|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
aha dzięki Jokr
![]() patrycja nawet mnie nie strasz, mam nadzieje ze sie rozpuszczą do konca wszystkie ![]() diatoma możliwe że poród bedzie szybciej dziewczyny podajecie swoich pociechom witaminę D3???? |
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
castia ja podaje k i d .
d3 dobiera indywidualnie pediatra i nam dobierze w piatek i wtedy d odstawiam i d3 daje
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
nam na wyjście ze szpitala kazali podawać d3+k. Ale na opakowaniu pisze że od 2 tygodnia życia. Dzisiaj przyjdzie położna i się dopytam co i jak.
Właśnie wysłałam męża po wysokie majty bo nie mam co ubrać by było wyżej niż miejsce cc ![]() dzisiaj czeka nas pierwsza kąpiel, jestem ciekawa jak to będzie. No i obcinanie paznokcie
|
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Od wizyty u pediatry juz podaje, bo K podaje sie od 8 doby, chyba, ze karmimy MM.
|
|
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
aha, dzieki mamusie. zadzwoniłam w końcu do pediatry bo nie wiedziałam co mam kupić. no i poleciła mi BobikDK to jest witamina D3i K w jednym w takich kapsułkach. ale mam zacząć dawać od poniedziałku bo K od 2 tyg dopiero się podaje. no ale widzę co lekarz to inna opinia.
jak ze wszystkim. trzeba sie przyzwyczaić
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chwilowo odstawiłam witamiknę ze względu na brzuszek, ale jutro znowu zacznę podawać...
No i pękła mi brodawka...
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
melduje się kolejna mama
|
#248 | |
|
Zadomowienie
|
młodej dziś znów strasznie zaropiało oczko
ale położna powiedziała że jak nie spuchnięte to się nie przejmować bo taki urok dzieci wg niej prężenie małej to nie problemy z brzuszkiem, a wodniste kupy są normalne, poza tym czerwone krostki na twarzy to nic takiego jak mi tego lekarka w poniedziałek nie potwierdzi to położną w następny wtorek przez łeb zdzielę ![]() Cytat:
położna miała mi dziś ściągnąć ale się okazało że dwa odpadły same i jeden tylko został to stwierdziła że jak się tak ładnie wykruszają to ona z tym nic nie będzie robić i ewentualnie na kolejnej wizycie wyciągnie jak sam nie wypadnie w sumie faktycznie w ogóle mnie nie ciągnie na dole u nas pierwsza wizyta w piątek lub poniedziałek, jak będzie ładna pogoda to pójdziemy sobie spacerkiem ja na razie nic podaje, czekam do pierwszej wizyty u pediatry, przy wyjściu ze szpitala nic nie powiedzieli :/ witaj miamor i jeszcze raz gratuluje tity biedactwo mam nadzieję że nie boli tak bardzo
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
jejku a mnie te szwy tak strasznie ciągną...
jutro idę na zdjęcie ich mam nadzieję, że mi się polepszy i będę mogła chodzić normalnie :/
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze co do witaminek to nam położna powiedziała dzisiaj na wizycie że te D+K od 8 doby a narazie samą D dać. W ogóle po wizycie jestem bardzo zadowolona. Super położna nam się trafiła
Dzisiaj zaliczyliśmy potrójne kupki zaraz po przebraniu ![]() acha Jok3r zmien mi na CC na pierwszej stronie |
|
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
Czesc
,dolacza kolejna szczesliwa marcowa mama. Moj synek Loukas mial sie urodzic 23 lutego, ale w koncu zdecydowal sie przyjsc na swiat 2 marca (48 cm, 3,030 kg). Pozdrawiamy serdecznie wszystkie mamy i maluchy Dopisuje po lekturze forum: Poczytalam wasze wpisy i sie troche uspokoilam. Moj maluch od 2 tygodni doslownie wisi mi na piersi - a tu czytam ze i wasze pociechy sa zarlokami ;-) No i decyzja zapadla - jutro maszerujemy do apteki po smoczek... Jesli chodzi o bolace brodawki, to mi bardzo pomogla masc, ktora dostalam w szpitalu (nazywa sie "Lansinoh") - nie trzeba jej scierac przed karmieniem i leczy zranione sutki (tylko nie wiem czy jest dostepna w Polsce). PS. Zdjecie mojego malucha w avatarze
Edytowane przez Greczynka Czas edycji: 2011-03-15 o 18:20 |
|
|
|
#252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#253 |
|
Rozeznanie
|
Hej to i ja dołączam do Was, my od wczoraj jesteśmy w domku.
Jedyny minus to to, że dostałam zapalenie piersi z powodu nawału pokarmu. Czy komuś też się to stało? A czy komuś po porodzie puchły stopy do kostek? Załączam zdjęcie Anastazji jeszcze ze szpitala.
