Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 08:10   #3811
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj idę na spacer z Dzidzią znowu, a wieczorem ide do rodzinnego wyżebrać skierowanie na mocz, morfologię, i obciążenie glukozą (refundowane jest obciążenie czy e tam? )

nie wiem czy odpisywałyście Zmalowanej, ale ja od gina na NFZ mam normalnie refundowane obciążenie glukozą, zresztą jak prawie wszystko inne też

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A do lekarza rodzinnego to ja też mam plan się wlaśnie wybrać po skierowanie na mocz, morfologie, glukozę, crp i toksoplazmozę Mam nadzieje, że przepisze. Mam takiego jednego ulubionego lekarza co mi zawsze wypisywał jakies skierowania jak poprosilam, mam nadzieje, że i tym razem wspomoze
mi gin na tokso nie dał, poza tym zrobił mi wykład że spora część pozytywnych wyników tokso nie świadczy o poważnym zagrożeniu, że dopiero potem potrzeba robić aminopunkcję czy płód jest zakażony a to jest mało prawdopodobne, a sama aminopunkcja jest wiekszym zagrożeniem dla dziecka niż istnieje szansa że faktycznie dziecko jest zakażone tokso. I że cała procedura diagnostyczna z toksoplazmozą jest bardzo skomplikowana i nie wygląda to tak prosto jak piszą w kobiecych pismach. I że większość przypadków toksoplazmozy nie jest pochodzenia "kociego" tylko z niedogotowanego mięsa niewiadomego pochodzenia.

No i mi nie dał koniec końców

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-03-16 o 08:11
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:11   #3812
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Zmalowana refundowane oczywiście
ale ja i tak robię prywatnie, bo niestety ale w żadnej przychodni nikt na mnie nie będzie czekał 2 h plus czas na wypicie glukozy i pobierania krwi, czyli jakieś 2h 30 min potrzebuję (u nas punkty oddawania materiału są czynne np. od 7.00 do 9.00, a ja nie robię 50g tylko 75g) no i chodzę prywatnie
koszt badania to 12 zł u nas, po 6 zł za jedno pobranie krwi, czyli na czczo i po 2 h

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:17   #3813
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Witam z rana

A propo glukozy, dostałam skierowanie na 50g, ale zapomniałam się dopytać w jakiej ilości wody trzeba tą glukozę rozpuścić?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:20   #3814
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Witam z rana

A propo glukozy, dostałam skierowanie na 50g, ale zapomniałam się dopytać w jakiej ilości wody trzeba tą glukozę rozpuścić?
ja rozpuszczałam w ok. 0.5 litra, tzn. w butelce z wody mineralnej półlitrowej ale nie pełnej
jak dasz radę to 0,25 rozpuść, ja jednak miałam za słodkie

Stary 2011-03-16, 08:31   #3815
margaret82
Zadomowienie

Wstałam
Ostatnio cos długo sypiam Herbatka, śniadanko i do lumpka o 9 ide zajrzeć A potem do męża do szpitala, proszę o kciuki żeby wyniki były dobre i żebym go dzisiaj w domu miała
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:42   #3816
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witam się już z pracy
jej zostawic Was na pół dnia... mam teraz 7 stron do nadrobienia!!!!
no to się biorę za zaległości
i za sniadanko

to tak samo jak ja - jestem na 121 stronie dopiero

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Wstałam
Ostatnio cos długo sypiam Herbatka, śniadanko i do lumpka o 9 ide zajrzeć A potem do męża do szpitala, proszę o kciuki żeby wyniki były dobre i żebym go dzisiaj w domu miała

będzie dobrze trzymamy

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
heh, a co do babc - dzis cos tam panowie hydraulicy montowali przed naszymi drzwiami na klatce schodowej i slysze ze juz sasiadka z nimi gada, to ja, a co tam, otwieram tez moje drzwi, moje dziecko przytargalo sobie krzeselko i siedzielismy w drzwiach patrzac jak panowie montuja rure od gazu (maly wniebowziety - KLUCZE mieli!!!). sasiadka obrobila tyłki połowie spółdzielni przez ten czas. ale i tak ja lubie - wiem wszystko co sie dzieje, wiedzialam pierwsza w jakich godzinach jest biedronka nowootwarta czynna bo mnie sasiadka pouczyla a jak nas kiedys dluzej nie bylo to zdala relacje ze ktos sie dobijał

czasem takie sąsiadki sie przydaja jak chcesz się szybko dowiedzieć na bieżąco kto z kim, co gdzie i jak moja teściowa to podobny typ - jak się ze swoją przyjaciółka spotka przeważnie w sobotę i przynajmniej raz na tygodniu to tyłki obrabiają połowie wsi, aż mnie to czasami wkurza, bo nie powiem - lubie wiedzieć co kto i z kim ale przynajmniej żadnych bujd dalej w obieg nie puszczam, wolę tylko słuchać żeby na bieżąco być chociaż i tak przeważnie o wszystkim się na końcu dowiaduje

