|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 093
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
Witajcie rudow³ose piekno¶ci
![]() Zbliza mi sie drugie farbowanie, jednak mam dylemat..Po nalozeniu szamponetki Delia kolor przy odrostach by³ sliczny ale konce sie przyciemni³y, nie bardzo ale da sie zauwazyc. Wiem ze to sie wymyje bo to szamponetka ale nie chcia³±bym miec takiej roznicy miedzy odrostami a do³em..i tu moje pytanie: Chce farbowac Vitalitys ale samym kolorem 8,44 by nie przyciemniaæ ich co kolejne farbowanie nie wiem co z moimi koncami sie dzieje ze one tak reaguja... ![]() Czy k³ad±c sam kolor 8,44 i oxyd 6% nie rozjasni mi znow odrostów? Dzieki za pomocne podpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 276
|
Moni@ ja niestety nie pomogê przez brak wiedzy w tym temacie
![]() Ja siedzê sobie z szamponetk± na g³owe i za parena¶cie minut bêdê piêknie ruda,a nie karmelowa ![]() Oczywi¶cie przy nak³adaniu szamponetki jako¶ nie pomy¶la³am,¿eby za³o¿yæ gorsz± bluzkê i zafajda³am tak± fajn± bokserkê;/
#4173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaka szamponetke masz? Delii? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
No w³a¶nie nie mogê nigdzie Delii kupiæ
![]() A u¿ywam joanny
#4175 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Dot.: Chcia³abym mieæ rude w³osy
Hej Dziewczyny,
przede wszystkim dziêkujê wszystkim za cenne rady jak w domowym zaciszu uzyskaæ wymarzony kolor rudo¶ci. Naturalnie jestem brunetk± i tak 2.5 roku temu zachcia³o mi siê zostaæ marchewk±. Pocz±tki by³y ciê¿kie - najpierw fryzjerka zrobi³a mi na g³owie cieniowane w³osy (u nasady by³y ...hmmm jak by nazwaæ ten kolor - taka wydlak³a czerwieñ przechodz±ca w br±z, a koñcówki niemal nie zmieni³y koloru ![]() O dziwo najlepsze rezultaty z dotychczas otrzymanych wysz³y mi po farbowaniu w domu przez siostre (tanio, szybko, nie niszczy w³osów) L'oreal Mango. Na pocz±tku tak ze dwa farbowania to by³ raczej kasztan mieni±cy siê rudawo w s³oñcu ale za 3 razem wyszed³ ju¿ do¶æ intensywny. tak jak wiele z was zauwa¿a mango ma do¶æ intensywn± (szczególnie na pocz±tku) barwê paprykow±... moja kole¿anka farbuje t± farb± od 3 lat ale mam blond podk³ad dlatego jej kolor wychodzi³ bardziej rudy niz czerwony. D³ugo zastanawia³am siê co zrobiæ ¿eby otrzymaæ u mnie marchewkê. Po przeczytaniu forum postanowi³am potraktowaæ w³osy rozja¶niaczem (u¿y³am Garniera). Zrobi³am to jak mój odrost mia³ zaledwie kilka mm. Efekt rzeczywi¶cie marchewka (choæ te kilka mm wyszed³ prawie blond)Jestem zadowolona (jeszcze nigdy nie mia³am tak jasnych i intensywnie rudych w³osków. Choæ jeden minus to bardzo gêsta konsystencja ... siostra strasznie psioczy³a podczas nak³adania - mam w³osy do¶æ rzadkie do po³owy szyi i ledwo starczy³o mi jedno opakowanie... tak ciê¿ko siê nak³ada. Ale uda³o siê ![]() Jakie¶ rady? my¶lê ¿e mo¿e znów powtórzê zabieg z mango i po 3 tyg rozja¶niacz... czy która¶ to przechodzi³a? |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 477
|
Hmmm nie czujê siê zbyt kompetentna, ALE
![]() A mo¿e na koñce po³o¿yæ farbê na krócej? Np. na 20 minut...?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Mam pytanie do kathy, bo wydaje siê bardzo zorientowana w temacie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Rude w³osy - proszê o pomoc
Witam serdecznie,
Od kilku miesiêcy borykam siê z problemem koloryzacji swoich w³osów. Naturalnie jestem popielat± blondynk±, która rozja¶nia³a swoje w³osy baleja¿em. Parê miesiêcy temu chcia³am spróbowaæ czego¶ innego i zdecydowa³am siê na rudy. Strasznie lubiê siebie w tym kolorze, ale problem jest taki, ¿e kolor siê strasznie brzydko zmywa - szczególnie z koñcówek (fryzjerki mi mówi³y, ¿e mo¿e to wina rozja¶niacza, ¿e mo¿e w³osy s± zniszczone i mi je podcina³y). Ostatnio wygoli³am sobie cze¶æ w³osów - i jak siê okazuje moje naturalne w³osy trzymaj± mocno farbê. W tej chwili ogolona czê¶æ i kawa³ek grzywki jest mocno ruda, reszta jest ju¿ jaka¶ z³oto-ruda (bardziej blond). Ogó³em zawsze koñcówki przy koloryzacji maj± trochê inny odcieñ od góry, potem siê sp³ukuj±. Koloryzowa³am w³osy ju¿ 5 razy (plus dwa szampony) w bardzo krótkim czasie i szkoda mi ju¿ w³osów. Zastawiam siê, czy w ogóle nie zrezygnowaæ z rudego, ale nie mam pomys³u na nowy kolor. Czy ten problem mog³aby ewentualnie uratowaæ dekoloryzacja? Mam jakie¶ nieporadne fryzjerki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rude w³osy - proszê o pomoc
