnie nadal nic, nawet dzisiaj sama poszłam odprowadzić core do przedszkola a tam wszyscy wielkie oczy to ty jeszcze nie urodziłaś nocy tylko raz siusiu a tak to miałam pielgrzymki po 6-8 razy. teraz biorę się za zrobienie zupki pieczarkowej. stan depresyjny mi minął no normalnie czuje się jakbym w ciąży nie była tylko ten brzucho i kopniaki mi o tym przypominają śmiałam się ze mały to chyba ma zaawansowane ADHD w tym brzuchu |
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Diatoma-gratuluje synka
![]() Natka- śliczna Anastazja ![]() ja właśnie jadę sobie na ktg, wczoraj miałam taki wieczór zwalony, krew z nosa ciekła, a to bolał brzuch, a to coś klulo w klatce piersiowej, we łbie mi się kręciło, dziś już na szczęście się unormowało.
|
|
#1580 | ||
|
Zadomowienie
|
Śliczna maleńka
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I faktycznie, takie okresowe bóle miałam dość porządne, już sobie myślałam, że mogłoby się ruszyć ale przespałam no! :P Przeszło... ![]() Mama wczoraj mi mówiłam, że śnił jej się ten tort i że to ma oznaczać dobre nowiny :P Ja mam taką nadzieję, że mnie do piątku złapie :P
|
|
#1582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja doskonale odczuwam, że jestem w ciąży :P Systematycznie przypomina mi o tym ból pleców i wszystko inne :P Mnie też denerwuje jak wszyscy pytają 10 razy dziennie jak się czuję, kiedy wreszcie urodzę i w ogóle mają setki zbędnych komentarzy... A najbardziej mnie denerwuje jak wszyscy mnie ciągle po brzuchu głaszczą. Nie znoszę tego...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem czym to spowodowane jest![]() : confused:
|
|
|
|
|
#1585 |
|
Wtajemniczenie
|
diatoma wielkie gratulację
...:lo ve:natka maleńka slicznotką jest witam wszystkie panie.. ![]() ... i tak trzy razy do póki tż nie wstał i nie wyciągnął wtyczki z gniazdka.. no i... cisza... i zaczynam zasypiać a tu ja łapie za jakiś kabel i jak mnie nie pieprznie prąd... mówie sobie bożę już po mnie ... koszmar jakiś ale odziwo narazie nie jestem zmęczona... tylko naładowana jakaś takaidę teraz po wyniki ... dziś koło 16 idę do gina
|
|
|
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobryyyyy!!!
nasza coreczka Marysia juz z nami jest. Przyszla na swiat 8 marca o 20.37, zrobila nam niespodzianke i urodzila sie zgodnie z terminem choc do 15 nic na to nie wskazywalo. Porod SN 3 godziny 40min. Marysia ma 56 cm i 3080g, dzis ma juz tydzien, jest aniokim na razie daje rodzicom spac. Powodzenia wszystkim rozpakowanym i tym oczekujacym |
|
|
|
#1587 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny - bocian mi lata nad domem!!!!
![]() ![]()
|
#1588 |
|
Zadomowienie
|
Natka ale słodka ta twoja czarnulka
Diatoma gratki ![]() Harrods kochana ja właśnie zastanawiam się nad zakupem niani, choć nie mamy żadnego zwierzaka w domu ale myślę, że dzięki niej bedę mogła spokojnie pracować na laptopie np. w kuchni a Mała będzie smacznie spała w pokoiku. Zakup jednak zostawię małż jak pojedzie odebrac wózek to ma przykaz kupić nianię a cogosikk_s dlatego też będę walczyć żeby karmić Małą a ludzie niech sobie gadająteraz kochane wklejam wam fotki motylków, które nakleilismy nad łóżeczko. Któraś chciała zobaczyć jak wyglądają. Powiem, że super a no i wczoraj złożylismy łóżeczko. Pozostało jeszcze przymocować lampke z ikeii ale wiertarka odmówiła wczoraj posłuszeństwa. Małż będzie dzis walczył
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
diatoma
gratulacje!! ![]() ![]() Agattek33 gratulacje!! ![]() mamy kwietniowe zaczynają się rozpakowywać, poród coraz bliżej, aaaaaa Zjadłam chyba pół chleba na śniadanie idę na krótki spacer z psem, bo taka piękna pogoda, a potem leżenie i zajęcia SR ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- oo, to może poród Cię ominie i bocian przyniesie dzidziusia
|
|
|
|
#1590 |
|
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny
![]() Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie ![]() Mały dzisiaj skończył miesiąc ![]() Zasnął w nim momentalnie Mały rozwija się prawidłowo, byliśmy na usg bioderek, wszystko OK, a przez ostatni tydzień przytył aż 400 gram aż się boję co będzie dalej![]() Brzydka pogoda we Wrocławiu, dzisiaj na spacerek raczej nie wyjdziemy... Pozdrawiam Was serdecznie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Potem cała rodzina TŻ patrzyła na mnie jak na jakiś cud natury bo wykarmiłam małego, a chyba w żadnej okolicznej wsi nikomu się to nie udało
Tam żadna nawet nie próbuje...

k laski:

ale pokrowiec jest naciągnięty i nie chce wejść normalnie... ech

A najbardziej mnie denerwuje jak wszyscy mnie ciągle po brzuchu głaszczą. Nie znoszę tego...