Stary 2011-03-16, 08:44   #3817
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
pewnie ze bede czesciej zagladac tyle ze ja od wczoraj na tym zwolnieniu. bede czesto zagladac
Hej. Ja jestem z Puław, więc chyba najbliżej siebie mieszkamy chodzisz do lekarza w Puławach?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:56   #3818
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Hej. Ja jestem z Puław, więc chyba najbliżej siebie mieszkamy chodzisz do lekarza w Puławach?
tak do pulaw ale do lubelskiego lekarza bo w lublinie zamierzam rodzic a ty?

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 09:02   #3819
Kolina
Zadomowienie

dzien dobry
ja leniuchuje w lozku jeszcze
po sniadanku juz

mozna jesc espumisan w ciazy?
mam jutro usg brzucha i mi zalecili

na pierwszej stronie chyba byla lista lekow dozwolonych, ide wiec popatrzec

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

widzialam ze juz sie watek mam listopadowo-grudniowych pojawil
Stary 2011-03-16, 09:16   #3820
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Niedługo chyba trzeba będzie założyć koło anonimowych lumpoholiczek
oj to ja chętnie się zapisze bo też jak wejdę i nic nie kupię to jestem zawiedziona

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A to faktycznie szczęściara jesteś, że już na 100 % znasz płeć
no zazdroszczę, ja za równy tydzień w czwartek mam połówkowe i nie odpuszczę ginowi jeśli mi płci nie znajdzie

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dla mojego męża i naszego konta lepiej by było gdyby te lumpki były daaaaaaaaleko ode mnie
eee tam, zakupy w lumpku nie takie kosztowne, więc może aż tak bardzo nie nadwyrężą Waszego portfela ja wczoraj mamie kupiłam jeszcze przy okazji taką ładną bluzeczkę zółciutką z Atmosphere a w poniedziałek sobie kilka fajnych koszulek po 1zł bo była wyprzedaż przed wtorkiem kiedy rzucają nowy towar.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Zapomniałam się pożalić.

Okropnie mi się brzuszek owłosił. Mam taki meszek na prawie całym brzuszku, a od pępka w dół takie dłuższe (cienka kreska w dół). Masakra. Czytałam, ze noralne i znika po porodzie, a mężul się śmieje, z widocznie w brzuchu zimno i muszę się naturalnym futrem dogrzewać
mój też się owłosił, tak poniżej lini pępka cały przód brzuszka mam w jasnych włoskach a od pępka w dół takie ciemniejsze się zaczynaja robić i grubsze są

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
u mnie za to jest odwrotnie moj maz ma wlosy wszedzie nawet na plecach niestety....

a mój ma kilka na górnej części pleców takich pojedynczych i ciemnych, nawet kiedyś chciałam mu je wyrwać ale nie dał a na klacie ma tylko mały trawniczek na środku i tyle , i mi sie podoba bo nie lubie jak facet ma dużo owłosienia na klacie, wole taką gładziutką klatę całować niż włosiastą

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
HEHE ja też owłosiona na brzuchu jak niedźwiadek

co do pępka mi tez się rozlazł, a taki był ładny mały zgrabny

zauważyłyście poprawę w paznokciach?

mnie na początku strasznie włosy wypadały ale zwalałam to na jesień bo co roku w okolicach listopada mi wypadały, nawet gina pytałam czy to może być z powodu osłabienia organizmu ciążą ale twierdził że związku raczej nie powinni być, teraz już tak nie wypadają.

Paznokcie teraz ok ale jakiś czas temu się bardziej rozdwajały, ale za to faktycznie szybciej rosną.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Aania, ale z ciebie czarownica.
A jak się robi ten ryż?
U mnie miseczka się trochę zwiększyła, z B na C, ale z 73 cm pod biustem podskoczyło na 87cm!!!!

A obwód brzuszka wynosi równiótko 100cm!!

A u Was?

a mój właśnie zmierzyłam i 95cm ma

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
wzielam nospe, jak leze to nie boli... czekam na meza, bedzie za pol godz...
Agula, właśnie doczytałam. I jak, co z Tobą? wszystko ok z maleństwem?