Dodajê zdjêcia swojego problemu:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 489
|
ojojoj, trzeba Ciê ratowaæ
![]() Kolor Ci siê wymywa przez rozja¶niacz. Wiem, bo sama przesz³am etap platynowej blondynki do rudego. Ponadto Bêdziesz musia³a niestety ¶cinaæ te koñcówki, bo masz zniszczone w³oski. Jedyn± opcjê jak± tu widzê, je¶li jeste¶ zdecydowana na rudy kolor to henna. Polecam Eld Chna. Kolor wyjdzie ciemniejszy, ale bêdziesz zakochana. Poza tym pokryje mocniej, no i trwale. Nie wymywa siê tak jak chemiczna. Ka¿de farbowanie chemiczne bêdzie os³abia³o Twoje ju¿ biedne w³oski. Ponadto w³osy po hennie wydaj± siê zdrowsze, nabieraj± po³ysku. Je¶li jeste¶ zainteresowana, to polecam w±tek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=42193&page=113 |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Przyczajenie
|
Ogó³em my¶la³am o tym, ¿eby ¶ci±æ siê na krótko, bo molestowa³am w³osy tym malowaniem i prostownic±. Bojê siê jednak, ¿e powtórzê to niszczenie, nie umiem dbaæ o swoje w³osy :/ Szczególnie ¿e siê krêc±, a chcia³abym proste.
Mówisz, ¿e wyszed³by ciemny kolor... tzn bardziej intensywny czy po prostu ciemniejszy? Fryzjerki mi odradza³y henne, mówi³y ¿e to wcale nie jest sta³e farbowanie, bo te¿ siê wyp³ukuje, ciê¿ej siê nak³ada, a potem nie mo¿na malowaæ normalnymi farbami. Bojê siê ¿e nawet jakbym siê zdecydowa³a na henne, to jednak znów by³by jaki¶ pokrêcony odcieñ na koñcach i inny przy g³owie. Zastanawiam siê, czy na razie wyj¶ciem nie by³oby ¶ci±æ te w³osy do ucha i zrobiæ rude pasemka. Edytowane przez kyou666 Czas edycji: 2011-03-16 o 14:05 Powód: Dodatkowa my¶l |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Ka¿dy sztuczny czerwony pigment bêdzie znika³ z w³osów ekspresowo. £adne rudo¶ci, chocia¿ trudne do przewidzenia, daje henna, stacjonarnie mo¿na dostaæ firmy ELD, Sipa b±d¼ w sklepach orientalnych, indyjskich. Ale nie ma co sp³ycaæ tematu, krótko mówi±c - henna nie blaknie, kolor jest sta³y, nic siê nie wymywa, je¶li jeste¶ zainteresowana to zobacz w temacie o farbowaniu henn±
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moze kupie 8,44 i 7,44 i zrobie jak Kathy pol na pol...chcia³am wziac sama 8,44 ale zeby za jasne nie wysz³y... ![]() Kurte nie wiem co robic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
![]() Taaa, fryzjerki da³y czadu. Trzeba by³o zapytaæ czy w ogóle widzia³y kiedy¶ hennê i czy wiedz± co w ogóle to jest. Kolor jest trwa³y, nie zmywa siê i mo¿na potem u¿ywaæ normalnych farb. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=504604 Tu s± przyk³ady Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2011-03-16 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
Moni@ ja po dekoloryzacji mia³am ró¿nicê miêdzy odrostami, a reszt± w³osów. W³osy po dekoloryzacji nie by³y zniszczone (w widoczny sposób), ale jakie¶ takie bez ¿ycia i nie trzyma³y dobrze rudo¶ci (mimo to by³y ciemniejsze ni¿ odrost). Niestety dopiero ¶ciêcie doprowadzi³o do tego, ¿e jestem zadowolona z w³osów i tego jak prezentuje i jak trzyma siê na nich kolor. Fryzjerka przy ka¿dym kolejnym ¶ciêciu mówi³a, ¿e wyczuwa ró¿nicê miêdzy w³osami, które odrasta³y, a w³osami, które by³y poddane dekoloryzacji. Na pocz±tku jak by³o widaæ ró¿nicê, przy ka¿dym kolejnym farbowaniu siêga³am po inn± farbê, bo w nich doszukiwa³am siê przyczyny problemu, dopiero pó¼niej dotar³o do mnie, ¿e sprawa dotyczy czego¶ innego. A poza tym rudy pigment nie by³ jeszcze dobrze osadzony we w³osie.
