|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki po dziesięciokroć ;)
Cytat:
dlatego to żaden problem, a nie chcę Ci zalegać
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie na dworzu jest bardzo ładnie
|
|
|
#303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo z 3 największych gaduł 2 poszły (Cholerka i Neciak) a trzecia cicho siedzi (Ty) tak jest! (o 11 Cytat:
Cytat:
A ja właśnie mam tak jak Shiru(?), mało takich bluzek, same tuniki ![]() Aha - ostatnio któraś pytała o te zniżki z InStyle na przyszły weekend - dzisiaj wyszła gazeta i do Mohito jest 20% otóż to ![]() ( a że pole jest na polu to już inna sprawa
|
|
#304 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, ale nie chciałabym Cię nadmiernie obciążać
machnie się przelew i już
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zobaczyłam, że to ujędrniająca to raczej nie dla mnie
Ile one w ogóle kosztują? Która pisała o drewnianym grzebieniu z TBS? Za tydzień będzie minus 20% ale trzeba kupić 2 artykuły, grzebień wyszedłby za 12zł, ja wzięłabym 1.
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
Oj każdy mówi tak jak przywykł na polu na dworze na dworzu...itd... Nie ma co sobie o to dogryzać
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn, ta ze złotem z Bielendy, tak ? kurczę, też bym chętnie wzięła jakby coś ![]() HULA, co z Lolitą ?
Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2011-03-16 o 11:31 |
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ineso - w aidemie 44 z hakiem ok 50 groszy Mi taka pasuje, ma się już swoje lata
|
|
#310 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
43zł chyba. 2. Jaki grzebień? Może ja chcę? ![]() edit: aaaa rozszyfrowała skrót - ja chcę! ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- edit 2: za późno czuję się jak na Sigmie.....Któraś chętna na drugi zestaw grzebieniowy? |
|
|
|
|
#311 |
|
Pani Buka
|
ja nie dogryzam ludziom o to "pole", po prostu dla mnie to jest tak nienaturalne, jakby ktoś zrobił jakiś błąd i powiedział na przykład "poszłem"
![]() ale wieeeem, siła przyzwyczajeń. Monika, ja mam w ogóle jakąś dziwną szafę, nic nie mogę do siebie dopasować ![]() o właśnie, jak Cholerka przyjdzie, to wykopię z dna szafy tą sukienkę, którą jej miałam daaawno temu pokazać... a o co chodzi z zestawami grzebieniowymi? jakiś link?
|
#312 |
|
Matka Smoka
|
W Sabie maska Bielendy:
40zł zapas (??) 44zł w pudełku |
|
|
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#314 |
|
Pani Buka
|
a jeszcze mi się przypomniało: kupowała któraś z Was w Krakowie taką duuużą antyramę ? mam plakat o dość dużych nietypowych rozmiarach (60x90cm) i mogłabym go w końcu oprawić i gdzieś powiesić
![]() a no i jeszcze stwierdziłam że ułożyłabym sobie z TŻ jakieś wielkie puzzle
|
#315 | ||||
|
Konto usunięte
|
Wypadłam z wizażu na parę dni, a tu całkiem nowy wątek i w dodatku 11 stron do nadrobienia. Właśnie udało mi się tego dokonać więc po kolei.
