|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Cytat:
dawno nie było u nas szpinaku, ale na razie inne plany obiadowe mamy dziś jeszcze pieczarkowa, jutro racucho- pizze, a na weekend wątróbka a co potem to nie pamiętam ![]() i jakoś nawet nam to planowanie idzie, a co najważniejsze trzymamy się go całkowicie dzięki temu nie ucieka kasa na boki czasem zdarzą się posiłki mało dietetyczne, ale raz na jakiś czas można, bo inaczej menu by się ciągle nudziło
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie niestety planowanie posiłków się nie sprawdziło. Kupuję zapas mięcha i na bieżąco wymyślam co z tego stworzyć ![]() SPD, jeśli ustalanie sobie powiedzmy 600 zł na mc na jedzenie to wliczacie w to napoje ?
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz więcej wody idzie bo na ćwiczenia też, także może 4 zgrzewki przepijamy tzn Tż obala kolorowe bo ja nie mogę gazowanego bo potem brzuch mam jak bańka piwo to już traktowane jest jak przyjemność ![]()
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie piwo i papierosy w kategorii używki ![]() Muszę sprawdzić jak u nas z napojami, bo mam wrazenie że bardzo dużo tego idzie ![]()
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
U nas wliczane są napoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
U nas to można by na palcach jednej reki policzyć picie piwa w miesiącu
jak się zdarzy dwa razy to już coś ostatnio nie mamy czasu na takie używki, bo siłownia nas pochłania do reszty A jak nie siłownia to zawsze gdzies w gości jedziemy; zawsze jest co robić Ostatnimi czasy to w domu gośćmi jesteśmy.
#4507 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dzisiaj od rana biegam z babcią po lekarzach. Ta kobieta mnie kiedyś wykończy ![]() Dotarłam do domu i teraz kawę piję i muszę coś zjeść bo bez śniadania wyszłam. Przyjęli mi referat na konferencję ![]() Tylko teraz do końca marca muszę napisać dwa referaty i jedno sprawozdanie, a rozdział magisterki leży i kwiczy ![]() U mnie dzisiaj smażone kotlety mielone z ziemniaczkami i jakimś dodatkiem. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 |
Konto usunięte
|
Ijaa zapraszam do udzielania się w klubie, spowiadanie z codziennych ćwiczeń działa bardzo motywująco
![]() Jesli chodzi o napoje to ja je wliczam do budżetu jedzeniowego, z tym ze my głównie pijemy wodę mineralną, czasem jakies soki. W ogóle jesli o nas chodzi to w lutym wydalismy 600zł na wszystko co do jedzenia i picia, takze słodycze i alkohol ![]() Hania fajnie, że Mama sie dobrze czuje, 3mam kciuki za wyniki ![]() Ala ale mi zrobiłaś ochotę na pieczarkową ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja nadal jestem u rodziców i chyba tu na dłużej zostanę, dzisiaj rano byłam w UP pytać o staż i dali mi skierowanie, więc od razu poleciałam do tej firmy, zostawiłam swoje CV i mają do mnie dzwonić w przyszłym tygodniu. Bardzo bym chciała dostać tam ten staż bo wydaje się ciekawa ta praca. Z tych nerwów to cały dzień wczoraj przepłakałam, ale dzisiaj już jest o wiele lepiej. Chyba potrzebowałam, żeby wypłakać te wszystkie stresy. Jeśli ktoś chce zobaczyć jak idzie mi testowanie lakierów to zapraszam na mój wątek: Kolorowa przygoda z IsaDora Graffiti Nails ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy rozumiesz o czym mówię/piszę - mam dzisiaj problemy z wysłowieniem się. ![]() A dla Ciebie Kochana szacun wielki za to 600zł na wszystko! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie raz opowiadałam na około, mamie czy babci, że się odchudzam, a du.pa z tego była bo zapał mijał, a do tego wszyscy mi mówili coś typu no jedz, nie zaszkodzi ci jeden kawałek, a juz jak teściowe zaczynali się nabijać to mnie biała gorączka ogarniała A jak nikomu się z tym nie zdradzam, mam taki mały swój sekret to motywacja większa. Kwestia kto jaki ma charakter i co na kogo działa.