Ja na Twoim miejscu potraktowa³abym ca³o¶æ jedn± farb± (albo mieszank± je¶li wolisz), nie bawi³abym siê póki co w u¿ywanie ró¿nych oksydantów. To dopiero kilka pocz±tkowych farbowañ na rudo, wiêc trzeba dok³adnie obserwowaæ, jak w³osy reaguj± na farbê. Takie jest moje podej¶cie. Daj znaæ, co postanowi³a¶ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Rozeznanie
|
równiez jestem przyk³adem osoby z naturalnym kolorem blond która rozjasnia³a w³osy a potem przysni³ sie jej rudy
![]() nie ma bata-nie wazne jaka profesionalna farbe kupowa³am-pigment szybko sie wymywa³ wiêc przy chemicznej nie uchronisz sie przed tym. ja jeszcze stosowa³am po sp³ukaniu od¿ywki tzw p³ukanki florillum-jest m.in. miedziana i pomarañczowa. mo¿esz zrobic mocniejsze stê¿enie i to nada w³osom odcien rudy. dodatkowo myj w³osy w najch³odniejszej wodzie jak sie da-³uski sie az tak nie otworz± i pigment nie wychodzi tak ³atwo. no i ¶rodki pielegnacyjne przeznaczone do w³osów farbowanych przeciwko blakniêciu koloru-zmieniaja one PH na takie ze proces wymywania zachodzi wolniej. takie jest moje do¶wiadczenie ale obecnie chce spróbowaæ henny jesli mozna jednoczesnie farbowac nie szkodz±c i odzywaj±c to po co brn±æ w chemiê |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
Monia Dziewczyny dobrze radz± moim zdaniem nie kombinuj za duzo. dopiero jeden raz uzyskalas ladna rudosc
![]() ![]() jeszcze jedno, kiedy moja dobra znajoma przeszla z ciemnych wlosow na rude wlasnie uzyskala piekny kolor, ale wciaz mowila, ze gora jasniejsza.moze trzeba sie przestawic?? przynajmniej moje wlosy pod ciemna farba przy skorze wygladaly zawsze najciemniej ![]() Melina moja subtelna interwencja zabila trolla bo sie nie odzywa, a liczylam, ze mi wytlumaczy pare rzeczy ![]() baleriny lubie, ale na poczatku stosuje z umiarem bo jestem malenstwem a TZ to spory facet i sie musze przestawic na plaskie ![]() ![]() kathy gdziekolwiek jestes mam nadzieje, ze dobrze sie bawisz ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2011-03-16 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 125
|
mam pytanie .