U mnie ogólnie los masakros, bo poszedł mi szew i ogólnie zrobić się bałagan w mojej twarzy, a poza tym szwy zaczęły mi zarastać i nie wiem co to będzie. Plusem sytuacji jest to, że przynajmniej wyglądam przy tym jak człowiek. Jadę na ketonalu cały czas... Zestawieni z Coastala przez to mi się trochę przesunęło w czasie i macie pełne prawo mnie już bić. Nic na to nie poradzę, więc ciosy przyjmę z godnością ![]() Postaram się zrobić zestawienie do jutra (to najgorsze zamówienie w moim życiu). Zwijacze cały czas są do odebrania na Lubicz! o czym pisałam wcześniej, więc wystarczy mi tylko dać znać z 4h wcześniej, że chcecie wpaść. Co do ELFa uważam, że osoby które zamawiały więcej powinny zapłacić więcej za przesyłkę, bo tu chodzi akurat o wagę. Mogę się zrzec nadpłaty na rzecz przesyłki Z mojej strony - dysponujcie moją nadpłatą jak chcecie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://4.bp.blogspot.com/_dMX7gZTInf...tal+Babe+4.jpg http://3.bp.blogspot.com/_xsjH5aslxR...tal%2Bbabe.jpg |
||||
|
|
|
#316 |
|
Pani Buka
|
Malla, nie mów że Twoje zdjęcie na fb tzw "profilowe" to nasze Tatry
Hiper - to czekamy
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;25755987]
JA! JA! Uwielbiam Kazika i na Kulcie jestem 2 razy w roku (juwenalia i pomarańczowa) ![]() L[/QUOTE] Pomarańczowa?
|
|
#318 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Ale jestem dziś senna, chyba ciśnienie spadło, bo oczy same mi się zamykają...
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;25755987]U mnie ogólnie los masakros, bo poszedł mi szew i ogólnie zrobić się bałagan w mojej twarzy, a poza tym szwy zaczęły mi zarastać i nie wiem co to będzie. Plusem sytuacji jest to, że przynajmniej wyglądam przy tym jak człowiek. Jadę na ketonalu cały czas...[/QUOTE] To dobrze jednak, że dali Ci tyle wolnego Kiedy masz jakąś kontrolę?[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;25755987]JA! JA! Uwielbiam Kazika i na Kulcie jestem 2 razy w roku (juwenalia i pomarańczowa) [/QUOTE]o, to ekipa się zbiera ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;25755987]Lakier Essence z limitowanki Glam Rock (sprzed 2 lat). http://4.bp.blogspot.com/_dMX7gZTInf...tal+Babe+4.jpg http://3.bp.blogspot.com/_xsjH5aslxR...tal%2Bbabe.jpg[/QUOTE] Miałam podobnego, ślicznego holograma z Sally Hansen, ale był strasznie miękki i wszystko się na nim odbijało, a top coat go rozpuszczał ![]() Cytat:
Mam 10 zdjęć na fejsie, ale wyświetlają się tylko 2, czasem jak fejs ma dobry humor, to pokaże więcej... Strasznie krzaczasty portal ![]() Jak można dodać komentarz na EsceRock? Połączenie z nimi nic nie daje.
|
|
|
#319 |
|
Konto usunięte
|
fejs czasem jest humorzasty i ukrywa zdjęcia :P
|
|
|
|
#320 | |
|
Konto usunięte
|
No trasa pomarańczowa Kultu, która jest organizowana co roku w okolicach października. Jeżdżą po całej Polsce i dają koncerty. Na nich właśnie sprzedają takie pomarańczowe koszulki co to ludzie po ulicach często w nich chodzą.
Cytat:
Ten lakier z limitki jest boski, jeden z moich ulubionych. Twardnieje w 2 min i trzyma się min 3 dni. A o dobrego holograma w sumie ciężko... |
|
|
|
|
#321 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
wpisałam sobie w Google gdzie to jest i już wiem a co do zdjęć, to rzeczywiście, raz mi się pokazało 2, raz 10, nie wiem o co chodzi.EskęRock trzeba polubić i potem chyba normalnie można dodawać komentarze pod ich wpisami. ja nigdy nie miałam z tym problemu
|
|
#322 |
|
Nie depcze krokusów
|
To ja mam z tym problem, jak i ze wszystkim innym na tym portalu
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;25756482]No trasa pomarańczowa Kultu, która jest organizowana co roku w okolicach października. Jeżdżą po całej Polsce i dają koncerty. Na nich właśnie sprzedają takie pomarańczowe koszulki co to ludzie po ulicach często w nich chodzą.