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
kochane dostałam smska od diatomy
![]() "O 19.50 przyszedł na świat TYMEK! Waży 3300g i ma 56cm! Ze względu na to że nie był skończony 37 tydzień dostał 8pkt apgar jako wcześniak. I na samym końcu pękłam ale nie dużo."
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kobietki
|
#256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje ale jesteś ekspresowa Agaaga89 witaj kochana ![]() Natka malutka jest śliczna Jok3r a może to przez gazy Mateuszek Ci się tak pręży? Alan właśnie się tak napina i pręży jak chce mu się bączka puścić i jak puści to mu przechodzi zazwyczaj Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-03-16 o 09:12 |
|
|
|
|
#257 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r mój ma to samo. Jak zaczyna się budzić to stęka, ale czasami coś postęka i albo się sfajda, albo pruknie. A czasami po prostu się męczy. Też daję ten Esputicon, ale on tak średnio działa póki co...
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy problem z łapczywym jedzeniem
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
diatoma gratuluję!!!!!!
witamy Tymeczka !!!Natka ślicznego masz Aniołka Agaaga witaj moja mała też się często pręży ale wiem że albo beknie albo pryknie zaraz no i jak już upuści dołem lub górą te gazy to jest już spokojna ![]() czasami jej pomagam jak długo się męczy, kolanka zginam lub masuje brzuszek ![]() a u nas krzyków po kąpieli ciąg dalszy . dałam jej wczoraj smoka i nie wiedziała co ma z nim robić |
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
ah zapomniałam, diatoma gratulacje!!!!!
natka - anastazja jest śliczna!!
|
#262 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Joker ja się o prężenie zapytam jeszcze pediatry bo wole mieć pewność że to nie problemy z brzuszkiem Natka cudna córeczka Diatoma serdeczne gratulacje ![]() Cytat:
Nadia też stęka i pręży się najczęściej do południa potem jak ręką odjął wasze dzieciaczki też przybierają śmieszne pozycje przy załatwianiu się podczas przebierania?? moja jak będzie sikać to najpierw kuli nóżki a potem je wyrzuca do przodu, wygląda dosłownie jak Małysz skaczący ze skoczni narciarskiej uśmialiśmy się z mężem z niej ostatnio aż się popłakałam widok bezcenny
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Mateusz uklada usta jakby mial zagwizdac, a potem taki lobuzerski usmieszek.
![]() Gratki wszystkim nowym mamom
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
A mój sika znienacka
Wczoraj osikał tatusia,a mamusi strzelił bonus jeszcze...
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Osikiwanie to juz tradycja. Zawsze po kapieli i co jakis czas podczas przewijania co by nie bylo zbyt nudno
|
|
|
|
#266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natalka też postękuje ale podczas snu, albo tuż przed zaśnięciem pręży się jakby sie chciała zmęczyć i zasypia. No i ostatnio lubi sikać jak jest w trakcie przebierania po zdjeciu pieluszki a konkrety to zaraz po jedzeniuile u Was dzeciaczki wiszą na cycu? Albo w ml ile pija? Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-03-16 o 13:24 |
|
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
diatoma ![]() uff widze ze wasze dzieciatka tez siedza wam na cycach dosc dlugo ja juz myslalam ze tylko moja taka niezdecydowana raz zasypia raz je Emilka tak jak Fabian Montii je bardzo łapczywie i zawsze nalyka sie powietrza
|
#268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w niedziele odstawilam malego od piersi zeby je podleczyc a jak poszlismy na spacer to w drodze powrotnej mnie zalalo i musialo mnie przewiac A Filip je i cyca i mm bo na prawym to nie mam juz brodawki tylko jednego wielkiego stupa ![]() Właśnie moj Filipek tez zaczął się tak preżyc i to często, tez zastanawiam sie czy to nie bóle brzuszka masuje mu brzunio i wydaje mi się że przynosi mu to ulge, chociaz tylko chwile bo potem znow się pręzy i krzywi..
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie, a uzywacie juz bujaczkow dla swoich maluszkow??
bo moj pieszczoszek uwielbia byc noszony na raczkach i chcemy kupic bujaczek, moze sie sprawdzi tylko kazdy mi gada ze maly w nim 5 minut nie posiedzi.. ehh draznia juz mnie te DOBRE rady wszystkich wkolo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

ale położna powiedziała że jak nie spuchnięte to się nie przejmować bo taki urok dzieci
wg niej prężenie małej to nie problemy z brzuszkiem, a wodniste kupy są normalne, poza tym czerwone krostki na twarzy to nic takiego 
nie wiem coś mi tak świta...
ja panikowałam i piszczałam na fotelu zanim się do mnie zbliżył lekarz, a tu raz dwa i jaka ulga! ło z gabinetu to aż wybiegłam w podskokach

witamy Tymeczka !!!
. dałam jej wczoraj smoka i nie wiedziała co ma z nim robić
widok bezcenny