![]() |
#4512 |
Konto usunięte
|
Ijaa rozumiem, rozumiem, tez nie lubie robić szumu w kwestii odchudzania, natomiast zauważyłam, ze jesli o cwiczenia chodzi to nawet jak mi sie nie chce motywujaco dziala na mnie myśl, ze inne SPD cwicza, ze Dodaja na pewno sie pochwali swoimi cwiczeniami na wątku a ja nie bede miała co napisać
![]() ![]() natomiast co do diety to tez zauwazylam, ze jak sie tak nie spinam, nie mysle o niej ciągle to duzo latwiej mi jej przestrzegać ![]() dziekuje za uznanie, a jednoczesnie informuje ze tego wyczynu nie uda mi sie powtórzyc w tym miesiacu bo jest po prostu wiecej dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ![]() Ja nie mogę się wziąć porządnie za siebie ![]() ![]() Muszę zrzucić ten paskudny brzuchol ... Koniecznie powinnam się ogarnąć. Mam nadzieję, że Wy będziecie moją motywacją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Mała mnie wykończy
![]() Od dwóch dni jej ulubionym słowem jest "NIE". Na każde pytanie, na każde jedzenie które jej proponuje odpowiada "nie". Ja już nie wiem co mam robić. Cierpliwość mi się kończy a ona jak nie jadła tak jeść nie chce. Płakać mi się chce bo już tak ładnie zaczynała mi jeść a tu znowu niejadek się zrobił ![]() ![]() Pisała do mnie koleżanka z pracy, że na dniach będzie dzwonić do mnie pani Ania z kadr żebym przyjechała wypełnić wniosek na bony. Skoro na wigilie dali 600zł to mam nadzieję, że na wielkanoc chociaż 300 będzie ![]() ![]() Mała śpi więc czerpie teraz siłe na kolejne godziny z malutkim "aniołkiem" ![]()
#4515 |
kobieta za ladą
|
hejka
zaniosłam wniosek(w drugim przedszkolu zapisy od kwietnia)do pzredszkola prosimy o kciuki wyniki po 20 kwietnia ![]() potem szybko do domu bo julka tylko o parówce poszła ze mną ![]() ja nie odchudzam sie nie mam siły za bardzo lubie jeść ![]() ![]()
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ale u mnie leje ![]() wróciłam z pracy i zjedliśmy szynkę którą wczoraj upiekłam z przepisu Cholerki i wyszła pyszna ![]() ![]() jeśli chodzi o motywację do zrobienia czegoś ze swoim ciałem to ja mam ogromną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() umyłam naczynia przed chwilą po obiedzie i zaraz będę robić pastę cukrową tą którą Ijaa podawała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Ja mogę być Twoją motywacją za miasiac, półtora. Mam nadzieję, że będę mogła się wtedy pochwalić ładnym wynikiem.
Nawet zdjęcia przed odchudzaniem zrobiłam, żeby później porównać i być z siebie dumną. ![]() Czyli nie zdrowo. Jak słyszę o takich praktykach, to mnie krew zalewa! Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
kobieta za ladą
|
iija ale ja schudłam tylko 2 kg bo sie więcej nie odchudzałam
![]()
#4519 |
Wtajemniczenie
|
Dziś jestem z siebie dumna, bo po moim łazienkowym Spa, wydepilowałam jeszcze nogi i ręce nawet, potem posprzątałam całe mieszkanie i wymopowałam podłogi. Poszłam na chwilę na spacer z koleżanką i małe zakupy do Biedro. Kupiłam karczek i chciałabym go w piekarniku upiec, ale nie wiem czym natrzeć żeby dobrze smakował. Wiem, że najlepiej byłoby go zamarynowac przez parę godzin, ale nie mam na to czasu. Polecacie co mogę z nim zrobić?