[/QUOTE] oo kolejna maniaczka ja bylam na kulcie 12 razy juz )
|
#324 | |||
|
Zakorzenienie
|
To może wyślij mi swój nr telefonu i będę pisała ile to dokładnie kosztuje, na razie sprawdzałam w internecie. Nie mogę obiecać na 100%, że nie pojadę wtedy do domu ale nawet jeśli to postaram się wrócić w niedzielę po południu bo zależy mi na tym grzebieniu
Cytat:
Te maski trzeba jakoś mieszać? ja chyba nie umiem ![]() Cytat:
Jaką sukienkę? ![]() Cytat:
Chmiel na bezsenność, a sen - na bezmiłość. Edytowane przez mmmmmm Czas edycji: 2011-03-16 o 14:01 |
|||
|
|
|
#325 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
a gdzie widziałaś?a puzzle bym ułożyła tak dla rozrywki, najchętniej to pożyczyła od kogoś jakieś duże, ułożyła i oddała ![]() zobaczysz sukienkę w sobotę, miałam kiedyś na wymianę i Cholerka chciała obejrzeć, a na razie wcięło mi wszystkie zdjęcia... ehh, chyba muszę się ogarnąć i iść na ten wykład
|
|
#326 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Ja to w sumie będę albo nie - mama chce wpaść się ze mną porelaksować weekendowo w Krakowie, więc to zależy od jej humoru I wczoraj Cholerka była, ale nie miała nic ciekawego do napisania |
|
|
|
|
#327 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam
o to, to ![]() Cytat:
przynajmniej na chwilkęwg mnie lepiej jest remontować mieszkanie od podstaw- jest mniej problemów. mieszkanie już urządzone to niekończąca się lista wydatków i rzeczy do poprawy bo jak się ruszy jedno to się okazuje że jeszcze milion rzeczy trzeba naprawić. nie mówiąc już o bałaganie jaki się wtedy tworzy Cytat:
ewentualnie mój ulubiony szewc- złota rączka na dietla ![]() Cytat:
ale postaram się jeszcze dowiedziećteż jestem zdania że wesele powinno się robić dla siebie a nie dla rodziny i dlatego jeśli ja kiedyś je będę miała to rodzinę przemielę przez sito i nie będzie mnie obchodzić czy ktoś się obrazi z powodu braku zaproszenia Mistrzyni dostałaś PW? Cytat:
dworzu? a nie dworze? ![]() ale się uśmiałam z tego! co za paranoja! ale to jest właśnie nasz kraj ![]() Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;25755987] U mnie ogólnie los masakros, bo poszedł mi szew i ogólnie zrobić się bałagan w mojej twarzy, a poza tym szwy zaczęły mi zarastać i nie wiem co to będzie. Plusem sytuacji jest to, że przynajmniej wyglądam przy tym jak człowiek. Jadę na ketonalu cały czas... Ten płyn jest boski - mój ulubiony kosmetyk do demakijażu buzi. [/QUOTE] kurcze masakra.... a co lekarze na to? nie poprawili Ci tego? masz jakieś maści na blizny? ja nie mam żalu o Costal- to normalne że w takiej sytuacji możesz nie mieć czasu i głowy do tego tez uwielbiam ten płyn dlatego ponawiam prośbę- jeśli któraś będzie na dniach w SP to proszę o pamiętanie o mnie ![]() 6m nie zacytowało mi się, ale odnośnie Twojej wypowiedzi i wątku mieszkaniowego: nie uważam, że posiadanie odmiennego zdania to kłótnia- ja rozumiem to jako dyskusję i uważam, że forum jest m.in po to żeby właśnie rozmawiać, dyskutować i odnosić się do zdania innych osób ![]() a tak już konkretnie w temacie: żeby pozbyć się niechcianych lokatorów którzy z własnej woli nie chcą opuścić mieszkania właściciel może zgodnie z prawem wnieść sprawę do sadu o eksmisję, ale żeby taka mogła być przeprowadzona sąd wydaje wyrok o eksmisji i nakazuje gminie znalezienie lokalu zastępczego. Prawo do niego mają: kobiety w ciąży, rodziny z dziećmi, emeryci, renciści