Stary 2011-03-16, 09:20   #3821
Natka_
Zakorzenienie

Witam Mamusie

Mam nadzieję, że z Agulą wszystko dobrze

Ja się zbieram do rodzinnego prosic o skierowanie, więc proszę trzymać kciuki, żeby dał

Margaret trzymam kciuki, żeby męża wypuścili

Widziałam też właśnie wątek listopad/grudzień powstal Jak ten czas leci Ja w listopadzie dowiedziałam się że w ciąży jestem

Miłego dnia
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 09:23   #3822
DaKaro
Zadomowienie

Bry, ja po śniadanku i zaraz uciekam do pracy. Miłego dnia życzę.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 09:31   #3823
moniczka2123
Zadomowienie

milego dnia dziewczynki biore sie za sprzatanie.moze okna umyje jakos mnie tak naszlo

Stary 2011-03-16, 09:41   #3824
Stapelka
Rozeznanie

dzień dobry
Agula jak tam?? trzymam kciuki!

gratulacje wizyt i kciuki za kolejne.

Ja byłam wczoraj, dostałam żelazo i B12 bo morfologia siadła. Gin się przeraziła, że nie czuję ruchów, zrobiła usg a Sue sobie smacznie spała i łaskawie przesunęła się 1cm jak ją popukała. Serce bije równiutko więc mam nadzieję, że to tylko mój brak skupienia na własnym brzuchu. Zresztą jak na zamówienie wieczorem dała nieźle czadu pierwszy raz - chyba jakaś dyska była
no i dostałam skierowanie na glukozę 75 bleee

paznokcie bardzo mi się poprawiły - włosy nie wypadają, ale co śmieszne strasznie wolno rosną mi włosy na nogach i pod pachami - normalnie w szoku jestem.
Brzuch mi włosiem nie porósł.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 09:47   #3825
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

też czekam na wieści od Aguli...

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 09:52   #3826
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Carmela, i jak czujesz już ruchy?

Czuje ale nieregularnie, głowienie wieczorami, albo jak leze w dzień.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 09:54   #3827
BABONIK
Zadomowienie

Jeszcze raz przypominam dla Pań z Krakowa i okolic:

GALERIA KRAKOWSKA- DZIŚ,GODZ. 17-17:30 SŁODKI WENZL

Jacieeee-przyjeżdżasz??

Nikoś już z nami
Stary 2011-03-16, 09:54   #3828
agni82
Zadomowienie

Agulabar, no właśnie co z Tobą? Daj znac, bo wszystkie się martwimy.

ja już po śniadanku, zaczynam się pakowac, bo w piątek przeprowadzka. no i w piątek ta nieszczęsna wizyta u specjalisty w sprawie Emila. Więc wszystkich proszę o trzymanie kciuków. Wy macie jakieś pozytywne fluidy.

Na razie zrobiłam sobie przerwę w zakupach i jak dostanę info, że wszystko jest ok z Emilem, będę dalej kupowac.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 10:05   #3829
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana

ja dostałam rozpuszczoną w laboratorium (nie musiałam sama) no i to była taka ikeowska szklanka jak do soków ale na pewno mniej niż pół litra i miałam dawkę glukozy 75 więc nie mam pojęcia czy ma znaczenie ilość wody

no to i ja witam w środowy szary poranek , szkoda bo akurat dziś mam spotkanko z psiapsiółami popołudniu no i jadę autobuskiem więc jest szansa że zmoknę a nie mam kurtki na taką pogodę bo się nie mieszczę ehhhh

Agulaa czekamy na info !!!!

oczywiście trzymam kciuki za te które zgłaszały potrzebę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 10:12   #3830
Bartessa
BAN stały

Wchodzimy dzis z maluszkiem w 24 tydzien, to chyba początek 6 miesiąca co nie?
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 10:13   #3831
BABONIK
Zadomowienie

próbwałam się dodzwonic do Agulii,ale telefon poza zasięgiem,albo wyłączony

Nikoś już z nami
Stary 2011-03-16, 10:18   #3832
Bartessa
BAN stały

Znalazłam wyszukiwarke lekow, mozna sprawdzic praktycznie kazdy lek, czy jest bezpieczny w ciązy. polecam:

http://www.mamazone.pl/baza-interakcji-lekow.aspx

Oj widze ze Agulaa tez ma klopoty z brzuszkiem, trzymamy kciuki i daj znac kochana
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 10:22   #3833
sygine
Zadomowienie

Witam w ten ponury poranek a może raczej okolice południa już

Właśnie się ubawiłam - dzwonię do mamy bo obiecała mi uszyć rogala i pytam czy już gotowy bo właśnie przyszło wypełnienie. Na co mama zdziwiona mówi, że przecież do porodu mam jeszcze mnóstwo czasu to na co mi teraz taka wielka poducha, która zajmie tyle miejsca No i musiałam wytłumaczyć kolejny raz że to dla mnie a nie dla dziecka i na teraz a nie po porodzie
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 10:23   #3834
moniczka2123
Zadomowienie

my dzis 20 tydzien i 2 dzien ale ten czas szybko leci a

Stary 2011-03-16, 10:26   #3835
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry

Też zauważyłam, że jest już wątek mamusiek listopadowo-grudniowych, czas szybko zapiernicza

No właśnie, co z Agulą????