Kash masz rację kupię sobie czerwone butki jak dostanę tą premię ![]() ![]() motylek trzymam kciuki za staż..
#4520 | |
Zakorzenienie
|
TŻ schudł ponad 20 kg w 3 miesiące na Dukanie. Ale do niego nie docierało, że to niezdrowo.
Cytat:
A ile można ją przechowywać jak zostanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Copyraptor
|
Iija, akurat na dukanie się na początku bardzo dużo z wody traci, jak w każdej diecie. Więc w sumie można dyskutować, czy to zdrowe czy nie - dukan bardziej jest szkodliwy i obciążający dla nerek, ale ponoć da się ten efekt zrównoważyć pijąc wystarczająco dużo wody.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Możliwe że jest skonstruowana tak, że chudnie się bardzo szybko, ale dopuszczalne w diecie produkty zapewniają wartości odżywcze i dieta nie powoduje zagrożenia dla naszego zdrowia.
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Copyraptor
|
A jakoś mi się wszyło, że Dudi pisała, że te 2kg w tydzień na dukanie właśnie...pokręciłam, sorry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
mi też się wydaje, że jeden schudnie 1 kg, a drugi 2 w ciąg tygodnia...i wcale więcej straconych kg nie znaczy to, że nie zdrowe to jest ... np. Na początku diety zawsze chudnie się więcej , albo gdy ktoś na maksa źle się odżywiał i zmieni wszystkie swoje nawyki to może w ciąg tygodnia schudnąć więcej niż ten 1 kg.
Moim zdaniem wszystko zależy od podejścia , ja bym bardziej zwracała uwagę do tego jak ktoś doszedł do utraty wagi... bo jedna osoba może się bardzo zdrowo odżywiać i schudnąć 2 kg w tydzień...a druga może cały tydzień jeść tylko jabłka i schudnie 1 kg... ale to nie znaczy, że ta osoba co schudła 1 kg, robiła to zdrowo ...
#4525 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj pofarbowalam wlosy i az dziwne bo starczyla mi jedna farba ( firma inna i duzo bardziej mi sie kolor podoba).
Wczoraj i dzis zakupy : kurteczka ,skarpetki , jakies kosmetyki... kupilam szynke i boczek i bede pozniej piekła niech mi tylko wspollokatorzy pojada do znajomych to sie rozloze w kuchni na calego ![]() Obiadek prawie zrobiony ( dla tz-a kurc zak z warzywami tylko ziemniaki wstawie ale puki co mowi ze nie glodny a dla mnie pieczarki z kurczakiem i warzywami .. powod tz nie bardzo lubi pieczarki a ja uwielbiam ). Niestety nadrobie was pozniej bo mimo tego ze wolne to sporo pracy w domu . |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajnie wyrywa włosy i nie boli, już jedną nogę wydepilowałam i mi zastygła pasta wsadziłam do mikrofali i czekam aż przestygnie i jadę drugą nogę ![]() co do przechowywania nie mam pojęcia ale chyba trochę można przechowywać w końcu tego jeść nie będziesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ... robię gulasz kash i nie wiem co to znaczy "zaciągam wszystko mąką " ...wytłumaczy mi któraś tak po chłopsku?? bo ja "sosy" robię tak, że w kubeczku mieszam mąkę ze śmietaną / jogurtem i wlewam...ale mam wrażenie że w tym wypadku mąkę trzeba inaczej potraktować..
#4528 | ||
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Ja też robiłam dziś Gulasz Kash
![]() Tż oceni czy dobry ![]() ![]() Solarium zaliczone ![]() Wieczorem czeka mnie wizyta u lekarza. A teraz muszę zająć się praniem.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.