i bla bla bla (szczegółowo określone). Nie może dojść do eksmisji w okresie listopad- marzec (art.16 ustawy o ochronie praw lokatorów). i dalej art. 15 pkt 3 "Gmina nie musi wykazywać interesu prawnego, a jej przystąpienie następuje po stronie powoda". tu jeszcze w grę wchodzi Kodeks Postępowania Cywilnego i odrębne przepisy. Generalnie sytuacja wygląda tak, że jeśli sąd wyda nakaz eksmisji, a gmina nie będzie miała lokalu zastępczego (a z życia wiadomo ze ich brakuje) to właściciel ma 2 wyjścia: 1. chcąc się pozbyć tych ludzi musi im go znaleźć, 2. pozwolić im nadal mieszkać, ale jeśli np. oni nie płacą czynszu i rachunków bo ich na to nie stać (i np. to jest powód eksmisji) to obciążony będzie właściciel i będzie im fundował. Wg tej ustawy może co najwyżej chcieć uzyskać od niech odszkodowanie za dzikie zamieszkanie i np. nie płacenie i od gminy jeśli takiego lokalu nie znajdzie (art. 18 pkt 4. Jeżeli gmina nie dostarczyła lokalu socjalnego osobie uprawnionej do niego z mocy wyroku, właścicielowi przysługuje roszczenie odszkodowawcze do gminy w wysokości odpowiadającej różnicy między odszkodowaniem określonym w ust. 2 a odszkodowaniem, do płacenia którego jest obowiązany były lokator, jeżeli osoba ta nadal zamieszkuje w lokalu właściciela...) w związku z tym właściciele unikają tego typu sytuacji, bo jest to po prostu problemowe. Podobnie jest z osobami starszymi- jeśli mają powyżej 75roku nie ma szans na eksmisję- mogą mieszkać w tym lokalu do śmierci ufffff
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|||||
|
|
|
#328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ad2. Napisałam im na to "A nie sądzicie, że powinna być jakakolwiek informacja na temat podwyżek cen, a nie tak po prostu? Próbowałyśmy z koleżankami zrobić zamówienie i to jest bardzo niefajnie jak jednego dnia cena jest taka, drugiego taka. I wcale nie były to nieznaczne zmiany, bo niektóre ceny wzrosły nawet dwa razy."
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GG ale akurat co do przepisów nie da się mieć odmiennego zdania bo one są i już, dyskusje nic nie dadzą, Ty możesz mówić swoje, ja swoje. Miałoby to sens jakbyśmy sie spotkały, przyniosłabym kodeksy itd. (przy okazji nie meczyłybyśmy dziewczyn długaśnymi postami o prawie Inne są przepisy jeśli chodzi o mieszkania, które są wynajmowane od konkretnego właściciela a inne jesli mieszkanie należy do miasta itp. Teraz już inaczej piszesz - co właściciel może zrobić na własną rękę, a przedtem napisałaś, że takie jest prawo, że on musi znaleźć mieszkanie - a to nieprawda. Jestem troche wkręcona prawniczo, dlatego się odezwałam, bo takiego przepisu nie ma, a dziewczyny mogły zrozumieć, że jest. Co do wesla to się zgadzam Tylko forma "na dworze" jest poprawna, ta druga dziwaczna nie gg ja będę w Galerii Kazimierz za tydzień w weekend - jak jeszcze będzie ta promocja to mogę kupić
Chmiel na bezsenność, a sen - na bezmiłość. Edytowane przez mmmmmm Czas edycji: 2011-03-16 o 15:02 |
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Taka mała suma, aż głupio robić przelew, ale jeżeli nie będzie okazji, żeby przekazać rzeczy osobiście, to szkoda. Mam nadzieję jedynie, że przelewy nie będą Cię nic kosztować.
dlatego to żaden problem, a nie chcę Ci zalegać 

), ale możesz je przekazać 6^m, a ja wyślę Ci przelew 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Kiedy masz jakąś kontrolę?