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 10:52   #3836
LadyInBlack2
Rozeznanie

cześć mamuśki
kończę dziś 23 tc
wczoraj byłam na kontroli u gina- wszystko ok, potwierdzone, że to chłopak, szyjka długa i zamknięta, łożysko na prawidłowym miejscu
pytałam o te twardnienia brzucha bo też to mam jak mały zaczyna intensywnie fikać, po chwili mija ale mnie to niepokoiło. Chyba nerola uspokajała, że to normalne, bo macica pracuje, no i lekarz potwierdził
Wyniki mam też ok, chociaż żelazo na granicy

gratuluję pozytywnych wieści z wizyt i trzymam kciuki za następne

agula- daj znać, czy wszystko ok

ja też mam owłosiony brzuch, a więc to normalne, ufff
piersi powiększyły mi się tylko trochę, szkoda, bo ja mam 75B i liczyłam, że chociaż w ciąży będę biuściasta
co do ZZO- też bym chętnie wzięła, nawet gdybym miała zapłacić ale tak to właśnie u nas jest, że co szpital, to inne obyczaje chociaż wczoraj słyszałam w radiu, że są prace nad ustawą gwarantującą ZZO w każdym szpitalu położniczym. Ale czy my się jeszcze na to załapiemy..

Dziewczyny a jakie jest Wasze zdanie nt. banku komórek macierzystych? Będziecie pobierały krew pępowinową? Ja jestem zielona w temacie i dopiero się zapoznaję z tematem. Ktoś ma jakieś doświadczenia?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Kobiety poleccie mi dobry podklad, ktory dobrze maskuje niedoskonalosci, ale bardzo dobrze tez nawilza, a nie wysusza.
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja mogę Ci polecić Pan Stik Maxfactora.
Jest to podkład w sztyfcie silnie kryjący niedoskonałości o przedłużonym działaniu.
Używam go od jakiś 3 lat i nie zamieniłabym go na żaden inny, a dodam że mam na twarzy przebarwienia i świetnie je kryje. Jest tłustawy także napewno nie wysusza
też polecam Pan Sticka- super kryje, chociaż trzeba uważać, żeby nie zrobić maski, poza tym jest dość tłusty, więc raczej nie na sezon letni. Za to na zimę super Tylko wydaje mi się, że szybko się utlenia lub schodzi- trzeba robić poprawki.

jak miałam większe problemy z niedoskonałościami używałam Dermablend Vichy. Krycie super ale trzeba dozować bardzo malutko bo o maskę na twarzy naprawdę nietrudno Niestety strasznie nietrwały na twarzy. Bez poprawek za dnia ani rusz

Teraz używam Pharmaceris Intensywnie Kryjący i jestem zadowolona. Wprawdzie wspomagam się korektorem i pudrem sypkim (ale to przy każdym podkładzie, no może poza Dermablend bo on krył wszystko) ale efekt jest ok. Podkład jest lekki, nie robi maski, nie jest tłusty i ma higieniczny dozownik. No i trzyma się całkiem nieźle, chociaż też trzeba się po czasie dopudrować.
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 11:03   #3837
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Jeszcze raz przypominam dla Pań z Krakowa i okolic:

GALERIA KRAKOWSKA- DZIŚ,GODZ. 17-17:30 SŁODKI WENZL

Jacieeee-przyjeżdżasz??
Pisałam Kochana wcześniej, że niestety nie dam rady, bo mam dziś dzieciątko brata do pilnowania, ale na następne cicho bardzo chętnie

Agulaa Kochana odezwij się do Nas

Normalnie czytałam, że w ciąży krwawią dziąsła, bo naczynka się rozszerzają i akurat mnie ten problem dotyczy, ale dziś przy myciu zębów to się normalnie żywą krwią zalałam Tragedia jakaś.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 11:08   #3838
LadyInBlack2
Rozeznanie

ale się uśmiałam
znalazłam to gdzieś na wątku na odchowalni:

Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
_________________________ _________________________ ___
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8.. miesiącu ciąży.
_________________________ _________________________ ____
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko..
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 11:15   #3839
jacieeeee
Wtajemniczenie

LadyInBlack2 ktoś już tu kiedyś to zamieszczał. Niezłe, niezłe Też się uśmiałam.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 11:21   #3840
zanka205
Zakorzenienie

martwię się o Agulę, sama wysłałam jej smsa i cisza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości