|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
nie wiem czy odpisywałyście Zmalowanej, ale ja od gina na NFZ mam normalnie refundowane obciążenie glukozą, zresztą jak prawie wszystko inne też ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
No i mi nie dał koniec końców
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-16 o 08:11 |
||
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Zmalowana refundowane oczywiście
ale ja i tak robię prywatnie, bo niestety ale w żadnej przychodni nikt na mnie nie będzie czekał 2 h plus czas na wypicie glukozy i pobierania krwi, czyli jakieś 2h 30 min potrzebuję (u nas punkty oddawania materiału są czynne np. od 7.00 do 9.00, a ja nie robię 50g tylko 75g) no i chodzę prywatnie koszt badania to 12 zł u nas, po 6 zł za jedno pobranie krwi, czyli na czczo i po 2 h
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() A propo glukozy, dostałam skierowanie na 50g, ale zapomniałam się dopytać w jakiej ilości wody trzeba tą glukozę rozpuścić? |
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dasz radę to 0,25 rozpuść, ja jednak miałam za słodkie
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
Wstałam
![]() Ostatnio cos długo sypiam A potem do męża do szpitala, proszę o kciuki żeby wyniki były dobre i żebym go dzisiaj w domu miała
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#3816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak samo jak ja - jestem na 121 stronie dopiero ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
będzie dobrze trzymamy ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
czasem takie sąsiadki sie przydaja jak chcesz się szybko dowiedzieć na bieżąco kto z kim, co gdzie i jak moja teściowa to podobny typ - jak się ze swoją przyjaciółka spotka przeważnie w sobotę i przynajmniej raz na tygodniu to tyłki obrabiają połowie wsi, aż mnie to czasami wkurza, bo nie powiem - lubie wiedzieć co kto i z kim ale przynajmniej żadnych bujd dalej w obieg nie puszczam, wolę tylko słuchać żeby na bieżąco być chociaż i tak przeważnie o wszystkim się na końcu dowiaduje
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
tak do pulaw ale do lubelskiego lekarza bo w lublinie zamierzam rodzic a ty?
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ja leniuchuje w lozku jeszcze po sniadanku juz mozna jesc espumisan w ciazy? mam jutro usg brzucha i mi zalecili na pierwszej stronie chyba byla lista lekow dozwolonych, ide wiec popatrzec ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- widzialam ze juz sie watek mam listopadowo-grudniowych pojawil
|
#3820 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
oj to ja chętnie się zapisze
bo też jak wejdę i nic nie kupię to jestem zawiedziona ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- no zazdroszczę, ja za równy tydzień w czwartek mam połówkowe i nie odpuszczę ginowi jeśli mi płci nie znajdzie ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
ja wczoraj mamie kupiłam jeszcze przy okazji taką ładną bluzeczkę zółciutką z Atmosphere a w poniedziałek sobie kilka fajnych koszulek po 1zł bo była wyprzedaż przed wtorkiem kiedy rzucają nowy towar.---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
a mój ma kilka na górnej części pleców takich pojedynczych i ciemnych, nawet kiedyś chciałam mu je wyrwać ale nie dał a na klacie ma tylko mały trawniczek na środku i tyle , i mi sie podoba bo nie lubie jak facet ma dużo owłosienia na klacie, wole taką gładziutką klatę całować niż włosiastą ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
mnie na początku strasznie włosy wypadały ale zwalałam to na jesień bo co roku w okolicach listopada mi wypadały, nawet gina pytałam czy to może być z powodu osłabienia organizmu ciążą ale twierdził że związku raczej nie powinni być, teraz już tak nie wypadają. Paznokcie teraz ok ale jakiś czas temu się bardziej rozdwajały, ale za to faktycznie szybciej rosną. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
a mój właśnie zmierzyłam i 95cm ma ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
![]() Mam nadzieję, że z Agulą wszystko dobrze ![]() Ja się zbieram do rodzinnego prosic o skierowanie, więc proszę trzymać kciuki, żeby dał Margaret trzymam kciuki, żeby męża wypuścili ![]() Widziałam też właśnie wątek listopad/grudzień powstal Jak ten czas leci Ja w listopadzie dowiedziałam się że w ciąży jestem ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
Bry, ja po śniadanku i zaraz uciekam do pracy. Miłego dnia życzę
|
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
milego dnia dziewczynki biore sie za sprzatanie.moze okna umyje
jakos mnie tak naszlo
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
Agula jak tam?? trzymam kciuki! gratulacje wizyt i kciuki za kolejne. Ja byłam wczoraj, dostałam żelazo i B12 bo morfologia siadła. Gin się przeraziła, że nie czuję ruchów, zrobiła usg a Sue sobie smacznie spała i łaskawie przesunęła się 1cm jak ją popukała. Serce bije równiutko więc mam nadzieję, że to tylko mój brak skupienia na własnym brzuchu . Zresztą jak na zamówienie wieczorem dała nieźle czadu pierwszy raz - chyba jakaś dyska była ![]() no i dostałam skierowanie na glukozę 75 bleee paznokcie bardzo mi się poprawiły - włosy nie wypadają, ale co śmieszne strasznie wolno rosną mi włosy na nogach i pod pachami - normalnie w szoku jestem. Brzuch mi włosiem nie porósł. |
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
też czekam na wieści od Aguli... |
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Czuje ale nieregularnie, głowienie wieczorami, albo jak leze w dzień.
|
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz przypominam dla Pań z Krakowa i okolic:
GALERIA KRAKOWSKA- DZIŚ,GODZ. 17-17:30 SŁODKI WENZL ![]() Jacieeee-przyjeżdżasz?? |
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
Agulabar, no właśnie co z Tobą? Daj znac, bo wszystkie się martwimy.