altualnie mam ciemny szaro-bury rudy bo ponad . 1.5 roku farbuje i zrobil sie juz za ciemny. Chce kupic sobie rozjasniacz , jak rozjaznie to wyjdzie bardziej zywy kolor ? marzy mi siê co¶ takiego : http://fryzury.info/fryzura/4198/fryzura-z-grzywka/ taki odcien rudego jest moim marzeniem <3 tylko nie wiem czy po rozjasnianiu bedzie efekt dobry czy wrecz odwrotny |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
Julianna nie b±dz taka i nie zacieszaj sama-daj link to tego fajnego w±tku
![]()
#4191 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6 498
|
Cytat:
![]() Trzeba 1. umyæ w³osy z silikonów przed farbowaniem (odpowiedni szampon znajdziesz w w±tku, który poda³am) 2. domkn±æ ³uskê w³osa po farbowaniu (u¿yæ zakwaszajacej od¿ywki + p³ukanki) 3. Stosowaæ odpowiednie produkty po, w tym je¶li trzeba "bezpo¶redni± koloryzacjê" , np szamponetki lub expresso vitality's, 4. Zmieniæ farbê na profesjonaln± ![]() Zapomnij o dekoloryzacji, bo z tego co czyta³am po niej jest gorzej z utrzymaniem kolkoru |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4194 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Przepraszam, ¿e piszê tu, ale gdy napisa³am na innym w±tku dwa dni temu to do tej pory nikt siê nie odezwa³ a ja okropnie panikuje
![]() dwa dni temu pomalowa³am w³osy intensywnym ciemnym czerwonym kolorem Loreal Ferie Preferance i o ile technicznie wszystko jest ok czyli równomiernie i kolor zgodny z tym co by³o na opakowaniu to ja strasznie wygl±dam w tym kolorze, po prostu jest za ciemny, przyt³acza mnie i wygl±dam jeszcze bardziej blado, mój "naturalny" kolor w³osów to o ile dobrze pamiêtam co¶ ko³o ciemnego?¶redniego br±zu, i bardzo bardzo bym chcia³a do niego wróciæ, ale: 1. czy farbowanie 2 razy pod rz±d zostawi mi co¶ na g³owie?(w³osy na koñcach ju¿ s± strasznie suche a ta farba nie¼le amoniakiem pachnia³a) 2. czy jest mo¿liwo¶æ ¿eby z takiego bordowego przej¶c na br±z (broñ bo¿e z takim rudym odcieniem) bez dekoloryzacji 3.jak d³ugo bêdzie jeszcze zimno bo nie wiem ile dam rade chodziæ z chustk± na g³owie. ps: jestem za³amana i gotowa na wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
anakazar sorry dopiero weszlam
![]() elmaa ciezko to widze ![]() ![]() ALE przede wszytkim sadze, ze powinnas przejsc na farby profesjonalne ![]() ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moni@ Zgodnie ze swoimi do¶wiadczeniami z pocz±tków moich rudo¶ci te¿ radzê Ci poczekaæ cierpliwie jeszcze z 2 farbowania. Je¶li wtedy kolor bêdzie wygl±da³ nierówno, a ja tak mia³am w³a¶nie przy 3 farbowaniu Majirelem mo¿esz spróbowaæ po³o¿yæ na ciemniejsze partie farbê z oksydantem 9%. Ja tak zrobi³am i to rozwi±za³o mój problem. Niemniej jakie¶ 2 cm w³osów by³y mocno wysuszone. Mnie to dynda³o bo i tak wtedy z 3, 4 cm sz³y do ¶ciêcia ale ostrzegam na wypadek gdyby¶ Ty bardzo nie chcia³a ¶cinaæ. Daj znaæ jak wyjdzie, ruda braæ czeka na zdjêcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Dzieki ze sie odezwa³yscie
![]() Ja mam 2 rozwiazania 1) kupic tylko Vitalitys 8,44 +6% oxy i na ca³e dac (bedzie to o ton jasniej niz mia³am) 2) kupic 7,44+8,44+6% i zmieszac tylko 2 odcienie jak kathy robi i tez dac na ca³e w³osy. Ja juz scie³am 1/3 w³osów po koloryzacji... Nie chce za dlugo czekac z odrostami bo sa ciemne i wyglada to zle:/ a po drugie boje sie ze mi odrostów ta 8,44 nie chwyci ![]() Nie zrazam sie absolutnie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4198 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
oto moje zdjêcia, przepraszam ¿e takie beznadziejne, nie ¶miejcie siê, to z moim narutalnym kolorem w³osów jest sprzed prawie 5 lat! ale jednak natura najlepiej dobiera kolory i ju¿ odechcia³o mi siê j± poprawiaæ, krótki rys historyczny (najpier malowanie na kruczoczarny potem dekoloryzacja, która sprawi³a ze mia³am trzy kolory w³osów, potem malowanie na br±z ¶redni który nie pokry³ dok³adnie wszystkich w³osów i nadal trójkolorowe w³osy potem w³a¶nie pomalowa³am na rudy aby je ujednoliciæ bo akurat to by³ mój najciemniejszy kolor na w³osach no i teraz s±, jednolite- RUDE, help!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.