ja już po śniadanku, zaczynam się pakowac, bo w piątek przeprowadzka. no i w piątek ta nieszczęsna wizyta u specjalisty w sprawie Emila. Więc wszystkich proszę o trzymanie kciuków. Wy macie jakieś pozytywne fluidy. Na razie zrobiłam sobie przerwę w zakupach i jak dostanę info, że wszystko jest ok z Emilem, będę dalej kupowac. |
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to i ja witam w środowy szary poranek , szkoda bo akurat dziś mam spotkanko z psiapsiółami popołudniu no i jadę autobuskiem więc jest szansa że zmoknę a nie mam kurtki na taką pogodę bo się nie mieszczę ehhhhAgulaa czekamy na info !!!! oczywiście trzymam kciuki za te które zgłaszały potrzebę
|
|
|
|
|
#3830 |
|
BAN stały
|
Wchodzimy dzis z maluszkiem w 24 tydzien, to chyba początek 6 miesiąca co nie?
|
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
próbwałam się dodzwonic do Agulii,ale telefon poza zasięgiem,albo wyłączony
|
|
|
|
#3832 |
|
BAN stały
|
Znalazłam wyszukiwarke lekow, mozna sprawdzic praktycznie kazdy lek, czy jest bezpieczny w ciązy. polecam:
http://www.mamazone.pl/baza-interakcji-lekow.aspx Oj widze ze Agulaa tez ma klopoty z brzuszkiem, trzymamy kciuki i daj znac kochana |
|
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten ponury poranek
![]() Właśnie się ubawiłam - dzwonię do mamy bo obiecała mi uszyć rogala i pytam czy już gotowy bo właśnie przyszło wypełnienie. Na co mama zdziwiona mówi, że przecież do porodu mam jeszcze mnóstwo czasu to na co mi teraz taka wielka poducha, która zajmie tyle miejsca |
|
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
my dzis 20 tydzien i 2 dzien
ale ten czas szybko leci a
|
#3835 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Też zauważyłam, że jest już wątek mamusiek listopadowo-grudniowych, czas szybko zapiernicza No właśnie, co z Agulą???? |
|
|
|
#3836 | ||
|
Rozeznanie
|
cześć mamuśki
kończę dziś 23 tc ![]() wczoraj byłam na kontroli u gina- wszystko ok, potwierdzone, że to chłopak, szyjka długa i zamknięta, łożysko na prawidłowym miejscu pytałam o te twardnienia brzucha bo też to mam jak mały zaczyna intensywnie fikać, po chwili mija ale mnie to niepokoiło. Chyba nerola uspokajała, że to normalne, bo macica pracuje, no i lekarz potwierdził Wyniki mam też ok, chociaż żelazo na granicy ![]() gratuluję pozytywnych wieści z wizyt i trzymam kciuki za następne ![]() agula- daj znać, czy wszystko ok ja też mam owłosiony brzuch, a więc to normalne, ufff ![]() piersi powiększyły mi się tylko trochę, szkoda, bo ja mam 75B i liczyłam, że chociaż w ciąży będę biuściasta ![]() co do ZZO- też bym chętnie wzięła, nawet gdybym miała zapłacić ale tak to właśnie u nas jest, że co szpital, to inne obyczaje chociaż wczoraj słyszałam w radiu, że są prace nad ustawą gwarantującą ZZO w każdym szpitalu położniczym. Ale czy my się jeszcze na to załapiemy..Dziewczyny a jakie jest Wasze zdanie nt. banku komórek macierzystych? Będziecie pobierały krew pępowinową? Ja jestem zielona w temacie i dopiero się zapoznaję z tematem. Ktoś ma jakieś doświadczenia? Cytat:
Cytat:
jak miałam większe problemy z niedoskonałościami używałam Dermablend Vichy. Krycie super ale trzeba dozować bardzo malutko bo o maskę na twarzy naprawdę nietrudno Niestety strasznie nietrwały na twarzy. Bez poprawek za dnia ani ruszTeraz używam Pharmaceris Intensywnie Kryjący i jestem zadowolona. Wprawdzie wspomagam się korektorem i pudrem sypkim (ale to przy każdym podkładzie, no może poza Dermablend bo on krył wszystko) ale efekt jest ok. Podkład jest lekki, nie robi maski, nie jest tłusty i ma higieniczny dozownik. No i trzyma się całkiem nieźle, chociaż też trzeba się po czasie dopudrować.
|
|
#3837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agulaa Kochana odezwij się do Nas ![]() Normalnie czytałam, że w ciąży krwawią dziąsła, bo naczynka się rozszerzają i akurat mnie ten problem dotyczy, ale dziś przy myciu zębów to się normalnie żywą krwią zalałam
|
|
#3838 |
|
Rozeznanie
|
ale się uśmiałam
znalazłam to gdzieś na wątku na odchowalni: Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _________________________ _________________________ ___ Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8.. miesiącu ciąży. _________________________ _________________________ ____ Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? _________________________ _________________________ ____ Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. _________________________ _________________________ ____ Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. _________________________ _________________________ ____ Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. _________________________ _________________________ ____ Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____ Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____ W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. _________________________ _________________________ ____ Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
|
#3839 |
|
Wtajemniczenie
|
LadyInBlack2 ktoś już tu kiedyś to zamieszczał. Niezłe, niezłe
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
martwię się o Agulę, sama wysłałam jej smsa i cisza
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

)

zębole
a nie mam kurtki na taką pogodę bo się nie mieszczę
i trzymam kciuki za następne